Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Budou nakonec vysílacími dny X Factoru sobota a neděle?

1. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8129 w=615]

Objevila se další možná varianta televizního nasazení X Factoru na obrazovky Primy a Jojky, a tentokráte přímo po vzoru britského originálu. Sobota a neděle, v tyto dny vysílá svůj X Factor Velká Británie od začátku tamního působení, tedy od r. 2004, a je více než možné, že tento systém převezme i naše federální verze.

V Británii toto vysílací schéma funguje poměrně zdárně a soutěž si i přes značnou konkurenci drží své pravidelné ratingy i počty sledovanosti.
[singlepic id=6936 w=615] Porotci loňského UK X Factoru

Tomuto tvrzení nasvědčuje hned několik faktorů:

1) Soutěž Máme rádi Česko, kterou momentálně vysílá Prima v sobotu večer má letos opět 8 dílů, tedy poslední skončí 15. března, od příštího týdne, tedy 22. března bude prostor pro nový pořad. Tím by se potvrdilo i tvrzení v magazínu TopStar na JOJce, kde byl start X Factoru avizován předběžně až na 2. polovinu března. Co se týče nedělního vysílání TV Prima, zde jsou zařazeny filmy, tudíž bez případného problému změny programu.

2) Přidělíme-li následně jednotlivé epizody soutěže na příslušné víkendy počínaje 22. březnem, schéma by mohlo vycházet přibližně do poloviny června, např. nějak takto:
22.-23. března – 1. a 2. castingový díl
29.-30. března – 3. a 4. castingový díl
5.-6. dubna – Bootcamp
12.-13. dubna – Judges Houses
19.-20. dubna – 1. live show
26.-27. dubna – 2. live show
3.-4. května – 3. live show
10.-11. května – 4. live show
17.-18. května – 5. live show
24.-25. května – 6. live show
31. května – 1. června – 7. live show
7.-8. června – 8. live show
14.-15. června – 9. live show (případně již FINÁLE, které může být popř. i víkend následující, tedy 21.-22. června)

3) Posledním faktorem je také to, že TV JOJ poupravila své programové víkendové schéma, a to na dobu neurčitou. Nově nyní v sobotu a v neděli večer reprizuje své premiérové sitcomy, čímž si tak pravděpodobně připravuje místo pro případné nasazení samotné pěvecké show. Tato změna programu by byla pouze formalitou.

Samozřejmě zatím nebylo nic potvrzeno, vše jsou jen domněnky, ale určitě se jedná o jeden z těch „pravděpodobnějších“ scénářů vysílacího schématu X Factoru pro rok 2014. Jak by X Factor vysílaný o víkendu obstál v případné konkurenci ostatních českých a slovenských televizí? To můžeme zatím jen odhadovat.

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
Jakub
Reagovat

Bohužel musím vaší teorii zklamat, po MRČ totiž nebude sobota 22. března volná. Takže pokud by tato teorie platila, tak jedině až od toho dalšího týdne (29. března). V sobotu 22. března, jak se ví, už několik týdnů, bude finálový večer České Miss.

2
Bedy
Reagovat

@Jakub: Pravda, dík za echo. Zapomněl jsem. Tudíž by se ten harmonogram celý o týden posunul. :)

3
Lukas Franta
Reagovat

Nejvtipnejsi clanek za posledni dobu.

4
Packa
Reagovat

@Lukas Franta: Tak ses zasmál, no. Když není oficiální info, musíme si vymýšlet vlastní možnosti. ;)
Já bych s tímhle i vcelku souhlasila – že to bude do června. Pokud to Bedy dobře rozpočítal, tak proč ne? Přes prázdniny to určitě tahat nebudou. No a sobota-neděle by mi i přišlo jako vhodný čas, určitě lepší než to narvat do jednoho dne až do půlnoci (jak to bylo doteď u většiny soutěží tohoto typu).

