Panáček v reality show

ANKETA: SuperStar čtenářů Panáčka v RS – semifinále

14. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=8287 w=615]
Týden se s týdnem sešel a opět tu máme další kolo ankety, ve které si volíte svou největší SuperStar. Čtyřicítka nejlepších, pro kterou jste měli možnost celý minulý týden hlasovat, se již zúžila na dvacítku. Do semifinále tak postoupilo 5 Češek, 5 Slovenek, 5 Čechů a 5 Slováků. Kterých je těch dvacet šťastných, to se dozvíte níže. Stejně jako minule přinášíme i kompletní výsledky čtvrtfinále, u kterých jsem si tentokrát neodpustil i malý komentář. Zatímco některé kategorie naplnily očekávání, v jiných došlo k dost výrazným twistům. Co se týče čtyř divokých karet určených soutěžícím, kteří nepostoupili do finále, tak vám mohu prozradit, že tři propadly a jedna dost výrazně zamíchala pořadím. Jste zvědaví, kdo postoupil do semifinále? Tak vám nezbývá než si přečíst následující řádky a opět zahlasovat v anketě, tentokrát pro deset nejlepších holek a deset nejlepších kluků.

Top 10 holky

[singlepic id=8288 w=615]

Češky

1. Gabriela Gunčíková – 46% (1313 hlasů)
2. Aneta Langerová – 33% (938 hlasů)
3. Monika Bagárová – 8% (222 hlasů)
4. Sabina Křováková – 5% (156 hlasů)
5. Gába Al Dhábba – 5% (138 hlasů)
—————————————-
6. Debbi – 1% (26 hlasů)
7. Markéta Poulíčková – 1% (18 hlasů)
8. Bára Zemanová – 1% (17 hlasů)
9. Markéta Konvičková – 1% (16 hlasů)
10. Petra Páchová – 1% (15 hlasů)

Česká děvčata se ukázala být nejstabilnější kategorií. Hlasující oproti prvnímu kolu nepřipustili žádnou změnu a první pětka zůstala stejná. A opět se potvrdilo, že tato kategorie je především velkým duelem dvou titánek – první české SuperStar Anety Langerové a rockové bohyně Gábiny Gunčíkové. Ač se tento souboj zdál ze začátku jako vyrovnaný, nakonec s drtivým náskokem zvítězila právě Gábina, která je v tuto chvíli žhavou favoritkou na celkové vítězství. Na Anetu tak zůstala stříbrná medaile, i tak ale vybojovala obrovský náskok před zbylými osmi děvčaty. Třetí místo potěšilo především mou maličkost, jelikož se z něj může těšit princezna českého r´n´b Monika Bagárová. Nevděčné čtvrté místo připadlo loňské vítězce SuperStar Sabině Křovákové, ovšem na postup to pořád stačí. Pětici nejlepších uzavírá už dnes polozapomenutá Gába Al Dhábba, která se ukázala mít opravdu věrné fanoušky, jelikož daleko za sebou nechala i rádiovým éterem profláklou Debbi nebo ostřílenou harcovnici zpěváckých soutěží Markétu Poulíčkovou, kterou jsme minulý rok mohli v jejím videoklipu vidět v rouše Evině.

Slovenky

1. Patrícia Janečková – 22% (443 hlasů)
2. Karolína Majerníková – 16% (327 hlasů)
3. Dominika Mirgová – 14% (288 hlasů)
4. Celeste Buckingham – 14% (275 hlasů)
5. Anna Veselovská – 14% (272 hlasů)
—————————————-
6. Katka Koščová – 13% (266 hlasů)
7. Martina Šindlerová – 3% (52 hlasů)
8. Dominika Stará – 2% (43 hlasů)
9. Kristína Debnárová – 2% (35 hlasů)
10. Zdenka Predná – 1% (13 hlasů)

