Panáček v reality show

Farma 4 (8.11.) Splní sa Jane sen? + rekap

9. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=7823 w=615]

S blížiacim sa duelom sa zvyšuje Števova nervozita a pocítia to asi všetci na farme! Nesvoj však bude aj Paco, Veronika dostane list od frajera. Blíži sa aj hospodárova kontrola a zasa bude mať výhrady k odvedenej práci. Splní sa Jane sen? Dostane niekto menej mincí ako ona? Nezabudnite dnes o 21:40 sledovať TV Markíza. 

Rekap z 8.11.

Ráno sa dievky vo veľkom maľujú a pri raňajkách sa rozoberá humus (špačky) na zemi. Nika chce Jane odľahčiť, pridelila by jej Veroniku na zametanie. Božke sa to nevidí, včera po nich Nika chcela, aby múku mleli, ona keď bola slúžka, všetko si robila sama. Po včerajšom 2 hodinovom zaháňaní vystresovaných oviec do ohrady, sa im Heňo snaží poradiť, ako ich ľahšie chytiť. Nikole sa Božka nejak nezdá, ku všetkému má pripomienky, upozorňuje na to, kto robí viac, frfle, musí byť na farme za najmúdrejšiu. Števo, Božka, Jano a Nika sa vyberú dostrihať posledné tri ovce. Príde im pomôcť aj Veronika, ktorá do noci s Pacom varila vlnu. Varili, varili, ale lanolínu nikde. Snažia sa ovce pochytať, ale nedarí sa im. Šmýka sa im na blate, Jano sa v ňom zopárkrát vyváľa.

[singlepic id=7824 w=615]

Konečne sa im podarí jednu chytiť. Povalia ju na zem, otočia, Jano ju chytí za predné nohy, Nika za zadné a vlečú ju takú otočenú na strihanie. Števo sa len prizerá, Nika mu za to vyčistí žalúdok. Heňovi sa to nepáči, miesto kľudu, odpočinku a pohody v ohrade, zažívajú ovce len stres. Nevyužili ani jeho rady z rána, Božka ich považuje za nezmysel, prvoradé je ich ostrihať. To, že strihajú špinavé, blatové ovce jej nevadí. Števo sedí, Božka a Nika strihajú. Rieši sa téma V+P a varenie vlny. Je im divné, že žiaden lanolín sa neukázal. Vina padne na nich dvoch, zle to spravili.

[singlepic id=7826 w=615]

Paco ešte vyspáva, príde ho zobudiť Veronika. Nika mu odkazuje, aby šiel okamžite robiť bránu. Veľmi sa mu to nepáči, bol dohodnutý, že ho zobudia na raňajky. Pustí sa teda do práce, pomáha mu Jano. Nemá však materiál na dokončenie, snaží sa však urobiť maximum. Prichádza Martin. S bránou je spokojný, nedokončený plot po zdôvodnení nedostatku materiálu uzná. Idú sa pozrieť na ovečky. S touto úlohou nie je spokojný vôbec. Ich kožuchy sú zostrihnuté tak do polovice, lanolín je na nich (žlté ovčie kožuchy). Veronika konečne vie, prečo sa im z vlny vyvarila len špina. Božka sa snaží Martinovi vysvetliť, že keď strihali hlbšie, tak viackrát do nej strihli, nechceli im ubližovať. Martin však neberie žiadne takéto výhovorky, je to zle, opäť ho nahnevali. Veronika konečne pochopila, prečo nevytopili žiaden lanolín.

[singlepic id=7825 w=615]

Božka si stále myslí, že pri strihaní spravili maximum a komu sa nepáči, alebo to vie spraviť lepšie, môže to ísť dokončiť. Otočí sa hlavne na Paca, prečo im nepovedal, že ich zle strihajú. Ten sa ohradí, on im to vravel, ona ho však nepočula, tak nevravel.  Martin sa pýta Niky, prečo sa to tak odfláklo a či všetci robili. Robiť, robili, ale nie všetci rovnako. Paco robil bránu, Heňo popri slúženiu spravil aj napájadlo a ohradu pre kravy, Jana len varila a dojila, Veronika len zavárala, sušila ovocie a snažila sa vyvariť lanolín do noci. Hoci Jana, aj Veronika protestujú, sú označené za najslabší článok. Martin ich teda vyzve, aby šli aj s farmárkou týždňa do kuchyne. Tam sa majú postaviť všetky tri pred Vavrovu fotku a zamyslieť sa, prečo sú na tejto farme, prečo sa tam správajú a robiť viac. Nika sa ohradí, ona pracuje veľa. Martin jej však kontruje, nezvládla rozdeľovanie úloh, to aký prístup majú k farme vidieť, ako sa im pasie hydina v kuchyni. Jane to prišlo skôr humorné, troška ju to mrzí kvôli Martinovi, voči Nikole však výčitky nemá. Hospodár im káže priniesť všetko spracované ovocie a zeleninu. Nebude im predsa kupovať potraviny a oni z toho budú profitovať, všetko spracované ovocie je jeho. Nikole strčí do rúk 20 mincí a odchádza a nevyloží ani koláče a víno. Jediné, čo im tam nechal je prírodné moridlo a skrutky. Božke sa zdá Martinova návšteva drsná, snažili sa, robili (niektorí). Mal sa aj k Jane tak zachovať minulý týždeň, nie je to fér voči Nikole! Nikola je nahnevaná, svoj hnev si ide vyplakať do farmárskej izby. Každý na každého pozerá, koľko urobí, či náhodou nie menej ako on, každý hrá len za seba, nechcú priložiť ruku k dielu.

