Panáček v reality show

Eurosong 2008 – 10 finalistů odhaleno, jaké jsou jejich písně?

3. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

Česká televize se již podruhé zúčastní celosvětově oblíbené hudební soutěže Eurovision Song Contest u nás mediálně prezentované jako Eurosong. Finále této pěvecké (údajně pop) soutěže se odehraje 24. května 2008 v Bělehradě. Oproti loňskému roku se všechny země, kromě tzv. Big 4 (Francie, Německo, Velká Británie a Španělsko) a hostitelské země (Srbsko), zúčastní semifinálových kol. Země tak mají stejné šance na postup a nezáleží na umístění v loňském ročníku. Díky vysoké účasti budou dvě semifinálová kola.

Pokud Vás zajímá, kdo se bude o finále v Bělehradě ucházet a jak jsme ohodnotili jejich soutěžní písně, tak čtěte dále.

Eurosong 2008 – 10 finalistů soutěže a jejich písně

Gipsy.cz – Benga Beating [ web ]

Této kapele jsem fandil už v loňském ročníku, bohužel tenkrát ještě ke své škodě je neznalo tolik lidí a tak neuspěli, i když byli asi to nejlepší a nejzajimavější z minulého roku, co mělo potenciál se prosadit (a taky se prosadilo, i když jinými cestami) za hranicemi naší republiky. Vybraná píseň sice není už tak silná jako některé jejich radio hity, ale i tak Vám držím palce, ať přesvědčíte co nejvíce televizních diváků při hlasování.

Tereza Kerndlová – Have Some Fun [ web ]

Vybraná píseň je jedna z milionu podobných, stejně tak jako hlas Terezy Kerndlové. Zde bych to odhadoval na tlačenku skrze známosti. Ta holka, co se zpěvu, nemá čím zaujmout, natož Evropu. Hvězdička, hodná MTV show Noisebrothers :)

Čechomor – Józef, mój kochany [ web ]

Čechomor si pamatuji ještě z dob, kdy se jmenoval Českomorovaská hudební společnost a hrál na náměstích zadarmo. Je to jeden z mých favoritů, který by mohl být zástupcem České republiky v Eurosongu a tedy projít vítězně českým kolem. Hlavně díky své velmi široké posluchačské základně. Bohužel vybraná píseň příliš ambicí nemá a silně mně připomíná jednu několik let starou píseň polských Brathanki, ke kterým je Čechomor někdy přirovnáván. Ale třeba překvapí.

Sámer Issa – Pick A Star [ web ]

Podobný problém jako Tereza Kerndlová. Takových jako Sámer Issa nejen v Evropě je, ano jeho Michal Jackson v Superstar byl nezapomenutelný, to mu nikdo nemůže upřít. Ale jistě předvede opět z choreografického hlediska zajímavou show.

L.B.P. – Don’t Leave Me [ web ]

K mému překvapení není píseň LBP tak plochá jako např. Terezy Kerndlové a má opravdu zajímavé pasáže, ale ve výsledku, lehký nadprůměr, tohle vítěz národního kola Eurosongu nebude. I když pokud má bulvár pravdu s tím silným SMS sponzorem, tak se prosadit může, ale v Evropě se ztratí.

Temperamento – Další den přijde [ web ]

Příjemný popík, ale na průlom v Evropě nemají, ale mohou se více prosadit v Čechách. Pokud se nepletu, již před časem s jedním hitem v českých rádiích bodovali. Takže tohle vystoupení v hlavním vysílacím čase jim určitě neuškodí, na Evropu ambice nemají.

Le Monde – Another Chance [ web ]

Tak tohle je ukázkový případ tzv. kapely jednoho hitu a skutečně jím není píseň vybraná do EuroSongu, ale současný hit českých radiostanic – Vzducholoď. Vybraná píseň do Eurosongu nemá šanci.