Na rozdíl od Češek byly Slovenky kategorií mimořádně vyrovnanou, v níž se pořadí měnilo každou chvíli a nikdo neměl nic jisté. To je dobře vidět na příkladu vítězky prvního kola Celeste Buckingham, která svou pozici favoritky neobhájila a skončila až na čtvrtém místě. Vítězství v tomto kole tak připadlo vůbec nejmladší čtvrtfinalistce, vítězce Talentmanie Patrícii Janečkové. Mnohem větším překvapením je však místo druhé, na němž se umístila držitelka divoké karty Karolína Majerníková, která se tak pasovala do role černého koně soutěže. Bronz si oproti semifinále udržela stříbrná slovenská SuperStar z roku 2007 Dominika Mirgová, která v poslední době točí jeden nový klip za druhým. O poslední místo se svedl lítý boj, který o prsa vyhrála stříbrná finalistka z Hlasu Anna Veselovská. Největší smůlu vůbec měla první slovenská SuperStar Katka Koščová, která dostala velké množství hlasů, ale v našlapané a vyrovnané kategorii Slovenek to na postup těsně nestačilo. Nemilým překvapením této kategorie je propad bronzové SuperStar 2009 Dominiky Staré, která vloni v Hitparádě výkonů naopak slušně bodovala se svým podáním šansonu Je Suis Malade.



Top 10 kluci

[singlepic id=8289 w=615]

Češi

1. Martin Chodúr – 26% (690 hlasů)
2. Vlasta Horváth – 21% (556 hlasů)
3. Petr Ševčík – 16% (417 hlasů)
4. Ondřej Ruml – 13% (360 hlasů)
5. Petr Bende – 8% (227 hlasů)
———————————–
6. Michael Foret – 7% (183 hlasů)
7. Martin Šafařík – 5% (141 hlasů)
8. Jaroslav Smejkal – 2% (52 hlasů)
9. David Spilka- 2% (43 hlasů)
10. Patrik Stoklasa – 0% (8 hlasů)

Kategorie českých kluků byla poměrně vyrovnaná a došlo v ní i k jednomu výraznému twistu. Ačkoliv před startem této ankety bylo možno vítěze první federální SuperStar Martina Chodúra považovat za favorita, v prvním kole skončil výrazně za očekáváním až na osmém místě. Ani ze začátku týdne si nevedl zrovna nejlépe, ovšem pak se jeho fanoušci probrali z mrtvých a vytáhli jej až na samotný vrchol, který si však vzhledem ke svým zpěváckým kvalitám bezpochyby zaslouží. Vítězi prvního kola a druhé české SuperStar Vlastovi Horváthovi tak zůstalo v rukou jen stříbro. Lehce za očekáváním zůstal i věrným fanklubem obdařený Petr Ševčík, který v loňské Hitparádě výkonů dost šlapal Gábině Gunčíkové na paty, zde se ovšem musí spokojit s bronzem. Postupující pětici doplňují dva komplexní a vyzrálí muzikanti Ondřej Ruml a Petr Bende. Překvapivě dobře si vedl i někdejší idol náctiletých dívek Michael Foret, kterého od postupu dělilo jen pár desítek hlasů. Naopak finalisté loňské SuperStar Martin Šafařík a Jaroslav Smejkal se zrovna moc nevytáhli. Absolutně propadl držitel divoké karty, již zesnulý zpěvák Patrik Stoklasa, u nějž to na podzim bude deset let, kdy nás navždy opustil.

Slováci

1. Miro Šmajda – 60% (1655 hlasů)
2. Štefan Pčelár – 18% (488 hlasů)
3. Peter Cmorík – 5% (129 hlasů)
4. Robo Šimko – 5% (125 hlasů)
5. Lukáš Adamec – 5% (124 hlasů)
———————————-
6. Tomáš Bezdeda – 4% (101 hlasů)
7. Tomáš Sučik – 2% (67 hlasů)
8. Martin Harich – 2% (44 hlasů)
9. Juraj Zaujec – 0% (10 hlasů)
10. Ivan Štroffek – 0% (4 hlasy)

