Panáček v reality show

Výměna manželek VI. (27.9.): Zlobivá trojčata a vztah jako časovaná bomba! (5.díl) + rekap

28. Září 2013 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=7180 w=420]

V páté epizodě RS Výměna manželek se představí rázná Iveta v rodině se zlobivými dvouletými trojčaty a Markéta bude „bojovat“ s neuspořádanou rodinou a partnerským vztahem jako na houpačce. Ustojí páry Výměnu manželek, nebo to bude jejich konec?

[singlepic id=7213 w=420]

Opava vs. Ivančice

Iveta (39) a Radek (40) z Opavy

Žijí v paneláku v bytě 4 1 a mají tři děti. Chlapečka Maximiliána (2) a holky Adélku (7) a Elišku (14). Rázná Iveta s Radkem žije teprve 15 měsíců a ráda by ho díky pořadu změnila. „Chtěla bych, aby se změnil. Aby přestal pomáhat své bývalé manželce. Chci, aby si uvědomil, že jsem tady já a ne ta jeho bývalá paní,“ říká Iveta. Povoláním manažer Radek žádné výhrady nemá, je zvědavý, co bude. Svou nástupkyni žena upozornila na probíhající rekonstrukci bytu, vytíženého přítele Radka a děti popsala jako hodné.

[singlepic id=7214 w=420]

Markéta (30) a František (35) z Ivančic

Bydlí v rodinném domku a vychovávají čtyři děti. Honzíka (6) a pak dvouletá trojčata! Marka, Vojtu a Matýska. Rodiče mají díky dětem doma vojnu jako řemen a těší se na zpestření každodenního stereotypu. Markéta doufá, že si trochu odpočine. „Jsem zvědavá, jak se k tomu postaví jiná manželka. Zároveň chci, aby si manžel vyzkoušel, jaké to je až tu nebudu, co všechno dělám a co musím zastat,“ říká. Nástupkyni upozornila na velmi živá trojčata a upozornila, že je třeba mít neustálý přehled o jejich pohybu, protože všude vylezou, umí vše otevřít, zkrátka jsou dost akční.

Výměna začíná

Iveta chce změnit přítele Radka a Markéta touží zbavit se na deset dní domácího stereotypu. Starostí se čtyřmi dětmi je víc než dost, manžel by měl poznat, co vše vlastně doma dělá. Obě ženy si na cestu pořádně nacpaly kufry. Markéta přibalila čokoládu, Iveta plavky, poslední loučení a vzhůru do neznáma.

Poprvé v novém domově manuál

Markéta je v paneláku, toužila po jednom dítěti, bude mít tři, ale to zatím netuší. Iveta prý umí orat, později zjistíme, že hlavně s Radem, umí štípat dříví a odmítá pavouky a hady. Domeček jí nedělá na první pohled problémy. Klasika, počítáme postele, boty, nočníky i odrážedla. Iveta se dočká nechtěných hadů. Manuál prozradí přesný počet dětí i povinnosti, které musí v nové domácnosti zvládnout. Zatím obě v klidu, věří, že vše proběhne v pohodě.

Den po dni

První ráno je v Opavě nuda. Markéta má čas na kafe, v rodině se nesnídá, stačí nachystat svačiny a vyžehlit. Ne prádlo, ale Elišce vlasy. Adélku jen učeše. Iveta si moc klidu neužije. Trojčat je všude plno, energie jim hned po ránu rozhodně nechybí. Po snídani jede Franta do práce a cestou odveze Honzíka do školy. Trojčata jsou v sedačkách, Iveta si konečně dá první cigáro a kávu. Přebalit, nakrmit, uklízet, odpočívat na dvorečku a zase dokola. První den a už je chudinka unavená. Trojčatům chuť k jídlu nechybí, to v Opavě je Maxík pravý opak. Jídlo odmítá, jedině párek bere na milost, mívá ho totiž pravidelně.

Den třetí

Max opět odmítá jídlo, opět přichází na řadu párek a krmení u televize. Proč odmítá kousat? Markéta má podezření, že má něco se zoubky. Zubní kartáček ve svých dvou letech nezná, nebylo by se čemu divit.

[singlepic id=7216 w=420]

Honzík chce mít náhradní maminku sám pro sebe a k tomu má chuť na ovocné knedlíky. Asi čekáte, že pro matku tří dětí žádný problém, ale omyl. Vaření ji nebaví, nevaří, zdržuje ji totiž od sportování. Konkrétně od bruslí a asi i cigaret, káviček… Ještě že má maminku, která jí pravidelně navaří. S pomocí kuchařky to nakonec zvládla. Jistě, trojčata musela z dohledu, Franta je vzal na procházku. Oběd chutnal a večerní koupání bylo hodně „divoké“. Uspávání je tatínkova povinnost. Unavená Iveta skládá prádlo a vzpomíná na klid v Opavě. Začíná litovat, že se „vyměnila“.
V Opavě se konala rodinná procházka, klídek, pohoda.

