Panáček v reality show

Farma 4 (12.12.): Semifinále DUEL Paco + Veronika/ rekap

12. Prosinec 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=8159 w=615]

Dnes sa rozlúčime s farmárom, ktorý tu bol od úplného začiatku. Paco a Veronika majú k sebe blízko, vždy si boli oporou a držali spolu v dobrom, aj v zlom. Teraz sa postavia proti sebe a budú súperiť o poslednú miestenku do finále. Z hľadiska okrem už istej finalistky Božky budú isto hlasno povzbudzovať aj už nehrajúci farmári. Dnes si pustite o 21:40 Markízu, Farmu máte možnosť sledovať už len dvakrát.

Rekap z 12.12.

Začíname hneď duelom. Ako Kvetka poznamenala, prvým zmiešaným. Šárka tento duel označila ako zvláštny, ide o všetko – idú proti sebe ľudia, ktorí k sebe majú blízko. Jana dúfa, že sa nebudú s výhrou jeden druhému ponúkať, ale obaja zabojujú. V hľadisku je až 13 farmárov – je tu semifinále.

[singlepic id=8171 w=615]

Kvetka má pre nich otázku, komu budú držať Palce. Veronike by to jednoznačne doprial iba Peter, ostatní jednoznačne volia Paca. Nika svoj názor vyjadriť nechce, má rada oboch. Šárka opäť zopakuje, že Veronika je falošná a veľký manipulátor. Peter chce vidieť, či Veronika ozaj Paca ovplyvní a ten jej duel nakoniec pustí. Jana si Veroniku vždy zastávala, ale teray súhlasí so Šárkiným názorom. Miki uznáva, že s Veronikou mal konflikt, ale až taká zlá ako ju vykresľujú nie je, ale bez Paca by to na farme takto nevyzeralo, odviedol kus roboty. Ostatní sa zhruba opakujú, Paco toho na farme spravil veľa a Veronika je veľká intrigánka a manipulátorka. Kika praje obom, ale viac Pacovi, Božka by si do finále priala viac Veroniku, ako Paca. Hoci s ňou v dueli prehrala, teraz si na ňu verí, cíti sa silnejšia.

Kvetka pozve oboch semifinalistov, sú privítaní veľkým potleskom. Veronika priznáva, že mala pred vstupom do duelovej stodoly tie najhoršie pocity na Farme zatiaľ. Zlé to bolo aj v dueli s Jankou a aj keď sa vrátili farmári a začali kydať. Je to pre ňu už naozaj psychicky náročné. Kvetka tento duel nazve ich nočnou morou a obaja to potvrdia. Nike je ľúto keď ich vidí, vidieť, že noc preplakali. Paco nevie opísať, čo má vo vnútri. Kvetka pripomenie Veronike, prečo prišla na farmu, čo ju doženie k slzám, ale verí, že otec je na ňu hrdý. Pre Paca bol hnacím motorom Veronika a rodinná situácia. Prizná sa takto verejne, že k Veronike pociťuje lásku. Vie, že má priateľa, ale svoje city už nevie ovplyvniť, ani zastaviť. Veronika to už od neho počula v súkromí viackrát, je to milé, lichotí jej, má ho rada, keby nemala priateľa, jeho city by opätovala.

Disciplíny:

1. Almanach – 1. obaja zle, 2. obaja zle, 3. Paco dobre, 4. Veronika dobre, 5. Paco dobre, 6. obaja dobre, 7. obaja dobre, 8. Paco dobre – 1:0 pre Paca.

[singlepic id=8172 w=615]

2. Lúpanie cesnaku – hrkaním hlávok cesnaku v uzavretom hrnci pooddeľovať strúčiky cesnaku. Kto bude mať prvý 40 strúčikov v sklenenej nádobe, vyhráva. Rýchlejšie to zvládla Veronika a vyrovnala stav na 1:1. Jana si myslí, že jej to Paco nechal, aby neprehrala na nulu.

[singlepic id=8173 w=615]

3. Ochutnávka syrov – na 9 tanierov rozložili 9 syrov, do ktorých pridali vždy jednu výraznú ingredienciu a ich úlohou je ju určiť. Hádajú osamote, so zaviazanými očami, začína Veronika. Kvetka vždy lyžicou podá ochutnávku jedného syra. Veronika správne určí 6 a zle tri a na pobavenie všetkých Paco skončí rovnakým výsledkom. Podľa Veroniky tu bolo jasne vidieť, že aj celé ich zmýšľanie je veľmi podobné, preto ich rovnaké rozhodnutia neboli o manipulácii. Stav je nerozhodný 2:2.

[singlepic id=8174 w=615]

4. Moržovanie kukurice – holými rukami majú namoržovať 5 kláskov kukurice. Silnejší a šikovnejší bol Paco a vyhráva túto disciplínu, ako aj celý duel v pomere 3:2.