Pokud měla některá kategorie zcela jednoznačného favorita, tak to byli právě slovenští chalani. Stříbrný finalista první federální SuperStar Miro Šmajda zválcoval ostatní Slováky takovým způsobem, jaký připomíná trápení neviňátek. I když se v diskusi o regulérnosti jeho drtivého vítězství vedly pochybnosti, jisté je, že 60% hlasů z Mira udělalo vítěze nejen v kategorii Slováků, ale celého čtvrtfinále. Jako jediný Mirovi lehce konkuroval další ze „stříbrňáků“ – idol žen a dívek Štefan Pčelár, který nedávno překvapil svým velmi povedeným debutovým CD. Do finálové pětky Slováků postoupil i několikanásobný slovenský Slávik Peter Cmorík a dva východoslovenští rockeři Robo Šimko a Lukáš Adamec. Jestli někdo vyloženě zaspal, tak to byly fanynky Tomáše Bezdedy, který v prvním kole získal bronz, ale tentokrát zůstal těsně před branami postupu. Ještě hůř si však vedl další z dívčích idolů Martin Harich a své šance v postupové nedokázal proměnit ani holohlavý Tomáš Sučik, který minulý týden v boji o divokou kartu těsně porazil favorizovaného Jerguše Oravce.



Hlasovat můžete opět až do příštího pondělí do půlnoci. A pozor, tentokrát už jde opravdu o všechno, jelikož pět holek a pět kluků postoupí do absolutní finálové desítky. Pokud nechcete, aby v ní váš favorit chyběl, tak neváhejte a hlasujte.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 59
1
Verča
Reagovat

Co bych dala za to, aby Patrik byl zase mezi námi…
Ale jinak super :) Děkujeme

2
bručoun
Reagovat

no,jestli tě zajímá moje TOP5 tak je to Martin Chodúr,Ondra Ruml,Petr Bende,Aneta Langerová a Patricia Janečková :-)

3
Matt
Reagovat

To je zajímavé, Karolína Majerníková se přejmenovala nedávno na Linu Mayer a účinkuje v klipu:
http://www.youtube.com/watch?v=rfaBjMGgGGA

4
priznivec.obecny
Reagovat

Tak to jsem hodně překvapená. Myslela jsem, že Vlasta Horváth je tady na minimu zájmu. Už jsem si i myslela, že my, těch pět a půl tady, jsme na vymření. Zaslouží si to :-).

5
priznivec.obecny
Reagovat

A Gába pátá. Tak to se mi taky líbí :-)

6
Anonymní
Reagovat

http://panelakaine.blog.cz/1311/ceska-spevacka-roka tu su internetove ocenenia hviezda teraz s hlasuje v ceskych kategoriach

7
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Gába Al Dhába – při SS jsem jí docela fandil, pak, myslím vydala nějaký slušný CD a pak zmizela……. zajímavý, že si jí ještě tolik lidí pamatuje….

8
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Její projev byl inteligentní, přirozený a vím, že pár jejích songů na yt mě příjemně překvapilo, ale už si nepamatuju, o které šlo. Jak skončila, přestala jsem se pídit dál. Mě moc zpěvaček z SS neoslovilo, ale Gába mi přišla hodně zajímavá i jako osobnost. Ale bůhví jak by to s její muzikou vypadalo dnes. Co si pamatuju, tak spadla do pití, možná i drog, pak se z toho prý vymotala a dělala něco s PR… už nevím přesně. Říkala, že ji nevadí, že muziku nedělá, že je to tady těžký, něco takového….že ji ta nová práce baví.

9
priznivec.obecny
Reagovat

@Anonymní: Tak jsem dala Debbie.

10
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Loni byla v talentu s projektem Quixiano (ona a ještě pár borců hráli známé melodie poskakováním po obřích klávesích), nevím, jestli se tomu stále věnuje.

11
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Já jsem přemýšlela, jestli mám ještě připsat, že si myslím, že se si možná k muzice někdy ještě vrátí. Tak zajímavých interpretů není nikdy dost. mě by její muzika zajímala. Asi si to najdu :-)

12
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Oni tuším takhle pouze interpretovali, nevím, jestli si i něco skládali.

