Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014: „Vážená produkce, X Factor není Talent !!!“ (glosa)

18. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8884 w=615]

Nejen nedostatek kvalitních pěveckých výkonů snižuje naší verzi světového formátu X Factor na dno, velmi tomu napomáhá samotná produkce, která si mimo jiné plete pěveckou soutěž s Talentem. Vzhledem k tomu, že se považuji za obrovského fanouška formátu, jakým je ve světě X Factor, dovolte mi uvést menší glosu na téma, jak může naše produkce „zničit“ světovou show.

Na téma nedostatku kvalitních soutěžících (alespoň ve srovnání s konkurenčním Hlasem) už se nemá cenu vyjadřovat. Dle mého si za to může TV Prima sama, jelikož, než se rozhoupala s rozhodnutím přidat se k JOJce a uspořádala castingy v ČR, které nakonec proběhly až v lednu, konkurenční Hlas je měl z prosince již dávno za sebou. Mohl tedy nabrat mnohem zajímavější zpěváky, jak tomu je i ve skutečnosti, alespoň dle prozatimních výkonů v sestřizích z castingů a výběrů.

Opravdu jen 3 živé přenosy?

Já stále doufám, že se pár kvalitních soutěžících najde a budou nám ukázáni během Bootcampu. Navíc jsem stále doufal, že počet živých kol bude ještě upraven, a nesmysl se třemi živáky po sprše od diváků a fanoušků show produkce přehodnotí. Bohužel jsem se mýlil, nejen, že se na dotazy k tomuto tématu nikde nikdo kompetentní nevyjádřil (diskuzí bylo víc než dost na různých webech, dokonce i na webech, kde členové produkce působí), nikdo neodpovídal na e-maily, ale včera bohužel i TV Prima zveřejnila v rámci svých upoutávek na nedělní Bootcamp plán vysílání show, kde se nesmysl 3 živých kol potvrdil.

[singlepic id=8883 w=615]

X Factor je vystavěn na tom, že se zpěváci formují, zlepšují, a především na mentorování porotců. Ti mají své „koně“ vést, radit jim, pomáhat jim, vybírat songy apod., ovšem co z této spolupráce může vzejít během několika týdnů? V tomto je X Factor podobný Idolu, ovšem zde je navíc přidána třešnička právě v podobě mentorování. 3 Live show neměla dosud žádná mutace X Factoru ve světě, nejnižší počet živých přenosů jsem objevil u předloňské 3. řady X Factoru Německa, kde byly ALESPOŇ 4. V některých verzích počet živáků dokonce dosáhl na 15 (např. 3. řada řeckého či albánského X Factoru).

Jak vyplývá i z programového schématu Primy na 19. týden, 11.5. se odehraje 1. semifinále, o týden později 2. semifinále a následně, 25.5., finále. Nepřipomíná vám to něco? 2 semifinále a finále? Produkce X Factoru by si opravdu měla uvědomit, že momentálně nepracují na verzi Got Talent. Zde se bohužel angažování stejného produkčního týmu vč. režiséra Jeffa Minaříka vůbec nevyplatilo. Pořád to nechápu, co je těžké na tom převzít zaběhnutý koncept show a jen ho zde uskutečnit, proč pořád musíme vše měnit podle našeho? Stačilo by nasadit alespoň 5-6 přenosů, hned by dostala show jiný nádech.

Kdy budeme vyřazovat?

Jako další chybu vidím i vysílání Vyřazovacích částí, kterých se, dle mého bohužel, dočkáme vždy hned po odvysílání hlavní pěvecké části. Tudíž opět stejný systém jako u Česko Slovensko má talent.
Příklad z 11.5. –
X FACTOR – PRVNÍ SEMIFINÁLE – 20:15-22:45
X FACTOR – PRVNÍ ROZHODNUTÍ – 22:45-23:35
Mě osobně by vyhovoval vysílací čas na druhý den, jak je tomu zvykem ve většině zaběhnutých verzích ve světě. V takovéto show je přeci hlavní dostatek času pro hlasující diváky a pro příchod dostatečného množství SMSek.

Prima s JOJkou neustále promují X Factor jako nejúspěšnější pěveckou show, já tomu věřím a jsem zastáncem tohoto názoru, ovšem jen ve světovém měřítku. Naše federální verze má do kvalitní pěvecké show hodně daleko. Já být Simonem Cowelem nebo zástupcem společnosti Syco Entertainment či FremantleMedia, okamžitě odeberu zdejší „produkci“ práva na vysílání a ještě jim napařím nehoráznou pokutu za totální „zprznění“ formátu. Ztotožňujete se s tímto článkem? Nebo jste jiného názoru? Diskutujte.

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 93
1
n-t
Reagovat

Souhlasím 100% :)

2
Tomáš
Reagovat

Jak jako 1.semifinále, 2.semifinále? X Factor přece žádná semifinále nemá a s příchodem Live Show se najede rovnou na finálová kola. Semifinále má z pěveckých soutěží pouze SuperStar. Takže je to opravdu jak přes kopírák obšlehnuté ze šablony Talentu ale největší průser je že Talent nemá se soutěžemi SuperStar, X Factor a Hlas absolutně nic společného, to je prostě naprosto něco jiného! No a největší průšvih jsou samozřejmě ty už zmíněné pouze tři Live Show kterými to zabili totálně a tohle jim už divák soudě dle reakcí všude možně a absolutního ignorování proseb diváků neodpustí takže formát X Factoru u nás letošním rokem touto sérií asi definitivně končí. Já si nemyyslím že by tam bylo až tak málo talentů, například kluků/chlapů je tam podle mě víc talentovaných a zajímavých než v Hlase ale ty 3 Live show….to už je prostě totálně neomluvitelný paskvil a ještě si to nazvou semifinále místo finále. Na to už nemám slov.

3
Tomáš
Reagovat

Jinak jediné co mi na tom nevadí je vyhlašování výsledků a vyřazování v ten samý večer co bude Live Show. Sice se tím pádem večer trochu protáhne a ráno pokud budu muset vstávat tak bude vstávání nepříjemnější ale kdyby to zase bylo rozplizlé do pondělí a já bych pak měl v pondělí odpolední nebo noční tak bych vyřazování stejně naživo neviděl a to by mě mrzelo. Takže to jediné mi na tom vyhovuje.

4
james73
Reagovat

A není to spíš tak, že jim nedali dostatečně velkej rozpočet? U talentu kvůli tomu museli rušit velké třesky. Já bych to jenom neházel hnedka na produkci. Nevěřím, že by si Jeffo nebo Lukáš Franta pletli x factor s talentem. A jestli je pravda to co psala jedna z diskutujících, že náklady musela z naprosté většiny zatáhnout jojka a byla ráda, že k tomu primu vůbec dostala, tak by to nebyl až takový nesmysl.

