Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 (23.03.): Stále nám chybí star quality! (rekap)

25. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8685 w=420]
Hudební hledání talentů jménem X Factor mělo v neděli za sebou třetí díl, tedy půlku castingů. Několik zajímavých jmen se během dvou dílů ukázalo, ale stále je to málo. Co nám ukázal třetí díl? Posadil nás už někdo na zadek? Přišlo hvězdné vystoupení, na které tolik všichni čekáme? A jak to všechno vidí Merťas a Vojtap? Dozvíte se uvnitř článku.

Postoupili

Tomáš Kaliarik

[singlepic id=8686 w=420]
Merťas: Tomáš je od pohledu pěkná tvářička. První předpoklad k tomu, aby byl v branži úspěšný. Samozřejmě to není všechno o vzhledu, ale když ho máte, tak je z části vyhráno. Ale není to podmínkou. Tomáš vypadal vcelku nadějně, ale jím zvolená písnička nebyla zrovna do gusta jeho hlasu. Barva hlasu je zajímavá a zvukově líbivá, ale teda předvedl několik docela ošklivých tónů, které vyloženě tahaly za uši a celkově to působilo jako nic moc výkon. Takový slabší průměr. Ale já si myslím, že si jen vzal nevhodnou písničku a pokud si dále vezme něco, co mu bude sedět k hlasu, tak by z toho mohlo být dobré vystoupení. Na castingu vcelku slabota. Myslím, že může být rád, že se nad ním Ondra slitoval a pustil ho dál. Výkon tomu rozhodně neodpovídal.

VojtaP: Student Tomáš si přišel vyzpívat postup s Everything od Michaela Bublého. Výběr to pro něj nebyl nejšťastnější, jak poznamenala Sisa, bylo to na něj příliš nízko. Nakonec z toho bylo průměrné vystoupení, na postup teda vůbec, možná s jiným výběrem. V kombinaci s jeho širokým úsměvem to však stačilo, aby porotu přesvědčil o svém potenciálu. Uvidíme dále, jestli z Tomáše ještě něco vyjde, samozřejmě pěvecky :-) Předpokládám konec v Bootcampu.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-tomas-kaliarik

Lenka Machciníková

[singlepic id=8687 w=420]
Merťas: Sympatická a odhodlaná 20letá slečna se snaží zpěvem prorazit už dlouho a ne a ne se to podařit. Očekávání nad jejím výkonem stouplo, když ohlásila, že si bere na paškál Etu James. Osobně mě ihned zaujal první tón, který nastřelila. Ta barva v něm byla velmi dobrá a dokázal bych ji poslouchat. Ale je pravda, že ten tón byl sice hezký, ale nebyl bez chyb. Taky zatáhnul za ucho a úplně čisťounký nebyl. To ostatně ani celé vystoupení. S porovnáním s Tomášem Kaliarikem mi přišla Lenka v projevu lepší a krapet víc mi zněla. Ondrovo ne, mně s ano pro Tomáše, přišlo absurdní. Ale Lenka nakonec postoupila a doufám, že v dalším kolem zazáří víc.

VojtaP: Lenka zoufale čeká na svou šanci. Porotu se snažila ohromit s At Last od Etty James. Zde se musím přiklonit více k názoru Ondry, taktéž mě z židle nezvedlo. Osobně mi Lenčin projev přišel nejistý a hlas roztřesený, možná za to mohla tréma. Zde rozhodne opět Bootcamp. Pokud bych měl srovnávat napříč soutěžemi, tak podání Natálie Hatalové minulou středu v Hlase bylo úplně někde jinde.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-lenka-machcinikova

Lukáš Grüner

[singlepic id=8688 w=420]
Merťas: Lukáš podobou hodně připomíná Glena Hansarda a kdo by to byl řekl, že má náš Lukáš podobný příběh jako Glen. 25 letý Lukáš si na pódium vzal kytaru a teda čekal jsem od něj úplně jinou písničku než od Rihanny. Akustické podání jejího songu bylo hodně dobré. Začátek vystoupení odstartoval s parádním hlasem a byl z něj cítit vážně muzikant, trubadůr, kterej to v krvi má. Náramně zněl a věřím, že by jeho písničky mohly mít úspěch, ale poté se trochu ve vystoupení po druhé půlce začal topit, přibylo kudrlinek a pro mě to ztratilo ten počáteční náboj. Ale nemění se nic na tom, že Lukáš je parádní muzikant, který disponuje s parádním hlasem. Jen je potřeba se vyvarovat těch všech kudrlinek a plně se soustředit na výkon, aby to předalo všechny emoce a vystoupení ke konci neodpadlo. Postup je to zasloužený, ale příště doufám v soustředěnější výkon. Lukáš ovšem patří k tomu lepšímu, co nám soutěž zatím ukázala.

