Panáček v reality show

Farma 4 (15.11.): Farmárska výplata + rekap

15. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=7930 w=615]

Piatok býva vždy zúčtovanie, také naše farmárske. Príde Martin, zhodnotí čo sa spravilo, čo nespravilo a čo je dokončené. A ak niečo nie, tak je na nich, aby si to vedeli zdôvodniť prečo to tak je. Robili všetci maximum pre to, aby sa tento týždeň podarilo získať plný počet mincí? A dokáže si Paco obhájiť, že všetko nie je spravené? Sledujte dnes Farmu o 21:40 na TV Markíza. 

Rekap z 15.11.

Vrátili sme sa pri voľbe prvého duelanta. Božka veľmi nedôveruje svojim partnerkám, tie ju však podržia. Prvým duelantom je Števo, dali ho všetci jednohlasne. Jano ho označil, aj tak by nič nezmenil. Voľba prebieha veľmi vtipne, Janko sranduje. On môže isť aj teraz do chatky, vydrží tam aj bez jedla, je mu to jedno, tu je už cvokáreň. Trest pre Števa Paco určí – mletie múky na celý deň. Logicky si Števo povie, že keď stihne namlieť múky už večer, nemusí mlieť celý deň. Jano ak by určil po vypadnutí FT Števa, tak Paco do duelu nejde, ale bude žensky duel a samé uvidia, ako si pôjdu po krku. Ak to celý vyhrá Jana, tak asi infarkt dostane.

[singlepic id=7933 w=615]

Stavajú údiareň. Jano sa smeje, budú tam asi žirafy údiť, keď je taká vysoká. Ako Martin ale kázal, taká je. Pomáha aj Števko. Ten pri mletí múky šušká Božke, že radšej dopraje výhru jej. Keď mu však vysvetľuje, že ich dohoda pre ňu nie je výhodná a bolo by lepšie, keby vypadnutý dal ju za farmárku, nerozumie tomu. Ide ale na neho ešte takticky, povedala mu, že ak dá Jana, podrazí jej nohy. Jeho sa tiež pokúsi prehovoriť, ale tam si až taká istá nie je, lebo Janko je na ženy veľmi nahnevaný. Števo zaháňa kravy, sliepky nie všetky stihli zájsť do kurníka, príde do kuchyne a spýta sa Jana, či mu kozy nepodojí. Božka si rýpne, Janko keď bol sluha, vždy si stihol zvieratá obriadiť sám. Števo má zasa jednu zo svojich nálad, povadia sa s Božkou, vyruší ju pri varení večere. Ona má len tú, on má kopu roboty. Pripomenie mu, že za neho múku mlela, Janko vraví, že už mal mať dávno kozy podojené a zvieratá obriadené. Božka ho neohovára, vždy mu do očí povie, čo si myslí. Mal by sa trocha ukľudniť.

Na farmu prichádzajú noví ľudia. Števo s krikom, noví hráči idú, vychádza von. Nakoniec sa z toho vykľuje šou s ohňom, po ktorej im ponúkne služby aj veštica. Prvá si karty nechá vyložiť Jana. Vo vzťahu je bezradná, do roka by sa to malo zmeniť. Bude sa jej dariť, karty ukazujú slniečkovú budúcnosť. Božka je veľkorysí človek, túžiaci po láske, ale treba si dať pozor na výber partnerov, zbytočne si komplikuje život, nemá byť taká dominantná vo vzťahu. Veronika váha, vyberá si medzi dvoma chlapmi, vyzerá to skôr, že začne nový vzťah. Jej frajer nevie vyjadriť svoje city, ona to vie. Paco túži po láske, ale čím viac chce, tým menej sa darí. Možno ku koncu tohto roka, začiatkom budúceho to bude aj na fyzickej úrovni. Nemá však hneď zakladať rodinu, je mladý, má si dať na čas. Málo si však verí. Janovi karty odkazujú, že sa niekedy pomaly rozhoduje, život sa mu však začína otáčať, vidí tam aj lásku. V kuchyni sa rozbalí aj kúzelník, predvedie kartové triky. Táto časť kultúrneho predstavenia sa farmárom páči najviac. Pokračuje sa v školou žonglovania za jednu mincu. Po skončení výuky dostanú otlčené školské pomôcky –jablká. Idú skontrolovať zvieratá, zistia, že prasnica zasa vyrazila konštrukciu dverí. Jano povie Števovi, aby to zrobil. Ten protestuje, má to robiť niekto iný. Jana to nahnevá, on je sluha, on robí so zvieratami, bude to pre neho jednoduchšie, keď si to opraví. Števo sa rozhodol, že zabojuje, len ho mrzí, že ide proti kamarátovi Jankovi.

