Panáček v reality show

Výměna manželek IV. – 2. díl – Napjatá rodinná atmosféra si vyžádá zásah policejní hlídky (15.3.)

14. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

Výměna manželek
Dvě rodiny a dva různé životní styly. To je základ pořadu Výměna manželek. Zvládnou vyměněné manželky chod nové domácnosti? V neděli večer se o to pokusí Irena, matka 4 dětí, které vychovává spolu se svým bývalým manželem a zároveň současným přítelem Alešem, s nímž se po rozvodu opět dala dohromady. Spory o otcovství jejich dětí jsou podnětem pro neustálé hádky rodičů a sestry Ireny, kteří bydlí v přímém sousedství.
Druhou vyměněnou bude Petra, mladá maminka dvou dětí. Je vdaná teprve tři roky a už sklouznul jejich život do stereotypu, ze kterého se snaží vymanit. Pomůže jí k tomu nová rodina? Zvládne Petra výchovu čtyř dětí a rodinné hádky se sousedy, které vyústí v zásah policejní hlídky? Vydrží naopak Irena nudu v paneláku? Na to vše se můžete těšit v neděli večer, kdy TV Nova odvysílá druhý díl reality show Výměna manželek.

O čem byla dnešní Výměna manželek? Posuďte sami.

Mašovice u Znojma,
tam bydlí první rodina dnešní Výměny manželek. Irena (36) žije se svým bývalým manželem a tedy nynějším přítelem Alešem (40). Po třinácti letech se rozvedli, aby se později k sobě vrátili. Mají dceru Irenu (18) a syna Aleše (15). Po rozvodu si Irena pořídila syna Radka (4,5) s jiným partnerem, ale po čase se vrátila zpět k bývalému manželovi a mají dalšího syna Nicolase (5 měsíců). K tak početné rodině patří i hospodářství, chovají koně a součást domu tvoří hospoda, kde celá rodina pracuje. V sousedství bydlí její sestra a rodiče, ale mají problémy a nekomunikují spolu. Do Výměny se přihlásili, protože chtěli zkusit změnu.

V Chrudimi,
v panelákovém bytě 4+1 žije Petra (22) s manželem Romanem (33). Vychovávají dvě děti. Jsou spolu tři roky, pořídili si děti dříve, než se vlastně pořádně poznali. Davídek (2,5) a Nikolka (1) přišli brzy po sobě, Petra se cítí osamocená, chtěla by zjistit, zda se ještě mají rádi, nebo zda je spolu drží už jen ty děti.

Sbaleno, Výměna může začít.

Irena z vesnice do paneláku v Chrudimi.
Příjezd, manuál, nic nového co bychom neznali. Přivítání s Romanem a dětmi. V manuálu ji zaujalo, že by měla denně uklízet, tomu se dost diví. A to neví, že Petra měla v plánu vyrazit do její domácnosti pro jistotu rovnou s čisticími prostředky.
Irena brzy pozná, co je to nuda v paneláku. Venku prší. K obědu bude sáčková polévka, zřejmě běžná věc v této rodině. Potom nákup a překvapení. Roman vykoupal děti a uložil je. Podle manuálu je věšení prádla Romanova záležitost, ale z nudy ho ráda pověsí. V klidu uplyne polovina výměny, nastává čas, kdy se otočí role a vládnout by měla ona.
Má přání, aby Roman opravil opadané kachlíky na balkóně, přimontoval nové šňůry na balkón a aby ji vzal někam na oběd.
To není problém, dětem se zajistí hlídání a vyrazili na nedělní oběd. Výběr nechala na něm, steak vypadal dobře, chutnalo jí. Roman odjel hrát na diskotéku, Irena má volno, na to není zvyklá.
Splnění úkolů byla nakonec zábava pro oba. Poslední kachlička byla moc velká, čím ji uříznout? Irena to vyřešila a tak se dílo nakonec podařilo dokončit. I šňůry jsou namontované, jen nechápu smysl dvou řad pod sebou, protože ty nové moc stabilně nevypadají.
Výměna probíhá i nadále ve stejném klidu jako doposud. Zpestří si je nečekaným výletem do hřebčína, který se všem líbil. Pískoviště, úklid domu a je čas se loučit. Roman na závěr uvaří večeři na rozloučenou.

