Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 (30.3.) : Byl čtvrtý díl zatím nejlepším kusem z castingů? (rekap)

31. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8730 w=420]
V neděli večer byl ve federálních krajinách odvysílaný čtvrtý castingový díl pěvecké show X Factor a tím se castingy přelily do své druhé poloviny. Nablýskaná show s pozlátkem se snaží už čtyři týdnu zaujmout, ale stále trochu pokulhává. Sledovanost sice nepatrně roste, ale má show ve svých řadách kvalitní esa, která dokážou diváka zaujmout? Našlo se podobné eso ve čtvrtém díle? Merťas a VojtaP opět hodnotí. Co vy na to?

Postoupili

Jozef Krafčík

[singlepic id=8725 w=420]
Merťas: Vcelku zakřiknutý mladíček z východního Slovenska působil zvláštním dojmem. Tak nějak nikdo nevěděl, co od něj máme čekat. Bude to dobrý nebo špatný? A úvodní sound na elektro klávesy značil, že to bude asi průser. Ale osobně musím říct, že se mi Jozef líbil. Hlasově to není stejnota oproti ostatním, vybočuje z davu se svým hlasem a má jednu výhodu. Hlas je tak výrazný, že vás upoutá a tím tak vynikne jeho přednes. Tudíž bych v něm viděl velký potenciál například na festivaly. Když by měl kvalitní texty tak by mohl skvěle fungovat na těchto akcích a měl by šanci promlouvat do dění hlavně textem, nikoliv kvalitou hlasu. Ta není kdoví jaká, ale barva a posazení je minimálně originální a myslím, že by se s ním dalo pracovat. Musí se ještě máknout na nějakém pódiovém projevu, protože zatím je jeho vystoupení ve fázi „lepší slyšet než vidět“, ale rozhodně bych ho nezatracoval. Na něm ten x factor vidím. Ale na druhou stranu zase musím říci, že to komplexní zpěvák rozhodně není a mohl by se soustředit jen v jednom segmentu, což je možná špatně, ale když se vyšvihne tak by to mohlo fungovat.

VojtaP: Jozef je teda číslo. Na pohled působí trochu mimoňsky, svým výběrem písně na tomto dojmu moc nepřidal, až příliš retro na moderní show, spíš na retro venkovskou tancovačku o půl třetí ráno. Pár věcí se mu musí nechat, v záplavě zahraničních výběrů zpíval mateřským jazykem, což je většinou těžší a nakonec to nebylo tak hrozné. Jozef je zajímavý, trochu bizarní typ, zajímalo by mě, jak by zněl v něčem modernějším. Možná nemám tak přesnou představu, jako Ondra, ale nějaký potenciál tam je. Jozef je velká neznámá na hranici něčeho dobrého a parodie. Záleží, jestli projde přes Bootcamp a bude mít vůbec možnost se k mentoringu dostat.

Tereza Feltlová

[singlepic id=8733 w=420]
Merťas: Sympatická 23letá Tereza věnuje ve svém životě hudbě mnoho úsilí. Neváhá studovat při peďáku hudební výchovu a doufá, že X Factor by jí mohl otevřít nové dveře do hudebního světa. Já se bohužel obávám, že Tereza zatím kouká jen klíčovou dírkou. Šlágr od Rihanny je velká pecka a ne každý se s takovouhle kládou dokáže popasovat. Prvně bych Tereze vytknul velmi topornou angličtinu. Občas to bylo velmi na hraně. A za druhé, hlas. Ten nebyl vůbec kdovíjaký a tím samozřejmě utrpělo celé vystoupení. Celkově mi to i s podkladem přišlo jako takové hodně průměrné karaoke. Ale abych nebyl jenom zlý, vystoupení bylo jako divoká houpačka. Měla vcelku poslouchatelné pasáže, ale byly tam i věci, které se vyloženě poslouchat nedaly. V televizi to každopádně znělo pro mě špatně. Možná v hale to bylo jinačí, ale zas tolik se to lišit nemohlo. Všeobecné nadšení v hale mi přilo trochu přitažené za vlasy, to samé porota.

VojtaP: Studentka Tereza na sebe práskla, že si na sobě nejvíc cení tvrdohlavosti, porotě nejvíc nesedla outfitem a hodnocení se zvrhlo spíš v módní policii než k hodnocení zpěvu. Tereza si vybrala známou pecku od Rihanny Russian Rulette. Zpočátku trochu dietní verze, jakmile došlo na gradaci, tak měla Tereza velmi dobré momenty ve výškách, kde zněla skvěle, pak když ještě víc zatlačila na pilu, tak o postupu nebyl pochyb. Tereza možná nemá nejzajímavější barvu hlasu a bude ještě potřebovat nějaké vedení a pár věcí dopilovat, ale je rozhodně z těch zajímavějších v soutěži a s dobrými výběry by mohla uspět.

Matěj Vávra

[singlepic id=8728 w=420]
Merťas: Matěj na vystoupení přišel s kytarou a ještě než začal zpívat, tak nám o sobě prozradil, že to je teprve jeho druhé vystoupení před lidmi v životě. Vsadil na odvážnou kartu, prezentoval svoji vlastní píseň, která se jmenuje „Otevři oči“. Za prvé musím říct, že Matěj v sobě drží také ohromný potenciál. Hezký kluk s kytarou, docela dobrý textař, může diváky oslovovat podobně jako například Tomáš Klus. Tedy potenciál Matěj má. Ale za druhé, dle mého jel hodně na půl plynu a co možná hůř, toto bylo jeho hlasové maximum. Hlas mi nepřišel až tak originální, bohužel ani song mě tolik nezaujal a celkově mi tomu chyběli „koule“. Celkově mi to připadalo hodně opatrné, aby se nic nepokazilo. Mohla v tom být trocha rebelie. Každopádně je na čem dál pracovat, ale rozhodně se žádný zvedák opět nekonal.

