Panáček v reality show

Farma (22.7.) Den duelu

22. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4929 w=420]

Dnešní díl Farmy byl nabit událostmi. Viděli jsme stavbu Dinoparku, byli jsme svědky zázraků ze života fauny, dočkali se volby druhého duelanta, seznámili se s travním skialpinismem, vyslechli jsme Milanovu zpověď a zprostředkovaně jsme zažili duel… bylo toho zkrátka moc. Pojďme se tedy vrátit ke chvíli, kdy nad farmou vychází slunce…

Ráno začalo standardně. Všichni spí, jen Milan vyhnal slepice na pastvu a Líba nás všechny již po stopadesáté upozorňuje, že je po autohavárii. Tentokrát jsou na pořadu dne záda a i když jí věřím, že se jí v tom seníku asi blbě spí, už jí trochu podezřívám z toho, že kdyby žádné zdravotní problémy neměla, tak by si pro ně skočila pod Šamalův traktor…




Dinopark

je terminus technicus, který použil Mirek pro drůbeží výběh s aquaparkem. Vzal si to jako svůj osobní úkol. Vlastníma rukama svedl do kachního bazénku vodu z přilehlých kopců a pak v sobě nezapřel policajta, neb je jednu po druhé gesty dopravního policisty navedl ke koupání. Je ale fakt, že kdyby v téhle pozici, tedy podivně přikrčený v kolenou, nahrblý, a s vyšpulenými půlkami někde řídil dopravu, už by visel na youtube :-). Má ale pocit dobře vykonané práce, protože kachny se radostně potápějí a jsou už od pohledu vděčné, takže ho to inspirovalo k tomu, že jim tam připraví zástřešek, ještě jeden zástřešek a i skluzavku. Super!

Neděle je klíčový den i pro Maskota

V kuchyni se začíná debatovat o dalším hlasování o chudákovi slepici. Zvyšuje se procento těch, kteří by jí už rádi jednou rychlou ranou odpomohli od toho trápení v bedně od zeleniny, ale zřejmě to pořád ještě nebude stačit. Blonďák básní o slepičí polévce, až se mu nohy pod stolem samy roztančí, a už jen očekává na příchod Libuše, aby vznesl svůj požadavek. Ta všechny takové návrhy zamítá. Je přesvědčena, že Maskot je nosnice a proto musí dostat ještě minimálně jednu šanci! Na své straně má ještě Šárku a Kubu. Někdo z nich dotáhne do konce ten fór s vajíčkem, takže zanedlouho se přinesl pádný důkaz o tom, že žádné stínání hlav nebude.

ten fór s vajíčkem byl divákovi předestřen tuším v předminulém díle, farmářští ochránci zvířat se dohodli, že cizí vajíčko podstrčí pod ubohou slepici a tím ji zachrání. Musím říct, že jsem očekávala, že jí v té své svaté válce o záchranu to vajíčko narvou přímo do zadku, aby to bylo věrohodné, ale zaplaťbůh to nestihli!

Kdo je králičím mámotátou?

Nad králíčky si vzal patronát Kuba. Hned zrána jednoho téměř uhladil k smrti v kuchyni a pak ho napadlo, že by pro ně mohl připravit i venkovní výběh. Zřejmě proto, aby ty, které nesežerou ti z KHL (kuny, hranostajové a lasice), mohli dobít káňata a jestřábové… :-). Společně s Michalou se tedy vrhnou na ohrádku a do deseti minut to budou mít v cajku. Po dvou hodinách usilovné práce Kuba stále ještě dřepí u polotovaru a Michala u „atomového krytu s pražským patentem“ vybírá, koho dneska předhodí dravcům. Dobrá věc se podařila, do venkovní králíkárny jsou naházeny 3 kousky, ještě přiklopit víčkem “ A je to!“

Zázraky života

Na farmě se vždycky všechno rozkecá, takže bylo jen otázkou času, kdy se Kubovi králíčci dozví o tom, že aby je měl skutečně rád, musí snášet vajíčka… Výzva přijata! Když to dokáže jedna chromá slípka, proč by to nezvládl tým králíčků… A taky že jo. Bylo tam! Malinkaté, ale bylo. Kuba si toho ale vůbec neváží, bere to jako provokaci a vajíčko utíká vrátit Maskotovi. Na farmě totiž vajíčka snáší jedině on – maskot Blažena.

Příchod Terezy

oznamuje, že si Milan bude vybírat svého soupeře pro duel. U stolu pravdy zůstal nový zasedací pořádek (Kuba na holčičí straně) a Tereza vyzvídá, co bylo. Kubu pojme spravedlivý hněv a všechno to na Milana napráská, jak Milan chtěl, aby pracoval, jak mu Milan chtěl sebrat jídlo, když Kuba nechtěl pracovat, jak se ten Milan jeden ošklivý ještě i na Kubíčka zlobil, když nechtěl pracovat… Milan do toho vstupuje se svou verzí a pak Tereza Kubovi přináší exclusivní nabídku. Chtěl jsi odejít – tak běž! Kubovi vyschlo v hrdle, protože si nebyl jistý, jestli Tereza nežertuje, neblafuje, a zda by z toho pro něj nevyplynuly nějaké sankce. Rychlý sčot v hlavě a nakonec s díky takovou nabídku odmítá. „Já jsem to tak nemyslel :-)“

Kdo tedy bude stát v duelu proti Milanovi?

Milan má na výběr 3 soupeře. Kubu, Michala a Jirku. Milan by preferoval silový souboj. Kuba pro něj tedy není volba, „holky nebiju“, zbývá tedy buď Jirka, nebo Michal. Oba jsou mladí, oba jsou silní, blonďák vypadá, že je vyvinutější, takže Michal. Tereza tedy vyzývá oba duelanty k tomu, aby se přestěhovali do duelantských chatek, Tyrše k tomu, aby jim nabalil cestovní košíčky a její návštěva na farmě končí.

Půlnoční deníčky duelantů

Michal se na duel těší. Bere to sportovně, nemůže se stát nic hrozného. Buď se vrátí a bude pokračovat ve hře, anebo půjde domů. Je to jenom hra.

Milan se uculuje a prapodivným šepotem do kamery říká, že roli “ nerudného staříka“ zvládl dokonale a proto byl po zásluze potrestán nominací na duelanta. Chce prohrát v silovém souboji s chlapem.

Vypadá to, že oba duelanti stráví svou noc o samotě v pohodě. Dole na farmě ochraňuje spánek farmářů Libuščin lapač zlých snů a negativní energie. Co bylo zvláštní, že v absolutním bezvětří se lapač točil jak zběsilý… je to nějaké znamení?

Nastal den zúčtování

Ještě než jsme se s Terezou vypravili do duelantských chatek, mohli jsme vidět, jak se dívky věnují zahrádce, Jirku, jak pere prádlo (a zasílá domů zašifrovaný vzkaz, že opravdu pere), Tyrše, jak vyzpěvuje z okna a Kubího, jak se snaží revidovat své rozhodnutí neodejít z farmy předčasně…

Našel někde staré ski a tak ho nenapadlo nic lepšího, než si je přikurtovat na nohy, zbantovat blonďáka a pak už si oba přískoky vpřed, alias sjezdem ze svahu, koledují o frakturu některé z končetin. Nakonec oba přežili bez úhony.

Jaký bude duel?

Michal má právo výběru zbraní. Po krátkém rozhovoru, kdy Tereza dyndá z Michala informace o jeho vztahu se Šárkou a uvádí to půvabnou větou „zůstane to mezi námi“ a on kontruje neméně půvabným „já jsem rád gentleman“ se dozvídáme, že duel bude „přetahování lanem“. Tereza přeje Michalovi hodně štěstí a přesouvá se k Milanovi.

Ten je nachystán bojovně. Má-li hodnotit svůj pobyt na farmě, tak protože je zemědělec uzavřený v paneláku, splnil se mu sen. Chtěl takový život zažít a je mu líto, že taktikou na farmě se nestal opravdová péče o farmu a dobytek jako taková. Vrátí-li se z duelu jako vítěz, a stane-li se farmářem týdne, Kuba se nezastaví a bude litovat, že do takové RS vůbec lezl, nezvládne-li souboj s Michalem, vrátí se domů.

to, co následovalo, mě učinilo velmi rozpačitou. Do hry to podle mě NEPATŘILO a tudíž to nebudu vůbec komentovat.

Tereza prozradí Milanovi, že Michal vybral lano a poprosí ho, aby jí, až vstoupí do stodoly, věnoval alespoň jeden pohled „z oči v oči“.

Duelová stodola

se tedy stala dějištěm posledního typu souboje mezi duelanty. Princip spočívá v tom, že oba borci jsou uvázaní lanem proti sobě, uprostřed nich je dělící sloupek, za zády mají trám, na kterém visí 3 podkovy a jejich úkolem je jednu po druhé sundat a přemístit je do připravené krabice se svým jménem. Soupeř jim to má znemožnit, nebo alespoň ztížit tím, že jej pomocí lana přetáhne tak, aby na ty podkovy nedosáhl.

Než se chlapi připraví k souboji, vítá Tereza přísedící a publikum z řad farmářů a vybízí je k hodnocení uplynulého týdne. Kuba je nakonec s proběhnutým týdnem spokojen. V duelu jsou nejvíc nenávidění soupeři a kdyby vysmahla ještě i Šárka, stane se pro něj tahle soutěž příjemným místem k životu. Všichni jsou tímhle sdělením poněkud zaskočeni, Tereze viditelně poklesla brada a Šárka vypadala že „něpanimájet“. Kuba to vysvětlil způsobem, který dal tušit, že úplně přesně neovládá své myšlenky a protože jsem tomu neporozuměla, tak se tím dále již netrápím :-).

Duel nebo masakr?

Na Terezino 3,2,1 START se rozbíhá duel. Milan využil své váhy, na lano se pověsil, nohama se zapřel o středový sloupek a pak to několik dlouhých minut vypadalo, že TV Nova bude muset přikoupit licenci na druhou řadu, a takto nabytý čas bude do prvních sněhových vloček muset věnovat tomu, jak Milan Michala uvisel… Nestalo se. Michal za mohutného povzbuzování Jiřího, Mirka i Jakuba tu bitvu nakonec vyhrál. Se spálenými dlaněmi, zřejmě s kýlou a vypocenými asi 4 kilogramy váhy Milana porazil.

TO ALE BYLO DRAMA, CO? ;-)

Anketa

Dejte hlas svému favoritovi, bude zajímavé sledovat, kolik kdo má příznivců.


Bazinga

jsem předseda. Předseda klubu smesvině. Moje rekapy ke slovenským seznamovacím reality show jsou touhle funkcí poznamenány.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 255
1
Manny
Reagovat

My jsme se s manželkou shodli na tom, že mít takového fotra, jako je Milan, tak si jdeme okamžitě šlehnout. By se měl nejdřív podívat nazpět, jestli ty děcka k drogám nenavedl atmosférou, kterou vytvářel během jejich dětství a dospívání…

2
Karla
Reagovat

Díky Bazingo – na venkovní ohradu pro králíky mám jiný názor – je totiž velice povedená. Lehká, jednoduše a právě proto pěkně udělaná a přitom vypadala dost stabilní :-)

3
DD
Reagovat

Bazingo, jsi rychlejší než smrt, perfektní.

4
Ludmila
Reagovat

výběh pro králíky se mi taky líbí a mámotáta kubí to jsem čekala, duel byl masakr

5
Ludmila
Reagovat

jo u toho čvachtacího bazénku pro kačeny jsem nepostřehla, nechali tam tu vaničku, nebo došlo k zásadní změně ve stavebním plánu?

6
okkvp
Reagovat

Náhodou mi to přetahování na rozdíl od Jiříkovců jako drama přišlo docela dost. Ale mělo by to mít pravidla propracovaná i na podobnou variantu boje – např kola na čas. Michalovi jsem dnes umazala nějaké ty mínusové body, které v minulých dnes nasbíral – nasypány je dostal slaměný hošíček Kubíček a u Jiříka jsem si mínusy psala hráběma.

Mimochodem ten hřib se mi zdál poněkud krásně očištěný a zaříznutý, přičemž Kubí nožík netřímal, ale já dost blbě vidím, lépe zkouknu na videu.

7
okkvp
Reagovat

5 – vaničku tam možná mají jako solárium, čvachtadlo jim ale vyhrabal a vyčvachtal

8
Ludmila
Reagovat

6- okkvp-duel byl zatím nejlepší a Michal o de mně také nasbíral nějaké body

9
Vladus
Reagovat

Bazi-opět výborný literární počin-díky. Co se týká duelu. Musím,ač nerada,pochválit Michala. Klobouk dolů,takové puchýře a on vyhrál. Milana mi je líto. Taky se mi líbilo,že Michal neměl silácké řeči a nakonec uznal,že budou chybět Milanovi ruce. Zato ten nevychovanec Jirka-nafrněnej hnus. A Kuba je slizkej vychcanej nemakačenko. Uvidíme co bude dál. Proti Janě,o které se zřejmě v závěru mluvilo,půjdou všichni-nebude to mít jednoduché. Tím by to bylo pro Libuši výhodné-schovává by se za ní.

10
Ludmila
Reagovat

7- dík, tak odpověď jsem dostala přímo od místního znalce, taky mi přišlo že vanička zmizela, je to malé, ale snad funkční, docela to hoši zvládli, taky jsem si všimla nějakého přítoku, nebo spíš odtoku, aby z toho nebyl úplný bahňák

11
Karla
Reagovat

Černovlasá Jana (pokud jde skutečně o ní), navracející se na farmu – ta holka je fakt prázdná nádoba. To bude asi teprve masakr :-)

12
Anta
Reagovat

Bazinga,
jako obvykle skvělý rekap.

Drama to tedy bylo, po duelu Libuše – Sára druhý napínavý duel až do konce :)
Já jsem asi ten prncip v přetahování přeslechla, a až v průběhu jsem zjistila „vo co gou“, myslela jsem, že to bude ta klasická přetahovaná :)

Taky souhlasím s Karlou (2), že ta ohrádka pro králíky byla dobře udělaná, akorát jsem nevěděla s kým že ji ten Kuba dělal.

Jinak akce Bororo tedy Vajíčko mě pobavilo :-D

13
luk
Reagovat

1) Tak doufejme, že vy děti nemáte…

Povedený rekap, dík.

Milana je škoda.

14
okkvp
Reagovat

10 – no, odtok jsem neviděla (nevšimla), ovšem přítok ano a dost podrobně na to, aby to brzo jako bahňák bylo lautr celé. A jestli zaprší (a že zaprší) tak poběží drůbež lovit do duelové stodoly

15
Ludmila
Reagovat

10- takže to byl přítok, až tak pozorně jsem nesledovala, takže spíš než funkčnost je to jen na pohled, no jo co chtít od sokola, ale kvituju, že je to uděláno tak, že se ty nebohé kačeny nemusí uplavat k smrti, a můžouu s od tamtud i vyškrábat, no a jestli příjde pořádný liják bude z kačen námořní pěchota a poznají i jiný okres

16
Karla
Reagovat

12 Anta

Na mě působil duel tak, že jsem v něm začala fandit Michalovi, který mi dosud svou prezentací doslova zosobňoval termín „floutek“. Sice pořád zosobňuje ale šel do toho statečně.

13 Luk

I když to Manny napsal/a dost svérázně a necitelně, nemusí být až tak daleko od skutečnosti.

17
Bazinga
Reagovat

díky.

ad venkovní králíkárna – nemám s ní problém, chtěla jsem (a zjevně se mi to nepodařilo :-D), jen ukázat na to, že Jakub odhadoval čas stlučení na deset minut, a ono to bylo prostě déle…no stane se, příště to vyjádřím lépe:-)

ad mínusové body – musím se vyspat, protože dnes bych nereagovala adekvátně, ale zítra to blonďákovi spočítám!!
ad duel – byl to fakt mazec!

:-)

18
Karla
Reagovat

Dobrou noc Bazingo, vyjádření bylo v pohodě. Já si spíše všimla té zmínky o ptačích dravcích – z této venkovní obory je žádný nedostane :-)

19
Ludmila
Reagovat

Bazi taky se dnes loučím rekap byl fajn a dravců bych se nebála@

20
Profik
Reagovat

Mrzí mě, že Milan vypadl, byl tam IMHO nejzábavnější ze všech, ale zase jsem zvědav, jak si bez něj poradí, např i s březí krávou. To, že Milan ztrátu přiznal mu u mě taky přineslo nějaké body. Jinak ty mínusové připisuji Jakubovi už asi geometrickou řadou. Doufám, že příští farmář ho udělá sluhou. A měla by se pak spíš vrátit Sára s bičíkem

21
okkvp
Reagovat

17 – jsi to zmátla těmi dravci

22
Anta
Reagovat

16 Karla

Michala jsem do teď měla jako neutrál, ale kvituju jeho nasazení v duelu i chování a má u mě kladné body.
Je zajímavé, jak se nám někdo může zpočátku jevit tak trochu jako lempl, a když jde do tuhého, dokáže se k věci postavit jako chlap, no snad jsem jej až tak nepřecenila :))

23
Karla
Reagovat

23 Anta

Jj, přesně, jsem nyní dost zvědavá na jeho další vývoj v RS.

24
Leonard
Reagovat

Bazingo asi te miluji, muj problem ze?

25
okkvp
Reagovat

Já jsem u Michala ocenila, že se při duelu nevztekal jak umanutý puboš, že se vztekal jen s mírou odpovídající chlapovi – tedy, že zatnul zuby a rozedral ty puchejře.

26
Anta
Reagovat

17 Bazinga

Ano, taky jsem zaregistrovala Kubího prohlášení, jak budou mít tu ohradu za chvíli ztlučenou, ale ouha dvě hoďky možná i víc :)
Hlavně že se neustále divil, proč kluci to mauzoleum staví tak dlouho :)

27
petr
Reagovat

1 Manny

Přesně to samé jsem si také říkal

28
Manny
Reagovat

„Farmářem týdne určuji Libušku.“

Je to vidět ve chvíli, kdy dělá ten krvavý obtisk (…!?) na dopis na rozloučenou…

29
Macík
Reagovat

…tak jsem si představila na druhém konci lana Kubu :-DD jeden zátah…slamáček letí vzduchem…Kubajs vomotanej kulem kůlu :-DD

30
nee
Reagovat

Venkovní ohrádka na králíky funguje do prvního ušáka, kterého napadne se podhrabat..:)

31
rejpal
Reagovat

Duely.
Už jsme viděli všechny tři varianty a z hlediska diváka se zdá být almanach nejméně štěpný. Možná by to chtělo vylepšení. Mají tam vždycky tři varianty, správnou, zaměnitelnou a naprostou pitomost. Kdyby se za tu pitomost odebíral bod, nemohl by si být nikdo jistý ani se čtyřmi body, stoupla by nervozita a bylo by to zábavnější.
Už jsem to kdesi psal – a teď to vystihla Macík – že vyzyvatel může být v obrovské nevýhodě. Takže kdyby byla volba z pěti možností s právem veta na jednu, trochu by to handicap snížilo (a ty možnosti taktizování). Vím, formát. Ale je opravdu tak striktní?
Snad se nedočkáme toho, že v duelu bude Šárka s Libuší a ta vezme lano. Bylo by to jak reinkarnace Herodese. Ale jinak by mě tenhle duel zajímal – hlavně kvůli rozpolcenému Kubovi.

32
sara
Reagovat

bazingo diky. ten konec me rozesmal. myslim, ze michalovi v oblibenosti uskodilo kamaradstvi s blondakem. jirka a kubi by se meli chytnout za ruce a volnyma rukama se placat po zadech a libovat si v tom, jaci jsou to kabrnaci. jirku nemuzu uz dlouho a kubi mu znacne sekunduje. milana je skoda, ale michala by imho bylo vic

33
Y/I
Reagovat

mě se to včera prvně dost líbilo a u duelu jsem si málem kousala nehty.
Na Milanovi bylo vidět, jak je zoufalý a jak je kvůli tomu schopen udělat všechno. U mně se pěkně odkopal a Michalovi naskakují kladné body.
vzpomínám na kuchařskou RS, kdy ten jeden kuchtík Robert „JardaJágr“ byl do půlky nemožnej a pak se mi dost líbil.

34
Aneta
Reagovat

Milan je hroznej blbec. Dřepnul si tam jak tvrdý y a čuměl. Chcudák Michal. Patří to Milanonovi. Prohrál. Je vidět kdo je silnější. Nenávidím Miilana.

35
Dishy
Reagovat

Nejlepší duel ze všech. Zvláštní, pro mě, bylo, jak jsme na začátku byla neutrální a Michal pro mě představoval takového „vystajlovaného“ hajzlíka a Milan prudiče, ale u kterého se vždycky zasměji. Ale po první minutě duelu jsem byla na straně Michala a držela mu pěsti, jelikož Milan vlastně nebojoval a ty kecy do toho byly na facku.
Ani jsem se nedivila Kubímu, že i když oba nemá rád, tak nakonec vyskočil a běžel poblahopřát Michalovi.

13 – Možná, že to bylo napsáno drsně nebo pro někoho až moc pravdivě, ale do určité míry to může být pravda. Už jen, jak Milan vybuchl, i když on pořád tvrdí, jak to všechno byla jeho póza a v rámci hry, a chtěl jednu střelit Kubímu nebo, jak ke všemu měl 20minutové proslovy….Ono žít v tom 18 let se taky může na někom podepsat. Čímž neříkám, že Milan je doma opakem farmáře Milana a nenese za to vinu…

36
Don Vito
Reagovat

Řeči Milana, že chce chlapskej duel byly trapný, měl z Jakuba strach, protože ví, že má Almanach našprtanej. Doufám, že dá Libuše jako sluhu Jirku a ten konečně Kubu vyřadí.

37
anja
Reagovat

dobré ránko, a při pondělku všem přeju fajn celý nový týden!

pro mne začal velmi příjemně, neboť konečně vyfičel z farmy ten nejhorší element co tam byl. Milan je po X předvedených trapárnách pryč a mně se ulevilo:) Duelové šou, které se tam ten šašek snažil předvádět, bylo stejně zoufalé, jako všechny jeho taktické a hráčské počiny předtím, takže jsem ani nebyla překvapená…… anebo vlastně byla – Michalovým chováním a výdrží… v jedné chvíli jsem si myslela, že ten souboj Michal vzdá… nebylo to nic s medem tahat takový pasivní pytel někam směrem k podkovám. Fakt před Michalem smekám a tleskám mu.

U MIlanovy zpovědní vsuvky mne napadlo něco podobného jako Manny v č.1 – já mít nablízku takového magora a nemít šanci od něj utýct, tak taky brzy sáhnu po nějakých omamných prostředcích a sjíždím se denně, aby ty jeho psycha ke mne nedoléhaly

38
desin
Reagovat

Duo naprestlamu bude opravdu putovni pohar a ja jen doufam, ze Michal dostal rozum a ty kladne body jen tak nevymeni, pohar tak prebira Kubi (to je takovy nemakacenko, jeste verejne prohlasi ze Mirek to udelal za nej a ani se za to nestydi???) a Jirka… to je ubozak na slovo vzatej, maminka ho neucila pozdravit misto zvatlani tech jeho moudrosti? jak mi na zacatku prisel fajn, tak ted fuj fuj fuj.

A vracet budou stripterku, ne? :)

39
rejpal
Reagovat

Aniž bych se chtěl pouštět do exkurzu mimo podmínky Farmy (i když mají dopad na chování na tam), Milanův problém vidím v první řadě v tom, že se zoufale snažil především sám sobě namluvit, že je někým jiným, než je. Ale nebylo to od začátku. V těch prvních dnech (až do extemporé sklapni) byl všeobecně váženou osobou, která měla respekt, s výjimkou nevybroušené mluvy a sklonů k mentorování ho brali všichni. Po čtyřech dnech farmaření ho hodnotili jako možná příliš velkého demokrata – a to byl nejspíš skutečný Milan. Jenže pak se probudil osobní démon a Milan začal sám sebe přesvědčovat, že je dominantní a cpal se do role, na kterou nemá vlohy. Tam vidím příčinu toho prudění, které nakonec nikdo nebral vážně, jen je to otravovalo čím dál víc. Jakoby sám sebe trestal a vždycky po nějakém úletu na kameru vyprávěl, jak je to vše správně a na dobré cestě.
Milan podle toho, jak to vypadá, přišel na Farmu primárně s cílem vrátit se profesně do dob mládí, a dokázat si, že nepatří do starého železa. Ne hrát hru proti ostatním, aby je vyeliminoval a odnesl si výhru. Jenže hru začal hrát, bohužel sám se sebou. Přitom měl obrovskou šanci přežít nejméně k branám finále. Byl potřebný, měl smysl pro srandu, byl ochotnou obětí i srandiček na jeho vlastní účet.
Jeho odchod určitě nevyvolá nudu, jen to bude jiné. A má ještě jednu stinnou stránku – demaskování sokola se odkládá na neurčito a teď se budou zase chvilku spíš řešit problémy s hadem. A postavení staronové účastnice. Což je škoda, sokol byl už načatý a mohl to být zajímavý příběh.

40
Ufonka
Reagovat

Musím říct, že po včerejším duelu u mě Michal získal a fandila jsem mu.
Nevím kdo jste sledoval slovenskou verzi – mám za to, že tam nesmělo publikum radit a měli daná pravidla co smí a nesmí u přetahování dělat – tuším že tam šlo o omotání lana kolem ruky. Předpokládala bych, že sednutí na zem byl Milanův vynález. Pro mě to úplně prohrál v momentě, když začal na Michala mluvit…..

41
Lorinka
Reagovat

Tak nám zapíchli Ferdinanda, pardón Milana. Škoda, že si nevzal na souboj Kubulu, protože soutěží za muže a je muž. Proto si to Milan prohrál sám. V almanachu by to asi vyhrál. Teď jen vybrat farmářem Libušku. Já osobně bych si vybral Michala, protože Milana porazil v regulérním boji. To by mně zajímalo, koho by si vzal za sluhu. Možná že Mirka. Jenže Milan si vylosuje Libušku, aby si také odpočala. Ta si vybere Šárku a Jirku. Už vidím, jak se tváří. Pokud by prohrál, tak by mu nikdo neměl podat ruku. To co předvedl, bylo tak debilní, jak on sám. Ztratil moje veškeré sympatie. Říká se : Sláva vítězům a čest poraženým. Ten člověk tam nemá co dělat. Zdař farmáři

42
anja
Reagovat

pro Radstara z minula – ahoj! no já proti Michaele vůbec nic nemám, takže se asi ode mne na ni nic negativního nedočteš. Na počátku mi sice trochu vadilo to její neustálé mletí o tom, že jí je v noci zima, ale tohle přikládám na vrub nešťastného střihu

jo a antifans taky koukám, jak se sbírají :) ale nechápu proč, když já tady ty televizní figurky tentokrát spíše obhajuju a omlouvám :D… si nemůžu pomoct, ale mám tam více oblíbenců než nesympaťáků. Být mi tam nesympatický každý, anebo každý jedna a půltý, tak na to nekoukám :)

Reagovat

anja (42): Mas stesti :) Hold na tvoje nazory si clovek musi zvyknout a pak uz je to v pohode :) Jooooo kdyz si vzpomenu jak sem te nenavidel za ty tvoje komentare u HSTM :D :D :D

44
LadyXL
Reagovat

30- přesně tak. Taky jsem kdysi takhle „pásla“ králíky a vím, jak ty potvory umí rychle hrabat a běhat :-). Ale ohrádka udělaná pěkně a docela precizně. Docela by mne zajímalo,jakou by udělala tahle dvojice králíkárnu? Určitě ne takové mauzoleum….
Ad duel – Mě nevadilo,jak Milan soutěžil. To je přece taky jedna z taktik boje. Spíš ale protaktizoval, měl přeci jen občas udělat útok. Obdobně se přetahovali jednou i na SF. Pak jsem byla v šoku,když Kubí jako první vyběhl blahopřát „nenáviděnému“ vítězi… Že on mu někdo řekl, co se na něj při Milanově vítězství chystá ? :-D
Svatý Jiřík – myslí si, že se chová jako chlap…, že má „zásady“… Je to přitom nedozrálý puberťák. Dala bych mu kosu a nechala pokosit celou louku.

45
rejpal
Reagovat

Jinak včerejšek kromě peripetií kromě duelu přinesl i řadu jiných věcí.
Například ty lyže. Když jsem ty dva viděl, jak spolu závodí, bylo to jak z grotesek Laurela a Hardyho. A Kuba neměl pravdu, když říkal, že v závodě prohrál. Jeho velkým vítězstvím bylo, že si nezabodl ty hrábě do břicha. Malá bezvýznamná epizodka.
I hrátky s vejcem mi přišly zajímavé. Bohužel pro Blaženku už to asi byla labutí píseň. Že se nestydí, sežrat maskota.
A Libuše. Čím dál víc zatahuje do hry tu ruku, tu záda. O co jí jde? Že jí záda bolí z toho kurníku, kde sluhové nocují, to je určitě pravda. Ale že tím ukazuje ostatním svou největší slabinu, to moc chytré není. Má štěstí, že jí to nevěří. Stačí, aby ji od příštého týdne neustále dělali sluhou a oddělá jí to i bez duelu.
A kačák. Stavba socialismu s trvanlivostí velmi omezenou, zhruba do prvního lijáku. Nicméně – a to byl určitě hlavní cíl – dokonalá zašívárna. Za to má Mirek u mě bod, takhle je oblafnout. Protože tam často prší, má pracovní náplň až do finále.
A kdo bude druhým sluhou, toť otázka dne.

46
XMAN
Reagovat

Tak včerejší duel byl opravdové psycho, už dlouho sem nikde nic takového neviděl. Mrzí mě že vypadl Milan, bez něj to už vůbec nebude ono, byl jednoznačně nejvýraznější postavou této RS a bude tam moc chybět. Rozhodně neměl vypadnout takhle brzy, to je obrovská chyba. Nefakčenko Kubík si tam zůstane a ten co oddře nejvíc práce musí odejít….to je aspoň spravedlnost. Je ale pravda že Milan udělal několik zásadních chyb kterými se o své vyřazení jasně zasloužil. Despotické chování vůči ostatním mu uškodilo nejvíc, i kdyby tenhle duel přežil, stejně by byl nominován do dalších duelů znovu a znovu dokud by prostě nevypadnul. A taky udělal velkou chybu, že si nevzal toho frajírka Jirku a nebo Kubu. Michala si brát opravdu neměl. Proti Michalovi sem nikdy nic neměl a ani nemám, pro mě je to normální mladý sympatický kluk a v tom duelu ze sebe vydal absolutní maximum a šáhl si až na dno, tu výhru si zasloužil tak, jako ještě nikdo v předchozích duelech, fakt si to vydřel, takže je vítězem naprosto zaslouženě, byl prostě lepší no. Nevím proč tam budou vracet tu vypatlanou striptérku, na tu nejsem vůbec zvědavý, kdyby tam tak raději vrátili Milana bez kterého už ta RS bude poloviční….myslím že dneska tam po něm bude velké prázdno a bude chvíli trvat než si zvykneme že už tam prostě není.

47
rejpal
Reagovat

LadyXL
Mám na to stejný pohled.

48
anja
Reagovat

41 – ad Jirka a jeho nerozloučení se s Milanem – nač by měl Jirka tajtrlíkovat na kameru s člověkem, který mu celou dobu tam pil krev a choval se k němu neadekvátně, že….. já nevím jak kdo, ale já nemám ve zvyku objímat takové a podobné lidi jako je Milan, když už konečně jdou do pr*ele :)

kdyby Jirka na závěr Milanovi podal ruku, tipuju, že bych se zde dočetla, že je Jirka Falešný :)))

souhlas tím, že Čest poraženým, ale to by nejdřív musel Milan bojovat čestný souboj. Já jsem v Milanovém zavěšení se na trám doplněném pitomýma Milanovýma průkecama na adresu soupeře žádnou fair play neviděla

a znovu se tu budu trapně opakovat – od startu show mi jako jediní tam vadili dva lidi – hospodská šmudla Stránská, na tu mám averzi od HSTM, ta naštěstí vystřelila celkem brzy, a psychopat Milan, který, díkybohu, už je taky pryč. Ostatní lidi, včetně vypadlíků Sáry i Davida, mi přijdou jako plus mínus normální osoby, s kterýma nemám problém a ani mne z nich nepřepadá paranoia, že bych v nich viděla nějaké strašáky z dob budování kapitalismu v čechách :) a odmítám jim jen za jejich např. holou lebku a pár pronesených vět přisuzovat nějaké nad rámec a fiktivní a nadpřirozené vlastnosti a schopnosti.

Taktéž, a to mne klidně zase ulynčujte třeba do Bordelu (jako nějaká vtipná Karla tady pod minulým článkem:), nevidím nic slizského, hnusného či závadného na blonďákovi Jirkovi a jeho chování. Jirka se mi líbí. A když napíšu, že se mi líbí, není to jen o vzhledu, ale Jirka se mi líbí a je mi příjemný tím, jak se chová, jak si tam hraje, jak se o kom a o čem vyjadřuje a jak si tam radí. Líbí se mi, že je v pohodě a vysmátý kluk, líbí se mi, že když nasadí vážnou tvář, dokáže přesně zformulovat a zdůvodnit co a proč udělal.

U mne tedy stále zůstává TOP five – Mirek, Jirka, Michal, Šárka, Michaela – ti jsou tak nějak všichni ve stejné lajně oblíbenosti co do charakterů. Nevykazujou imho žádné extrémně nebezpečné hadí vlastnosti (jakože slizskost, vychcanost, falešnost, ubohost :)) – fakt je tam nevidím…… a bosorka Libuše a boží stvoření Kubík, ti se svorně dělí o druhý level, kdy Kubík mne stále baví svým „slečinkovským“ (dík okkvp za nápovědu :) postojem k problému Práce, no a Libuška, to je baba, vedle které bych asi taky neuseděla dýl než pět minut, neboť bych měla strach, že od ní pochytám všechny nemoci světa

49
anja
Reagovat

43 RadStar :-* no jo, zvyknul sisi a pochopil, protože jsi chytrý a odolný kluk

Edit RadstaR: Hehe, tak te si me odrovnala :D

50
desin
Reagovat

OT: Nela z HP online:

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/75680/vitezka-hotelu-paradise-nela-bude-online-ptejte-se-uz-ted.html

Za me Jiri body dolu. Nemusi objimat, ale rozloucit se je zakladni slunost a vychovani, ktere tenhle arogantni tupej pbertak evidente nema.

51
mts26
Reagovat

Takovejch lidí tu komentuje a normální/zdravej pohled má za mě asi jen anja.
Jirka je vůbec takový dobrý lišítko pro zdejší diskuzi, jak poznat čí komenty číst a kdo je jen prabába :)

52
anja
Reagovat

50 desin, Nela už je pro mne fakt off topic :DDD eReSková mrtvola…… ale včera měla medajlónek ve vipkách…. a jsem si všimla, že primáci nějak pohrabali na hřbitovech RS a vytahujou kostlivce jak o dušu, dokonce jsem zastihla šot, kde se mihnul Zvěřina z václaváku že se prý bude příští týden ženit :) sranda

54
XMAN
Reagovat

Pokud Milan zvolí za farmářku Libuši jako že asi ano, tak tipuju za sluhy z kluků Michala nebo Jirku a z holek Šárku nebo navrátivší Janu.

55
Anta
Reagovat

48 anja

Celý dlouhý komnet jsem přežvýkala :) a musím s překvapením konstatovat, že nemám důvod s něčím nesouhlasit :))
Tedy kromě averze vůči některým farmářům, s tím jsem do teď problém neměla, ale slušně se tam dopracovává Kuba :-D

56
Adéla
Reagovat

Tak včera u mě hodně klesl Milan tím jak se choval u duelu, prostě to neustál a strašně shodil sám sebe. Jinak se přidám k Anje co se týká Michala a Jirky, chovají se normálně jako 20 letý kluci a k tomu patří, že jsou vysmátí, namachrovaní, sebevědomí, nemají úctu ke starším osobám a rychleji mluví než myslí. Jsou něco mezi dítětem a chlapem. Klasika. Mě ty jejich vtípky baví a k práci se taky umějí postavit!
Alergii mám pouze na Kubíčka s kytkou za uchem, to je hajzlík první třídy. Doufám, že se stane brzy sluhou a konečně vyveze tu kadibudku a pak vypadne v duelu!!!

57
LadyXL
Reagovat

Ad duel – jak jsem psala, mě nevadilo, jak Milan soutěžil, jakou měl taktiku. Ale fakt mi vadily ty kecy. Ovšem byly také jako reakce na publikum. A to mi tam docela vadí. Že jen nefandí, ale vlastně radí, v případě Jirky i popichuje soupeře. Je to nesportovní. A naopak sportovní a čestné je, se s poraženým rozloučit. Stačí podání ruky i beze slov!
V 1. SF pokud se pamatuji, nesměli při duelu radit, pokřikovat na ně. A ve 2.řadě zavedli duel na 2 vítězství, což je lepší a vyrovnává částečně souboj,pokud je ve dvojici jeden výrazně slabší.
„závody“ v lyžích byly i v 1.SF, tak mi trošku přijde, že štáb je k tomu teď popostrčil, aby se tam něco dělo…

58
Franz Ruppert
Reagovat

Tak nám asi skončila ta lepší část této RS. Milan nám vypadl ve férovém duelu s lepším Michalem. Michal mně překvapil, že přiznal, že protějšek byl dobrý soupeř, O to více mně potvrdila teorie o Jirkovi, který je ještě normální adolescent, kterému ještě chybělo se prásknout o zem a kopat nožičkami.
Čas „starých“ sluhů je snad u konce a na tomto postu bude konečně „cedit krev“ rozmazlený Kubíček a „stará-mladá“ Šárka. Teď jen musí Milan potvrdit, že „náčelníka“ týdne zvolil toho pravého.
Od návratu „Mařky“ Kadeřávkové očekávám, že tam ty „pevné“ svazky trochu rozthá a naváže na oprus značka „Milan“. Je to velmi potřeba jak když Jiskru drbete za ušima. Nejsme přece v pořadu „Přátelé Zeleného údolí“.

59
Angel
Reagovat

50 desin
Naprosty souhlas, Jirkovi chybí kinderstube.

60
Angel
Reagovat

58 Franz Ruppert
Vidím to stejně a na Mařku se těším, ať to má zase grády :)

61
DD
Reagovat

60 – jenže Mařky je mi už dopředu líto, neboť se vrátí okamžiku, kdy na farmě zavládla euforie, že tam zůstali především ti „kteří spolu mluví“ (s výjimkou Libuše, ale na té jako další adeptce na vyhazov se shodnou jedna dvě). A ona teda bude koukat.

62
Adéla
Reagovat

Striptérka Jana se přidá k Libuši a budou tam kňučet dvě, které nemůžou pracovat, protože je bolí záda a ruce a břicho atd. A k tomu úderník Kubííí. Určitě se nemusíme bát, že by odchodem Milana byl konec zábavy!

63
Angel
Reagovat

61 DD
Jo, je v nevýhodě, když byla 3 týdny mimo a asi to teď bude mít těžký, už předtím ji moc nemuseli. Ale je to hra a pro nás diváky to bude zajímavý.

64
Franz Ruppert
Reagovat

Ti, kteří spolu mluví se tam taky jednou pokoušou. Nejvíce je mi líto Michaly, která bude taky další na odstřel. Jo hold, když se někomu neleze do „análu“ a čurá někdo proti větru, tak to má vždy složité.

65
Jojka
Reagovat

39-perfektní psychologický rozbor,pro mě pravdivý
45-taktika Mirka,popsáno velmi dobře
57-souhlas

Většina diskutujících farmáře soudí podle sebe-podle svých norem,morálky,životních zkušeností atd.

Každý jsme ŇÁKÝ,pro mě zajímavé jak se který vyvíjí ve stresu,omezeném prostředí apod.
Taky mám někdy chuť někoho přes obrazovku profackovat. Ale člověk se musí nechat žít takový jako je.

66
rejpal
Reagovat

Franz Ruppert
Já to s Michalou v tuto chvíli tak černě nevidím. Je nekonfliktní, spíš se snaží konflikty brzdit. Neusiluje o vůdčí postavení (což vyhovuje Libuši, ale ani pánové ji zjevně neberou příliš vážně z hlediska aspirací na výhru). Je pracovitá, to se hodí všem. Fyzicky slabá určitě není, což je výhoda pro duel, a vyhrála i duel v almanachu (lehké varování pro soupeřky). Myslím, že bude využívána spíš jako zbraň ve snaze odstranit nějakou jinou nepohodlnou osobu (jako sluha, který by do duelu jít neměl). Samozřejmě, až se začne hra blížit ke konci, nastoupí už jen boj o finále, a pak ji to nejspíš semele. Ale zatím je myslím jednou z nejméně ohrožených osob.

67
Frodo
Reagovat

…zdálo se mi to, nebo jsem včera viděla, že ten hošík s květinkou za ouškem pásl na travičce v ohrádce ty králíčky?

…a ten blonďatej adept na přestlamu jak zase trucoval ve stodole :-) To byl pro mě nejsilnější moment celýho duelu. Ten nám ještě ukáže, kluk jeden upovídaná!

Michal bojoval opravdu statečně, klobouk dolů…

68
Frodo
Reagovat

…a ještě mě tak včera napadlo, že je vtipný, jak žádnej chlap nejde s tím hošíkem s kytičkou za ouškem do duelu, protože každý chce chlapský duel a on tam snad nakonec, hošík, zůstane sám a bez boje :-) To se klidně může stát!

69
Lorinka
Reagovat

48- anja, přečtěte si články57, 58. Nikomu nemusím lézti ko pr…e, ale ruku bych podal i Vám, i když s Váma nesouhlasím. Prostě to vidíte z ženského hlediska. Pořádný muž by to neudělal. Ale Jiřík ještě nedozrál v muže. Ale za to nemůže. Je mu teprve 22. Muži jsou až po čtyřicítce.

70
Bazinga
Reagovat

24 Leonard – dokud je tam to „asi“, tak myslím, že je to ó-ká :-)

71
Frodo
Reagovat

69 – a tím pláštíkem, že muži jsou děti až do stáří a pak rovnou přecházejí do senilitiy se dá přikrýt během jejich života všechno???

Ten báječnej mužskej svět!

72
ema
Reagovat

Tak nevím, jestli jsem viděla správně, ale v záznamu z předduelové chajdy, kdy Milan šeptal do kamery, měl celé vousy. Při duelu už měl zase půl brady oholené. Nevšimli jste si toho někdo?

73
rejpal
Reagovat

Frodo
Až bude Kuba sluhou, klidně se s ním poměří. Oni se ve skutečnosti nechtějí učit a bojí se, že by s nimi Kuba v almanachu vyběhl (a to by byla pěkná facka na solar ješitnosti). Všichni čtyři, co tam do neděle byli. V tomhle bych snad věřil jedině Jirkovi, že by Kubu nevybral i z jiných důvodů. Je to jen kouřová clona.
Ono by vůbec nebylo na škodu, kdyby je při těch nominacích a podobných příležitostech Tereza víc mačkala. Volíš takticky? Vysvětli, jak to myslíš. A tak dál. Jednou takhle hezky zmáčkla Šárku, když posílala do duelu Libuši (nepřímo, svým hodnocením). Nakonec ji dotlačila k dopisu Jany a hadovi. U stolu pravdy, jak si to sami nazvali, samozřejmě nemůžeme očekávat otevřenou upřímnost (u skutečných strategů určitě ne), ale aspoň promyšlenou historku, která nevypadá chabě na první pohled. Když se Kuba rozhodne (bylo to sice při jiné příležitosti), že se chce zbavit Šárky, nemusela Tereza akceptovat tak neuvěřitelně pitomé vysvětlení a mohla ho trochu podusit. Sám musel vědět, že právě plácl možná pitomost týdne.

74
haha bimbi
Reagovat

Já tedy nevím, ale Milanova taktiku v duelu by zase nebyla tak špatná, jako umořit soupeře, ale opravdu to nějak prokoučoval. Mě osobně to až tak nevadilo, že byl pasivní, akorát že to trochu přehnal.
Jirka a Kubííí jsou ty dva nejprotivnější pupínci na celý farmě a těžko říct, kdo větší. Jirka je nevychovaný přemoudřelý spratek, Kubí je vyčůraný a líný spratek.
Jestli to klapne s Libuší-farmářiou týdne, budu spokojená. A pokud bude sloužit Šárka a Jirka, budu spokojenější ještě víc.

75
divačka
Reagovat

Přemýšlela jsem, jestli MIlan bojoval čestně či ne. Nakonec jsem dospěla k tomu, že ano. Pokud by byl dopředu dán zákaz „skřípnout“ lano, bylo by to něco jiného. Ale takhle dělal Milan to, co nebylo zakázáno. Problém byl podle mne v tom, že neměli časově neomezený prostor. Představte si, že by ten duel mohl trvat jakkoliv dlouho (ani tv by to vadit nemuselo, dyť by to pak sestříhali). Tak by Milan zasedl a co dál? Jak dlouho by to vydržel? Hodinu, dvě? Určitě by v určité chvíli povolil a pak by bylo na Michalovi včas zareagovat. To by podle mě bylo absolutně spravedlivé.

Jestli dopředu neřekli, že se lano nesmí skřípnout, tak bylo unfair to měnit uprostřed souboje jen proto, aby to bylo odbytý rychle. Proč by zbraní v duelu nemohla být i vytrvalost?

Na mě to působí dojmem, že si nikdo ze štábu tu disciplínu navostro nezkusil, takže netušili, že je možné to skřípnout a tím to jakoby dostat do patové situace (jen jakoby, protože ani Milan by to nevydržel věčně).

Kachňák – zajímalo by mě, jak by mělo to čvachtaliště správně vypadat.

Ohrádka pro králíky – taky mám dojem, že králík je schopen se podhrabat.

Hygiena – jak to tam mají? Mejou se v lavoru s tím, že je na to vyhražen nějaký prostor a čas, např. holky se mejou za stodolou od osmi do devíti a kluci od devíti? Nebo si každej řekne „teď se jdu mejt za stodolu, tak mi tam nelezte“?

76
Macík
Reagovat

Anjo, ale ten Michal to je kousek :-DD ten se mi fakt vzhledově móóc líbí…a ty voči…hmmm…jináč farmaření za mák nerozumím, jsem ráda že rozeznám kozu vod osla…po prvních dojmech mi jsou sympatičtí téměř všichni, snad kromě Libuny, která na mne působí jak pavlačová drbňa a Kubíčka bych šoupla spíš do ohrádky mezi ty králíčky :-DDD

77
anja
Reagovat

69 Lorinka, ano, 57 a 58 jsou protijirkovské komentáře :) tak to v diskuzi bývá, někdo se přikloní na stranu jednu, jiní na stranu druhou…. názory LadyXL jsou mi obecně velmi blízké, i u jiných RS, většinou se hodně shodnem, ale tady se neshodnem, no a?

ale protestuju :), aby mi tady bylo podsouváno nějaké „ženské hledisko“. Nikde jsme nepsala, že Jirku posuzuju „ze svého ženského hlediska“, už mě dost tady točí, když si reagující diskutující cucá z rukávu kraviny a podsouvá mi něco, co jsem nepsala, fakt :)

Jirka je imho muž každým coulem, pravda, je mladý a to jediné je pravda, ovšem ne omluva. To, že Milanovi ruku nepodal, to mu naprosto schvaluju. Myslím si, že mezi Milanem a Jirkou se toho odehrálo víc než nám bylo ukázáno v sestřizích. Imho Milan Jirku urážel, útočil na něj a zřejmě před ním urážel a shazoval i Kubího. A Kubík je takový jakože teď Jirkův kamarád, že…. a mně by se opravdu nelíbilo, aby mne někdo osobně napadal, ukazoval mi fakáče a strefoval se a vyhrožoval mým „přátelům“. Takže takovému člověku bych taky ruku nepodala a jen bych si ve stodole na galerii tiše vydechla, že je konečně pryč.

78
Don Vito
Reagovat

Jsem fakt jedinej, koho nejvíc sere Libuše? Paní „mám všechny úrazy světa, ale přesto se přihlásím do reality show na farmu, tam pak budu pěkně vařit, fňukat a třeba to dotáhnu daleko“? Vůbec bych se nedivil, kdyby soutěž nedokončila.

79
anja
Reagovat

76 Macík :D no konečně kvalitní a smyslůůůplný komentář :)

jo! na Michala bylo včera pokoukáníčko až přímo erotické :) to je materiál, co? to tělo, ty voči……. mňam %-)

80
desin
Reagovat

Michal u me v cene stoupl, to uz jsem rekla. Vystajlovanej frajirek dostava rozum, nebo na nej blahodarne pusobi Sarka. At je to jak chce, dobry.

Milan bojoval jak mohl, staticky jak to nazval. Souhlasim ze pokud to nekomu vadi, maji to zakazat a ne to pak menit v prubehu.

Jiricek mi pije krev, jak uz tu padlo – podat ruku je zakladni vychovani a slusnost, a ty jeho reci to neni neucta ke starsim, to je neucta ke vsem, nevychovanej fracek. Ve 20 uz ma pubertu za sebou a alepson zakladni socialni navyky by mel mit.

81
desin
Reagovat

77: a jestli mas pravdu, tak mel milej Jirik rict ze Milanovi ruku nepoda protoze nechce vzhledem k jeho chovani, ze s takovym clovekem si ruku podat nechce. A ne tam kvakat neco o souboji a urazene hazet hlavickou.

a to neni protijirkovsky, jako jedna z mala jsem ho mela hned od zacatklu rada ale to co predvadel posledni tyden zavrseno duelem…

82
Jonatána
Reagovat

MIchal získal docela dost bodů, podobně jako Libuše minulý týden. Zvládl to dobře. Jiří se chová jako idiot bez vychování, nemusí vykládat, jak je mu líto, že Milan odchází, to by byl tyjátr, ale podat ruku tomu, kdo prohlrál a odchází je mezi slušně vychovanými dospělými lidmi samozřejmost. Jiří není dospělý a slušné vychování nechci hodnotit. Kubí je na pár facek, nejvíc mě dojal, když bez uzardění reagoval na Milanovu výtku, že nepracoval s ostatními: udělal to za mě Mirek. Propadla bych se hanbou, ale tu Kubíček asi nezná. Zato mu sluší kytička za uchem, mašlička na zápěstí a proutek na králíčky. Ty sluhy zvolí už dneska? na to jsem zvědavá, tak bych koukala.

83
rejpal
Reagovat

Zdá se, že po odeznění vlny Milan se do role nejkontroverznějších postav vedle Kuby přesune i Jirka. Můj pohled je v tuto chvíli následující. Nepodání ruky bylo podle mě na pár facek, i když důvody tam byly (ale já tu ruku vnímám jako rituál, ne jako prostředek vyjadřování postojů). Ale to je asi tak jediná věc, kterou bych proti němu měl, a ještě není zásadní.
Jirka samozřejmě taky hraje. Ale myslím, že skoro nejvíc pochopil, že nejlepší je hrát tak, aby to nešlo proti jeho přirozenosti. Je mladý, věří si, není ještě uhlazený (a možná nikdy nebude), ale chová se dost rovně. Často říká nahlas, co si myslí, a co třeba Mirek říká jen v jím vybrané společnosti. A snaží se nakousnuté věci řešit co nejpřímočařeji. U něj mám pocit, že každý tam ví, jak si s ním stojí. Nejen v taktice, ale i v běžných činnostech. Je to takový místy trochu brutální buldozer, ale mě tihle lidé nevadí.

84
Proch.
Reagovat

Pondělí – oznámení farmáře týdne
Úterý – farmář týdne oznámí sluhy
Středa – vybírá se první duletant (někdy až ve čtvrtek)
Čtvrtek – vybírá se druhý duletant (někdy až v neděli)
Neděle – duel

85
Y/I
Reagovat

rejpal – vnímám Jirku stejně

86
Anonymní
Reagovat

Tak to je zajímavý, že se pořád kritizuje styl boje Milana. Mě osobně přišlo, že si řekl, jojo, jen ať se ten mlaďoch utahá, a taky by se utahal, kdyby mu ostatní neradili jak a co má dělat (a to se smí?) obávám se, že Michal by na to nepřišel, rval by se dál a až by mu pot štípal do očí, tak by Milan zabral.

Co se týče Jiřího, podat ruku tomu, se kterým na farmě trávím dost dlouhý čas a on odchází, mi příjde minimálně jako slušnost. O jeho čestnosti si mimochodem taky myslím své, jen co Michal musel do opuštěné chatičky, tak najednou mu přišlo super lyžovat na trávníku. Byť s nenáviděným a opovrhovaným Kubou. No, když není s kým…že?:-)))

Milana bych brala zpátky, všemi deseti. Byl to blázen, ale….:-)

87
Lorinka
Reagovat

Já bych nepodal ruku Kalouskovi ani kardinálu Vlkovi. Ale Jiříčkovi bych ji podal. A netáhlovi Kubulovi bych ruku také podal a ještě bych mu dal pusu. A to nejsem na chlapce.

88
rejpal
Reagovat

divačka
Mají budku se sprchou (konev).
Kačák – tam není problém s projektem, ale bez zpevnění (třeba nějaké korýtko a žlaby) se z toho stane jedno velké bahniště. Aspoň kolem toho ještě bude veselo, stejně jako až se králíčkům omrzí oplocená pastvina a vydají se na výlet.

89
Adéla
Reagovat

83- rejpal – přesně tak. Mně taky přijde, že Jirka i Michal řeknou všechno na férovku. Oni ještě holt moc dopředu neumějí přemýšlet a cloumá s nima testosteron, takže diplomacie jde stranou. Já si taky ve 20 myslela, že jsem sežrala všechnu moudrost světa a musím říct každýmu pravdu do očí….

90
anja
Reagovat

78 Don Vito, Libuna – mno typická drbna s tématy „slyšely jste, kdo umřel?“ a „včera jsem byla u dochtora“ eventuélně „ta dnešní mládež..!“

bohužel pár takových vyžilých, unavených, nemocema prolezlých a následkama úrazu do smrti postižených padesátnic kolem sebe mám a bohužel mám s nima tu čest párkrát za rok pobývat a jejich historky, jak támhle se jim stala nehoda a jak je seklo v zádech, slyšet… ale mne zatím nijak Libuna nesere :) asi jsem na takové typy zvyklá

kdyby děvucha přestala hulit jak sádrový ježek a páteř si každý den protáhla a procvičila třeba jógou nebo nějakými posilovacími cviky, vstávalo by se jí z toho seníku líp :)

91
LadyXL
Reagovat

Anjo, jsem taky proti tomu, aby při loučení v těchto estrádách, si padali kolem krku na povel moderátora (v HP jsme si toho užili až až), ale je to vše hra – zejména tady – a tak se slušelo prostě jít a tu ruku podat, či plácnout po rameni a říct třeba čau, co jsme si, to jsme si, či nic neříct – a nebo prostě v tu chvíli z očí do očí říct svoje námitky na něj. Mě to ale u Jirky přišlo jako blbá póza, kdy si myslí, že bude hódně zajímavej, když se takhle ukáže přede všema.
Libuši farmáře přeju, ono se totiž ukáže, zda půjde pracovat s ostatními, nebo si zase zdůvodní, proč musí ONA zůstat zašitá v kuchyni… Ráda ji nemám, nelíbí se mi její číhavé pohledy … a výmluvy všeho druhu. Jak říkám, uvidíme, co teď nastane. Mám takovou tuchu, že se jí do kuchyně bude chtít cpát Jana-slepé střevo.

92
anja
Reagovat

83 rejpal, ok, vcelku souhlasím. Akorát, že teda Jiříka bych nefackala :) ani za nepodání ruky ani z jiných důvodů. Možná jedině, kdyby si to vysloveně přál sám ;-)

93
Tom
Reagovat

Je to nuda nuda nuda nuda. Pro další řadu by nevadilo přibrat trochu slovenské nebo polské krve.
Milan zjevně viděl SK Farmu, tam ale při přetahování měli zakázáno jít do dřepu nebo se dotýkat země jinak než botou.

94
LadyXL
Reagovat

Milanova zpověď mne zaskočila, ale taky mne zaskočilo, když jsem zjistila, že vše ví Šárka a pak reakce Jirky, že ho to nezajímá (pak to okecával ještě jinak). Sice ho chápu, je mladý, ale přesně pak posuzuje lidi jen jednostranně a dělá moc rychlé soudy. Ale on ho čas naučí. U Šárky mne ovšem zarazilo, že jakožto ženská byla ve svém chování dost empatická,nebo jak to nazvat (taky ji zaskočilo, že se jí na to Tereza ptala). Nechápejte mne špatně, ale myslela jsem, že někteří mohli po znalostech zázemí, Milana lépe chápat (ne souhlasit, přátelit se). To píši s tím vědomím, že my nic nevěděli, ale někteří spolufarmáři tam znali hodně z jeho soukromí.
Ale všeobecně-asi tam o Milanovu soukromí nemělo před duelem nic být. Scalex to v blogu napsal výstižně.

95
rejpal
Reagovat

Tom
V čem? Můžeš být konkrétní? /nemyslím hodnocení sestřihů/
LadyXL
Kdyby spoluprotihráči jakkoli zohledňovali tu psychické problémy (neznamená to nutně, že je nechápou), tu bolící záda, nebo dokonce věk, tak by ta hra ztratila smysl. Museli by také řešit drobnou postavu Šárky a tak dále a byla by z toho bramboračka. Každý, kdo se tam přihlásil, musí počítat, že vyhmátnou jeho slabinu a na ní ho vyhodí. Ale jsou v tom rozdíly. Někoho vyhodí, protože stojí v cestě k výhře, jiného proto, že s ním mají problém vegetovat, protože nezapadne nebo se odcizí (a někdy v těch podmínkách stačí hodně málo ke zvratu). Ale s výjimkou, kdyby tam byl nějaký skutečný psychopat, ty averze nakonec vyšumí a třeba po skončení rádi zapaří. Proto jsem moc nepochopil Davida a jeho vypíchnutí Milana nebo Janu a jejího hada – to už vypadá hodně osobně, ale zase tam mohlo fungovat to zklamání z prohry a druhý den by třeba napsali něco jiného.

96
Ferdys
Reagovat

Fandila jsem Milanovi. Bez něj na Farmě bude asi mrtvo. Uvidíme. Pravdu měl v tom, že by se všichni měli podílet na pracích a za ně odměna jídlo. Kubí se tam jen neskutečně fláká a to co udělá by udělalo 10 leté dítě…
Duel byl fakt masakr. Michal vyhrál zaslouženě ač mi nějak nesedí.
Tedy navrat ukňourané Jany, to bude také show.
Tak pěkný týden při sledování Farmy!

97
DD
Reagovat

Já si myslím, že to, že Jiřík nepodal ruku Milanovi, není žádná tragédie. Ale kdyby mu ji podal, ukázal by, že je dospělý. Tak s tím nejezením polívky s Milanovou klobásou je to jen důkaz, že je ještě nevyzrálý. Snad až bude po Farmě a on si to bude moct v klidu vše probrat, přijde na to, že je příliš sebestředný. Opravdu mu chybí ta kinderstube.

Všimli jste si, že Kubíček je vlastně takový malý žalobníček?

98
Tom
Reagovat

95: Podle mě v mentalitě hráčů a celkové denní náplni. Vždyť se tam vůbec nic neděje a hospodář je katastrofa sama.
Tak jim třeba dám práci, kterou nemohou splnit a pak je za to zjebu. Nebo při hrabání sena náhodou najdou zašitou kořalku, Libuši schovám tabák,… trocha akce. Tohle je jako ukolébavka před spaním. Jana je venku, Milan je venku, Mirek, Michal(a), Jirka, Šárka nemastní neslaní, uřvaná rozmazlená panenka Jakub,…Nuda nuda šeď šeď.

99
desin
Reagovat

Me bohuzel vcera ukazali opet slabiny stabu:

– proc nevime ze o teto situaci Milan s nekym mluvil?
– proc voli Libusku za Farmare, meli spolu nejaky vztah, rozumeli si?
– proc se dozvim na duelu mezi reci, ze Michal a Sarka s skvele rozumi a ze Mirek a Sarka si kazdy vecer povidaji?

atd…

100
Mikes
Reagovat

Jste, ženský, k Milanovi krajně nespravedlivé – navíc kafráte do věcí, kterým nerozumíte, protože vy samy se perete nejvýš tak, že se kudlíte za vlasy. O tom, že byste uměly bojovat férově mám své pochybnosti, takže zrovna od vás kritika Milana fakt sedí.
Co měl Milan asi tak dělat, když to byl zjevně nerovný boj (Michal si pro jistotu nevzal pilu, protože tam by to nejspíš prohrál – to vás nenapadlo, že to od něj bylo zbabělé?). Takže M nasadil taktiku, aby z toho aspoň trochu udělal dráma a nebyl tam za úplného blbečka, resp. vyloženou ovci. Většina z vás má asi partnera, tak které z vás by se líbilo, kdyby se nechal v nečestném souboji jednoduše převálcovat jenom proto, že on bude bojovat čestně. Ocenili byste jej? Skutečně? Já myslím, že byste mu vynadaly a pohrdaly jím, všechny, jak tu M kritizujete.
Mmch, v prvním SF byl podobný případ, starší muž proti mlaďochovi. Starší to pojaj chlapsky, že se budou chlapsky přetahovat, mladý ne, ten se zapřel, stejně jako Milan, nohou o sloup, takže starší neměl šanci. A až jej utahal, snadno jej pak už utáhl … a nikdo se nad touhle neférovostí nepozastavil. Naopak, všichni jej plácali po zádech, jakýže to je kabrňák.

101
Thybaumont
Reagovat

víš co Anjo, fakt drž radši hubu. Mezi chlapama je zásadní, že co jsme si to jsme si, po zápase štěkají jen hovna.

102
Thybaumont
Reagovat

Mikeš, přesně…jenže to víš, nemá ploché břicho. A měřítkem těhle hus je, že kdo nemá plochá břicho, tak se mu promine i to, že je naprosto nepoužitelnej lempl.

103
Don Vito
Reagovat

LadyXL: jak Jirku znám, tak to nebyla póza, ale spíš momentální nával emocí. Duel silně prožíval, my viděli jenom sestřih, třeba trval ještě déle a Milan seděl u kůlu 5 minut. Nechal se unést emocema a podle mě toho teď zpětně taky lituje (a třeba to ještě i řekne), ruku Milanovi podat měl. Ne, jako gesto za duel, ale jako rozloučení. Na druhou stranu se mi líbilo, že řekl důvod před všemi.

104
DD
Reagovat

Don Vito, tušila jsem, že máš k Jirkovi blízko. Třeba mu pak můžeš vysvětlit, že jeho chování nemusí být druhou stranou vnímáno v nejlepším světle (jak on je o tom přesvědčený).

105
rejpal
Reagovat

Tom
Díky. Trochu jsem tušil, že jde o tohle. Ale asi to vidím jinak. Mně takovéhle zásahy štábu spíš vadí. Alkohol: OK, když někdo tančí lascivní tanečky, ale aby se tam hádala banda nametených, to mě nebere. Mělo by to být jen zpestření, ne hlavní atrakce. Nebo jakékoli šikany – proč? Oni se tam rozloží sami. Vývoj vztahů u lidí, kteří jsou jak říkáš neslaní nemastní, a já dodávám v podstatě obyčejní, mě zajímá. Když se dívám na ty necenzurované díly, akcí tam oproti TV verzi mnoho navíc není. Ale je tam spousta debat u stolů, slovních potyček, tříbení postojů, drobných epizod, které někdy vybují v housenky a ústí ve vypadnutí některého z hráčů. Typická ukázka je Sára. Z TV se vůbec nedalo vysledovat, proč si šly s Libuší ke konci po krku. Byla to maličkost, ale ta změna byla zřetelně vidět.
Vůbec mě to nenudí, naopak.
Prostě co člověk, to názor. Nevím, jestli bych se poctivě díval na každý díl, kdyby tam byly podivné existence, které jsou mi absolutně cizí. Když dávali HP, viděl jsem jen pár dílů, nepravidelně a jen když nebylo nic jiného jinde. Vůbec jsem nepochopil, o co tam jde. Ti lidé tam myšlením i chováním byli z mého pohledu naladěni na úplně jinou vlnu. Vím, že se o tom hodně diskutovalo a spoustu lidí to chytlo, tak to asi splnilo svůj účel, ale člověk nemusí být u všeho, když ho to neosloví.

106
anja
Reagovat

98 to je fakt, trocha srandy nějaké takové by to tam chtělo. Jinak tady budeme furt řešit kdo je jak dobře vychovaný nebo nevychovaný a kdo jak měl koho psychologicky podržet. Mne by taky zajímaly více HRY – jediná snad trochu origoš hra tam byla na Blaženu a vejce – ovšem nedotažená co do pointy, čili špatně finálně zpracovaná a podaná divákovi

94 LadyXL, jak by měli Milana lépe chápat? vypadá to a jistěže, že se tam Milan o svém synovi před nima zmiňoval, zřejmě to věděli všichni. Libuše mu dokonce vytýkala, že se o synovi Milan vyjadřoval a tituloval ho dost nepěkným způsobem …… podle mne – v každé rodině se najde nějaké nepovedené dítě. I u nás by se v širším rodinném kruhu nějaká taková černá ovce našla. Ale nevšimla jsem si, že by se rodiče dítěte chovali nenávistným způsobem k jiným lidem, známým i neznámým, že by jim z toho, že se jim dítě nevyvedlo, až tak hrabalo

přesně jak píše rejpal, kdyby se tam měly zohledňovat u každého jeho osobní bolístky, byla by z toho bramboračka……. už i tak té Milanovy zpovědi bylo na mne dost, zbytečně to protahovali, a vlastně – co z toho mělo jakože vyznít? že má/měl těžký život a proto je takový jaký je? díky, nechci – cvaj Nela Hotel Paradise

107
anja
Reagovat

100 – 102 no koukám, že začíná přituhovat :)

Mikeš, já se neperu. Ani s ženskou ani s chlapem. A nemám jediný důvod být „spravedlivá“ – mimochodem, co to vůbec je „být spravedlivý“ při pohledu na různé charaktery v RS? :)

Thyi, nepřipouštěj si to všechno až tak k tělu :) pak píšeš jak čuně :-*

108
Thybaumont
Reagovat

blazeovaná husa.. klasika.

109
divačka
Reagovat

Mikeši, nevím, jestli máš vlasy a jestlis někdy měl takové, aby tě za ně mohl někdo pořádně zatahat. Když se zatáhne jen za tenký pramínek, tak to je fakt bolest děsná a navíc hrozí vytržení, což je podle mne srovnatelné s odřenýma rukama (i když následky jsou pak jiné – povrchem hlavy se zpravidla nepracuje :-)

Není pravda, že MIlana za způsob boje kritizovaly jen „husy“. Mezi prvníma byl Jirka.

Není pravda, že ho za způsob boje kritizovaly všechny ženský – já psala, že když to nebylo dopředu zakázáno, bylo to v pořádku. A měl to holt být boj na výdrž.

Milanovi řeči při boji ovšem děsný – jako většina jeho keců.

Anjo – tvůj příspěvek mi přijde hodně netolerantní. Ano, ženy ve středním věku mluví o svých zdravotních problémech. Proč asi – no protože je mají. Mladý ženský se bavěj o potratech, porodech a dětech, starší ženský o problémech, který nastupujou s věkem. To mi přijde normální. Když se sejdu s kámoškou, taky probereme zhoršující se zdravotní stav. Blbý by bylo, kdyby to bylo mezi námi jediné téma. To u nás ale nepřipadá do úvahy. A jsem soudná, takže nevykládám své zdravotní problémy dvacetiletým kolegyním, protože je mi jasné, že by mě šmahem odsoudily, přesně jako ty.

Jestli si Libuše jednou za den postěžuje, že jí tuhle píchá, onde bolí, přijde mi to normální. Určitě si postěžují i ostatní. (Teda kromě Kuby, toho nemá co bolet, když nic nedělá. Snad jenom to srdíčko pro pejsánka.)Třeba teď Michal na ruce. Jiný by bylo, pokud by o tom kňourala od rána do večera.

110
Macík
Reagovat

…no, nevím, nevím…kdyby na někoho z nás Milánek ječel několik týdnů jak vuvuzela, zda-li bychom byli ochotni, v ponorkový atmošce a v tamějších podmínkách, chápat jeho cholerický výlevy, i když jejich příčina je určitě vážná :-D…možná by byl ještě mnohem hustší, dyby mu nezdrhla koza :-D… škoda, největší dříč svým postojem docílil akorát toho, že se „takticky“ odrovnal, ačkoliv měl často pravdu :-D …uřvat ostatní, být věčně nasranej a pozurážet kdekoho hned od prvních okamžiků… není žádná taktika :-D…škoda, že nedokázal využít hlavně svých předností, čímž byly znalost a pracovitost,…ale takovej „pohodovej Míla“, by zas nebyl pochuti štábu, žejo …pravda, podání ruky je zakořeněný projev slušnosti, ale je to i projev přátelství a nevím jestli je nutný podat ruku někomu, ke komu nic podobného necítím a nechovám…jestli to pak v takovým případě není spíš zdvořilostní póza, kterou vykonám i když vlastně nechci …těžko říct ??? :-D

111
Tom
Reagovat

105: Tohle vidím každý den kolem sebe, tak proč se ještě koukat v TV? Normální lidé a normální vztahy nikoho nezajímají (většinou). Nudní soutěžící, nudný hospodář, nudný scénář.
Jsem kritický, protože sobecky srovnávám s Farmou SK, ale takový už je život.

112
Lorinka
Reagovat

Mám ověřené zprávy, že Milánek-vuvuzela se příští týden vrátí. A pak nastane ten pravej fičák. Štáb nemůže nechat zvířata pochcípat. Slečna Šárka: trochu jsme si pospali, jenom kohout Milan strašně řval a pak jsme šli dojit. Krávy se dojí tak kolem 5 hodiny ráno. Jsem na ty bórce zvědav a to nechci vidět až se bude telit kráva. Už vidím Jakoubka jak otírá telátko od krve. Zdař.

113
Frodo
Reagovat

112 – to by snad bylo proti pravidlům hry, ne? No a i kdyby se vrátil, tak ho tam přece nemůžou držet až do konce hry kvůlit tomu, aby dobytek nepochcípal a pole nezarosly…

114
okkvp
Reagovat

Asi si budu muset první díly pustit znovu ještě jednou. Nejsem si totiž vůbec jista v tom, že Milan byl ten, kdo začal na ostatní koukat skrz prsty, shazovat a urážet. Fakt to nevím, nepamatuju, protože jsem si toho až tak zásadně nevšímala.
Jistě mohl být z pozice staršího, zkušenějšího a rozumějšího víc nad věcí, pokud se okolí k němu chovalo jako k překážejícímu, směšnému kořenu.

115
rejpal
Reagovat

Tak ať mi tam vrátí taky Sáru -:)). Proč zrovna Milana, ten si to užil a byl vidět nejvíc ze všech.
Nebo ať tam ke konci pošlou na čas všechny (někde jsem to četl).

116
anja
Reagovat

112 Lorinka, ty už jsi tady nějaké fámy pouštěl, že jo :))))

117
okkvp
Reagovat

Dojit mají od hospodáře nakázáno do cca 7 ráno (nicméně mi ta poměrně pozdní doba celkem překvapila, asi jsou pocházejí z chovu nějakého vyspávače)

118
anja
Reagovat

115 jo! a já bych si prosila jednoho Davida Hudáka %-) voholenýho dohladka, v maskáčích a kanadách…… děkuju

119
Macík
Reagovat

112) :-DDD… no, vo to líp, farmáři si musej užít farmu se vším všudy a my u telky nakonec taky :-DD …se divim, že nemá Kubííno panickou hrůůzu z Libuny, prej se bojí hadů…:-DD

120
Mikes
Reagovat

48 – anjo, ty považuješ boj 20letého kluka s padesátníkem na laně za „čestný“? Neuniká Ti něco? A co to pořád máš s Milanovýma průkecama, on měl snad Michal lepší?
Ad Jirka, počkám si, až konečně u něj dojde na lámání chleba a bude muset konečně něco předvést, než se tam zatím v pohodě vézt a dělat si ze všeho prču. Zatím je to namistrovanej spratek.

Jinak souhlas s LadyXL

121
rejpal
Reagovat

okkvp
První skutečný konflikt se odehrál s Davidem asi čtvrtý den Milanova šéfování. Řešili úkoly sluhů, Milan se pustil do Davida, že není dost iniciativní, šermoval povinnostmi sluhy, trochu se rozparádil, ten se ohradil, ať neblbne a Milan zařval to své sklapni. Na stranu Davida se okamžitě postavil Mirek (tady má opticky původ jejich vzájemná neláska, ale nejspíš vznikla již v okamžiku, kdy se David stal sluhou a Mirek jen čekal. Oni si s Davidem plánovali, jak si ostatní vychutnají – Mirek byl přímo slyšet, když říkal, že největšími favority jsou oni dva). Ale ani pak se ještě nic dramatického nestalo. Jenže to rezbírali s Terezou, a Milan řekl, že to bylo inscenované kvůli sledovanosti. Tím si moc nepomohl. A pak přišla kauza koza. I to by prošlo, oni říkali – chyba je chyba, ale stát se to může, jenže při kontrole z kraje Milan mlčel, pak za to dostal sodu (v hlavní roli Mirek a Jirka), rozeřval se na ně, že by obrana byla stejně k ničemu – a koza se vracela na stůl opakovaně. Myslím, že definitivně se ale Milan odepsal v okamžiku, kdy z něj Šárka udělala sluhu. Byl z toho úplně mimo. Šárka za ním stále běhala a snažila se mu naznačit, že to není osobní, omlouvala se mu, ale on nepochopil, že se tady hrálo o Libuši, ne o něj. Pak se začal vzdalovat a pro ně se stal naprosto nevyzpytatelným a nečitelným. Pak už se to jen cyklovalo a rozvíjelo. Ale řekl bych, že hodně mu naložil Mirek, i když to dělal šikovně. Málokdy šel na věc přímo, jen tak trochu podjebával. Na Milana otevřeně vyjel až když měl imunitu. A to druhé slouhovství už Milan pochopil přesně – šlo o jeho osobu. Takovýto dojem to celé dělá na mě. V žádném případě nešlo o nic ani vzdáleně podobnému konfliktu generací, jak se někde píše.

122
Thybaumont
Reagovat

okkvp..taky jsem se nedíval od začátku, ale jestli měl kolem sebe takový netáhla, tak se ani nedivím, že prudil. Všichni spí, Milan seče, odpoledne se opalují, Milan mele mouku. Hlavně, že motto tady, že zvířátkům se nesmí ubližovat, že by bez něj neměla co do huby je věc jiná. Však je to jen hra, je tam štáb, ty by nenechali jim ublížit.. nevím, ale o tom by to být nemělo. Mě jsou nějaký vztahy u zadele, ocením když někdo maká.

123
Y/I
Reagovat

rejpal – to byl dobrý rozbor Milánka

124
desin
Reagovat

Dostanu nekdy prosim zpet svuj nick?

tak jse me zase dobre pobavili. Pravdou je, ze z tech vztahu na Farme nam toho moc neukazuji, ale nad tim brecim od zacatku show, ze housenku vidim 3x denne ale kdo s kym opravdu ne.

Milan dopadl jako Kobra v SKF1 no… ja jsme ted zvedava jak se postaraji o zvirata, jenmam obavu ze to zas nekdo odnese – Misa, ktery to neda, Mirek kterej to radsi udela nez aby se hadal… verim ze takovej Kubik se nebude namahat vstavat a jit dojit.

a ze tu ma par lidi odlisny nazor na Jirku a Milana? Tak maji, vzdyt to neni trestne. Za me se Jirka zachoval blbe, tu ruku podat mel uz jen proto ze „se to ma“ a kliden u toho mit komentar. Rict mu ze soutezil jako srab a ze ho nemel rad, ale rozloucit se jde. To by bylo chlapsky, a ne tam kopat nozickama a vykrikovat nesmysly. me boj Milana az tak nevadil, delalo to tak vic lidi v minulosti tak proc ne on (jedna v SKF1 si dokonce sedla a sedela – ta, lenka z londyna, ta nebojovala – a souperka neudelala nic). Ukol znel „nahazet podkovy“ a jak toho dosahnes je vcelku jedno.

125
rejpal
Reagovat

Thybaumont
A přibližně do duelu Sáry s Libuší žádné zásadní problémy kolem práce a přístupu k ní nebyly. Frflalo se jen málo a ne kvůli práci samotné. Kuba makal úplně stejně jako všichni ostatní. A byl dokonce iniciativní. Viděl jsem ho dojit, řezat dřevo, nosit trámky, pomáhat s čímkoli. I ty výroky Michala o nechuti dělat byly srandičky.
Není prostě pravda, že kdokoli byl flákač. Jen nám té práce v sestřizích ukázali málo a ještě hodně výběrově. Pokud se všichni některé dny flákali (všichni), pak proto, že venku lilo a taky jim chyběl materiál. Jediný, koho jsem ani jednou neviděl venku s ostatními, byla Libuše. A ta si to dlouho obhajovala kuchyní (nebýt Šárky, která to téma neustále otvírala, asi by jí to vydrželo napořád bez protestů).
Milanovo mletí mouky (a okázalé dupání v kuchyni před šestou ráno) – to byl klasický projev prudění. Domlel a pak se šel pospat, když jiní šli dělat, protože věděl, že ten hluk jim vadí.
Rozhodně to tam není sbor flákačů, ale teď už začínají být vyšťavení, kouzlo novosti je taky pryč, chybí jim maso, kontakt s rodinami (ale evidentně hodně komunikují se štábem, takže tak hrozné tohle není, měli tam na návstěvě dokonce psa) a ničí je ponorka.

126
Macík
Reagovat

122)…my samozřejmě u telky dokážeme ocenit toho, kdo maká :-D jenže „jen makat“ v tomhle formátu nestačí, tady se musí i takticky postupovat… se nedá svítit, páč nevyřazujeme my, ale vyřazují se oni mezi sebou bez ohledu na naše názory… :-DD

127
anja
Reagovat

120 Mikeš, a co by mi mělo zas unikat? :) jistěže boj 20letého s 50letým je okej, když tam nemají věkové kategorie……. a pokud jsem dobře viděla a slyšela, Milan ryl do Michala jako první. Michal mu to pak jen oplatil

128
Mikes
Reagovat

109 – divačko, vyrostl jsem na Beatles, tolik k vlasům.
Rvačka na pěsti či válení se po zemi s použitím hrubě síly je něco úplně jiného, než když se holky krákají za vlasy, byť nepopírám, že to taky bolí (ale nehrozí třeba zohavení či větší úraz). Navíc, mezi chlapy platí i při rvačce či po ní jistá pravidla, aspoň většinou. Jo, a všiml jsem si, že ne všechny ženy tady (slovo husy používám jen v krajním případě, a ten tady zatím nevidím) M odsuzují.
Fandění farmářů je jiná kapitola, tam se banda šikanérů spojila v honbě na vybranou oběť. Jediný, koho bych z toho vyjmul, je Michal, ten jediný mi přišel jako férový kluk (když pominu, že si vybral zrovna lano, ale to mu nevyčítám, chtěl prostě vyhrát a tam měl největší šanci). Bojoval statečně a vyhrál.

129
Thybaumont
Reagovat

Macík.. ty někde čteš v mém příspěvku, že vypadl nespravedlivě nebo nějakou záludností?? Psal jsem jen, že pracoval, aspon v době kdy jsem se díval. To že ostatní z deky měli jen blbé poznámky, snad nepopřeš… slavné odpočinkové dny.. dneska prší nedá se nic dělat, dneska pálí slunce detto. Bohudík, že Milan je drobnej a to prudění byla asi taková odplata..protože tohle udělat blondáček mně, tak mu urvu hlavu a narvu do prdele, ani by nestačil vypísknout.

130
Lucas
Reagovat

Všechny Milan tím sednutím a skřípnutím lana štval, ale podle mě to je špatně vymyšlený a postavená soutěž a ne jeho chyba. Nikdo neuvedl pravidlo, že se nesmí seda na zem. Milan pouze využíval svou váhu. Nejvíce jsem se nasmál jak vzal Milan Michalovi podkovu když nedával pozor :D :)

131
anja
Reagovat

no já myslím, že hin se hukáže, zda byl Milan tak mega a úžasně pracovitý…… logicky, když teďka ten NĚJVĚTŠÍ pracant a pan nepostradatelný odešel, mělo by to tam nabrat směr asi tento — zoufalé hladové kravky a čuníci rozboří svoje příbytky a drůběží hladovou havěť bude slyšet až v Košicích – když Milan není, nemá je kdo nakrmit, že….. lidským obyvatelům přebere latrína extrementy, neboť ji nebude mít kdo vynést, Milan není, že), dojde jim mouka, Milan není, aby namlel….. a celá farma se ponoří do hluboké travnaté džungle – nemá kdo kosit, Milan kosil :D

132
Macík
Reagovat

129) nepopřu :-DD…souhlas se vším, co píšeš, jen dodávám, že Milan být i taktik, je to OK :-DD

…no panáčci, vono bude lepčí, když potáhnu do řiti i já :-DD…mějte se! :-D

133
irena
Reagovat

Milan si svou roli vybral sám, to že volil strategii blbě je jen jeho chyba. a jak už tu bylo párkrát zmíněno, do role sluhy a teď vypadlíka se dostal vlastním přičiněním. A k duelu – bál se almanachu, soupeře si vybral sám, takže žádné znevýhodnění věkem nevidím.

134
anja
Reagovat

131 jistěže exKrementy :D

135
estor
Reagovat

Mikes..moc hezký a lidský..jen Michal pochopil a vzal s nadhledem..na boji mi nepřipadalo nic nefér..jediná šance starýho chlapa byla,aby se mladej vyčerpal,ale mladej je mladej a vysportovanej k tomu..ač mi je líto Milana,Michalovi to přeju..chlapec byl dobrej :)))

136
LadyXL
Reagovat

Dojení – nevím, ale u SF tohle byla úloha sluhů. Vůbec tam měli sluhové hodně úkolů a v určité době, pokud ostatní „stávkovali“ a schválně jim nepomohli, tak prostě nestíhali… a vznikal „napnelismus“. Nemuseli ale vařit, pokud se nedohodli, zato být neustále k ruce i v té kuchyni. Zkrátka jako praví sluhové vstávali první a poslední měli jít spát. Ovšem nevím,jaká tady mají konkrétní pravidla.
A doba dojení? Hospodář u SF říkal, že záleží, jak naučí krávy od počátku, pak že to musí být ale pravidelná doba, aby se kráva nestresovala. Jasně na vesnici se chodí do kravína na půl třetí, ale v tom je i doba přípravy, úklidu, mytí a dojení x desítek krav (automaticky), odebírání vzorků mléka, krmení telat, atd. Mlékárenský vůz odváží mléko kolem 7 hod… (tam co to znám). A odpoledne nastává totéž po 14.hod. a kolem 19 hod odvoz mléka…
Zkrátka podle mne ranní dojení do 7 hod je v pohodě, ale později už bych je hnala, být hospodářem. Měl by je někdy zkontrolovat. Jo a zatím je nevodí na pastvu co? U SF museli vždy vyvéct na zelené, což bylo taky občas komické. A v každé řadě se telilo. A taky jim řekli, jak poznat, zda není kráva hladová, jednou je i zkontroloval,zda dobře dojili… Prostě ti naši mají zatím veget, bych řekla.
Alkohol bych jim dala max. např. po duelu nebo na narozeniny, jinak ne. Slováci na to dojeli…, tam byli věčně zpumprlíkovaní a díky tomu rozhádaní + šikana k tomu. Stačí jim za nesplnění úkolu vzít např. cigarety na dva dny… a splní to u někoho své.

137
Mikes
Reagovat

127 – co Ti anjo uniklo? Především nerovnost souboje (a netahej sem neurčení věkových kategorií – Tobě by snad přišlo normální a fér, kdyby Tyrš vzal na lano Kubíka?). Něco takového prostě OK není. Navíc M nebojoval jen proti Michalovi, ale v souboji čelil všem (vyjma Libuše), tak se nediv jeho proslovům. Kdyby ostatní při souboji do něj neryli, jistě by si některé projevy odpustil.

138
anja
Reagovat

109 divačka, ano, netolerantní jsem a taky jsem ve středním věku (40), takže vím moc dobře, jak se už i moje spolužačky rády babrají ve svých zdravotních problémech… když se někdo zmíní o úrazu nebo nemoci, je to ok, ale když mi někdo celý večer vypráví jak ho támhle někde seklo v zádech a já ten příběh slyším už poněkolikáté, tak to se moje tolerance a empatie sebere a odchází pryč.

Navíc teda, když tyhlety moje vrstevnice si nemoce a následky úrazů pěstují, ( asi aby měly o čem vyprávět)…. prootože když se zeptám, co ony samy dělají pro to, aby problémy neměly, tak koukají tupě a…. hulí :) jak Libuna

139
anja
Reagovat

137 Mikeš, jaká nerovnost a v čem když ne ve věkové kategorii? ty tam nejsou, tak o čem píšeš, proboha?

jakože Michal měl nechat Milanovi nějaký náskok, protože Milan je o generaci starší? ne, Mikeš, opravdu ti teď nerozumím…….

140
okkvp
Reagovat

121 rejpal – tohle jsem nemyslela, to si celkem pamatuju, nakonec jsem ty necenz verze dojížděla poměrně nedávno, ale i tak mi nenapadlo dát si pozor na ksichty mlaďochů od počátku. Vím, že jsem tam v prvních dnech cítila takovej ten duch – Milan a Líba jsou dobří k tomu aby nás naučili a pak pofičej, co by tady taky jako chtěli, tsss … konkrétně to tam několikrát pronášela Jana S. a Líba s Milanem byli u toho (však to taky pronesla i před Terezou) …. chci se podívat na obličeje a gesta ostatních při tom, zda tam tahle atmosféra byla všeobecně a kdo ji vytvářel a podporoval. Líba sice s tou svou kuchyní jako strategií už přišla, ale oba – jak Líbu, tak hlavně Milana tohle mohlo hodně ovlivnit, protože tím by se dostali do role „jsi v koutě, braň se“

141
Thybaumont
Reagovat

Mikeši, to že ti nerozumí, fakt není tvoje vina :-))

142
rejpal
Reagovat

okkvp
To máš pravdu, ksichty a gesta jsou dost důležité. Osobně třeba nemám jasno, jak se zrodil had. Podezírám z toho Janu S.(ale neznám důvod), ale nějakou jasně hovořící scénu jsem neobjevil. Oni jen výjimečně ukazují nějaké taktické porady malých skupinek či dvojic – asi se dovedou zašít mimo dohled. A vůbec jsem neviděl ani Libuši ani Sáru, jak se chystaly na duel (už zkraje týdne), jen o tom mluvily. Stále hodně bílých míst, ale tak to zůstane.
Třeba vyšťouráš něco, co mi úplně uniklo a mělo později svou důležitost.
Jinak je zajímavé, že v té delší verzi chybí některé věci, které byly ve vysílání, takže obě dohromady docela prodlužují sledovaný časový úsek. Ale pořád je to zlomek a prostor k dohadům obrovský.

143
okkvp
Reagovat

142 – had je imho Janin patent až v tom rozlučkovém dopisu, ale pokud si pamatuju a nepletu se, tak mezi Janou S a Líbou byl hned v počátcích nějaký drobný svár o cigára -respektive možná ani ne přímo svár, ale Janě snad připadalo divné, že všichni Libuš obdivovali za to balení

144
divačka
Reagovat

Anjo, souhlasím-pokecat o úrazu ok, kňourat celej večer – vopruz. Jestli Líba se zády nějak cvičí – to nevíme. Nevíme, co přesně jí je. Ale kouření na to asi vliv nemá. JO kdyby si stěžovala na astma, to by bylo něco jiného. A myslím si, že když celej den stojí v kuchyni a pak spí na seně, tak ani ta joga nepomůže. Ovšem to, že je celej den v kuchyni, je její vina. Myslím, že by jí prospěla rozmanitější práce venku, ale tomu se ona obrání.

Jak budou zvířátka trpět po MIlanově odchodu – na to všichni čekáme. Nečekám, že se to projeví hned. Sena mají určitou zásobu, tak chvíli vydrží. Než tráva okolo doroste, to bude taky chvíli trvat. Čili následky by měly být podle mě vidět tak za týden.

Nevíte, kam dávají hnůj? Mají někde hnojiště nebo kompost?

Mikeši, já se neptala, co měli na hlavě Beatle, ale cos měl na hlavě ty :-) Nepochybuji o tom, že čapnout protivníka za vlasy by byla i u mužů oblíbená taktika, kdyby se měli za co čapat. :-)

145
rejpal
Reagovat

okkvp
aha, to by i mohlo být. Někdy začínají velké věci z blbostí. Sára tam taky ještě mohla být, kdyby nepronesla jednu delší větu v nevhodné chvíli. A taky šlo o blbost.

146
Bazinga
Reagovat

a v báááru houstne dýým… :-)

Já mám radost, neznám sice přesná čísla, ale podle všeho se na díváme jen my, co spolu mluvíme na Panáčkovi, rodinní příslušníci a přátelé účinkujících. A že to kvůli nám dávají hned po osmé večer, kvituji s povděkem. :-)) Trochu se bojím co se stane, až v Londýně v sobotu vypustí mírové holubice, ale … nač stahovat kalhoty :-)

A teď mé slibované prohlášení směr blonďák. Povšimněte si, prosím, mé precizní artikulace:
ten chlapec mne i-ri-tu-je :-)). Mise tedy splněna, zaujal!

A jinak mám informace z vyšších míst… Tyrš je žena, takže byl diskvalifikován!

147
okkvp
Reagovat

144 – s hnojem jsem si nevšimla, ale s hovínky jezdí kamsi směrem k poli – vlastně jsem si myslela, že to mají kdesi vedle dinoparku. Pak mají snad ještě jeden kompost dole u skleníku

148
rejpal
Reagovat

Bazinga
To nesmějí udělat. Kdo se bude starat o dinopark a obnovovat ho po každém dešti.

149
Bazinga
Reagovat

148 Dinopark prý spláchnou do sousední vesnice :-(. Čekali, co udělá první déšť a protože to nedopadlo, museli v noci přijet 3 hasičské vozy. Pergnerová snad dělala plechama bouřku, nebo co… ;-)

mmch.četla jsem dnes ráno Tvůj komentář, který jsi vyvěsil během včerejší hry a zaujalo mě, že jsme při stejné situaci použili stejné slovo ;-)

150
rejpal
Reagovat

Bazinga
To ani nevím. Asi nás situace inspirovala stejným způsobem.

151
mts26
Reagovat

146 – To iritování nelze přehlédnout i bez precizně artikulovaných prohlášení pro pomalu chápající.
A díky rekapový manipulaci prostřednictvím rádoby haha sarkasmu tady (vlastně jen tady) má u nesamostatně myslících tak jednoznačnej fanklub (čti fucklub).
Mise splněna….(sarkasmus)

152
Don Vito
Reagovat

Milan se zpátky nevrátí, nešiřte tady bludy, lidi. Nebo vám sem naženu ty třináctiletý fanynky Jirky z Facebooku a to budou teprve diskuse :-)

153
Bazinga
Reagovat

151 co naděláš :-)

154
Frodo
Reagovat

151 – já jsem samostatně myslící, rekapy spíš nečtu než čtu a ten chlapec mě i r i t u j e (explicitně se nebudu vyjadřovat) asi víc než bazingu.

155
Frodo
Reagovat

151 – btw a fakt myslíš, že to bude těma rekapama??? :-)

156
Majka
Reagovat

Bazingo, já se třeba na TV nedívám, mě sem přitáhne vtipnej, skvěle napsanej rekap, mimochodem díky za ten dnešní a případně se potom podívám někde na netu. Telku jsem kopla při stěhování pod stůl s tím, že anténu budu řešit až se na ní budu chtít dívat … a zatím si bez ní vystačím. Duelanta si Milan vybral sám a viděla bych to tak, že je rozdíl jak ve věkové, tak i ve váhové kategorii, takže vysloveně že by některý z nich byl výrazně znevýhodněn se mi nezdá. Pokud jsou daná pravidla, nemělo by se do průběhu souboje zasahovat. Na druhou stranu, myslím si, že Michal zvítězil zaslouženě a dost si u mě polepšil. Že by bez Milana nebyla Farma zajímavá se neobávám, budou mít Janu a jsem zvědavá na jejich reakce. Taky mě zajímá Libuna jako farmářka týdne, teoreticky by měla mít jiné starosti než kuchyni, prakticky se tam nejspíš motat bude stále.

157
Jojka
Reagovat

To Bazinga-díky za rekapy,perfektní, i když v nich občas s něčím nesouhlasím. Obdivuji rychlost a logiku.

158
Vladus
Reagovat

Já zase slyšela,že přijede Nela k telení a Vlado bude vařit místo Libuše-když teď bude za farmáře.

159
Jojka
Reagovat

Znám Dinopark v Plzni a v Praze. Ale mám starost o ty kačeny, aby se neudusily tím blátem.

160
Jojka
Reagovat

158-dobrý

161
mts26
Reagovat

154 – Spíš se tu tak snažím pochopit tu averzi k někomu jen za jeho mládí, normalitu a doufám, že nikdy nebudu tak velkej kokot, aby mě dvacátníci (nejen na farmě) i r i t o v a l i jen z tohoto důvodu.
Možná i uznávám, že jsem byl v jejich věku daleko větší pyča než oni a tak netuším co se dnes od jejich vrstevníků vlastně chce.

Btw. co by měl udělat, aby tě n e i r i t o v a l ?

162
Mikes
Reagovat

144 – divačka: aha, tak jo (promiň, ale hned mě napadl major Terazky).
Víš, když jsi byla ještě na houbách a do českých luhů a hájů vtrhli Beatles jako stepní požár, tak většina mládenců nahodila delší vlas, někteří dokonce delší, než měly ženský. Přesto se v hospodě a na tancovačkách mlátili po staru, to jest pěstmi a půllitry, nikoho by ani ve snu nenapadlo se kudlit za vlasy, to by se shodil. To není jako dnes, kdy většina mládenců má když ne úplně holou leb, tak max. 3 mm sestřih.
A jinak, holky se prostě perou jinak, pokud se vůbec perou a nevyřizují si to klasicky žensky – třeba že soupeřce postříkají zezadu róbu sprejem nebo jí do lahvičky s parfémem nalijí vitriol.

163
Frodo
Reagovat

161 – ty seš z Brna, viď? Proč mě i r i t u j e? Vždyť sis odpověděl sám, jsem velkej kokot, kterýho irituje mládí a normalita, nejseš náhodou jeho příbuznej?? To broukpytlíkovství by tomu odpovídalo, šmudlo :-)

164
Mikes
Reagovat

158 – jen aby ty dvě potom ale rozeznali, z toho bych měl fakt obavy!

165
mts26
Reagovat

163 – No aspoň jsem si zkusil s tebou zadiskutovat, slavný vůdče hobitů.

166
Frodo
Reagovat

165 – jestli tomu říkáš pokus o diskuzi, tak vsadím boty, že budeš bratr z rodu broukpylíkovců.

167
mts26
Reagovat

166 – Nevím co jsou pylíkovci. Já na ty vaše Tolkien srazy v tělocvičnách ZDŠ nechodím.
Pardon.

168
Frodo
Reagovat

167 – broukpytlík – účastník Farmy, který všechno zná, všechno ví, všude byl dvakrát a hlavně téměř všichni téměř vše dělají špatně, protože on by to určitě udělal líp a má ohromej smysl pro humor, ale běda, běda, třikrát běda jestli někdo projeví obdobný styl smyslu pro humor! To je soutěžící Jiří, který většinu těch, co to sledují těžce i r i t u j e! Ale neboj, ne všichni jsou takoví kokoti jako já, protože tady myslím má dva zastánce, tak jestli tě to nějak potěší…

169
Jojka
Reagovat

Stejně si myslím, že toho hada Jana S. nemyslela Libuši, ale Šárku !

170
mts26
Reagovat

168 – Je dost dobře možný, že oba koukáme na stejnou RS, jen já k ní nemám puštěný radio Regina pro babičky a sleduju co se děje na obrazovce i se zvukem.

171
Vladus
Reagovat

Tak jsem nahodila téma a nechytlo se .Pořád by bylo lepší blbnout na tohle téma ,nežli se tady urážet a popichovat. To vás fakt baví??

172
DD
Reagovat

170 – ale asi pritom mas vypnuty mozek.

173
Frodo
Reagovat

171 – nebaví. Už mlčím :-)

174
Jojka
Reagovat

171-Bohužel v diskuzích RS, politických ,apod.to sklouzává na vzájemné osočování diskutérů a ne k tématu.Téma jsem nepostřehla ?Opakuj !

175
Vladus
Reagovat

Přečti si 158

176
Jojka
Reagovat

Další téma – Míša. Rejpal je jasný a souhlasím.Vydrží Míša ?

177
Bazinga
Reagovat

takže:

mts26: pochopila jsem, nelíbí se Ti moje rekapy. To je ok. Neptal ses, a já si stejně řeknu svoje: jestli jsem dobře porozuměla psanému textu, tak už Ti není 20, takže by Tě asi nemělo překvapit, že lidé jsou různí. Co někomu příjde v pořádku a pobaví ho to, tak druhému příjde trapné a nelíbí se mu to. Tak proč Tě to tak rozčiluje?

178
Jojka
Reagovat

158- ironie je mě vlastní.Ale laskavá a neubližující.

179
Bazinga
Reagovat

176 – Míša jako holka?

180
Jojka
Reagovat

145 -jakou ?

181
mts26
Reagovat

172 – To bezesporu. Snad ho na sledování reality show „Lidi na chalupě“ s jasným vzorcem a čitelnými charaktery nemusím ani zapínat.
Vím, že se to obtížně chápe, pokud si musím pro úspěšné sledování neustále definovat dobro-zlo a podobný prkotiny.

182
Jojka
Reagovat

Míša je snad holka !

183
Bazinga
Reagovat

182 :-), no Michalovi se tu u nás, taky dá říkat Míša…

Míša podle mě vydrží déle než Šárka.

184
Ludmila
Reagovat

158- Nela a Vladko, tak to tam budou mít prudiče ve dvojím vydání a po večerech budou plakat, možná vznikne nějaký oltáříček, kde budou vzívat Milana k návratu :))

185
Tom
Reagovat

Řekl bych toliko toto. Zdejší diskuse je o 81,64% zajímavější než celá RS :-D

186
Jojka
Reagovat

177- mám docela perfektní TV,ale mám tam spoustu knoflíků, i na těch ovladačích. Když tě nebudu chtít, tak to vypnu. A ostatní také.Díky za rekap !

187
Jojka
Reagovat

185-napínavější !

188
Jojka
Reagovat

183-Michal vydrží rozhodně déle než Šárka.Šárka mě dost udivuje jako ženská-neumí vařit,neumí se rozhodnout,neumí nic.V jejím věku ?

189
Bazinga
Reagovat

188 a tak to mi příjde půvabné, já už pak psala o Michale :-).
Šárka umí třeba zatlouct hřebíky… nevím, nijak mě neupoutala (tedy krom toho slzoronění), prozatím tam jsou jiní, kterých si všímám víc. :-)

190
mts26
Reagovat

177 – Takže mé vážné já bez trolování ;-)

Není pravda, že by mě tvé rekapy nebavily, na to jsem jich přečetl málo. Nicméně je tam přiznaný osobní pohled. To je naprosto v pořádku, nejsi iDnes (lol)
To že potom někteří tvůj pohled bez většího přemýšlení automaticky přejímají je můj pocit z diskuze.

Teď k meritu. Za mě se casting povedl. Po HP, který jsem nebyl schopen odkoukat, je na chalupě sestava naprosto normálních lidí, kteří mě vůbec nerozčilují/neiritují a já mám pochopení pro jednání a motivaci každého z nich. Prostě mi ta sestava na letní TV oddych sedla.
Dobrá, snad jen David, ale to byla z mé strany čistá mezichlapská animozita „cočumíšvole“ stylu a já se třeba pletu a byl to miliónovej chlap.
No a možná proto se mi blbě chápe to durdění vůkol. Jinými slovy, jak to asi má těžké v reálných sociálních vztazích ten, kterého „těžce irituje“ kluk typu Michala nebo Jirky? Může vůbec takový člověk vstát od facebooku/panáčka a jednoduše fungovat venku?

191
Majka
Reagovat

188) Já bych řekla, že Šárka nejspíš umí poslouchat a lidi se jí svěřují. To není málo. Snaží se postavit ke každé práci (pole, zahrada, malování…), ale kdo co dělá či umí je těžko soudit, když práce je hotová, ale kdo ji udělal nám ukazují málokdy. Zda umí či neumí Šárka vařit těžko soudit, protože já ji vařit neviděla. Nejspíš by dala nějaké to jídlo taky, ale těžko by to bylo tak chutné jako od Libuny, takže vděku by se nejspíš příliš nedočkala. Mimochodem, já vařit umím, celkem slušně, ale pokud by se mi ke sporáku nakýblovala Libuna, tak bych taky nevařila. Myslím si, že stejně jako zvládnou zvířata bez Milana, museli by se popasovat i s kuchyní. No ale to těžko uvidíme, dokud tam bude Libuška.

192
Majka
Reagovat

189) Šárčino slzoronění vůbec nemuselo být až tak přehnané, třeba jenom využili situace, které citově nezvládla, a které jim připadali dramatičtější, takže byla nakolikrát za sebou vidět ubrečená. Odchod Jany jí rozhodil, ale druhý den přeci byla v pohodě.

193
Bazinga
Reagovat

190 díky za odpověď.

Já tady z těch lidí osobně znám 1 kus, takže vše dál jsou jen dohady :-) Jsem bytostně přesvědčena, že lidé, kteří tady pravidelně diskutují, NAPROSTO PŘESNĚ oddělují realitu od RS. RS jako takovou se baví (neprožívají ji, nedělají panenky voodoo a nepíchají špendlíky do očiček, nemlátí v MHD týpky, kteří mají za uchem květinu…) a pak sem příjdou říct, co si o tom myslí. Jak je to na facebooku nevím /ale vyhrožoval tady Don Vito, že nám tady ty diskutující přesměruje… z čehož usuzuji, že je to
asi jiné kafe :-)/

A pak, naprosto přesně jsi to popsal. Je to letní oddychovka ;-)

194
Bazinga
Reagovat

192 souhlas, nemuselo. Ale já si o ní prostě nepamatuju nic jiného. Jak už jsem psala, doteď tam byli jiní týpci, kterým jsem věnovala pozornost ;-).

195
anja
Reagovat

ups, no já mám dojem, Bazi, že to ODDĚLOVÁNÍ RS od reality se tady v poslední době moc nedaří :D

no ale stejně nejlíp to vyřešila Macík, ta se poslala do řiti sama, než by ji tam měl poslat nějaký frustrovaný diskutér :)) ….. bezva řešení, že……. asi ji budu následovat :DD

196
irena
Reagovat

Kdyby nás nikdo neiritoval a nikomu jsme nefandili, tak na to nikdo nebude koukat. A je úplně jedno kolik je komu let . Je vidět, že někteří diskutující ( 190) nezažili zdejší bitvy při Vyvolených, a Superstar ani nemluvě…

197
Bazinga
Reagovat

anja – no neblbni. Fakt si myslíš, že když někdo napíše „Jiří mě tam dneska sral“, tak pak jde a sejme prvního blonďáka, kterého potká??? Je možné, že teda trpím nějakým druhem selektivního čtení, ale prozatím mám právě dojem, že tady snad za celou tu dobu ještě ani jednou nepadlo „Jiří je v civilním životě hovado, protože se v RS chová tak a tak“…

198
Tom
Reagovat

Na RS koukají lidé z jediného důvodu. Aby si pak mohli říci, že tací ubožáci oni opravdu, ale opravdu nejsou a nikdy nebudou! :)

199
okkvp
Reagovat

190 – Myslím si, že ten dojem o bezhlavém přebírání pohledů nastíněných v rekapu, je opravdu jen dojem – ono stačí se podívat vždy na konec diskuze u předešlého rekapu – ta vzniká v době vysílání a po něm, než se tu rekap objeví. Kdyby se to vzala ad absurdum, tak by se dalo často říct, že rekap „opisuje“ náladu a pohledy odtamtud.
Osobně se durdím nad účastníky a děním na Farmě jen v rozsahu zábavy – jen hraju hru, která má v tv začátek a na panáčkovi nebo jiném podobném webu konec.

200
Jojka
Reagovat

195-děvče 40leté,víte co je tolerance ?Vy jste žlučovitá ženská,která nesnáší veškeré ženské ve vašem okolí.Jste krásná,žeby ?Najděte si chlapce cca 20letého a neopruzujte na diskuzi!Já to musela říct.Rejpale je to blbě?

201
Anta
Reagovat

198 Tom

:DDDDDD
Nevím teda jak ostatní, ale já si to určitě neříkám :)
Delší dobu bez masa, zima, lidi, kteří mi po čase lezou na nervy………., asi bych byla ještě horší :))))), a proto bych tam nikdy nevlezla.
U mě tedy toto ten důvod nebude :) a proč ? myslím že to v některém komentu dobře popsal rejpal.

202
DD
Reagovat

197 – Bazinga – obcas to padne, hlavne se tak pustili nekteri do Milana a jeho domaci problem :-(

203
okkvp
Reagovat

200 – nevím co na to Rejpal, ale psychiatři uvolňování emocí radí – prý je lepší hodinu brečet nebo sprostě nadávat než si uhnat bipolární poruchu

204
rejpal
Reagovat

Tom
I když beru tu silnou nadsázku, ale proto se my dva lišíme v očekávání, jak to má vypadat. Mě ta akční stránka věci samozřejmě taky zajímá, ale buď proto, abych se zasmál (třeba blbosti) nebo aby posunula někam vývoj. Ale co mě zajímá víc jsou ty televizně neatraktivní věci – slovní přestřelky, diskuse, spory, kutí piklů a podobně. Spoustu lidí na fb zase rajcuje, když se hezky bez zádrhelů buduje (horší je, když to takhle pojme soutěžící, který si tam promítne kus svých tužeb). Jim vadí lenoši a bastliči, protože dílo má být bytelné, já se tím bavím, protože mě zajímá, jak si s tím poradí a kdo v tom sehraje jakou roli. Nechci, aby s nimi manipuloval štáb (stejně to dělá, ale nemusí to být okaté), v ideálním případě by si měli všechny své průšvihy vyrobit sami a taky si je sami řešit. A samozřejmě bych i fandil, jenže člověk, u kterého jsem byl na počátku fandění, stačil odejít dřív, než to vypuklo. Takže jsou u mě všichni na rovině, chvíli mě baví víc ten, chvíli onen. A s castingem jsem spokojený.

