Panáček v reality show

Amazing Race: All-Stars (13. díl – finále)

7. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Amazing Race: All-StarsEric s Danielle, sestřenice Charla s Mirnou a missky Dustin s Kandice. Jen jedna z těchto dvojic se bude na konci dílu radovat z jednoho milionu dolarů. Jako první se na cestu vydaly Dustin s Kandice; nápověda, kterou otevřely v 11.33 ráno je navedla zpátky „domů“ – do havajského Honolulu na letiště Oahu. Pro zvětšení obrázku klikněte!Ve 12:55 se stejným směrem vydala i druhá dvojice – Eric s Danielle z deváté sezóny. O půl druhé odpoledne odstartoval i třetí pár, totiž sestřenice Charla a Mirna. Všechny týmy si zabookovaly letenky s přestupem v Tokiu; sestřenice by do Honolulu měly přiletět v 6:40 – zbývající dva týmy zhruba o 40 minut později.

Let s American Airlines Charle a Mirně přišel vhod, neboť díky němu získaly slušný náskok a mohly se tak jako první v Kamaka Air zapsat na charterový let vrtulníkem na ostrov Lanai. Tam mají za úkol nasednout do přistavených jeepů a najít přístav Kaumalapau Harbor, kde na ně bude čekat další nápověda. Pro zvětšení obrázku klikněte!Žlutá obálka, kterou jim předal slavnostně oblečený domorodec ukrývala Detour – tedy dva úkoly, z nichž jeden musejí týmy splnit. Under obnášel potopení se do tajů několik metrů hlubokého moře a vylovení obálky. Pro nepotápeče byla připravena úloha Over, ve které nejprve pluli lodí do překrásné zátoky, kde museli přepádlovat na „plovoucím surfovém prkně“ pár stovek metrů.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Charla s Mirnou doplavaly jako první, mohly nasednout do jeepů a vyjet na Shipwreck Beach, pojmenované podle ztroskotané lodi ze II. světové války. V tento moment na tom byly nejhůře Dustin s Kandice, které se zrovna vrhly pod vodu, kdežto Eric s Danielle již běželi k autu. Šikovní střihači náskok mezi týmy umazali, takže o napětí a pištící Charlu nouze nebude.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Eric s Danielle se na pláž dostali nejrychleji, takže mohli nasednout do přistaveného člunu a pádlovat směrem k rezavé lodi, kde je umístěna schránka s další nápovědou. Během plavby soutěžící zastihly obrovské vlny – o emoce a koupele v moři tedy nouze nebyla.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Zpět na pláž dopluli na prvním místě, o které se nenechali připravit, Eric s Danielle a mají před sebou už jen poslední město v tomto závodě – californské San Fransisco. Cestou v autě zastihla hádka dvojice, od které bychom to čekali asi nejméně – Dustin s Kandice! Kandice Dustin vyčetla špatnou spolupráci při pádlování. Na té se špatně domluvily i Charla s Mirnou, takže předlouhým pádlováním ztratily přemnoho času.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Smazání veškerých náskoků proběhlo až v letadle směrem do Oaklandu v Californii, odkud týmy jely taxíky až do Old Mint, kde na ně čekala finálová úloha, která nejenom nepřímo rozhodne o vítězi, ale také ukáže, jak se členové týmu znají navzájem. První z nich nejprve za pomoci čtyřmístného číselného kódu odpověděl na čtyři otázky (každý pár měl přidělen jednu číslici) a totéž pak čekalo druhého ze dvojice.Pro zvětšení obrázku klikněte! Jakmile se kombinace shodovala, otevřel se sejf s finální obálkou, ukrývající lokaci cílové pásky (Finish Line). Na celou operaci měly pouhých deset minut, poté jim byla obálka vydána automaticky. Nejlépe se dařilo Danielle, která kombinaci správně uhádla jako první a s Ericem je čekalo už jen jediné. Cesta do cílové pásky v sanfranciské Botanické zahradě.
Pro zvětšení obrázku klikněte!
Desetiminutový limit nedokázaly využít ani oba dámské týmy, takže jim byla obálka vydána automaticky a i ony se mohly vydat do botanické zahrady. O majitelích dvou 500tisícových šeků tak rozhodnout sanfranciští taxikáři, kteří mají „osud“ v tuto chvíli bezmocných týmů v rukou.

Na červený kobereček, u kterého už čekal nejen Phil Keoghan, ale tradičně i všechny týmy zúčastněné v této sérii nakonec jako první přiběhli Eric s Danielle a zaslouženě vyhráli jeden milion dolarů. Za obdivuhodný výkon nejen jim, ale i právě přibíhajícím a dojetím brečícím misskám i sestřenicím zatleskali všechna družstva, včetně už smířeného Roba s Amber. Ericův exparťák a skorobratr Jeremy, kterému vítězná dvojice mohla zavolat, se zmohl na jediné – „Yaaayh! Yaaaayh!“

Ke stáhnutí

Jedenáctá sezóna skončila a vy si ji možná budete zálohovat pro pozdější vzpomínky. Abyste ji správně poznali, připravil pro vás Panáček obal na DVD.

Fakta z třináctého dílu

Trasa: Fort Soledad, Guam → Honolulu, USA → San Francisco, USA
Detour: Under: Eric s Danielle a missky nejprve nasedli na loďku, se kterou dopluli až k podvodním jeskyním. Tam už se museli jen potopit a vytáhnout na hladinu uschovanou obálku.
Over: Sestřenice jako jediné pluly člunem do zátoky, kde osedlaly „plovoucí surfařské prkno“ a pádlovaly k bójce s obálkou.