VojtaP: Matěj se přišel předvést se svou původní skladbou, při níž se bude doprovázet na kytaru. Z písně asi hit nebude, ale Matěj předvedl solidní vystoupení, má příjemnou barvu hlasu, zazpíval to s lehkostí a na pódiu působí přirozeně. Uvidíme, kam to dotáhne. Za mě zatím dnes nejlepší.

Nici Lee

[singlepic id=8729 w=420]
Merťas: Nici je vcelku národnostní turbulence. Velmi pestrá kulturní rozmanitost. Nicméně Nici se snaží svou vlastní cestou prorazit do světa hudby. Dokonce už má za sebou natáčení videoklipu a můžeme to označit i jako svůj singl. Video přikládám. Myslím, že Nici přesně ví, jakým směrem chce jít a v soutěži se chce dostat hlavně na oči, aby si jí někdo všimnul a pomohl ji o stupínek výše. Otázkou jestli se jí to povedlo. Rapová část vystoupení byla vskutku výborná, mělo to drajv a perfektně to jelo, bylo jí rozumět a celkově bylo slyšet, že jí žánr sekne parádně. Ovšem pak spustila zpěv a to byla učiněná falešná a ukňučená tragédie. Zachránil ji pouze rap, nic víc. Další člověk, který by teoreticky mohl zvládnout uspokojit hlavně pouze jeden segment trhu, komplexnost v hlase tu prostě není. Davy Nici určitě nezaujme, v soutěži se může akorát zviditelnit. Extra hudební kousky od ní nadále nečekám. Rap bude na vysoké úrovni, ale je to tak specifický žánr, že s ním těžko zaujme masu.

VojtaP: Minule jsme v X Factoru měli exotickou Anh. Tentokrát tu máme Nici, rovněž s kořeny z dálného východu. Nici si vybrala Nicky, rapová část byla obdivuhodná, výslovnost v angličtině perfektní, přirozený projev. Pak ovšem přišel refrén, kde se zpívá a to už není zrovna parketa Nici. Slovy Pal’a Habery „bylo to falešné, jak divá sviňa.“. Jako raperka, proč ne? Jako zpěvačka, vůbec, ani za milion let! Porota ji nakonec pustila dál jako raperku. Je fakt, že u nás opravdu nikdo takový není, v pěvecké soutěži nevím, jestli to stačí a porotce nakonci nedá raději příležitost zpěvačce, se kterou bude vědět, jak pracovat. Možná by taky stálo za hřích pokusit se s ní vytvořit nějaké fresh vokální uskupení, jako to udělali loni v Austrálii.

Veronika Mertová

[singlepic id=8734 w=420]
Merťas: Veronika má parádní velké háro. Líbilo se mi na ní, že je taková odhodlaná, plná sebevědomí něco skvělého ukázat. Když prohlásila, že bude zpívat Listen, tak moje očekávání vzrostlo. A ono to i Verče na začátku šlo hodně dobře, až jsem si říkal woow, konečně mě něco posadí na zadek, ale Veronika postupně přidávala na afektovanosti a gestech v projevu a v momentě, když vypustila hlas do vyšších poloh, tak to skřípalo a tahalo za uši. V nižších polohách se mi zdálo mnohem jistější a hlavně poslouchatelnější. Snažila se vystoupení vytáhnout, seč jí síly stačily, ale dle mého na song prostě hlasově neměla. Začátek dobrý, ale poté se to začalo postupně bortit. Celkově tedy dobrý náběh, ale špatný dojezd. Nic co by mě extra nadchlo. Vystoupení bych označil za přespříliš akademické, kde bylo vidět, že se fakt snaží do toho dát všechno, ale někdy stačí málo než více.

VojtaP: Střapatá 14 letá Veronika mi svou vizáží a vzrůstem trochu připomíná britskou zpěvačku Ellu Eyre, ta kvalita byla ovšem oproti Elle úplně jinde. Veronika si na svá bedra naložila velkou kládu, v soutěžích příšliš často zpívanou Listen. Díky časté interpretaci už nemůžu song ani slyšet a při hodnocení začínám být velmi neobjektivní jako u Beautiful od Aguilery, hlavně když se kromě pár výjimek nenajde žádná, kdo se alespoň trochu přiblíží těm dobrým verzím, natož originálu. To je případ Veroniky, to bylo celé úplně zlé. Refrény pro ni byly nedostižný Everest a často mě to její trápení bolelo za ni. Veronika není úplně špatná, chce to hodně práce a měla by se hlavně soustředit na správný výběr. Porota ji zbytečně přechválila, pustila dál a ponechala v iluzi, že to zvládla – nezvládla. Příště snad bude mít šťastnější ruku při výběru.

