Panáček v reality show

Jak se staví sen: 8. díl (21.4.) Panel story (rekapitulace)

28. Duben 2013 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Premiérová 13. řada zavedené nedělní show TV Prima Jak se staví sen se před týdnem dostala do své poloviny. Designerská dvojice Záluský a Reslerová předvedla, jak v jednom pražském paneláku z cca 1 a 3/4 místnosti vyrobit 4. Nevěříte, zdá se vám to nemožné?

Tříčlenná rodina Uherkových žije v družstevním paneláku na sídlišti v pražských Stodůlkách společně s babičkou.

V bytě 3+1 z roku 1983. Babička je stará (74), dcerka malá (4), obě potřebují specifické soukromí a proto jej mají každá ve svém pokoji. Zbylé dvě místnosti jsou propojené obloukovým výřezem v panelové příčce a plní funkci kuchyňského koutu, jídelny a obýváku, který se v noci mění na ložnici rodičů – Luďka (42) a Nadi (36).




[singlepic id=6200]Další foto v externí galerii

Každodenní rozkládání sedačky Naďu s Luďkem samozřejmě nebaví. Trápí je též stará kuchyňská linka, v které mají málo pracovního prostoru a i nábytková stěna se jim zdá zastaralá příliš moc. Prostě mají toho normalizačního pekla právě dost. Přáli by si velkou kuchyň a světlé barvy.

Panel story s inspirací japonským minimalismem

Náladu Dekotýmu hned po příjezdu vylepšila paní Naďa pro TV Prima drobným podrazem. Hned po představení a krátkém šmíru po pokoji s kuchyní se totiž vytasila s božským dortem ve tvaru Vildova autíčka a to i se všemi logy, koly a dokonce i se stěrači. Také víme, kdy se natáčelo, Karolina Reslerová totiž narozky slaví 25. února.

Pak už se páni, dámy vrhli do práce. Prvotně byla identifikována oblíbená barevná kombinace – prý zcela jasně podle designu televize, sedačky i konferenčního stolku je jí bílá s chromem a pak taky zelená, která je tu všude po zdech a kterou má Naďa moc ráda. To prý všechno ve svém návrhu použijí, zakomponují, ale zásadní bude inspirace japonským designem založeným na kontrastu dvou barev a jednoduchosti tvarů. Proto se ty komplikované stávající musí zbořit [singlepic id=6227]a než uvidíme vznik jednoduchých – nových, režie nám servíruje osvětu na téma Obývák dneška a minimalismus, při níž zazněla celkem odvážně překvapivá myšlenka, že minimalismus je odpovědí na život většiny populace v malometrážních bytech. No nic, hlavně že pan jednatel a spoluvlastník Jan Vlastník náležitě předvedl svou firmou dodávaný sortiment a to bylo také jediné, o co asi šlo.

Nám jde ale o proměnu a tak hurá do stavebního dění. Původní příčka s „propustí“ v nešikovném místě už je minulostí, současností jsou dvě jiné, materiálově i tvarově moderní. Ano správně, dnešní době už nevládne panel ani siporex, dnes máme aluminiové konstrukce a na nich sádrokaronek. Hodí se ke všemu, je to přece rychlé suché zdění a můžeme za to schovat skoro vše, co se by se jinak složitě sekalo a omítalo. Tentokrát však ovšem prý uvidíme sádrokarton i v roli unikátní – jako funkční prvek architektury. A tak se díváme podrobně jak v Uherkovic obýváku vzniká dílo s názvem Vlna. [singlepic id=6228]
A už je tady další sponzor Everel. Designeři chtěli na podlahu přírodní materiál, ale protože jde o multifunkční prostor, nevěděli, zda by zátěž vydržel. Prodejce výrobků Quick step ovšem takový požadavek nezaskočí a tak se bude pokládat moderní dřevěná podlaha ze série Variano -dub espresso olejovaný.