VojtaP: Lukáš má za sebou životní lekci, kvůli nesplacené pokutě skončil na ulici. Na první dojem působí velmi pokorně a skromně. Když oznámil, že bude zpívat Rihannu, čekal jsem další průšvih, kterých opět nebylo v tomto díle zrovna málo. Už jsem myslel, že mě X Factor ničím nepřekvapí, ale Lukáš mě rychle vyvedl z omylu svou akustickou úpravou Umbrelly. Tak osobitý, čistý a dojemný projev jsem fakt nečekal. Za mě zatím nejlepší, co X Factor nabídl. Lukáš je osobnost a vůbec bych se nedivil, kdyby to dotáhl až do úplného finále.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-lukas-gruener

Anh La Thi Quynh

[singlepic id=8691 w=420]
Merťas: 17letá Vietnamka s exotickým jménem žije s rodiči na Slovensku již několik let. Překonali jazykovou bariéru a integrovali se slovenské společnosti. Od Sisy mi na začátku přišlo trochu neslušné, když viděla Vietnamku, tak hned dala ruce k sobě a snažila se o pozdrav. Ale to je jen má deformace z oboru. Anh si vybrala song od Celeste a to je vždycky těžší, když máte kloudně něco odzpívat od porotce. Anha sice nevlastní originální barvu hlasu, která by nás posadila na zadek, ale celkově odzpívala velmi povedené vystoupení. Mělo spád, s angličtinou neměla problém a celkově bych to považoval za svižný poslech, jako je písnička sama. Na první poslech to znělo hodně kvalitně. Záleží na tom, jak se Anh bude profilovat dál, protože dle mého ta lepší barva ji v hlase chybí. Ale postup zasloužený.

VojtaP: Exotická Anh přijela až z Vietnamu. Zariskovala a zpívala hit od porotkyně Celeste. Zazpívala to takřka bezchybně s dobrým nasazením, možná líp než zvládne sama Celeste na živo. Až na to, že působí trochu uťáple, tak si myslím, že má Anh v soutěži určitě šanci, bude záležet na konkurenci v kategorii dívek.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-anh-la-thi-quynh

Angelika Poláková

[singlepic id=8692 w=420]
Merťas: Postarší panička ze Slovenska zpívala u našich západních sousedů po barech a hospodách. Myslí si o sobě, že dělá show a že jí to jde. Od počátku jsem čul průšvih, a taky že byl. Angelika zpívala známý song Sex je náš s hodně roztomilým českým přízvukem, ale s kvalitní hudbou to nemělo nic společného. Dovedl bych so představit, že bych to mohl poslouchat právě někde v té hospodě po několika panácích a pivech. Bez dopingu to nejde. Angelika ,,vybojovala“ postup z recese a v dalším kole jí bude určitě vystavená stopka.

VojtaP: Čedověk nejspíš opravdu neskončil. Produkce se nám nejspíš snaží naservírovat kontroverzního soutěžícího alá Rylan, Wagner, atd. zkrátka nějakého blázna, který bude jen zabírat místo. Jenom to ne! Podle mě už to na podruhé fungovat nebude.
http://xfactor.joj.sk/c/novinky/angelika-polakova-rozvzdychala-celu-porotu

Lady Jam

[singlepic id=8689 w=420]
Merťas: Jakékoliv skupiny to budou mít vždy v takovýchto soutěžích trochu těžké. K tomu musíme připočíst to, že jejich styl hudby není mnohdy mainstreamový, a když nezaujmete většinu, tak prostě zůstanete buď jen lokálně známí, nebo upadnete do zapomnění. Věřím, že v kapele všechno funguje, že to jsou kvalitní hudebníci, ústřední zpěvačka má charisma na rozdávání, ale v celkovém pohledu mi na vystoupení chyběl právě ten x factor. Jako všechno šlapalo, kapela hrála dobře, zpěvačka docela dobře zpívala, ale vůbec to na mě nedýchlo něčím originálním, nemělo to tu přidanou hodnotu. Lady Jam nejsou špatní, ale soutěž nemají šanci vyhrát.