Výsledková listina 11. sezóny

1. Eric & Danielle (vitězové The Amazing Race: All-Stars)
2. Dustin & Kandice
3. Charla & Mirna
4. Oswald & Danny (vyřazeni ze soutěže)
5. Uchenna & Joyce
6. Joe & Bill
7. Ian & Teri
8. Rob & Amber
9. David & Mary
10. Kevin & Drew
11. John Vito & Jill

Rekapitulace předchozích dílů

  • Amazing Race: All-Stars (12. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (11. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (10. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (9. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (7. a 8. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (6. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (5. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (4. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (3. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (2. díl)
  • Amazing Race: All-Stars (1. díl)
  • Profily soutěžících
  • All-Stars hlášky
  • Petr

    Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

    Amazing Race

    Diskuze k článku

    Počet komentářů: 13
    1
    DWA
    Reagovat

    Škoda, moc jsem to přál Dustine a Kandice, i když teda Eric s Danielle si to určitě zaslouží a jedná se o mnohem menší zlo, než kdyby zvítězily ty dvě **** Charla a Mirna. Budu se těšit na další řady a vzpomínat na D&K jen v dobrém :)

    2
    Ondra
    Reagovat

    neco proti Charle a Mirne? :P dyt jsou fajné

    3
    cayman
    Reagovat

    Ja je taky nemam rad… Sou mi obe nesypmaticke!!

    4
    DWA
    Reagovat

    Na Charlu s Mirnou jsem alergický, úplně vidím jak mají plnou hubu keců o tom, že vyhrály proto, že byly nejpoctivější a nejslušnější (Desmond, kick some people off the plane! This is our Internet! Don’t touch me! atd atd atd)…ne, ty dvě bych nepřežil. Aspoň že Eric s Danielle, musí se jim nechat že po dvou Yieldech se drželi fakt skvěle.

    5
    Petr Novák
    Reagovat

    Trochu zarážející aktualitka: „Host Phil Keoghan told Julie Chen on The Early Show that he is travelling for a different reason this summer, making it appear to season 12 will not tape this summer.“

    Více infa gorilla.cz/article.php?unid=1b939bb2ae4ec11a58cb0a4b320d3c4f

    6
    me2d
    Reagovat

    taky sem fandil Ch&M, sice misky byly krásnější, ale moc nesimpatičtější. takže nakonec to dopadlo kompromisně, takže asi nejlíp. je fakt škoda, že 12 je takhle odložená, co bude cbs jinýho dávat?

    7
    Phat-K
    Reagovat

    „Eric and Danielle: Best of the best“ aneb „Jak tým, který původně ani týmem nebyl, vyhrál All-Star season“…
    Hmm, účast tohoto páru mi už od začátku moc nevoněla a to, že to dotáhli až do úplného závěru, ještě navíc s miliónem v kapse, mě teda vůbec nepotěšila. Závěrečný telefonát s Jeremym myslím jasně ukázal, kdo měl být Ericovým partnerem. Moje favoritky, kterým jsem víceméně fandil 26 epizod v kuse, skončily bohužel „až“ druhé. Potvrdily tak sice pověst nejlepšího all-female týmu v historii TAR, ale co z toho. Charla s Mirnou už se mi nelíbily zdaleka tolik jako v jejich původní sezóně, Mirniny herecké etudy a neustalé kňourání chvílemi lezlo dost krkem, ale i tak jsem jim výhru přál víc než vítězné dvojici.
    Inu, nezbývá než se těšit na Season 12, pokud tedy někdy nějaká bude…

    8
    Phat-K
    Reagovat

    A u spojení „Ericův bratr Jeremy“ bych prosil dát uvozovky ke slovu bratr, příp. ho nahradit vhodnějším výrazem. O bratry se opravdu nejedná… :)

    9
    Jenny
    Reagovat

    AR samozřejmě sleduju od tý doby, co ho dávali na AXN, proto jsem si All-Stars nenechala ujít.. Opravdu jsem moc fandila Ericovi a Danielle – Charla a Mirna, ty mi byly nesypatický už jak soutěžily poprvý, a Missky brr, z těch jejich silikonových falešných úsměvů jsem zvracela.
    Myslím, že poté, co E&D byli jednou vyhozeni z letadla, dvakrát na něj měli smůlu, dvakrát je čekal Yield a jednou byli jak říkají na CBS „marked for elimination“, tak si to vyhrát i zasloužili.

    10
    Rob
    Reagovat

    kde jste se na toto divaly ?? ja se koukam na Amazing na AXA a all stars tam neni !!

    11
    Rob a Amber
    Reagovat

    Já strašně mooc fandila Robovi a Amber..byli nejlepší! Jak mohli vypadnout,tak brzo :/
    Pak jsem začala fandit Dustine a Kandice.
    A Charla s Mirnou byli strašně nesympatický…..
    Prostě Rob a Amber FOREVER :))

    12
    Proste ja
    Reagovat

    Hej DWA chtel bych v te soutezi videt tebe.
    A jestli je ti nekdo simpaticky nebo ne me uprimne nezajima a ostatni taky ne ale kdyz uz to chces vedet tak jsou skvele!
    Ovsem chapu ze je to jen otazka nazoru

    13
    George
    Reagovat

    @cayman: ccc :D každopádně mám nejradši Dustin a Kandice

    Přidat komentář