Také VIP mají v JSSS svůj díl slávy, zvlášť když se nedávno stěhovali. Petru Janů můžu a její centrální obytný prostor se mi líbí i proto, že je za prvé dost šikovný i šik a za druhé ani já neumím žít bez obrazů či alespoň trochu slušných grafik. [singlepic id=6229]

Po reklamě se však u Uherkových postupuje dál. Nastal čas kouzlení s barvou, neboli zas připomínka, že jsou potřeba správně znějící jména. Japonská inspirace – proto zelená v odstínu obřadního čaje Matcha, k tomu navazující a dominantní středně tmavá nugátová a lokálně použitá je světle perlová s tmavě čokoládovou. Zní to sice exoticky i jedle, ale jinak jsem právě všichni vedle, protože pán táhne jakous světlou béžovinu a zbytek vypadá buď stejně anebo původně. [singlepic id=6230]Zhruba stejně hodnotné je vyprávění designerů a pána oranžáka o akci ohýbání sádrokartonu. „Je tenčí a na ten rošt se ta deska vlastně vohne“ pravil pán a fakt jsem rozuměla, že se s tím pral celých šest hodin. Po vlně je na řadě s japonskou inspirací navržená knihovna. Uložení poliček je prý možno variovat, ovšem při předvádění se ukáže, že nutno být značnou silou obdařený. [singlepic id=6231]Truhlář také tluče, vrtá za rohem, stlouká postel + úložný prostor + podium.

Pak se jede šupem pro kuchyni do Oresi a v předsíni je nám představen i další dnešní japonskem inspirovaný špek – Dekoakrylová deska s uvnitř zalitým bambusem. [singlepic id=6232]Ještě jsme si užili veselé scénky se zvedací plošinou (při výběru bodovek v OBI), a pak už se dělalo jen jú a jéje, tak jak je to obvyklé, a máme tu rejstřík pro finančně otrlé.

Stavební a další práce 107.565, podlaha 76.077, kuchyně se spotřebiči 139.448, nábytek další 43.263, osvětlení 19.215, dekorace, doplňky 32.384 a tudíž celkem 411.952,-

No. Abychom se snad v tom novém x+x neztratili, je nám vysvětleno, že kuchyně je vlastně přesně tam co byla, jen se trochu otočila, je větší a hlavně je z ní vidět do obytné plochy, bez čehož se nemá žít. Světlo má jednak skrz tu dekoakrylovou desku z ložnice a jednak ze zbytku místnosti. Jídelna je propojovací prvek, obývák je taky vlastně tam co byl a za rohem je překvapení – ložnice s intimním osvětlením.
[singlepic id=6201 w=615] [singlepic id=6202 w=615] [singlepic id=6203 w=615] [singlepic id=6204 w=615]Další foto v externí galerii

Tak a to je celé. Krásný dárek pro paní Naďu k narozeninám a podle Pavla, fakt vymazlená proměna.

Co na mazlení designerů s 30 metrovým obývákem a přidruženým kuchyňským koutem řekne zdejší čtenářská porota?


Zdroj obrázků: PR FTV Prima spol.s r.o., snímky videa a okkvp

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
okkvp
Reagovat

i recenze ještě bude

2
Ludmila
Reagovat

Hm, nejsem odborník, takže vady nevidím a pocitově se mi tahle proměna líbí. Taky bych potřebovala nafouknout bydlení o jednu místnost. Problém mám pouze s knihovnou, nám knížky zabírají celou stěnu.

3
Vasek
Reagovat

Tato přestavba se mi moc líbila. Pokoušel jsem se někde sehnat dekoakrylové desky, ale ani na netu jsem českou firmu ani prodejce nenašel. Tímto prosím o radu . Děkuji V

4
okkvp
Reagovat

3- odpověd na otázku co je to přesně za metriál je v následujícím článku. Prodejců v republice podle googla evidentně víc než jeden

Přidat komentář