VojtaP: Konečně další zástupci kapel! Tuto Novojičínskou kapelu jsem měl možnost vidět přímo na živo na castingu. V hale to na mě mělo trochu odlišný účinek než v televizi. Oceňuji chytrý mashup Ready Or Not a I Don’t Wanna Know, taktéž basistu, celé to mělo velmi svěží zvuk. Nejslabším článkem je zde bohužel hlavní zpěvačka, nevím, jestli se momentálně neslyšela, ale většinu času příliš neladila a kapele to kazila. Uvidíme v dalších kolech, potenciál tam určitě je.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-lady-jam

Jaro Matesz

[singlepic id=8690 w=420]
Merťas: U Jara se zase pro jednou ukázalo, jak zdání klame. Já jsem podle vzhledu človíčka čekal, že pro jednou bude na konci nějaký looser. A ono to tak chvíli vypadalo, protože Jaro byl tak trochu zvláštní. Produkce sice do nás zase nasypala příběh, ale Jaro nasadil Robieho Angels velmi falešně a vypadalo to, že to bude průšvih. Byl porotou přerušený a dali mu možnost, aby zazpíval druhou píseň. A to bylo teda úplně jiné kafíčko. Red Hoti jsou Jarova krevní skupina a ve vystoupení to ukázal úplně naplno. Do songu se výborně položil, řádně prožíval a co bylo hlavní, dostal do varu celou arénu. Pěvecky to nebyl žádný Everest, ale Jaro má právě nějaký ten X Factor. Když udrží podobné nasazení v dalších kolech, tak by mohl mít úspěch, ale v dalších kolech půjde spíše už hlavně o zpěv.

VojtaP: Jaro je rodilý Košičan, jeho hudebními vzory jsou Robbie Williams a Red Hot Chilli Peppers. První se pokusil o interpretaci Angels od Robbieho, s čímž neměl vůbec šťastnou ruku, velmi dietní podání. Porota mu nabídla druhou šanci. S RHCP to už byla úplně jiná atmosféra. Jaro rozjel dobrou a zábavnou show, ale bude to stačit na postup dále než do Bootcampu? Zatím ani není jasné, jestli Jaroslava chápou jako další „joke“ alá Angelika nebo ho berou vážně.
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-jaroslav-matesz

Nepostoupili

Duo Concertante

[singlepic id=8693 w=420]
Merťas: Abych přiznal barvu, tak od začátku, co jsem tyhle dva viděl, tak mi přišli extrémně nesympatičtí. Už jen samotný fakt, že dneska ještě někdo dělá výchovné koncerty, je pro mě noční můra. Ještě dneska si pamatuju ze základky několik těchto nočních můr. Jediné pozitivum na vystoupeních bylo, že jsme se ulili z vyučování. I když jsou oba dva pánové určitě výborně hudebně vzdělaní a nejsou to žádní nádeníci, tak to co předvedli na pódiu, bylo vyloženě tristní. Všechno bylo špatně od příchodu až po trapnou egoistickou přestřelku s Ondřejem (který si sám honil ego). Špatný zpěv, chování, velká afektovanost, namyšlenost. Prostě takovéto lidi nemám osobně moc rád a z televize to na mě působilo jako fakt strašně. Nepostup zcela zasloužený.