Ráno sa sluhovia zobudia, Števko vraví, že dorábajú, aby Paco nebol doje…., to by ho mrzelo, všetci ťahajú za jeden povraz. Paco ide zobudiť baby, Veronike už kaša lezie aj ušami, Jana vraví, že keď bude zasa slúžiť, bude im riedku kašu variť na všetky chody. Paco stále dúfa, že ešte stihnú dokončiť niektoré úlohy, ale je v strese, celú izbu majú pred sebou. V+J+P preberajú taktiky. Jana by si Niku do duelu nevzala, tá sa jej vraj pýtala, či by jej duel pustila. Nike nedôverujú, ale donáša im, čo sa s Božkou rozprávajú, už ju prekukla. Nika sa pridá k ich taktizovaniu. Ak bude Jano farmárom týždňa, zatlačí na neho Jana, aby dal za slúžku Veroniku a tá si vyberie Božku. Potom by bola Veronika farmárka a dala by mužský duel a zostane tam už len ich štvorica. Pacovi sa tak splní sen – duel s Janom. Veronika Jane verí, či robila dobre uvidí. Jano a Števo spolu doja, pripomínajú si dohodu o FT. Jano súhlasil, ale on si to potom skontroluje. Ak dá Števo Božku, alebo Niku za slúžku, on si ho vonku nájde. Paco sa snaží obhádzať izbu. Diery sú ale veľké, nevyschne to, nestihnú to vymaľovať. Pri raňajkách rieši ešte úlohy a mince. Je ale jediný, ostatní riešia už len svoj krk a čo najdlhší pobyt na farme. Odhaduje 20 mincí, bojí sa ale sklamania z Martinovej strany.

[singlepic id=7931 w=615]

Martin príde aj s hrnčekom po pivo, to robili len včera, tak si nepochutí. Na všetko čo sa Martin pýta, má Paco odpoveď, pre Martina sú to všetko len výhovorky. Ako tak je spokojný len s udiarňou, ale ani tá nie je kompletne dokončená. Mäso síce je pekne naložené, ale zabudli otáčať. Zasa sa hnevá, majú otáčať každý deň, morky už mali byť v udiarni. Pýta sa aj Jana, ten vraví, že mal celý čas robotu, pracoval na úlohách. Veronika pripomína mäso, ktoré museli robiť. Podal Pacovi 10 mincí, z toho 5 mu z ruky vypadlo. Dal im síce koláče a víno, ale očakáva, že do konca týždňa  to bude hotové. Paco si za tým stojí, robil najlepšie ako vedel, on sa mu do očí pozrieť dokáže, ak Martin jemu nie, je mu to ľúto. Ak niekto nepracoval tak, ako mohol, mal by si to uvedomiť hlavne on sám. Paca to naozaj zobralo, sedí v kuchyni a fajčí. Božka nevedela, že toľko toho nie je porobené, Števo si myslí, že si Paco uvedomuje, že zlyhal. Božka s úsmevom na tvári rozpráva o tom, ako Paco padol na hubu, ako si to dobre nezorganizoval.  Prekvapuje ju, že sa nechová ako chlap, plače ako baba. Priznáva ale, že zleniveli, keby Paco viac na nich tlačil, mohli mať 30. Števo a Jana sa snažia Paca trocha povzbudiť, tomu je však jedno, čo mu povedia oni, takúto situáciu nikdy nezažil. Jane je jedno koľko mincí dostali, Martina má stále rada.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 52
1
galadriel
Reagovat

Zas som videla tak posledných 5 min. Paco dostal len 10 mincí??

2
BarBora
Reagovat

1 – ja som zas nevidela 1,-ých asi 5 min. Áno, Paco dostal len 10 mincí a to ešte dosť sprostým spôsobom. Dosť ho to vzalo, ale prakticky nič nemali dokončené, mlátenie ani začaté. 1 úlohu vraj mali dokončenú, asi to mäso, ale ani to neobracali. Moc nám toho dnes neukázali, väčšinou sa klábosilo a taktizovalo, Nika chodí po rozumy k Božke a Števovi a potom to donesie trojici. Super, nejak mi z nej nebolo dobre, všetci už magoria.

3
Pertule
Reagovat

Tak jen doufám, že to Paca nezlomí, ale naopak posílí. Jinak – všimli jste si kdo tam měl škodolibou radost? A kdo se přiznal že až tak moc nepracoval? Bum svatozář padá :)))

4
BarBora
Reagovat

3 – kto tam má svätožiaru?
Ako hlasovalí? Vysvetlila J+V prečo si rozmysleli ten ženský duel? Nevidela som začiatok.

5
halajka
Reagovat

O com bola dnes farma, ani ja som nevidela, dik…
edit galadriel: hajnalka nechala som ti tu len jeden z tvojej trojice, nech sa zbytočne nazahlťuje diskusia.

