Panáček v reality show

Vyvolení Dom snov – VIII. týždeň: Sanitka na stavbe, Kruh pravdy a rozhodujúci duel! (rekap)

13. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení Dom snov

[singlepic id=7407 w=420]

Dům snů opustil TOMÁŠ

Na stavbu prichádza nečakane sanitka. Igor s Martinou vykopali vojnovú sekeru. Kto sa stane vyvoleným týždňa v kruhu pravdu? Dnes nás čaká aj duel, v ktorom zabojuje Kika a zatiaľ neznámy súper, ktorého si vyberie dnes. Súboj po prvý raz prebehne podľa nových pravidiel. Vyvolení sa už nebudú presúvať do štúdia, napínavý okamih prebehne priamo u nich v dome. Upútavka a Rekap vo vnútri článku.

Pracovní týden VyVolených na Domu snů pokračuje. Práce odsýpá celkem zdařile, dramatizují se spíš osobní vztahy. V týdnu, který přináší Vyvoleným stavbařům zápletku v podobě nových, jim ještě ne zcela známých pravidel to může mít značné vlivy.

Nejeden z hráčů si všiml, že Igor má poslední dny oči jen pro Kiku, je pilný pracant a zabávač pořád ještě tak všeobecně? To Martina má své jisté a tak se v tomhle ohledu v Kruhu pravdy nic nemění . V poli neoblíbených vítězí s přehledem – vyfasovala palců pět. V případě Igora má ale pracovní nasazení pořád ještě velkou váhu, byť VyVoleným týdne byl zvolen jen třemi hlasy.

Když dojde na to jaké má přání, zjišťujeme že tušené podpovrchové bublání vztahů mezi „starými“ asi dostane grády. Marcel i Maja mají o Igora strach, jeden láskou ohúrený podpantofel na stavbě stačil, Kika se jim zdá navíc mnohem nebezpečnější taktickou falší.

Igor starost o svou zamilovanost tuší, ale nebyl by to on, kdyby si jako šprýmař kaskadér o to víc nepřisadil. Přeje si společnou večeři právě s Kikou.

Štáb je mu i v téhle v hře spojencem, a tak se slavnostní společná večeře uskuteční tentokrát přímo na místě. Jídelna je vyzdobena ve stylu romantické beachparty, jen kolem je signální páska. Šmírovat páreček Igor a Kika je možno jen skrz stromy od ubikace. A jasně, že se odtud závistivě zízalo. Ovšem Igorovo zamilovaně vypadající vítání Kiky bylo na kolegy moc a raději zalezli. Žhavost zapáleného staříka byla však trochu moc vlastně i na Kiku. Představení třeskutě zaláskovaného s Igorem sice dohrála, a dokonce druhý den i celkem ochotně spolupracuje na Igorově situační přihřívačce před kolegy a kamarády, ale ve zpovědce se vyznává, že lásku k němu necítí, že z její strany jde jen o kamarádské či spíše dcerotátovské city a že té romantiky a zamilované ohúrenosti na ni bylo moc až jí to vadilo. Ono, řekněme si to upřímně, to Igorovo matlání a rozlívání zmrzliny by bez prudké zamilovanosti a nižší než maximální hladiny alkoholu v krvi asi špatně snesl i leckdo druhý.

Kromě zpovědky má Kika potřebu si morální kredit zpevnit i přímo na staveništi. Začala u Mareka, však si přece nemyslí, že ona by byla tupaňa, aby si jen tak nabalila starého koreňa. Takový Marcel si o Kice rozhodně nemyslí, že je tupaňa, spíš právě naopak, ale špatně se smiřuje s tím, že tuponěm je onen starý koreň. Kika pochopila, že lépe zaboduje, když podezření z Igorova falešného namotávání zjemní i u samotného předmětného. Nejspíš dobře ví, že aj u Martinky má už tisící mínus bod, i když tu slavnostní šmírajdu omylem zaspala. Kika si potřebuje Igora takticky pojistit a co takhle uhodit na strunku otcovskou – Igorko si celý moj tata.

Marcel si vymýšlí raději náhradní zábavu. Vsadil se s Majou, že ji do večera rozpláče. Pátek je ale také den kontrolní. Pán majster Vlado oblejzá stavbu v vodováhou velmi pečlivě, vcelku je spokojen, ale Martinko díry a mezery v zateplovací vrstvě nutno zapěnit, prověsy pod střechou předělat a hlavně to celé i vzadu dodělat.

Což to je brnkačka, s kterou si pánové snadno pohrajou. Večer so dočkáme rozuzlení sázky. Maja je za předchozí týdny s Bandou zocelena a ani oko neorosila, zato Marcel pod jejím příkazem pokorně padá na kolena a slzí alespoň na oko. Chtěl by flaštičku, i když si Maja přála ty šminky. Maja si ale pořád cení té své Marcelem zpunktované oslavy a flaštičku pro Marcela sama myslela. Jen ji fikaně schovala a nechala jej škemrat samostatně ve zpovědnici, kde zrovna dlela Martina s éčkama. A z toho Marcel dobře nevyšel, požadované splnil i když se mu do toho nechtělo. Maťa se totiž už hned zpočátku vyznala z toho, že Marcela chce dusit prsama. Moc si to užila, Marcel se poté asi raději ještě jednou umyl.