Chystajú sa na jarmok. Martin im priniesol 4 stánky, každá dvojica si stavia svoj. Paco s Heňom, Nika s Božkou, Jana s Veronikou a Jano so Števom. Ten požiada Božku, aby polku koláča dala im do stánku. Božka to odmietne, berie to ako kolektívnu úlohu, ale nemôže byť predsa v dvoch stánkoch rovnaký tovar. Je neoblomný, má mu dať aspoň dva kúsky, aby mal čo predávať, namlel jej múku na ten koláč. To už po sebe ale ziapu (ja keby som tak hučala po niekom ako Števo, tak som na druhý deň bez hlasu). Na Števovu stranu sa postaví aj Jana, Božka si napečie koláč, keď jej niekto múku namelie, tvaroh pripraví a v peci zakúri. Nakoniec si to Božka spraví sama, nepoužije Števovu múku. To sa zas vyhráža, že ak ju nepoužije, tak ju vysype do hnoja. Nakoniec „Števovu“ múku použije Jana do placiek na večeru. Pri stavaní stánku ich vyruší posol, má list pre Veroniku.

[singlepic id=7830 w=615]

Číta ho nahlas spolu s Janou pred Pacom, ktorý v kuchyni vyrába masteničky (zviazané husacie perie).  Je mu to viditeľne ľúto, nevie, ako sa tváriť. Na jednej strane sa potešil, že sa potešila Veronika, na druhej strane je mu z toho smutno. Veronika ich vzťah nevie definovať. Je to také bratsko – kamarátske. Jana čakala, že sa aspoň rozplače pri tak, očakávanom liste od jej dôležitej osoby, ona takto reagovala na list z cely číslo 16. Števko si príde rypnúť, zájde do kuchyne a že prečo Paco posmutnel. Keď sa nedočká reakcie akú očakával, ide von a pýta sa zas Veroniky, prečo je Paco smutný, nemala by ho tam nechávať takto samého. Keď nevyprovokoval Paca a Veroniku, snaží sa znova Božku kvôli mletiu múky. Večer sa sa pustia do výroby tovaru na jarmoku. Paco je rád, že Števa konečne vidí pracovať, rypne si zasa on a Števko sa rád chytí. Zasadnú k večeri, volajú aj Števa, ten si šmirgľuje Janom narezané drievka na kríže. Dáva si načas, popohnať sa ho snaží Nika, má brať  ohľad na sluhov. Vo veľkom však vyrába hlavne Paco, orientuje sa  hlavne na domáce potreby. Klochnia aj Jana s Veronikou, tie na to idú čisto umelecky. Pri výrobe sa blázni Paco v Veronikou, Jane sa to nepáči, dáva mu nádej , dovoľuje mu viac, ako iným mužom, zaslúžil by si podľa nej lepšiu. Veronika si je istá, že sa Paco listu potešil, lebo potešil aj ju. Na kameru ešte raz vyzná drahému lásku, veľmi jej chýba, ako celá rodina.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 57
1
galadriel
Reagovat

Ja sa hlboko ospravedlňujem, ale ten článok tu sa snažím zavesiť už asi dve hodiny. Celú farmu nerobím nič iné, len F5-kujem stránku :))
Dnes to je výživné, tak dúfam aj v takú diskusiu :)

2
Pertule
Reagovat

Teda vůbec se mi nelíbilo, že Martin sprdnul jen Niku, Janu a Veroniku, před Vávru měl vzít i Števa a Božku.

3
Pertule
Reagovat

Nikoletě ten farmár týždňa určitě prospěl … kdo nezkusí neuvěří a jen mudruje. Potřebovala to jak prase drbání :) Je mi teď mnohem sympatičtější.

4
BarBora
Reagovat

Dnes mi tam pripadali všetci ako malé decká. Okrem Jana a Heňa, oni v obraze moc neboli.