VojtaP: Duo profesorů bylo nesympatické porotě i divákům, jen co vylezlo na pódium. Pokus o nápravu se taky zrovna nezdařil. V podstatě už mohli zazpívat sebelíp a stejně by z toho nic nebylo. Vystoupení bylo špatné od začátku do konce, od divného pokladu doplněného kytarou až po zpěv. Na to jakou měli energickou píseň, to byla těžká nuda. Hádka s Odrou o tumbao byla jen vrchol trapnosti. Porota mohla duo poslat domů s větší grácií, těžko říct, kdo dělal machra v televizi. :)
http://xfactor.joj.sk/c/vystupenia/kasting-3-duo-concertante

TOP 3 nejlepších podle Merťase

1, Lukáš Grüner
2, Anh La Thi Quynh
3, Jaro Matesz

TOP 3 nejlepších podle VojtyP

1, Lukáš Grüner
2, Anh La Thi Quynh
3, Jaro Matesz

Hodnocení 3.castingového dílu podle Merťase

Třetí díl soutěže se mně osobně zdál zatím nejlepší. Ale je to hlavně kvůli tomu, že nám produkce naservírovala větší dávku kvalitnějších zpěváků, kteří aspoň vypadají, že umění zpívat. Nebyla to větší přehlídka exotů, ale většinou jsme viděli zajímavé zpěváky, kteří nedělali ostudu. Tím byl celý díl kompaktnější a dle mého i líbivější a podtrhoval aspoň fakt, že koukáme na kvalitní hudební soutěž.

Ale s třetím dílem a potažmo s celou show mám zřejmě dva problémy. První se týká třetího dílu. Produkce nám sice dala více dobrých zpěváků, ale nemohu se ubránit dojmu, že někteří z těch kratších prostřihů měli dostat více prostoru či měli nahradit někoho z headlinistů dílu. Někteří „utlačení“ v krátké stopáži měli originálnější hlasy. Ale to může být do jisté míry velmi subjektivní názor. Ale jeden velký zásadní problém X Factor stále má. Nemůžu mu nic vytknout po stránce technické podpory soutěže. Je ovšem čím dál tím více vidět, že prostě chybí talent a většina vystoupeních nedokáže přesáhnout to muzikantské umění do toho samého umění, ale s přidanou hodnotou. Není ta prostě to star quality. Dosud nepřišlo nic, koho bychom mohli označit za jasného favorita, nebo že by nás někde položil na kolena. Je to velká škoda a stále doufám, že v těch zbývajících třech dílech to do nás produkce napálí pěkně ostrýma. Já v to stále doufám.

Hodnocení 3.castingového dílu podle VojtyP

X Factor je v polovině castingových částí a zatím jsme viděli více exotů a průměrných vystoupení než těch výrazných dobrých. Po stránce soutěžících se mi to zdálo opět na stejné úrovni, jako minulý týden a začínám být mírně pesimistický, jestli zbývající tři díly přinesou ještě něco víc. Naděje, že si to nejlepší nechávají na konec, tu stále je. Možná by neuškodilo počet castingových epizod snížit, hlavně když mají být jen tři live show, je to slušný nepoměr. Na casting asi nepřišlo tolik zajímavých lidí, aby vystačili na 6 epizod.

Stále mi vadí přemíra exotů, kteří nejsou vůbec zábavní a už podle mě vůbec netáhnou, jako kdysi hvězdná pěchota. Celou úroveň pořadu táhnou neskutečně dolů. Navíc pokud se jich v dílu objeví víc než postupujících, je někde chyba. Jeden nebo dva extrémy by na jeden díl v pohodě stačily. V zahraničí to už pochopili. Na úkor zoufalců jsou u nás dobré výkony ukázány v „rychlovlaku“, kdy pomalu není ani poznat, co daný soutěžící zpívá, natož vyhodnotit, zda to bylo dobré. Také je pak asi všem jasné, že s těmito lidmi produkce moc nepočítá.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 20
1
bigZ
Reagovat

Souhlasím s tím, že to byl první XFactor, který mne letos zaujal. Hlavně Lenka, Lukáš… ale na 2. poslech i Lady Jam. A věřím, že potenciál tam je :-)
http://youtu.be/xKNYDjdq5UU
http://youtu.be/6yBxpW49aII

2
Sara
Reagovat

Diky za rekap. Jsem moc rada, ze vase rekapy jsou vecne a nepripominaji telefonni seznam. S tim mam velky problem u rekapu zejmena dj vlada. Zminuje tolik jmen, ktere jsem s uspechem davno vypustila z pameti, ze je to matouci a rekap se pak spatne cte. To u vas kluci neni, takze velky dik.