5
lukefry21
Reagovat

Souhlasím s tím, že roztáhnout to na dva dny by byla mnohem lepší verze – každou neděli se mi do půlnoci u TV sedět nechce :D
A pokud by šla hlavní show v neděli, kdy byste chtěli dát rozhodnutí? Logická verze snad jen pondělí 21:30, protože ani Prima s Cestami domů, ani JOJka s Panelákem asi neuhne, to by nedávalo smysl…

6
Packa
Reagovat

@lukefry21: Bohužel, asi fakt to pondělí večer. Takže to zas bude dlouho – bude to trvat tak 30-60 minut, takže do půl jedenácté? Hm, není to půlnoc, ale i tak.
Tak budeme doufat, že to nakonec opravdu bude sobota-neděle. :)

7
Tomík
Reagovat

Tak mě se naopak jakákoliv show v sobotu moc nezamlouvá. Nechal bych to jen na neděli a klidně až do půlnoci, s tím já problém nemám a nebo pak rozhodnutí v pondělí. U Superstar přece běžně bývalo Rozhodnutí v ten samý večer jako hlavní show a mě to tak docela vyhovovalo. V pátek a sobotu se lidi chodí bavit do společnosti a nesedí jich prostě u televizní obrazovky tolik jako v neděli a další dny, proto by to možná mohlo i ubrat sledovanost. Taky bych ocenil kdyby to bylo v jiný den než Hlas protože by to opět oběma televizím vzájemně ubíralo sledovanost což je podle mě tah nelogický. Pamatuju když tenkrát běželo ČSMT proti Talentmánii tak ji sice ČSMT dalece drtil ale stejně mohl mít ještě vyšší sledovanost kdyby nešla TM přímo proti němu. Kéž by se z téhle chyby už televize poučily a nedávaly to přímo proti sobě. A ten hlavní důvod je samozřejmě ten aby to člověk který se chce dívat na obě show, stihl oboje sledovat.

8
Packa
Reagovat

@Tomík: Jenomže v pondělí zase lidi vstávají do školy/práce, takže půlnoc je fakt pozdě. Mně to právě u Supestar/ČSMT/všeho ostatního nevyhovovalo, že to bylo tak pozdě.
A k tomu, aby nebyly ve stejný den – ano, bylo by lepší, kdyby to bylo v různé dny. Ale pokud to tak udělají, tak hlavní důvod pro ně určitě nebude „ten aby to člověk který se chce dívat na obě show, stihl oboje sledovat.“ To je jim vcelku jedno, oni chtějí diváky pro sebe. Ale jo, chápu jak to myslíš. Z pohledu diváka.

9
Jakub
Reagovat

Pamatujete, jak to dopadlo, když zkusili dát semifinále Talentu na sobotu a na neděli? V sobotu to dopadlo katastrofálně. Takže já bych to na sobotu nedával. Klidně vydržím v neděli až do půlnoci. Při první SuperStar v roku 2004 takhle vydržely miliony lidí.

10
Bedy
Reagovat

@Lukas Franta: To vis, kdyz jste skoupi na slovo a hrajete si porad ve vsem na tajnustkare, tak samozrejme vznikaji ruzne konspiracni teorie. :-D navic tato fakta jsou dana, tak proc by ne. Ale jsem rad, ze jsi se alespon pobavil, pripadne te nikdo nenuti clanek cist, bo na nej reagovat ;-):-D

11
Tomík
Reagovat

8: Ano, z pohledu diváka. Pokud by to šlo proti sobě tak asi nezbyde než sledovat X Factor a Hlas si prostě nahrávat ale pokud by člověk z nějakého důvodu nemohl sledovat Live ani jedno tak by mu logicky jedna show stoprocentně unikla. Tak snad budou aspoň reprízy což myslím že loni u SuperStar i u ČSMT byly. No a nebo si prostě zaplatit Voyo.