Den čtvrtý

V Opavě vládne setrvalý stav. Rodinná idylka pokračuje. Jako každou neděli, pro mladší děti si přichází jejich otec a Markéta bude vařit. Eliška má „nevařící“, ale sportující maminku, proto si tu náhradní u plotny s radostí užívá.

[singlepic id=7215 w=420]

V Ivančicích vyráží na výlet do brněnského muzea. Výlet ještě nezačal a Iveta má všeho dost a chtěla by domů. Možná zábava pro tatínka, ale trojčata rozhodně k tichým a klidným návštěvníkům patřit nebudou. Ze všech exponátů slaví největší úspěch odpadkový koš. Dva kluky do kočárku, jednoho na záda a Iveta se musí starat sama. Zbytek rodiny si odskočil v klidu okouknout ještě expozici mincí. Návrat domů znamená opět stejný kolotoč křiku, nepořádku a na konci je jak jinak než vyčerpaná Iveta. Opět by chtěla balit a jet domů.

Změna režimu

Iveta žádá prstové barvy, modelínu, papíry, igelit. Pro divoká trojčata velmi vhodná zábava. Touží uspávat večer děti a také si zabruslit. To budou muset možná až do Brna, ale tatínek to nějak vymyslí.
Markétaby ráda pro Maxe stoleček a židličku. Pohodář Radek s tím nemá problém, podobně jako s pořízením zubního kartáčku. V pátek bude hlídat babička, ráda by si někam večer vyrazila za zábavou.
Iveta se hodně přecenila. Uspávání je boj kdo s koho, po třech hodinách je konečně klid. Opakovat tuto činnost rozhodně už dobrovolně nebude.
Maxík má oteklé dásně a svůj první kartáček v životě. První večer ho to bavilo, snad mu to vydrží. Radek má ze změny radost. Je obdivuhodné, jak hezký vztah má ke všem třem dětem, které nejsou jeho.

Den šestý

Supermáma dnes rozvíjí fantazii trojčat. Na zemi igelit, papír a během chvilky jsou barvy všude, v puse i na oblečení. Kluci se stihnou i počurat. Starší bráška se na barvičky těšil, ale má smůlu, kluci vše rozpatlali sami. Iveta s ním nepočítala a natvrdo mu to řekne. Že je Honzík smutný neřeší, ona to tak rozhodla a hotovo. Barvy mu slíbí na druhý den, ale on je chce hned a tatínek skáče, jak on píská, všeho nechá a jede se pro barvy. Výsledek? Naštvaná Iveta a spokojený Honza.

[singlepic id=7218 w=420]

Do opavské domácnosti přibyl stoleček pro nejmenšího a ten má z něj radost. Okamžitě ho baví i jídlo.

Den sedmý

Stav na bojištích? V Ivančicích přituhuje, v Opavě pořád slunečno. Markéta se prochází s Maxem a krmí na řece kačeny. Eliška má premiéru u kadeřnice, výsledek je hodně sporný. Chválí Markéta, chválí Radek a i Eliška vypadá spokojeně. Za Ivetou nikdo nesmutní, klidně si Markétu nechají delší dobu.

[singlepic id=7217 w=420]

Franta plní úkol, vyvezl Ivetu na brusle. Ta by jezdila a jezdila, děcka to však za chvíli nebaví a jede se domů. Iveta chytá alergii na náhradního partnera, dokonce už by ho i propleskla.
Franta se těší na brzký konec Výměny a Iveta má všeho plné zuby, bolí ji hlava. K večeři budou párky a do toho všeho Iveta požaduje druhý den dřívější návrat tatínka, chce jet do města. Ten jí nic slíbit nemůže a je zle. Cigaretka a kolotoč výčitek. Je arogantní, nadřazený, odporný, ona dokonalá…

Den devátý

V Opavě se loučíme o den dříve. Jen s dětmi, odjíždí na víkend k babičce. Markéta dostává adventní sexy kalendář. Večer si jdou posedět do restaurace, příjemná atmosféra vydržela v této rodině i poslední večer. Radek je rád, že mu v některých věcech otevřela oči a byl by rád, kdyby změny vydržely.
Loučíme se i v Ivančicích. Iveta dostala kuchařku a děti dárky. Začíná mít obavy, jak zvládne společné setkání mezi osmi očima. I zde se koná poslední slavnostní večeře, jen v domácím prostředí a mírně opožděná. To Iveta nese s nelibostí, jako vlastně už vše v této rodině. Frantu nesnáší, díky vousům vypadá o deset let starší, než je. Holka se asi nevidí v zrcadle, protože ona taky a nemusí mít ani tepláky, nebo ohrnuté rifle, které jemu vyčítá. Před desátou je maso hotové, Iveta se dočká i vína.