6
Poppy
Reagovat

Prvý duelant je Števo, zvolil to i Jano, protože by ty ženské stejně nepřehlasoval.

Pertule, taky nevím, čí svatozář padá. Zatím ji tam měl jen Paco a teď dopadl blbě. Nevím, kdo měl škodolibou radost, ale já jsem byla ráda, že Pacovi spadl hřebínek. On tam zatím procházel lehce, udělal si svoje a jinak nic moc.

A nevím, kdo se přiznal, že moc nepracoval, ale docela mne šokovalo, jak Janka chtivýma očima přiznala, že je jí jedno, kolik mincí dostanou, hlavně ona chce vyhrát.

7
galadriel
Reagovat

Ok idem na vec, do hodinky a pol si môžu všetci prečítať čo včera nepozerali, o čom to bolo :))
A padnutie svätožiare….ja som videla včera len škodoradostný úsmev, že niečo nestihli od Božky. Taký istý, za aký sa tu kritizovala Veronika. Tak to idem omáknuť, že či tam nebol ešte nejaký :))

8
veverka
Reagovat

Taky moc nechápu čí svatozář padla. Měla ji tam dlouho Jana a ta už asi padla dříve a teď ji tam měl Paco. Tak že by ta? Nepochopila jsem.
Ale dost blbě vypadalo to, jak spadly ty mince při předávání na zem. To mně zatrnulo.
Teď jsem si ten okamžik přehrála asi 10x na oficu a je to spíš nešťastná náhoda. Martin ty mince vkládá prudčeji přímo do Pacovy dlaně a on s tou otevřenou rukou cuká a mince vypadávají.

Dnes snad ještě uvidíme víc, jak se Paco s tou Martinovou kritikou vyrovná. V té ukázce na oficu při řeči Paca se Števem padlo něco o tom, že by Paco snad chtěl Martinovi nějaké peníze vracet. Prý dokončí 2 úlohy…..

Pokud bude dělat takové extrémy, tak dám za pravdu Boženě, že je baba a nedokáže se vyrovnat s neúspěchem. Nika přece taky byla seřvaná od Martina jako farmářka a taky v něčem nespravedlivě a ustála to, i když si poplakala.
A nakonec kterému farmáři týdne tam nebylo od Martina něco vytýkáno?

9
Pertule
Reagovat

To s tou svatozáří jsem měla poznámku sama k sobě, pracovně jsem dala Božce název Svatá Božena, protože vždycky si na kameru dávala pozor aby se dobře prezentovala. A tentokrat jí to očividně ujelo.
A myslela jsem ten rozhovor u jídla mezi sluhy, oba dva si mezi řečí pověděli při hodnoceni Pacova farmáření že mohli dělat víc. Tak to jen na vyváženou – nejen J+V, na které poukazují.

10
Pertule
Reagovat

A Paco jako F T chtěl stihnout vše a nestihl skoro nic, to je právě to nesnadné manažerské vedení. Ne každý pracant tuto práci zvládne.

11
Poppy
Reagovat

Pertule, myslím, že Paco je typ, který sám dokáže makat, ale není „kolektivní“. Já sama jsem taky taková, ráda jsem samostatná ve své práci a taky bych neuměla práci rozdělit a někoho úkolovat. Ale aspoň Paco vidí (pokud si to uvědomí), že šéfování je náročné.

12
veverka
Reagovat

Mně přijde úsměvné, když i teď se zase poukazuje na Boženu, aby se odvrátila pozornost od těch Pacových spojenkyň, které by měly tento týden nejvíc zabrat, aby Paca podržely.
Božena jako služka si odváděla svoji práci dobře. A byla vidět zapojena do ostatních parací.
U zabíjení ovcí držela vědro na krev – Janka drží kolibu.
Při práci s masem Božka dělala jak u krocanů,tak u ovčího., atd,
Tento týden se nedalo přehlédnout, že Božka se snažila a i úkol služky asi zvládla.
Je potřeba i srovnat, jestli V+J za svého sluhování podporovali svou prací navíc tehdejší FT.
Božka mně v tom srovnávání nevychází špatně.
Ale fandové té svaté trojice zase hledají viníka neúspěchu FT někde jinde, jen ne u svých oblíbenců.
:-)))))))))

13
Pertule
Reagovat

12 – veverko – mě jsou asi víc sympatičtější lidé kteří umí přiznat i ukázat své chyby – nejsou to moje favoritky, ale např. Veronika i když se škodolibě usměje, řekne k tomu po pravdě že se z toho těší a nepřetvařuje se. A Janka klidně vyvalí na co právě myslí i když ví že je to sobecké (výhra – plastiky, přizná že je lenivá, počet mincí neřeší …) a právě proto bych jim neříkala svatá trojice. Ale u Božky mám totiž pocit že káže vodu a pije víno, o tom že je pracovitá nediskutuji to je fakt.