Toxique – Two Sides [ web ]

Velmi příjemná poslechovka, dosud jsem je neznal a je dosti pravděpodobné, že jim účast v Eurosongu pomůže k dalšímu rozletu po české kotlině a časem i za její hranice, ale aktuálně to na postup z národního kola nevidím, i když se dobře poslouchají a něco mě připomínají, ale nemohu si vzpomenout :) Přeji jim hodně štěstí v další činnosti a hodně zdaru s debutovým albem. Opravdu zatím jeden z mála tracku EuroSongu, které jsem si pustil znova a navíc si vyhledal i další tracky :))

Iva Frühlingová – Partir et revenir [ web ]

První album bylo zajímavé, ale tohle už bohužel Ivo není. Nezaujalo a v českém kole neprorazí, i když v bulváru o ní jistě něco v souvilosti s Eurosongem napíší.

Daniel Nekonečný – Holiday [ web ]

Ač Daniela Nekonečného jako člověka příliš nemusím, tak věřím, že předvede jako vždy šílenou a zároveň velmi kvalitní, takřka brazilskou show, kterou může zaujmout řadu diváků ČT. Zkrátka je to šílené a to je na tom zajímavé, to je tak vše :)

Tři interpreti (Gipsy.cz, L.B.P. a Sámer Issa) se již představili v loňském ročníku. Blíže Vám finálové interprety Eurosong 2008 představíme v podvečerních hodinách, zatím můžete v diskuzi vyjádřit, co si o této letošní sestavě myslíte a komu dáváte největší šance.

„Rezignovali jsme na všechny žebříčky a vybrali interprety, kteří umějí nejenom dobře zpívat, ale zaujmou i svou improvizací,“ šéfdramaturg ČT Ivan Hubač.

Změna na moderátorských postech

Oproti loňskému roku dostal Jiří Korn zdá se rozum a své místo moderátora této hudební show přenechal Aleši Hámovi, jehož ženským protějškem i nadále bude Kateřina Kristelová.

Eurosong 2008 jak to vidí Panáček v reality show

Již z předešlých řádek je patrné, koho považuji za horké kandidáty na postup z národního kola. Těmi jsou Čechomor díky své asi nejširší fanouškovské základně ze zúčastněných. Daniel Nekonečný pro své šílené show, Gipsy.cz protože jsou opravdu zajímavým hudebním projektem. Překvapit mohou Toxique a LBP.

související články

Češi podruhé zapějí Eurosong. Kdo bude vyslancem? / Aktuálně.cz
Sámer Issa: Myslím na Eurosong, ne na lásku / revue.iDnes.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 48
1
Pattrick
Reagovat

Promě největší sra*ky a Nekonečný je perla na závěr. Z recese bych ho tam poslal :D

Reagovat

Pattrick, Nekonečný je hodně špatná volba. Na druhou stranu, proč tam cpát mladé české nadějné uskupení, když to stejně není soutěž pro ně. Je dobré pořád myslet na to, že výsledným produktem je velmi zvláštní typ evropské pop star, až na Lordi :))

3
Majky
Reagovat

tadle soutěž mě přijde opravdu „strange“ show, nejen podle vítěze minulého ročníku ..

4
prddytb
Reagovat

Domnívám se, že pokud chceme „evropu“ zaujmout tak se Samerem ani Kendlovou to nepujde. Chce to rozhodně zajimave postavy Daniel Nekonečny je 100% zajímavý. (pokud si vzpomínám na Loňský ročník a soutěžícího z Ukrajiny tak Nekonečný se může vyrovnat a doufám že i předstihnout. :)

5
EUROSONGSTAR
Reagovat

Gipsy.cz , Le monde nebo Nekonečný… Dan by měl šanci.

Reagovat

Musím říci, že Toxique získali díky své soutěžní písni minimálně jednoho člověka, který si zajde na některý z jejich koncertů. Tím člověk jsem samozřejmě já :)

7
Lucasso
Reagovat

Hodnocení samozřejmě subjektivní, ale na eurovize.sblog.cz je napsané, jaké jsou zatím v zahraničí názory na jednotlivé písně a Tereza Kerndlová to jednoznačně vede, dále Issa, Gipsy.cz, Le Monde,… Takže pro ně hlasujte, jejich písně se zatím nejvíce v Evropě líbí!