Tmu a klid staveniště ale náhle prořízně blikačka – přijíždí sanitka. Kika si od rána stěžuje na bolest v zádech, je pár let po úrazu a při té slavnostní večeři v zápalu tance s Igorem na ně upadla. Vyšetřování trvá příliš dlouho, a starostlivý Igor se na Kiku něco načekal. Měl trochu výčitky , za ten nepovedený taneček, ale přesná příčina diagnózy se nestanovovala, Kika jen dostala infuzi.

Sobota je vyplněna pilnou robotou, dokončuje se zateplování. Marcel dnes obzvláště blbne, baví se zapalování sprejových plynů a točí tím Moniku. Točí ji svými vtípky nejen tento den a Monika se vytáčá nerada. K veselí ostatních v poledne už na Marcela bere aj dlhou dosku.

Čekání na súboj s novými pravidly se zdá dlhé. Nikdo netuší jaké novinky přinese a všichni se jej bojí.

SÚBOJ

Jak diváci ví už z upoutávky, Súboj se dnes odehraje přímo na stavbě. VyVolení to ale zatím netuší a trochu je tedy Sajfa hlásící z domácí plazmy překvapí.
Nejprve se jako obvykle hodnotí uplynulý týden. Zadané práce partia splnila i pod vedením stavbyvedoucí Martiny. Pyšně se dme sice jako obvykle, ale také je taktička – vychválila i Ivana za jak jí byl příkladem v dokonalosti přístupu k zaměstancům.
Postupně se svými dojmy svěřují i ostatní . Kika si v kuchyni užila spoustu aj poněkud nevšední práce, nefungovala pračka a tak prala ostatním v ruce i prádlo osobní. Sajfu i auditorium informovala též i o tom, že Igora má jen za kamaráda.

Sajfův plazmový príhovor pokračuje konečně i přiblížením nových pravidel. V souboji už nebudou žádné boje. Rovnou se rozhodne, kdo VyVoleným už nevoní – kdo není na stavbě přínosný, kdo si Dům snů podle nich nezaslouží.
-Kuchař je prvním ohroženým a musí si okamžitě vybrat toho, kdo podle ní by už na stavbě neměl být.

Kika má jasno hned. Vyjádřila se v tom směru k němu už po svém návratu z mise. Tomáši jsi ťupko, sice jsi zateplil dům a s tebou si nejmíň rozumím.

Oba jsou vzápětí vyhnáni mimo parcelu a VyVolení se zatím přesunou nahrou před dům k loučemi osvětlené aréně. K Sajfovu stolečku s fotkami duelantů chodí ale po jednom. Ostatní nevědí pro koho se rozhodli a nikdo nevidí jaký je průběžný stav.

První rozhoduje Monika. Tomáš je fajn, ale nemá k němu vztah, své „V“ dává Kice
Marek to má podobně. Kika mu pomáhala s jeho profesí a Tom po odchodu Zuzi rezignoval.
Martina je prý rozhodnutá už pár dnů na milion procent. Kika má zdravotní problémy a s bolavými zády tu nemá být.
Maja uvažuje takticky. S Tomášem ji pojí stejně dlouhá doba pobytu a budovatelských zásluh.
Marcel se rozhoduje také takticky, i když svého kámoše tím asi nepotěší. Tomáš je pro stavbu potřebnější.
Ivan se staví jako rozhodčí objektivní. No v každém případě své rozhodnutí umí věrohodně obhájit. Tomáš jej pracovně tento týden zklamal.
Poslední rozhodnutí připadne na Igora. Protože nezná průběžný stav, neví jak důležitý je právě jeho hlas. Tomáš hodnotí jako pracovitého, ale i Kika se práce nebojí, lehce se učí a na její novou profesi dojde až později.

Tomáš s Kikou se vrací na stavbu. Stojí každý sám v jednom z rozestavěných pokojů v patře (nemají přední stěnu) a teď se dozvědí jak dopadlo tajné hlasování ostatních. Sajfa otáčí na světlo tabuli s výsledky.

Dům snů musí opustit TOM

Tomáš vypadá, že mu to v první vteřině nedošlo. Důvod proč takhle dopadl tuší v tom, že misijníci drží pospolu. Igor ale asi správně odhadl, prý jej zklamal a má otevřít oči. Bude držet palce Marcelovi, protože ten si podle něj dům nejvíc zaslouží.

Pro Tomáše Patáka z Macichova tedy v sobotu hra o Dům snů skončila. Je trochu zklamaný, zrovna si uvědomil, že sen je už tak na blízku. Ale zároveň nesmutní, poznal tam Zuzku a splnil si sen být v TV.

Jaký byl Tomáš v průběhu hry a proč dnes dohrál?