12
Bedy
Reagovat

Jinak ja osobne bych to asi taky na sobotu nevidl, prave kvuli mladym, pro ktere je xf urcen a ti u tv nebyvaji. Ale potom vazne zbyva jen nedele obe show po sobe, nedele a pondeli (tam je kolize s primackymi Cestami domu a jojkarskym Panelakem), nebo treba jeste utery a ctvrtek (ovsem i zde je Panelak a neverim ze prima pujde proti Ordinaci). Ale byl bych urcite pro rozdeleni show na 2 dny. :-)

13
Lukas Franta
Reagovat

@Bedy: Na gorille.cz jsme vydali clanek predevcirem jak to nejspis bude:-) Ale poklidne spekuluj nad nesmyslama, to je tady bezne koneckoncu.

14
Packa
Reagovat

@Lukas Franta:
1) Proč tak hnusně?
2) Ten článek jsem četla a je to psané taky jako spekulace. Navíc „jak to nejspíš bude“. Hm. Z toho mi zní, že nevíte a spekulujete. Což je to samé, jako napsal Bedy.

15
priznivec.obecny
Reagovat

@Packa: Zrovna jsem chtěla napsat, že mě zaujalo slůvko „nejspíš“ :D:D

16
Bedy
Reagovat

@Lukas Franta: Takové namistrované machýrky miluju nade vše.., vy na té vaší Gorille také jen spekulujete.., my tu můžeme psát o čem chceme a jak chceme, vždy se najde někdo kdo si rád rýpne, že? :)

17
Bedy
Reagovat

@Packa: To je v pohodě, asi si potřebuje hrát na pana „důležitého“ a nejspíš si nevšiml nebo přehlíží moje závěrečné věty, že se jedná jen o DOMNĚNKY. :)

18
Packa
Reagovat

Já bych to viděla takhle – dokud na gorille neuvidím jasně daný zdroj z Primy nebo JOJ, můžu tam taky přijít a osočit je, že „spekulují nad nesmysly, což je tam koneckonců běžné“ (pro přesné pochopení tohoto výrazu doporučuji přečíst poslední větu: @Lukas Franta: ). Ale jinak pokud vím, ještě pořád platí svoboda slova, můžeme mít svůj názor a tak dále, et cetera. Takže prosím veleváženého pana LF (ironie, prosím), aby se tady vytahoval teprve, až bude mít u svého článku jasně daný zdroj Primy nebo JOJ.
Howgh.

19
Honzad
Reagovat

@Lukas Franta: Lukáši, já tenhle Váš přístup příliš nechápu. Pro Gorillu jsem více než rok psal, aktuálně nepíšu jen proto, že pro mě v současné době není o čem. I z tohoto pohledu se necítím být ani „Panáčkovec“, ani „Gorillák“ a jakási rivalita, která tady v posledních letech vznikla, se mi vůbec nelíbí.

Na spekulativních článcích nevidím vůbec nic špatného, i show jako takové to přece pomáhá, že je o ni zájem (a že zatím není příliš důvod poté, co jako tvůrci zarytě mlčíte). Navíc je tady na Panáčkovi jasně zřejmé (a pochopitelné) stranění X Factoru a negativní vztah vůči konkurenci. Nemyslím si tedy, že Vaše zbytečné arogantní výpady vůči autorovi článku jsou na místě. Ono by třeba velmi pomohlo, kdyby se Gorilla v těchto dnech, kdy je kolem projektu stále mnoho otazníků, zdržela vlastních spekulativních a nestoprocentních zpráv, když je jasné, že Vy jako člověk z produkce prostě víte, jak to doopravdy bude, jestliže máte pocit, že právě pouze Gorilla má monopol na články o vskutku očekávané show… Když kolem mnoha věcí záměrně mlčíte, nemůžete se divit, že takové články vznikají. Navíc jsou bezpochyby myšleny v dobrém a jen ukazují zájem místních autorů a návštěvníků o Vaši show ;)

20
Jakub
Reagovat

@Lukas Franta: To myslíte jako tento článek? http://www.gorilla.cz/2014/01/x-factor-hlas-cesko-slovenska-ceka-nas.html
tomou já říkám naprosto zbytečný článek, u kterého jsem ze od srdce zasmál. Nic víc, než spekulace, na které logicky přijde každý normální člověk, kterej ví, že Doktoři z Počátků mají velkou sledovanost a přichází tak v úvahu, že Nova to tak asi ponechá. V tom vašem článku jsem se nedozvěděl nic, naprosto zbytečný.
O článku, kde bude sedět pátý porotce Hlasu ani nemluvě. Článek obsahuje samé „je pravděpodobné“ „je možné“ „nebo to bude jinak“. To jsou teda články dokonalé. Nic se z toho nedovím, samé spekulace.