5
galadriel
Reagovat

Petrule, súhlas s oboma príspevkami.
Som rada, že sa konečne Božka prejavila v plnej svojej kráse! To čo tam predviedla, keď sa niekto opovážil povedať, že ostrihali tie ovce zle, s ňou sa naozaj musí ťažko žiť. Najviac o tom, že Paco je najmúdrejší, rozpráva Božka a Števo – trafené husi gágajú a to dosť hlasito.

6
veverka
Reagovat

Je škoda,že Pacovi je na farmě přidělována, nebo si sám i vybere z většiny jen práci kolem tesařiny.
Takže je jasné že pokud tam dělá práci ze svého oboru, bude v ní nad ostatními vynikat.
Měl by se ale podílet i víc na jiných pracech.
Když měly stříhat ovce 2 ženské a měly k ruce pracanta Števa a Jana, dal se předem očekávat průšvih.
Pro ženské je to práce hodně těžká a co jim tam pomohl Števo?
Na takovou práci měla vzít farmářka Nika i Paca. Alespoň na začátek a Števo,nebo Jano mu pak zase mohli pomoct při stavení brány.
Kritika za špatné stříhání ovcí se svezla hlavně na ty 2 ženské. Co ale ti 2 chlapi,kteří u toho byli?
A je to vůbec práce pro ženy? A zvládly by to líp ty ostatní na farmě, kdyby ji měly dělat a taky se Števem?

7
Poppy
Reagovat

Jak to vypadá, dnes vypadne Heňo a věřím, že za FT dá Paca. A na to jsem fakt zvědavá, jak to zvládne, zatím tu zkušenost nemá a je to solitér.

Určitě tady se mnou nebude nikdo souhlasit, ale nejvíc ty peníze přeju Božce. Já ji opravdu chápu, dívat se na nešťastné děti, kterým nemůže splnit to, co by nejvíc chtěly (aby se jim maminka vrátila), mohla by jim udělat aspoň trochu jiné radosti. Božka sama ví, že její povaha je konfliktní a je to zesíleno ještě tím, že je ve stresu, aby nevypadla.

Myslím, že je docela poznat, kdo je tam prostě jen pro tu hru a kterým by výhra přinesla radost, že obstáli (Jana, Veronika a další) a kdo má pocit, že ty peníze by mu velice pomhly v jejich problémech (Jano, Božka, Nika). Ti druzí jsou podle mne víc ve stresu a nemají nadhled jako třeba Paco nebo Jana.

Včera jsem pro sebe vyhodnotila Paca jako duševně nejsilnějšího z celé té sebranky, fakt ho obdivuju. To fakt člověk do nepohody. Na druhé straně je Števo. Na začátku vypadal jako spokojený tlouštík, který je sice lenivý, ale rád se směje a zpívá. No a nakonec se z něj vyklube křivák, který myslí jenom na sebe a jako parťák je nesnesitelný. Jak rozmazlený fracek.

8
galadriel
Reagovat

Tak ja neviem. Jednu ostrihali spolu s hospodárom. To sa im tie žlté ovce nezdali divné?? Heňo občas za nimi zašiel, podával pomocnú ruku aspoň slovne. Verím tomu, že ak by mu Nika povedala, počuj Heňo, ukáž nám ešte raz to strihanie, tak som si istá, hoci je urazený, že by im to ukázal, on rád vysvetľuje. Mali dvoch chlapov Jana a Števa. Doniesť ovcu na strihanie chlapská robota, strihanie aj ženská, ja si myslím, že rozdelenie bolo ok. Navyše ako si farmárov podeliť, je úlohou farmárky týždňa. Paco hlavne mal byť pri farme, makal ešte aj na dreve na kúrenie.

9
galadriel
Reagovat

Poppy, to s tým Heňom a Pacom dúfam aj ja. A dúfam, že tie postoje nebudú, teraz si zas za najmúdrejšieho, urob si to sám, bla bla bla…..
Števa som nemala rada od začiatku, ako tam po Jane bliakal a urážal sa jak sopliak, keď mu hovorili, že je horší jak Kumo. Tam bol ale v skupinke dobrých, to ešte hral, lebo ich potreboval, aby nad ním bola nejaká ochranná ruka. Fuj toto je fakt výstavný kus!!! Tento človek ak vylezie, tak bude chodiť po kanáloch!
Kto si zaslúži výhru, lebo má ťažký osud? To je tiež to, čo nás ovplyvňuje (pohľad na hráča), a preto je nám to aj tak často servírované. Božke zomrela sestra. Ak som to dobre pochopila, tak mala 4 deti a dve má ona, lebo im bola krstná. Čo im kúpi? Jednu spoločnú dovolenku?? teplejšie oblečenie? (navyše by mala hlavne ukočírovať výživné od otca tých detí a sociálne dávky). Nikoleta má jedno zdravé dieťa a choré dvojíčky. Keď tak, tam sú tie peniaze potrebnejšie viac. Malý má poskracované šľachy, musí chodiť na rehabilitácie, tu tie peniaze vidím ako dobre investované. Okrem ľudskej zbabelosti (neoznačiť kamošku za najslabší článok), ten týždeň celkom dobre zvládla, aj keď to nerozdelila dobre.
Jano? Aký má Jano osud? Chce priniesť 50 litrov mame, lebo jej ich kedysi vyhodil v perine?? Nie nie….tu cesta nebude.