Reagovat

Lucasso, no četl jsem ten blog a opravdu nemohu souhlasit. Tereza Kerndlová má velmi podprůměrnou píseň a ten zapamatovatelný refrén mě fakt pobavil :)) Já věřím, že z českého kola se probojuje Gipsy.cz a někdo jim poradí, jak jejich hudbu skloubit s pořádnou show, tak jako před dvěma roky Lordi :))

Reagovat

Ale vkusu nejbližšímu divákům ČT bude bohužel asi Čechomor, který je možná stadionová kapela, ale píseň, se kterou reprezentují dopadnou podobně jako loni Kabát.

10
Honzad
Reagovat

Osobně mám nejraději Čechomor, ale pokud máme zaujmout, určitě Dana Nekonečného! To je exot se vším všudy! Bohužel mám strach, že půjde buď Kerndlová, či Sámer= 100% neúspěch! HLASUJME PRO NEKONEČNÉHO!

11
Kat
Reagovat

Honzad – Sámer 100% to jsi teda pako protože je to asi největší taH Na zahraničních anketách má nejvíce hlasů ze všech českých nekončný je 8 takže to je njevětší sračka jestli hlasujeme podle kvality tak Sámer je skvělý už byl v New Wave kam se z 8 000 dostal do finálové 18 !! Takže doufám, že jsou tu rozumní lidé kteří nebudou tak hloupí jako minulý rok a pošlou Sámera !!

12
Kat
Reagovat

Chtěl bych ještě napsat autorovi tohoto článku že nemá odhad koho si přeje evropa jak tu napsal !! Čechomor by tam nikdy neuspěl a Gipsy také ne jemu se to může maximálně líbit ale podle zahraniční anket for atd .. kde se vyjadřují cizinci jasně vedou právě podle něho tuctový Tereza Kenrdlova a Samer Issa podle me Tereza nema nejak skvelou pisnicku a jeji anglictina je slabsi !! ale proste se jim to libi tak proc tam posilat s cim rozhodne neuspejeme kupujme tedy jejich desky ale neposilejme je tam kam neuspeji at nedopadnou jako kabat byla by to skoda promarnit druhou sanci !!

13
Jana
Reagovat

Gipsy cz se mi líbí, ale téhle písničky jsem měla po třetím poslechu plné zuby, ani nevím proč. U jiných si zase zvykám postupně, a i když se mi na prvý poslech nic moc nezdá, tak pak ji přijdu na chut. Ale tam ji lidi uslyší jen jednou, takže nevím no

14
Jana
Reagovat

Pro zajímavost. Výsledky našeho kola loni. Je tam jen první pětka
http://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Republic_in_the_Eurovision_Song_Contest_2007

Reagovat

Kat, jde pouze o můj subjektivní názor, nic více a co se týká interetových anket na zahraničních webech, tak jistě něco vyjadřují, ale takovou váhu, jako jim dáváš ty, bych jim nepřisuzoval. Už jen proto, že nevíš, co vše je ovlivnilo při hodnocení. Já ve svém hodnocení píšu čistě o té písni se kterou ten, který interpret jde do soutěže. A píseň od Kerndlové mě jednoduše přijde totálně tuctová, taková, kterých jsou mraky.

16
Jana
Reagovat

Na těch zahraničních serverech musíme doufat, že to tam neovlivní češi, pak by jsme nepoznali nic.Ale spousta reakcí a anket už tam byla ještě před tím, než ty linky u nás zveřejnili, takže to asi byly opravdu reakce z venku. A tam je pravda,že si nejlépe vedou Tereza a ještě i Issa. No ale těžko říct,porovnávali jen naše zpěváky mezi sebou. Je pravda,že rnb zpěváků je venku spousta,ale v eurovizi minimum, loni snad jen ti Poláci, a ti nepostoupili.

