Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013: Ataiovi žáci útočí

4. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=7763 w=615]
Včera jsme na obrazovkách Primy a JOJ měli možnost sledovat předposlední casting Česko Slovensko má Talent, na jehož závěru již tradičně svedlo šest čísel souboj o jedno semifinálové místo. Bylo to tentokrát vyrovnané, nebo tu byl nějaký výrazný favorit na postup? A v jaké souvislosti se na pódiu po dvou letech znovu objevil Atai? Přečtěte si následující řádky a dozvíte se více.

Outbreak Crew

Hned první postupující (ne však vystupující, jelikož předtím několik lidí nepostoupilo) přišel s příběhem. Kuba ve svých osmnácti vypadá na deset, jelikož mu růstový hormon nejde do kostí. Bohužel to však bylo to jediné, čím se Outbreak Crew odlišila od pelotonu mnoha podobných skupin, které se pletou jedna přes druhou. Čekal jsem, že dojde na tradiční rozdělení, jelikož ostatní tanečníci dělali Kubovi jen křoví (což byl možná i záměr). Pokud postoupí do semifinále, tak jen kvůli Kubovu příběhu.

Jiří Samuel Joško

Velmi průměrný až podprůměrný tanečník, který na sebe upozornil jen tím, že tančil párový tanec bez partnerky. Musím však pochválit Leoše, který (podobně jako Martin Dejdar v minulých dvou řadách) dokáže i jinak dost slabé číslo okořenit vlastní účastí. Nebýt Leoše, Jiří by nepostoupil.

Monkeys

Tahle dívčí kapelka přišla hlavně s momentem překvapení. Holky byly totiž oblečeny jako ukázkové slušňačky a třídní šprtky, ale pak se ukázaly být rockovou kapelou. Jinak zahrály slušně, ale jejich slabým článkem je zpěvačka. Kdyby ji vyměnily za nějakou lepší, možná by měly větší šance. Takhle to na semifinále nevidím.

Aneta Tokárová

Jak jistě víte, gospel His Eye Is On The Sparrow si pro mě navždy přivlastnila Monika Bagárová a překonat její překrásné podání z castingu první federální SuperStar je v mých očích zkrátka nemožné. Aneta se však v rámci všech zpěvaček, které tento gospel v našich talentových soutěží zpívaly (kam samozřejmě nepočítám Helenu Zeťovou, která jej vystřihla během svého porotcování v SuperStar, protože porovnávat s profi zpěvačkou není úplně fér), zařadila hned na druhé místo. Na naše poměry má dost neobvyklou barvu hlasu (která je do jisté míry způsobena angolskými kořeny) a navíc se zdá být žánrově vyprofilovanější než loňská Esther Lubadika, která doplatila na míjení se žánrem. Jen je škoda, že zpěvu už je v semifinále celkem dost, protože Anetu bych tam viděl rozhodně radši než Elišku Lüftnerovou.

Jakub Gulík

Přijít se stand-up comedy je vždycky ošidné, jelikož hranice mezi vtipností a trapností bývá často velmi tenká. A Jakub se zařadil do kategorie trapnosti, protože jeho fekální humor měl úroveň čtvrté cenové skupiny a navíc i samotné podání bylo dost chabé. Doufejme, že Jakuba semifinále mine, protože v kategorii stand-up komiků už tu máme Pavla Helana a kdyby Jakub postoupil na jeho úkor, byl bych dost naštvaný.

Lucie Destiny

Jednu tanečnici u tyče jsme už v minulých dílech viděli, shodou okolností taky Lucii. Musím však říct, že Lucie Šimková mi přišla o dost lepší. Souhlasím s Leošem, že tady bylo více tělocviku než baletu. Jediný světlejší moment byl ten, na který upozornila Lucie Bílá, a sice to vlnění. Pokud se bude rozhodovat mezi oběma Luckami o postupu do semifinále, dal bych zcela jednoznačně přednost Šimkové.

Peter a Tomáš Szabó

Tyto zpívající dvojčata si můžeme pamatovat z Hlasu, kde jejich cesta ovšem skončila ve Výběru naslepo. Tentokrát se kluci předvedli o něco lépe. Plus mají určitě za to, že přišli s vlastní písní, to je v záplavě karaoke vždy osvěžení. Nicméně zpěvácky jsou kluci spíš průměrní a navíc mám pocit, že Peter (ten s kytarou) svého bratra Tomáše hlasově poněkud válcoval. Ale dohromady jim to ladilo lépe než před rokem a půl v Hlasu. Rozmazávání příběhu Petra a jeho kamarádky ze Skypu, se kterou se ještě neviděl osobně, mi však ze strany poroty přišlo trapné.

Ivo Mecner

Kouzelníků je v Talentu plno, ale jen málokterý má šanci na semifinále (a to nejen kvůli Jarově averzi). A Ivo se zřejmě zařadí do pelotonu těch neúspěšných. Jeho kouzlo s paličkou od nanuku bylo sice zajímavé, ale na rozměry této show příliš minimalistické. Oproti konkurenci, kterou v kategorii kouzelníků představují Magic Alex a Tomasiano, zřejmě Ivo nebude mít příliš velké šance.

Mototv Show

Adrenalinová čísla mají letos v Talentu ryze bonusový charakter a do dalších fází soutěže se s nimi už nepočítá. A to byl i případ těchto kaskadérů na motorkách. Jejich číslo sice díky ohňovým efektům bralo dech, ovšem větší perspektivu postrádá. Nestačilo to ani na postup do šestky.