14
Pertule
Reagovat

12 a myslím že jsem srozumitelně psala že to Paco nezvládl, nepoukazovala jsem na nikoho kdo za jeho neúspěch může. Jen jsem napsala své postřehy jednání ostatních.

15
Poppy
Reagovat

veverka 12 – souhlas. V+J vidí jen vítězství a taktika a neuvědomují si, že ty mince jsou vlastně ta celková suma. Jsem zvědavá, jaké přiblblé úkoly jim tam dají, aby se ta částka dorovnala, pokud se bude dorovnávat. Připadá mi, že tentokrát mají obecně málo mincí.

16
Franz
Reagovat

I u nás se začátek Farmy nestíhal kvůli velkému duelu VV.

I když Paca považuji za dobrého pracanta, tak včerejší příděl „výplaty“ jsem očekával a trochu mu to i přál. Je stále v podrůčí těch dvou intrikářek a asi dělá jen to co mu oni“povolí“. Místo vysedávání v kuchyni nad taktikami a pomlouváním Božky a Števa mohli udělat něco víc. Takto nebyla udělána ano jedna úloha a vůbec jsem se tedy nedivil Martinovi, že při vyplácení nemá náladu.

Dnešní duel bude zajímavý a nejenom plný krve.
Poslední duely v této RS „prý“ hodně řídí štáb. Duelanti si prý nemůžou zvolit úlohy, ale dostanou doporučení od štábu. Prosím berte bez záruky.

17
veverka
Reagovat

14 – pertule, neber ten můj postřeh tak osobně. Je moje chyba, že jsem u něj nedopsala, že mne ovlivnily v tom úsudku i ohlasy v diskuzi na oficu.
Moc tam tu diskuzi nečtu, ani se většinou nedá pro ty vulgarismy,co se tam množí. Ale tyto 2 – 3 dny tam byly i slušnější příspěvky, tak jsem to prolítla.
A vždycky, když se něco nepovede P+J+V, tak se hned začne kritizovat Božena, třeba i za nějakou blbost.

Mám dojem, že Božka je od začátku strašidlem nejen pro ty 3 hráče, ale i pro jejich fanoušky.

18
Poppy
Reagovat

veverka 17 – někdo tu vzpomenul, že na ofiku se diskuse trochu změnila ve prospěch někoho jiného, nebylas to ty? Já tam nechodím, pokud tam zabloudím, hned zas vypadnu. Může někdo poreferovat, co se tam změnilo? Vím, že dřív tam vedla v preferencích Janka. Teď už je to jinak?

19
galadriel
Reagovat

13- Pertule, pekne napísané.
Božka sama priznala, že zleniveli, keby na nich viac Paco tlačil, tak by mali aj 30 mincí. Ona ani nevedela, že toľko úloh nie je spravených.
Paco to neukočíroval. Spoliehal sa hlavne na seba a nerozdal úlohy tak, ako mal. To mäso v pohode mohla otáčať Božka. Mlátiť obilie sa strojili po nočných, to sa však nekonalo. Veronika má z toho cepovania fóbiu, ona sa toho bude strániť ako sa bude dať. Jana je pomalá, Nika sa rada prispôsobí.
Mal na nich viac tlačiť, pravda.
Ale Martinove….je Vás tu na robotu 7 (2 sú sluhovia!!!), dať im toľko úloh a jeden deň im zabiť ovcami….no neviem, neviem.

20
Pertule
Reagovat

17 veverko – :) Já jsem v pohodě, vy tady na sebe neútočíte pro jiný názor, právě proto chodím jen sem k vám na panáčka a už jsem se osmělila i něco připsat ;)
Nemůžeme mít stejné názory, to by byla nuda :))

21
veverka
Reagovat

13 – Pertule – Píšeš:- mě jsou asi víc sympatičtější lidé kteří umí přiznat i ukázat své chyby

Doufám, že Paco dnes dokáže, že si zaslouží tvé sympatie a přizná své chyby a nebude se trapně vymlouvat.

Jinak ty škodolibé úsměvy, když se někomu nedařilo, jsem viděla u Paca dost často taky. Byly tím, čeho jsem si u něj všimla dávno a začínala na něj měnit názor. Ze začátku se mně moc líbil.

22
galadriel
Reagovat

Možno sa Božka kritizuje práve preto, že sa tak kontroluje na kameru. Má ťažký osud, chce zabezpečiť deti svojej sestry….to vidíme my.
A potom jej to uletí ako včera, potom Števo na ňu vytiahne, že niektorým sľúbila dovolenku keď vyhrá, keď prišla po troch dňoch na farmu, tak kompletná obnova, vlasy, nechty, mihalnice, strašne sa tešila na farmu, nevedela si doma zvyknúť……
Na čo je toto dobré? Jana je zlá, lebo všetko povie na kameru (x vecí z čistej srandy), ale berie sa strašne vážne.