17
Petr
Reagovat

Není pravda, že takových zpěváků, jako je Sámer Issa, je po celé Evropě dost. Takový hlas jsem ještě neslyšel, nevím, s jakým hlasem bych ho srovnal. U nás se přirovnává k Timberlakeovi, s podobou hlasu to ale nemá nic společného, ani písně nemá příliš podobné, pro Sámera ale vychází toto srovnání spíš jako plus, protože Justin je NO 1. Písničku má letos hodně zajímavou a v zahraničních anketách zatím vede před Kerndlovou, u té je ale problém, jestli naživo zazpívá stejně kvalitně. Sámer s jistotou zpěvu problémy nemá a ještě k tomu dobře zatancuje. Jeho pódiové zpracování je vždycky dobré. Myslím si, že z našich finalistů má největší šanci a jeho reprezentace Česka by byla rozhodně na úrovni. Vzhledem k tomu, že ho po New Wave znají ve víc než deseti (nevím přesný počet, asi je jich mnohem víc) bývalých zemích Ruska (a tam vede doteď divácké hlasování), má šanci i nějaký ten hlas od nich získat. A to ve finále opravdu potřebujeme. Kdo chce, abychom si neudělali ostudu, pošlete do Bělehradu Sámera.

Reagovat

Petr, to je právě otázkou, jak budou hlasovat diváci ČT – jestli podle momentálního předvedeného výkonu daného interpreta, nebo dle toho, co se jim líbí a tedy je nezvyklá ani předvedený výkon a nebo pro toho, kdo z jejich pohledu má šanci v Evropě uspět. Tohle těžko odhadovat.

19
Honzad
Reagovat

Kat: teď jsem se musel smát! Ty jsi ta nejchytřejší co? Názor ostatních je špatný, protože nemilujeme Sámerka! Ať si říká kdo chce, co chce, pokud půjde Sámer do finále, nemá šanci! A nějaká blbá anketa je mi u, víš čeho, protože většina lidí stejně hlasuje až po vystoupení=videoklip, či písnička je úplně něco jiného, než vystoupení=show. V tomhle ohledu lidi rozhodně více zaujme Nekončný, než Issa, či Kerndlová, protože tyhle typy jsou všude, umí tančit, slušně zpívat, ale lidi to nebaví. Vzpomeňme si na Vierku-tranvestitu, který byl loni druhý a neuměl nic!

Reagovat

Honzad, očekávám ještě více komentářů o Issovi, jak jsem se díval do statistik, tak někdo tento článek nalinkoval do diskuze na jeho fanwebu.

Reagovat

Dobrý citát z článku o letošních CZ nominacích na Eurosong na Aktuálně.cz

ČT hned ve druhém ročníku chvályhodně pochopila, že někdejší Velká cena Eurovize je přehlídkou lepých děv nebo bizarních postaviček v šokujících kostýmech, které nabízejí přeslazený pop, dusavé techno etno a silácký pseudo rock.

:))

22
tomas
Reagovat

Pro SUNíčko: Jsem rád, že je Ti všechno tak jasné. Mě by třeba zajímalo, jak by od nuly začaly dělat kariéru taková Vondráčková, Bartošová apod. Chytly se za socialismu, kdy nefungoval bulvár(žumpa). Asi by si neškrtly. Vondráčková doteď zpívá na živo falešně. A v tom to je. Mladí nemají šanci pokud se nedomluví silný vydavatel, manager a média. Pak je to kšeft! Viz Farná : Šiška,Wronka (+další z teamu Black Milk),Evropa 2. Tak a nikoho jinýho zatím na vrchol nepustit. Což o to v ČR je zpěváků až až. Ale mají smůlu. Vrch je obsazený. Já bych poslal na Eurosong Šeflovou z Blesku a Rachmanovou. Ty to zválí nejlíp. Koho neporazí toho zlikvidují svými jedovatými výmysli a samozřejmě Tebe SUNíčko, protože jen Ty víš, jak na ty evropský křupany.

23
Kat
Reagovat

Honzad – Nene to neříkám, že je to špatné jsem rád že každý má jiný vkus nerad poslochám většinovou muziku tu ne ale je zajímavé že na New Wave docela uspěl nevnucujiho to ne !! Ale kdo by podle tebe měl úspěch nezapoměnte že Eurovision právě hledá takové jako je Tereza Kerndlová proto názory na její písničku jsou hodně kladné nikdo tam nechce takové jako gipsy.cz to je úplně o něčem jiném prostě je to taková klasická pop soutěž !! A Sámer se tam možná nehodí díky výberu muziky !! Ale proto by mohl i zabodovat !! Nevím hlasuj si pro co chceš ale myslím, že čechmor nekonečný a gipsy nedopadnou o moc lépe jako kabáti !! A anketa to je škoda že je ti u někde protože to je průřez co si lidé v cizině o té muzice myslí a oni budou hlasovat né ty !!

