Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 (16.03.): Nabírá kocábka vodu? (rekap)

17. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8649 w=420]
Bitva dvou pěveckých show pokračuje druhým týdnem. Aktuálně nejuznávanější pěvecká show na světě jménem X Factor nám podruhé odkryla karty. Produkce nám naservírovala druhou várku federálních zpěváků a zpěvaček, kteří se ucházej o 200 tisíc euro. Kdo zaujal ve druhém castingovém díle? Rýsují se finalisté? Co vy na to?

Merťas: Než se společně pustíme do rekapu, tak považuji za nutné X Factor jako soutěž v našem federálním podání hluboce zkritizovat. A to za jednu hlavní věc. Nevím pokud jste to všichni zaznamenali, ale my až v minulém týdnu jsme odhalili podle oficiálního prohlášení produkce soutěže, že !!! show bude mít pouze tři živá kola !!! (http://xfactor.joj.sk/c/novinky/x-factor-odstartoval-precitajte-si-pravidla-divacky-najuspesnejsej-sou) Rozumíte tomu někdo? Žádná pěvecká soutěž u nás nikdy neměla tak málo živých kol. Je to velký plivanec na celou soutěž, která si tohle rozhodně nezasloužila. Tady u tohoto formátu prostě nejde dávat méně kol. Jak poté chce produkce stavět na pěveckých postupech během kol? A co témata kol? Vždyť bude hned finále? Diváci si nestihnou zpěváky „přivlastnit“? Vážně hrozný. Nikde ve světě jsem tak málo kol u takovéto soutěže nezaznamenal. Třeba v Bosně tuším mají dokonce 12 živých kol.

Nechápu, co si od toho produkce slibuje. Dle mého si totálně podřeže větev a totálně zlikviduje vše, co postaví před živáky. Jestli to je všechno o penězích (to že asi je), tak se na to radši měli vykašlat, ale ve třech živých kolech prostě nejde nic udělat. Bude to mít pouze jeden následek. Další světová show bude u nás hluboce pohřbená a zprzněná do samého konce. 3 živá kola jsou prostě obrovskou kaňkou na celém projektu.

Postoupili:

The Moment

Merťas: Kvarteto hezkých kamarádek se spolu snaží zpívat něco kolem půl roku a na celkovém hlasovém projevu je to dle mého znát. Holkám zřejmě asi ještě nikdo neřekl, že mají třeba ve svých řadách i slabší zpěvačky či že by některé měly na sobě zapracovat. Prostě nějaké profesionálnější rady. U jejich vystoupení se potvrdila jedna věc. Že pokud vás vystoupení nezaujme během několika prvních vteřin, tak vás to pak bavit nebude vůbec. A pro mě to bylo od prvních tónů nasazené hodně falešně. Pak se to ovšem vylepšilo, ale zároveň to po chvilce zase upadlo. Celkově bylo vystoupení hodně rozkolísané, místy velmi falešné, uším neznějící a rámcově docela průměrné. Postup byl pro mě spíš překvapením.

VojtaP: Letos první girlband. Směsice sympatických mladých děvčat si vybrala Lady Marmelade. Slečny si podle mě naložily příliš. Některé pěkné momenty tam byly, ale celkově to bylo hodně rozkolísané, jak ve společných pasážích, tak i v sólových, navíc některé dívky pěvecky zaostávaly až moc. Zde bych souhlasil s Otou, že tam holky čeká ještě hodně práce, postup přes zbytek poroty jsem moc nepobral. Divil bych se ještě víc, pokud by příští kolo nebylo jejich konečnou.

Filip Vašek

Merťas: Mladý a sympatický Filip přišel do soutěže kvůli tomu, aby se vytrhnul ze všedního životního stereotypu a pustil do dráhy zpěváka, který si dokáže vydělat zajímavé sumy peněz. Navíc se u Filipa ukázalo, že tady produkce těžce tlačí příběh. A ono by to snad ani nemuselo být potřeba, protože Filip má sám o sobě zajímavou barvu hlasu, která nebyla tak markantní, ale je tam a s dobrým koučingem by se dala vykřesat víc. Ale snaha utáhnout vystoupení na těžkou životní situaci byla evidentní. A tato snaha byla podtržená titulky, které měly zdůraznit naléhavost a smutnost celého projevu. Stále si ale myslím, že Filip to vůbec nepotřeboval a vystoupení by utáhnul sám bez těchto klišé. Neříkám, že je to nějaký hvězdný zpěvák, celkově vystoupení znělo trochu amatérsky, ale jak jsem psa výše, něco v hlase má, je tam potenciál a teď je potřeba ho z něj dostat. Ale bude to asi ještě stát kus práce.

VojtaP: Dnes první a ne poslední dojemný příběh. Filip se živí jako uklízeč ve fitku, protože po smrti matky nezvládal platit školu, od té doby nemá žádnou podporu v příbuzných. Líbí se mi však Filipova filozofie, že raději bude dělat podřadnou práci než žádnou, to se cení. Svůj příběh podtrhnul dojemnou skladbou od P!nk Nobody Knows. Filip nemá nejsilnější hlas, což se projevilo v refrénu, kdy to měl víc vypálit, nedokonalá intonace se dá přiřknout nervozitě. Přesto jeho projev byl emotivní a v hlase byl slyšet jistý příslib. Uvidíme, jak si povede dál.