Mašovice u Znojma a jak tam probíhala Výměna?
Petru přivítá manuál a prázdný dům. Správně odhadne chov koní a objeví i hospodu, která je součástí domu. Přála si větší děti a vidí, že ji čeká i miminko.
Seznámení proběhne v klidu, večer už je potřeba, aby pomáhala s obsluhou v hospodě. Od patnácti let brigádničila v baru, toto prostředí jí proto není cizí. Navíc jí pomáhá dcera Irenka.
První večer a plná hospoda. Zřejmě chtěli být všichni obyvatelé v televizi :-)
Ranní vstávání je horší, ale všichni si pomáhají. Je potřeba zajet pro trávu pro koně, denně by jí to nebavilo.
Sousedé ze vsi jsou zvědaví, proto uspořádají pro Petru posezení a grilování na zahradě, aby se s ní lépe seznámili.

4. den – Návštěva sestry původní manželky Ireny.
I když obě rodiny spolu nekomunikují, sestra zřejmě nemohla vydržet nezjistit, co se za plotem děje. A hlavně je přesvědčená, že je její povinností seznámit Petru se situací v rodině. Petru to očividně nezajímá, ale sestra má jiný názor. Je k nezastavení. Když se jim ji podaří vyhodit, tak do hodiny je zpátky a pokračuje v obviňování a nadávkách na sestru. Co jí vadí? To, že sestra má třetí dítě s jiným mužem a dokonce tvrdí, že ani Nicolas není Alešův. Nechce uznat, že on ji má rád. Petru obviní, že je stejná, protože odešla od dětí. Nikdo nechápe, proč přišla, ale to je prý běžné.
O dva dny později opět konflikt, tentokrát i s rodiči Ireny. Jeden z hostů zavolá policii. Přijede jich hned několik aut, zřejmě se také dozvěděli, že vše natáčí televize a chtějí si užít svých pět minut slávy.

Další dny už zase probíhají v klidu. Naplánují si výlet na Vranov. V neděli si Petra přeje, aby měla Irenka celý den volno a syn Aleš zase v pondělí.
Jenže přichází zdravotní komplikace a Irena končí ve znojemské nemocnici se zánětem močových cest. Druhý den se jí uleví, tak Petra, Radeček a Aleš vyrazí na slíbený výlet na Vranov. Prohlídka zámku se jim všem líbila.
Aleš splní i další úkoly. Opraví dlažbu a fasádu domu.
Poslední den přináší i poslední „šichtu“ na place.

Aleš je šťastný, že do Výměny šel, zjistil, že si dělají na sebe málo času, musí to změnit, určitě jim to prospěje.
Petra se domů netěší. Manžel jí nechybí, jen děti. To netuší, že manželovi se po ní stýská, a že si chyby, které oba ve vztahu dělají, uvědomuje.

Loučení se koná v obou rodinách. Je vidět, že tentokrát si nové manželky v náhradní rodině rychle zvykly a proto je i loučení těžší. Petra se zajede rozloučit i za Irenkou do nemocnice. První cesta její maminky Ireny, která o nemoci dcery nic netuší, povede také rovnou sem.

Mezi 8 očima
Irena – Roman je výborný člověk. Měla se v rodině dobře.
Petra – měla se také v nové rodině báječně, plno skvělých lidí a Aleš jí byl opora. ,,Romane, zavřeme vrátka a otevřeme jiná, lepší“, tvrdí Petra. To jí poradil Aleš. Petra uznává, že dělala chybu, když se snažila vše dělat dokonale, být vždy perfektní a když to nezvládala, hádala se s manželem.
Irena prozradí, že u nich zavřená vrátka byl rozvod. Otevírání = návrat, bylo ještě tvrdší. Ví, že má jen svou rodinu, že je občas moc tvrdý dozorce, musí jim častěji říci, že je má ráda.

Celá dnešní Výměna manželek proběhla v klidu, krom výstupu sestry, nebyla o úklidu, nebyla o hádkách, ukázala, že když se chce, dokáže deset dní rodina fungovat i s vyměněnou manželkou – maminkou, zcela bez problémů.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Petr Novák
Reagovat

Jako nic proti, ale ta „ségra“ vypadá už na první pohled na nehoráznou bůůů bůůů. :-) Přesně tenhle typ lidí bytostně nesnáším.

2
ajda
Reagovat

Mám dojem, že ta „ségra“ s rodinou, bude jediné „vzrůšo“ dnešní výměny :o(

3
Petr Novák
Reagovat

tjn, zatím se mi všichni ostatní zdají v pohodě… hlavně táta hospodský (Aleš?)