13
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Já tě pochopila. Jen tak se ni mrknout…. S tou její muzikou, že by mě zajímala, jsem myslela v tom potencionálním budoucím návratu…

14
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Jj chápu tě. Moc růžově to nevidím, i když aktuální info nemám. I Scalex někde litoval, že sekla se zpěvem…

15
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Asi opravdu spíš ne. Mě to taky docela mrzí.

16
Nikol
Reagovat

Je zvláštní za jakou krátkou dobu hlasy u sabiny narostly,asi najednou začli pro ní hlasovat ale za hodinu tolik kliku je zvláštní.

17
DJ Vlado
Reagovat

@Nikol: Taky jsem si toho všiml :-)

18
Nikol
Reagovat

Jen mi přišlo to zvláštní ,když první dvě kola tolik hlasu neměla,jen doufam ,že se tu na mě nikdo nevrhne.jen to byl takový postřeh.

19
Ivo
Reagovat

Asi jsou v hlasování mezery. I tak je to jen hra.

20
zuzana
Reagovat

Nazdar DJ…ty si nedas pokoj s tým Sluníčkem
ale expert si, to bezpochyby nikto nespochybnuje….
inak…si zlatý … :-)

21
DJ Vlado
Reagovat

@zuzana: Ahoj :-) Tentokrát mi ji na 3. místo za GG a Anetou posunuli hlasující, přičemž se Top 4 Češek (včetně pořadí) shoduje s anketou na prask.nova.cz :-) Ale jinak máš pravdu, nedám si s ní pokoj :-)

22
Ivo
Reagovat

To hlasování je nějaké špatné. Čísla naskakuji po desítkách a procenta konkurenci.

23
Anonymní
Reagovat

@Ivo: @Ivo: souhlasim , hlasuji peo GG a procenta jdou S K

24
MB
Reagovat

@Ivo: souhlasim je to divné

25
Anta
Reagovat

Taky hlasuji pro GG a nic….

26
DJ Vlado
Reagovat

@Ivo: @Anonymní: @MB: @Anta: Věřte mi, že bych s tím rád něco udělal, ale bohužel nevím jak :-( Mohl bych maximálně hlasování u holek anulovat, aby se hlasovalo znovu od začátku, ale nevím, jestli by to pomohlo.

27
Karin
Reagovat

Podle mě je to hlasování podle toho, jestli fanclub o této anketě ví nebo ne. Proto ten nárust hlasů u Martina Chodúra nebo Sabiny Křovákové. Navíc, kdyby se tato anketa dělala na slovenském webu, kde chodí minimum Čechů výsledky by byly úplně jiné :-)

28
DJ Vlado
Reagovat

@Karin: To je docela možné, že fanklub Sabiny zcela regulérně hlasuje, jen se o anketě dozvěděli až teď, proto hlasují intenzivněji (totéž v bledě modrém je u Chodúra). Už proto, že jistě nevíme, na čem jsme, bych byl opatrný s tím cokoliv dělat s anketou.

29
Míša
Reagovat

Jestli je to „klikárna“, v tom případě pro mě anketa postrádá smysl. Poctivě jsem vždy zahlasovala po jednom hlasu, ale klikat odmítám :)

30
bručoun
Reagovat

@DJ Vlado: máte pravdu,zjistili jsme se to až koncem čtvrtfinále a od té doby hlasujem a hlasujem…chodúrovci

31
Jai Kudo
Reagovat

@Karin: Bylo mi divné, že Sabina měla tak málo hlasů předtím. Asi se její fans opravdu mobilizovali…..
@Míša: Tahle anketa není „klikárna“, hlasovat se může jenom jednou…..ale zase tam z nějakýho důvodu chybí Aneta, takže…..:-(
http://panelakaine.blog.cz/1311/ceska-spevacka-roka

32
Ivo
Reagovat

No nefunguje to hlasování, zvažte anulování.