Marek Hoffreiter

[singlepic id=8726 w=420]
Merťas: Nevím jak vám, ale mě postupem čtvrtého dílu zdálo, že show má čím dál tím lepší zvuk u vystoupení. A u Marka to bylo velmi znát, kdy jeho projev totálně v kvalitním zvuku vyniknul. 20letý Marek je určitě velký introvert a jak sám říkal, hudbou dokáže vyjádřit své city. Když Marek začal zpívat, tak jsem osobně úplně zkoprněl, naskočila mi husí kůže a jen jsem se nechal unášet pouze jeho hlasem. V hale by byl slyšet padnout špendlík na zem, prostě nádhera. Výborně se mi to poslouchalo, je jen velká škoda, že se mu vystoupení začalo díky nervozitě bortit a utrpěl tím i hlasový projev, kam se také vkradla nervozita. Ale Marek byl pro mě perfektní ukázkou toho, že to jde.

VojtaP: Marek má velké problémy s trémou, což mu paradoxně pomohlo hitovku Say Something lépe prodat, jeho roztřesený projev tomu dodal správnou dávku citu. Akorát ty pomlky, kde si evidentně nemohl vzpomenout na text nebo jak hrát akordy byly trochu rušivé, za což může opět tréma. Marek nemá špatný hlas, ale měl zrovna štěstí, na jiné písni by se kvůli trémě rozsekal. Tentokrát to bylo dobré, v Bootcampu, který je ještě větší nápor na nervy by nemusel skončit tak dobře.

Radim Filgas

[singlepic id=8731 w=420]
Merťas: Od Radima jsem také na první pohled moc nevěděl co čekat, protože zdání trochu klamalo, osobně jsem čekal provar než dobré vystoupení. Ale Radim mě hodně překvapil. Klasickou odrhovačku Raise Me Up dával hodně dobře. Od prvního tónu to nasadil skvěle a parádně zněl, hlas, feeling, přednes, sice ta angličtina byla zase taková onaká, ale celkově se mi moc dařilo. Ovšem s postupnou gradací songu a tlaku výšek v hlase vystoupení trochu trpělo, protože Radim na ty vysoké tóny dle mého moc neměl, snažil se, ale nevytáhnul to tak, abychom si řekli wow. Radim odzpíval jinak kvalitní a z části čisté vystoupení, které mělo hodně dobrý sound a jsem zvědavý, jak by se v dalších kolech popasoval s něčím modernějším.

VojtaP: Rodák z Valašska Radim přišel se skladbou You Raise Me Up, rovněž hodněkrát interpretovanou v pěveckých soutěžích. Nemůžu se ubránit pocitu, že jsem slyšel už mnohem lepší verze. Radim podal píseň nepřesvědčivě a ve výškách zněl občas dost falešně a jednou mu to šeredně ujelo, s jiným výběrem možná, ale jako osobnost se mi také nezdá dostatečně výrazný.

Martin Novotný

[singlepic id=8727 w=420]
Merťas: 24letý a nám všem zde známý Martin Novotný se dostal konečně na scénu. A trochu mě vyděsilo, že se Martin dostal jen do kratičkého sestřihu, protože jsem ho osobně považoval za jednoho z favoritů. Ale… Čas krátký na castingu taky nemusí znamenat konec, a tak si myslím, že nám Martin v dalším kole ukáže zač je toho pěvecký loket. Teď k vystoupení. Dle mého si Martin skladbu od Celeste vybral trochu vypočítavě k aktérce v porotě, jakože půlka úspěchu je za mnou, když mám její píseň. Navíc Celesta byla nejspíš omámená nejenom zpěvem, ale i vzhledem. Ovšem Martina známe i z jiných skladeb a dle mého má teda na víc. Run byla slabá skladba k jeho hlasu. Ale těžko soudit, když jsme neviděli vystoupení jako celek. Každopádně si myslím, že Martin vlastní velmi originální hlas, který je sice kapku nosový, ale barvou zajímavý. U mě je Martinův casting trochu za očekáváním. Ale o to víc se těším, co ukáže příště. A Martine, psal jsem zprávu na G+, tak se na ni mrkni a napiš. ;)

VojtaP: Martin nám byl ukázán pouze v rychlovlaku, z jeho docela dobrého vystoupení jsme mohli vidět pouze pár sekund, kdy navíc nešlo poznat, že se vlastně jednalo o chytrý mashup dvou písní. Těžko říct, jestli se poté více rozjel, z ukázky to působilo trochu vlažně a na anglické výslovnosti je taky potřeba trochu zapracovat. Jeho vystoupení mohlo být určitě delší na úkor zoufalce Dominika, který se ani neměl dostat do sestřihu, jak to bylo trapné.

Rock Reunion

[singlepic id=8732 w=420]
Merťas: Pro mě je tato kapela dalším zářným příkladem toho, že kapely v našich luzích a hájích v těchto formátech nemají takřka žádnou šanci. Protože se mi zdá, že ty kapely jsou jakousi parodií na kapely. Dokážu pochopit, že je to dobrá show, ale hlasově to je marast. Takovýchto kapel tu na federálních scénách běhá mrtě. A některé mají možná i lepšího zpěváka. Protože zpěvák v Rock Reunion je slaboučký jako ranní čajíček. Pro mě skupina naprosto bez šancí s tímto hlasovým projevem.

VojtaP: Dnes zatím jediní zástupci skupin/kapel. Hraje jim to dobře, ale chyběla mi tomu větší dravost originálu, nemělo to téměř žádný spád, vše v jedné rovině. Na punk-rockovou kapelu těžká nuda.