10
Poppy
Reagovat

galadriel, já vím, že Farma není o tom, kdo si to zaslouží kvůli svému osudu. Chtěla jsem napsat, že ti, kteří jsou tam kvůli penězům a jinak by do takové akce nešli, jsou v nevýhodě a tak nemůžou být tak adaptabilní na to prostředí, jako ti, pro které je to hra.

Já jsem hledala info o Božce a ona sama děti nemá (i když by chtěla) a stará se o ty sestřiny (zřejmě spolu se starou mamou). Já vím, že Nika ty peníze velice potřebuje (a já bych jí je přála), ale ona si může představovat, že se ten jejich stav může zlepšit, když se bude snažit. Jenže Božka ví, že sestra se nikdy nevrátí, ty děti vždycky budou sirotci a tak jim chce ten život vylepšit. Prostě jde mi jen o vnitřní pocit obou žen, jedna věří, že to zvládnou, i když je to těžké, druhá se může jen dívat, jak se ten synovec trápí a nemůže ho uklidnit, že se maminka uzdraví. A tím chci říct, že ta její vnitřní nespokojenost se jistě taky projevuje tím, že umí být dost nepříjemná.

11
Tamzin
Reagovat

No nechci být hnusná, ale souhlasím s galadriel, peníze dětem maminku nevrátí, to by je spíš Božka neměla na tak dlouho opouštět a mají ještě především tátu a určitě sirotčí důchod, nevěřím, že se o ně stará jenom Božka, takže asi o penězích to nebude. Péče o nemocné děti j hodně drahá, tam už může být problém, pojišťovny toho platí čím dál tím méně.

12
galadriel
Reagovat

Tak sľúbená fotka ľúbostného trojuholníka pridaná :)
Ja som stále pri tom, že výhru prajem Pacovi. To, že má drevársku školu neznamená, že bude aj šikovný. Ale jeho to evidentne baví. Navyše je aj dobre vychovaný a skromný chalan, proste chlapec z Oravy (tam je to tiež riadne o hubu). Nikde nevieme, čo s tou výhrou spraví. Možno investuje, začne podnikať a založí firmu, ktorá zamestná ľudí, ovplyvní ďalších x osudov (možno aj ťažších ako ten Božkin, alebo Nikolin). Toto sa nedá dopredu nijako určovať :))

13
veverka
Reagovat

8 – Dobře se nám to mudruje z tepla domova a to ještě navíc, když vidíme jen část toho, co nám naservírují a sestříhají jak to vyhovuje štábu :-))))
Přez to všechno si myslím, že počítat Števa jako 2. chlapa při tom stříhání je viděno jen přez růžové brýle.
A nepochopila jsem, proč Paco musel být jen při farmě?
Ale asi jsem nejspíš něco přehlédla.
A že musel i dělat dříví do kamen, to zase tak velký problém pro něj by být neměl. Chápala bych to jako problém, pokud by to měla dělat některá ženská.
Topíme na chalupě dřívím a nařezat a naštípat dříví na pár dnů stíhá chlap za hodinku. Paco je manuálně hodně zručný, tak to pro něj nemůže být taky zas tak těžké.
Heňo jako sluha může pomáhat i při úkolech týdne. Se stříháním ovcí má zkušenosti a je silný chlap.
Možná kdyby nedělal ty věci navíc, jako ohradu a napájadlo, ale pomohl nějakou ovci ostříhat a radil jim i příkladem, tak úloha týdne by byla splněna líp.
Ty věci co udělal navíc jsou super, ale prvořadé by měly být pro všechny úkoly týdne a pak teprvě něco navíc.

14
rst666
Reagovat

12- Paco nieje z Oravy

15
veverka
Reagovat

Blíží se konec farmy, hráčů zbývá jen pár a každý si hledáme svého favorita.
Třeba podle potřeby finanční výhry.
Božka – měla asi hodně dobrý vztah se sestrou a těžko se vyrovnává s její smrtí. Navíc má stále na očích její děti a o to hůř se jí ten životní zlom zvládá. Výhru by si zasloužila.
Nika – nemocné děti – taky by peníze potřebovala.
Paco – nemocný otec a špatná finanční situace v rodině. Taky by peníze navíc do rodiny pomohly.