21
Tomík
Reagovat

Taky mám pocit že už těch tajností bylo až moc a že už by se konečně mělo jít s pravdou na povrch. A to ani nemluvím o tom že ještě ani nebylo oficiálně potvrzeno jestli bude Pyco moderátorem jediným a nebo k němu ještě někdo přibude. Ono ty tajnosti jsou fajn a udržuje to zdravý hlad po soutěži a zvědavost ale všeho moc škodí a až moc velké a dlouhé tajnůstkaření vyvolává spekulace a nakonec ty otazníky začnou všem lést na nervy. Pokud nechcete podobné články tak by asi bylo možná nejlepší uvést věci konečně na pravou míru.

22
hihi
Reagovat

@Packa: Packo, Lukáš Franta je po režisérovi Minaříkovi nejdůležitější osoba X Factoru, tudíž druhá nejzodpovědnější osoba Primy. Až pod ním jsou další lidi z Primy a taky nějací Slováci z JOJ, takže on zdroje z televize nepotřebuje, on je ví nejlíp. Nicméně jeho výpad je přehnanej, jde o spekulace, stejně tak jako jde zatím jen o spekulace na Gorille. On totiž Lukáš ještě žádný informace pustit nemůže, jelikož Prima jako tradičně chystá nejdříve info na oko a až pak rychle změněné oficiální zprávy ohledně vysílání, aby překvapila Novu (viz VyVolení, Talent atd.) Tohle Prima umí skvěle, tak snad to nebude komplikovat JOJ. A možná že tahle spekulace je konečná varianta, které má předcházet ještě jedna fingovaná kvůli Nově. Takže proto ta nespokojenost? Kdo ví? Já si budu jistej dnem vysílání X Factoru až ho poprvé uvidím v tv, protože Prima zas bude mást Novu :P

23
Packa
Reagovat

@hihi: Já to myslela tak, že prostě dokud to nebude oficiální (tedy ideálně na webu Primy/JOJ), tak to považuju za spekulace a odmítám věřit kdejakému článku na webu. I kdyby ho psal sám ředitel Primy – dokud to nebude oficiálně podepsané a oznámené, přijdou mi články na Gorille stejné spekulace jako tady.

25
yeey
Reagovat

teda mne osobne taky prijde, ze clanky vycucany z prstu vychazi jak na Gorille, tak na Panackovi … nesouhlasil bych s Honzou v tom, ze by se tady na Panackovi nejak vyrazne stranilo X Factoru – rozhodne ne tak okate jako na Gorille, kde uz ted pisou zbozne o XF a naopak opovrzlive o Hlasu – vskutku prvni krok k tomu, aby byla Gorilla povazovana za serioznejsi zdroj nez Panacek, jak to asi Lukáš Franta vnima :-DDD (trebaze od nej asi skutecne maji o XF presnejsi info, nez tady na Panackovi)….