Júlia Smolková

Merťas: Júlia je velmi sympatická dáma, která navzdory tomu, že měla být lékárnicí, tak si svoji sestrou založila hudební školu a tam se věnuje pěvecké výchově hudebně talentovaným dětem. A dětičky mají rozhodně parádní paní učitelku. Júlia se totiž pustila do muzikálové skladby a dala ji naprosto s přehledem. Velkou pochvalu si zaslouží za velmi roztomilou češtinu a odvahu, že vůbec česky zpívala. To může oslovit širší publikum. Celé vystoupení podala v pěveckém projevu řádně dramaticky. A to hlavní. Má krásný a čistý hlas, který se nádherně poslouchá a dokáže se skvěle rozeznít. Júlia odzpívala perfektně a pasoval bych ji do role favoritky ve své kategorii (samozřejmě jen po dvou dílech, nevíme, co bude dál).

VojtaP: Bezprostřední Julia přišla do X Factoru ukázat, jak se baví východniari, Julia si vybrala muzikálovou píseň. Pěvecky předvedla bezchybný výkon, možná až příliš akademicky bezchybnou. Oceňuji, jak se jako východniarka poprala s češtinou, až na „ř“ by nebylo poznat, že je to Slovenka. Určitě bych ocenil modernější výběr, který by dokázala třeba prodat ještě lépe a třeba by do něj vnesla trochu osobitosti. Postup z castingů je jasný, dále uvidíme.

Tereza Vašutová

Merťas: Tereza se mi od začátku, co se objevila na obrazovce, líbila. Má svůj styl, je osobitá, nehledí na nějaké konvence a má zapamatovatelný a originální obličej. Ke svému vystoupení si vzala skladbu od Alanis Morissette. Všichni ji známe hlavně v podání Anety Langerové. Tereza se vystoupení rozhodně na začátku nebála a písničku napálila ve velkém stylu. Nechala vyniknout svou pěknou barvu hlasu a výtečně se to poslouchalo. Ovšem dojem z vystoupení ji hodně pokazil refrén. Zřejmě měla špatný podklad, kde byly nahlas vokály a to její hlas a vystoupení posunulo do roviny ne moc dobré. Hlas už tolik nezněl. Spíše to znělo trochu falešně, ukřičeně a prostě moc dobře se to neposlouchalo. Ale Tereza postoupila dál, a tak doufám, že se toho příště vyvaruje a nechá vyniknout jen svůj krásný hlas.

VojtaP: Tereza se určitě nemůže chlubit vizuálem hvězdy a stylingem tomu také zrovna nepřidala, působí však na první dojem sympaticky. Začátek Ironic se jí moc nepovedl, dál už to bylo lepší a Tereza odkryla zajímavou barvu hlasu. Jen nechápu, proč pouští podklad s poměrně hlasitými vokály, u Terezy mě to v refrénech rušilo a neposlouchalo se to dobře. Minule mi to samé vadilo u Samanthy v Candy Man. Tereza i přes módní policistku Sisu postoupila a je tak dnes první, která to může klidně dotáhnout k nějakému porotci domů.

Bronislav Vařílek

Merťas: Další člověk, u kterého produkce až zbytečně natlačila příběh. Zcela zbytečně a jen na efekt. Bronislav není žádný velký zpěvák. Je to folkový textař či jen prostě jeden z mnoha takových, kteří dělají folk. Produkce k němu akorát dotlačila plačtivý životní příběh, který měl padnout jak na jeho „ošoupaný“ vzhled, tak i k jeho povolání hospodského. A Bronislavovi teda rozhodně nevěřím, že nechlastá. Každá hospodský je tak trochu notor a dle mého si Bronislav také občas přihne. Ono to i k tomu folku patří a není třeba to zapírat. Dále ani jeho písnička Střípky mi nepřišla až tak moc smutná, aby se to tolik rozmazávalo. Nutno ale říct, že to byla písnička hezká. Na druhou stranu ale zase souhlasím tentokrát s Ondřejem, že by Bronislav měl spíše texty psát než je i interpretovat. Na velkou kariéru bych to neviděl.

VojtaP: Pan Bronislav přináší další srdceryvný příběh, těžký osud má vepsaný ve tváři. V hudbě nalézá jedinou radost. Přišel se prezentovat s vlastní písní Střípky. Talent na psaní by Broňa měl, se zpěvem si nejsem tak jistý, byly tam místa, kde mě to zaujalo, ale celkový „package“ není pro tuto soutěž dostatečně atraktivní. Dovedu si představit úspěch v Talentu, kde by měl určitě místo minimálně v semifinále a tak větší prostor prezentovat svůj textařský talent, zde se obávám, že bude Bootcamp pro Bronislava konečná.

Romana Hlobeňová

Merťas: 18letá Romana mi svým vzhledem čapky a brýlí hodně připomínala Danie Geimer z loňského amerického X Factoru. Romana je svá a dle mého přesně ví, co chce. K vystoupení si vybrala super song, Beneath Your Beautiful. Vystoupení nasadila moc hezky, disponuje výbornou a pamatovatelnou barvou hlasu a celkově vystoupení dobře vygradovala a vypracovala. Romana má v sobě potenciál, zdá se mi hodně rozumná na hudebním poli, a pokud s ní budou porotci dobře pracovat, tak by to mohla někam dotáhnout. Patří k těm výraznějším, co nám druhý díl nabídnul.