5
yeey
Reagovat

hh nejvic komicky mi prijde, jak vsichni Primu a Joj vyvolavali at konecne ten X Factor udela, jak to bude mnohem lepsi, nez porad ty samy pevecky souteze od Novy a hle… X Factor se jim s nejvetsi pravdepodobnosti podari totalne dojebat, nenajit skoro zadny talenty a soustredi se tak maximalne jen na cool provedeni, ktery ale bohuzel s tou absenci talentu vyzni dost naprazdno :-//

teda fakt at zije Nova a Hlas :-DDD bych se nenadal ze to reknu… at byly vsechny ty SuperStar a Hlasy jakykoliv, alespon se to dalo brat vazne…

6
Bedy
Reagovat

@james73: Kdyby to někde oznámili, řekli.. jo.., bohužel nemáme dostatečný rozpočet.. na tom přeci nic není, nejsme tak velké krajiny, tak je to pochopitelné..ale mě taky vadí jejich ignorace a neschopnost na něco odepsat :)

7
Bedy
Reagovat

@james73: Navíc nevěřím tomu, že by se nedalo udělat více živých kol, alespoň těch 5. TO už takový rozdíl není, 4 kola a finále. Ale ne, oni dají rovnou 2 kola a finále, navíc je nazvou semifinále.. to je prostě výsměch jako blázen – jasná kopírka Talentu.

8
Tomáš
Reagovat

Ano je to výsměch a my s tím nic neuděláme. Nejvíc mi na tom vadí ta naše strašná bezmoc. Já věřím že by se tam nějaké talenty taky vykrystalizovali a už na castingu sem dost zajímavých týpků objevil ale takhle nebudou mít ani prostor se pořádně ukázat. Je to celé úplně totálně postavené na hlavu. Prima se zbláznila.

9
yeey
Reagovat

@Bedy: naahodou nez se ta saskarna zacala vysilat, byli tvurci X Factoru (hlavne tedy asi Lukas Franta) pomerne sdilni… :-) vybavuju si, ze kdyz se tu vynoril spekulativni clanek o jizdnim radu live shows, jeste se autorovi vysmival, co to vymysli za koniny… no ja mu timto garantuji, ze ve skutecnosti vymysleli se tremi live shows koninu jeste mnohem vetsi :-DDD

jinak posledni, co chci, je byt tu za hnidopicha, ale v tomto clanku je jedna mensi chyba :-)) co se tyka nejnizsiho poctu zivych prenosu, 3. rada nemeckeho X Factoru mela jen 4 live shows – a byla to jen tak mimochodem doposud rada posledni, pochybuju ze nasi ceskoslovenskou verzi ceka jiny osud :-)

10
Tomáš
Reagovat

Jinak sem si všiml že na Gorille kde je hlavní patron X Factoru už úplně přestali k X Factoru psát jakékoliv články ( nepíšou už je ale ani k Hlasu ) takže to zavání i tím že už se celé show chtějí co nejdříve zbavit. Je to ale škoda že takhle úplně vzdávají boj který měli ze začátku šanci i vyhrát. Teď už ta šance asi není pokud nezvýší počet Live Show ale ze začátku mohli, nesměli by si to ale plést s pátou řadou Talentu.

11
Nofux
Reagovat

„Já stále doufám, že se pár kvalitních soutěžících najde a budou nám ukázáni během Bootcampu. “

Bootcamp už jsem viděl a pokud čekáte, že se tam objeví nějakej wow zpěvák, kterého jsme doposud neviděli, tak vás zklamu. Celej bootcamp se bude soustředit spíš na lidi, které už jsme viděli.

12
Bedy
Reagovat

@yeey: Jo díky za upozornění, opravím to. :)

Jinak to se tenkrát vysmíval mě, co to vymýšlím za koniny, já jen spekuloval :D. A pravdu máte všichni, všude je ticho po pěšině. Nikdo se už nikde nevyjadřuje.

13
Bedy
Reagovat

@Nofux: tak děkuji za další zklamání :( :D

14
Rena
Reagovat

já se divím, že do toho vlastně vůbec šli – proč to na rok neodložili..
proč ten začátek zbytečně prodlužovali a konec tak utli, to také nechápu..

15
Tomáš
Reagovat

Já nevím na jaké soutěžící stále čekáte ale vy ste zatím žádné talenty neviděli? A co Lukáš Grüner, Matěj Vávra, Petr Simandel ( kterého ale v neděli bůhví proč vyhodí ), Peter Bažík, Ivan Kanich, uklízeč Filip nebo ten klučina kterému zaplatil cestu do Blavy starosta ale u něj si bohužel nemůžu vzpomenout na jméno? Monika Agrebi taky nebude marná, ta Mamba asi taky ne i když to můj šálek kávy asi nebude. Pak tam byla ta Romana, to by mohla být taková Bakešová X Factoru. Nemyslím si že by tam nebyli vůbec žádný talenty, někteří z nich mě zaujali i o hodně víc než soutěžící v Hlase ale myslím si že tím jak to Prima totálně domrvila se nepodaří z nich vykřesat nejen maximum ale možná budeme ochuzeni opravdu o hodně.

16
Tomáš
Reagovat

14: Zatím to vypadá že do toho šli proto aby už tu licenci na vysílání měli konečně z krku. :-D

17
Bedy
Reagovat

@Tomáš: Tak určitě tam jsou lidé co mají potenciál.. to neříkám, zajímavých typů je tam dost.., jen mi bohužel chyběl v castinzích nějaký jeden zlatý hřeb.., nějaký wow efekt, číslo co mě postaví ze židle.. nedočkal jsem se, bohužel.. proto nemám žádného favorita.. a proto jsem doufal, že někdo během bootcampu vystoupí z řady a ostatní převálcuje extra výkonem :)

18
Luke
Reagovat

fakt sem totálně nasranej….hlavně, že dají do televize ještě Simona Cowella, který říká,,Sledujte Xfactor na primě „….jo halvně že bude v za měsíc konec a to ještě pořádně nezačal…tupci, jste fakt na palicu…doufám, že si to přečtete….

19
Tomáš
Reagovat

17: No pro mě byl zlatý hřeb třeba Lukáš Grüner a považuju ho teď možná za mého vůbec největšího favorita X Factoru ale každý to má jinak. Někomu u něj něco chybělo, pro mě bylo jeho vystoupení dokonalé. Mě zase nic neřekla třeba ta Mamba kterou tu spousta lidí včetně Vlada chválila.

20
Patrik
Reagovat

Ted jsem psal do Joj tak uvidime

21
Bedy
Reagovat

@Luke: Bohužel myslím, že i kdyby to tu někdo od nich četl, tak se tu nevyjádří.., podle mě jim to je úplně šumák..