24
Kat
Reagovat

Honzad – A jestli srovnáváš nekonečnýho a Vierku tak si ubohý úplně jelikož Vierka je odlišný tip a měl skvělou písničku Nekonečný nemumí vyzpívat 2 tony to jeho hejkání není zpěv ale silná parodie na zpěv !! ¨Doufám, že většina lidí nebude tak blbá jako ty s prominutím a nepošlou tam něco s recese protože nic po druhé to stejné nevyhrává každý rok je tam něco nového tak nesrovnávej Vierku s Nekonečným Vierka byla hodně originální skvělé tance vokálisti a prostě Vokálisty uměli zpívat někonečný nic takového nemá tudíž je to trapná coververze na zpěv !! Nevím jestli se o muziku zajímáš ale Nekonečný je bohužel tvořil jen takových show jako Novoty atd…

Reagovat

tomas, nevím na co přesně reaguješ, ale jen k té Vondráčkové, tak ta se do podvědomi socialistického lidu dostala díky vítězství v „Hledáme nové talenty“ s písní G. Gershwina „The Man I Love“. Ale jak říkám, nevím na co reaguješ a tedy těžko na tvůj komentář nějak přesněji reagovat. Prezentoval jsem v článku pouze svůj názor na kvalitu jednotlivých písní, což si myslím, že mohu :)

26
Petr
Reagovat

Sámerovu muziku nezevšeobecňujte, soutěží s touhle písničkou, tak do svých názorů nepleťte R´n´B jako celek. Pick A Star je zajímavá melodická písnička, kterou si, myslím, poslechnou se zájmem všichni, aniž by u toho museli prohlašovat, že R´n´B neposlouchají. A pro přispěvatele pod nickem Hazard – právě že Sámer by jako jediný mohl mít v Bělehradě šanci, z důvodu nejen slušného songu a jeho prezentace, ale i proto, že ho v mnoha ruských zemích znají a jejich zastoupení je dost pro konečné pořadí významné. Asi špatně čteš, ale tohle je dost zásadní argument. Až Kerndlová písničku povinně zkrátí na 3 minuty (musí skoro minutu ubrat), moc z toho nezbude. O dobrý živý projev mám taky trochu obavy. V podstatě nesplnila svou písní podmínky soutěže. Divím se, že tu písničku Čt přijala.

Reagovat

Petr, když odmítne Lucie Bílá, tak z nouze bereš leccos :)

28
Kat
Reagovat

SUNíčko – To máš pravdu aby naplnili no ale že nevybrala Kerndlová jinou písničku vím že už tu leccos napsal že ho zahraniční ankety a fora nezajímají ale měli by pro informaci tam vede asi o 150 hlasů Sámer nad Kerndlovou jsou to jejich favority na druhou stranu ale lidé někteří kritizují právě angličtinu Kerndlové zas tak dobrý anglikán :-) nejsem ale něco na tom pravdy bude protože to tam nepíše jen jediný člověk !! Byl bych pro anglickou písničku ale která má dobrou výslovnost a když ji Tereza nemá tak je to parodie stejně jako Čechomor a Nekonečný tudíž je to bez šance si myslím !!

29
Jana
Reagovat

Koukám, že diskuse je v plném proudu,všichni mají dobré písničky a není třeba je tepat. Prostě na Bělehrad…

Já osobně bych to moc přála Sámerovi, protože se neuvěřitelně snaží.