VojtaP: Romana údajně na dva roky převzala žezlo od Katariny Knechtové v kapele Peha, čekal jsem tedy, co z toho bude. Vybrala si velký hit Beneath Your Beutiful. Příznivci britské verze X Factoru, co sledovali poslední ročník, se jistě neubrání srovnání s Tamerou Foster, která s touhle skladbou zazářila v Live show. Romana má správně nakřápnutý hlas a místy zajímavou barvu, určitě se s tím dá pracovat. Mělo to však malé nedostatky, vadilo mi trochu nadužívání vzlykání, které se ne všude hodilo, písni sluší víc odlehčenější projev, než dramatický, ale i tak se to řadí k tomu nejlepšímu, co dnešní díl nabídl.

Ricco a Claudia

Merťas: Osobně moc nesdílím tak velké nadšení z této dvojice. Má to mnoho důvodů. Zase produkce na konec dílu enormně tlačí příběh. Respektive ono se to k nim i hodí, ale podruhé je castingový díl vygradovaný příběhem a to se mi přestává líbit. Ale naštěstí všechno zachraňuje fakt, že dobře zpívají. Pro mě bohužel „jen“ dobře. Vysvětlím svoje důvody. Zaprvé. Nemyslím si, že jejich styl hudby může nějak oslovit mladé. Dle mého je to krok stylově (v tom co zpívali) několik let zpět. Dnes je na světě mnoho perfektních duetů, které by oslovily mnohem víc. Takže žánrově by se možná mohli lépe zacílit. Zadruhé. Společně znějí vážně velmi dobře a poslouchá se to parádně, ale dle mého jsou samostatně slabší zpěváci. A i tímto vystoupením to trochu zakryli. Kdyby zpívali každý samostatně, tak jim podobných je tu mnoho. Je jen otázkou, kdo bude vyčnívat z řady. Zatřetí. Jejich pseudonymy mi připadají, jak jména pro herce z porna. Celkově duo zpívalo dobře, mělo tah na branku, řádně gradovalo a určitě jejich vystoupení osloví nějaké diváky, ale mě osobně to vůbec neoslovilo. Když zvládnou i modernější věci, tak bych si je i rád pouštěl, ale v tomhle balení se mi to moc nelíbí.

VojtaP: Poslední vystoupení večera a také poslední velký příběh. Objektivně nejlepší pěvecké vystoupení večera. Osobně tento typ telenovelových písní taky nemusím, ale musí se uznat jejich nesporné pěvecké kvality. Jako duet ladí a emoce ve zpěvu umí také prodat, vzhledem k velkému promu chyběl moment překvapení, ale to na bezchybném výkonu nic nemění. Pokud bych měl odhadovat budoucnost v soutěži, tak bych řekl, že minimálně k porotcům domů to dotáhnou.

Nepostoupili:

Lazar Cekovič

Merťas: Ukázkový blázen, který asi ani netušil, že se tak ztrapní. Má všechny parametry toho, jak má vypadat adept na nejhoršího loosera dílu. Kam se poděla soudnost.

VojtaP: Lazar se na zoufalce dne nominoval už svým účesem. Posléze přidal také mluvený projev a dorazil to zpěvem. Divím se, že ho za výběr Queenů nesrazil blesk, ostatní co se o to kdy pokoušeli, možná byli špatní, ale byli alespoň v rytmu, chudák Freddie nejspíš rotoval v hrobě jako vrtulník. Druhý příchod „Lejzra“ byl už jen trapným výkřikem do tmy, nechápu, proč byl podruhé vůbec na pódium vpuštěn, že by pokus o vtip?

Pavlína Zochová

Merťas: Pavlínu si pamatujeme všichni z Vyvolených. A docela by mě zajímalo, jestli šla Pavlína do X Factoru dobrovolně nebo ji to nakázala produkce. Protože její zpěv byl strašný a falešný a od začátku muselo být všem jasné, že nemá jakoukoliv šanci na úspěch.

VojtaP: Dokonce i neVyvolená Pavlína přišla zkusit své štěstí a to s Rolling In The Deep, což dělá problém i vyzpívaným zkušeným zpěvačkám. Jak už bylo známé předem, shořela jak papír a jelo se dál. Nejen Lazar má těžkou krizi identity.

TOP 3 podle Merťase

1, Júlia Smolková
2, Romana Hlobeňová
3, Ricco a Claudia

TOP 3 podle VojtyP

1, Ricco a Claudia
2, Tereza Vašutová
3, Romana Hlobeňová

Hodnocení 2.castingového dílu podle Merťase

Horoucně se opět diskutuje o tom, kdo byl lepší, Hlas nebo X Factor? Já bych řekl, že je to tentokrát remíza až možná mírný propad pro X Factor. A ten hlavně tkví pro mě aktuálně ve třech věcech. Jsem stále naštvaný, že budou jen tři živá kola. Zadruhé, druhý díl do nás sypal jednoho loosera za druhým a když po 35 minutách a ještě rozkrájených reklamou, si pamatujete maximálně jednoho či dva lidi, kteří vůbec stojí za řeč, je prostě špatně a k celkovému obrazu show to vůbec neprospěje. Show vás má oslňovat parádními zpěváky, ne blbečky, kteří neumějí zpívat. Dle mého je ta éra hvězdné pěchoty pryč a už to kolikrát není ani vtipný. Stačil by jeden či dva vážně veliký zoufalci na díl a choutky by byly maximálně uspokojené. Zatřetí. Občas hapruje hodně zvuk. Jsou tam prazvláštní podklady, které dokážou z vystoupení a ze zpěváka udělat průměrnou figuru, i když třeba nejsou. Co se týká talentovaných, tak je to dle mého tak na stejno. Oba dva druhé díly přinesly pár zajímavých zpěváků, kteří stojí za řeč a je jen otázkou vkusu, kdo se komu bude líbit víc a kdo komu bude sympatičtější. X factor je po technické stránce stále parádně udělaný. Ale dle mého a to nejen u X Factoru čekáme stále na ten pořádný zásah do černého, něco co nás posadí na zadek a budeme zírat. Zatím tu nikdo takový nebyl. Ani v jedné aktuální show.