Výhra bude ale jen jedna.
Já se začínám trošku přiklánět k Božce.
U Paca mně teď třeba vadilo, jak laškoval s Veronikou. Hned po té, co dostala dopis od přítele. A to nám Paco několikrát na kameru tvrdil, že nechce tomu klukovi ublížit, protože si sám zažil, jak je to těžké, když mu zahýbala jeho přítelkyně.
To, jak mluví je v rozporu s tím, co dělá a jak se chová.

16
Poppy
Reagovat

15 veverko, mně naopak připadá, že to Paco docela zvládá. Pro mně je to zamilovaný dvacetiletý kluk, který je 24 hodin s dívkou, kterou miluje (dokonce spávají vedle sebe), natáčejí je kamery,… řekla bych, že většina jiných by se začala chovat trapně. Já vidím chybu na Veroně, ta té jeho zamilovanosti využívá a živí ji. Navíc se zdá, že bylo i něco víc než jen přátelské honění se, jak naznačila Janka.

17
Pertule
Reagovat

Farma není Modré z nebe. Je to show o fyzickém i psychickém vypětí, schopnosti adaptovat se na neznámé prostředí, a dokonce i kout intriky. Svaly a síla jen nestačí. A to všichni kteří se tam hlásili dobře věděli, vždyť je to čtvrtá řada. To že nám hrají na city je už jen okrajové, vždyť všechno slyšíme jen z jedné strany. Teď to ode mne vyznělo asi necitelně … :( ale necitelná nejsem, jen si držím odstup a bavím se.

18
veverka
Reagovat

16 – Poppy – Že je vina hlavně na Veronice je jasné i mně.
Ale včera se mně vůbec od Paca nelíbilo, když s ní podle mne takto laškoval.
Před pár dny přiznal otevřeně,že ji má rád a teď mně to spíše přišlo, jako by zkoušel u Veroniky zabojovat, jestli se neprojeví u ní něco víc než přátelství.
Bylo to brzy po té, co, Veronika tam přečetla čerstvě dopis od přítele, kdy bylo jasné, že on na ni myslí a počítá s ní.

Paco by měl právě teď podle mne už hodit zpátečku a nechat Veroniku být.

19
Franz
Reagovat

Ááá, jejda tady dnes příspěvků, ale ne se vším mohu souhlasit.
Paco je od Bánské Bystrice.

galadriel – píšeš, že se “ Božka prejavila“. Nerozumím co jsi tím myslela? Byla snad jediná zodpovědná za ostřihání ovcí, nebo jsi myslela její výměnu slov s Martinem ?
Mně se např. nelíbila výmluva Veroniky, která se tam podivně obhajovala: „já jsem vám to říkala“ a „na co jsem tu vlnu do rána vyvařovala“ atd. A za nejhorší považuji: „vždyť farmářka týdne mně tu práci nepřidělila“.

Tamzin – původně jsem se nechtěl k tvé poznámce o Božce vyjadřovat, ale nakonec napíši, že jsi pouze asi podivně zvolila slova.

Ještě čekám kdo tu napíše, že výhru přeje Janě. Takové nové prsa a rty také jsou důležité, ne ?

20
Poppy
Reagovat

18 – veverko, shodnem se, ale celkem toho dvacetiletého upřímného kluka chápu, že se mu nedaří zklidnit hormony :-)

21
galadriel
Reagovat

14 – fakt?? mám ho priradeného tam.
Prečo nám nie je strkaný pod nos Pacov dlhodobo chorý otec a dvaja mladší súrodenci, ktorým chce zabezpečiť lepšie vzdelanie?

22
gabi
Reagovat

nevydrzim, aby som sa nevyjadrila, nedrzim nikomu, to poprve, Stevo mi lezie hrozne na nervy, ako krical v minulom dieli, to nebolo iba o kriku, bol uplne besny a ked nema argumenty, prekrikuje diskutujucich, skoda, ze nevypadne, co sa tyka Paca… dlho som ho uznavala, ale uz nemozem, stale hundre a sam povie, ze videl chyby, ale neupozornil…ale ide aj o jeho peniaze…to uz nedomyslel, zacina byt zlomyselny aj proti sebe, Veronu neriesim, sak nech ju da dole :) myslim si, ze ona ho uz tiez ma rada, co mi este vadi je jeho pilenie dreva a udrziavanie ohna, preco ho za to lutujeme? ved to mal zvladat okrem inych, normalne, pridelenych prac!

23
Pertule
Reagovat

Veronika se snaží přesvědčit hlavně sama sebe že k Pacovi nic víc než přátelství necítí. Viz její projevy na kameru – urputně se upíná k lásce ke svému příteli, který je zřejmě už delší dobu v zahraničí. Zato Paco je s ní každý den. Určitě tam z její strany něco je. A že flirtuje? To by každá z nás co není svatá Tereza.
A Janka na jejím místě by uz Paca rozžvýkala a i vyplivla :) ta má co mluvit!