Kristína Kušnírová

[singlepic id=8730 w=420]
Merťas: Kristína měla také za sebou velmi dlouhý den čekání, než se dostala na samotný stage. Sil určitě ubývalo a nervozita nabývala. Moc tomu nepřidala ani pomatená čtyřka kluků z Rock Reunionu, kteří vběhli na pódium a odhalili svá pozadí. Kristína v tomhle byla určitě chudák, protože to vás prostě musí rozhodit. Od začátku bylo slyšet v hlase Kristíny, že tam prostě něco je, ta barva hlasu tam byla slyšet, ale neměla prostě songy, které by ji na hlas sedly. Porota sdílela určitě stejný názor a snažila z ní vymačkat to nejlepší. Emoce s ní mávaly, až mi ji bylo líto. Ale pak přišel třetí song od Alicii Keys a tam už to bylo úplně jiné kafe. Vymačkala ze sebe to nejlepší a bylo vidět, že tohle je ta její parketa. Na třetí pokus se to povedlo a musím říct, že zaslouženě. Kristína má takový vibrující mečáček, který nemusí sednout každému, ale když to bude správně naaranžované ve vystoupení, tak já jsem pro všema deseti. Navíc její poslední projev mi přišel jako hlasově nejčistší v rámci dnešního dílu.

VojtaP: Poslední soutěžící je Kristína. Její první výběr od Rity Ory byl totální přešlap, hrůza děs. Na podruhé s Believe, v úpravě od mé osobní TOP soutěžící ze všech soutěží Elly Henderson, to bylo už trochu lepší, dokud se nezačala topit ve výškách. Zde už ale odhalila zajímavou barvu hlasu s pěkným vibratem. Posilněná do třetice všeho dobrého to zkusila ještě s Aliciou Keys. Přestože to nebylo úplně dokonalé pojetí, Kristína se konečně našla a dala to solidně, může být jedině ráda, že dostala tolik šancí, když mnozí měli pouze jednu. Za tu první by to neklaplo, příště se bude muset vykoupit už napoprvé.

Nepostoupili

Dominik Kůta

[singlepic id=8736 w=420]
Merťas: Nejzoufalejší mi na Dominikovi přišlo to, že i když zpíval starý kus, tak ve chvíli, kdy řekl, že by to chtělo asi modernější kousek, to všechno myslel vážně. Dominik si asi vážně myslel, že umí zpívat a že by ho sázka na moderní kus povznesla dál.

VojtaP: Tohle bylo co? Produkci už nejspíš dochází i zoufalci. Dominik je zajímavý akorát svými piercingy, kterých je až příliš. Z jeho vystoupení mi bylo trapně za něj. Zábavnost – 0 bodů.

Lujza Svobodová

[singlepic id=8735 w=420]
Merťas: Lujza je hudebnice každým coulem, od začátku jsem v ní viděl potenciál hudebnosti a troufám si tvrdit, že hudbou žije. Ve vystoupení se hlasově moc nepředvedla, byla velmi rozkolísané a nevyrovnaná a některé pasáže vůbec nezněly, ale myslím si, že v ní něco je a mohli z ní vymačkat něco víc, jako u Kristíny. Lujza mohla dostat minimálně šanci na reparát. Když se ohlédnu, co už proklouzlo, tak tady ji aspoň tu šanci dát mohli.

TOP 3 nejlepších podle Merťase

1, Kristína Kušnírová
2, Marek Hoffreiter
3, Radim Filgas

TOP 3 nejlepších podle VojtyP

1, Kristína Kušnírová
2, Matěj Vávra
3, Marek Hoffreiter

Hodnocení 4.castingového dílu podle Merťase

Asi možná půjdem s Vojtou proti proudu, ale za sebe říkám, že v rámci soutěže X Factor byl toto nejlepší díl. Celý díl byl perfektně vystavěný. Držel si dle mého rovnováhu mezi loosery a těmi dobrými. Bylo to velmi dobře nadávkované a hlavně, celý díl byl protknutý pestrou paletou hlasů a lidí, nikdo nebyl stejný, každý byl úplně jiný a looser byl vyloženě snad pouze jeden. Za mě velký palec nahoru. Ovšem druhá věc je, že ti dobří byli sice vcelku kvalitní, ale ani jeden z nich nedokázal udržet vystoupení v kvalitní rovině po celou dobu. Většině se vystoupení po půlce zbortilo díky nervozitě, nemohoucnosti to vytáhnout, špatně zvolené skladbě či z prosté hlasové nevytrénovanosti. Ale všichni v sobě mají velký hlasový potenciál, který se může rozvinout v dalších kolech, jen se s nimi musí lépe pracovat, a já v to stále věřím. Myslím, že zde soutěžící měli ještě volné ruce ve výběru skladeb a plně nereflektovali své hlasové možnosti. V dalších kolech to už bude snad více produkce dávat tak, aby skladba seděla plně k hlasu soutěžícího. Ale za sebe jsem s tím to dílem spokojený. Dle mého furt a stále show chybí pouze jedna jediná věc. A to pořádnej zvedák. V tomhle díle jsem párkrát trochu poskočil.

Ad proslov Celeste k soutěžícím. Osobně se mi to moc nelíbilo, nedokážu posoudit, jak moc to byl nahranné na oko a jak moc spontánní, ale asi bych to v sestřihu oželel. Soutěžící sami moc dobře vědí, že ze sebe musí vytlačit maximum a takovýto proslov je dle mého dostane ještě do větší nervozity. Vytvoří to na ně ještě větší tlak. Navíc to mohli aspoň ve střižně doladit, když Celeste udělala tento proslov a pak jakože přišel pěvecký zázrak v podání Veroniky Mertové. Málokdo si však všimnul, že Celeste a porota byla oděná už v úplně něčem jiném, tudíž to bylo vzato na efekt z jiného bloku. Přitom tam na ten efekt stačilo dát po tomto poslovu Radima Filgase, kde porota byla oblečená stejně a zachovalo by to tak kontinuitu. Takhle to akorát bilo do očí.