22
Bedy
Reagovat

@Tomáš: Jj, jasné no, každý to má jinak.., já abych řekl pravdu žádného favorita nemám… pomalu jsem dával dokupy soutěžící v jednotlivých kategoriích..ale nechám to až na JH, kde jich bude už jen 5 v každé kategorii. :)
Pokud tedy Bootcamp nebude stát za nic moc (výkonama), tak se v neděli těším hlavně na jednu věc, a to na odhalení toho, který porotce bude mentorovat, ehm, resp. povede 3 týdny, jakou kategorii :)

23
Rena
Reagovat

ale ano, pár lidí tam dobrých určitě je, ale ti úplně zanikli za 6 týdnů obrovského množství naprostých nezpěváků…já si už nikoho nepamatuji. Také jsem si u nikoho neřekla wow, ten je super… ale třeba je to mnou, nevím…
když to chtěli zkrátit, měli to tak dělat od začátku, mělo to mít spád

24
Patrik
Reagovat

Tak at x factor vysilaj v roce 2016 to by uplne stacilo do ty doby bych dal jinou sou ne zadne idoly talenty ani hlasy všichni by si aspon odpocinuly ..Do ty doby bych dal Amazing race Czech and Slovakia …Tohle by lidi chytlo ……Tak snad ten X factor uplne nezrusej a daj ho minimalne za 3 roky

25
Patrik
Reagovat

Omlouvam se za chybi

26
Katka
Reagovat

@Tomáš: Já si nemyslím, že by na Gorille X Factor a Hlas ignorovali kvůli tomu, že to chce mít pan Franta za sebou. Scalex mi tu u jednoho rekapu psal, že pan Franta dělá na X Factoru a pan Liška (ten taky píše pro Gorillu) na Hlase. Tak asi proto o tom nepíšou, protože oba dělají na konkurenčních show a nechtějí si lézt do zelí. Můj odhad.

27
Ludvík
Reagovat

Dle mého názoru, X Factor vůbec nebyl plánovaný, to jen někomu na Jojce ruplo v pale a museli hned dát do vysílání X Factor, když Nova a Markíza přišly s Hlasem, jako by to nemohli nechat na podzim místo Talentu. Prima rozhodně nebyla na další velkou show připravená, navíc podzim na Primě nebyl určitě nejlevnější Talent a Vyvolení k tomu. Už z toho jak si Prima dlouho mlčela bylo jasné, že váhají, nevím čím je Jojka přemluvila, ale v lednu už Jojka musela do celého projektu sama investovat obrovské peníze a pak něco málo zatáhla i Prima, aby Jojka nekrachla. A taky to tak dopadlo, show je přesná kopie Talentu jen pod jiným názvem.

Na tom celém mi vadí jenom to, že šli do takového projektu prakticky bez peněz a proto šetří kde se dá, „Open auditions“ na školách, Konkurzy před porotou v Inchebě před pár set lidma, snad i v Hlasu těch lidí bylo více. Bootcamp na tom stejném místě, jen změnili grafiku. Domovy porotců budou předpokládám všechny z Bratislavy, no a ty 3 přímé přenosy? – Incheba to jistí… a to, že jsou jen 3, škoda slov.
Soutěžící mi nevadí, jsou zajímaví a je tam pár, kteří fakt zpívat umí, jsme moc zhýčkání ze všech těch X Factorů UK, USA, AUS, ze všech těch American Idols a The Voiců… koneckonců proč by tady měli být nějací excelentní zpěváci, když po těch 3 LIVE show se ztratí jako nic…

A PO TOM VŠEM CHCE JOJKA DĚLAT DALŠÍ TALENT???
(PS: Omlouvám se za všechny překlepy a chyby :))

28
Zack
Reagovat

X Factor bude mít skutečně jen tři live přenosy. Potvrdila to přímo TV JOJ.
Hlas bude mít čtyři live přenosy.

29
lukefry21
Reagovat

@Ludvík: Myslím, že X FACTOR byl ze strany JOJky plánovaný…. Vždyť byl taky přece jen oznámen o pár dní dřív než Hlas, i když do toho zákulisí pravda nevidím. Pro Primu to ale byla neočekávaná situace a jejich váhání a i následný způsob propagace show v Česku dost ztížily příchod na scénu…
Ale souhlasím s tím, že na podzim by to bylo mnohem lepší! Jen doufám, že za pár dní nevyrukují s castingy na ČSMT V, protože to bych už absolutně přestal věřit tomu, že tam sedí kompetentní lidi… :/

30
Bedy
Reagovat

@Ludvík: Což o to, ony ty castiny na školách, potom v Inchebě před lidma by ani nevadili (těch lidí tam není zase úplně nejmíň), i ten Bootcamp, vč. Judges Houses, hold nejsme tak velké země s velkými rozpočty… ale zkrácení živých přenosů ze standardních cca 8-10 na 3? Tam je největší kámen úrazu, věřím, že kdyby nechali nějaký přiměřený počet.., nikdo by jim popel na hlavu nesypal..

31
Komentářový troll
Reagovat

Všichni jste totální idioti. Ty 3 Live Show jsou zcela nový zavedený prvek a vymysleli sme ho my. Proč se s něčím patlat půl roku a zbytečně to natahovat. Když je někdo dobrý zpěvák tak se to stejně během těch tří týdnů pozná a nebo se to nepozná vůbec. Není rok 2008 aby to mělo 11 kol jako když vyhrál Zonyga, chceme to dělat moderně. Takhle je to moderní, lehké a free. Jen vy to pořád nechápete a nedokážete to ocenit.

adminedit SUNíčko – podvržený komentář, který se vydával za Lukáše Frantu, kterým skutečně není

32
Merťas
Reagovat

@Lukáš Franta: Lukáši, teď jste se teda vážně ukázal jako kabrňák… Nazvat nás idiotama… Jako urážet diskutující a včetně autorů je za vaší strany totální ubohost. Když se tu takhle pěkně nazýváme, tak vám otevřeně říkám, že jste idioti vy v produkci. Kdyby jste totiž uměli lépe komunikovat s veřejností a nápad s třemi live show lépe ,,prodat“, tak by možná situace byla úplně jiná. Ale vzhledem k tomu, že si tam vždycky všechno pečete pěkně pod pokličkou, tak dáváte akorát prostor ke všem spekulacím, konspiracím a jiným věcem… Za všechny jeden příklad, až totální zmrvení konce třetího Talentu vás pod tlakem donutilo zveřejnit výsledky hlasování. Chybí vám naprosto nějaká komunikace s veřejností…

