Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013: Zlatý hřeb opět zaúřadoval

11. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=7860 w=420]
Jak už jsme si v minulých dílech mohli zvyknout, vždy (s výjimkou tanečníka Bruice) do semifinále postoupil ten, kdo byl zařazen na závěr sestřihu. Zatímco však v minulých dílech byly zlaté hřeby většinou v pravých rukou, tentokrát tomu tak nebylo. Kdo tedy byl tím posledním, koho do semifinále poslali diváci? A jaký fenomenální návrat jsme včera zažili? Na to najdete odpověď v následujících odstavcích.

Alena Smolíková a Jerry

Tuto sympatickou blondýnku si jistě všichni pamatujeme z Talentmanie, kde jí těsně uniklo vítězství, jelikož proti ní stála fenomenální Patrícia Janečková. Na výborné scénky, které předváděla se svou fenkou Keysi, se opravdu nedá zapomenout. Tentokrát však přišla s jinou fenkou jménem Jerry a místo klasického dog-dancingu předvedla dog-frisbee, které spočívá v tom, že pes chytá létající talíře. Opět však zcela jednoznačně dokázala, že mezi psími cvičitelkami nemá široko daleko konkurenci. Její dog-frisbee s Jerry bylo sice úplně jiné než její starší čísla s Keysi, ale bylo to rovněž skvělé vystoupení. Alena a Jerry se stávají horkými favoritkami na (semi)finále.

Vladislav Czepiec

Podle upoutávky na tento díl jsem si myslel, že Vladislav bude zlatým hřebem večera a že budeme mít v semifinále dva operáky. Nakonec jsme však jeho vystoupení viděli asi ve čtvrtině a nebyl to ani zdaleka tak výrazný výkon jako ten, který předvedl Mirek Sýkora. Byla to taková standardní opera, neurazí nenadchne. Vladislav primárně zaujal svým věkem a tím, že je inženýr, než svým zpěvem. Na šestku pro hlasování diváků to ale stačilo.

Ivona Rakovická

A máme tu další průměrnou zpěvačku se silným příběhem. Je mi sice líto, že Ivonu týral manžel, ale nic to nemění na faktu, že kdyby neměla příběh, tak by možná nebyla do sestřihu vůbec zařazena. Netušil jsem, že to někdy řeknu, jelikož Nicholas McDonald z britského X Factoru pro mě není zrovna chodící seskupení charismatu, nicméně uznávám, že originální verzi téže písně zazpíval v sobotním bigbandovém kole podstatně lépe než Ivona.

Mário Marcinek

A tohle bylo jako co? Podprůměrný tanečník, kterého nazývat tanečníkem, je urážkou všech skutečných tanečníků. Kdyby se do tohoto čísla nezapojil Leoš a kdyby se nepřidali i Pyco s Jakubem, Mário by jen těžko postoupil.

Andrea Matulová

Vedle průměrných pěnic s příběhem se letos v Talentu naštěstí objevují i kvalitní zpěvačky se zajímavými hlasy. Andrea má velmi příjemnou zastřenou barvu hlasu a Your Song od Elton Johna zazpívala velmi citlivě. Musím se však přiznat, že tuto píseň si pro mě navždy přivlastnila Janet Devlin z osmé řady britského X Factoru a její podání této balady už navždy patří do pokladnice největších světových touchdownů. Oproti Janet byla Andrea jen polovičním odvárkem, tím však nechci její výkon snižovat, protože si myslím, že se rozhodně nemá za co stydět. Na semifinále to v konkurenci zpěvaček asi stačit nebude, na postup do nejlepší šestky z tohoto dílu to však stačilo bohatě.

Jan Svoboda

Ježišmarja, už zase Mišo. Začínám na něj být lehce alergický, ovšem ne jeho vlastní vinou jako spíš vinou moderátorů, jelikož opakovaný vtip není vtipem. Ale zpátky k dřevorubci. Toto vystoupení bych zařadil do kategorie jednohubek. Je sice obdivuhodné, jak se Honza přesně trefil do vyznačených míst na pařezu, ale absolutně si nedokážu představit, kam by toto číslo mohl v dalších kolech posunout. Postup do šestky mě celkem překvapil.

Bojovat srdcem

Hodnotit charitativní činnost je vždycky velmi ošemetné, protože se leckdy nejedná o nějak výrazné talenty, ale ta bohulibá činnost se prostě musí ocenit. Děti tancovaly dobře, ale zas tak výjimečné mi jejich číslo nepřišlo. Na semifinále to nevidím a postup do šestky to taky nestačilo. Nicméně děti bojovaly srdcem a to se cení.

Sequence Crew

Pokud mě u někoho překvapilo, že ho porota nevybrala do šestky, tak to byli tito dva chlapci. Oba mi přišli velmi pohybově nadaní a jejich piruety působily dost samozřejmě. Kluci se pro mě zařadili mezi Top 3 vystoupení večera, porota to však viděla jinak.