Hodnocení 4.castingového dílu podle VojtyP

X Factor otevřel druhou polovinu castingů s největším počtem postupujících, jaký jsme mohli doposud vidět, i když jejich kvalita nebyla opět zrovna dech beroucí. V rámci show musím konstatovat, že se jednalo o zatím nejlepší díl, přesto s velkými talentovými rezervami oproti konkurenci. Opět mě mrzí soutěžící ukázáni v rychlovlaku, zejména na Panáčkovi dobře známý Martin. Taky mě trochu mrzí nepostup Lujzy, některým divákům známé z první Česko slovenské Superstar. Vystoupení se jí nepodařilo, nejspíš kvůli trémě a výběru, přesto nějaký X Factor v sobě měla a mohla dostat alespoň jednu šanci navíc, když Kristína dostala tři.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 54
1
Lucas
Reagovat

S tím, že zatím asi nejlepší díl souhlasím a celkově tak nějak se vším :) Kristína, Marek, Radim a Matěj nejlepší.

2
Monika
Reagovat

Velmi prekvapivej clanek, dle meho soudu jsme vcera videli kompletni hvezdnou pechotu s vyhulenou porotou.

3
Luke
Reagovat

Jednoznačně nejlepší díl zatím…tentokrát už nedávali ani moc hvězdnou pěchotu a dávali prostor zpěvákům, kteří za něco stojí…i když přiznávám, že hlas pořád vede, co se týče kvality zpěváků, ale to je jediné hledisko v kterém vede….i když asi v tom nejdůležitějším…ale po základních castinzích se to zredukuje a bude to dobry…jak v hlase tak x factoře…
….V hlase čekám nějaký průser v k.o soubojích, kdy zase vypadne nějaký zajimavý interpret na úkor horšího (viz Hnilica-Bagová)

4
Monika
Reagovat

takhle ma vypadat dobre zazpivane you raise me up a ne ten pechotak, ale jako recese dobry:-)))) http://www.dailymotion.com/video/xovqwr_petr-sevcik-you-raise-me-up_music

5
Lucas
Reagovat

@Monika: No vidíš a mně se třeba Radimova verze líbí víc, já nikdy Petra moc nemusel :)

6
Luke
Reagovat

@Lucas: to jí neřiké, nebo ju trefí šlak….Monika ví vše nejlíp, vlastně tady tu diskusi mohou zrušit…nebo radči žádám správaře této stánky ať tady dávají jenom její příspěvky…ať se něco přiučíme…nebo ať se zasmějeme nad jejíma příspěvkama…

7
Monika
Reagovat

@Luke: No ty jsi vtipnej:-)))) Myslim, ze tady nejde vubec o muj nazor, ale o dany fakt. Petr to zazpival temer bezchybne, Radimova verze je plna chyb, az to trha usi i lajkovi. Za tohle by v SS letel uz od castingu.

8
Luke
Reagovat

@Monika: no dyť to řikám, že jsi nejchytrejší, když napíšeš ,,to je fakt“, tak tím řikáš že to tak je , že máš pravdu a nikdo jinej nemůže říct ani puk, páč tvůj názor je ten nejsprávnější…jako dlouho sem se držel a na tvoje příspěvky nereagoval…ale to už nejde, páč ty bludy co tady píšeš, nemůžeš myslet vážně a jestli jo, tak ti není pomoci…jako říct že Radim, který zpíval Raise me up, je na hvězdnou porotu….všichni to nemůžou zpívat jako Ševčík..ano zazpíval to dobře ale chyby tam byly jako u Radima

…Ale já myslím, že tady o to hanit x factor na úkor hlasu, protože kdybys trochu hudbě rozuměla, tak nemůžeš napsat, že včerejší díl byl hvězdná pěchota…naopak včerejší díl byl nejlepší, což tady řiká 99% lidí a jenom ty řikáš opak…to o něčem svědčí..nemyslíš ?Nebo jsme asi mimo že podle tebe ? Jako u tvéch příspěvků se člověk aspoň zasměje, tak klidně pokračuj, protože jestli to je tvůj záměr, tak se ti daří…

9
Monika
Reagovat

@Luke: To, ze Radim je konkretne na hvezdnou pechotu svym vykonem You raise me up za tim si stojim a nejsem jedina, pokud jsi cetl minulou diskuzi….Mimochodem dalsi recyklovanej jedinec, kterej uz v jedne talentove soutezi neuspel a ja se vubec nedivim.

10
Monika
Reagovat

@Luke: Tak tohle je uz uplnej nesmysl, si precti komentare pod minulym clankem co si lidi mysli o tom dilu, treba takovej nouma Scalex, kterej vubec hudbe nerozumi a mohl by se od tebe ucit:-)))

11
Monika
Reagovat

@Luke: protože kdybys trochu hudbě rozuměla, tak nemůžeš napsat, že včerejší díl byl hvězdná pěchota…

Scalex k vcerejsimu dilu:
„Hele, není tisková chyba v televizním programu? Tohle není X Factor, to je Hvězdná Pěchota Speciál… 8^(“
„Dnes jsem mlátil hlavou do stolu tak, že budu mít na čele čtverečky od klávesnice ještě v úterý.
Hrozné, hrozné, hrozné. Neskutečně špatný materiál. K těm, kterým tu porotci pěli chválu a vynášeli je do nebes, by se v Hlasu neotočil ani Alois Náhlovský.“
Taky nerozumi hudbe, co?:-))))

Reagovat

@Monika: prosím, uklidni se a nerozjížděj tady zbytečné hejtování vůči dalším diskutujícím, nemluvě o autorech Panáčka. Díky.