Hodnocení 2.castingového dílu podle VojtyP

Druhý díl X Factoru mi přišel hodně rozporuplný. Z tohoto dílu mě v podstatě nikdo nezvedl ze židle, že bych si řekl, že jde o finalistu nebo celkového vítěze, což neznamená, že se později tak neprojeví. Stále věřím, že si produkce nějaké tajné zbraně nechává na později a objeví se v pozdějších dílech někdo, kdo nás na tu zadnici posadí, dnešní mix byl spíš směsicí těch průměrných, ne však nutně beznadějných. Na výrazných osobnostech druhý díl X Factoru s druhým dílem Hlasu prohrál. Uvidíme v dalších týdnech.

Po stránce zpracování si X Factor drží úroveň nastavenou minule, ale vadilo mi hned několik věcí. Jak jsem zmínil, chyběla zajímavá vystoupení, i když možná ne tak docela. Zhruba v polovině dílu bylo v rychlém střihu ukázáno několik vystoupení, ale nedostala téměř žádný prostor. Podle těch několika málo sekund se dalo říct, že to mohla být vystoupení zajímavá, která by průměr dílu dost možná pozvedla. Minimálně vystoupení Dáši Laurové nebo Nely Doležálkové bych si rád poslechl v celé délce a oželel bych pár exotů. Hned by to podle mě vypadalo jinak. Exoti jsou druhý neduh. Myslím, že by v pohodě stačili tak dva na díl. Doby, kdy hvězdná pěchota slavila úspěchy, jsou ty tam. V zahraničních verzích se také více od těchto tragédů opouští a soustředí se na ty dobré. Jejich air time bych ořezal, většina totiž není ani vtipná, spíš trapná.

Související články

X Factor se mění v Poštu pro tebe! Místo zpěvu srdceryvné osudy / Blesk.cz

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 59
1
Mila2
Reagovat

pěkný rekap, nicméně mi chybí zhodnocení těch dalších postupujících, kteří tam byli vidět jen pár vteřin a porota je poslala dál. S těmi se už nepočítá či co?

2
petr
Reagovat

pokud vim tak hlas ma taky live 3 kola -6 vyber na slepo pak 4 duely kola a pak nejake ko system -plus moznost kradeze -a pak 3 live kola takze se jen nejspis opici ale proste je to spatne to jo .

Reagovat

@petr: Pokud vim, tak Hlas právě není soutěž nastavená právě na třeba osm živých kol, ale X Factor očůrat třema kolama je dle mého naprostá prasárna. Tady si to v produkci někdo plete s Talentem… Tři kola soutěži prostě nestačí.

4
Filip
Reagovat

3 ziva kola? tak to je trapas… tak to znechutili podle me i ty „nejvernejsi“.. premyslim jestli ma to cenu divat..

Reagovat

@Mila2: V těch pár sekundách co dostali je těžké něco ždímat. Ale minimálně ty první dva v té sekvenci (slečna a muž, který se jmenoval Luboš Pravda tuším?) měli dostat větší prostor, protože jejich hlasy byly víc jak zajímavé. :)

6
lukefry21
Reagovat

@petr: Máš k dispozici nějaký zdroj této informace? Protože pokud je to oficiální, tak to se našim úžasným televizím podařilo zničit hned dvě kvalitní soutěže… :/

Reagovat

@Filip: Mě překvapuje, že to fakt nikdo nezaregistroval… My jsme to odhalila na ofiko webu soutěže a přišlo nám hodně divný, že se nad tím nikdo nezastavil… tak jsme s tím museli jít ven…

9
Filip
Reagovat

„tri veľkolepé živé prenosy“ – jak to jeste pisou honosne… trapas.. jednoznacnej palec dolu.. podle me se na tom negativni podepisuje ten fakt.. ze to delaj ti stejni jako talent.. a mysli si.. ze kdyz u jednoho neco „funguje“… u druhyho bude taky.. ale jsou to jabka a hrusky

10
VojtaP
Reagovat

@petr: Hlas je tak nastaven už formátem. Pokud bude mít každý tým jen 4 členy a v každém kole jeden z každého týmu vypadne, tak není co řešit, je to tak všude. Při zvoleném modelu 4 soutěžících v týmu živé kola v Hlasu víc natáhnout nejdou.
U X Factoru je zvykem vypadávání na způsob Superstar, max. po dvou jako v USA, ale už to mi přišlo moc ořezané.

@lukefry21: Bylo to v jedné novince na stránkách X Factoru pod JOJ, takže se to dá považovat za oficiální.

11
Filip
Reagovat

a jeste jedna poznamka.. co tam jako budou mentorovat ty 3 zivaky? protoze… mentoring je vlastne to nejvetsi koreni x-factoru …a timhle to zabijou.. podle me meli dat aspon 6-7.. a i tak by to bylo osekany.. ale uz dostojny

12
VojtaP
Reagovat

@Filip: přesně, v sestřizích ten mentoring pořád vypichují, ale ve 3 kolech se o mentoringu nedá vůbec mluvit. Hlavně tam nepůjde poznat vývoj. Těch 6 kol by pro 8 soutěžících byl dobrý kompromis. Takto se jistě stane, že bude někdo po prvním kole bez soutěžících.

