Panáček v reality show

Jak se staví sen: 11 (12.5.) V duchu čistých linií

17. Květen 2013 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

13. premiérová série pořadu Jak se staví sen stále ještě nekončí a nekončí tedy ani tady na panáčkovi. V posledním 11. díle jsme sledovali proměnu bytu mladé dvojice v paneláku v pražských Radlicích. Jak se povedlo dílo designerské dvojice Poddaný + Borovec si můžete prohlédnout i u nás. A i když tentokrát už bez rekapitulace a obvyklé recenze, přesto se u nás dozvíte to, co vám jinde zamlčeli anebo to, co vám při sledování uniklo. ANKETA

Mladý pár Radek(28) a Petra (28) nemá plnohodnotnou kuchyni, ale ani obývací pokoj, přestože bydlí v Praze už skoro rok. Přišli oba z Moravy, kde se poznali na VŠ a Praha prý pro ně byla výzva. Radek je specialista na vodní elektrárny, Petra vystudovala průmyslový design. Byt v přízemí paneláčku v ulici na Farkáně III si pořídili jako startovní.

Petra přesně ví, jak by měla proměna vypadat, je totiž také designérka (!). Nebojí se odvážných řešení a chtějí budoucí kuchyň umístit přímo doprostřed bytu. Celkově je neuspokojuje levná laminátová podlaha a laciné současné vybavení, které v zásadě nechtěli ani měnit, protože tušili, že nic z toho si nenechají. Potřebují do malého prostoru zejména zasadit vše potřebné včetně úložných prostor, aby to efektivně sloužilo i do budoucna.

Anotace praví, že rozdělení bytu naprosto neodpovídá potřebám mladého páru, ale není výhodné ani dispozičně. Průchozí kuchyně, jídelna bez možnosti širšího využití, obývací pokoj odříznutý od ostatního dění v bytě, zařízení i materiály odpovídají stáří bytu a jsou taktéž neaktuální a hlavně velmi neosobní.


Ale protože panáček měl k JSSS vždy trochu specifický postoj, tak si u nás prohlédněte i pár zajímavých detailů. Třeba to, že mladý pár už s nějakou změnou asi začal. Pak je ovšem otázka ze kdy pocházejí fotky a záběry původního stavu. [singlepic id=6351]

Hlavní problémy interiéru jak praví oficiální informace:
– totálně nevyhovující dispozice
– málo osvětlení, hlavně v obývacím pokoji
– nesourodé materiály – každý pes jiná ves

Co s tím podle pánů designérů?
– upravit stávající dispozici a prostor otevřít
– zkombinovat modernu, tradiční materiály a dekory = útulnost a osobitost a originalita
– i s použitím unifikovaného sektorového nábytku dosáhnout originálních tvarů

Ještě iniciativně doplníme jak to v bytě vypadalo: [singlepic id=6352]
Průběh prací (pro lepší orientaci) si dáme obrázkově : [singlepic id=6353] [singlepic id=6354]
Nezbytný rejstřík nákladů:
Stavební a ostatní práce 72.000, kuchyňská linka se spotřebiči 129.659, podlaha (lepený vinyl) 26.890,
nábytek (ikea, kartel) 61.250, dekorace, obklady a osvětlení 34.350 – tzn celkem 324.350 Kč.

A takhle to na Farkáně nakonec dopadlo: [singlepic id=6355] [singlepic id=6356]
Tak co moji milí, co vy na to?





Za čistou linií píšu čistou pětku

Recenzi sice nedám, ale malý komentář si u takové lahůdky neodpustím. Šaráda to byla povedená od začátku do konce. Všem, kdo neviděli, doporučuju, i když jako obyčejně odvysílána byla i spousta balastu. Ale snaha štábu i pánů designerů tvářit se jak mistři světa a přitom vlastně ničit cizí investici, byla fakt pěkná. Za zhlédnutí stojí hlavně pasáž předávání. No taky bych měla vééélkou radost zjistit, že obývák mám zčásti v předsíni, kde však kabát nutno zmuchlat do kuličky, bo věšák i všecky šatní skříně jsou nenávratně pryč. Barevnost by jakž takž ušla, ovšem na kuchyni barvy obrátit. Zásadní problém se skrývá hned v začátku – v pitomě vymyšlené dispozici. Do koupelny se vedle kuchyňské linky sice probourají snadno, ale s nákupem se do kuchyně musí oběhnout půl baráku a aby byl byt skutečně funkční bude třeba vrátit dispozici víceméně do původní stavu. A to se tedy náplavě z Brna fakt vyplatilo. [singlepic id=6357]
Více obrázků tak jako vždy v externí galerii

Zdroj obrázků a informací : PR RTV Prima spol. s r.o, snímky videa

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Kapi
Reagovat

Dekuji za tento clanek.
zkoukla jsem narychlo dil na doporuceni. Nezda se miuplne tak moc desny. Na fotkach to vypada hur.
Nejhorsi je jen ta obyhacka kolem tech skrinek, ale ten pruchod naproti dverim zustal, takze to pak vezmou zkratkou pres koupelnu… :)
Libi se mi konecne dostatek skrinek, vesak placnou nekam na zed, boty pod skrinky.
Barevna kombinace linky a zbytku moc divoka.

Nehrozilo u takove drsne demlocie v prizemi panelaku zriceni? uplne trnu pri pohledu na ty fotky.

2
okkvp
Reagovat

1 – Mně se zdá, že na fotkách to vypadá ještě o dost líp než v reálu, protože jsou pěkně nasvícené, což v reálu sotva bude – oknodveře jsou pod svahem s křovím, směr lehce z sevevýchodu. Sestavená panoramata navíc reálný prostor zcela deformují.

3
Kapi
Reagovat

Ve videu to vypada vic „funkcne“ – vzhledove je to na fotkach „hezci“

Co myslis o tom bourani okkvp? Tvuj nazor me zajima :)

4
okkvp
Reagovat

3 Nejsem ani stavař a už vůbec nejsem statik, podle stopy (šířky) se asi jednalo o příčku nenosnou, tzn nic závažného by se dít nemělo.

5
Kapi
Reagovat

Dobre, dekuji!

6
Hanka
Reagovat

Dobrý den,
perfektní prácem, jsem unešená. Konečně něco úplně jiného. Nádherný výběr tapety , koberce a úžasně doplněné závěsy.Kuchyn barevně kombinovaná správně, tmavší nahoře působí hlubším dojmem, bílá mozaika k tomu -luxus. Jen kdyby jsme takové bydlení měli všichni-trocha závist tady né???

7
okkvp
Reagovat

6 – Podezírání ze závisti, si vážená, nechejte od cesty. O takové bydlení imho není co stát, ale každému co jeho srdce ráčí.

Ohledně barevnosti kuchyně – tmavé horní skříňky jsou dojmově těžší než bílý spodek, což je tektonicky špatně a pocitově tedy celý ten kout hroutí, snižují a zmenšují.

Přidat komentář