Panáček v reality show

Farma 4 (21.11.): Pánsky, či dámsky? + rekap

21. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=7987 w=615]

Dnes je čas na voľbu prvého duelanta. Možnosti sú len dve, Paco, alebo Veronika. A hoci bude Števo čoraz nervóznejší a neznesiteľnejší, obávať sa asi nemusí. Či bude pánsky, alebo dámsky duel rozhodne svojím hlasom Jana. Vzácna návšteva je ohlásená, naši farmári ešte ani netušia to, čo my už dávno vieme. Na farmu s vráti Monika Haklová a Mário Drobný. Nezabudnite dnes sledovať o 21:40 TV Markíza. 

Rekap z 21.11.

Božka navrhuje, aby každá žena urobila svoju hrnčiarsku sériu – jeden plytký, jeden hlboký a jeden pohár. Vázičku by mohol Paco, ten však protestuje, roboty má už teraz veľa. Začína Janka, absolútne jej to nejde. Po nejakom čase sa jej podarí spraviť hlboký tanier. Problém nastane pri jeho odstraňovaní z hrnčiarskeho stola. Nakoniec je z taniera opäť len hlinená hmota. Božka naháňa Števa do práce, ten sa chce ešte aspoň 5 minút hojdať, veď možno je na húpačke posledný krát. Pustia sa do ovocného sadu, po čase ich od roboty vyruší návšteva, prichádza kováč Rudo. Prichádza im ukázať tradície a naučiť ich výrobe nových produktov. Prichádzajú k vyhni. Hoci Božka Števovi dala úlohu vyčistiť ju, ten len pohrabal okolie, Božka priznáva, že si to mala po ňom skontrolovať. Nakoniec spoločne vyčistia, čo už vyčistené byť malo a pustia sa do podkúvania kobyly, ktorú priniesol chalanisko z dediny, ktorý im pomáhal pri znášaní obilia. Božka je nadšená, môže si opäť koníka pohladiť, po podkutí sa aj na ňom prevezie. Kováč smeruje svoje informácie a rady na Paca, Števo si stihol na ohni aj ruku popáliť. Ukáže im ako sa vyrábajú klince. Nechá mu vyhňu, nástroje a kovadlinu má, naučiť ich naučil, u Paca si objednáva 30 mincí. Po jeho odchode sa pustia do ovocného sadu. Božka, Števo vysekávajú a vyrezávajú, Nika a Jana patlaju hlinenú hmotu na orezané konáre a „ranu“ preväzujú. Dobre si spolu rozumejú. Božka pri večeri rozdá úlohy, Števo na kameru pripomína, že sa blíži voľba prvého duelanta a teda že už tam dlho nebude. Paco vraví, že má veľa práce, niektoré veci nestihol, ale snaží sa Števovi ukázať, že aj sluha má plniť povinnosti navyše.

Farmári sa zobudia do upršaného rána. Počasie vplýva aj na náladu farmárov. Hlavne Števko cíti ochladenie vzťahov voči nemu. Jana so Števom idú na drevo do lesa, keď sa vrátia, Božka ho otočí ešte na jednu várku. Je nahnevaný, kričia po sebe, Božka mu vyčíta, že prácu vždy ofrfle, až potom ju spraví. Nika s Janou upratujú farmársky dom, požiadajú Števa, aby im pomohol s vynášaním a presúvaním nábytku. Skôr, ako to spraví, vymýšľa ako by sa to robiť nemuselo. Jeho úlohou je aj pripraviť vaňu (drevenú kaďu). Nosí, nalieva vodu, nenalieva však správne, voda vyteká a kaďa tak nemôže nasiaknuť dostatočné množstvo vody.

Pri čistení farárskeho domu Jana nadhodí Nike, aby dala ženský duel. V prípade, že by vypadla, jeden z ich trojice by jej určite finančne pomohol. U Niky však nepochodí, ona je charakter, podrží ženskú koalíciu. Reči sa hovoria, chlieb sa je, nikde nie je napísané, že by je potom nejaké peniaze naozaj nechali. Jana pozoruje zmenu v jej správaní, hoci na sebe nedá nič znať, myslí si, že jej už neverí. Mrzí ju to, s Nikou si rozumie, nechce však, aby Božka bola v poslednej štvorke.

[singlepic id=7991 w=615]

Pri obede sa do seba zasa pustia Števo s Božkou. Števo sa správa ako malé decko, klasika s posledným slovom, na všetko má pripomienky. Veroniku hnevá, že využívajú Paca. Ten si sluhovstvo pochvaľuje, keby mal robiť len to, tak za dve hodiny má voľno. Nakoľko to ale Božka vie, dala mu na starosť aj udiareň, prístrešok a pre kováča má 30 klincov vyrábať. Stihne aj pomôcť Veronika pri hrnčiarskom kruhu.Kvetka si ide po meno prvého duelanta. Pýta sa na vzťah Veronika/Paco. Števa, prečo je bez nálady. Rozhodujú 3 farmári. Nika hoci má Paca za obľúbenca, dáva ho, lebo ženskú koalíciu ona neporuší. Števo dáva Veroniku, sama ho o to požiadala, aby Paco nebol jednohlasne zvolený.  Rozhodnutie je na Jane.