23
veverka
Reagovat

18 – Poppy.- to o té změně na diskuzi ofica jsem nepsala já a podle mne se ani moc číst nedá. Jen občas tam sjedu na ni níž a mrknu se, jestli posledn 2 příspěvky jsou třeba slušnější a pak jich pár třeba přelousknu.
A je pravda, že teď sa tam trošku vytratily ty od fanoušků Jany (ty se nedaly číst) a přibyly nějaké slušnější, které ale zase kritizovaly často Paca.

24
Franz
Reagovat

Nevím co se v diskuzi na oficu změnilo, ale myslím si, že nic. Občas tam chodím kvůli videu a při té příležitosti si přečtu i diskuzi. Janiny „pionýrky“ ji tam pořád dokola vychvalují a dělají z ní bohyni. Vše kontrolují její odpůrci a navzájem si vulgárně nadávají. Markiza by si měla šáhnout do svědomí, protože se o tuto dizkuzi bohužel i zasloužila. Pořád tam v různých článcích mudrují jak je Jano vzteklý, Števo je gay a Jana má ráda zabíjení a krev atd.
Takže jaký je obsah článků, takovou mají diskuzi. Nic s tím neudělají a jen ten „hnůj“ přikrmují.

25
veverka
Reagovat

22 – galadriel- Božka je profesí krupiérka. Tam je asi nutnější dbát na vzhled, než kdyby dělala u pásu ve fabrice.
A je tím i zvyklá se víc udržovat. Proto mně nepřijde divné, že když vypadla z farmy, tak si nechala hned napravit škody na vizáži, které na farmě utrpěla. Určitě netušila, že za ní hned vypadne pro nemoc Jana a ji povolají tak rychle zpět.
Na farmě jí to asi moc k ničemu není, ale zase nevidím na tom nic zvláštního. Jsou to zase jen mouchy, které se hledají.
Mimo jiné, ty řasy jsou děsné u ní, ale i u Jany, která s nimi chodí už v 18 letech, kdy by ji měla ještě zdobit přirozená krása mládí :-))))))))

26
Pertule
Reagovat

Holky, co myslíte, kolik tam vyplácaly řasenek? :))) to musí být spotřeba …
Mě se líbí jak má namalované oči Nika, jenže místo pohledu na ně, mi neustále sklouzává na ty její kulaté náušnice. Červené a modré.

27
galadriel
Reagovat

to nie sú muchy. Božka moja favoritka nie je, ale nemám na ňu takú averziu ako niektorí tu na Janu. Len mi vadí, že sa tu Jana rieši pre presne tie isté veci čo robí aj Božka, ale tá je nedotknuteľná. Keby prišla Jana (tá márnivá) s tou vizážou, tak sa nedivím. Keď príde po 5 týžňoch domov Božka (tá starostlivá), tak tieto veci riešim, lebo celý čas sedím s rodinou.

Jana povedala, že jej zatiaľ nie je smutno za rodinou. Bola tu za to zvozená pod čiernu zem, aká je necitlivá. Tá citlivá povie, že si nevie predstaviť, ako bude fungovať bez tohoto tu doma, lebo už sú tu ako rodina a je to ok.
Neviem….chcelo by to trocha rovnaký meter.
Pre mňa je normálne, že človeku rodina chýba a celú farmu rád zahodí za hlavu, s tými farmármi sa môže kedykoľvek vidieť aj vonku.

28
galadriel
Reagovat

26 – jj náušnice a super účesy vždy upútajú :)) Ja nechápem, že to Jane ešte drží.

29
Poppy
Reagovat

27 galadriel – ale je přece dost rozdíl mezi tím, jak pracuje Janka a jak Božka. Janka je lenivá a pomalá a vůbec jí nevadí se k tomu přiznat. Přesto (nebo právě proto) ji žene touha to vyhrát. Je to možná moje úchylka ;-), ale já víc přeju těm pracovitějším (nejen ve Farmě). Proto mne Janka štve. Věřím, že v reálu, kdybych tak neměla na očích, co říká do kamery, by mi byla s tím svým úsměvem sympatická.

30
Tamzin
Reagovat

galadriel – dívám se na farmu úplně stejně jako ty. Jenom ještě k Pacovi, jestli si dobře vzpomínám, tak říkal, že měli na úkoly jen tři dny a té práce bylo opravdu hodně, včetně těch všech nedodělků z minulých týdnů, Paco cítí velkou zodpovědnost a snaží se vše udělat sám, mohl dát Janovi klidně na starost tu místnost. Je vidět, že s řízením lidí nemá zatím zkušenost, ale je mu dvacet let, není to superman. Prostě mlaďoši se mi líbí, fandím jim a to nejsem žádná puberťačka, ani Jany kámoška :-)

31
galadriel
Reagovat

Poppy – keby to bolo o pracovitosti, tak posledná štvorka je Šárka, Jano, Heňo a Paco. A aj vtedy by som držala palce Pacovi. Heňo sa v mladosti vykašľal na gymnázium, Jano bol asi tiež dobré kvietko. Máme tu mladého a pracovitého chalana, ktorý cíti pocit zodpovednosti, keď niečo nestihne spraviť a je to divné? Kiež by bola taká zodpovedná väčšina mladých.
Nemyslím si, že Božka je tam tá, čo nejak extra pracuje, ale vie sa tak tváriť, to jej neberiem. Jana pracuje pomaly, je fakt, že naj je v kuchyni ako slúžka, ale to tam aj vravela, ona keď má nejaký cieľ a pracovný harmonogram, tak ho dodržuje a v tej kuchyni to tak je.
Keď už chceme porovnávať, prečo neporovnávame aj vek, skúsenosti, prostredie z ktorého prišli??

32
Poppy
Reagovat

Galadriel – já to beru takhle: chci peníze a to dost peněz a protože pro všecky (snad kromě Janky) jsou to pohádkové peníze, musím se o ně zasloužit. I tím, že se budu brodit ve sr.čkách, i tím, že budu spát na seně a budu mít hlad. A samozřejmě i tím, že budu mít nějakou strategii.

Mně vadí, že těm dvěma nejlenivějším (Jance a Števovi) nejvíc svítí oči, když mluví o výhře. Je jasné, že Janka jistě musí víc překonávat nechuť v tomto prostředí než třeba Heňo nebo Jano. Jenže ten její přístup, že stačí se zašít v kuchyni a ostatní stejně ví, že ona je pomalá, že pokud se vrátí Števo, ona ho bude umět okecat – to mi vadí. Je mladá a jde do života s přístupem, že ona ví, že se stačí kolem někoho motat atd.

Pokud se dobře vdá za někoho bohatého a bude z něho tahat peníze – nic proti tomu. Ale pokud začne pracovat a její jediný zájem bude vytahat peníze z jiných lidí (a ona to bude umět) bez ohledu na následky pro ty ostatní, to se mi příčí. Asi si řekneš, že přeháním. Já si to nemyslím.

33
galadriel
Reagovat

32 – Poppy s týmto súhlasím. Teda s väčšinou. Preto ani nechcem, aby vyhrala, sú tam iní adepti. Len ja veľký rozdiel medzi Božkou a Janou nevidím. Pritom jedna je fakt braná za svätú a jedna by sa tu pod zem zahrabala :)) A to sa snažím nejak pochopiť a ukázať, ako to, že jedna to hovori na kameru rovno a od začiatku hovorí, že je tam aby sa zviditeľnila a druhá sa pred kamerou ovláda a je tam kvôli deťom ovplyvňuje pohľad na súťažiaceho. Jana sa maľuje, oblieka veľké výstrihy, koketuje, taktizuje, snaží sa vyhrať a nerobiť, ak jej nepovedia. Čo z toho nerobí Božka?
Oni dve sú si dosť podobné, len Jana sa môže v osobnom živote realizovať, lebo na to má prostriedky. A tu si myslím, že je pes zakopaný, prečo Božke tak liezla na nervy. „Veď o čo je táto mladá šťanda lepšia odo mňa??“
Nemyslím si, že Jana by niekomu úmyselne ublížila – to k tým posledným vetám.

34
BarBora
Reagovat

Nemyslím, že by Božka bola nejak falošná, ona aj do očí povie čo si myslí, nie len na kameru, ten pobavený úsmev som tiež zaregistrovala, ale ona Paca pri tom nechválila, spomínala niečo v tom zmysle, že sa precenil a nezvládol to. S Janou by som ju vôbec neporovnávala, nemyslím, že by sa Jane vyčítalo to isté, čo robí aj Božka a už vôbec by som sa nečudovala, že sa po pár týždňoch na farme išla po návrate dať do poriadku. Ale odrovnala ma tým tlačením na Števa, aby ju dal za FT, inak ju podrazí, a on to nechápe. Ženy vyhadzovali chlapou, Š+J majú poslednú možnosť sa navzájom podržať a neprišli tam zachraňovať Božku.

35
galadriel
Reagovat

a ešte jeden postreh. Myslím si, že zákernosť, podrazáctvo a závisť – teda tie záporné vlastnosti, by sme v nejakom tom normálnom živote videli skôr u Božky, ako u Jany. – a teraz si možno povieš, že preháňam ja :)))

Diskusia na Panáčkovi k farme ma baví. Je nás tu viac skupín, viac pohľadov a dokážeme to ukočírovať bez nejakých zbytočných útokov, ako na tých oficiálnych stránkach. Aj keď sú tu aj priaznivci Jany :)))

36
veverka
Reagovat

32 – Poppy- souhlasím naprosto s tebou.
A ještě dodám, že mne překvapuje, jak někteří mladí už mají v sobě vžité – jak přijít lehce penězům bez práce.
Tady nám to předvádějí a ještě jim i někteří dospělí k tomu fandí.

A u Paca, který byl vychovaný jinak, ale je zase tak snadno ovlivnitelný bych se nedivila, kdyby se mu to zalíbilo tak, že sklouzne na jejich stranu úplně.
Odhadnout špatné kamarády a nepodlehnout jejich vlivu nebývá někdy lehké.

37
galadriel
Reagovat

34 – jo vidííííš, to som chcela napísať, keď som písala rekap. Veď keď dá Števo Jana, tak ho udrží o týždeň dlhšie, lebo chlapský duel byť nemôže. Keď by dal ju, tak ide určite do duelu, lebo by určite ženy dali Paca za duelanta. Tak prečo by ju mal ochraňovať, keď sa spojila s babami proti nim? V dueloch bol aj kvôli nej. Tak čo sa diví dievča??

39
Poppy
Reagovat

38 – no podle toho, jak bezohledně se choval na farmě se nedivím, že sousedovi ruply nervy. Asi bude mít lehčí život v base, než vedle takového souseda.

40
veverka
Reagovat

U Božky taky vidím, že ona tam nejčastěji řekne svůj názor lidem přímo do očí. Viz Števo. I když se kritizovala za to, že se s ním dává dohromady, tak mu otevřeně vždycky řekla, když se jí nelíbilo jeho chování. Neříkala to jen tajně na kameru, nebo někde pokoutně bokem, jako někteří další.
A nebyl to jen Števo, komu do očí říká co si myslí. Falešný člověk se chová jinak.

41
Pertule
Reagovat

35 – galadriel – souhlas, mám stejný pocit, nečtu jinde diskuze, buď stihnu sledovat tv nebo co mi uteče si přečtu tady v rekapu ( mimochodem skvělá práce, píšeš to nezaujatě) takže moje příspěvky jsou o mých sympatiích. Asi bych dokázala i přes věkový rozdíl si rozumět s J+V+P a obloukem bych se vyhla Božce a Števovi.

42
galadriel
Reagovat

Na Veroniku sa tu zmenil názor, lebo začala na kameru s tým škodoradostným úsmevom rozprávať ohľadne farmárčenia iných. A to sa nepáčilo ani mne. A to som tu aj povedala. A keď mi to vadí na jednej, vadí mi to aj pri druhej.
Aj Pacovi povedala, že farmáčil zle, padol na hubu a je plačko? (Ja to po nej nechcem).

38 – vytiahla som kapesníčky. Nie je nad dobré medziľudské vzťahy. To musí byť čistá náhoda, že sa mu to stalo už viackrát. Taký milý a dobrý chlapec (irónia) :))

43
Poppy
Reagovat

Myslím, že na Božku máme všichni víceméně stabilní názor – někomu je nesympatická, někomu ano. Já ji mám za ty lepší na Farmě.

Ale jak vidíte Niku? Ta mi teď moc nesedí, když donáší J+V, i když zase nechci být příliš kritická: prostě se už teď zřejmě každý spolčí s kýmkoliv, jen když to vypadá nadějně.

44
Poppy
Reagovat

galadriel 33 – víš, Janka klame tím svým andělským kukučem. A jestli myslíš, že by jiným lidem neublížila (třeba v touze po úspěchu nebo penězích), jen si vzpomeň, s jakou chutí si vždycky šla brousit sekeru :-)

45
galadriel
Reagovat

Poppy, ja mám z Nikolety zmiešané pocity už dlho. Zo začiatku to bolo dosť zlé (mne to štekanie na Kiku vadilo), ale postupne sa to zlepšuje. Na kameru má dosť rozumné názory, farmárčila tiež dobre si myslím. Nemala sa dať ukecať Božkou s tým Števom.
Ona o tom vynášaní povedala V+J, ale….nevieme, či to nebola nejaká dohodnutá taktika s Božkou, aby vedeli, ako sa zachovajú. Na druhej strane ma prekvapil Števo. Povedal, že jedinú, ktorú nedá za slúžku je Božka. Tu sa jej to krásne vrátilo, ona ho nedala!! Škoda, v Heňovi by mala väčšiu oporu. A myslím, že je aj pekná, ale….tými náušnicami a drdolami to zabíja. Takže….radšej Nika ako Božka :))

46
BarBora
Reagovat

43 Poppy – včera ma z Niky dosť „striaslo“. Nie len preto, že dolieza za Božkou a Števom ťahať rozumy, či ju dá za slúžku,… Na to, že sa trhla to bolo dosť prízemné. Keby si to nechala len pre vlastné potreby, ešte dobre, ale donášať triu?
A tou otázkou, či ju Jana, v prípade spoločného duelu, nechá vyhrať, tak to bola sila. Božka jej zrejme rovno povedala, že už ide len sama za seba a tým ju veľmi sklamala.

47
galadriel
Reagovat

41 – Pertule dík :)) Denná šouka dáva zabrať, ale baví :))
A s Tazmin sme tu v dlhodobej opozícii, tak ďalšiu do partie barieme :))

44 – Poppy, ja Janine chyby vidím a nie všetko sa mi páči. Ale sú tam aj horší :)) A naozaj si myslím, že úmyselne nie. Ona sa vie predrať aj bez toho. Má správny odhad na ľudí, základy psychológie a je inteligentná. Ak je to tak brané, že ublíži možno nejakej inej mladej, lebo dostane nejaký flek za to, že spraví v správny čas, na správneho človeka, správne mrk, tak potom hej…..ale toto mi príde proste o šikovnosti. Každý nejak bojujeme.
Sliepku som zakillovala aj ja a to som ešte nemala ani 15 (bolo treba a babka nevládala). Je fakt, že zajaca by som nezvládla, ale to je proste o sympatiách k nejakému druhu (zajačik je taký chutný, sliepka nie) :)) Teraz tu zas budem ja za bezcitnú :))) Nie, tak nejak si chce proste vyskúšať aj veci, čo nikdy nerobila – je to pre ňu výzva. Aj keď mňa to tiež zarazilo…uznávam. Ale páči sa mi, že sa vie aj zhovadiť. Tancovanie, spievanie, to klikovanie s Janom…toto mi je na nej sympatické.

48
Pertule
Reagovat

Mě je na Jance sympatické že se sama nebere tak vážně. To její „no, dobre ..“ když ji Martin zlil vodou :)) A dost věcí říká s nadsázkou, jen to ne každý pozná …
Je možné že měla lehčí život než Božka, Nika nebo kdokoli jiný, ale to ji nemůžeme přece vyčítat. Ale přiznávám – zodpovědností neoplývá :))

49
Tamzin
Reagovat

47,48 – opět mi nezbývá, než souhlasit. Slepici jsem poprvé a naposled zabíjela u tchýně, která sice byla z hospodářství, ale nemohla to udělat, manžel také ne, tak mi ji držel, ale bylo to spíš takové machrování, vy to nezvládnete a já jo, ne že by se mi to tak líbilo. Myslím, že Janka to dělala z podobných důvodů, v tomto věku mladí rádi machrují. Jinak nesnáším násilí a šikanu, nedoedu se na to koukat ani ve filmu, proto mám ještě před očima tu scénku Jindra, Jano a Božka versus Janka a už si o těch lidech nemohu myslet nic dobrého a ještě to Božky vyhrožování.. to není dobrý člověk.

50
Franz
Reagovat

Dotáhnu to na padesátku, lepší to „vyzerá“.

Koukám, že si tu děvčata pěkně notujete.

Já mám jiný názor, ale to neznamená, že pokud to není cílená provokace, tak, že bych ostatní příspěvky nepřečetl.
Že mně naopak Jana vadí tady ví každý. Podle mně měla velmi špatný vstup do této RS. Ano, svým machrováním a pohrdáním ostatních si udělala u diváků spustu odpůrců. Její slova, že ty ostatní jsou tu jen obyčejní makáči a ona vyhraje ji nemohu zapomenout. Nemám rád, když někdo někým pohrdá, zvlášť když to dělá mladší ke staršímu.
Jana se částečně polepšila po své „zdravotní dovolené“ když doma projela dizkuzi a poradila se svými „poradci“.
Od té doby už tolik neuráží, ale pouze chytře manipiluje a spekuluje.

51
Tamzin
Reagovat

Tak já se řadím k těm starším a mohu zodpovědně prohlásit, že někteří starší si úctu a respekt opravdu nezaslouží a naopak někteří mladí ano. Nemluvím o zdvořilosti, ta by měla být samozřejmá a obousměrná :-)

52
Pertule
Reagovat

To by Janka jako mladší měla být zdvořilá k Števovi, který měl být zdvořilý k Heňovi … :))
Ještě že Jano je tam nejstarší, ten by měl se zdvořilostí velký problém :))

Přidat komentář