13
Lucas
Reagovat

The Moment: Jedna velká katastrofa, celou dobou jsem si říkal, že je jasný, že nepostupují a ono to je naopak, hodně jsem byl překvapenej :D

Filip: Zajímavý hlas, příběh mě až tak nerušil a titulky potěšily. S ním se dá ještě něco dělat.

Júlia: Skvěle odzpívané, jen ten výběr byl trochu nuda. Ale určitě si zasloužila postoupit.

Tereza: Líbí se mi její styl i hlas, občas možná ne úplně dokonalé, ale jsem na ní zvědavej, co předvede dál.

Bronislav: Ani mě ta písnička nepřišla zase tak smutná, ale líbilo se mi jeho podání a myslím, že má na to zpívat svoje písničky, ale záleží, co předvede v Bootcampu.

Romana: Ta mě popravdě příliš nezaujala, i když musím říct, že některé části se jí povedly.

Ricco a Claudia: Nejsem z nich až tak nadšený, ale velmi dobří byli, to jo. Písničku, kterou zpívali, mám rád, jen mi nepřišla zrovna jako moc výběr do reality show.

Lazar: Katastrofa, nesoudnej člověk.

Pája z VyVolených: Ach jo, tak tady jsem čekal průměrnej výkon, ale ono to bylo ještě horší. Pája umí jakžtakž zpívat, ale tohle byla fakt hrůza, bohužel :/

Pokud budou opravdu jen tři live show, tak to je totálně o ničem. To by mě ze všeho naštvalo nejvíc :/
Pak se mi nelíbí občas střih, třeba u The Moment, ani nedozpívají, vidíme hodnocení poroty a pak zase střih a zbytek vystoupení.
Taky mi vadilo, že těch pár dobrých dali jen pár sekund. Jinak pro mě v souboji vyhrává X Factor, i přes to, že v Hlasu bylo asi víc talentů. Ale to zpracování je pro mě nejdůležitější a Hlas je pro mě prostě taková socialistická soutěž.

14
Filip
Reagovat

@VojtaP: presne tak je to trapas… ja jen nechapu proc ve vsech show CZ a SK… musi delat absolutne vsechno podle sebe… proc nedrzi format.. kterej mel uspechy v zahranici? mozna chteli setrit.. ale to se na to radeji vys*ru.. nez delat „big show“ napul..

je to proste plivnuti do ksichtu vsem fanouskum techto soutezi… a pokud se na to nebudou divat tito „nejvernejsi“ – tak uz nikdo.. coz si bohuzel asi ani neuvedomujou..

15
VojtaP
Reagovat

@Filip: No hlavně nechápu, že jim to tak povolili ve Fremantlu, protože to opravdu kompletně odporuje hlavní myšlence show, čili postupně tvořit hvězdu. JOJ s Primou by si příště měli uvědomit, jakou soutěž dělají, protože Talent a XF opravdu není to samé, rozhodně není castinzích. Není to plivanec jen divákům, ale celému formátu.

Ještě jsem zapomněl u toho Hlasu, že soutěžící jsou koučování hned po castinzích a ne až v live show, takže ten počet live shows není tak důležitý.

16
Bedy
Reagovat

Celé je to zprznění formátu, to víme už všichni.. řeší se to všude možně, v různých diskuzích.. ale nikdo z produkce není sto se vyjádřit .. to mě štve nejvíc.. tahle ignorace… zasloužili bychom si vědět, proč k tomu „amatérskému“ kroku přistoupili..

17
Martin
Reagovat

Já jsem věděl že tu J. Smolkovou odněkud znám :)
https://www.youtube.com/watch?v=P2XyXNcgEWo

18
Martin
Reagovat

Jinak k těm 3 finálovým přenosům, moje teorie je následující:
Vyvěsili na internet ten itinerář soutěže a než aby vypisovali všechny finálový kola tak napsali jenom tři a šipku dolů jakože pokračuje. Dostal to na starosti nějaký X Factorem nezasvěcený pisálek z televize aby k tomu napsal článek a pochopil z toho, že budou jenom tři živáky. Nevěřím tomu, že by to někoho vůbec jen napadlo. To musí bejt blbost.

19
Lucas
Reagovat

@Martin: Já to taky takhle na začátku pochopil, tak jsem se tím vůbec nezaobíral a kéž by to takhle bylo.

20
Martin
Reagovat

Hlavně by to nesedělo ani s platy porotců, to je prostě podle mě jenom nějakej informační šum

21
james73
Reagovat

Martin – A jaké jsou platy porotců?

22
Trepich
Reagovat

Pravidla podle stránek primy: V živých finálových přenosech bojují soutěžící o SMS hlasy diváků. Ti dva, kteří jich získají nejméně, bojují proti sobě v závěrečných vystoupeních, po nichž o jejich osudu rozhodnou porotci.
Podle wikipedie: v této fázi soutěže již přicházejí na řadu také diváci, a to smskovým hlasováním pro své favority. Jednotlivá živá kola mají určitá témata, která musí zpěvák dodržet, při „vyřazování“ také vystupují zpravidla 2 hudební hosté. Po odzpívání všech soutěžících je spuštěno hlasování, poslední 2 soutěžící, kteří obdrží za kolo nejméně hlasů zpívají ještě v ten večer v tzv. rozstřelu. Z těchto 2 zpěváků poté porota vybere 1, kdo opustí soutěž. Takto to postupuje dále, až se počet soutěžících zužuje, v dalších kolech zpívají zpravidla každý 2 nebo 3 písně, až vše vyvrcholí dvoudenním finále. V tom již porotci nemají rozhodovací pravomoc, ale vše je jich v rukou diváků, kteří svým hlasováním vyberou svého vítěze.