 

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
galadriel
Reagovat

:)) túto popisku asi skopírujem na zajtrajšok :)

2
BarBora
Reagovat

Dopozerám farmu a opäť na čas s Markízou končím, to sa nedá pozerať, doslova medzi reklamami dajú aj program. Kašlú na zákon, radšej budú platiť pokuty.

3
galadriel
Reagovat

2 – Barbora, bohužiaľ to nie je len o Markíze….Jojka je to isté, možno o trochu dokonca horšie. Som zvedavá, či aj tieto Vianoce bude mať JOJ bez reklamy. Dosť dobre sa na to pozerá. Alebo zostaneme pri STV, dá sa tam spozorovať dosť pozitívnych zmien :))

4
Poppy
Reagovat

Tak jsem si vyposlechla to Janino hučení do Niky, aby dala ženský duel. Úplně se ve mně zvedl adrenalin, jak je mi ta sladká Jana odporná. Prý si Božka nezaslouží jít do finále. A ona s tou svou lenivostí si to zaslouží? Nika mne překvapila, cítí, že do finále se neprobojuje, ale přesto se od Jany neddá zmanipulovat.

Jana teda zřetelně zvolila pánský duel, protože Števo tam mudruje nad jámou, kterou má vykopat, že nechce, aby po jeho vypadnutí všichni říkali, že tam po něm zůstalo něco nedodělaného. Jak mne ten Števo štve, nevím, jestli bych si víc přála, aby v duelu vypadl Paco (aby J+V padly na zadek) nebo Števo (a dal Božku za FT a další duel by byla ta slavná dvojka V+J).

Nevím, jestli mne to rozčilování stojí za to, ale zas mne ta Jana dostala těma svýma medovýma řečma.

5
ffox
Reagovat

Monika Haklova-neznam, asi vitezka prvni rady?
Ale Mario je super, ze se vraci, asi uz ne jako soutezici, to je skoda. Mel by to v kapse.

6
gabi
Reagovat

Haklova a Mario su uplne rovnaki, len ona sa skoro odhaluje na Slovensku a on na Ibize :-), jediny rozdiel, ze ona sa za to nehanbi a on sa hra na krestana

7
Franz
Reagovat

Tak jsem měl nucenou pauzu, teď vše doháním.
Pročítám si diskuze a články a vidím, že se někdo toho vypadnutí už konečně dočkal. Vcelku spokojenost a že by Božka byla znovu farmářkou týdne ?

8
BarBora
Reagovat

7 Franz – to bude opäť napínavé. Vôôbec netuším, aký bude duel a kto vypadne.

Tipujem, že Božka, ak by dal niekoho iného, musela by som si o ňom zmeniť názor, napriek tomu, že v posledných dňoch to bola aj Božka, ktorá ho dávala psychicky „dole“.
Ale keby mu tá blbá markíza dala pokoj aspoň vtedy…

9
BarBora
Reagovat

6 gabi – od minulej fatmy o Máriovi nič neviem,“nežrala“ som ho, ale on bol, na rozdiel od Paca, aspoň svojbytná osobnosť a mal veľké šťastie, že jeho najväčším súperom bola odporná haluza. Ale tiež sa mi nepáčilo, že tam dali vypracovaného hromotĺka, proti ktorému nemal nikto šancu.

10
gabi
Reagovat

tesim sa, ze vypadne a dufam, ze da za FT Bozku, Jana, aj ked nechtiac, musela dat pansky duel, any neohrozila seba haha

11
gabi
Reagovat

9 BarBora – daj si maria do google a uvidis

12
gabi
Reagovat

BarBora – tak ja som to radsej priala tej neskutocnej haluzi ako tomu falosnemu mariovi :)

13
Franz
Reagovat

12 – Haluzu nebrat, měla prošlou záruku. :)

14
BarBora
Reagovat

12 gabi – nie, haluzu nie, radšej Mária, aspoň formálne mohol byť vzorom, tak falošný zas nebol a hlavne robil, nebol vulgárny a nešikanoval. Dobrovoľne by som sa k haluzi ani nepriblížila, ale to je už teraz jedno. Mária vyhľadávať nebudem, nezaujíma ma, ale v m.topkách bol vystrčený článok o ňom a Haklovej, to som si pozrela. On celkom v pohode a nech si robí čo chce.

15
BarBora
Reagovat

4 Poppy – úplne Ti rozumiem, neveriacky som to video pozerala, Jane už to intrigovanie asi udrelo na mozog. Jedine, že to bol čistý scenár, inak katastrofa…

3 galadier – veď ani tú druhú normálne nepozerám, teraz jedným očkom talent, ale nemohli už miesto Lucky dať niekoho iného?

Přidat komentář