clanek o tom, kde ze to bude sedet paty porotce je pak uplne ujetej… z uvodniho vysvetleni, proc se nam vlastne Marta ocitla v Hlasu, primo odkapava odtazitost a vysmech k Hlasu (nebo spis k Nove, whatever)… joo jasny – Marta byla z koucu s naskokem ohlasena jako prvni, dlouhodobe je tvari Novy (Superstar, Gympl), ale vlastne se velmi hodi to podat tak, ze je tam vlastne jen jako takovej patej doplnek, aby nepresla ke konkurenci – wtf! :-DDDD P.S. kdyby nekdo chtel poznamenat, ze pred par lety tou porotkyni XF mela byt, tak bych mu jen doporucil, aby se zamyslel, jak tezkou volbu asi Marta letos mela mezi XF a Hlasem, kdyz ji posledne Prima cely projekt jen tak zrusila a prekopala ji tim pul roku… nota bene, kdyz se letos to mlzeni ze strany Primy opet opakuje…

autor onoho clanku asi taky o Hlasu prilis nevi, jinak by tech 5 porotcu neoznacoval za svetovou anomalii a nasledne nepredkladal zbrusunovy objev o moznosti 2 koucu v 1 kresle (viz Nemecko, Holandsko – jak uz tu nekdo poznamenaval), kterou jsme tu ostatne my „kecalove z Panacka bezne spekulujici nad nesmyslama“ zminovali uz davno :-DD

na druhou stranu, kdyby se potvrdila Marta a Dara v 1 kresle, bude to ze strany Novy epic fail, protoze ty dve sou mozna kamosky, ale jinak je Marta po vsech strankach o 100 levelu vys a predevsim – v Hlasu si soutezici vybiraji kouce podle zanroveho zamereni a to se u Marty a Dary ponekud neprekryva :-)

26
james73
Reagovat

http://mediaboom.sk/nezaradene/vieme-prvi-pozname-vysielaci-den-hlasu-cesko-slovenska-stretne-sa-s-x-factorom/

Tak k žádnému přímému střetu nedojde. Hlas půjde ve středu a počátky zřejmě zůstanou tam kde jsou. Start 1. nebo 2. týdnu března a X factor prý taky nakonec někdy v 1. polovině března. Je logické, že s tím nespěchají, jsou to nákladné projekty, tak chtějí začít až se začátkem hlavní reklamní sezony.

27
james73
Reagovat

A vysílací čas X factoru na jojce neděle 20:30 stejně jako u talentu, minimálně to tak má být u předtočených částí. Není to oficiálně potvrzené, ale mediaboom se v těhle věcech většinou nemýlí.

28
Tomík
Reagovat

No tak středa je u nás opravdu netypický den pro pěveckou show a jsem zvědav jak si na to lidi zvyknou. Ale jsem spokojen a moc rád že k přímému střetu nedojde takže budu moci v klidu sledovat obě show.

29
VojtaP
Reagovat

@Tomík: Taky jsem zvědavý, jak to bude fungovat, ten víkend je tady pro ty hlavní taháky dost zavedený, ale třeba v USA vůbec, tam jsou hlavní taháky vždy v týdnu, ale nejsme Amerika, že :D Třeba se to osvědčí. Je to zajímavý tah, nejspíš čekají, že Hlas zdědí diváky Gymplu, který šel pravidelně k milionu a nechal za sebou díru ve schématu, přesunout Počátky by byl od Novy risk, který si nemůže dovolit.
Jsem taky zvědavý, jestli to nechají celou dobu na jeden den, jako Superstar nebo v dalších fázích přidají ještě třeba čtvrtek po Ordinaci (nevím, co tam má Markíza) nebo pátek.

30
litocha
Reagovat

Ono je asi potřeba kecaly z Panáčka trochu popíchnout. Co jsem tak koukala, diskuze na Gorille jsou poslední dobou „nepatrně mrtvé“. (Je fakt, že vášniví debatéři se během posledních pár let přesunuli.)

31
Lukin
Reagovat

No, možná, že zdejší trolly nenapadlo, že třeba pan Franta jakožto jedna z vysoce postavených osob v X Factoru nesmí nic natvrdo prokecnout, a tak píše „spekulační články“.

32
litocha
Reagovat

@Lukin: V tom případě nemusí šťourat do těch, kteří spekulační články a příspěvky píšou taky – a bez jeho informací. A nedělat na ně dlouhý nos „hehe, jste vedle, já to vím, a vy ne“. To mě právě u někoho jako LF zarazilo.

Přidat komentář