24
Poppy
Reagovat

21 galadriel

Zřejmě proto, že Paco ještě nebyl v duelu :-) Tehdy to většinou Kvetka s každým řeší, proč tam je!

25
Poppy
Reagovat

23 Pertule :-)

26
gabi
Reagovat

achjaj Pertule, asi si prilis mlada, ked to nevidis, ved je do neho zamilovana, len si to nechce pripustit

27
Poppy
Reagovat

26 gabi – ale ne, Verona do Paca zamilovaná určitě není, jen jí to dělá dobře, to za prvé a za druhé mít tam takového spojence, to by bylo určitě pro každého důležité.

28
Pertule
Reagovat

26 Gabi, vždyť to píšu, to vidí i slepý že k němu něco cítí. Já jen že si to Veronika rozumově brání priznat

29
Pertule
Reagovat

27 ochjojoj Poppy, nech nám trochu romantiky :))

30
galadriel
Reagovat

Jj, Veronika sa len drží toho, čo má „doma“, nechce ho podraziť, ale ešte mesiac dámy a páni, možno sa Pacovi nakoniec zadarí.
Franz, tebe sa Božka vo včerajšom diely nezdala divná? Zdutá, keď sa jej niekto dovolil povedať, že jej práca je na dve veci? A jasné že to strihali…nie štyria, ale dve, ale…to, že dovolili Števovi sa šetriť je len a len ich chyba.
To, že tam každý druhý povie, že navyše nič robiť nebude, kým ich farmár týždňa nevyzve je u každého z nich. Hovorila to aj Božka, aj Jano, aj Paco, aj….proste všetci. Záležalo len na tom, kto bol farmár týždňa.
Jane výhru nepraje nikto, ani ja….nepotrebuje ju. O tomto to nie je.
Ok a teraz pohľad na včerajší diel. Fakt si myslíte, že najmenej tam robila Jana a Veronika?

31
Pertule
Reagovat

Nedá mi nevzpomenout na Nikoletina slova když byla služka. Pochvalovala si že jenom vaří a ani dojit nemusi. Všechno obstaral dříč Jano.
Proto jsem byla zvědavá jak se popasuje s funkcí farmáře týdne … no moc to organizovat nezvládla. A přidělovat práci FT musí, už tam nikdo navíc nic moc dělat nechce.

32
Poppy
Reagovat

30 galadriel – já si myslím, že tam nejmíň pracoval Števo. Protože nejen, že je lenivý (připadalo mi divné, když vidí Božku, jak se tam vláčí s beranem, stojí jak pika – a i jiné scénky), ale ještě tam všecky nasírá a to k radosti z práce nikomu nepřidá).
Na druhé straně se nikomu, kdo je tam už dlouho a není to zrovna zemědělský typ, nedivím, že nedělá na 100 procent. Jsou už unavení a pokud to farmář týdne neukočíruje a nerozdělí úkoly dobře, pak ani řvaní a rozčilování se nic nezmůže.
Proto jsem zvědavá na kralování Paca, který je fakt z těch, co dělá a udělá, co se mu řekne, ale nic víc.
Taky jsem zvědavá, jak ostatní skousnou návrat Števa. To bude mela!

33
Poppy
Reagovat

29 Pertule – to bude asi tím, že už jsem z romantiky vyrostla :-)))

34
Pertule
Reagovat

30 galadriel – hlavně se včera na konci ukázalo jak se sledují kdo co jak dělá – Števo si málem vyhodil sáňku z papule jak vyřváňal ohledně mouky na Božčin koláč :) ale dostal mě svou odpovědí na Božčin dotaz jak budou vypadat stánky když ten koláč rozdělí – no tetky uvidí dva stánky s dvěma kusy koláča :D

35
galadriel
Reagovat

Ja si neviem predstaviť, že by som ho musela niekde znášať 24 hodín, im podľa mňa za chvíľu začnú rásť svätožiary! Som zvedavá, ako bude prebiehať dnešný duel.

36
BarBora
Reagovat

13 Veverka – mám pocit, že si tým druhým chlapom a ružovými btýlami narážala na mňa, tak odcitujem, čo som napýsala a tak som to aj myslela:
„Števo už nie je ako také veľké decko, ale malé a ukričané decko. Ale asi on jediný má šancu proti Pacovi v dueli, aj preto ho asi Jana chcela za sluhu, aby si nemohol vyberať disciplíny a mal menšiu šancu aj proti Janovi a Heňovi. Myslím, že keby Števo vypadol, Pacovi by veľmi odľahlo aj keď zahmlieva Janom, akože najťažším súperom, Števa, ako porovnateľne vysokého aj ťažkého, urputného a vôbec nie blbého by si nevybral. Keď zistil, že trestom nebude sluhovstvo – očividne mu odľahlo a usmieval sa ako mesiačik na hnoj.- hrdina.“
Takže tak.