23
Bedy
Reagovat

@Trepich: na stránkách Primy je to jak jsi psal, na stránkách Jojky je rovnou psáno o 3 živých přenosech.. a text na wikipedii jsem tam dával já, tu stránku jsem vytvořil a snažím se jí spravovat, :). Bohužel jsem ale psal podle zahraničních standardů, nenapadlo mě, že by to CZ/SK produkční takhle zprasili..

24
Bedy
Reagovat

@james73: Platy zveřejnily bulvární plátky.. takže nevím co je na tom pravdy.., článek v Blesku už jsem nenašel..ale tady je na AHA.cz

http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/95597/tajne-platy-porotcu-x-factoru-a-hlasu-dara-je-levnejsi-nez-sisa.html

25
Bedy
Reagovat

Platy za celé působení v show – samozřejmě podle bulváru

Hlas: Všichni porotci by měli dostat po 2 000 000 Kč. 80 000 Kč za natáčecí den, celkem jich je 25

X Factor:
Celeste 2 500 000 Kč
Ota 1 500 000 Kč
Sisa 1 700 000 Kč
Ondra 2 100 000 Kč

26
priznivec.obecny
Reagovat

Po shlédnutí včerejšího Factoru jsem si pořád hledala důvod, proč jsem nenašla snad nikoho, kdo by se mi líbil bez výhrad, prostě „normálně“ líbil. Jestli také není na vině zvuk? Pak souhlasím, že střih zvláštní a že pozorovat 30 minut exoty prostě unaví. Snad ty důvody takové jsou, protože jinak opravdu nevím, jak budou vypadat live… Navíc mi pak souhlasné až nadšené komenty poroty o soutěžících přijdou křečovité. A ještě jsem taky přemýšlela nad tím, že pokud Nova svolávala po telefonu většinu soutěžící, tak potom výsledek je sice lepší, ale s pěveckou talentovkou mi to nepřijde úplně klasický styl. A to jsem se fakt u dílu Hlasu tady užasle ptala, kde ty talenty vyzobali… Mysleli jsem, že na ulici, asi ne. Potom Hlas sice skrze talenty vede, ale nevím tedy… Spíš jde o recyklaci?

27
james73
Reagovat

1 ze 16 dílů tam píšou. Věřil bych, že to je pravda, protože jinak by k takovému počtu těžko mohli přijít, z toho foto plánu vychází 12 dílů (když pominu tu šipku).

28
Bedy
Reagovat

@james73: tj pravda.. 6 castingů, 1 bootcamp, 2 Judges Houses, a potom by do 16 zbývalo 7 večerů, kdyby alespoň těch 7 přenosů bylo.. 6 a finále.. ale jak říkám, je to celé bulvár no.. a bůh ví, jestli nepočítají 3 živé přenosy a pak 3 vyřazovací části..to už by se k té 16 taky přibližovalo..

29
VojtaP
Reagovat

@Bedy: To 1 ze 16 dílů zní nadějně. Nadruhou stranu mě znepokojuje, že v pravidlech té JOJkárské „sociální“ soutěže je, že trvá do 25. 5., což je také poslední den na schématu, zase je tam, že si ji vyhrazují prodloužit. Každopádně by tady v tom měli udělat jasno, ať si můžeme buď oddychnout nebo dál nadávat :D

30
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Ještě mě napadlo, že můžou počítat také účast v After X, které má nakonec začít až s Live shows, takže budou 3 díly, což už by se taky celkově k té 16 přibližovalo…

31
james73
Reagovat

VojtaP: To jo, ale pořád jen přibližovalo :D Zdá se mi jako nesmysl, že by se to počítalo do honoráře
jako normální díl.

32
VojtaP
Reagovat

@james73: asi jo, byla to jen taková malá spekulace. :D Pořád je to bulvár, může být vycucané z prstu. Zatím bych zatím věřil oficiálnímu zdroji a počítal s horší variantou, třeba příjemně překvapí a nakonec dají těch přenosů víc.

33
lukefry21
Reagovat

@VojtaP: Neměl jsem na mysli X Factor, spíš ten Hlas… @petr: tvrdil, že Hlas bude mít jen tři kola – zajímal mě zdroj té jeho informace…

34
lukefry21
Reagovat

… měl jsem na mysli samozřejmě tři live kola…

35
VojtaP
Reagovat

@lukefry21: Aha, tak v tom případě jsou veškeré informace v oficiálním presskitu Hlasu. Najdeš zde: http://www.scribd.com/doc/206667771/Hlas-Presskit
Hlas bude včetně finále 4 živé přenosy.

36
Katynka
Reagovat

Śmarjapano, já tu šipku taky pochopila, že ty živé kola budou dál pokračovat, protože to by ani nemohlo být vybráno dost soutěžících pro jednotlivé kategorie, to by nešlo povyhazovat naráz třeba tři lidi. Jenomže já už věřím tomu, že zkazit se tu dá všechno. Není za tím opět paní Šedivá? Ta je na to expertka – na porušování pravidel a postupů určených v pravidlech ze zahraničí.