Těch policajtů tam je nějak hodně, ne? :-) To chtěli být všichni v televizi? :)

4
Kachna
Reagovat

Irena s Alešem jsou fajn, Petra je trochu herečka, působí to na mě, že si vlastně dává inzerát na chlapa. Sestra – blázen, velmi labilní a zlý člověk, dál netřeba komentovat.

5
Pattrick
Reagovat

Pěkný díl :) nic víc, sestra trošku pošahaná, ale tak. Celkově si asi každá rodina z toho něco vzala

6
ajda
Reagovat

Docela jsem měla zmatek ve 4,5 letém Radečkovi. Kluk nikde, všude holčička s culíkem, dokonce na výletě si vykračuje v růžové bundě a on to celou dobu byl Radeček :o))

7
JJ
Reagovat

Přesně Ajdo, pořád jsem přemýšlela, kde je Radeček a jak se jmenuje ta hezká holčička :-)

Jinak v rodině máme taky takovou pošahanou ženskou, která po 20 minutách rozhovoru začne řešit rodinnou událost, která se údajně stala před 20 lety a rozhovor končí hádkou. S některými lidmi (bohužel i přibuznými) člověk prostě musí omezit kontakt na minimum.

Já bych postavila hóóódně vysokou zeď mezi zahradami, protože jinak bych na ně vychrstla kýbl s vodou – jak tam čuměli mězi těma tůjkama a krákorali něco po čem jim bylo houbelec.
Věřím, že po shlédnutí této výměny by jim stavební úřad dovolil postavit i třímetrovou zeď.

8
sigi
Reagovat

otřesné příbuzenstvo a vztahy – od takových „sousedů“ je snad lepší se odstěhovat. obě rodiny v pohodě, první díl, kdy manželky neřeší problémy v druhé rodině, ale jen ty svoje – domácnost oběma dámám krásně odsejpala. maminka v nové roli hospodské byla dojemná, naprosto ji chápu – hospoda a koně, to je pane kalibr :)

9
Pattrick
Reagovat

Ta „holčička“ byl Radeček :D A já tady celou dobu říkám, proč mluví o Radečkovi :D

10
ter
Reagovat

bezva díl, konečně žádný uměle vyvolávaný konflikty, obě maminy hodně sympatický…. u tý ségry-jedubaby podle mě bylo naprosto evidentní, že si na Aleše sama brousila zuby :) třeba doufala, že ho po rozvodu uloví :) jo a při příjezdu celý policejní výjezdovky k sousedský hádce jsem se smíchy málem zakousla do křesla :-DDD

11
xxx
Reagovat

Kdo volal Policii? Když jim někdo řekl, že je tam TV, tak jich muselo raději přijet víc.
Sestra za plotem určitě dostala honorář – jako dostávali dříve spoluúčinkující. Tahle si aspoň užila svých pět minut slávy. Třeba jí štáb patřičně popíchnul :-)

12
Lili
Reagovat

Moc mě vždy těší,když vidím,že oběma zůčastněným stranám výměna „něco“ dala.S námi lidma to opravdu ještě není až tak špatné…:)Zdá se,že stále je větší část těch,kteří mají chuť na sobě a na svých vztazích pracovat.
Moc fandím oběma zůčastněným rodinám,aby „ovoce“ vytěžené z tohoto pořadu dovedly náležitě využít a zužitkovat. Intuitivně cítím,že na počátku tohoto všeho byla ušlechtilá a nesobecká touha některých zůčastněných,o vzájemné prohloubení a pochopení vztahů a touhy žít jeden pro druhého.
Dokonce našli odvahu se při svém „hledání“o své zkušenosti podělit s námi diváky.Za to jim patří můj dík a vřelé uznání. Líbí se mi,když lidé pomocí tohoto pořadu začnou pracovat na svých nedostatcích,neboť všichni máme co vylepšovat!!!
V bibli se píše: „Třísku v oku druhého vidíš hned,zatímco trám ve vlastním oku nevidíš…“ Tento pořad jakoby občas využíval právě tohoto přísloví(sice pouze laicky,ale někdy možná lepší,než hodiny prosezené u psychologa) a po tomto díle není pochyb,že „nahlédnutí cizích očí“ skutečně dopadlo na úrodnou zem!! Paráda,nádhera,dokonce i můj náctiletý syn označil tento díl za nejlepší!
(Bohužel jsou mezi námi i tací zaslepenci,kterým ani „svěcená voda“ nepomůže a tak vám rodinko z Mašovic u Znojma,přeji hodně trpělivosti a hlavně PEVNÉ NERVY,budete je ještě díky Vaší zlé sestře potřebovat…Ta třímetrová zeď v tomto případě nebyl špatný nápad,pokud se raději nechcete rovnou odstěhovat…)
Přeji mnoho zdaru a hezký život!