Luboš Matula

S Lubošem mám stejný problém jako s kouzelníkem z minulého dílu. Předvedl rovněž velmi zajímavý trik s „neviditelnými“ kartami, ovšem problémem je fakt, že toto číslo bylo příliš minimalistické. Když už karetní triky, tak spíše nějaké komplikovanější, jaké předváděl Miloš Malý, známý z Talentmanie i loňského Talentu. Jsem docela zvědav, jak dopadne kouzelnický battle a který z nich postoupí do semifinále, Lubošovi v něm však nedávám velké šance.

Mika Ronos

Typická ukázka toho, co dokáže efekt zlatého hřebu večera. Michal sice nebubnoval špatně, ale podobných bubeníků je v rockových kapelách plno. Když už bych měl do semifinále vybrat bubeníka, zvolil bych Adama Drugu, kterého jsme viděli v šestém díle a přišel mi minimálně o třídu lepší než Michal. Do karet Michalovi dost nahrála i Lucie Bílá, která začala rozmazávat jeho vztah s matkou (což mi přišlo jako velbloud vyrobený z komára, jelikož Michal pouze řekl, že si dobře rozumí s otcem, což nutně nemusí znamenat, že si nerozumí s matkou, ale Bílá to šíleně rozmazávala). Kdyby bylo na mě, já bych Michala do semifinále nevybral.

Top 3 zoufalců podle DJ Vlada:

1.Vitaliy Zavatskyy

What The Fuck? Nejdřív tento nýmand spáchá posmrtný atentát na Jiřího Schelingera a když zahraje na city tím, že o sobě prohlásí, že je smolař, tak obměkčí Lucii a Leoše a postoupí? Aspoň, že Jaro si zachoval chladnou hlavu a Vitaliye by dál nepustil.

2.Michaela Sladká

Tomu se říká být hluchý jako poleno, jelikož Michaela při zpěvu působila, jako kdyby neslyšela hudbu. Aspoň, že má soudnost a ví, že na to nemá.

3.Peter Košč

Těžko říct, jestli je Peter příbuzný první slovenské SuperStar Katky Koščové, nebo se jedná pouze o shodu příjmení. Jisté však je, že Peter nemá ani setinu Katčina talentu.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1.Alena Smolíková a Jerry
2.Sequence Crew
3.Andrea Matulová

Jak už jsem nepřímo naznačil, z postupu do semifinále se nakonec radoval Michal Bečka alias MIka Ronos, který se tak společně s Eliškou Lüftnerovou stává nejslabším článkem semifinále. Kdyby bylo na mě, tak bych zcela jednoznačně vybral Alenu Smolíkovou a Jerry. Talentovaná panička a její čtyřnohý miláček však mají velkou šanci na dodatečný postup, jelikož ostatní psy nechaly daleko za sebou.

Hodnocení 9. dílu podle DJ Vlada:

Už podruhé se letos ukázalo, že Lucie Bílá nemá v porotě co dělat. Nejdřív pustila dál zoufalce, který znásilnil zesnulého Jiřího Schelingera (přičemž svým rozhodnutím ovlivnila i Leoše), a u vystoupení Michala Bečky se jí povedlo udělat z hovna příběh, čímž mu nepřímo dopomohla k postupu. Pokárání si zaslouží i moderátoři, jejichž vtipy s Mišom jsou už vousatější než všichni členové ZZ Top dohromady. Na druhou stranu Pyco ukázal, že má opravdu velké srdce, když se při vyhlášení výsledků mazlil s Jerry. Příští týden nás čeká poslední střihový díl, v jehož závěru porota vybere zbývající devítku semifinalistů. Během týdne vám nabídnu svou analýzu, koho bych do druhé devítky vybral já. Pokud vás zajímá můj tip i to, koho nakonec Leoš, Lucie a Jaro vyberou, tak si na to počkejte, jelikož trpělivost přináší růže.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Bara
Reagovat

Andrea matulová podle mého názoru vystoupení Janet čistě okopírovala. K jejímu chování a v zákulisí a celkovému vystupování mi takové „nevinné“ podání vůbec nesedí. Nevím, jestli jsem to jen já, komu to tak připadalo??

2
DJ Vlado
Reagovat

1 – jj. i mně připadalo, že se Andrea do Janet dost stylizovala, proto jsem to srovnání zmínil :-)

3
Bara
Reagovat

Mně to vyloženě rušilo, protože Your song v podání Janet je taktéž má srdeční záležitost:-)

4
DolphinXXL
Reagovat

čtu pravidelně, ale moc sem nepíšu, spíš vůbec. Kdy mě už zarazila stupňující Vladova neobjektivita. Jako psaní rekapů je určitě zaslužná činnost, ale chtělo by to více faktických a méně subjektivních poznatků. Obzvlášť neustálé připomínání Vladových favoritek, povětšinou lolitek, začíná být únavné.

5
Petr
Reagovat

Odhalení kouzla s kartami v tomto videu… :)

Přidat komentář