Tumar Kr

Často se stává, že spolupracovníci úspěšných finalistů minulých soutěží se v dalších řadách snaží jít v jejich šlépějích. Vzpomeňme například semifinalistu třetí slovenské SuperStar Lukáše Pialu, který byl kytaristou v kapele idolu dívčích srdcí Tomáše Bezdedy, nebo na finalistku první federální SuperStar Paulínu Ištvancovou, která se živila jako vokalistka jedné z vůbec nejtalentovanějších účastnic SuperStar Dominiky Mirgové. Tyto pokusy však byly spíše neúspěšné. Do letošního Talentu se však přihlásila trojice tanečníků z Kyrgyzstánu, kteří jsou žáky fenomenálního Ataie, vítěze druhého Talentu. A vypadá to, že hoši by mohli kráčet ve stopách svého učitele úspěšně. První část jejich vystoupení byla vyloženě WOW, jelikož kluci zapojili některé opravdu pozoruhodné prvky. Bohužel druhá část vystoupení už byla slabší a kluci se už spíše opakovali. Atai by s nimi měl nacvičit jejich semifinálové vystoupení tak, aby mělo gradaci a aby ve vystoupení nechyběl příběh, což byla Ataiova silná stránka (vzpomeňme například na jeho fantastické semifinálové číslo s růží). Ale to už jsou spíš jen připomínky toho, co by kluci měli do semifinále zlepšit. Jinak není sporu o tom, že ze včerejšího dílu byli zcela jednoznačnou jedničkou a stávají se žhavými favority.

Top 3 zoufalců podle DJ Vlada:

1.Broňa Show

Tento soutěžící už před dvěma lety rozčílil Lucii Bílou svým supertrapným vystoupením v převlečení za starou bábu. Jeho číslo s tygří ženou, v němž spojil Cirkus Humberto s Lady Gagou, bylo sice o něco méně trapné, ale pořád dost trapné na to, aby to stačilo na opačný konec žebříčku.

2.Eunika Fetyková

Eunika přišla stejně jako mnoho dalších zpěvaček s dojemným příběhem, tentokrát s tím, jak drasticky zhubla a prodělala anorexii. Poté ovšem zprznila megahit Bleeding Love od Leony Lewis takovým způsobem, že kdyby to slyšel Simon Cowell, který byl mentorem této vůbec nejúspěšnější účastnice britského X Factoru, tak by Euniku na místě zabil.

3.Denis

Mám pořád v živé paměti, jak píseň Pumped Up Kicks od Foster The People v loňském americkém X Factoru na bootcampu parádně vystřihly dvě ze tří „malých piv“ Carly Rose Sonenclar a Beatrice Miller. A nejen, že Denis podání děvčat ani zdaleka nepřekonal, ale dokonce ve srovnání s nimi působil jako bezdomovec vedle princezen.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1.Tumar Kr
2. Aneta Tokárová
3. Peter a Tomáš Szabó (ti jsou už spíš jednookými králi)

Stejně jako většina dosavadních dílů měl i tento svého jednoznačného favorita. O tom, že by postoupil někdo jiný než hoši z Tumar Kr (i když se Jakubovi podařilo slušně blafovat, když řekl, že dneska určitě postoupí někdo z Čech nebo Slovenska). Na dodatečné zařazení do semifinále má ještě šanci čokoládová Aneta Tokárová a úplně ze hry nejsou ani bratři Szabóovi vzhledem ke slabosti Lucie Bílé pro pohledné zpěváky.

Hodnocení 8. dílu podle DJ Vlada:

Osmý díl patřil po talentové stránce spíše k těm slabším. Naštěstí to nakonec zachránili aspoň Tumar Kr. Ovšem Slávikova reakce na přítomnost Ataie mi přišla vyloženě nahraná, jelikož mu ani za mák nevěřím, že o Ataiovi nevěděl, když je jeho manažerem. Z poroty již tradičně nejvíc bodoval Leoš, který opět nasázel do placu pár dobrých hlášek. Moderátoři mi pořád v této řadě přijdou oproti minulým dvěma ročníkům poněkud upozadění, přičemž bych mnohem radši sledoval jejich zákulisní improvizace než předtočené scénky z vlaku nebo na kolech. Aspoň, že už ubylo fórků s Míšou. Příští týden nás tedy čeká poslední díl, ve kterém si diváci budou vybírat semifinalistu, a já už trnu očekáváním, koho si štáb nechal na samotný zlatý hřeb castingů.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
gwe
Reagovat

Nemyslím si, že je Slávik ještě Ataiův producent. Atai podle mě od něho dal hodně rychle ruce pryč. Založil z výhry vlastní školu tance a pochybuju, že jsou nějak v kontaktu, když jsou od sebe tisíce km. Navíc Slávikova ruština, ehm. Pastupájetě? No kluci byli dost vykulený, co jim to chce říct :D

2
Lukas Franta
Reagovat

Priste neni posledni castingovy dil. Priste je posledni dil, ve kterem budou volit divaci. 10 dil je rovnez poskladany castecne jeste z vystoupeni z divadelnich casingu a na konci porota vybira svoji devitku lidi ze vsech 10 dilu.

3
Broňa show
Reagovat

Zdarec, tak kdy a kam si můžu dojít převzít výhru?

4
Nikola
Reagovat

Eunika je s měkkým i.

Přidat komentář