A co se týká toho vašeho ,,skvělého nápadu se 3.live“ ! Jako vážně si myslíte, že je to moderní? Vážně si jako myslíte, že během tak krátkého času si dokáže interpret vybudovat nějakou fan základnu a přilnout s publikem? Vždyť je potřeba, aby ten zpěvák prošel aspoň nějakými tématickými žánry, aby se ukázal aspoň jako komplexnější zpěvák. Ale hlavně ten kontakt s lidmi je důležitý, takhle ten dotyčný jen rychle profrčí obrazovkou a bude všem ukradenej a zapadne. A zrovna tohle je v našem prostředí sakra důležitý, aby se někdo zapsal do podvědomí… Vy akorát tím vaším čupr nápadem zpěváky akorát zlikvidujete a uděláte z nich rychlokvašky… Jen obyčejnej prefabrikát bez přesahu… A pokud jste se s show nechtěli babrat půl roku, tak jste do toho neměli ani chodit… K čemu tam pak jsou koučové? Vždyť i jejich práce je v podstatě nula… Co mají s nima asi tak koučovat? Ten váš skvělý nápad akorát X Factor jako formát v našich končinách úplně zadupe do země a lidi to přestanou brát úplně vážně… A jestli nevidíte, že se to lidem nelíbí, tak jste asi vážně člověk na špatném místě. Je vidět, že ten super skvělý nápad je totálně k ničemu, myslím, že to i sám víte a akorát tu kopete kolem sebe, protože bárka jménem X Factor se potápí či možná se už potopila. Těžké si to přiznat, ale jde to se ctí. Vy ji vůbec nemáte a ještě ze sebe dělá Mesiáše. Potopili jste Trosečníka, potopili jste i X Factor… Nesmyslné inovace, které ve světě fungují a vy je předěláte do totální zhovadilosti, která evidentně po všech stránkách nefunguje. Je k zamyšlení, kde je tu pak idiotem…

33
Monika
Reagovat

@Merťas: Do posledniho slova bych vse podepsala. Predevsim prvni veta v komentari Lukase Franty vypovida o jeho „profesionalite“, a proto i ta show tak vypada.

34
DJ Vlado
Reagovat

@Lukáš Franta: Vážený pane Franto! Vězte, že jste pro mě býval velkým vzorem a svůj současný styl psaní jsem hodně čerpal od vás, což se mi v současnosti velmi hodí při psaní se Scalexem, jelikož názorově se často shodujeme, tak se lišíme aspoň stylem (ten můj je drzejší, zatímco Scalexův laskavější). Proto mě vaše chování velmi zklamalo. Přejdu to, že jste zde asi před měsícem poplival moji práci, protože o mě mi nejde a nechci si zde vyřizovat osobní účty. Ale vaše urážení autorů i diskutujících na Panáčkovi už je vážně přes čáru. Od profesionála vašeho zrna bych očekával, že dokážete přijmout kritiku a pracovat s ní, ale vy místo toho jen kopete kolem sebe. Každý člověk používající selský rozum si dokáže domyslet, že za zkrácením na pouhé 3 live shows není nic jiného než pouhé šetření, ale vydávat to za geniální výmysl a vysmívat se nám, kteří jsme tu „geniálnost“ nepochopili, mi přijde ubohé. Měl jsem vás rád, ale zklamal jste mě na celé čáře :-(

35
DJ Vlado
Reagovat

@Merťas: Skvěle napsáno!!! Škoda, že nejde tvému komentáři dát like jako na FB :-)

36
Bedy
Reagovat

@Lukáš Franta: No tak teď jste se opravdu ukázal…, takto má vrchní člen z produkce komunikovat s diváky, nazývat je tím čím je nejspíš on sám :). Ty 3 živá kola nikdo neocenil a neocení, přesně jak popsal Merťas, asi jste vůbec nepochopil systém X Factoru…, nechápu, vlastně asi nikdo, proč vymýšlíte hovadiny a nedržíte se zaběhlého formátu.., nejsme v roce 2008? Že jsme v roce 2014? Podívejte se na UK, kde je vysoký počet živých kol od samého počátku.., ale ne.. oni vlastně nejsou moderní…, MY jim musíme ukázat, jak se dělá moderní show.., proboha vy vážně v té produkci nemáte co dělat, a tím nemyslím jen vás.., děkujeme za pohřbení dalšího formátu.., co přijde dál?

37
Peter
Reagovat

X Factor by byl dobrá soutěž ale ty pouhé 3 Live Show a totální neprofesionalita produkce ho potopí úplně stejně jako Šárka Šedivá loňskou řadu VyVolených. Myslím že stejně jako VyVolení ani X Factor už u nás nikdy nebude. Všichni nadávali dřív na Novu ale jediný kdo posílá soutěže do hrobu je zatím Prima.

38
VojtaP
Reagovat

zajímavé, co se tu o sobě, čtenářích a ostatních autorech Panáčka takto v pátek večer nedozvím :) Zrovna od tohoto konkrétního člověka mě to mrzí, jeho rekapy na Gorille jsem čítával s nadšením a až do dneška jsem ho považoval za inteligentního. Bohužel, lidé se mění. Že až tak a bude to vést k takové ubohé a neprofesionální reakci jsem fakt nečekal a dost se mě to dotklo. Nutí mě to, myslet si o celé produkci to nejhorší.

Nyní k tomu novému a modernímu česko slovenskému prvku. Když budu slušný, tak si myslím, že je to holá kravina, možná jsem opravdu idiot, navíc staromódní idiot. Jak už tu shrnul kolega Merťas – je to absolutní blbost, v případě XF jde hlavně o mentoring a postupný vývoj soutěžích, bohužel se obávám, že ani jedno u nás za 3 týdny neproběhne a už vůbec se nezrodí nová hvězda, či více hvězd, protože lidé soutěžící ani nezaregistrují. Že je někdo dobrý zpěvák se možná pozná rychle, ale to neznamená, že nemůže ještě růst a postupně si získávat publikum, zase něco, co nezažijeme. Jako argument můžu uvést, že například ze Cher Lloyd, Jamese Arthura nebo třeba 1D by dnes nebyli takové hvězdy, kdyby byli v soutěži jen pár týdnů, ze všech se stala hvězda, až měli za sebou nějaký mentoring (doporučuju si to slovo vyhledat ve slovníku). A to střílím od boku, podobných soutěžících je víc.

Jestli tohle bude light moderní verze, tak za takovou opravdu NEDÍK, v tomto případě doufám, že další řada nebude, což mě na jednu stranu mrzí, protože formát mám rád, ale tento nápad je naprosto proti jeho základní idee. Jen doufám, že tento skvělý „czech šmejd“ prvek neoslní také zahraniční produkce, na co bychom se pak my zaostalí idioti koukali??

39
Jan Liška
Reagovat

Pánové, nevěřte všemu, co se tady píše :-) Já sice dělám pro konkurenční Hlas, takže by mi to mělo být jedno, když se to týká X Factoru, ale Lukáše znám a můžu vám potvrdit, že tohle nepsal. Je to profesionál, nikdy by nic takového nenapsal, i kdyby jste ho vytočili sebevíc. Ať už to pod jeho jménem napsal kdokoli, tak tím špiní jeho jméno, a to se mi nelíbí – konkurence nekonkurence.