13
udavač
Reagovat

Huh, dobrý díl, sestra byla vynikající:-))Btw nepřipomínal Vám Petřin manžel toho týpka z Hledá se táta,toho jak bydlel v Polsku?mně hrozně.

14
Bublina
Reagovat

Myslíš Milouše???? hihihihi… jsi mě pobavil…

15
ajda
Reagovat

To by se bavil asi i Miloš :-))
Ale věřím, že jeho jsme v tv neviděli naposledy. Mít manželku, třeba by šel i do Výměny :-))
Tím vůbec nechci urážet Romana, byl to sympaťák, neměl ale Milošovy „móresy“ .

16
udavač
Reagovat

:-))já myslel spíš fyzicky:-))

17
Ivana
Reagovat

výměna manžeelek je super

18
sona902100
Reagovat

Ja videla jenoom kousek a Radecek nikdé byla tam jen nejaka mala holcina s culicky a taky si myslim ze ta vymena je proto aby si lide dokazali samy sebe i navzajem dokazali vazit jednou sem tam videla LESBY!!!! a meli tam dti a ten kluk stou holkou tam to je des co
rikaly tej zenskej tati dokazete si to prectavit

19
vampirecat
Reagovat

tak malej radeček vypadá jako děvčátko,nevidím to v tom problém,to nemusí ještě nic znamenat…a i kdyby byl pak až bude velkej gay-tak je to jen jeho věc…horší jsou ty sousedské vztahy..mít takovou sestru bych rozhodně nechtěla-vůbec si to nedovedu představit-že by mě vlastní sestra nenáviděla,že by byla taková ježibaba..jsem ráda že já mám úplně bezva sestru a bezva bráchu..mám je moc ráda oba..oba otcové byli fajn.ten mladší byl takovej flekmatickej pohodář….ten starší úplně bezva..je vidět že je to super otec,miluje všechny děti,i když radeček není jeho-takových chlapů je málo-úplně vzor dokonalého taťky…blondýna byla taky fajn..možná bych řekla trošku přísná a moc akční(mohla by trošku vypnout) a taky ty dvě starší děti tak nepřepínat,a ta druhá žena byla možná trochu labilní a vůbec měla by i ujasnit co vlastně chce-má fajn rodinu…nevím co ji vadí…jinak bezvadný a docela klidný díl-bez zbytečných konflitů mezi účastníky (až na tu zlou sestru)

20
Paja
Reagovat

Chudáci rodiče a ta sestra! Oni řekli pravdu a dočkali se toho,že to sestříhali tak,že z toho vyšli jako ti nejhorší! Chtěl bych vidět teď ty dvě herečky, které se tam přišli jen zviditelnit a nakrucovat! Škoda, že se taky nenatáčí po několika letech návraty-JAK TO DOPADLO,tak jako v Nebezpečných vztazích! Myslím,že by jste se všichni divili,když by jste viděli tu pravou realitu!

21
Pavla
Reagovat

@xxx: Ta účinkující sestra jsem já! Jestli myslíte ten zhuleny a věcně opilý natáčecí štáb,tak ten žádný honorář nedává,jen vyprovokuje lidi, aby řekli pravdu o lidech,které natáčení a pak to použijí, aby tomu dali nějaký děj a měli sledovanost! Vy si myslíte, že snad ty dvě krásky o sobĕ řeknou pravdu,jaký ve skutečnosti jsou? Tak to jste pěkně na omylu!!! Jedna za18 ta druhá bez 2 za 20!!! Tak takové byli!!! Uplatit se dnes dají všichni,když jim dáte to co chtějí! Zhulencovi-trávu a ožralcovi-chlast!!! Toho bylo v hospodě dost! Škoda,že nebylo vidět to,co se odehrávala mimo natáčení! Hodně by jste se divili!!! 😀

22
Renata
Reagovat

Výměnu manžele příliš nesleduji, ale protože bydlím nedaleko Znojma tento díl jsi pamatuji.Aby jste si mohli udělati představu o lidech , kteří v takových pořadech vystupuji, musíte je poznat osobně Potom teprve rozeznáte realitu od vystoupení ochotnického divadla.Tento pořad je hlavně o osobních ambicích a penězích.

Přidat komentář