37
Dušan
Reagovat

Tiež ma uplne sklamalo, to že live kolá budú len tri :/ …v oficiálnej spáve síce je, že v prípade úspechu si tv vyhradzuje právo show predlžiť..ale skôr myslí, že ak budú mať úspech, tak si povedia že je zbytočné predlžovať,lebo už zarobili dosť..
nemá to jednoducho logiku..keby je tých live večerov aspon 5…už to, že každý porotca bude mať v live kolách len po dvoch súťažiacich mi príde málo..ale ak si predstavím že v prvom kole hned 4ia vypadnú,respektíve vypadne len jeden a v druhom kole tým pádom vypadne väčšina..no nemám slov…
tak ako tu už bolo spomenuté, pri počte 3kôl sa stráca celý význam show, žiaden posun vpred za 3týždne nieje moc reálny a za tak krátku dobu si človek ani nikoho nestihne oblúbiť..

38
gabi
Reagovat

dufajme, ze JOJ cita aj tuto stranku a nedopusti, aby naozaj boli len 3 zive kola… nema nikto z vas kontakty na JOJ a ovplyvnil tie zive kola?

39
gabi
Reagovat

alebo aspon odovzdal nas nazor?

40
DoktorP
Reagovat

Já si bohužel myslím že opravdu jen 3 Live Show budou, vždyť proč by se tam jinak psalo že nás čekají tři velkolepé Live Show? Tím to ale skutečně zabili a není to tím pádem už žádný X Factor. Nakonec se ukázalo že Nova sice dělá pěvecké soutěže blbě ale přece z toho aspoň zachová formát, Prima sice dělá kvalitněji ale vše podle šablony Talentu. Když vidím tu scénu X Factoru, porotu i vše okolo tak je to prostě jen naprostá kopie Talentu bohužel a že to dělá stejná produkce je na tom setsakramentsky znát. Nikdo se ani nenamáhal aby tyto dvě show které spolu nemají absolutně nic společného vůbec nějak odlišil. Zajímavé je i to že i Lukáš Franta, který se vždy chlubil a ke všemu se vyjadřoval najednou mlčí a neuvede věci na pravou míru. Myslím že i kdyby diváci sepisovali petice tak už je pozdě a Prima ani Joj se divákům nepodřídí a víc Live Show nebude protože už do toho prostě vrazili tolik peněz že už na to nezbyde a nepočítá se s nimi. Pokud jde o zpěváky tak je to zatím hodně sterilní. Z toho pohledu měla ještě loňská SuperStar štěstí na talenty, v podstatě celá první pětka Sabina, Štefan, Adam, Martin a Veronika + ještě Jaro Smejkal byli po těch všech talentovkách pořád ještě zajímaví zpěváci kteří měli co nabídnout. Letos je to ale už fakt bída. V Hlasu je to o něco lepší, tam zaujala bezdomovkyně a Simona ale jinak taky slabota. Tady mě včera z celého dílu zaujal snad jen ten nabouchaný Filip a to ještě spíš víc díky svému exteriéru než přímo zpěvu. Ostatní vůbec, některá děvčata zpívala dobře ale přišlo mi to jako něco co už sme tu milionkrát viděli, prostě už to nenadchne a ani nepřekvapí. Ta dvojka nakonec nebyla špatná ale taky to zrovna není něco extra co by sme tu ještě neviděli. Je ještě brzy soudit ale nemyslím že by nás ještě čekali nějaké obrovské zásadní talenty v obou show. Rybník už je letos asi fakt vybraný a chtělo by to od tohohle typu show pořádnou pauzu – nejmíň 5 let.

41
Bedy
Reagovat

Teď jsem dočetl statut soutěže na stránkách JOJky, X Factoru.. tento statut se ale vztahuje k soutěži v rámci X Factoru (to sbírání bodů a možnost vyhrát ty ceny, telefony, poukázky apod.), zde je uveřejněno toto:

Súťaž prebieha od 9.3.2014 do 25.5.2014. V prípade úspešnosti súťaže si Organizátori súťaže
vyhradzujú právo súťaž predĺžiť.

Nikde se tedy nepíše, že by se to týkalo přímo SAMOTNÉHO X FACTORU, jako pořadu.

42
Jirka
Reagovat

Nechtěl by někdo z vás napsat do tý JOJky nebo PRIMY ? =)

43
Bedy
Reagovat

Co se týče Primy.. tam můžete napsat na tento mail.. informace@iprima.cz
Ale pochybuji, že tam budou vědět něco o vysílání XF, chtělo by to přímo kontakt na někoho z produkce, p. Franta zde ani jinde na toto téma nereaguje, tak by to chtělo sehnat někoho jiného, ale pochybuji, že by to mělo nějaký smysl.. :)

44
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Statut X Factoru je tady: http://www.joj.sk/fileadmin/templates/podstranky/ine/statut_xfactor.pdf zde je, že XF trvá do 30. 6., resp. se do té doby soutěžící zavazuje TV JOJ a Prima, což nemusí znamenat, že se do té doby bude taky vysílat.
Na stránkách XF mají jen statut té soutěže o ceny. :)

45
Jarda
Reagovat

rasspo: Mně umřel křeček, dostanu se tam taky?? Ukážu i fotky křečíka, fakt je mi smutno.
Vtipné, ne?