40
okkvp
Reagovat

@Jan Liška: máš zřejmě pravdu, IP směřuje do Třebíče (Net Expert), známého zde hnízda různých podvrhovatelů. Kolegové se asi nedívali do střev a nefiltrovali. Ten post označím a IP umísťuju na seznam k schvalování

41
Merťas
Reagovat

Oukej. :) Jestli je to teda podvrh a nějaký opravdový idiot se vydával za Lukáše Frantu, tak se za mojí reakci omlouvám. Ale když už se to k němu má dostat, tak bych byl vážně rád, kdyby aspoň nějaká komunikace proběhla a protrhlo se tak to věčné mlčení okolo celé show… Proč tři live show?

42
VojtaP
Reagovat

Podepisuju Merťasův příspěvek, také se omlouvám za ten výpad vůči osobě Lukáše Franty, nechali jsme se unést silnými agresivními slovy a popravdě, mě nenapadlo, že by to mohl být podvrh. :/ Můj názor na nápad se třemi live show se ovšem nemění, pořád ho považuji za krajně nelogický.
Za reakci z oficiálního zdroje se také přimlouvám.

43
bezík
Reagovat

@Merťas: Já bych řekl že důvod bude ten nejprostčí. Není to dost ziskové, aby jim dovolili víc. Kdyby to mělo dvojnásobnou sledovanost, tak by jim asi nechali víc, ale znáte to, všude dneska vládnou finančáci a ti zabijou všechno. A nikdo to komentovat asi nesmí, externisti budou mít podepsanou nějakou šílenou smlouvu a interní lidi taky nechtějí přijít o práci.

44
DJ Vlado
Reagovat

Přidávám se k Merťasovi a Vojtovi s omluvou Lukáši Frantovi :-) A díky Honzovi Liškovi, že nám to objasnil :-)

45
Merťas
Reagovat

@bezík: Dovedu vše pochopit, jsem vnímavý a chápavý člověk… Ale nechápu, že do toho bez potřebných financí šli. Ale to jsme zase u nějakých konspiracích :)

Jestli mají zákaz o tom mluvit, tak by mě stačilo vyjádření ve stylu: ,,Ok, díky za názory, ale jako produkce se vyjadřovat nemůžeme.“ či prostě nějaká minimálně empatická komunikace s divákama nebo s náma s autorama…

46
blabla
Reagovat

@james73: Každá televize platí náklady 50/50, to je prostě smlouva, přes kterou nejede vlak. Už si tyhle nesmysly od SUNíčka a zoufalých škaredých diskutujících z Panáčka vymažte z hlavy. Viděli jste fotky z jejich setkání? Viděli jste jak vypadají? Tohle asi nebude nejlepší zdroj informací.

Jinak X Factor má zajímavé soutěžící a bude zajímavé je sledovat. Tři show jsou fakt málo, to je prostě fail, hlavně že po nich dají na neděli filmy a Prima se zas o polovinu propadne, kromě seriálu a zpráv je jejich nedělní show vždycky jejich nejsledovanější pořad. Jejich hloupost. A máme tam velkého favorita – Christiána Děrgounova, lepší talent jsem za těch 30 našich show co tu byly ještě neviděl. Jinak ano, to že těch velkých hlasů je málo, je chyba Primy, to potvrzení X Factoru, u kterýho bylo naprosto jasný že bude už od prosince, bylo opravdu trapné, ale co chcete od televize, která mění každej měsíc ředitele. Teď tam díky bohu vrátili toho, co k nám dotáhl Talent a vrátil VyVolené. Ale nejlepší by byl stejně návrat Martina Dvořáka, kterej poprvé dostal do ČR největší show světového formátu. Ale ten teď šéfuje dopravnímu podniku Práglu. Takže wow hlasů je málo, ale soutěžící zase mají ten X Factor, který od pěveckých show chceme. Takže negativně to rozhodně nevidím. Na Nově jsou sice hlasy, ale show je opět estrádní a s živákama bude opět neúnosně nudná.

47
bezík
Reagovat

@Merťas: To není o tom že by do něčeho šli bez potřebných financí. Oni znají náklady – předem, ale neznají výnosy. A dneska, aby něco finanční manažer zařízl stačí, že to není dost ziskové (natož kdyby to bylo ztrátové). Pak to zhoršuje celková čísla firmy, manažeři nemají bonusy, atd. A produkce se možná nesmí vyjádřit ani tak, že se nesmí vyjádřit :D I za to můžou padat tresty.

48
Patrik
Reagovat

Tak snad bude X factor aspon za 3 roky a do ty doby zrusej vsechny zpevacky souteze a budou se zajimat jine formaty napr 2 sezona Masterchef nebo dokonce Detska verze nebo i The voice Junior pak klidne The amazing race czech and slovakia to ale nikdy nebude pak trosecnik atd..Prosim uz zadny zpevacke souteze please dejte si pauzu minimalne 3 roky a pka nasadte x factor a hlavne ne Stupidni superstar ……Omlouvam se za chybi

49
Ludvík
Reagovat

@Lukáš Franta: větší kravinu jsem v životě neslyšel. A nad tím kdo je tady idiot bych se být vámi milý pane ještě jednou pořádně zamyslel.

Reagovat

OT: Tak to jen shrneme, že noční komentář, který tady vyvolal plamennou diskuzi skutečně nepsal Lukáš Franta, ale nějaký „vtipálek“ troll. Komentář už byl v tom duchu zeditován.

51
Bedy
Reagovat

@SUNíčko: Ok, díky za vyjasnění, nechápu že má tyhle šaškárny někdo zapotřebí :).

Ovšem nemění to nic na obsahu článku, na kterém se tu většina shoduje :). A žádné reakce ze strany produkce se asi vážně nedočkáme.

52
Rena
Reagovat

@Bedy:
Třeba to byl někdo, koho to všechno také pěkně s…

53
Tomáš
Reagovat

Mě by taky zajímalo jakým způsobem se vlastně bude vyřazovat? To jako bude 8 finalistů a v prvním kole vypadnou třeba dva ( jeden s nejnižším počtem sms hlasů a druhý v Bottom Two ), další týden vypadnou stejným stylem tři a pak bude GrandFinále? No tak to soutěži ubere opravdu hodně napětí a u toho kdo z té matlanice vzejde jako vítěz vlastně ani nebude jistota že by vyhrál i kdyby se zachoval klasický vícekolový formát.

54
Lucas
Reagovat

Já jsem z toho pořád tak znechucenej, že se ani radši nevyjadřuju :D fakt hrůza :(

55
Filip
Reagovat

3. zivaky je absolutni AMATERISMUS !!! Nedostatek talentu cert vem, za to produkce nemuze. Za co ovsem produkce MUZE je to, jak tento format domrvili. Absolutne me irituji veci podobne jako v Talentu – stejne zabery, napisy BRNO, PRAHA atd., hvezdy(Talentove Xka), semifinale/finale.