[singlepic id=8175 w=615]

Veronika je po deuly spokojná, vyhrala na farme už niekoľkokrát, v mnohých veciach sa prekonala, psychicky sa posilnila a dokázala rodičom, že môžu byť na ňu hrdí. Verí, že keď príde domov, rodina bude fungovať tak, ako si to predstavovala a to je pre ňu viac ako peniaze. Nemrzí ju prehra, vie, že vo finále Paco Božku porazí.

[singlepic id=8176 w=615]

Ten z duelu dobrý pocit nemá, ale na druhej strane sa teší, že je vo finále. Šárka je rada, že to Paco Veronike nepustil a že sa vo finále stretne práve s Božkou, sú to tí najsprávnejší ľudia z farmy. Božka je rada, že to vyhral Paco, aj keď by to pre ňu bolo jednoduchšie s Veronikou, ale tej finále nepraje. Veroniku názor niektorých farmárov nezaujíma, s niektorými sa vonku bude chcieť stretnúť, s niektorými nie, tak ako v bežnom živote. Duel podľa Jany dopadol presne podľa jej predstáv. Kvetka vyzve na blahoželanie Pacovi a lúčenie sa s Veronikou. Nechá si nastúpiť Paca a Božku, zablahoželá im a pripomenie im, že do cieľovej sumy im chýba ešte 68 mincí. Pošle ich preto všetkých späť na farmu. Za vrch stolom ich privíta Martin. Pospomínajú na začiatky, na tie dobré, aj zlé chvíle, na pôvodný stav farmy. Jankovi je zadosťučinením, že ho nazve najlepším a najaktívnejším strážičom ohňa. Spomína na vyplašený pohľad Veroniky, keď prvýkrát uzrela pole pravého farmárskeho zlata a verí, že si každý z nich zapamätá, čo driny to stojí, až chlieb zoberú do rúk. Keby mal ich pôsobenie na farme zhrnúť do jedného slova, bolo by to VĎAKA! Podľa Božky stálo za to všetko aj to dobré, aj to zlé, bude si odnášať len tie dobré spomienky. Nakoľko sú Vianoce sviatky radosti, pokoja a hojnosti, Martin im hojne zaplatí za prácu na posledných úlohách. Posledných 68 mincí dotvorí celok a všetkých 500 Paco s Božkou odnesú do betlehému, kde výhra počká na jedného z nich. Všetci sa rozostúpia a Martinovi zaspievajú Tichú noc za Božkinho doprovodu na harmonike. Pekná a efektná záverečná bodka dojme aj silného Martina. Potom pobalia veci, uložia na vlečku a svorne sa poberú dole údolím s lampášmi v ruke. Bránu zatvárajú Božka s Pacom. Ako Šárka poznamená, nezostalo nič iné, len sa občas ohliadnuť. Všetko raz začína a končí, škoda, že to nie je ako presýpacie hodiny, chcela by ich znova otočiť….

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
romantička
Reagovat

ja sa tesim ;)
(recnicka odpoved)

2
galadriel
Reagovat

Šmankote! Romantička, ty pozeráš Farmu ?? :)

3
Ajvngou
Reagovat

Doufám, že Verouna vybouchne.

4
pifpaf
Reagovat

Vsadím korunu, že vyhraje Paco podle ukázek na dnešní díl, Veronika se tam (zřejmě už po duelu) tvářila nějak moc šťastně, což dělají obvykle ti, kteří neuspěli

5
Macík
Reagovat

…Božena tak nějak proplula farmou celkem v klídku, především teda kuchyní …pokud vyhraje zaslouží si, krom výhry, i pomyslný řád „vařený nudle“, na kterou utáhla nejen farmáře :-DDD

6
eess
Reagovat

Bože, ta Veronika se u toho zas tváří… to je na přesdržku. Jak říkáme my valaši:))

7
galadriel
Reagovat

OT – rekap pridám podvečer. Aké to bolo? Ešte sa mi nezadarilo vidieť…

8
Franz
Reagovat

7 – ale jo, dobrý a pro oba spravedlivý(co do disciplín) duel.

Tomuto pořadu nejvíce škodí opožděné vysílání. U této série to bylo asi 3 týdny a autoři této RS nejsou schopni zabezpečit utajení obsahu a výsledků např.duelů. Ono to, ale asi ani nejde. O vypadnutí Jany a jména finalistů se mezi lidmi nejen na Slovensku, ale i u nás šuškalo už uvedenou dobu. Zbytečně mezi diváky potom vnikají různé podivné fámy, teorie a spekulace, které Farmě spíše škodí. Možná je to od štábu záměr, aby diváky nabudil a vytvořil skupiny diváků, kteří potom nějak potpoří právě daného finalistu.

Finále bude už spíše o štěstí jednoho nebo druhého. Pro mně osobně je už jedno zda vyhraje Paco, který je dobrý pracant a špatný hráč, nebo Božka, která je lepší hráčka a třeba horší pracantka. Oba si to zaslouží, ale já osobně bych přivítal, aby zase jednou tuto RS vyhrála žena.

9
Bobina
Reagovat

Me se libila disciplina cesnek, zkusim ji uplatnit, az budu varit, nejen ze uvarim, jeste si zacvicim :))

Přidat komentář