30
Honzad
Reagovat

Kat: že Vierka měl skvělou písničku? Tak teď se směju ještě víc! Ziben, ziben…. vždyť to je KATASTROFA absolutní ODPAD, on neumí zpívat!
Suiníčko: jo, Sámer je Sámer =)

31
Petr
Reagovat

Fascinuje mě tady to místní SUNíčko, jak registruje, kdo kam jaký článek nalinkoval. :-) Jestli vedou Sámerovy stránky dobře, tak je jasné, že zaregistrují každý článek, který se Eurosongu týká. Zřejmě se SUNíčko obává, že sem vtrhnou Sámerovy fanynky. No a co? Aspoň existují a to je taky měřítko. Stejnou možnost mají i fanoušci všech ostatních nominovaných finalistů. A je fakt, že bych se osobně nechal radši reprezentovat Sámerem, než týpky z Gipsy.cz. Přece jen je to reprezentace Česka a po loňsku bych radši předvedl trochu hudební a pohybové kultury, hezký obličej, solidní zpěv, zajímavé aranžmá a slušný tanec. Vůbec by mě nemrzelo, kdyby si v Evropě mysleli, že tak, jako Sámer, vypadáme všichni. :-) A to jsem chlap. Ale nikomu jeho názor neberu.

Reagovat

Petr, ničeho se neobávám, pouze jsem konstatoval při pohledu do statistik, odkud lidi sem chodí. To je celé :)) Z mého pohledu Eurosong příliš prožíváme a přitom to vlastně ani moc Čechu nezajímá.

33
Kat
Reagovat

SUNíčko – To asi jo no že to moc prožíváme právě škoda že to moc Čechů nezajímá ale myslím, že letos bude tak sledovanost už přes melouna a jsem zvědav no záleží jestli se na to budou koukat jestli fakt chtějí aby jsme dopadli co nejlepé ty budou hlasovat asi pro Sámera a Gipsy pak ty co chtějí aby to byla komedit to bude Nekonečný a pak kdo chce aby jsme dopadli jako minule to bude Čechomor

34
ajda
Reagovat

Co řešíte? Poslat tam Evu a Vaška i s jejich taškou! :o))

35
iris
Reagovat

no doufám že to bde Čechomor, překousla bych ještě ty kluky cikansky(mysleno v dobrem), ale Samer Krissa LBP nebo jak se to pise, Iva a ostatní popíci…BRRRRRRR!!!! COPAK NEMAME NIC JINYHO???

36
josh
Reagovat

Jestli tam nekdo posle ty cigany od gipsyho tak tahle republika u me konci! Nenecham se v zahranici reprezentovat cigánama!!!!

Reagovat

josh, samozřejmě, mnohem lepší je, když nás budeš reprezentovat ty. Poslední dobou se mě zdá, že na Panáčka v reality show chodí čím dál hloupější lidi.

38
jirka
Reagovat

ja chci aby postoupili gipsy cz.

39
Krt
Reagovat

iris – Ty jsi fakt hloupá Sámer je nejlepší má nějvětší šanci !!

40
Terilinky
Reagovat

Hm TAK POSTOUPILA TA TRAPKA TAK CO SE DA DELAT ALE TOXIQUE

41
Anonymní
Reagovat

Jste normalni kokoti abyste se z těch ciganu neposrali lepši Terezka cigani ani nejsou občani teto země měli reprezentovat Indii
…..jo a jebat baník

42
Hess
Reagovat

smrt ciganum

43
juli
Reagovat

Opravdu nechápu, jak ta Tereza mohla vyhrát. Zpívala šíleně falešně. Možná vyhrála, že se nějakým mladým týpkům líbil, její obličej a to jak se tam ůžasně kejvala a proto jí poslaly hlas.Okouzlit možná umí, ale určitě né tím svým hláskem. Myslím, že ta píseň by nebyla špatná, kyby ju zazpíval někdo jinej.Fakt nevím co sme to za národ, když na eurosong pošleme tuhle zpěvačku.Opravdu hrůza.

44
alberto
Reagovat

gypsi byli nej, skoda ze oni nepostoupili, kdyby jo, mozna by i vyhrali!!!

45
Vojta
Reagovat

Eurosong je další z velkých prů…ů České televize, za to že nám zvedla konc. poplatky si to zaslouží.

46
gába
Reagovat

Gipsy byl fakt super…docela mě mrzelo, že nepostoupili…No myslím si, že s Terezou Kerndlovou to moc nevyhrajem…

47
zhthzt
Reagovat

hfrth

48
misa
Reagovat

skoro sami sracky…ostuda

Přidat komentář