205
JanaH
Reagovat

195 anja : ups, no já mám dojem, Bazi, že to ODDĚLOVÁNÍ RS od reality se tady v poslední době moc nedaří :D

Ano, konečně správný postřeh…nedaří se ti to. Páč právě od tebe jsme mohli číst příspěvky o tom, jaký je ten ošklivý Milan ale kašpar, debil, ba dokonce i úchyl…

Takže mi nezbývá, než se závěrem tvého příspěvku vřele souhlasit. :-)))

206
rejpal
Reagovat

okkvp
Asi jo. A také to nemá žádný vztah k síle nebo odolnosti člověka. Pokud někdo brečí kvůli tomu, že odchází pryč někdo, na koho se upnul (i když ví, že by se fixovat na nikoho neměl), nemám s tím problém. Pokud brečí nad obrázkem pejska, je to sice směšné, ale jemu to prostě vyvolává něco, co momentálně nemá. Když brečí Milan kvůli nevděku druhých, přijde mi to podobné, jako když brečí fotbalisti po prohraném finále – sám bych to nedělal, ale chápu to.
Kdyby někdo brečel imrvére nebo kvůli tomu, že mu spadl chleba do louže, nebo že prší, že se stal obětí kanadského žertíku a podobně – asi bych to vnímal jinak. Když někomu vadí nepohodlí, má zůstat doma. Sám to tak dělám a jsem v pohodě. A nebudu v televizi. Dá se to přežít.

207
okkvp
Reagovat

206 – já to myslela na ten uvolňovací výlev Jojky :-)
(měla jsem ale lépe napsat přetlak emocí)

jinak s obecnějším v pokračování souhlas

208
Franz Ruppert
Reagovat

Dramaturgie by mohla využít právo navrátit jednoho vypadnutého soutěžicího – viz. SKF 2. A přeji si návrat Milana. Tento velký hráč by si zasloužil ještě jednu šanci. Tuším, že už dnes večer mi bude tam chybět.

209
Frodo
Reagovat

208 – už tam vracej tu Janu :-)
(ale jasný, je to jinej případ)

210
rejpal
Reagovat

Franz Ruppert
Já chci Sáru. Boj s hadem musí pokračovat!

211
Jojka
Reagovat

Dobrou noc všem !20,20 jdeme !

213
rejpal
Reagovat

Teď zrovna hlásili, jak nějaký šizuňk si zapamatoval hromady čísel kreditních karet. Ten by v almanachu neprohrál.

214
hugo
Reagovat

208- souhlas, také to tak vidím, měli by Milana vrátit. A ten duel? Neodsuzuji Milana-zvolil takovou taktiku, byl si vědom, že Michal je mladší o 30let, plná podpora „publika“, stresující pokřikování. A když Terezka řekla-vstát, tak vstal a hra pokračovala,nevidím podraz,nevidím nic k odsouzení- ale to je můj názor, já bych to nezvládl.

215
radek
Reagovat

48
Co je cestneho na souboji, kdyz je jednomu o vice jak 100% let vice, v cislech o cca 33 let? Milanovi zbyvala jedina sance – utahat michala a na to vsadil. To ze jsou nekteri hloupi a nevidi to a jeste se divi, co to ten dedek dela, kdyz nic nedela, jen dokazuje jejich omezenost. MIlan na to fyzicky nemel a moc dobre to vedel. Udelal to, jediny, jak mohl vyhrat. Nevyslo mu to a on prohru vzal v pohode jako chlap.

216
radek
Reagovat

214
presne tak, jen hlupak pres oci nevidi a bude tvrdit, ze milan nebojoval anebo ze to byl podraz.

Reagovat

Jezis neeeeee. Ta stripterka … to je za trest. To fakt radsi Milana s jeho obcasnym sklapni nez tuhle ovci bez mozku.

218
náhodný divák
Reagovat

197 Bazinga
tak já budu asi první, ale mám to jinak. Jiří mě tam sere dneska, sral mě i minule a předminule. Chová se jako namachrovaný hovado a nemyslím si, že z normálního člověka se může stát takováhle lidská karikatura po třech nedělích na farmě – ono to v reálným životě asi nebude o moc lepší. V tomhle případě ho ani mládí neomlouvá.

219
Anta
Reagovat

Já jsem se řechtala snad stejně jako Jirka :))))

220
jeny
Reagovat

Tak nejvíc překvapená a zaražená z návratu Jany je Šárka.

221
koc
Reagovat

ta je tupa jak jidelni nuz :)

222
okkvp
Reagovat

Tak Janina potenciálu by bylo opravdu škoda plně nevyužít, ještě budou prstíčky hrabat při vzpomínce na Milana :-DDDD

223
Jana
Reagovat

Taky jsem ráda,že se Jana vrátila-i když o její inteligenci není pochyb….aspoň bude nějaká sranda.Čím dál sympatičtější je mi Míša!

224
Icecube18
Reagovat

Šárka a Jirka nový sluhové

225
jeny
Reagovat

224 Jo jo Jirka byl vidět u vedlejšího stolu, Šárku jsem ale neviděla.

226
haha bimbi
Reagovat

a jeje, Šárina už není jediná křehoučká, ikdyž ta dívenka Jana s iq tykve snad nikoho nemůže vážně ohrozit. Chci Šárinu a Jirku za sluhy!

227
JanaH
Reagovat

Tak Šári a Jiřik sluhové – dobře Libuno! :-D
Tyrš si neodpustil Líbu farmářkou blbě okomentovat, ale nepřekvapuje mě to.

Jana striptérka je číslo, eště budou škytat za Milanem a jeho sklapni. Některým už hýbe nervem teďko. Zato Kubí se raduje, že má parťáka nemakačenka.

228
Jana
Reagovat

a nejvíce se mi líbila Janina hláška při sekání dřeva:“To je lepší než to pilovat“. Asi si to spletla s pilováním nehtů :)

229
Ivan
Reagovat

Me se prubeh souboje nelibil. Chyba produkce, rekl bych.
Tady jsem spis fandil Milanovi. Nedelal nic zakazaneho a Michal na zacatek skoro netusil, jak na nej.
Vyslovene se mi nelibilo zasahovani publika, resp. ty jejich rady. At fandej, ale at nerikaj: Michale, nozicku o 5 cm doprava, pravou rukou zatahni …
Ani se mi nelibil zasah moderatorky (ne nechce se mi rikat ji Terezka a pod…).
A dokonce bych rekl, ze ta pretahovana je vyslovene nebezpecna, protoze zraneni ruky mohlo byt i vyrazne horsi.

230
JanaH
Reagovat

A Šári se chce věšet? Pročpak?

231
rejpal
Reagovat

Docela by mě zajímalo, co se honí hlavou Šárky. Má skoro jistotu, že bude služkou. Když bude jejím partnerem kdokoli z tria Mirek-Michal-Jirka, je to skoro garance postupu do duelu. S Míšou by byla úplně bez šance. Ta by měla skákat radostí, že tam je Jana.
A dneska jsem snad poprvé zažil záblesk přání, aby někdo konkrétní vypadl.

232
Mikes
Reagovat

jémine, shodl jsem se s Radkem

234
rejpal
Reagovat

Mně se nejvíc líbila hláška „jak ta se mohla dožít svého věku“ (možná necituji úplně přesně). A stříbro Kubovo uspokojení, že budou v klubu dva.
Kouzelné je deklamování Jany. To dodává úplně jiný rozměr tomu, co zrovna říká (většinou je to jedno).

235
aramejka
Reagovat

rejpal
A co Janino zhodnocení hus? „Jéé, ty jsou velký… Domácí, že jo?“ :))

236
Meck
Reagovat

Souhlas s Franz R, (58), že nám skončila lepší část RS, v mém případě zřejmě úplně. Bez Milana to není ono, i když jej odsuzujete?! Kolikrát byl sluhou?? Mladý se sjednotili proti jedinci a v tom případě nemá šanci nikdo obstát. Doufám, že tak, jak to nechali sežrat Milanovi, sežerou se mezi sebou…. Všichni přišli přece hrát a teď jsou hrozný kamarádi – jako přátelé zeleného údolí – Mikes(100).

237
milo
Reagovat

doufám, že Libě tvrdý přístup vydrží. Už to potřebovalo nějakou pevnou ruku a ne pořád demokratický styl. Mirkovi a Jirkovi už se nedá žrát ani jedno slovo. Mirek jako farmář týdne zklamal, čekal jsem, že více zavelí a přitom byl jen figurka a v podstatě to tam řídil sluha Milan, více zlaťáků jim vydělala i Šárka a pokud to Liba ukočíruje, tak bych se nedivil, kdyby měli na konci týdne 100 %
Návrat Jany kvituju, sice je fakt asi inteligencí jinde, ale říká prakticky co si zrovna myslí, což je zábavné a můžou z toho vzniknout zajímavé situace. Vím, že bych se asi taky smál tomu co říká, ale Jirka to podle mě dost přehání aby ji ztrapnil, ale ztrapňuje se sám. Jirka je mi tímto protivný, prostě na ranu…

238
okkvp
Reagovat

Janu opravdu na vstup připravili dobře, při svém prvním učinkování zdaleka tolik neperlila. Škoda, že tam vydrží asi jen týden, ale třeba překvapí a třeba si do duelu, ke kterému imho nejspíš míří vybere přetahování – v tom by imho šanci měla

239
rejpal
Reagovat

aramejka
Taky. Ale ono toho padlo dneska víc. Snad to Bazinga zachytila. Já místy nestíhal. To se nedalo.
Je to prostě návštěva faráře v nevěstinci.
Ale vsadím se, že Jana je docela hodná osůbka. A se sekerou jí to docela šlo. Ona dokonce obsahově neplácá kravinu za druhou, ale tón jakým to říká, a timing, to je ten masakr.

240
Mikes
Reagovat

217 – hele pěkná holka! Ta mozek nepotřebuje … (chybí mi zde smajlíci)
ale s tím dřevem to nakonec docela zvládala. A Jiříkovi se vůbec nedivím, že se furt řehonil, to já bych asi taky. Chudák holka, šacuji ji na to, že si ještě s Jiříkem užije. Ten určitě nevynechá příležitost nechat ji projevit jako blbku… a určo ji bude navádět k nějakým šílenostem.

241
Čáryfuk
Reagovat

Já doufám, že konečně vyletí ten holobrádek Jiříček. I když do duelu půjde asi Šári, protože Kubí už to avizoval dopředu, že mu Šárka bůhví proč vadí a s Jiřím, kterej ho ještě před několika dny sral, je najednou velkej kamarád. Šárka si vybere nejspíš Janu, kterou by zcela jistě udolala na 2 ze 3 disciplín. Michala by jí poslala domů asi na všech třech.

242
rejpal
Reagovat

Meck
Zelené údolí vydrží tak den. Maximálně dva. A nastanou verbální jatka. Jestli bude Mirek sluhou, tak už to bude důvod k veselým okamžikům. A protože už tam není Milan, který vyplňoval nejméně třetinu sestřihů, bude to pestré.

243
rejpal
Reagovat

Já chci konec všesokolského sletu. Proti sokolovi je Libuše etalonem fair play.

244
JanaH
Reagovat

242 rejpal : sokolík Tyrš sluhou není, je Šári a Jiřik.

245
rejpal
Reagovat

JanaH
Škoda. Tak příště. Něčím mi ten člověk připomíná Jalovce. A toho jsem fakt nemusel. Mně nevadí, že intrikuje. Ale to přesvědčení o vlastní výlučnosti…

246
haha bimbi
Reagovat

souhlas s tyršem, dneska řek na kameru, že Libuše byla poprvý v chvlívě a přece jak jí nedávno podělala kráva v chlívě, to se zrovna on moh potrhat smíchy.

248
okkvp
Reagovat

Sokolík nám pepeřuje :-)

249
rejpal
Reagovat

Největší sranda je, jak před odjezdem Jany do nemocnice s ní Mirek a David vedli dlouhou řeč, masírovali jí, jak je skvělá a chytrá holka a hlavně ať si dá pozor na určité lidi a blabla. Ona pak do deníčku zadeklamovala, že jí trvá dlouho, než se s někým spřátelí, ale ti dva vypadají, že s nimi by to mohlo vyjít.
Libuše taky zahrála dobrý part, ale aspoň ji glosovala zábavně. Kuba nejdřív nevěděl, jak má hlasovat, ale pak mu došlo, že tým úderníků bude posílen, tak je happy (trochu se myslím plete, ale on stejně vtipkoval). Míša byla proti, ale jak ji známe, nejspíš ji nějak akceptuje, je hodně tolerantní. Šárčině postoji nerozumím vůbec (ta by měla mít největší radost a hned by jí měla začít přesvědčovat, že když se chce udržet, musí hlasovat proti Jirkovi) a ti dva mlaďoši – ti ji berou jako živel, neřeší to a baví se. Mají recht. Jana je o mega nepřipraví.

250
Angel
Reagovat

234 rejpal
Ještě mě pobavilo, když Jana řekla, že nebude chodit do kadibudky a Libuše na to řekla, ať chodí na stráň, že tam kluci lyžujou.

251
rejpal
Reagovat

Angel
Dík, tu Libuše repliku jsem přeslechl. Ona dokáže být vtipná, když chce.

252
Lenka
Reagovat

Ahoj všem ☺
Tak co mi uteklo?
(neviděla jsem, potvůrka práce nebere ohled na vysílání tv)
Že je Libuška farmářem týdne, to jsem se dočetla, stejně tak o návratu Jany – a sluhové?
byli dneska?, budou až zítra?
jinak mě pobavil návrat Jany, tam tipuju, že současná missfarma Šárinka neunese ten příval sexappealu Janiny (odpočinuté, načančané, napapané) ☺

253
Karla
Reagovat

Také ahoj všem a díky za diskuzi protože jako Lenka jsem dnes neviděla :-)

252 Lenka – ano, souhlas s Janou, Šárka jí bude těžko rozdejchávat. Dle toho co píšete je prasátko Jíra celý říčný, že má možnost si dělat z někoho beztrestně prdel :-)

254
Bazinga
Reagovat

rekapitulace dnešního dílu pověšena a diskuse otevřena
:-)

255
Pitrýsek 007
Reagovat

Tak jsem se po několika shlédnutí této diskuze opět včera pokusila zapojit do diváckého okruhu RS. Škoda, že Milan vypadl. Ten chlápek má blbý život. Mohl na Farmě ještě zůstat. Při troše pochvaly za jeho pracovitost od ostatních souputníků není vyloučeno, že by se v mnohém změnil. No nic – už se stalo.
217 – ten samý názor a o důvod více opět televizi pěkně dát k ledu. Tupá hlava a krásy taky výrazně nepobrala. Chybí mi tam taková ta jiskra, sex apell – to, co by holka s její profesí měla mít. Nemá šmrnc, ani přitažlivost. Strašnééé? Ne, spíš nezajímavé – „jedna z davu“.
218 – ten samý názor. George a jeho připitomělý chechot hodný 13ti letého pubescenta, přesvědčeného o své neomylnosti. Tragédie? Ne, spíš ho život ještě mnohokrát nakopne a to hodně s rozběhem.
Celkově shrnuto – tato RS se prostě NEPOVEDLA a můžete mě za to kamenovat.
Milan mě fakt mrzí…
Dobrou noc, mizím opět někam do dáli.

Přidat komentář