33
bezík
Reagovat

@Ivo: Hlasování funguje, pokud tobě ne tak se asi schováváš přes proxynu a to se pak nediv :D

34
Jai Kudo
Reagovat

@Ivo: Mě to teda funguje OK. A přes proxy!

35
MB
Reagovat

nefunguje…..

36
Jai Kudo
Reagovat

@MB: Teď jsem to zkusil znovu a je to OK! Jak poznáš, že to „nefunguje“ co ti nefunguje?

37
Ivo
Reagovat

Dnes. Zatím hlasování normální, včera viz 22. Pokud nechcete, aby se z toho stala“ klikárna“ , naplanujte na finále objektivnější systém. Ale, je to na vás.

38
Matt
Reagovat

Lina Mayer, vlastním jménem Karolína Majerníková – její nová skladba (live -asi od 6,00 min.):
http://www.youtube.com/watch?v=Ah28XIqWacc

39
Lucka
Reagovat

nejlepší je Petr Bende který zůstal svůj a na nic si nehraje:-)

40
Tomino
Reagovat

@Jai Kudo: anketa HVIEZDA 2013 sú hudobné ceny, kde sa hlasuje za najúspešnejších interprétov za rok 2013 a Aneta sa nejakým výrazným úspechom do nominačnej TOP 7 nedostala, hlasuje sa v týchto kategóriách:
SLOVENSKÁ SKUPINA ROKA: http://panelakaine.blog.cz/1311/skupina-roka
SLOVENSKÁ SPEVÁČKA ROKA: http://panelakaine.blog.cz/1311/spevacka-roka
SLOVENSKÝ SPEVÁK ROKA: http://panelakaine.blog.cz/1311/spevak-roka
ČESKÁ SPEVÁČKA ROKA: http://panelakaine.blog.cz/1311/ceska-spevacka-roka

Čoskoro pribudnú aj kategórie český spevák roka a česká skupina roka a neskôr sa bude hlasovať aj za svetovo známych interprétov :-))

41
Natt
Reagovat

Nic proti ale posílám hlasy jak blbka, ale prcenta skáčou k němkomu jinému ! Jako tohle je teda pořádek :(

42
Jai Kudo
Reagovat

@Tomino: Díky za info, v těch SLovenských kategorií to je teda natěsno!

43
jab
Reagovat

@Natt: Je možné že ve stejnou chvíli hlasovalo víc lidí a převážně pro toho někoho jiného. mě se taky už třeba stalo, že jsem klikl a místo jednoho hlasu naskočili tře tři. Navíc teď už je tam tolik hlasů, že jeden s tím moc nepohne ;-).

44
DJ Vlado
Reagovat

Vzhledem k vyrovnaným bojům o poslední místo v obou kategoriích jsem se rozhodl vzít do finále ne 10, ale 12 soutěžících. Dělám to zároveň i proto, aby ve finále nebyl až tak velký nepoměr Čechů a Slováků. Souhlasíte s tím všichni? :-)

45
Ivo
Reagovat

Ano. Vítěz(-ka) bude jenom jeden(-na).

46
Peťa
Reagovat

Mně je celkem jedno zda bude Top 10 nebo Top 12, spíš bych se přimlouvala za transparentnější způsob hlasování. Tedy, aby od začátku byl vidět počet hlasů pro jednotlivé zpěváky a ne ta procenta. To, že člověk hlasuje se může (ale vlastně nemusí) projevit pouze dole u celkového počtu hlasů. Někdy se mi totiž stalo, že nepřibylo nic nebo naopak třeba hlasů deset a procenta se nehla. Taky nevím čemu prospívá to, že je limit pro opětovné hlasování tak krátký. Jasně, aby se dalo jen jednou, na to je ten týden pro kolo trochu málo. Ale toto co je teď je prostě klikačka, která koukám každého nebaví …

47
Jai Kudo
Reagovat

@Peťa: Při celkovém počtu hlasu kolem 7000 se přece po jednom nebo deseti hlasech procenta nepohnou. ….