3
Milena
Reagovat

Nelíbilo se mi chování poroty k Duu Concertante. Pánové jsou hudebně vzdělání, jejich show je sice trochu jiného ražení, ale protože nemám ráda očekávaný postup-líbí se mi jinakost, a originalita- vůbec mi nevadili, naopak mne zaujali. Trapné chování protekčního Ondry , který je začal zkoušet, bylo příliš namachrované. Porota, kteří nejsou až zas tak úžasnými a světově uznávanými udebníka, to přepískla. Nemají na to, aby někoho tímto způsobem mohli shazovat.

4
Martin
Reagovat

Hezký rekap, volala mi produkce X Factoru aby si ověřili jméno a povolání a vypadá to, že bych se měl objevit ve 4. díle, což je následující neděle :)

5
fx
Reagovat

Vím, že je to dost práce navíc, ale nešlo by k jednotlivým soutěžícím přidávat fotky? Takhle si už některé lidi ani nevybavím… Protože tam moc výrazných nebylo ;-)

Jinak ze všech si pamatuju pořádně jen Lady Jam a to hlavně proto, že už jsem tak otřesnou angličtinu u postupujících v pěvecké soutěži dlouho neslyšel ;-)

6
fx
Reagovat

Ty jo, a přitom si pouštím teď jejich tvorbu na youtube a tam zpěvačka s AJ problém nemá… Ale v tom XF to byl otřes.

7
Lucas
Reagovat

Pro mě nejtrapnější chvíle byla ta, když Klempíř říkal tý šikanovaný holce, ať už neni tak uťáplá a tak, to jí fakt pomůže, to už přece ví, ale není to tak lehký, ale on byl hodně trapnej, celkově ten příběh vůbec nezvládli. Já jsem spíš čekal, že jí přeruší, nějak jí uklidní a daj jí třeba ještě jednu šanci, ale tohle bylo o ničem.

8
fx
Reagovat

7: Jj, taky jsem to tak čekal… Jako pointa bývá v tom, že ukážou příběh pokud možno se šťastným koncem… Že to všem natřela a ukázala jim, že na to má… Ale takhle jí vlastně jen utvrdili v tom, že není dost dobrá a ještě to pustili před celým národem… O tom XF prostě být nemá :-/

9
Monika
Reagovat

Souhlas, vystoupeni te nestastnice bylo vylozene trapne vubec vysilat, pac to nemelo zadnou pointu, i ja jsem cekala, ze dostane druhou sanci a da porote na frak. Navic to divadlo zabralo hafo casu v televizi, kterej se dal podstatne lepe vyuzit.
Souhlasim i s Milenou, ze reakce na Duo byla dosti neadekvatni. Vubec jsem nepochopila ten pohrdavej pohled Sisy a udiv, ze mohou byt ve skole oblibeni. No proc by nemohli..

10
Martin
Reagovat

No kdyz uz se bavime o te anglictine, tak me teda uplne nicila usi vyslovnost u toho fousace Lukase. Zejmena „umbrella“ v refrenu znelo jak „ambláááá“ a uplne mi to kazilo dojem z celyho jinak fajnovyho vystoupeni.

Reagovat

@Milena: To je pravda. Ta egoistická přestřelka byla spíše exhibicí Ondřeje… Jak psal Vojta, kdožeto pak vlastně dělal machra v televizi. I to jak toho s kloboukem napomínal za tu ruku v kapse… Bylo to docela přepísknuté, i v tom jak pak o tom Ondřej mluvil v zákulisí, že to byla jasná osobka a už jen podle toho úsměvu bylo jasný, že si honil ego on, aby to vypadalo, že on je velkej machr… Na druhou stranu mně to duo fakt přišlo hodně afektovaný a možná si mysleli, že publikum bude reagovat jako děti na koncertech, to provolávání do publika atd… to mi vadí taky, jako porotcům…

Reagovat

@fx: Už jsem nad tím přemýšlel, že bychom to tam mohli dávat, jak bude asi ještě čas, tak to doplním, aby to bylo jak říkáš přehlednější. Hlavní problém je ale v tom, že sehnat kvalitní fotky v nějakém kloudném rozlišení je někdy docela problém… Ale určitě to asi do příštího rekapu zakomponujeme. Bude to přehlednější… A doplním předešlé rekapy…