Tomáš byl na první pohled sice sympaťák, ale zpočátku se projevoval poněkud neslaně nemastně. Jeho trochu vyjeveného výzoru hbitě využila Zuzika, hupla s ním do peří a bylo vymalováno. Tohle partnerství Tomovi podle všeho zásadně ublížilo. Ač se na stavbě činil pilně a statečně, dojem podpantofláka VyVolené hysterky, potvory tím nesmazal. Navíc zřejmě v úsilí po jejím odchodu skutečně povolil a jistá naštvanost s rezignací se zračila i v jeho mnohem smutnějších očích.

Kika se naopak projevila jako fikaná šelmička. Nechybí jí vtip, kolegy dokáže žahnout a zároveň v sestřizích skutečně vypadá pracovitě a šikovně. Sázka na bližší sblížení zrovna s Igorem se jí vyplatila. Je pravda, že to tak vyšlo vlastně logicky. Ivan je zadaný otec rodiny, Marek si rozumí s Majou a Marcel hází pohledy po Maje. Že Martina nemůže být spojenec pro nikoho déle než dvě hodiny, pozná i úplný blbec. A Igor to má s parťáčkami vlastně podobně. Ž e mu nucený celibát prohání ruce, nohy i gatě také málokdo přehlédl. Uvidíme co nového to ale v dalších dnech na stavbě přinese.

okkvp & Elko

Sledujem RS z obou stran hranice, spolupracujem bez ohledu na věk či pohlaví, píšeme česky i slovensky, a někdy i československy. Snad nám to odpustíte. Větrem ošlehaná smesviň a pohledný, nadějný mladý muž komentují HP, když Bazinga nemůže

VyVolení Dom snov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
okkvp
Reagovat

jsem myslela, že bude nějaké arénové soupeření a ne jen řekni koho chceš. Připadám si nějak ošizeně.
A navíc mám trochu strach na příště i o mé oblíbence, misijnice mi k srdci nepřirostly.
(rekap bude zítra, doufám, že do brzkého odpoledne)

2
BlaBla
Reagovat

no taky jsem na to koukala…faktem je, že takhle nemůžou moc taktizovat, bo neví jistě, kdo koho dá…ale Igor mi přijde, že myslel p…m … nechat tam Kiku místo Tomáše…jasné, když má Tomáš krámy, tak je těžce nepříjemný, to víme, ale myslím si, že si tam zaslouží být víc, než Kika..

Souhlasím s tebou, misijnice mi moc nepřirostly…riaditelka mi přijde afektovaná a Kika??? Taková stará mladá…ještě nevím, co si o ní přesně myslet :)

3
Radim
Reagovat

Tak musíme uznat, že Kika zvolila dobrou taktiku… nelíbí se mi to a chudák zamilovaný Igor to posral :(a teď to budou mít staří VV moc těžké, ale myslím si, že tento týden to Martinka nějak zachrání :D a možná i Marcel zkouší něco na Moniku.

4
psice
Reagovat

No jsem zvědavá, zda Martince její taktiky vyjdou, aby následující sobotu nevypadla, protože má opravdu na mále. Nevíte, kdo rozhoduje o vypadnutém, když bude stav tajného hlasování 3:3 ? Řekla bych, že stavbyvedúci, ale nejsem si jistá, zda to Sajfa říkal

5
okkvp
Reagovat

Ještě upozornění – od příštího týdne se opět mění vysílací čas v úterý a čtvrek se budeme dívat až o 22.55

6
limbora
Reagovat

Ajajajaj, Igore – přesně v duchu: Když chytne stará stodola, to je, panečku, oheň… Velmi výmluvná byla i závěrečná konspirativní hláška Martinky k někomu z misionářů:“ Pridám sa k vám… „Jsem tedy zvědavá, jak zaintrikaří.

7
Slámka
Reagovat

Asi to má malou sledovanost, když posouvají čas na pozdní hodiny, škoda.
Igora je mi líto, až bude střízlivět, bude to hodně bolet. Martinka je čím dál afektovanější, ty grimasy..

8
Lorinka
Reagovat

4-Martinka vypadne, sama to říkala. Takové losování je na nic. Ten kdo spolu táhnou nebo spí, tak nevypadne. Kika to provedla velice dobře. Je to jediná osoba, které to myslí. Asi to tušila, jak se bude vyhazovat a na vsadila. Měla by mít imunitu a poslat za kuchařku Martinku. Ta se z toho zblázní a půjde domů. To má za to její špekulování. To bude fičák, nepomůžou jí ani ty její velká ,,éčka,,

9
Lorinka
Reagovat

2-Igor nemyslel pe….m, Igor uvažoval velice pragmaticky, protože vyhodil silného soupeře. Pokud mohu, tak vyhodím konkurenci. Ale to ty nemůžeš pochopit.

10
BlaBla
Reagovat

9 – Nemyslím, že by Igor vyhodil silného hráče. Já teda osobně Tomáše za silného nepovažovala. Bo jasně dal najevo, jaký je bez Zuzky a pochybuji, že by se dožil finále.

jsem ráda, že víš, co můžu a nemůžu pochopit :-)) aspoň někdo mě dobře zná :D
Každopádně takovéto výpady nedokážu opravdu pochopit :-) ale je to častý rys anonymních diskuzí, tak to přecházím :-)

Přidat komentář