Den desátý

Odjezd! Markéta se domů těší, má obavy z Ivetiny reakce na provedené změny. Radek tuší, že Ivetin temperament změny asi jen tak v klidu nezvládne. Ani ona si není jistá tím, co ji při setkání čeká. Určitě si uvědomuje, že není dokonalá, ale veřejně to nepřizná. Franta si prožil „citový masakr“, ale byl mu ku prospěchu. Tak stručně shrnul deset dní s Ivetou.

[singlepic id=7219 w=420]

Mezi 8 očima

Slovo si bere Iveta a nešetří Frantu. Deset dní ji stačilo. Je horší než všechny děti dohromady. Řvala doma televize, děti, Franta v klidu, málo pomáhal atd. … Franta nechápe. Dříve nic nenamítala a tady spustila lavinu výčitek. Z očí do očí mu nic neřekla, takové lidi nesnáší. Iveta slibuje, že po zkušenosti v Ivančicích bude na Radka hodná, hodná, hodná. Franta prozřel, bude doma víc pomáhat. Radek chválí Markétu za vztah k dětem i provedené změny. Markéta chválí Radka, je ráda, že ji naučil pít víno a z toho má radost i Franta. Klid před bouří. Stoleček Iveta ještě vydýchala, i když se snaží oponovat, že Max o žádnou židli a stůl nestál, nakonec se s novým kusem nábytku smíří. Omezení párků Iveta nekomentuje, ale začít vařit jen proto, že by to Elišku s ní bavilo, to nemíní. Očividně nechápe, že dcera touží po její přítomnosti a společných aktivitách.
Kadeřník. Časovaná bomba vybuchla. Iveta s novým účesem nesouhlasí, netěší se, až změnu uvidí, ona nic takového nepovolila, navíc kadeřnici mají v rodině. To je nová informace i pro Radka, divák nechápe, proč k ní dceru a i sebe dávno nevzala. S novým účesem se odmítá smířit. Připomíná mi jednu podobnou matku z Kojetic, ta v dřívější řadě podobně vyváděla kvůli výletu do Prahy. Pokud Iveta změny odmítne, Radek končí. To si dovolil moc. „Ty seš tak zralej na pěst, věř mě, mezi oči!“vyhrožuje Iveta. Věří v domluvu, ale její tón hlasu tomu nenasvědčuje.

Zpátky doma

V Ivančicích vítání, objímání. V Opavě křik kvůli žehličce, televizi, Radek má všeho dost. Do toho přichází děti a on se rozhodl skončit. Ona obrací, najednou se jí změny líbí, ale je pozdě. Odchází, odmítá komunikaci. Emoce se zklidnily, oba si chtějí promluvit.

Jaká je současnost?

Zdroj Prásk!: Iveta Kovalová a její přítel Radek se po natáčení rozešli. Ivetě jsme se bohužel nemohli dovolat, její přítel Radek vysvětlil proč. „Iveta si změnila od natáčení číslo a ani já ho nemám. Rozešli jsme se v květnu. Když jsem se vrátil z dovolené domů, byt byl vybílený. Iveta se odstěhovala k novému příteli a rozešla se se mnou. Požádal jsem ji, ať mi vrátí můj nábytek, načež mi přišla výhrůžná zpráva, že mě udá na policii, že jsem obtěžoval její patnáctiletou dceru. Zprávu jsem si pro jistotu nechal,“ říká Radek a pokračuje: „Nakonec mi nějaký nábytek vrátila, ale později jsem zjistil, že celý náš vztah byl jen o penězích. Využívala mě a dokonce falšovala mé podpisy na úředních listinách. Roli v tom hrály sociální dávky, už to prověřuje úřad práce. Mám teď kvůli tomu lítání po úřadech,“ říká Radek. „Teď už je mi Iveta ukradená. Mám přítelkyni a jsem spokojený,“ uzavírá Radek.
Jarouškovým z Ivančic Výměna manželek pomohla. „Od natáčení je to s manželem mnohem lepší. Zapojuje se. Když třeba uložím děti, tak se zeptá, jestli něco potřebuju. Když je potřeba nákup, tak zajde. Navíc jsme si oba uvědomili, že děti nejsou středem světa a že potřebujeme i víc času pro sebe. Jdeme třeba do kina, na večeři. Zkrátka trávíme víc času společně,“ vysvětluje Markéta.