Klikačka to je, možná to omezit na 1 klik denně aspoň?

48
Peťa
Reagovat

@Jai Kudo: Tak samozřejmě, že je mi jasné, že se procenta nemůžou při takovém počtu hlasů pohnout :-) Díky za vysvětlení … Ale právě proto mi přijde ta anketa nepřehledná. K čemu je nutné, aby byl ten počet hlasů (myslím jednotlivě) zveřejněn až na konci kola? Jistě by i ostatní uvítali, že když kliknou, vidí hned, že přibyl hlas u jeho favorita.
No a ta dosavadní klikačka vypovídá akorát o tom, že některé fankluby mají holt víc lidí ochotných sedět celý den u netu a co 20 minut klikat :-) … Nevím jak vy, já jsem docela unavená ;-) …

49
Jai Kudo
Reagovat

@Peťa: Jestli klikáš každých 20 min. tak se nedivím :-) Jasně, teď už o té anketě fankluby ví a bude to o síle fanklubů….

50
DJ Vlado
Reagovat

Tak jelikož nikdo nemá nic proti tomu, aby finalistů bylo 12 místo 10, tak tedy budeme mít finálovou dvanáctku. Další změny budou v tom, že se protáhne interval hlasování na hodinu a při hlasování budou vidět nejen procenta, ale i hlasy. Spokojenost? :-)

51
Simona
Reagovat

Super…ty počty hlasů,že budou vidět mě potěšily…protože mi to nyní přijde s těmi procenty moc nevyhovuje.

52
Terez
Reagovat

Ahojda, dáte výsledky ještě dnes po půlnoci ? :)

53
DJ Vlado
Reagovat

@Terez: Výsledky budu zítra (respektive dnes) ráno. Právě jsem je zpracoval :-)

54
klára
Reagovat

Jako pardon, ale je úterý, 37 minut po půlnoci a hlasovat lze dále ….. jsem tu seděla do půlnoci marně, abych svého favorita udržela?!?!?!?! Dost nefér !!!!!!!!!

55
okkvp
Reagovat

@klára: Nefér je klikat víc než jednou.

56
Tomík
Reagovat

Prosba na DJ Vlada nebo jiného admina: Sháním vše možné o prvních třech řadách Česko hledá SuperStar a zajímaly by mě především témata a playlisty jednotlivých finálových kol, co kdy kdo zpíval. Bylo by možné to někde nějak dohledat a zveřejnit to tu nebo mi to nějak poslat? Sice jsem všechny sledoval ale je to už řada let a člověk si to přece jen všechno nepamatuje. Něco se na internetu najít dá ale něco už bohužel ne. Pak by mě ještě zajímaly výsledky diváckého hlasování ve finálových kolech Česko hledá SuperStar 2, které jsem bohužel taky nikde na internetu nenašel i když sem se snažil sebevíc ale přesto si pamatuju že v roce 2005 zveřejněny byly. U jedničky a trojky jsem ty výsledky našel. Chtěl bych si udělat takovou rubriku o historii našich pěveckých soutěží ale nechci tam mít nepřesné informace. Tak kdyby to pro mě šlo nějak najít, bylo by to moc fajn. :-) Možná bych k tomu připojil i první český X Factor z roku 2008 ale tam to možná ještě nějak dohledám……

57
DJ Vlado
Reagovat

@Tomík: Playlisty i výsledky jednotlivých kol bych pro tebe mohl zpracovat a poslat ti je. Kdyžtak mi napiš na djvlado@seznam.cz, abych věděl, kam ti je můžu poslat :-) btw. chceš i playlisty a výsledky slovenských SS? :-)

58
Tomík
Reagovat

57: Tak to by bylo super, pokud si s tím dáš takovou práci. Už ti píšu na maila. :-))))

59
Jana
Reagovat

@Tomík: prvni radu nedavno opakovala Telka :-) tak treba bude pokracovat…

Přidat komentář