Obrovska chyba, ze se na tom podili stejnej tym. Posledni Talent uz nebavil a oni udelaji o par mesicu uplne to stejny akorat v obale „X factor“, no super, pritom z Talentu „X factor“ delala uz idiotska Bila…

56
příznivec.obecný
Reagovat

@Lucas: Mám podobné myšlenky…

57
Patrik
Reagovat

Myslel jsem ze v 1 kole vypadnou 4 v 2 kole 1 a pak zbydou 3 a to je grandfinale ..Sem totalne znechucen kdyz to zacalo bavit tak oni to skoncej .Jak by daly aspkn 6 zivych kol aby jsme videly jak se vsichni zlepsily nebo projevily.A uvidite ze pristi rok bude talent nebo superstar .Ale zase by Tv nova mohla nasadit x factor ta aspon ma vice penez a daly by vice zivaku

58
lukefry21
Reagovat

@Patrik: Víc peněz? Neee, to není pravda, Nova má mnohem větší dluhy než Prima. U Novy je to ne úplně logický krok pustit se do realizace další drahé talentovky, ale očividně se jim to zatím vyplácí víc než Primě, která na to má finance.

59
Rena
Reagovat

Tak ze všech posledních talentovek vychází nejlépe Superstár – bavila, každej si v první desítce našel favorita, i více, byli tam dobří zpěváci, lidi s Hlasem i Xfaktorem, porota ucházející… byvilo mě to až do konce.
Poslední Talent, nuda, nuda, nuda, okoukaná porota, Bílá se dokázala už lidem pěkně zprotivit… budou tam se Slávikem až do dúchodu?
Na Hlas se tím, že má hoodně dobrých zpěváků a že se ti dobří vyhození dají ukrást, zatím dívat dá, docela se na středu těším, jen ten David mě vždy zkazí náladu, když ho vidím rozvaleného v tom svém elektrickém křesle… ten kdyby tam nebyl!
Zato letošní XFaktor je pruser všech talentových hudebních soutěží a to od počátku a těmi třemi živáky vlastně až do konce – málo dobrých zpěváků a nějaký Xfaktor ani u těch lepších, jsem nějak nezaznamenala… porota nepřirozená, nudná, hodnocení jsou často mimo a mnohdy někoho pošlou dál z lítosti a dobrého zase vyhodí. Nejvíce mi zde vadí Celeste, která si v 18 hraje na něco, co není… ton a způsob jak s lidmi mluví, jak si hraje na důležitou a vše znalou, mi jde na nervy, jako Bílá a David.
Pokud by se tedy měla hudební soutěž v příštím roce, dvou, zase vysílat, tak jedině Superstár… Ostatní by si měli dát pár let pauzu…
Ale to, co ted předvádíš s XFaktorem, PRIMO, už NE!

60
Tomáš
Reagovat

59: Souhlasím s tím že loňská SuperStar byla super. Jediným jejím slabým článkem byli moderátoři ale jinak všechno šlapalo přesně tak jak mělo. Porota byla podle mě super a bylo by myslím i dobře aby se v téhle sestavě ještě někdy vrátila i když nevím jestli do toho Habera ještě někdy půjde. Soukup je fajn vždy a Ewa mě sice na začátku castingů štvala ale když se pak uklidnila a přestala dělat blbosti tak sem si k ní cestu našel a ve finálových kolech už to byla porotkyně na svém místě. Mezi soutěžícími fakt bylo hodně talentů na to že to byla už tolikrátá podobná show u nás – Sabina, Itcho, Adam, Martin, Jaro…..přiznám se že bych se někdy rád vrátil v čase do toho minulého roku a zase to všechno zažíval naživo. Letos je to bohužel slabší no ale pořád to není tragédie kterou z toho ale zkrácení Live Show u X Factoru na 3 přenosy bezpečně udělá. Hlas z toho zatím vychází daleko líp i když i v X Factoru se podle mě zajímaví soutěžící našli, produkce to ale podle mě všechno dřív nebo později zabije. Mám obavu že i ti dobří budou vyřazeni protože když už se má něco podělat tak proč ne úplně všechno a zůstane tam jen samá nuda která to nakonec i vyhraje. Pokud jde o porotu XF – nejvíc mě baví podle předpokladů Oto, Ondra je taky fajn i když má i slabší chvilky ale pořád to jde a Sisa příjemně překvapuje. Takže jako jediná mi stejně jako tobě vadí Celeste. Ona není zlá, nemyslí to zle a nechce působit namyšleně ale těch málo zkušeností je na jejím porotcovství setsakramentsky znát a není to prostě ještě člověk na svém místě. V Hlasu mi vadí taky jen MD, ta Dara nějak splynula s Martou takže její rušivý element se u mě už spíš vytratil ale pořád vedou Pepa a Majk Spirit, to jsou nejlepší koučové a myslel sem si že jimi budou ještě než Hlas začal. Teď už bych řekl že Majk je ještě lepší kouč než Pepa.

61
Tomáš
Reagovat

A ta podoba XF s Talentem mi vadí taky – nikdy sem Talent nesledoval a nemám tu show moc rád, prostě dávám přednost pěveckým show a proto mi to připodobňování vadí velmi. X Factor nemá s Talentem absolutně nic společného ale zdá se že to chápeme jen my tady a ne produkce na Primě/Joj.

62
Patrik
Reagovat

@Tomáš: Souhlasim stebou

63
Rena
Reagovat

60 – k celé první pětce jsem si našla vztah, měla je ráda, měli Xfaktor, pro mě největší mladoch Adam, ač neměl nejlepší postavu, jeho usměv a zpěv dostával mnohé, i mě a to bych mu mohla být mámou… Potkala jsem ho nedávno v MHD v Brně, a je přesně tak milej a bezprostřední, jako byl v tv. Sabina, Itcho.. na všechyny vzpomínám a doufám, že se podobná Superstár zase někdy zopakuje.. i to napětí, že nikdo netušil, jak to dopadne. Ewa byla sice zpočátku dost šílená, ale v živácích už super, zato Celeste mi jde čím dál víc na nervy – proč se nechová a nemluví přirozeně, jako 18ka? Snad ted už uvidíme jen dobré zpěváky a začne to být aspon trochu zajímavé.. doufám !

