Panáček v reality show

Pošta pro tebe – zásnuby v přímém přenosu (16. 1. 2008)

17. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Pošta pro tebe

Pošta pro tebe Pošta pro tebe po týdnu opět přinesla 3 tu více, tu méně dojemné příběhy. Ve včerejší Poště pro tebe jste mohli vidět příběh Romana, který hledal nevlastní sestru z otcovy strany, dále Alenu pátrající po svých 2 neteřích. A úplně na závěr příběh Lucie a Josefa, již pět let spolu žijící partnerské dvojice, která ho v přímém přenose požádala o ruku. Co těmto příběhům z Pošty pro tebe předcházelo a proč si dotyční dotyčné do studia pozvali, tak to se dozvíte uvnitř článku.

Pošta pro tebe – Roman a nevlastní sestra Zuzana

Roman přišel do Pošty pro tebe najít a potkat se údajnou nevlastní sestrou z otcovy strany. Svůj nelehký úkol měl stížen tím, že jí nikdy neviděl a ani vlastně přesné jméno neznal. Znal ji jen z otcova krátkého vyprávění. S otcem žil do 10 let, dokud se nerozvedl s jeho mamkou a pak se v dalším životě potkali na pouhých 14 dní, kdy se jeho otec rozešel s další partnerkou a šel k němu hledat azyl. Časem se pak jeho mamka dozvěděla, že otec umřel.

Od vlastního hledání nevlastní sestry byl odrazován sociálními pracovníky a tak to nakonec nechal na pošťáka Ondru, který Zuzanu našel v dětském domově, kde ač je jí už více než 18 let, zůstává dokud se nevyučí. Zuzana do 3 let, díky sklonům jejich rodičů k alkoholu, žila v kojeneckém ústavu a pak přešla do dětského domova, kde je dosud.

K mamce nechce jít a na otce si vlastně vůbec nepamatuje, neb se s její mamkou rozešel ještě když byla v kojeneckém ústavu.

Roman se Zuzanou se potkávají a především Zuzana je dosti v šoku z nového příbuzného.

Pošta pro tebe – Alena a její neteře

Druhý příběh je o Aleně, které zmizely z jejího života 2 neteře a díky Poště pro tebe by je velmi ráda našla. Jde o dcery její postižené sestry, které byly díky její vážné nemoci odebrány a poslány do dětského domova a pak do pěstounské péče. Právě při přesunu do pěstounské péče s nimi ztratila kontakt, neb se o tomto přesunu dozvěděla až při jedné návštěvě dětského domova po delší době.

Hledané neteře Anna a Romana se našly a dorazily. Jejich bratra Karla, kterého chtěla také poznat, se pošťákovi Ondrovi vystopovat nepodařilo. Obě si na rodiče moc nepamatují a jen matně si tetu vybavují.

Závěr, chtějí poznat svoji rodinu a stěnu odkrývají.

Lucie a její přítel Josef

20 letá Lucie měla velmi těžké dětství, máma jí špatně vychovávala, táta alkoholik, 4 sourozenci. Hodně pil a a mámu bil. I přesto měla radši otce, dle ní si to máma zasloužila. Po rozvodu, zákazala máma styk s otcem a tak jezdil jen velmi občas i jednou za čtvrt roku.

Ve 12 letech se Lucie pokusila spolykáním prášku o sebevraždu, díky čemuž skončila v lečebně, aby se následně odstěhovala k babičce, kde se měla dle jejich slov opravdu dobře. Jednou po víkendu u mámy se však s babičkou nepohodla a odešla zpět k mámě.

Do Pošty pro tebe si pozvala svého přítele Pepu, protože s ním je na Silvestra 5 let, aby mu poděkovala za vše co pro ní udělal a z čeho jí vytáhl. Chodí s ním od svých 15 let. Přítel je starší o 11 let. Vytvořil jí zázemí, rodinu.

Pozvaný Pepa hned od začátku ví, že je to jeho přítelkyně. Lucie v podstatě Poštu pro tebe využila nejen k veřejnému poděkování, ale hlavně žádosti o Josefovu ruku. Josef přijímá.

Jak se vám dnešní příběhy Pošty pro tebe líbily? Jak myslíte, že budou pokračovat?

související články s tímto dílem Pošty pro tebe

– Pošta pro tebe: Vezmeš si mě? / Blesk.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Pošta pro tebe

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Ifa
Reagovat

No, hezký, ale psal ten rekap Čech?? :-/

Reagovat

Ifa, ano psal. Ale jak je zřejmé, rychlost napsání zápisku je patrná, sorry, příště se polepším. Jesli bys chtěl/a vypomoci s Poštou pro tebe, určitě tě rádi v našem týmu přivítáme.

3
Ifa
Reagovat

Bohužel, v TV je minimum věcí, na které koukám :-/

4
slimák
Reagovat

Poštu jsem viděl asi dvakrát a něco tak uslintanýho se jen tak nevidí!

Reagovat

slimák, ano, hraje se tam hodně na city a emoce, ale ve kterém filmu ne?

6
houbishe
Reagovat

voe lidi vy delate jako by neexistovaly jiny slimakoviny nez posta pro tebe :) se nekdy podivejte na jaky sracky se divate vy:D bleah! :)
asi to melo minimalni reklamu cooo ?:) pchje

7
pomenka
Reagovat

Posta pro tebe je krasny porad.Take mne zaujal tento pribeh ktery zacal zivotni pout jedne divky dost nestastne a skoncil nadhernym hapyendem.Hodne stesti.

8
Lucie
Reagovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda máte ještě někde záznam z toho natáčení? S manželem jsme tento záznam stratili, a chtěli bychom si jej uchovat jelikož jsme byli hlavní účinkující. Prosím za odpověď na e-mail.

Děkuji Lucie a Josef

Přidat komentář