Související články

Všechno se změní, slíbila Iveta z Výměny svému Radkovi. Teď má jiného / iDNES.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
pimpa
Reagovat

Opravdu, opravdu nedokážu pochopit, co Radek (celkem pohledný a pohodový chlap) na Ivetě vidí – hezká není, nevaří, štěká po něm, holka se jí bojí… Fakt nechápu, co si Iveta o sobě myslí, že i na Františka si neustále stěžovala, a ten byl přitom taky v pohodě.
Mimochodem, Markéta sice vzala Elišku do kadeřnictví, ale sama tedy své vlasy mohla aspoň občas umýt… :-)

Reagovat

pimpa (1) na iDNESu je psáno, že už jsou od sebe. Každý má jiného partnera a Iveta se projevila, že ona je ta na peníze.

3
Ivča
Reagovat

Opravdu nechápu, jak si mohl celkem pohodový Radek namluvit štěkavou a i nepěknou Ivetu, snad dostal rozum a utekl od ní, navíc tolik dětí, to by bylo pro něj peklo.I ten druhý partner z Ivančic se nejevil nijak zle, o děti se staral v rámci svých sil, přesto si na něj dotyčná Iveta stěžovala, nevím, co by chtěla? Ve Výměně byli mnohem horší muži, pořád dávali příkazy, leccos se jim nelíbilo a kritizovali novou manželku.

4
karelia
Reagovat

Lidičky dá se na to někde podívat?

Reagovat

karelia,
je to na jednom známém uložišti, zatím.

6
XY2
Reagovat

Dá se na to dívat a zrovna jsem to zkoukla z úložiště. Trojčata úžasná, ale co ty dokázali za pár minut. Úplně mě to rozhodilo z klidu:-)
Iveta protivná od pohledu, jinak byli všichni použitelní, alespoň tedy pro mě.
Největší problém bylo bruslení Ivety, bez toho se nedá prostě vydržet ani pár dnů. Taková naprogramovaná mašinka, která plnila manuál, ale jinak nic moc. Zdálo se, že doma se jí všichni bojí, včetně dětí.

7
martina listikova
Reagovat

dnešní díl byl supr hlavně ty trojčatka ja mam jednoho a ten vyda zaty tři tomu chlapovy se divým že neodešel dřív a iveta by se měla nad sebou zamyslet že se jí boji vlastní děti chudaci

8
rennnie
Reagovat

Ajdo, moc pěkně jsi to napsala! Ta Iveta byla protivná hysterka, já myslím že jí ani ten nový chlap nemůže dlouho vydržet.
Trojčátka byla záhul, nasmáli jsme se u toho, když ten jeden pořád zhasínal a nebo při koupání, to jo. V tomto to beru, 10 dní si to zkusit a pak by se jistě (téměř) každá ráda vrátila do klidu své domácnosti. Co mě bylo líto, tak jak setřela toho staršího synka, přece nemůže dělat mezi dětmi takové rozdíly. Vždyť měl 6 roků, to je ještě relativně malý na to, aby pořád ustupoval trojčatům a byl páté kolo u vozu.
Uspávání mě taky pobavilo, ale proboha proč je neuložila s tím, ať jsou ticho, že jim něco přečte?

Pan Radek – ten byl sympatický, ještě dobře že odešel, ale kdoví co chudák Maxík.

9
Nada
Reagovat

Kde najdeme celá videa výměn manželek…ale nechci voyo…nemíním platit za hovadiny !!!!

10
XY2
Reagovat

9 – zkus si to zde přečíst znova a budeš vědět i bez vykřičníků, děkuju:-)

11
romuse
Reagovat

neporadily by jste mi kde bych sehnala tento díl, popřípadě prosím na email romuse@seznam.cz předem moc díky

12
Ajda
Reagovat

9, 11,
jak píšu výš (5), bývá to na známých uložištích, ale musíte hledat rychle po odvysílání, videa bývají odstraněna.

13
karelia
Reagovat

už to tam není :-( nebo jsem nenašla :-(

15
karelia
Reagovat

14 děkuji, uctivě děkuji..

16
karelia
Reagovat

14 no joo, tak zase nic..to mě háže na voyo…to néé

Přidat komentář