13
Monika
Reagovat

@SUNíčko: Bohuzel, jsi vubec nepochopil, jak slovo „nouma“ bylo mysleno:-)))) A reagovala jsem na naprostej nesmysl, kterej Luke napsal.

14
Luke
Reagovat

Jo a copak napsal Merťas a VojtaP ? Těm se to taky nelíbilo ? Ty neumíš být objektivní…jedeš pořád tu svou písničku jako např. cituji ,,trhalo mě to uši “ …přitom ten dotyčný to nezazpíval špatně, ale tobě to trhalo uši a toto spojení používáš v 90% případech….

15
Patrik
Reagovat

@Monika: můžeš my říct ty nakaž Moniko jaký pěchotách vždyť zpíval dobře za moc dobře ty bys to ani nezazpívala. Zpíval to po svým ….Asi ses hloupá .A je to můj favorit ………Takhle ani nevypadá hvězdná pěchota .Hvězdna pěchota byl ten cukrář

16
Monika
Reagovat

@Luke: Luke prekrucujes, psal jsi, ze 99% lidi rika, ze to bylo nejlepsi a ze kazdy kdo si mysli, ze je to na hvezdnou pechotu nerozumi hudbe…..to jsem se ti snazila vyvratit….a ty jsis pekne nabehnul, ze?:-))) Takze na toto tema s tebou uz muzu skoncit a uzavrit to.

17
Li
Reagovat

Nevím co bylo na včerejším dílu nejlepšího, podle mě je to pořád stejně slabé jako předchozí díly a možná že to bylo dokonce i horší. Za mě včera nejlepší Matěj, asi to rozsahem nebude bůhvíjaký zpěvák ale má v sobě ten feeling a cit pro hudbu, ten by to mohl někam dopracovat. Ostatní mě nezaujali. Pokud jde o Radima tak na Hvězdnou Pěchotu zase asi ne ale Ševčík to každopádně tenkrát zazpíval lépe. S Radimem se dá pracovat, může se zlepšit ale bůhvíjaký zázrak od toho asi očekávat nelze. Ale je asi blbost říct že byl včerejší díl nejlepší, tolik nepovedených a zbytečných vystoupení se jen tak nevidí a kdyby skutečně byl nejlepší tak by přece ani ta blbka Celeste nemusela trapně ´´motivovat´´ soutěžící na lepší výkony. :-D

18
Jai Kudo
Reagovat

Ti, co jsou na Panáčkovi delší dobu možná pamatují moje občasné půtky s Monikou, ona má takový dekadentní a negativistický názory na většinu interpretů. A nikdy bych si tehdy nemyslel, že s ní někdy budu tak mohutně souhlasit jako v poslední době. Právě jsem dodíval včerejší díl a je to fakt otřesná hrůza! Jediní kdo mě trošku pobavili byli ti punkoví pozéři, nic moc, ale aspoň sranda (i když ty holý pr*ele si mohli odpustit – to byla ta největší póza). JInak hvězdná pěchota, jak když ji vyšije. Do jednoho! Nedovedu si představit, že by prošli castingem třeba v jakékoliv SS. A ta Kristína, kterou máte na 1. místě taky – zpívala tak dlouho falešně, až to všechny otrávilo, takže ji poslali dál……:-D
A Suníčko – Monika nehejtovala Scalexe, přečti si to pečlivě znovu. Scalex se z toho taky hroutil a já se vůbec nedivím.

19
Luke
Reagovat

panebože Moniko….že tobyl včera nejlepší díl tady říká hromada lidí, jetli 99 % nebo 90% je úplně jedno…ale já sem poukazoval tebe, které jsi říkala, že celý díl byl hvězdná pěchota…. nikdo jiný to tady nenapsal, napsala jsi to jenom TY…
Scalex napsal, že byl špatnej materiál, to znamená, že ho nikdo nezaujal, nenapsal že tam nikdo neuměl zpívat, jak to říkáš ty…HVĚZDNOU POROTOU SE TADY OHÁNÍŠ JENOM TY a to je rozdíl….páč zpívat tam včera uměli někteří, ale záleží jestli dost na to, aby někoho někdo zaujal…chápeš to už konečně…

20
bezík
Reagovat

S Monikou se obvykle moc neshoduji, ale ten včerejšek, to bylo běs, to bych rovněž podepsal Scalexovo vyjádření :D Pro pamětníky – přišlo mi na rty kdysi známé zvolání „Za co soudruzi, za co ???“ :D

21
Luke
Reagovat

…jako chápu, když vás v x factoru skoro nikdo nezaujal..dobře vem to čert, každej má nějakej vkus, ale napsat že celý díl do jednoho byla hvězdná pěchota, to mi hlava nebere…asi velcí fanoušci hlasu že ? jenom hanit hanit X factor….

22
gogo
Reagovat

Kluci šikovní, moc díky že sem házíte k tomu fotky, je to teď mnohem lepší! V tomhle díle se mi nejvíc líbili Vávra (a mě se ten song hodně líbil, víc než cokoliv od Kluse), Niki Lee (určitě nesouhlasím s větou, že by s rapem neměla koho zaujmout, Nicki dala tak skvěle, že bude nejen osvěžením show, ale i našeho hudebního byznysu, píše se, že rap je okrajový žánr, co vím, tak je to spíš naopak ten největší mainstream mezi mladými), pak Mertová a Filgas. A byl to určitě nejlepší díl zatím. A nechci působit jako nácek, ale v těhle soutěžích jsou vždycky lepší Češi a ve včerejším díle se dal větší prostor jim a hned kvalita výkonů stoupla. Uvidíme co bude příště. Každopádně doufám, že stvoří nějaký girl band nebo boy band, od toho ta soutěž je. Jestli to bude jen plný rockovejch a punkovejch kapel, kterých tu máme tisíce, tak ten formát dost zabijou. A chci znova pochválit porotu. Klempíř je borec číslo jedna, ten to celý táhne. Hrozně moc mě překvapila Celeste, je stejně stará jako Farna, ale oproti ní má ona úroveň. Velmi mě překvapila. Proti Sise jsem nikdy nic neměl a svoji úlohu rozumné divy zvládá skvěle, nejmíň mě zatím baví Ondra, ale zas v té hádce minule mě bavil nejvíc. A navíc, svoji roli toho hodnýho taky zvládá skvěle. Porota na jedničku, produkce na jedničku, stage na jedničku, výkony zatím trojka ale po včerejšku už možná 2-. Zvedá se to přátelé!

23
Jai Kudo
Reagovat

@Luke: OK, mo žná 2-3 by tím castingem SS prošli, když mohla projít i Celeste……ale hned by vypadli, takže je to jedno. A XFaktor nepotřebuje nikdo hanit, on se haní sám už od 1. dílu……

24
Monika
Reagovat

@Luke: Luke naposledy specialne pro tebe, nevedela jsem, ze neumis cist. Scalex „Hele, není tisková chyba v televizním programu? Tohle není X Factor, to je Hvězdná Pěchota Speciál… 8^(“

25
Inna
Reagovat

@Luke: ….Luke křivdíš věrným posluchačům talentových soutěží ( jedno o jakou se jedná)…včera to byla slabota, vo tom žádná- faktor neměl nikdo z prezentovaných soutěžících- snad si je režie nechává v záloze.
A kdyby se přece jen neurodilo, tak nastoupí mediální kouzla a faktor bude …. http://www.youtube.com/watch?v=PmxorsY_S5Q

26
Lucas
Reagovat

@gogo: No jo na Niki Lee jsem zapomněl. Ta byla skvělá.

27
bezík
Reagovat

@Inna: Super :D :D Tak tohle bude letos fakt nutný :D

28
Li
Reagovat

No Niky Lee ta byla přímo strašná, úděsná…a to říkám naprosto objektivně. To už měla postoupit radši ta Lujza.

29
Luke
Reagovat

@Monika: no tak to říká i nikdo jiný než ty no bóže…já nemá čas tady sedět celej den jako ty a vědět kde se co špitne….
Ale říct, že to byla včera hvězdná pěchota je moc, kdyby to byla taková hvězdná pěchta, tak by nikdo nemohl postoupit přece né ?

No už to vidím ty komentáře teďka ,,Někoho tam musí pustit“ atd….Už se fakt těším, až ty castingy skončí a začne Bootcamp a Judges Homes a teprve se ukáže jak si kdo stojí….

Reagovat

Kristína Kušnírová a její výkony na Youtube https://www.youtube.com/user/doublekeymusic

31
Rena
Reagovat

Mě se líbil první díl nejvíc… možná to dělá absence opravdu dobrých, ne jen slabě nadpruměrných zpěváku, nevím, ale nudila jsem se… jen u prvního dílu ne… ten chválil každý…
Chci tam nového Ševčíka, či Kukačku… ale zatím nic :((
Chyba byla, že nejsou ty díly jen tři… Hlas vede, i když formát – pravidla a David se mi tam nelíbí…

32
misa
Reagovat

Snaha autorov panacka obhajovat neobhajitelne a za kazdu cenu najst nieco, preco je xfactor ok je uz smiesna. Je to skoda, pretoze donedavna boli ich nazory objektivne, minimalne nezaujate.
Nie je pravda, ze xfactor trpi nedostatkom talentov. Na castingu do x factoru boli nasobky poctov ludi, ktori sa prihlasili do hlasu. Produkcia xfactoru proste spevacku sutaz nikdy nerobila a je to vidiet. Mna to netesi. Je ale lepsie priznat tento fakt, ako dehonestovat spickovu znacku xfactor tim, ze sa budeme tvarit, ze je to dobre, lebo to robia kamarati.

Reagovat

@misa: Tady se musím za mě i za Vojtu ohradit. Vždy jsme maximálně objektivní. U nikoho neupřednostňujeme osobní sympatie pokud budete číst naše články pozorně, tak chválou zrovna nekypíme a snažíme se podchytit vždy to podstatné na daném vystoupení. A to že tvrdíme, že X Factor jako takový je profesně udělaný dobře, za tím si stojíme. Prima s JOJkou tohle umí a nezáleží na tom, jestli někdo pěveckou show dělal nebo ne. Kdyby show měla kvalitní zpěváky a zpěvačky, tak by tu byla úplně jiná náladička.