64
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Tak to mě přijde letošní Hlas i talentově silnější než loňská SS, ale ta byla zase rozhodně silnější než X Factor, který je imho po stránce talentů tou vůbec nejslabší show, jaká u nás kdyby byla (přičemž tři živáky jsou posledním hřebíkem do rakve). Na loňské SS bylo ale super, že se tam do finále dostali opravdu ti, kteří se tam dostat měli, zatímco u letošního Hlasu obávám, že by k tomu dojít nemuselo (kéž bych se mýlil). Kdyby mi nedejbože zařízli Lucku a Kristínku před branami živáků, tak bych s láskou vzpomínal na loňskou SS, kde jsem měl Terezku aspoň šestou :-)

65
Patrik
Reagovat

Ale furt nevim co si ta prima dokazuje z jojkou ….Daj jenom tri Live Show to budeme jediny 2 staty ktery mely v xfactoru 3 Live show ……Furt delaj vsechno obracene i tu nejlepsi zpevackou šou skazej .Říkam to furt at si daj na 3 roky pauzu vsem to prospeje .At si ted zamerej na jiny typ souteži ktery ve svete šlapou ………..Napsal do joj a nic cekam tyden nemaj proste zajem mam chut schromazdit lidi a sel bych si snima promluvit klidne kvuly tomu bych jel i na slovensko uz me zacinaj srat co si furt o sobe myslej .Ted uz mame ve svete vostudu a ted to dodelaj s 3 Live Show .Naschval dali vysilaci čas na Nedely vedely že davaj Počatky ktery je zadupe se sledovanosti ne oni to daj v pondely .Me pripada ze si znas delaj prdel a tlemej se nam do ksichtu sráči zasrany ….Nemam slov podle meho nazoru v ty joj a prima sedej jenom Idioti ktery sedej u kompu žerou bramburky a dostavaj nehorazny vejplaty jak bych mohl tak bych jen vyhodil a dal bych nas vsechny kteri tady diskutujou my aspon mame mozek pak by sme tam udelaly poradek nasadily napr Amazing race atd……PS miluju vas joj a prima děkujem za vše…..

Omlouvam se za plno a plno Chyb

66
Ixuxu
Reagovat

Já nevím co všichni chcete! Dobře, budou 3 živá kola, ale budou alespoň vtipná a ne nudná jako u Hlasu, který mě nudí a nudit bude – tak to je. A ta stage Hlasu? Od začátku do konce > Stejná. Nechápu proč viníte produkci, za to můžou majitelé TV: Ti to vymysleli. Měli si najít rozpočet (Oni zase peníze narozdíl od Novy alias Markízy mají dost a dost, ale kdyby byla sledovanost bylo by to jistě lepší), takže bych nevinil JOJ, ale šéfy.

67
Ludvík
Reagovat

@Ixuxu: Musím neslouhlasit, Live kola Hlasu byly loni možná nudné, ale svůj učel splnily, lidi si vytvořili favority a sžili se s nima za tu dobu. To u 3 kol nehrozí, pokud si vzpomenu na Superstar tak jasného favorita pro mě jsem měl vždy až někdy kolem poloviny LIVE kol… takže cca. 5. show.

68
Tomáš
Reagovat

63: Taky jsem zvědavý na ty dobré zpěváky, takže ten odpad okolo prosím už pryč….jako jediného z exotů bych tam možná nechal Chadrabu protože ten mě minule nechtěně nehorázně bavil. :-D Ale zase ne na úkor nějakého daleko lepšího zpěváka, to teda fakt ne.
64: Zaříznutí Lucky před Live Show absolutně nehrozí, ta už je dávno papírová jasná favoritka. Ale pokud zůstane v týmu Darta Ondra tak já budu fandit rozhodně jemu. Kristíně fandím a fandit budu a doufám že v případném souboji s Veronikou vyhraje a do Live Show půjde protože je rozhodně daleko zajímavější než Veronika. Zatím je pro mě jasnou jedničkou v týmu Spirit Lenka ale Kristínu mám hned těsně za ní.
67: Tak jako já už mám jasné favority klidně po prvním vystoupení na castingu a i v X Factoru už je mám, to prostě člověk koukne, poslechne a už vidím že je to moje krevní skupina takže s tímhle problém nemám ale jde spíš o ten vývoj a o to jak se ten soutěžící dál profiluje a jak se vyvíjí náš vztah k němu takže kdyby ta soutěž trvala dýl tak bysme někoho mohli mít ještě daleko raději a nebo ho taky naopak začít nesnášet. :-D O to všechno ale budeme v X Factoru bohužel těmi třemi koly ochuzeni. Jak je vidět tady tak zájem o finálová kola je ale asi nejsme dostatečně velký vzorek populace na to aby to utáhlo celou sledovanost a aby se jim to finančně vyplatilo. Ale to absolutní ignorantství diváků se mi teda fakt nelíbí ( podobně ale ignorovala i Nova když jsme chtěli výsledky hlasování v SuperStar).

69
Jan Liška
Reagovat

@Patrik: Amazing Race v té podobě, v jaké ji známe, je pro nás neuskutečnitelná. Vyhažte vedení TV, dosaďte tam sebe a TV půjde ke dnu hodně brzo – bez peněz a bez čehokoli k vysílání :-) Ono to zase není tak snadné a plno věcí nikdo z nás nevidí. Jde hlavně o byznys, protože i TV je prostě firma, která musí vykázat zisk. A komerční TV musí získávat reklamní klienty ziskem co největšího sharu (podíl na trhu). Když jim ten share bude dělat papundeklový seriál, tak ho budou vysílat, tak to prostě je. A český divák je hodně konzervativní, málokdy přijme supermoderní show z USA.

70
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Já zatím od Lucky opravdu nevím, jak dopadla v K.O., ale trochu se obávám scénáře á la Bagová vs. Hnilica, aby Lucku neodstranili z cesty protekční Elišce jako její největší konkurentku, ale snad jsem jenom zbytečně paranoidní. O Kristínku se ale bojím ještě víc, jelikož Lenka a slepci jsou jasní finalisti a Veroniku má Majk hodně v oblibě, i když si pořád říkám, že by byl blázen, kdyby se zbavil takového mladého talentu, jako je Kristínka. Doufám, že si neukradne nikoho vyloženě silného a jeho čtyřka zůstane v tomto složení. Snad taky nebude požadavek na minimálně jednoho mužského sólistu v každém týmu. Zase do karet Kristíně hraje její slovenský původ, jelikož Slováků je tam celkově míň a Majk jako jediný stoprocentní Slovák v porotě (Dara je spíš Čechoslovenka a navíc je součástí federálního dua) si určitě nevybere převahu Čechů.

71
Patrik
Reagovat

@Jan Liška: Ok Mas pravdu ..Tak Amazinng race by mozna u nas trochu zabodoval je to neco jineho

72
Tomáš
Reagovat

70: Hodně bych se divil kdyby Lucku odstranili před Live Show. Já spíš vidím scénář jako když předloni u Rytmuse neustále postupovali přes diváky Anička a Nikoleta a Juraj byl ten třetí vzadu ( i když Nikoletu nakonec porazil ale asi jen díky Rytmusovi ) tak tady to u Darty asi budou Lucka a Eliška a doplácet na to asi bohužel bude Ondra a proto bych byl možná snad i raději kdyby šel do jiného týmu kde by měl šance na úspěch vyšší. O GF budou asi spolu u Dary a Marty bojovat hlavně Lucka a Eliška a jedna z nich to bude. Ale mám tendenci dívat se moc dopředu, taky to všechno může být úplně jinak. Majk snad nebude hloupý a Kristínu si do Live Show procpe protože by jí byla hrozná škoda i když Lenky ještě větší. Veroniku ani slepce bych tam vůbec mít nemusel.

73
Patrik
Reagovat

No ta strapkova je seredna píčca

74
Tomáš
Reagovat

http://www.gorilla.cz/2014/04/x-factor-bootcamp-dnes-vecer-budeme.html Wau, tak na Gorille po delší době článek k X Factoru i když hodně stručný. Takže dnes budeme znát už Top 20 a kdo dostane jakou kategorii? To je nějaké rychlé ale jsem teda zvědav koho tam vyberou. Doufám že aspoň někdo z mých favoritů tam projde když už vím podle FB že jeden můj favorit z posledního castingu Simandel bude pravděpodobně dneska vyhozen.

75
Bedy
Reagovat

@Tomáš: Zrovna jdu psát upoutávku na večer,…, tak tu taky za chvíli bude nějaký článeček :)

76
Prochor
Reagovat

X-factor dokazuje katastrofální úroveň RS na TV Prima. Špatná série RS přibližně od Trosečníka pokračuje. I když jako úplné dno a fiasko vidím VV4. Nic horšího jsem zatím nikde neviděl.

77
Tomáš
Reagovat

76: VV4 byli co se týče zpracování a organizace hodně špatní ale ještě to tam zachraňoval Vladko. Nebýt jeho tak by se na to asi už vůbec nikdo nedíval. A obávám se že X Factor podobný tahák na diváky nemá a ani mít nebude.

78
jab
Reagovat

Vlado, Tomáš, Rena – Souhlasím, že loni ta SuperStar měla něco do sebe a všech 12 finalistů tam mělo svoje místo, nebyl tam nikdo, kdo by tam vyloženě neměl co dělat. Daniel byl aspoň průměrný, uši netrhal, Karol je sice zpěvák na velmi úzký okruh použití, ale je zajímavý, Virgínia měla aspoň zajímavý hlas a ten zbytek je jasný, ti byli všichni výborní nebo alespoň velmi nadějní.

Edit specielně pro Renu: Nemáš info, co teď plánuje Adam dělat, když odešel od kapely?

79
pepa
Reagovat

Mám teorii o Live shows X-Factoru. Podle mě v 1. a 2. semifinále budou vždy 4 vystoupení, z nichž postoupí 2 vystoupení (a 2 vypadnou) – jako první vypadne soutěžící s nejmenším počtem hlasů a mezi 2. a 3. místem s nejmenším počtem hlasů rozhodne porota po zpěváckém souboji. Ve finále tak budou opět 4 vystoupení.
Vycházím z toho, je to nazvali semifinále – přecei nemůžou být soutěžící ve 2 semifinále stejní (viz Talent nebo klidně i sport př. Tenis) a za další, u popisku Jojky k 1. semifinále je napsané – „Kdo postoupí do finále?“

80
Rena
Reagovat

@jab:

Ne, na ulici se o tom bavit nedalo. Videla jsem v létě jeho koncert, byl dobrej. Je to velký sympaták, i když takový medvídek :-)
Jsem zvědavá, zda dnes někoho s podobným Xfaktorem a hlasem taky najdu…

81
lukefry21
Reagovat

@pepa: Tak brutální kopie Talentu? No jestli je to pravda, tak opravdu zabili už absolutně všechno to, co dělá X Factor X Factorem…
A jak chtějí natáhnout čtyři vystoupení na čtyři hodiny? Achjo… :/ Už 3 shows je bídá, ale toto by byla ještě větší katastrofa. Doufám, že to není pravda. :(

82
pepa
Reagovat

tak každý by vystoupil během jednoho večera dvakrát = 8 vystoupení dohromady

83
Nofux
Reagovat

@pepa: Na webu Primy píšou:
„Živé přenosy

V živých finálových přenosech bojují soutěžící o SMS hlasy diváků. Ti dva, kteří jich získají nejméně, bojují proti sobě v závěrečných vystoupeních, po nichž o jejich osudu rozhodnou porotci.“

Což moc smysl nedává, leda že by z každý kategorie vypadl 1 soutěžící. a v druhém semifinále vypadnul jenom 1 člověk?

84
pepa
Reagovat

tak proč to teda nazvali semfinále, tak v těch 2 semfinále vypadnou 2 soutěžící, a ve finále jich bude jako 6? Docela zvláštní :)

85
Tomáš
Reagovat

79: Tak jestli je tohle pravda tak se z toho už fakt pobliju. Ať teda jsou jen 3 Live Show ale ať je to prosím aspoň normální vyřazování jak to u X Factoru má být! Tohle by byl už fakt brutální zásah do formátu a jeho naprosté a totální do nebe volající znesvěcení!

86
Nofux
Reagovat

Tak jsem se schválně kouknul do programu JOJ a tam 11.5 (1. live show) stojí toto:
22:35 – X FACTOR – ROZHODNUTIE
Kto postúpi do finále?

Takže se asi začínám přiklánět k názoru pepy, že to bude jako v Talentu :‘)

87
Nofux
Reagovat

A teď jsem si všimnul, že už to tu pepa psal :D tak nic. Každopádně takhle zmrvit formát XF. Fakt k pláči.

88
Bedy
Reagovat

@Nofux: Jestli to takhle bude.. tak ať jde celý produkční tým do ……., na to se potom nic jiného říct nedá.., ale nedělejme závěry.. počkejme si na prvý živák :).
A nezapomeňte si ho pořádně užít, máme na to jen 3 týdny :X.

89
Patrik
Reagovat

Sem teda zvedavej na podium jak bude vypadat .tak pristi sezona bude mit vic live show

90
Martin
Reagovat

Já myslím, že bychom všichni měli napsat majitelům licence X Factoru a informovat je, jak jejich show tady przní a ať jim pod pohrůžkou těžké pokuty nařídí počet live shows zvýšit!!!!

91
Rena
Reagovat

Pište aspon do Primy – já už to udelala – odpoví něco? Jsem zvědavá!

92
Rena
Reagovat

@Patrik:

Aby jich neměla ještě mín..
XF bude hned příští rok i při tom nedostatku talentu?

93
Patrik
Reagovat

Psal jsem do joj a nic kreteni….Ja bych jim dal pokutu jak prase pak by byli radi i zatu malou sledovanost

Přidat komentář