Panáček v reality show

Farma (19.7.) Hádanka rozluštěna! Duelantem se stává…

20. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4929 w=420]

Včerejší díl Farmy, jehož rekapitulaci jsem uvedla nadpisem, ze kterého vyplynulo, že mé znalosti, dovednosti a kompetence v jazyce anglickém se definitivně uzavřely na větě: „My name is Bazinga“ a není tudíž radno pouštět se do žádných velkých akcí :-), jsme opustili za situace, kdy se u stolu pravdy volil první duelant tohoto týdne. Stav před závěrečnými titulky byl tento: 2 hlasy pro Milana, 1 pro Libuši. A jak to tedy dopadlo?

Dopadlo to bez zbytečných prodlev. Hned následující hlas rozhodl. Michal posílá do duelu Milana. Aby bylo učiněno za dosti pravidlům, musí se vyjádřit i Jirka. Protože už to nic neřeší, trestá za okázalý nezájem o jeho králíkárnu Libuši. Jirkovy nesympatie jsou kuchařince celkem ukradené, protože duelu unikla. Tyrš dnes poprvé předvádí popírače svých vlastních slov. Chtěl, aby do duelu šla Libuše.




Milana někdo podvedl!

protože jak jinak si vysvětlit jeho reakce? Jemu museli před vstupem na farmu nakukat, že vyhrává ten, kdo do dne a do měsíce přesně po svých jmeninách, odejde domů… Milan si v pozici duelanta libuje! Tato volba dopadla přesně podle jeho představ! Tak jak očekával, tak jak to celý týden hrál… Je spokojen. Ten, kdo mu tuhle taktiku doporučil, ostatně asi taky. Nevíte, vypsala Fortuna sázky na pořadí vypadnutých?

Hybaj do práce

kdo vydal tento povel nám ale bylo utajeno. Každopádně ten, kdo ho zcela ignoruje, je Kuba. Připraví si raději přednášku na téma “ škodlivost práce pod přímým slunečním svitem“… „škodlivost práce ve vedru“… „škodlivost práce vůbec“ a klidí se … asi do kuchyně. Motyčkami na poli tedy sviští chlapi a blondýna. Všichni v plavkách, či kraťasech, jen Milan si zřejmě něco odnesl z Kubovy přednášky č.2 a tak nasadil ochranný faktor 2000 (tričko, dlouhé kalhoty a gumáky). Šárka se upřimným rozhovorem na kameru, snaží v divákovi vzbudit dojem, že to, že je s chlapci na poli, není žádná taktika, ona to tak má, protože když se řekne „jdem všichni“, tak „jdem všichni“.

V hlavní roli Milan podruhé

kdo z hráčů už si uvědomil, že jestli Milan z farmy fakt vyfičí, tak to bude všechno složitější? Že Milan maká, vidí všichni. Tráva je posečená na loukách do 1 km od farmy – jediný, kdo seká, je Milan. „Koníci“ jsou poněkud tvrdohlaví a k pohybu vpřed a vlastně pohybu vůbec, je umí přinutit – jedině Milan. Pravdou zůstává, že se taky všichni shodnou na tom, že ten, kdo si ale opravdu zaslouží „Řád zlatého prudiče“ je… jedině Milan :-). Milan se v průběhu dne také blýskne tím, že by si, kromě řádu, mohl odnést taky titul „origamista“ – „Když mě necháš velet, tak ti garantuju, že se Kuba složí…“ a dokonce jsme se doslechli, že měl nápad, který se líbil skoro všem. Ztrestat Kubu za odpírání práce odebráním jídla. Nakonec z toho ale nic nebude, protože se do toho vložil Tyrš a vyhodnotil to jako pěkně blbý nápad… (popírání podruhé, před několika málo dny, tímhle bičíkem spravedlnosti práskal, za nepřítomnost a současně za nepřítomnosti u společného stolu, právě nad Milanem)

Farmářské kratochvíle – dětské hry

Na chvíli si od Milana odpočiňme a pojďme zjistit, jak vyplňují čas před příjezdem hospodáře, ostatní.

Ostatní se rozdělili. Kluci skotačí při hře na slepou bábu, Michal Jirkovi zaváže oči, zatočí ho několikrát do kola a pak ho kopne do zadku, aby ho nasměroval. Mirek se tak nakazil jejich radostí a zvonivým smíchem, že se k nim přidává a namísto povelů „můžeš, můžeš, ještě můžeš“, až by ho přivedli k nějaké jámě, se pokouší Jirkovi stáhnout kalhoty… prostě takové typické klučičí hry…

Holky si vytáhly deky, kočárky, panenky, nádobíčko… :-), Kuba vije věnečky z drobných kvítků a společně pak kujou pikle, jak zachránit Maskota před setnutím hlavy. No ale to je nápad! Ukradnou vajíčko! A pak ho Makotovi vlepí do té přepravky, ve které, neschopna pohybu, živoří… Bohužel, po obhlídce farmy zjišťují, že jedinou nosnici už sežrali. Chodí pešek okolo…

Tyršovi bledne svatozář?

Vypadá to, že Jiřík s Mirkem se rozhodli strávit čas odpočinku tím, že se budou poplácávat po ramenou, jací jsou chlapáci, a celou siestu zakončí společným prohlášením „nás dobrých je málo“. Mezi tím ale stihnou: zparodovat hospodáře Šamala; posmívat se Šárce pro její boj s kozou; napsat a předehrát si scénář o kopulačních pohybech a zvucích, které se možná linou v noci ze seníku, kde spí Milan s Libuší; ztrapnit Kubu, který si vytvořil sice pochybnou, ale přece jen citovou vazbu k té chuděře slepici… „Duo napřesdržku“ bude asi putovní pohár :-). Ta Tyršova maska správňáka se nějak „drolí“ … A čím víc dnes bylo Mirkových akcí na kameru, tím více škrábanců zůstalo.

Než dorazí hospodář

je potřeba dodělat ještě poslední úpravy. Mirek se tedy vrhá na výběh pro kačeny a husy. Připravil pro ně moc hezkou ohrádku. Já sice nevím, kolik taková kachna nebo husa měří, případně, kolik tak asi vyskočí s rozběhem, ale rozměry plotu přes dva metry do výšky, se mi zdály opravdu přehnané … :-).

Jirka s Michalem dodělávají ještě kosmetické úpravy na své pýše – králíkárně. Blonďák vykrouhal dvě baseballové pálky, které přibil jako závory a Michal se už jen kochá. Spokojenost!

Kuba a Šárka zametají a aranžují a uklízejí kuchyni, Libuš ještě v rychlosti přešívá Michale hodobóžové kraťasy, aby se nám pak na kameru svěřila, že s Kubíkem udělají opravdu všechno pro to, aby našli Míše nějakého pořádného chlapa. Nejlépe asi touto cestou… nebo co? Hrabe jim, anebo mi a nepoznám, kdy ta Líba mele co jí na jazyk přistane?

Libuš šla ještě provést rychlou veterinární kontrolu a oznamuje, že nebude trvat dlouho a ta kráva se rozsype! Pozná to, ona rodila 4x.

Už je tady! Slyšíte? Je tady! Standa je tady!

no to je radosti, jak na Starém Bělidle! Přijel pan hospodář a konečně se mu budou moct pochlubit, kolik práce udělali!
Hospodář přijíždí v dobrém rozmaru, zůstane mu úsměv na tváři i po kontrole?

Růžové dveře? – když se přimhouří obě oči – tak líbí
Ornamenty na stěnách domu? – moc líbí! (začínám ho podezřívat z nějaké oční vady)
Vydrhnutá podlaha v kuchyni? – moc, moc líbí!
Květináče? – líbí!
Ubytko pro husy a kačeny vedle prasátek? – líbí, fakt líbí!

No a to je tak asi všechno :-).

Pořád kosí jenom Milan? – NELÍBÍ!!
Příprava na jezírko v kachním výběhu? – nooooo, to jako se mu ale moc nelíbí…
Venku prší a oni jen tak sedí? – hrubě nelíbí! Mazejte kupkovat seno!

Kauza kralíkárna

před touto stavbou musel hospodář Šamal smeknout. Sice jenom proto, že se mu zpotilo čelo, ale co, klobouk byl z hlavy dole ;-). Rozhodně nelíbí! Velikostně je to jako atomový kryt, plní to funkci bufetu pro kuny a hranostaje, uzavírání kotců na „pražský patent“ je nepraktické, a vůbec. Prostě nelíbí… Jirkovi s Michalem se trochu protáhly tváře zklamáním. Oba si sice myslí, že „kartáč“ dostali zejména z taktických důvodů, protože je práce bavila a bylo potřeba zvednout morálku Kubovi, ale i tak je hospodářova slova nepotěšila. Ten kdo si ovšem tuto situaci vychutnává – je Kuba. Libuje si v tom, že práce, kterou udělal a která všem byla spíše pro smích, byla hospodářem oceněna…

Mínus 30

Před odjezdem hospodář shrnuje své dojmy. Hlavní výhrada – málo sečou! Je jich tam pět chlapů, musí prostě všichni. A v ten okamžik se strhla mela. Páááádle facka, padla na sáále… málem :-). Milan se začal ohrazovat proti počtům, ke kterým pan Šamal došel. Pro podporu svých argumentů neváhá pozdvihnout i hůl. Není tam 5 chlapů. Kuba nic pořádného nedělá a farmář týdne nezvládá svou funkci, protože toto toleruje, Kubu neumí k práci donutit! Ani motivovat! Ani nic! Milane brzdi, Tvůj hlas už zase začíná připomínat plašič krtků! Hospodář klidní vášně, ale neopomene Mirkovi připomenout, co s sebou funkce „farmář týdne“ nese. Práci rozdělovat prostě musí! Kubo, nedá se nic dělat, séct budeš muset i Ty! Dneska je to mínus třicet, odstraňte nedostatky, až přijedu příště a uvidím-li, že je vše, jak jsem si představoval, peníze dostanete. Nejsem žádná slibotechna. Farmě zdar!

A co se dělo pak?

Pak Tyršovi prdly nervy. A jeho pečlivě budovaná image „klidné síly“ je v čudu. S naběhnutou krční žilou, v kuchyni, během večeře, Milanovi svěří, že se už nemůže dočkat, až vysmahne, protože je pravý a nefalšovaný devil. Ubožák, hysterik, nevycválanec, hulvát, chudák, buran, úchyl… který si pořád musí něco dokazovat. Mirek funkci nepotřebuje! Tato scénka vypadala opravdu hrozivě. Ovšem jen do okamžiku, než člověk zpozorněl, co že je to za ozvěnu, která náčelníkova slova opakuje a vytváří mu podporu… byl to totiž Kubík. Kubík, skřítek neposeda, zvědavý jako opička… Kubík, kvůli jehož pracovním návykům, celá tahle hádka vznikla… :-) A tyhle paradoxy, já prostě miluju :-)

V ukázce na příště jsem, pokud mě zrak neklamal, viděla slzícího Milana na schodech duelantské chatky. Tipuju, že mu Tereza přišla těsně před duelem říct, jak je to s těmi pravidly doopravdy ;-). A jaké jsou vaše teorie?

Anketa

Dejte hlas svému favoritovi, bude zajímavé sledovat, kolik kdo má příznivců.


Bazinga

jsem předseda. Předseda klubu smesvině. Moje rekapy ke slovenským seznamovacím reality show jsou touhle funkcí poznamenány.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 657
1
okkvp
Reagovat

teorií mám hafo, ale taky něco z faktů – píšeš skwěle :-)

2
JanaH
Reagovat

Blednoucí svatozář, naběhnutá krční žíla, řád zlatého prudiče, oční vada, pražský patent…:-DDD
Asi jsem hýkáním vzbudila sousedy, tak jdu na kutě. :-)

3
Don Vito
Reagovat

Něco mi říká, že Farmář králikárnu ještě ocení a klukům se omluví :)

4
Víťa
Reagovat

„Milan se začal ohrazovat proti počtům, ke kterým pan Šamal došel“

To byl Jirka, ne Milan

5
jenka
Reagovat

vivat bazinga o))

6
Don Vito
Reagovat

Jinak tady je video z volby sluhů a slavné házení kostkou :-)

http://www.youtube.com/watch?v=n7e7Z2CrgbM

7
Mikes
Reagovat

Dnes jsem to neviděl, ale německá rebarb … eh, s čím si to pletu .. Bazinžin rekap to dokonale nahradí, zase jsem se jím prohihňal. Akorát jsem ňák nepochopil ten bufet pro kuny či hranostaje ve spojení s atomovým krytem. Ať přemýšlím jak přemýšlín, ňák mi to stimmt nicht – tak pro koho vlastně tu králíkárnu stavěli???

8
Frodo
Reagovat

prý: a jakou chlapskou práci jsi udělal? odpověď: myl jsem nádobí…co na to říct???

9
Majka
Reagovat

Díky za rekap. Mirek mě dost zklamal, očekávala jsem, že si jako farmář týdne dokáže zjednat autoritu. Jirka se krásně vybarvil, začíná vyhrávat cenu antipatie, hned za Milanem. Ten mě sice baví, ale pod jednou střechou bych s ním nebyla ani den, natož dýl. Nejvíc se mi líbí Šárka. V tomhle díle byla vidět u každé práce, na nikoho nevyskakuje, není škodolibá a jízlivá a ještě se na ní příjemně kouká.

10
jenka
Reagovat

Rekap jako vždy vtipný a výstižný.

11
Pepa
Reagovat

Perfektní výcuc Bazingo ! Popsala jsi to bezvadně v tomto článku.

12
Petra
Reagovat

Ahoj,ten buzerant je už na odstřel,copak to nevidí,že je tam úplně na nic?Jsem jen zvědavá,až vypadne Milan,kdo se bude starat o zvířata,to asi dopadne.
Mám dotázek?Nejsou někde na internetu díly dopředu?
Jsem napnutá,proč Milan brečel

13
desin
Reagovat

U kauzy kralikarna jsem uz lehla uplne :)

Vcerejsi dil jsme bohuzel nevidela takze diky moc za rekap a ta hadka Milan/Mirek me docela mrzi, to mohlo stat za to.

14
DD
Reagovat

Bazingo, už se to stalo více lidem, ale já jsem dnes při čtení seškrabovala snídani z monitoru. Už se vždycky večer těším na to ranní počteníčko.

15
AndyS***
Reagovat

Konečně jsem dokoukala necenzurovanou verzi z neděle a zaujaly mne dvě věci.
1)Nerozumím o jaké knize mluvil Mirek na dotaz Terezy, co proběhlo mezi ním a Sárou při loučení. Řekl něco v tom smyslu, že ji poradil číst nějakou knihu, kterou prý s Davidem četli pořád.
2)Všimla jsem si, že Milanovy dobré rady slušně a v nejlepším úmyslu nabízené, nejsou přijímány ostatními ze zásady, jakoby se všichni na tom domluvili. Dělají si z něho za jeho zády nevkusné posměšky, mluví o něm jako o debilovi, což mne zarazilo zvláště u té „citlivé“ u Šárky. To je pak těžké, zkušenosti nemají a poradit si nedají.
Je sice možné, že si to zavinil sám Milan svým extrémním chováním, které ale taky mohlo být vyvoláno posměšky ostatních na jeho adresu. Hold, jak se do lesa volá, tak se zněj ozývá, platí pro obě strany.
Škoda, že nejsou bezplatně dostupné necenzurované první díly. Docela ráda bych si udělala celkový obrázek.

16
LadyXL
Reagovat

Jak to děláš Bazingo, že rekap je většinou lepší než samotný díl ? :-D
Ač mám pro Kubikulu určitou slabost, stejně bych ho chtěla vidět pracovat (ale fakt pracovat). Kosu do ruky!! Je to těžké přimět lidi dělat, pokud není např. pravidlo, že by za neuposlechnutí mohl být automaticky navržen do duelu. Já bych vzala kosu Milanovi a dala ji našemu „Duu napřesdržku“. A večer bych dělala revizi všech končetin :-).
Šárka. Ne není mi moc symaptická. Přijde mi, že vše dělá cíleně a proto se pohybuje hlavně mezi chlapama (nepočítaje důvod – Michal). Navíc upřímně, co si má říkat s Libuškou,která vyřadila její „dvojče“ a s Míšou, která je intelektuálně taky jinde než naše blondýna. Ale zabrat v práci umí.
Nevíte, v kterém slepeckém ústavu hospodáře našli?? A kolik mu dali za to, že řekl, že se mu LÍBÍ ty „kytičky“ a to ještě MOC???? Ukažte mi jeho dům, hned….:-D.
Králíkárna-Michalův děda, či kdo, měl asi králíky ochočené…, že mu nevyběhli, když měl všechna dvířka otevřená :-), nebo prostě velkou kliku… Stačí tam mít mláďata, nebo zjančené zvíře, které obtěžuje hmyz a vyskáče mi ven hned… Prostě 20x se nic nestane a pak jo. A ty díry-mezery? To bylo šílené. Nepřeju jim pohled na zakousnuté králíky od kuny…
Jinak dobrý díl

18
Lorinka
Reagovat

Proč Milan brečel? Asi proto, že si uvědomil, že může jít domů. Ale já kdybych tam byl, tak pojedu s radostí domů, protože jim tam dře za darmo, nenají se, žije ve špíně (jediný, co měl zpocené tryčko od práce), spí pořád nad clívkem na seně, dělá jim tam stále jenom sluhu a ještě poslouchat ty blbé kecy majora Maixnera a Kuby Kubikuly. To by mně vytočilo rovněž. Milan seká jako debil, kope na poli a Kubula řekne, že umyl nádobí, tak to bych ho vzal rozporkou po letech. Chudák Mirek bude kosit za Kubíčka a hotovo. Krmit prasata a jiný dobytek bude za něj také dělat, aby se náhodou Kuba neumazal a nespadla mu květinka z hlavy. A to jsem zvědav, kdo bude chodit s mulama, když Milan vypadne. S těma nikdo nehne. Tak Zdař Bůh farmáři.

19
kiwi
Reagovat

Rekap opět úžasný. Kdybych to neviděla v televizi a jenom četla rekap, tak bych litovala, že jsem si to nechala ujít. Bohužel v televizi to až taková zábava není. Rekapy od Bazinky jsou úžasné. Moc moc děkuji.

20
rejpal
Reagovat

AndyS***
Milan měl jako první nominovaný farmář velký nástup. Začal programově pracovat na systematickém nasírání všech (v několika dílech jsou jeho promluvy na kameru, kde to sám konstatuje, bohužel ale nikdy nezmínil, proč to dělá). Vypadalo to, že si nakonec zvykli a přestali to řešit (spíš z toho měli někteří srandu), jenže po jmenování sluhou zase přitvrdil, a jak roste celkové napětí, jsou více přecitlivělí a vztahovační.
Druhá věc – párkrát to taky ukázali – on přijde, poradí, až sem v pohodě. Ale když má momentálně pracující jiný názor, je zle. Bu´d ho sprdne, nebo vytěsní a dodělá to sám.
A možná třetí věc (usuzuji implicitně). Milan má jiné biologické hodiny. Je ranní pták, navíc na farmě jediný. Je zvyklý dělat od nevidim – ostatní by nejraději chrněli do desíti. On to pak navíc okázale prodává, takže místo aby byli rádi, že za ně někdo dělá, jsou ještě otráveni.
A za čtvrté – je to solitér. Spolupráce s ostatními ho zajímá jen tehdy, když může velet, jinak je nejraději sám se sebou.
Dost brizantní směs na to, aby vyvolával nálady. I přesto, že je jinak velmi užitečný a podle mého názoru i hodný člověk, jenže to poslední se snaží usilovně popírat vším, co dělá. Myslím, že aramejka (omluva, pokud jsem autora popletl) ho před pár dny perfektně rozebrala.

21
rejpal
Reagovat

LadyXL
K roli hospodáře.
Je evidentní, že má vybrané estetické cítění. Možná, že při příští návštěvě přijde s přáním, aby na střeše králíkárny postavili ještě baštu s cimbuřím nebo aspoň ozdobnou věžičku. Nebo je jen realista za úspěch pokládá, že Jirka s Michalem nepomalovali stěny nějakými oblíbenými geometrickými útvary.
Je taky trochu vilný. Za malé poplácání přes půlky Šárky zavřel oči před evidentním podvodem s brambory, které osadníci fruktifikovali poněkud jiným než určeným způsobem. Ale jen trochu, u kamery doma sedí manželka, a ta by mu spočítala, kdyby překročil meze slušnosti.
A taky je to taktik – ví, kdy je třeba pochválit, aby si jiní příliš nepískali. Kubu nejspíš zachránil od devatenáctého nervového zhroucení.
Co slíbí, to splní, ale aby slíbil a dodal žiočišnou bílkovinu, to ne. Bojím se bojím o králíčky.

22
Sarkafarka
Reagovat

14.Mám to stejné.Včera při vamberské krajce byl plný zásáh kafem z nosu na monitor.

23
rejpal
Reagovat

Sarkafarka
Už jsem se naučil nejdřív číst, a teprve pak pít kafe. Je to bezpečnější

24
haha bimbi
Reagovat

Jo, tak Kubík to u mě začíná prohrávat na celý čáře. Ta lenost a odmlouvání, když dostane za úkol něco udělat, to je otřes. Rozmazlená princeznička. V jednom měl Michal Napředržku pravdu – králíkárnu udělali možná blbě, ale je to mnohem potřebnější věc než malůvky na baráku. Šárka – rozumná, citlivá, pracovitá, nepomlouvá, cíťa, strašně statečná a strašně pracovitá, co? ;-)) Přichlebuje Mirkovi, protože v něm cítí alfa samce, ale na omylu budou nejspíš oba dva :-D. Zajímalo by mě, kdyby vypadl Milan, koho by určil za hospodáře.

25
Ufonka
Reagovat

Stavby ozdobené malůvkami pro mě hrůza a nepochopila jsem nejenže se to hospodáři líbilo, ale to vynášení autorů do nebes.
Co se týká Kubííího myslím, že sám sebe nevnímá, že by nic nedělal, on dělá podle sebe určitě víc než kdy jindy.
Někdo se tu ptal na něj. Pokud si dobře pamatuji z úvodního dílu tak studuje, odešel od rodičů a bydlí se zajištěným přítelem, který se o něj stará – mám za to že cca v tomto znění to zaznělo.
Ad směnky v minulém dílu (nebo již předminulém) to jsem nějak nepobrala potřebu toto zdůraznit….
Ač jsem cca generace Milana a Líby není mi ani jeden sympatický. Beru, že Milan je pracovitý ale chování to fakt nemá.
Mé sympatie se asi přelívají mezi Mirkem, Šárkou a občas i Michalem…ale nic moc, chtělo by to nového hráče :)

26
XMAN
Reagovat

Tak to by mě opravdu zajímalo jak tohle dopadne. Já mám nevím proč takové podvědomé tušení že Milan si vezme Michala a porazí ho. V tom případě jsou ty řeči o Milanově vyřazení jen fáma a nebo k němu dojde později. V případě že si vezme Kubu si naopak myslím že je to pravda a že vypadne Milan….podle toho Milanova dojmutí si myslím že si jeho duelový soupeř vybral jako disciplínu almanach. Ještě nechápu co to bylo jak tereza říkala Kubovi aby šel domů, ale to bylo podle mě jen sehraný divadýlko vytržený z kontextu aby to zase nalákalo diváky na neděli.

27
Adéla
Reagovat

Opět super rekap! Souhlasím s 20 rejpalem, jak rozebral Milana. Tak nějak to taky vidím a možná má Milan nějakou taktiku, kterou teda nejsem schopná rozklíčovat, uvidíme dál.
Jinak nepochopím hospodáře, který by si nechal pomalovat krásnou starou chalupu kýčovitýma kytkama, to byl strašný pohled!!!! To už štáb nemá inspiraci na lepší úkoly?
Co se týká nedělního duelu, tak dle reakce Šárky buď vypadne Milan /což jí nevadí/ nebo nakonec ani duel nebude, vydusí je v chatce a přijde nový hráč….

28
DD
Reagovat

25 Ufonka – co se týče směnek, myslím, že Kubíček potřebuje zdůraznit, jak on dře, kdežto jeho přítel jen vypisuje směnky a tak by si měl najít čas mu napsat.

Ohledně malůvek – to je snad jasné, ne? Na Moravě přece správná chalupa musí být malovaná, ne? „Voni to tak přece dělaj!“ (Su z Moravy.)

29
XMAN
Reagovat

Co se týče Milana, já mám takový pocit i podle toho co říkal, že jemu prostě dělá dobře nasírat a prudit lidi a vyloženě si v tom libuje. Je to prostě taková povaha. On je asi rád černou ovcí, nedokázal by žít v přátelském prostředí, kde by si ho ostatní hýčkali, prostě vyloženě potřebuje konflikty, dodává mu to novou krev do žil a taky energii do práce. Je to přesný opak všech ostatních lidí tam. Tak to aspoň vidím já. Každopádně to bude hodně komplikovaná osobnost.

30
XMAN
Reagovat

A nevím proč ale na žádné nové hráče se vůbec netěším a nepřeju si aby tam někdo nový přišel. Líbí se mi to takhle jak to je, už je tam ta správná ponorka a není podle mě dobré aby to kdokoliv nový narušoval. Jen ať se hezky vyvražďují mezi sebou, tak je to nejlepší a nejzajímavější. Stejně tam ale asi někoho pošlou, no nadšený z toho teda fakt nebudu a je to vůči ostatním dost nefér.

31
anja
Reagovat

v tomto díle nejzábavnější moment, jak si Jirka s Mirkem při siestě na lavičce utahovali z Libušky a Milana a spřádali teorie o tom, zda-li Milan při sexu hýká jako oslík Šimon či ne :D

další v pořadí – Kubííkovo na „cos dělal za práci“ – „myl jsem nádobí“

baví mne Jirka, baví mne Tyrš, baví mne Michal – bavím se, když si tihle chlapi hrajou, baví mne se na ně dívat, když makají, když něco neumějí a bavilo mne, když konečně Tyršovi bouchly saze směrem k Milanovi

nedovedu si představit, že někdo z chlapů odejde. Tak, jak jsem si přála, aby odešel Milan, nesnáším ho :D, tak teď už si to nepřeju, protože tímpádem by zmizel nejdůležitější konfliktní a negativní element a všichni mí oblíbenci by se tam začali požírat mezi sebou. Takhle s Milanem je to ok :)

nejlepší varianta, která by teď mohla nastat, je, že tam přihrajou fungl novou čerstvou hráčku – nějakou playmate nebo tak něco

32
Anta
Reagovat

Bazinga, rekap luxusní :)

27 Adéla
Milanova taktika zůstává utajena všem a asi i jemu, proto se na kameru neustále snaží ostatní-diváky přesvědčit, že nějaká taktika existuje a tím vlastně utvrzuje o její existenci i sebe :DDDDD

33
anja
Reagovat

29 XMAN, no on Milan je typ člověka, který když nemůže být, není a nikdy nebyl zajímavý, milý, zábavný a oblíbený, tak se rozhodl být viditelný aspoň tím, že bude lidi srát

34
anja
Reagovat

32 Anta :))) a ve finále dojde Milan ke zjištění, že jediný Milanův nepřítel a soupeř je tam Milan sobě sám, protože všichni ostatní na něho kašlou :)

ne fakt, on je prosté pako :D

35
Lojza
Reagovat

Pro králičí detailisty
Velikost kotce pro samce střední rasy by měla být 1000x 800mm, výška 650 mm, pro toho belgického krasavce 1200 x 800 mm a výška 750mm. Pro samici s mláďaty je vhodnější dvojkotec. Podlahu by měl tvořit laťový rošt, pod kterým by měla být vanička z korozi odolného plechu uložená ve spádu 5% ke sběrači moče.
Králíkárna dua sice není ideální, ale snad je použitelná. Kritizované díry původně ponechali pro lepší větrání, pro průvan.
http://www.kralikar.cz/index.php/ustajeni-a-vybaveni/item/10-kotce-a-jejich-po%C4%8Det

Tyrš, to je farmář týdne jako bejk! Králíkárnu tvořili tři dny, ale on jí poprvé prohlíží až společně se Šámalem? No jasně, vždyť si nepotřebuje nic dokazovat. Každý si může dělat, co chce, jen ke stolu je třeba nakráčet přesně za zvuku zvonu. Proč jen Tomáš Baťa zaváděl složitý systém kontrol při výrobě? Snad neměl příliš vyvinutý smysl pro uměleckou volnost a tvořivost.

Kubí- tomu já „nerozumět“. Při spatření fotky psa se rozloží na rámě Libuše jak Nerudova hysterická plačka, zato jinak má keců… Venku je horko, takže okopávat nebude a vůbec v takovém horku ven nepůjde. Síct trávu taky nebude! Seno z kopek nemá cenu rozhazovat, protože se zvedá vítr. Co kdyby sprchlo? Proč sušit seno, proč krmit dobytek, proč vůbec dojit? Co mu ten měkký, stále měkký a ještě měkčí struk připomíná? Vtíravé nepříjemné myšlenky, to si přece nezaslouží. Pryč od gigantických krav! Proč ho ti oškliví lidé obtěžují prací? Ani řádně nepoprosí, na kolena nekleknou. Kam se to dostal? Už má řešení, pojede domů a nadopuje si injekcemi prsa na focení pro magazíny. Práce je pro otroky, to přece není pro vyvolené!

36
XMAN
Reagovat

Mě Milan připadá jako schizofrenik nebo něco takového. Půlka oholeného obličeje tomu nasvědčuje. je celý takový zmatený a to i sám ze sebe.

37
rejpal
Reagovat

anja
Zmizení konfliktního elementu podle mě nehrozí. Jednak tam doutnají konflikty další: stále je tam had, ale také Kuba svým volnomyšlenkářstvím ohledně společných prací jim při úbytku živé síly bude pít krev víc a víc. A je tam taky „silná trojka“ Michal-Jirka-Mirek, která si dříve či později (myslím že dříve) začne jít po krku. Každý z těch tří se cítí to vyhrát, ale dva z nich budou mít smůlu. A že původní spojenci jsou často nejbojovnějšími nepřáteli, to není nic neobvyklého. Může se zdánlivě trochu paradoxně stát, že odejde-li Milan, proces psychické destrukce se výrazně urychlí – on byl docela dobrým společným nepřítelem. Mohli své frustrace vybíjet na něm. Pokud odejde, asi přijde na pořad dne Kuba nebo Libuše. Jenže co s Kubou? Jeden duel už vyhrál, pokud by vyhrál druhý, málokdo bude chtít zkoušet to s ním potřetí teď hned. Možná se pustí do Libuše, což může jen tak mimochodem semlít Šárku i Míšu – a had zůstane, protože to není had ledajaký.
Samozřejmě eventuální příchod nové osoby by důkladně zamíchal kartami a hodně věcí by se na čas změnilo.

38
hanka.cv
Reagovat

Milan mě od začátku šel velice na nervy, už jenom s tou jeho fistulí. Nicméně je pravda, že on tam pracuje, jako když má člověk domek a hospodářství. To, že je jinak celkem nesnesitelnej by mi, pokud by mě mělo hospodářství živit, tak moc nevadilo. Nejvíc mě dojalo, když začlo pršet, a pohoda… Je znát, že děcka ví, že v zimě už tam nebudou…

39
anja
Reagovat

36 XMAN, jo. Někdo to tady psal, že Milan vypadá, že nebere prášky na nervy, které by brát měl. To ne, že si teď dělám nějakou blblou srandu, ale mně ten člověk přijde opravdu psychicky porušený a dokonce bych si teda dovolila říct, že tento člověk neměl projít castingem…… Ta jeho napůl oholená tvář, to je dost nevhodný vtip. Pro mne jako pro diváka na tom není nic k smíchu nebo k pobavení a ani k údivu, je to jen žalostně trapné a smutné

40
rejpal
Reagovat

Lojza
Fakt je, že při dotazu „kontroloval jsi to?“ byl Mirek jak dopadený záškolák. Jeho bohulibý úmysl vrátit farmě pracovní morálku a řád dopadl více než tristně – sluha mu kecá do velení, Kuba z toho má zívačku, Libuše si dělá, co chce, v klidu a pohodě, a kromě občasného zavrtění chvostem na jeho stranu, ho neřeší. Nechal se vyšťavit a celé to vypustil, čímž jeho šéfování není o nic lepší, než byla všechna předchozí. Pro něj samotného je blbé, že nesporně ztratil kus své autority, kterou předtím měl, a cestička k výhře už zdaleka není tak zametená.
Otázka je, zda vůbec někdo za tohoto stavu věci dokáže být skutečným náčelníkem Inču-Čunou aspoň na pár dní. Dost o tom pochybuji.

41
anja
Reagovat

37 rejpal, mně se ale nezdá, že by ta trojka chlapů M+M+J si na Milanovi vybíjela nějaké „svoje frustrace“. Dle všecho ukázaného Milan je první, kdo na každého z nich nějakým způsobem „útočí“ a Milan je jde nasrat jako první a cíleně, takže agrese vychází od Milana. Frustrovaný je tam Milan

42
XMAN
Reagovat

41: S tím musím souhlasit.

43
rejpal
Reagovat

anja
Myslel jsem to trochu jinak (ale zapomněl napsat). Frustrace ne z Milana, ale z ponorky, nedostatku masa a laskomin, někdy i z nudy. On tím pruděním tvoří hromosvod na její vybití.

44
XMAN
Reagovat

Milan je pako, přesto nechci aby vypadl, protože takováhle paka jsou přesně důvod proč se lidi na ty RS dívají. Milan je rozhodně pro mě jednou z nejzajímavějších postaviček všech reality show.

45
DD
Reagovat

Rejpal 40 – to je to, co mně na Mirkovi vadí. On má pocit, že je nejchytřejší, dívá se na ně spatra a tudíž se mu nechce se párat s nějakým Kubou – ten dřív nebo později vypadne. Jediný, kdo není pod jeho vlivem je Milan – ne že by byl chytřejší, ale pro Mirka je nepředvídatelný, prostě ho ruší. Kuba ne, Mirek spotřebuje míň energie na to, udělat tu práci sám, než hádat se s Kubou. Ale na Milana spotřebovává té energie mnohem víc. A to on nechce, on tam chce hladce projít a inkasovat výhru.

46
ThyBaumont
Reagovat

Milan pako je, ale je jedinej, kterej aspoň tuší, co je na statku prostě důležitý. Pochopil, že ted je rozhodující seno. Ostatní se svým- Dneska si dáme odpočinkový den- nechápou z téhle činnosti nic. A ještě nejhorší je, že si z něj pro tu pracovitost utahují. Vím, že tam nebudou přes zimu, ale co by tý krávě dávali už v prosinci žrát je ve hvězdách. Asi to vnímám jinak, nemyslím, že je tohle klasická kontejnerovka, kde nemusí nic, tady by měli makat, aby pochopili, jaká je to v zemědělství dřina a podotýkám vlivem slavné evropské unie nevděčná dřina. Stokrát je mi tedy milejší Milan, než policajt-mimoň nebo blonďatá hlava.

47
Anta
Reagovat

41 anja
souhlas :)

Zatím mě všichni farmáři vesměs bavili a na nikoho jsem alergická nebyla, ale po včerejšku mě Kuba nejen baví ale současně i nasírá :-DDDDDD
Jestli je to normální, nevím :)

48
desin
Reagovat

jsem rada ze vidime ze KUbik nedela a ze si toho vsimaji i ostatni. Tak, ted se jeste dovedet jak to tam funguje a kdo dela co a kdo s kym tahne a bude to dobrej zaklad na sledovani tehle RS :)

a Mlan je… Milan :)

49
DD
Reagovat

A ještě dodám k Mirkovi, proč by se on měl zajímat o nějakou králíkárnu, jemu je to jedno, on si jen přišel pro peníze. Proto, když chodí s hospodářem, mlčí, žádný zájem o výsledky. Je to namyšlený druhý Hudák.

50
anja
Reagovat

43 rejpal, ty tvoje postřehy jsou zajímavé, docela se, oproti tady jiným výkřikům do tmy dají číst, přemýšlet nad nima a i souhlasit, takže ok :)…….. no dobře, takže z frustrovaného Milana mají M+M+J naprostý pocit marnosti (frustrace) a spojili se „proti němu“ – takhle bych to viděla :)

logicky se proti němu spojili a ano, je jejich společný nepřítel, když Milan se do té pozice sám nastylizoval

bohužel, když by Milan odešel, další na řadě je fakt asi Libuše a Kubík,…….. čili bych si přála, aby tam ten Milan ještě zůstal a vydusili ho, resp. vydusil se sám, když už tam teda vlez

51
Anta
Reagovat

41 anja
souhlas

Zatím mě všichni farmáři víceméně bavili a na nikoho jsem alergická nebyla, ale po včerejšku musím přiznat, že Kuba mě nejen baví a současně i nasírá :DDDDD
Jestli je to normální, nevím :)

52
Martin
Reagovat

Milan si vybere Kubu a ten ho vyřadí na almanachu, takže si Milánka užijte do neděle, protože už skončil. A pak tam štáb vrátí první dva vypadlé Janu K. a Davida H. Kdo nevěří, ten uvěří :-)

53
Anta
Reagovat

47,51 no tak jsem to poslala 2x :))) může za to PC !!!! :)

54
rejpal
Reagovat

Anta
Tudíž hra je dobrá. Tak to má být. Nejhůř je těm, kdo tam mají favorita a fandí -:))
ThyBaumont
V principu to je klasická kontejnerovka. Ta základní idea psychohry v uzavřeném systému je stejná. Přidanou hodnotou je to, že v BB nebo VV se uměle vymýšlely hry a zábavy, aby byl sestřih atraktivnější (hlavním prostředkem rozkladu je tam kromě ponorky nuda), tady je navíc příběh – práce zdánlivě za účelem budování nějakých hodnot, ve skutečnosti kvůli získání nějakých společných výhod usnadňujících lepší přežití (a zahánění nudy). Což je velká schíza. Mám spolupracovat s někým, o kom vím, že by mě nejraději viděl doma. Nebo navázat kamarádství, v lepším případě ho přerušit odchodem kamaráda, v horším se donutit k touze po jeho vyřazení. Mám makat, když se mi nechce, a mohou to udělat druzí. Ale dortík bych si dal…
Navíc je zajímavé, že nikdo makat nemusí. Když se někdo fláká, neporušuje žádná pravidla, není potrestán štábem za neplnění úkolů, ale vyřídit si to s ním musí ostatní. To je složitější, než když vzpoury řeší štáb. Ten zasahuje jen nepřímo – nedá jim mince, nepřiveze salám. Nezadá práci. Sprdne je. V tom mi připadá tahle mutace lepší – dává víc variant vývoje a působí přirozeněji (spousta lidí na fb – i dospělých – celý ten příběh bere jako naprosto reálný).

55
XMAN
Reagovat

54: Je to určitě lepší než Vyvolení, tenhle princip hry, ale zase takoví exoti jako Vladko, Regina nebo Zvěřina tam nejsou, to by teprve bylo zajímavé. To už ale byli extrémní osobnosti, na ty by ani Milan nestačil.

56
rejpal
Reagovat

anja
Díky. A taky nesouhlasit, poněvadž tím se vygenerují nápady jiné, které si zase s chutí přečtu. Tady je to navíc tápání ve tmě – vidíme jen zlomek všeho, nevíme, zda a jak do hry zasahuje štáb (třeba nějakými instrukcemi jednotlivým hráčům). Nevíme ani, jakým je kdo hráčem, jak dalece jsou tahy těch lidí promyšlené, a jak dalece jde jen o reakci na náladu, situaci nebo dokonce o zhroucení celé strategie (to mě teď trochu připadá u Mirka, ten má deku jako hrom).
Po dlouhé době je tu zase RS, která mě osobně zaujala.

57
okkvp
Reagovat

54 – lepší by to bylo, kdyby to bylo ve většině i snímáno jako kontejnerovka, respective, kdyby je štáb mátl svou přítomností a zatím tam trvalé snímání skrytými kamerami. V otevřeném prostoru venku samozřejmě hodně složité, ale i tam by to do určitého plošného rozsahu šlo solidně pokrýt

58
Lorinka
Reagovat

35-Lojza, přesně to trefil. Vůbec nejlepší referát. Další krásné věci napsal Rejpal. Co slovo, to perla. Jen tak dál,víc do nich, jen jestli to je něco platné.

59
XMAN
Reagovat

Myslíte že Milan fakt v neděli vypadne?

60
rejpal
Reagovat

XMAN
jj VV 1, tam se casting podařil. Pak už to až takové nebylo. Ale myslím, že VV (zejména od VV2) hodně zkazil štáb. Zasahoval do hry, manipuloval diváky. Kdoví, jak to ovlivnili sázkaři. Tím, že tahle hra je off-line a diváci nehlasují, je oproštěná od podobných věcí. Když někdo vyhraje duel, není to proto, že štáb ho vykreslil divákovi jako hrdinu a druhého jako lumpa nebo že sázkaři zahltili telefonní linky, ale proto, že se soupeři někde vloudila chybička nebo byl vítěz mazanější. A třeba i účelové sestřihy jsou jen proto, aby se podtrhl nějaký příběh, image určitého hráče, nebo aby se divák víc bavil. Na duely je vliv nulový.

61
rejpal
Reagovat

okkvp
Určitě by to bylo lepší, ale taky trochu pochybuji stran techniky.

62
Ludvík
Reagovat

Že se na to ještě někdo dívá… u včerejšího VIP Prostrena jsem umíral smíchy :-)

63
Tomáš
Reagovat

Nevím co je na tom článku tak směšné, že tu všichni píšete, že jste se pomalu drželi za břicha. Se hlavně neposerte s takových trapných článků.
Tak máknout venku vážení a autorka článků má asi hooodně času na nic nedělání. Mohla tam jít taky a ředila by se vedle Kubíka.

64
Tomáš
Reagovat

řadila

65
ThyBaumont
Reagovat

rejpal.. ano, ale to nevyvrací , co jsem napsal. Sám píšeš kontejnerovka s vedlejšími aspekty… tudíž to není klasická kontejnerovka :-). Ale uznávám, je to jen slovíčkaření. A máš pravdu, nedokážu jako ty tak sofistikovaně popsat tu hru. Bez ironie, opravdu. Chtěl jsem jen říct, proč bych upřednostnil MIlana před Tyršem, Jirkou či Michalem. Právě jen kvůli té práci na statku, nic víc nic mín. nesnažím se rozebírat, jaký je to člověk, ani zkoumat charakter. Jen to jak se postaví k té dřině a od těch tří, je to zatím dost tristní. Plus neuvěřitelně stupidní velení Tyršovo.

66
XMAN
Reagovat

Přál bych si ještě jednou za Farmáře týdne Milana, to by ta ponorka byla dotažena do konce a fakt by se bylo na co dívat. Fakt ale netuším jak to udělat a kdo by musel vypadnout aby ho za Farmáře zvolil. Mohli by třeba udělat ěnjakou soutěž o nejpracovitějšího soutěžícího na Farmě a ten by se pak za odměnu stal Farmářem týdne. To by se všichni kromě Kubi, kterému už je to stejně jedno mínili přetrhnout.

67
Franz Ruppert
Reagovat

Prosím Milan není žádný autista, psychoš nebo narušený, jak ho tu někdo nazývá. Je to možná pan „podivný“, ale je to celé řízeno štábem, režisérem a psychologem. Někdo tu už psal, že v necenzurované verzi si režisér nechal třeba zopakovat i hlasování o slepici. Ano, takže do samotné reality se zasahuje. Ve slovenské Farmě takového nasírače dělala Monika a v naší to má na starost Milan. Vůbec bych se nedivil, kdy při jednotlivých rozhovorech na kameru dostane Milan od režiséra povel:“musíš přitvrdit“.

68
rejpal
Reagovat

ThyBaumont
Tak se shodněme na druhé generaci kontejnerovek.
Když člověk čte komenty tady i jinde, je jasné, že na přístup k účastníkům existuje spousta pohledů a každý vede k jiným žebříčkům obliby. To je na tom to zajímavé a hezky to vystihla Anta (51). Někdo nás zároveň nasírá a baví. Takže i v nás soupeří zároveň několik pohledů. A když ještě navíc někdo s někým vysloveně sympatizuje, je to ještě složitější. Já se snažím na to dívat ze dvou pohledů – kdo je nejmazanější jako hráč, a kdo mě dokáže nejvíc pobavit. A vlastně nevím, komu přeji výhru nejvíc nebo koho bych chtěl odstranit. Bude mi tam chybět každý, kdo odejde. Mám je nastejno (no, trošičku víc mi bude chybět Šárka, ale vím, že její šance jsou minimální a k největším entertainerům taky nepatří).

69
rejpal
Reagovat

Franz Ruppert
Profesor Vondráček by asi řekl „akcentovaná osobnost“.
S tím ostatním (štáb, instrukce, opakované záběry) – je dobré, když to člověk ví, ale v momentě, kdy začnu rozpitvávat tu Potěmkiniádu, trochu sám sebe posílám do autu. Je to prostě jiný svět než ten reálný a je lepší, když se neprotnou. Pro zábavu ze hry samotné.

70
anja
Reagovat

46 Thyi, máš samozřejmě pravdu, jenže já jsem se po několika dílech této RS začala odpoutávat od toho pohledu vnímat je tam jako skutečné farmáře. Dost tak jako neřeším jak kdo pracuje, co kdo udělal a co kdo zprasil – králíkárna, latrína, ev. zmoklé seno – protože nikdo z nich nemá šajn o skutečném farmaření. Jsou to jen figurky navezené do zvláštního prostředí. Lidi zvenku navezené někam dovnitř.

jediné co by mi vadilo je to, kdyby tam trpěla zvířátka :) ale ona evidentně netrpí – slípku utratí dřív či později, krávy kdyby nedostaly žrát tak jim vyrazí ty slabé fošny chlíva a vydají se samy na pastvu, stejně tak čuníci jsou schopni z hladu roztřískat celý chlívek a taky věřím, že ta početně mohutná ochranka co tam v tom místě je, by nedopustila, aby zvířata nedostala nažrat anebo aby byla zavalena svými výkaly

ani jeden z těch lidí co tam je, nikdy nebude farmářem v pravém smyslu slova. Já je beru jakože lidi v akvárku a teď se tam hryžte a ještě makejte. Je to iluze, oni ten život mají někde venku. Milan se imho nehodí ani do zemědělství a ani do žádné jiné práce. Jako zaměstance by ho každej majitel firmy, jakékoliv, vyrazil po týdnu anebo by ho ani nepřijal, a jako šéf či majitel čehokoliv Milan není schopen fungovat, protže na to nemá. Ostatní co tam jsou, jsou schopní fungovat někde v zaměstnání, i ten rozmazlený Kubík může někde být užitečný a dobrý pracovník, třeba může prodávat oblečky pro psy :) a Mirek je prý kriminalista :-p

71
Monika
Reagovat

včerejší díl jsem neviděla, ale po tomhle rekapu si ho ani nepusím. děkuju, děkuju, děkuju moc!!!!! ;-)

72
XMAN
Reagovat

To je pravda že tam vrátili Davida Hudáka?

73
anja
Reagovat

67 Franz – předpokládám, že to všechno cos napsal je ironie od A až do zet :DD protože kdyby ne, kdybys to myslel vážně, musela bych to označit jakože „jééé to je ale blbej komentář…“ .DDD

74
anja
Reagovat

72 XMAN a neke? :)) to by polahodili mým očím, mňam…… a doufám, že se David taky bude svlíkat a bude tam v záběrech furt nahoře bez jako M+M+J %-)

75
ThyBaumont
Reagovat

Anjo.. v tom se neshodneme..Milana bych v klidu zaměstnal, zadáš mu týdenní úkol a on na něm začne makat hned, dodělá ho a aby se nenudil, najde si práci sám. Tyrš, je klasickej čecháček typu.. dejte mi na to lidi, já to udělám. nebo popřípadě, bude za tebou chodit a říkat, rozumím, není problém atd. Nikdy nic navíc, ale efekt tam bude. Faktem, ale zůstává, že Milan nemá na výhru šanci, proto bych chtěl, aby vypadl hned…těšil bych se na to, jak ti tři chlapi, zvládnou aspon polovinu jeho práce.

76
okkvp
Reagovat

i mému oku by návrat Hudáka lahodil, ovšem já bych se těšila na jeho ještě větší znemožnění a ještě více jeho vysouvání nasraté bradičky dopředu

77
Lucka
Reagovat

ahoj, prozraďte mi někdo, proč má Milan oholenou půlku tváře, nějak mi unikla pointa:-)))

Co se týče lidí tam…kupodivu mi nejvíc leze na nervy Šárka. Já pro ty moc chápající lidi nemám moc pochopení:-)) výhru bych přála Míše.

Tyrš coby farmář mi nejpříjde špatný, divím se docela tady těm kritikám. Kubí je úžasnej těma hláškama, baví mě a na nervy mi leze ten blondýn s červenou…no ten blonďák prostě:-)

78
DD
Reagovat

70 – Anja – jenže ona to není prázdninová dovolená, tu aš každý tráví podle sebe. Oni si tam přišli vydělat milion, který si svou vlastní prací nevydělají. A ten by si podle mého naivního názoru měli i zasloužit. Nejen intrikama, koho tentokrát vyhodí, ale i tím, že se mají k dílu. I ta intrikánka Libuše vaří tak, že to všichni oceňují.

79
anja
Reagovat

75 Thyi, tak já bych už při prvním pohovoru zlomila nad tímhle člověkem hůl a poslala bych do domů, protože nějak nemám důvěru k lidem, kteří, když s někým mluví, uhýbají očima….

80
XMAN
Reagovat

Jestli Milan má nebo nemá na výhru je otázka. Pokud ho teď Kuba fakt nevylouskne na tom almanachu, tak si myslím že Milan šance na výhru má. K práci se postavit čelem dokáže, hodně by asi záleželo v jaké disciplíně by se utkal třeba s Mirkem…..

81
Frodo
Reagovat

79 – no jo, ale v rámci RS je dobrý takový týpky obsadit, žádný Rychlý šípy, ale „divný týpky“, jinak by na to nikdo nekoukal :-)

82
Franz Ruppert
Reagovat

73 – tak možná je to opravdu „blbej“ (blbý) příspěvek, ale jak se říká „na každém šprochu, pravdy trochu“.

Ježišmarja, jen NE zpět Hudáka. Byl jsem rád, že tento „Superman“ vypadl jako první.
Tu „Máňu“Kadeřábkovou ano, nebo úplně nové tváře.

83
Macík
Reagovat

…tak musím připustit, že „farmář“ mne nijak zvlášť nechytl, pravda unikly mi souvislosti, páč jsem tak napůl shlédla pouze včerejší díl… ale zdejší rekap to je jiná :-DD, ten mi zcela stačí, abych se pobavila :-D super ! :-D

…jinak zdravím všechny souputníky z HP a rejpala :-DDD

84
ThyBaumont
Reagovat

Anjo, jéééžííš nezlob se, ale to je dost pitomé co píšeš. Vyřadila bys ho, jen proto, že uhýbá pohledem?? Vždyt je snad lepší, aby tam ti lidi nebyli všichni na jedno brďo. Blbej argument, zkus lepší :-)

85
Ludmila
Reagovat

73- Anja – Co je blbého na komentáři 67?

46 – Thy – Souhlas, taky je mi Milan milejší než ty ostatní paka, aspoň se snaží postavit k práci a stejně tak je mi milejší z holek Libuše, protože nakrmit každý den tolik krků není jednoduchý a dokáže to dělat samostatně (stejně jako Milan ví co je potřeba), ona kuchyň na statku byla taky dost důležitá, aby ti co makaj na poli neodpadli jako mouchy

86
rejpal
Reagovat

Lucka
Demonstruje rozpolcenou osobnost (sám to komentoval Jekyll a Hyde). Ale vypadá to příšerně. Potkat ho v lese, mažu pryč jak namydlený blesk.

87
ThyBaumont
Reagovat

čau macíku, taky mě to ze začátku moc nebavilo, ted se však koukám, jen přepínám okamžiky, kdy empaticky hovoří Tereza Pergnerová. Ten blok tam furt je :-)

88
aramejka
Reagovat

Hezký den všem, včerejší díl jsem neviděla, tak děkuji Bazi za skvělý rekap a Emanovi (17) za odkaz, kde lze zkouknout všechny díly…
Hospodář Šámal je zřejmě lepší herec, než jsme doufali, a navíc asi kvalitně naprogramovaný štábem – to, že pochválil Kubíkovo insitní umění, moc pěkně rozčeřilo vodu a duu veselých kop to vyloženě přeju… :)

89
anja
Reagovat

84 Thyi :) no zdá se ti to pitomé, ale já nemám firmu na výkopové práce :). U nás záleží hodně i na tom jak člověk vypadá – lapidárně řečeno příjemné vystupování a příjemný vzhled, takže Milan by neprošel ani přes práh

naopak Tyrš by se mi i hodil a koťata Jiřík a Michal jsou mladí a ještě tvární, takže bych si je bez problémů vycvičila :)

90
Franz Ruppert
Reagovat

Ludmila – díky za podporu.
Dokonce i v titulku tohoto blogu je napsané: „Řekni svůj názor“, takže jsem napsal co vím. A vím (stopro), že když ve slovenské farmě chod reality ovlivňovala dramaturgie, tak u nás se to děje také.

91
Macík
Reagovat

87) no jo, určitě je to tím, že jsem neviděla ty počáteční díly, takže bez těch souvislostí a s neznalostí aktérů nemůžu hodnotit :-D jinak, kdo mne zcela zaujal ať už pozitivně nebo negativně, je určitě farmář Milan, ten je nepřehlídnutelnej i pro začátečníka, jako jsem já :-DD

…tak Pergnerka se ti jako moderátorka nelíbí ? :-D žeby neměla na „moderátorský eso“ Gavriely? …to tedy zírám :-D

92
anja
Reagovat

83 Macík! ahoj! :D nechytl, jo? no ty jsi asi ještě omámená z úža dovči a na nějaké tv šarvátky nemáš náladu… ??? se ti nedivím :))

93
okkvp
Reagovat

89 – aha, tož jsem pochopila toho Hudáka – ten se vizuálně velmi hodí pro zastrašování slabších povah [u mě prototyp doprovodu vymahače pohledávek;-)]

94
rejpal
Reagovat

Macík
I já tě zdravím. A těším se na glosy

95
ThyBaumont
Reagovat

Anja, aha já jsem ti nerozuměl, domníval jsem se, že myslíš pohovor při castingu do týhle show. Omlouvám se.

96
Frodo
Reagovat

93 – přesně!

97
aramejka
Reagovat

93 – pravda, holá hlava a kanady, pokud si správně vzpomínám… něco na tom bude :)

98
aramejka
Reagovat

…aneb ne každý vymahač dluhů je takový formát jako Rocky (Balboa) :)

99
rejpal
Reagovat

Viděl jsem první díl (moc mě nebral) a pak až díl těsně po prvním duelu, takže Davida jsem vůbec v akci nezažil. Asi jsem o dost přišel.

100
anja
Reagovat

91 Macík, poslyš, on Thyi je nějak něgativně naložen, jsme si všimla. Ale tak snad se nám podaří ho přesvědčit a Thy si terku oblíbí. U HP se taky Thyi otřepával z Nika odporem a ke konci už pak psal, že Nikovi fandil :)

terka se mi líbí, dělá to dobře, je v každém záběru hezká a má krásnou barvu hlasu….. lahodí to mému uchu, takový ženský chraplák fakt můžu

101
Lucka
Reagovat

díky rejpale, škoda, že jsem z toho taky celá rozpolcená:-)))

ale nic napůl si holit nebudu:-)) to zase ne:-))))

102
anja
Reagovat

Mací, ale měla by ses dívat, zpětně dodívat a komentovat, Tvůj nezávislý pohled a brutálně zábavný komentář, kde to natřeš všem bez rozdílu a nešetříš nikoho by tahle diskuze potřebovala jak sůl

103
keira
Reagovat

aramejka (97): jj… bomber zelenej (check!) a těžký boty až nahoru zavázaný (check!). a bejt vyholenej neni zakázaný. brrrrr :p

104
ThyBaumont
Reagovat

Tak to prr, nepsal jsem, že jsem mu fandil.. ale určitě bych mu přál potencionální výhru víc než rodině Trojanovic hus. :-). Možná mám kostnatělé antileberální myšlení, ale nikdy nevěřím tomu, kdo o sobě řekne, že špatnou věc udělal jako mladej a blbej. Stejně jako Niko či TP. Protože mladí a blbí jsme byli všichni a ne všichni jsme si píchali svinstvo či se nechali píchat jinak :-)

105
anja
Reagovat

99 rejpal, já jsem davida zažila a viděla a nechápu to tažení proti němu a ten všeobecný odpor

106
Macík
Reagovat

92) nazdáár, anjo :-D no jo, jsem plná zážitků, i když Elko měl pochybnosti a předpokládal, že jsem figurovala v HP II., bohužel není to tak, dovča byla super, i když …kdybych si píchla do hlavy bobkovej list, kterej tam všude roste…a někdo tu naši grupu natáčel, Elko by nebyl daleko od pravdy :-D…jinak farmička i to místo…krááásný, bez toho všeho dobytka a s krosnou nacpanou konzervama, bych klidně i takovou dovču na tak útulné farmě, ráda absolvovala :-D…no, porozmýšlím, v srpnu ještě nějakou minidovču dám :-D

94) rejpal, no nevím jestli tě nezklamu, páč s velkou pravděpodobností nebudu mít moc času sledovat farmu, takže glosovat asi moc nebudu :-D…

107
anja
Reagovat

104 Thyi, a tak mně z toho cos napsal v tom posledním komentu k HP vyznělo, žes přes počáteční odpor vzal celkem Nika na milost :) a to mi stačí… já jsem taky dost nekompromisní v tomto, neodpouštím, nezapomínám co kdo udělal kdysi, ale tak v případě terezy i nika jsem schopná udělat vyjímku

108
Macík
Reagovat

100) no, nejsem si jistá…thy poklesky neodpouští :-D

109
anja
Reagovat

106 Macík, hehe HP2? jakože jste se tam párovali každý den a každý/každá s jiným? :))……. mne to válení se na útesu u moře čeká, letím za deset dní

110
rejpal
Reagovat

Macík
No to mě tedy zklameš -:))

111
anja
Reagovat

108 no ale aspoň lidem v televizi by moh‘

112
aramejka
Reagovat

105 anja – to nevadí, vždycky si můžeš říct „auch die Mehrheit kann sich irren“ :)

113
anja
Reagovat

93 okkvp :DDD ne, ani zastrašovací firmu nemám

tobě se něco stalo, že jsi taková divná v poslední době…..?

114
Macík
Reagovat

109)…no, snad jen bez toho párování, proběhlo lecos…muhehehe :-D …tak si tu dovču hezky užij/te :-D

110) to je mi líto, ale musím se prohrabat kupou práce, i když bych šla raděj na seno :-D

111) no, moh :-D…ale zjevně nechce :-DD

115
okkvp
Reagovat

97 – ne v kanadách – v tom jeho managerském vohozu jak vystupoval z vozu …. jsem ze stavebnictví, v bouřlivých devadesátých letech si majitel firmy raději stavěl rezidenci než aby platil dopravcům – podobní hudáci si na mě kasali rukávy každý druhý týden

116
anja
Reagovat

114 macík, krokodýla jste tančili, že jo :DDD

117
anja
Reagovat

115 okkvp, v devadesátých letech byl Hudák na základní škole, takže těžko si mohl stavět rezidenci a kasat si na tebe rukávy :)

118
okkvp
Reagovat

113 – v hudácích a ekobio zvířátkách a zemědělství jsem setrvale stejná už mnoho let – jen se to v RS méně potkávalo a tudíž to možná nebylo tak vidět

p.s. já píšu hudáci a ještě s malým

119
aramejka
Reagovat

okkvp – aha, takovou zkušenost naštěstí nemám, takže bych vymahače ani nepoznala… :) Mně Hudák utkvěl ve chvíli, kdy šel do duelantské chatky, a to jsem se právě lekla těch kanad.

120
Macík
Reagovat

166) :-DDD …si piš !!!:-D …i na vobláčky došlo, žel na ještěrku jsem nenarazila, ale krabík byl taky dobrej :-D

121
Pedro
Reagovat

Hospodář měl super komentáře k té králíkárně. „To má bejt králíkárna a ne pevnost Boyard“ :D

122
anja
Reagovat

heh, mně to přijde legrační – Hudák tam byl tři dny i s cestou a tady každého druhého naštval tak, že z něj mají téměř doživotní trauma ……. Milan je tam pětkrát dýl, denně na obrazovce, snaží se s**t všechny tam a i tady, má na to dokonce předem připravený scénář a holicí strojek v ruce, a výsledek? nula :D

123
Macík
Reagovat

121) mně teda králíkárna, jako stavba, velice zaujala :-DD hlavně ten uzavírací systém „jednokolík“ pro dvě kotcojednotky …super kreativita :-D je fakt, že já mám ráda neobvyklý a nadčasový stavby, jako byl třeba „chrchel“ :-DD…díry pro lasičky a kuny, to už je podružná záležitost, která se dá jednoduše napravit…

124
desin
Reagovat

123: napravit – ucpat tema lasickama a kunama :)))

me prijdou jako Pat a Mat, a bohuzel srovnani s SKF1 se neubranim. Vadi mi ze maji malo prace, udelaji to za dva dny a zbytek tydne provaleji. Hospodar je az moc kamaradsky, mel by si drzet odstup jako sef a ne partak z hospody, jenze kdyz za nima prijede v ruzovem tricku co na to rict. maji moc jidla a porad maji co jist. Poradnej hlad a slibeny jidlo kdyz splni ukoly na 100% – za krralikarnu by jim nedal nic a to by teprve byla rezba „Dua napresdrzku“ ze kvuli nim jsou hlady :)))
proste jsou tam jak na skautskym tabore, hodny pan vedouci je obcas napomene za neuklizeny stan, obcas zajdou do lesa na drevo a jinak vyreseno.

125
okkvp
Reagovat

122 – U mě nejde o naštvání – jen o to, že je mi Hudák na pohled nesympatický, nepříjemný a svým pobytem na farmě (i v médiích kolem) mé dojmy z něj nijak nevylepšil. Vypadnutí jsem mu pro svůj dojem nadutosti přála, ale kdyby byl zůstal, tak by mě na farmě bavil.
Rozdíl mého vnímání Hudáka (si nepamatuju křestní jméno a hledat jsem líná) a Milana je jen v tom, že Milan je pro mne vizuálně neutrální (mluvím čistě o obličeji, výrazu, postavě)- nevzbuzuje žádné emoce a vzhledem k tomu, že náplní téhle RS je i práce a orientace v hospodaření, tak má u mě kladný bod za pilnost.
Milan pro mě představuje neškodného, prdlého komedianta, který může být v normálním životě stejně tak prdlý, nebo úplně normální, samozřejmě může být i stokrát šílenější a nesnesitelnější. Hudák je možná v reálu taky úplně jiný – např citlivý, chytrý, snaživý a pracovitý – ale mám mnohem menší vůli se o tom chtít sama sebe přesvědčovat.
U tebe je to evidentně naopak.

126
aramejka
Reagovat

122
Ale tak to je myslím trochu přehnané, jaképak naštvání a traumata, prostě na někoho se člověk chce dívat a na někoho ne. :) Milan je poměrně originální (nemyslím oholením půlky tváře, ale tím, jak funguje v rámci nepřátelsky naladěné skupiny), baví mě ho pozorovat a čekat, jestli se ještě nějak vyvine. David a podobně i Mirek mě nijak zvlášť nezaujali, jsou to takové prototypy jednodušších, leč cílevědomých mužů. Na to si moc nepotrpím, a pak holt nemám ráda kanady a to, co obvykle zosobňují. :)

127
Macík
Reagovat

124) :-DDD tak to by hospodář asi čučel, kdyby na něj z díry v králíkárně zírala kuna…teda vycpaná, což by mohla být účinná prevence, páč v případě nájezdu kun z lesa, by jistojistě kuní hlavou proběhlo…hele tady už je plno, deme jinam :-DD

128
Anta
Reagovat

Jen jsem jukla tady na ty komenty a hýkám :DDDD

Já bych tu králíkárnu brala jako pětihvězdičkový Hotel s restaurací pro VIP hosty kuny a hranostaje :)))

129
rejpal
Reagovat

Macík
Tys na to kápla. Pořáde se mi honilo hlavou, že tu králičí pevnost by chtělo nějak nahoře vyzdobit. Mohli by na střechu umístit plyšáka po Sáře, namaskovaného jako kuní hlava. Bylo by to důstojné dovršení stavby sezóny a kontrolní návštěvě by se určitě líbilo.

130
Macík
Reagovat

129) :-DD…no, podle zdejších komentů, je hospodář vcelku pohodář, kterej má navíc zálibu v malovánkách, má rád růůžovou…takže si taky myslím, že by se líbilo :-D možná i kdyby zmalovali kozu, králíky…myslím si, že by nic nenamítal…muhehehe :-D

131
desin
Reagovat

127: no prave, kralici by byli v pohode a hlavne – vis co by se setrilo na materialu? A kolik hrebiku? :))

132
rejpal
Reagovat

Macík
Kdyby dělala parlamentáře Šárka, asi by to šluknul. Mohli by třeba na růžovo nabarvit husy a tvrdit, že pěstují plameňáky.

133
okkvp
Reagovat

OT pro ID XMAN – stroj zřejmě nerad vykřičníky

134
XMAN
Reagovat

133. SKLAPNI

135
XMAN
Reagovat

:-D

136
Macík
Reagovat

desin… no, toť :-DD hřebík je vzácnej…

rejpal… :-DDD takovýho plameňáka na farmě?…to nemá kde kdo :-D

137
Vladus
Reagovat

Tak se mi ani moc psát po včerejšku nechce. Většina tady komentujete chování jedinců obého pohlaví,ale nikdo nehodnotíte objektivně jejich výtvory. Tak třeba seno se vozí tak,že se ta velká kupa (fůra) na voze sváže horem přes seno,aby se toho vezlo co nejvíc a zároveň nepadlo z vozu. Králikárna-kapitola sama o sobě-nepoučitelní nadutci,samolibě se navzájem poklepávají po zádech jaké dokonalé dílo odvedli a jejich Mireček vůbec ani netuší vo co go(za to bujnou fantazii má obrovskou směrem k nenáviděným soupeřům ve sluhovském příbytku-odporné jak dospělí člověk může klesnout) Hospodář jemu říkal,že mají pro husy a kachny udělat ohrady z pletiva co přivezl a udělat taky jezírka. Jak by asi ty práci vylejzali z tý vany?zřejmě by se utopili. A to Mirkovi nedochází,že když dělá za Kubu,tak mu stojí jiná práce?ale nejlepší je seřvat toho kdo maká sám od sebe-ostatní to přeci ocení. S tou slepicí co pomalu umírá je Libuše a spol. trapná. Fakt ta mašle to vylepšila. Jsem dospělá ženská,která jezdila o prázdninách na venkov a pomáhala,ale takový Kocourkov co tam osazenstvo předvádí je na blití

138
rejpal
Reagovat

Ta vana nemá chybu. Mohou se tam koupat s kachničkami. Jen by ji měli nějak pomalovat. Vypadá fádně.

139
Vladus
Reagovat

Rejpal-to byla taktická smysuplná připomínka

140
rejpal
Reagovat

Vladus
Teď trochu vážně. Když vezmu v potaz, že to jsou lidi povětšinou z měst, někteří možná na venkově nikdy nebyli a v podstatě jen s minimem rad (a almanachem) tam udělali spoustu práce, docela je obdivuju. Dělají kraviny, zjevně si často přidělávají práci, někteří jsou určitě ne moc šikovní – ale nakonec všechno slouží. Takže i když si z toho dělám srandu, protože to po tom občas volá, kdokoli z nich mi tam připadá užitečnější, než bych byl já. který jakékoli práce tohoto druhu dělal naposledy jako adolescent a ještě s nevalným výsledkem. Jak to vidí ostatní, to nevím, ale já takhle.

141
Vladus
Reagovat

Budu vám vypravovat,jak jsem chtěla ukázat stařenkám na poli,že městská slečinka umí makat. Šla jsem za babičku na pole kde se vykopávaly cibulky. Bylo horko,ale byla jsem od babči přeoděna(nabalena)tak jak se tam babči běžně oblékaly. Já si říkala- teď se předvedou a jela jsem. Každá jsme dostaly tři řádky a já první tři hodiny jela jak dráha před nimi. Babičky v klidu za mnou. Ještě jsem jim trhala přerostlý plevel. Ale pomalu se blížila přestávka i babči za mnou. Mě bylo vedro a nepohodlně. Hurá odpočinek. Moje babička mi dala napřilepšenou sváteční koláčky a na pití mléko a já blbec jsem to snědla a vypila. Do práce,do práce hlaholil rostlinář.já blbka šatstvo z hrdosti neodložila,jazyk se mi z toho horka,mléka a koláčků léčil na patro a znova na slunce.po půl hodině kopání jsem byla dohnán na,za další hodinu předehnána a co víc,poslední hodinu mě ty dobrotivé sousedky pomáhaly každá s jedním řádkem. Konečně konec. Doma jsem se podívala na sebe do zrcadla a byl to teda pohled. Spařené prase není tak červené jako jsem byla já,úsměv byl ten tam a týden mně všechno bolely. Už nikdy víc na pole!!! A tak vám chci říci- klobouk dolů před prací na poli a stařenkám co tam robotí……..

142
rejpal
Reagovat

Vladus
Zažil jsem podobnou věc na brigádě při planýrování svahu na silnici. Všechno chce své, ten gríf (dnes know how), jinak se člověk nadře a nikde to není vidět.

143
Vladus
Reagovat

Rejpale- máš pravdu. Víš já jsem že čtyř dětí nejstarší a tak jsem musela být tatínkovi k ruce a pomáhat při všem. Já osobně to vidím že svého úhlu,že jsem to všechno už dělala nebo byla přítomna při všelikých pracech. Proto jsem asi neobjektivní a tolik mě to rozhazuje. Ale někdy by to chtělo logiku při práci a hlavně si to buď nakreslit,nebo porozmýšlet.

144
rejpal
Reagovat

Vladus
Já tomu rozumím, a co je tady objektivita? Každý v tom hledá něco jiného, hlavně když ho baví se na to koukat. A pak se tady bavíme těmi komentáři.

145
Vladus
Reagovat

Jo a ještě o králikárně-soused rádoby kutil stavěl králikárnu z bedínek od zeleniny,nejenom že byla ta králikárna děravá,ale nízká-takže si tam králíci dřeli uši,ale nastěhovali se tam k ním potkání a jak tam dával žrádlo králikům,potkáni se lekli vyskočili na něho a pokoušeli ho.

146
ThyBaumont
Reagovat

145.. čeština je super:-D Jako ho pokoušeli? Vilně se kolem něj točili? :D

147
Vladus
Reagovat

No jo pravda,překlad- pokousali ho….to ten blbej notebuk si tam sám dosazuje svoje slova-záškodník

148
Marie-1937
Reagovat

Sleduji pravidelne vsechny reality porady a Farma se mi zatim velice libi. Mojim oblibencem je Mirek, je to spravnacky chlap. Take fandim Kubickovi, ktery i pres to ze je homosexual tak je velmi sympaticky a umi vyjadrit svuj nazor. Snad casem najdou lek na jeho nemoc. Krasny den vsem fanouskum farmy preje Marie z Olbramovic.

149
rejpal
Reagovat

Marie-1937
I vám.

150
Don Vito
Reagovat

140 Moc hezky řečeno, Rejpale. Taky se občas divím, kolik tu je zručných kritiků za klávesnicí. Hlavně bych k tomu přidal další faktor a to jsou podmínky, ve kterých žijí a informační izolace. Musí to být na palici. Jinak se dělá, když si po práci zajdete na pivko a pokecáte s kámošema, najíte se. Tady jdete ke stolu s lidma, který třeba nesnášíte a co tam konzumují vidíme všichni. Myslím, že to silně ovlivňuje pracovní výkon, tempo atd. My na to koukáme hodinu, oni tam žijí 24/7. To není o lítosti, všichni jsou tam dobrovolně, jenom mě serou komentáře typu, že se jenom flákaj a jak by to jinej zvládl levou zadní rychleji.

151
rejpal
Reagovat

Don Vito
Díky. Ti lidé jsou samozřejmě jiní, než je vidíme my v TV a ty podmínky tam jim dávají zabrat. Já bych tam nechtěl být ani týden.

152
JanaH
Reagovat

151 rejpal. : já bych ten týden vydržela. Jsou tam v okolí krásné lesy a já miluju houbaření. :-) A mám to za rohem. :-)

153
babka
Reagovat

Zdravím všechny zvláště Estor macíka a vůbec všecny se kterými jsem dala řeč.

Já musím přiznat, že nejsem fyzicky zdatná, bývala jsem takové chrastítko jako Šárka,(po dětech 48 kg) takže bych na tom byla jako ona, motyku a hrábě a toliko co unesu. Vaření beru za těžké, musela jsem vařit na chatě asi 8 lidem (vč. řemeslníků), k tomu 2 maličké děti a byla jsem uplně vyřízená. 3 letého syna bez dozoru jsem lovila bidlem v jezírku a maličká roční dcerka mi v kuchyni překážela a jsem dodnes ráda že se neopařila a syn neutopil. