Panáček v reality show

American Idol 2014: Rozhodnutí 5. finálového kola! (rekap + video)

28. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=8711 w=615]
Ve včerejším kole měli finalisté možnosti si pořádně zarockovat. To využili zejména Caleb a Jena, kteří využili potenciál kapely na plno a předvedli pěknou show. Dnes se z TOP 9 stane TOP 8 a dostaneme se tak do poloviny finálového klání. Dnes poprvé má část s rozhodnutím zkrácený půlhodinový formát z důvodu změn v programovém schématu stanice FOX, vystoupí tedy pouze jeden host a tím bude R&B a soulová zpěvačka Janelle Monáe.

Výsledky hlasování – odhalení Bottom 3

Svůj formát také mění ohlašování výsledků, tentokrát jsou všichni na konci stage a postupující finalisté se zobrazují na velké obrazovce. Postupně na pódiu zbyli Dexter, CJ, Sam a Majesty, k překvapení všech postoupil Dexter!

Hvězdný host

Janelle Monáe – What Is Love

Jamelle Monáe přišla představit svůj nový singl What Is Love, který je zároveň ústřední písní k animáku filmu Rio 2. Nejenže je píseň chytlavá, ale Janelle je skvělá showmanka.

Kdo obdržel nejméně hlasů?

Nejméně diváckých hlasů obdržela Majesty Rose. Sam a CJ postupují do dalšího kola.

Majesty zpívá o záchranu
Majesty si vybrala Happy ze semifinále. Už od oznámení výsledků šlo vidět, že ji to emočně přemohlo. Celé vystoupení tak i vypadalo, k výkonu ze semifinále se to vůbec nepřiblížilo, chvíli podkladu utíkala, chvíli nestíhala a dost neladila, byl to slušný nepořádek. Přesto jsem měl pocit, že by porota mohla záchranu použít.

A nepoužila. Majesty definitivně soutěž opouští. Na jednu stranu rozhodnutí poroty chápu, poslední dobou Majesty podávala nevyrovnané výkony a několikrát se objevila v bottom 3. Dalo by se předpokládat, že by příště stejně vypadla.

Cesta Majesty soutěží

Shrnutí

Finálová kola zakončila svou první polovinu poněkud smutným rozhodnutím. Majesty určitě nepatřila mezi nejslabší články TOP 9. Budu se opět opakovat a doufám, že snad i naposled, místo ní na řadu měl přijít určitě Dexter, na kterém neshledávám nic zajímavého, co jej drží v soutěži je mi záhadou. Kromě jiného se mi zdá, že zkrácený formát Result show spíše uškodil, postupné odhalení bottom 3 bylo rychlé, téměř bez napětí. Rovněž nezbyl čas ani na rozlučkové video, které bylo dodáno později pouze na YT.

Co zazní příště?

V příštím díle se finálová TOP 8 ohlédne úplně na začátek své cesty – na první casting před porotou. Tématem je „Zpět na start“. A co by mělo zaznít?

Caleb Johnson – Into The Void (Caleb Johnson)
Alex Preston – původní píseň
Jessica Meuse – Blue Eyed Lie (Jessica Meuse)
Jena Irene – Rolling In The Deep (Adele)
CJ Harris – Soul Shine (Allman Brothers)
Malaya Watson – Ain’t No Way (Aretha Franklin)
Sam Woolf – Lego House (Ed Sheeran)
Dexter Roberts – I Like to Drive (Casey James)

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Monika
Reagovat

Budu se opakovat, ale co ta Majesty tem stylistum provedla, ze ji kolo co kolo strojili do takovych silenych outfitu:-(((

2
Lucas
Reagovat

Přesně, říkal jsem si, když zůstali poslední čtyři, že je to jasný a ono ne :D pak už mi to bylo trochu jasný, že to bude Majesty. Škoda, ale stejně by brzy vypadla. I když já bych radši oželel C.J.e.

3
Ludvík
Reagovat

Vypadla moc brzo

4
Nofux
Reagovat

Škoda no, ale až tak překvapivé to není. Majesty potřebuje čas, přijde mi, že neumí moc dobře snášet kritiku.
Jinak už bylo potvrzeno, že Idol bude mít i 14. sérii. Na druhou stranu, sledovanost padá závratným tempem, takže ten formát příští rok dost možná bude úplně jiný :/
Nicméně už mě to letos taky moc nebaví a to už je druhá řada za sebou :/

5
Lucas
Reagovat

Škoda, že tak pokazili X Factor a že se neuchytil, bylo by lepší pokračovat tím. Pro mě byla ze všech řad nejlepší ta minulá, tahle taky není špatná, těch pár řad před tím mě nedokázalo dostatečně chytit, možná ta řada s Adamem Lambertem a úplně hotovej jsem tenkrát byl ze třetí řady, kterou dávali i na STV s dabingem :D

Jinak jsem i možná rád, že tam tenhle rok pořád strkaj Randyho, aspoň mi to celý rychlejš uběhne, protože cokoli s nim přetáčim :))

6
priznivec.obecny
Reagovat

Majesty mi chybět nebude. Pamatuji si ji z úvodu a to se mi líbila a pak už ani jednou.

7
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Ono to vypadá, že Idol dopadne stejně. Podle všeho se to chystají dost osekat a zkrátit asi o měsíc. Je škoda, že to s X Factorem nevyšlo, přestože se mi 3. řada moc nelíbila. Třeba někdy v budocnu, no…

Tu 3. řadu, co dávali na STV si taky pamatuju :D byla skvělá, škoda, že tenkrát nenavázali, u nás jsme se dívali všichni. Pamatuju si, že tenkrát ještě na castinzích dávali soutěžícím takové ty úkoly, jako vyzpívej si na ulici do hodiny 20 dolarů a postoupíš, to bylo dobré :D Finále si pamatuju dodnes, jak jsem z toho byl vyvalený, tenkrát jsem to přál hodně Dianě, ale Fantasia byla taky skvělá…

8
libena
Reagovat

@Lucas: @VojtaP: já si tu slovenskou verzi tenkrát nahrávala, dodneška to mám na videokazetách, někdy celý díly, pak už jen ty, kdo se mi líbil, to byla skvělá řada! bylo to skoro poprvé co jsem zaregistrovala idol…no a viděla jsem celé i první minimálně 3 řady německé deutschland sucht den superstar, to bývala taky sranda s dietrem bohlenem :-)

9
Jai Kudo
Reagovat

Pokud byste si někdo chtěl občas neformálně pokecat o muzice mimo témata probíraná zde na Panáčkovi (Hlas, X Faktor, American Idol atd) ať už s námi nebo mezi sebou, můžete využít tuto facebookovou skupinu:
https://www.facebook.com/groups/253703611476451/
Zatím jsem tam jen já a příznivec.obecný, ale rádi přivítáme kohokoliv….. :-D

10
VojtaP
Reagovat

@libena: Dá se říct, že DSDS byla úplně první moje zkušenost s podobnou soutěží, to ještě u nás Superstar neběžela, až tuším rok na to. Sice jsem rozuměl velký prd, ale hleděl jsem na to jak tele na nové vrata. Do té doby tu totiž bylo jen Doremi a Rozjezdy pro hvězdy, s čímž se to nedalo absolutně srovnávat.
Tu americkou jsem si taky nahrával na VHS, hlavně finále jsem si pouštěl ještě dlouho poté, než se přešlo do digitálního věku, ale možná bych to ještě někde vyštrachal.

11
Lucas
Reagovat

@VojtaP: já viděl druhou řadu, finále šlo, když u nás byla první řada a semifinále snad :) do teď si občas poslechnu singl vítězky Elli Erl This is my life :D

12
libena
Reagovat

@VojtaP: tak já s němčinou problém nemám, takže tomu jsem rozuměla docela v pohodě, jen jsme pak vyměnili satelit a už jsem nechytila rtl…stahování ještě moc nejelo a ono ani v dnešní době německé věci nikde nejsou. ale je fakt, že jsem na to koukala s otevřenými ústy :-))
pak byla taky jedna „řada“ světové superstar, ta se vysílala dokonce u nás – tam jsem objevila vítěze skvělého kurta nielsena, porazil i druhou kelly clarkson…a první vítěz dsds alexander klaws tam pohořel jak papír…jo to je dáááávno :-D

a k amer.idolu: pořadí hodnocení TOP 8:
8. cj
7. sam
6. dexter
5. jena
4. jessica
3. malaya
2. alex
1. caleb

13
VojtaP
Reagovat

@libena: Já to sledoval jen občas na kabelovce a víc nepravidelně než pravidelně. Ještě jsem občas zachytil na rakouském ORF Starmainii a na Pro7 Popstars, ale bylo fakt na prd, že jsem tomu nerozumněl, tak mě to tak nebralo, Idol na STV byl takový malý zázrak, to mě nesměla utéct ani minuta.
Až byla možnost YT a stahování, tak už to bylo v pohodě, to byl XF UK jasná volba, ale taky jsem pár řad neviděl kompletně celé.

K tomu pořadí, ani by mi nevadilo, kdyby to tak bylo, ale určitě bych uvítal Jenu místo Malayi, klidně i ve finále.

14
Lucas
Reagovat

Pro mě je Caleb pořád stejnej případ jako Martin Chodúr – zpívá dobře, ale nikdy mu nebudu fandit a spíš jde mimo mě. Teď to bylo poprvý, kdy se mi celkem líbil, ale stejně na něm nic víc nevidim. A z těch ostatních je mi vlastně v podstatě jedno, kdo vyhraje, není tam nikdo, komu bych vyloženě fandil.

15
libena
Reagovat

@VojtaP: pravda – i starmanií jsem začínala :-) šílená a šíleně oblíbená moderátorka arabella kiesbauer! njn, to to letí…

pořadí ai: souhlasím s tím, že jenu bych ráda viděla výš a stejně tak jessicu, ale je na druhou stranu pravda, že ani jeden soutěžící se mno nedělá to co např., loni angie miler :-(((

16
Jai Kudo
Reagovat

@Lucas: Caleb a Chodúr ????? Wow, divný srovnání…….. :-D

17
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Tak trochu i sedí…oba jsou vynikající zpěváci a oba jsou trochu retro…rozdíl je jen v tom, že Caleb je rocker, zatímco Chodúr spíš šansoniér ;-).

18
Lucas
Reagovat

@Jai Kudo: No, pro mě je to přirovnání na 100 %. Ostatní mu hodně fandí, je to favorit, zpívá výborně, ale mě se prostě nelíbí a líbit nebude :D a možná i vyhraje a já nebudu spokojenej :D

19
libena
Reagovat

opět OT:
v sobotu bylo semifinále britského voicu:
Tým tom:
Sally – whole of the moon – sally sice soutěží ve voicu, ale ten x factor má nepřehlédnutelnej, špica.
Bizzi – everything must change – začátek velmi tichý, nejistý, ale pak to rozjel a ty výšky byly parádní.

Tým ricky:
Christina marie – bang bang – tak ta to zvládla se vší parádou, bezva výběr, je skvělá.
Chris – smile – v obleku, krásná melodie, krásný prožitek.

Tým kylie:
Lee – strong – krásný pevný hlas, výborné vystoupení.
Jamie – i can´t make you love me – krásná tklivá píseň, pro mě trošku nudná, ale už podruhé mu sir tom řekl, že mu připomíná jeho samotného, takže to je velká pochvala a pocta.

Tým will:
Jermaine – without you – opřel se do toho po svém, perfektní – ice man. Dnes je to jeden parádní výkon za druhým.
Sophie may – royals – takové to bylo pořád hluboké, nízké, chtělo to více se o to opřít, a taky byla přestajlovaná, škoda – je to skvělá zpěvačka, ale chtělo to jinou písničku.

Společná vystoupení:
ve společných vystoupeních koučů se svými dvěma soutěžícími se mi nejvíc líbil tým tom. sir tom je prostě pan zpěvák, wo tom žádná, a ti dva ho skvěle doplňovali.

hvězdnými hosty byli shakira s novým singlem (empire) a enrigue iglesias (i´m freak)

tentokrát hlasovali už jen diváci a do finále poslali: sally, christinu marii, jamieho a jermaina. finále bude zase v sobotu.

taky byly potvrzeny další dvě řady britského voicu a do amerického voicu zase místo cee loa nastoupí pharrel williams.

20
Frantiszek
Reagovat

@libena: Sally a Bizzi krása.
Christina si to podala zajímavě a trochu energetičtěji, než je zvykem tuto píseň podána. Vyhnula se tím tak trochu svému klidnému hlasu, protože ten nemá zas tak líbezný.
Sophie nemohla přes Jermaina dostat.

Tým Kylie mě nijak zvlášt nebral od začátku.

21
libena
Reagovat

@Frantiszek: do týmu kylie sice všichni spěchali, kylie „ukradla“ ostatním koučům spoustu zpěváků, ale v závěru její tým byl zdaleka nejslabší. ona je krásná, milá, všichniji mají rádi, ale jako koučka se má moc co učit.
ve finále se bude možná rozhodovat mezi sally a jermainem, mě se líbí i christina marie. no ale to jak bude británie hlasovat nevím, a může se mi stát to co loni s leah mcfall – moje (a hlavně willova favoritka) skončila až třetí…

22
Nofux
Reagovat

Tak včerejší epizoda AI imho jednoznačně nejlepší a to jak za letošní tak i loňskou řadu :-)

Přidat komentář