Panáček v reality show

Jak se staví sen: 14 (2.6.) Inspirace ve stylu Provence

6. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Povodně či sucho, na Primě se v neděli opět stavěl sen. Dekotým pořadu Jak se staví sen tentokrát úřadoval v Tuchorazi. Díky úsilí designérů Strouhalové s Mačákem tam jedna paní přišla tak jak si přála ke kuchyni ve stylu jihofrancouzském a návdavkem i k zahradnímu sezení ve stylu obi na dvorku. Anketa

Domek z roku 1906 si ve vesnici nedaleko českého Brodu paní Ivona (56) koupila na rekreaci. Časem ale podlehla kráse venkova a loni se sem stěhovala na trvalo. Díky tomu zjistila, že k plnohodnotnému bydlení to v něm moc není. Opravila co se dalo, ale spoustu věcí už nezvládla a tak přišla kamarádka s nápadem a Ivonu přihlásila do pořadu Jak se staví sen. Zájem kamarádky na štáb zapůsobil a tak je dnes na pořadu proměna kuchyně s obytnou zónou v malém domku v Tuchorazi.[singlepic id=6486]Stávající kuchyň v místnosti s klenutím je prý vybavena provizorně a většina spotřebičů je prý také nefunkčních. Linka se zdá designerům zbytečně předimenzovaná a obytná zóna ošizená. Také je tu málo světla, podlaha pokrytá kobercem je zcela nevhodná, jsou potřeba nové dveře a samozřejmě je třeba vyřešit i topení, protože v zimě tam prý hodně zebe.

Paní je výběrem do pořadu potěšena, požadavky tedy vlastně ani žádné nemá, jen si přeje indukci a vyhovět tomu, že touží po stylu ala Provence. Usměvaví designeři na požadavky paní kývají a že s problémy si hravě poradí. [singlepic id=6487]Jak pravili tak učinili, podobnost s předvedenou vizualizací je naštěstí jen víceméně ideová. Natahali nové rozvody, možná i chybějící teplou vodu nějak zajistili, podlaha je taky nová, vinylová, místo kamen s výměníkem bude paní teplovzdušným krbem. [singlepic id=6488]
Kuchyně je sice moderní, v duch Provence ji ale změní knopkami, k tomu Rako obklad s jmény vinařských oblastí Francie, fialová výmalba, lenoška od ergonoma s potahem se stříbrnými nanovlákny, zbytek nábytku je ikea, lustry jsou prý kované na míru a došlo i na nové dveře do koupelny. [singlepic id=6489]

Aby protože se jim to všecko zdálo pro paní Ivonu málo, tak ji ještě v rámci propagace OBI kousek dvorku vydláždili a pořídili zahradní sezení i altánek.[singlepic id=6490] [singlepic id=6491]
Kolik všecko stálo? Par sponzorských šlupek : stavební práce 81.455, podlaha 17.317, kuchyně 126.889, nábytek 41.300, dekorace a vše pro zahradu 54.648, celkem tedy 321.609,-Kč.

Více obrázků jako vždy v externí galerii

A co na to čtenáři panáčka?





No hurá

Po delší době se proměna dost vydařila. Bydlenky sice jak jsem koukla prskají dost nelibě, ale podle mého je toto přesně únosná míra inspirace jihofrancouzským venkovem, a to včetně barevnosti u níž je vazba na místní tradici použití šmolky. Plná spokojenost ale podle mého pořád není na místě. Jak se designeři vyrovnali s teplou vodou sice nevíme, nicméně to není takový problém, lze to snadno napravit. Větší problém je rozmístění pracovních ploch na lince, protože jsou opět vlastně na přeskáčku, divné je i otvírání horní krajní skříňky u dveří.

Vytápění teplovzdušným krbem ( zřejmě 14 kW) bude jistě o dost účinnější než starými Petrami, ovšem nějak se tu zapomnělo, že i krb se musí obsluhovat a že by tedy před krbovým tělesem podlaze neškodila nějaká ochrana. Krb by sice měl být natolik účinný, že by měl vytopit i prostor zádveří, ale přece jen bych osobně dala přednost uzavření vstupu do kuchyně dveřmi.

Diskutabilní je také míra zobytnění. Dům má sice ještě tři okna a dalo by se tedy předpokládat, že jde o dvě místnosti, ale je otázka, jak to tam vypadá. V každém případě, byť je lenoška pěkná a pohodlná, je do prostoru příliš velká a vlastně překáží. Ikeácká tv skříňka Liatorp naproti působí spíše jako botník, lavice. To mi nevadí, dokonce si mi to líbí, ale pro pohodlné sledování televize od stolu by bylo třeba montáž na stěnu. [singlepic id=6492]
Zahradní sezení je sice dost dobré, proti většině bych neměla nic. Altán není špatný i nábytek je dost solidní, i když já bych tedy dala přednost stolu s plnou deskou. Hurá akci by ale odpovídalo položení dlažby na sucho a ne do betonu. Diskutabilní je totiž nejen odlišnost materiálu, ale i napojení na okolí a hlavně výška (niveleta). Strašlivost na facku je stolek s podnožím ze šicího stroje s paletou místo původní mramorové desky. A prosím vás naléhavě, zapomeňte na zkrášlování pomocí osázených dětských koleček či vozíků! I kdyby byly osazené čímkoliv, tak to nikdy nebude krása, ale vždycky, vždycky a vždycky akorát odporný kýč! [singlepic id=6493]V rámci úrovně JSSS davám za dvě mínus.

Zdroj obrázků: PR RTV Prima, spol. s r.o., snímky videa

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
nee
Reagovat

Kdyby to takhle dopadalo pokaždé, tak se pomalu taky přihlásím :). Bohužel je to jen vyjímka. Ale vůbec netuším, jak bych po téhle proměně vyřešila NUTNÝ antipropalovací prostor před krbem, cokoliv tam dodatečně položit, tak to bude „packací“.
Oceňuju, jak se podařilo začlenit do celkového pojetí ten klenutý strop.

2
okkvp
Reagovat

1 -skleněnou deskou

3
haha bimbi
Reagovat

Tak souhlasím víc než plně s těma osázenýma trakařema, to taky nesnáším!! :-) Jinak mi ten altánek připadal trochu jako pěst na oko, ale na tom dvorečku a s plechovou ohradou a zdí by tak vypadalo možná cokoliv.
V kuchyni se mi líbilo vyřešení toho koutku – lavice vedle krbu i krb samotný. Nějaká nehořlavá podložka na zemi chybí, to je jasný. Já nejsem fandou fialové barvy, takže to by pro mě nic nebylo a ten lustřík byl na moje gusto trochu moc „zámeckej“. Ale jinak jsem nenašla žádný extra závažný nedostatek (detaily nejsem schopná odhalit).

4
okkvp
Reagovat

OT – link na externí galerii opraven – funguje (omluva)

5
Petra
Reagovat

Proměna byla po dlouhé době opravdu vydařená, ovšem altánek nevím, nevím, plátěný a na zahradu se dle mě nehodil …

Přidat komentář