7 Poppy – ja by som už rada, konečne, videla Paca ako sluhu a koho by si vybral do duelu.
Ani sluhom, ani FT, ani duelantom, to sa tam niekomu žije a mudruje.
Posledné týždne si len drevo šmydliká, s radosťou rýpe do Števa ( od zaťiatku), mudruje nad odláskovaním a stále je Verone za zadkom,… Tiež sa mi „páčilo“, ako si bez hanby išiel robiť zásluhy za prípravu dreva a udržiavanie ohňa, prehliadol, ťe to bol trest za vlastnú hlúposť a kriváctvo a to, že sluhovia to majú automaticky na starosti a bez možnosti dospávania, to mu vôbec nedobilo, prečo aj?

37
BarBora
Reagovat

oprava: … brýlami,… napísala…

38
BarBora
Reagovat

30 galadriel – kto ako robil, museli by sme vidieť celý týždeň, nie len to, čo nám predhodia. Heňo tam, vraj, robil veci naviac, čo sme z toho videli? Keby to nepovedala Nika pri Martinovi, nič o tom nevieme. A ako tak čítam, strih roví divi.

39
veverka
Reagovat

36 – BarBora
To s těmi růžovými brýlemi bylo ode psáno k příspěvku č. 8 od galadriel. Je tam i to číslo příspěvku, na který jsem reagovala psané.
A bylo to myšleno na konkrétní větu :
Mali dvoch chlapov Jana a Števa.

– Přez to všechno si myslím, že počítat Števa jako 2. chlapa při tom stříhání je viděno jen přez růžové brýle.

Myslela jsem tím jen to, že přidělení Števa na nějakou práci já nepočítám jako přidělení chlapa. S jeho jakoukoliv prací se nedá počítat jako s chlapskou.
On neodvede žádnou, nebo jen takovou jako malé děcko.
Proto na tom stříhání ovcí byly 2 ženské a 1 chlap – Jano a pak ještě sice Števo.To ale nejde vzhledem k práci za dalšího chlapa počítat.

Tož tak :-))))))

40
galadriel
Reagovat

36 – neviem či som ťa dobre pochopila, ale ak hej, tak ja som reagovala na veverku (6), tak ako ona potom zas na mňa.

41
galadriel
Reagovat

Števo jedine vtedy maká, keď je niekde sám. Tak ako vtedy pri tom kosení. Aj to na druhý deň potom odmietal kosiť, že on si už nakosil dosť! Inak je to čistý babský pupok, ktorý nestačí čo sa práce týka ani im.
To, že nemala Nika chlapa k dispozícii, ale ufňukaného Števa, za to si môže sama. Na druhej strane nechať Janu a Števa v kuchyni je tiež vražedná kombinácia. Stačilo ale dať Veroniku a bolo by po probléme. Ak sa rátalo s mužským duelom, bolo predsa jedno kto je slúžkou.

42
veverka
Reagovat

Sice jsme se někteří do toho dnešního mudrování trošku zapletli, ale výsledek je stejně dobrý.
Na Števa máme asi všichni stejný názor :-)))))))

43
galadriel
Reagovat

veverko :)) máš recht. Tak ja idem nahodiť radšej nový článok, nech to niekde posunieme :))

44
Franz
Reagovat

Motivace farmářů proč vyhrát Farmu.

Božena – zabezpečit dvě děti zesnulé sestry
Jana – nové zážitky, naučit se vařit, zviditelnit se veřejnosti, touží po kariéře fotomodelky a již známé prsa, rty, autíčko a dovolená
Pavol – za výhru by rád vzal nemocného otce k moři a zajistil mu i kvalitnější léčbu. Část by investoval i do vzdělání svých dvou mladších bratrů.
Ján – výhrou by rád vypomohl své matce, která je nucena i v důchodě pracovat, sám Jano má velkou pújčku.
Veronika – hodlá změnit život a plnit si své sny, odešla z domova
Štefan – zviditelnit se na Slovensku, jeho přání je vášniví noc se srbskou zpěvačkou Cecou (Svetlana Ražnatović)
Henrich – koupit si vlastní chatu
Nikoleta – léčba a rehabilitace nemocných dvojčat

45
BarBora
Reagovat

39 veverka – aha, dobre. Ale, citujem: „S jeho jakoukoliv prací se nedá počítat jako s chlapskou.“ – s tým nemôžem súhlasiť, to je už videné zas cez čierne brýle a je z toho cítiť veľká averzia. V mnohom si za to môže Števo sám, no, on dosť často reaguje ako cholerik, zo zvierat má rešpekt až strach a fabuluje o dosť menej ako iní, je spontánny a obracia sa to proti nemu. Ale podľa nejakej minúty byť presvedčená, že pri ovciach nič neurobil, to by som si neopovážila. A tak trochu mám pocit, že bolo treba odpútať pozornosť od Jany, tak sme posledné dieli pozerali furt na uvrešťaného Števa.