Reagovat

@Monika: @fx: Máte oba taky pravdu. Jestliže Sára Faltová ve svém příběhu říkala, že byla šikanovaná a tak dále, tak celé vystoupení jí akorát pomohlo k tomu, že si z ní další lidi budou dělat akorát další legraci. K tomu všemu si přidají, že neumí zpívat a ještě budou brát na paškál mnohem víc. Vážně chudák holka zažila docela těžký ztrapnění v televizi. A přesně jak říkáte s tím časem… Mohl to být prostor třeba pro někoho, kdo byl v prostřihu jen chvilku a stál docela za vícero času… Tohle se produkci moc nepovedlo…

14
VojtaP
Reagovat

Souhlasím, vystoupení Sáry nemělo pointu a té dívce to spíš ublížilo. Bylo mi jí hodně líto. Stejně jako všichni jsem čekal, že potom přerušení jí uklidní a zazpívá alespoň trochu dobře, pak by to byl ten televizní „big moment“ alá Jillian Jensen, který se tak trapně pokusili zinscenovat a těžce se jim to nepovedlo. Jak říkal Lucas, ani ta promluva od poroty jí nijak nepomohla, sama určitě ví, jak na tom je s psychikou.

K tomu duu, je dost možný, že většina toho výstupu byla vystřižená. U těch, co jsem je viděl osobně a pak v sestřihu, měli s porotou mnohem delší rozhovory a v TV z toho nebyla ani půlka. Tak je možný, že tam řešili těch věcí víc a proto si porotu znepřátelili na ultimum. Proto možná ta zmínka o oblíbenosti u studentů od Sisy, muselo toho být víc, ale dali tam jen tady ten kus, z kterého to působilo trochu neoprávněně. Ne, že bych se těch nebo těch chtěl nějak zastávat, jen zvažuju možnosti :D

15
gogo
Reagovat

Nešlo by dát k těm jménům fotky nebo videa z iprima/xfactor? Tohle je už asi jediný web, kde se dělají rekapitulace jen s textem, my si ty lidi podle jmen nepamatujeme a tak nám to hodnocení stejně nic neřekne. A nikdo si nebude zpětně vyhledávat na webu Primy jak vypadali a zpívali. Trocha práce na víc vás nezabije ;)

Reagovat

Fotky a videa doplněny. :)

17
Jai Kudo
Reagovat

Merťas+VojtaP – tak jsem si ješte v klidu prošel ta videa a chtěl bych okomentovat některý soutěžící, který se mě teda jeví jinak.
Lukáš Gruener – pouliční drnkač a Umbrella, potažmo Rihanna – asi jsem divnej, ale pořád nechápu. Teda chápu, že někdy musí někoho pustit do dalšího kola, jinak by tam něměl kdo soutěžit. Ale ten obdiv nechápu….
Lady Jam – „ústřední zpěvačka má charisma na rozdávání“ – Merťas sorry, ale tohle taky nechápu. Jaký charisma? Kromě toho, že byla dost často z rytmu, tak jakmile začne dělat „je – é –é – é“ atd… – konec ….opět chápu, že postoupila, skupin je asi málo a někdo soutěžit o těch 200 000 € musí, ale charisma?? prostě ne!
Jaro Matesz – Robbie Williamse jsem nepochopil, proč???? RHCP naopak výborný, ať si to zkusí takhle dobře zarepovat naši slavní odříkávači z YT. Pro mě jediný jakýs takýs X Faktor z tohoto kola….
DOufám, že dnes v Hlasu to bude lepší…..

18
marcela
Reagovat

dobry den ma cera byla pozvana do xfaktoru žadnou přihlašku jsme nedavali a ani žadnej kastink nebyl proste zavolali tak jsme jeli do bratislavi ma cera vistupovala česko slovensko ma talent tam postoupila do finale moc byla pochvalena tady vtom x faktoru taky byla pochvalena postoupila zato porote dekuji ale proč ji ukazali jenom6 sekund a jini co nepostoupili tak je ukazovali todle neni hezky co udelali každej se pta proč tak kratce aspon kdybi to dali celi jak spiva ta hoka tam byla vodrana a šla spivat aš večer ani video neni proč proste se nezachovali hezky a to nejsme jedini

19
Nofux
Reagovat

Dnes nebude článek k XF? :)

20
Ludvík
Reagovat

Kde je článek?

Přidat komentář