46
Katynka
Reagovat

Já si myslím, že psát tam nemá smysl. Když na podzim jela reality show Vyvolení, tak tady bylo tolik článků a tolik příspěvků rozhořčených na různé postupy, porušení pravidel a nerespektování daného formátu, že to bylo do očí bijící. A Prima? Jejich slavná paní Šedivá se nám fanouškům akorát vysmála, že se máme zklidnit a pustit si na Prima Love nějakou romantiku. Prý to moc žereme. No některé televize a hlavně v zahraničí by byly rády, kdyby to fanoušci žrali a dívali se. Ale to tam bylo u paní Šedivé jedno, zaplaceno dostala a bylo. Takže si myslím, že různé petice a to u Vyvolených taky proběhlo, by dopadly stejně – byly by k ničemu. Osobně jsem se nejvíce těšila na Xfactor a Primě věřila a jak tak koukám, tak nakonec to zase ta Nova vyhraje, její Hlas ač s pravidly mě nemilými, bude lepší. Prima má daleko lepší formát, ale oni to tam zase neodhadli a zkazí to. Nova nemá tak dobrý formát, ale oni tam ví, kdy jej nasadit, v kolik jej nasadit a jakou dělat propagaci. A to jsou pak čísla. A na Slovensku ty show jedou ještě v lepších číslech. Co na to říct. Český divák bude brzy odsouzen jen k seriálům – ach jo.

47
ibm
Reagovat

Lazar měl náhodou super účes, to se nosí. Takže to určitě nepoukazovalo na to, že by byl magor. On byl, ale styling měl super a spíš by měl bejt svou image inspirací pro mnoho lidí u nás. Naopak lidi typu ten hospodskej, by povinně měli nakráčet do maskérny, protože na ně se dívat nedá.

Jinak X Factor má dva neduhy – absence wow talentů a drtivě větší prostor pro slovenský soutěžící. Asi jich bylo víc, však kdo by se chtěl crcat do Bratislavy od nás (sám znám tři lidi, co se kvůli tomu na to vykašlali, i když postoupili). Casting měl bejt v Brně. No a jestli jen tři živáky, tak tím úplně zabijou koncept ne? Co to bude mít za smysl? Nevím, mě na tom baví jen kvalitní produkce a Klempíř. Tohle bude Primo patřit k tvým slabším kouskům. I když je pravda, že na Nově by to byl jejich top.

48
Patrik
Reagovat

@Jirka: Ja bych neco napsal pridame se vsichni neebo to napis ty a pak nam dej vedet

49
Patrik
Reagovat

Ja sem jako myslel jako 3 velkolepe veceri ale to je blbist jako semifinale finale a rozhodnuti finale .Ale nikde sem celosvetovych verzich nevidel ze kazdej mentor mel 2 soutezici a 3 zive prenosy .Asi v nemecku mely 4 veceri a 1 finale.Tohleto muzou vymyslet jenom skurveny cesi a slovaci vsechno jenom poserou

50
Prochor
Reagovat

Jenom musím souhlasit, že 2.díl X-factoru s 2.dílem Hlasu drtivě prohrál. Podle mého je to kvůli horším soutěžícím a hraním na city. Ale třeba má X-factor ještě nějakou hvězdu v rukávě – uvidíme.

51
Mila2
Reagovat

@DoktorP: mám stejný pocit – vidím XFactor a mám pocit, že se koukám na Talent….a děsím se, že tam odněkud vyjukne diblík Lucka Bílá…. ufff

52
Prochor
Reagovat

Ještě jednu věc bych vytkl 2.dílu X-factoru. Nebaví mně dívat se na ustřižené shoty vystoupení a na reklamy uvnitřpořadu. Potom nemám dojem že sleduju casting ale dokument (hodně zkrácený a odfláknutý) o castingu. A to mně nebaví. Naopak Hlas jde správnou cestou. Když už nesledujeme přímák, tak máme alespoň ten pocit, že sedíme v publiku.

53
Mila2
Reagovat

@Prochor : to mi od začátku taky vadí, XFactor mi přijde jako takové promo o chystaném pořadu, sice zajímavě sestřihané, abych se pak chtěla podívat na ten pořad, ale je to jako krásně zabalený dárek, který když rozbalím, tak už v něm nic není, dárek bylo to balení…

54
Martin
Reagovat

Sorry za OT
Tady si můžete poslechnout ukázky z debutu Sam Bailey :)
https://www.youtube.com/watch?v=ADCUqI6tqK8

55
LukasP
Reagovat

Proboha a víc namyšlenější lidi do poroty vybrat nemohli? Taky vám jsou tak nesympatičtí? Výjimkou je Ondra Brzobohatý… Ostatní je odpad….

56
Laikka
Reagovat

Jestli budou tři kola tak je to o ničem, už v USA mi vadilo to vypadávání po dvou a jakým způsobem….

57
Lorinka
Reagovat

55-Hvězdná porota v čele se Sisou. Rorší už vybrat nemohli. A ta mladá slovenka, celesta, ani ji nezná, no hrůza. Divím se Odrovi B., že tam vůbec lezl. Čusbus.

58
fx
Reagovat

Oukej, takže druhý díl byl poslední, který jsem sledoval. Nejdřív Prima zmrví Survivor, pak Big Brothera (VyVolení 4), teď X-Factor… Fakt tu stanici čím dál víc nesnáším. Na co sáhne, to zničí.

59
Lucka
Reagovat

Porodci mi nevadí – bohužel nevidím toho tolik, aby mi vadit začali – přepínám v okamžiku, kdy slyším další srdceryvný příběh – je to děs běs – no tak do prčic přišli ukázat co umí nebo nám vyprávět šílenou historku? Vadí mi to – jak píšu víše – fakt na to nemůžu koukat – proto díky za rekapy – ty mě i s komentáři aspon pobaví :)

Přidat komentář