46
BarBora
Reagovat

42 veverka – úplne robnaký určite nie, ale v niečom sa zhodneme.

47
veverka
Reagovat

45- BarBora- Já si ze Števa při tom stříhání vybavuji v situaci,když měl chytat ovci a prohlásil že se za ovcemi honit nebude.
Pak zase Jano s ženskýma vlekly berana a Števo přišel od spodu a na výtku některé ženy odvětil že si byl umýt ruce. Ale berana se nechopil, aby jim pomohl a nechal ty ženy ho tahat.
Bohužel nám ukazují jen setřihy a kdyby jsme viděli jak tam pracuje víc, asi bych měla názor jiný.
Možná mám na něj černé brýle.
Ale proč se hlásí na farmu člověk, co se bojí zvířat?
Hlásil se tam sám a pokud nedokáže překonat ten strach z nich, tak s čím počítá?
Že by za něj práci se zvířaty měli odpracovat jiní a on to jen bude okecávat a tím získá nějaké sympatie spoluhráčů, nebo diváků ?
Možná některé věci chápu špatně.

48
Slámka
Reagovat

Ahojky, v některých příspěvcích čtu, že Heňo prohraje duel a vrátí se Števo – jak to, lidičky, víte? Pokud je to pravda, tak jsem hodně smutná. Heňo se na hospodaření vysloveně hodí, no a na Števa je škoda slov.A Verona? My Češi takovým říkáme, že jsou od Drážďan a ne od Berouna. No, nech Paco nevěší hlavu, není všem dnům konec.

49
BarBora
Reagovat

47 veverka – ale veď on tam so zvieratami pracuje, premôže sa, ale pamätám si, že aj Martinovi odpapuloval, že bláznivú kravu dojiť nebude, že sa dokaličiť nenechá. No, v podstate mal pravdu, je rozdiel keď s tými zvieratami pracuje niekto, kto má s nimi skúsenosti a človek z mesta, ale opäť tam bol ten jeho cholerický spôsob, ktorým si sám ubližuje a oberá o body. Ostatní boli ticho, aj keď si mysleli to isté. Ale vie byť aj celkom iný, beriem to v úvahu. A nie je to hlupáčik, ktorý sa preveľmi snaží vyzerať lepším, ako je.
A pri tom baranovi, ako ho chudáka ťahali, mi stáli vlasy dupkom. Tam Nika urobila veľkú chybu, pri tom strihaní mal byť Heňo, on to s ovečkami vie, oni ich len vystresovali a chosen žiadny.

50
BarBora
Reagovat

48 – tak, to by si sa čudoval, už niekoľko týždňov vieme dopredu, aký bude duel a kto vypadne. Skús prečítať predchádzajúcu diskusiu, ak to naozaj hceš vedieť.

51
veverka
Reagovat

48 – Z vypadnutí Heňa jsem taky už smutná dopředu.
A až vypadne jednou i Jano, tak by bylo nelepší pro zvířata, aby jim je všechny odvezli.
Paco sice asi taky s nimi umí, co ale ten zbytek farmářů ?

Heňo mne třeba dostal s těmi ovečkami.
To, jak rychle si je ochočil je neuvěřitelné.

52
Franz
Reagovat

Dnes se mně to líbí, přes 50 příspěvků. Super.

Také jsem zvědavý co Heňo nezvládl.

53
Tamzin
Reagovat

Franz – nevím ,co špatného jsem napsala, děti v tomto věku a v tomto stavu potřebují nejvíc blízkost milované osoby. Peníze jsou až na druhém místě. Božka a Števo jou pro mě hodně záporné osoby a nechtěla bych je v své blízkosti. Výhru přeji Pacovi,v jeho věku, co předvedl, klobouk dolů.

54
BarBora
Reagovat

51 veverka – to boli jedny z najmilších záberov, ako to stádečko za ním pelášilo, keď na ne zavolal.

55
veverka
Reagovat

51- BarBora – Máš pravdu. Srdíčko se v tu dobo tetelilo nejen nám, ale i všem skutečným farmářům.
Kdybych měla farmu, tak jiného baču než Heňu nezaměstnám :-))))

56
Pertule
Reagovat

O Božce si myslím že do Farmy by šla i v případě že by neměla na starost sestřiny děti. To je jen její životní příběh. Proto se spíš dívám a vnímám jak kdo na mě působí a podle toho fandím. A Božka ráda diriguje a přitom se v práci taky nepřetrhne.

57
galadriel
Reagovat

Ja dúfam, že sa taká diskusia rozbehne aj pri novom článku, tak Vás srdečne pozývam vedľa. O chvíľku Farma aj na obraze :))

Přidat komentář