34
Jai Kudo
Reagovat

@Inna: Ten odkaz je supeeeer! :-D

35
Anta
Reagovat

@Jai Kudo: Zdravím :))) od 1. dílu ne, ten se mi ještě celkem líbil, až pak to šlo z kopce

36
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Přesně, obávám se, že takhle to fakt funguje, já radši ocením, když si někdo píše songy na míru svým (byť značně omezeným) hlasovým možnostem, takže je vyzpívá, než když si dělá songy vysoko nad své možnosti, zpěv mu musí upravovat zvukař a naživo to pak vypadá jak to vypadá…

37
Rena
Reagovat

@Anta:
přesně, první díl XF byl bezva, Hlasu – propadák… s každým dalším dílem se to obrací…
– proč děj nemá spád… proč tam dávají tolik podpruměrných, tolik kecu, které nikoho nezajímají, proč tam nejsou talenti, lidi s Xfaktorem, ale jen lehce nadpruměrní a i těch je poskrovnu… za to Prima nemuže?

38
Rena
Reagovat

tolik jsem se těšila, moc mě to zklamalo… jsem zvědavá na živé přenosy, bude li to lepší…

39
bezík
Reagovat

Ještě jsem přemýšlel, co mi vadí na X faktoru, krom nedostatku talentů. Jednak poněkud necitlivý střih, ale především, kamera ! Ne ta v zákulisí, ta je celkem v pohodě, ale ta co snímá hlavní stage a porotu. To je taková obrazová nuda ! Nevím třeba je to součást formátu a má to tak být, ale mě to ukrutně nebaví.

40
Ludvík
Reagovat

VY si pořád stěžujete jak nejsou zpěváci, kdyby Prima s Jojkou tahaly hvězdy z muzikálu do X Factoru tak jasně že to bude lepší, ale u nás jsou snad talentové soutěže přístupné zpěváků 2x ročně od roku 2004… tady už nic lepšího nebude, pokuď se nezačnou vracet zpátky lidi ze Superstar aby si to zopákli na podruhé…

41
korektor
Reagovat

Mertasku, poslední věta ve tvém zhodnocení…. já myslím, ze to do očí bilo a né bylo, stejně jako tva chybička bila do očí mne. :-)

Reagovat

@korektor: Sorry. :) Píšeme to trochu v rychlosti, tak se možná občas chybička vloudí. Ale tahle byla vážně chybou do očí bijící. :)

43
Jai Kudo
Reagovat

@Anta: DObře, že seš to ty tak od 2. dílu…. :-D
btw dostalas pozvánku?

44
Martin
Reagovat

Zaujal mě Matěj Vávra. Bylo tady přirovnání ke Klusovi ale to co předvedl bylo skutečně o několik levelů lepší než cokoliv od Kluse. Jestli tohle je skutečně skladba kterou v 22 letech sám složil tak to teda klobouk dolů. Ten kluk je hvězda už teď a X Factor mu může jedině pomoct. Tady vůbec nejde o rozsah protože on svou originalitou strčí všechny ty dokonalé zpěvačky do kapsy. Myslím že X Factor už má favorita a moc si přeju aby tenhle člověk byl ve finále. Když už kvůli ničemu jinému tak kvůli němu by rozhodně stálo za to se na to dívat.

45
jab
Reagovat

@Martin: Sorry, Matěj mě taky zaujal, ale s Klusem to srovnávat nejde, ten je pořád o hodně napřed ;-).

46
bezík
Reagovat

@Martin: Jojo, Matěj je pomalu jediný, u kterého se dá mluvit o nějakém X faktoru. Ale s Klusem přeháníš, ten je úúúplně jinde.

47
johannka
Reagovat

ačkoliv to tady moc soustavně nesleduju a nevím, jaký s kým kdo má války, tak souhlasím s Monikou,Jai Kudo a spol. – XF je obecně strašná slabota a dívám se už jen proto, že doufám, že si někoho dobrýho ještě schovávají – Ševčík byl proti Radimovi úplně jiná liga, a to nejen hlasově… jediný, kdo mě aspoň trochu zaujal nějakou originalitou,byli Matěj, Marek a Martin – a je jen shoda okolností, že všichni se sami doprovázeli na kytaru

48
albert
Reagovat

Jinak je legální, že v našem XF používají instrumentální hudební základy z youtube? Riskuje Prima a JoJ žalobu? Já myslím, že na použití je nutný souhlas majitele nahrávky?

49
Rena
Reagovat

@johannka:
ano, v XF by měla být na prvním místě originalita podání písně, ne kopie originálu, i když zazpívaná dobře… Tak ta zde opravdu není, možná tak ty 2 – 3 kousky, nijak výrazné – zatím. Kde JE český Arthur… Adele… ??

50
Všeználek
Reagovat

Vávra to je celý John Mayer, projevem i vizuálně. Rozhodně favorit.

52
fx
Reagovat

Pro me to ma zatim sestupnou tendenci… Talenty zadne (snad v jednom dile dve holky, ale ty pustili kazdou asi 5 vterin, a ted Nici, ktera potrebuje s nekym do skupiny, coz se na 99% stane), porota slaba, pribehy se tlaci snad jeste vic jak v americkem XF… Celkove jsem z toho hodne otraveny, doufal jsem v podstatne vyssi kvalitu, po povedenem Talentu :-/

53
Rena
Reagovat

http://www.super.cz/253658-neni-to-zadna-kocka-tak-ji-klempir-v-x-factoru-predem-odstrelil-po-vykonu-teto-boubelky-ale-poprel-sam-sebe.html
Že by přece talent? Hlas má zajímavý, pustila jsem si ten kousek několikrát, ošklivá není…
Snad tenhle díl bude za něco stát…

54
Lee
Reagovat

@gogo: děkuju moc za podporu !

Přidat komentář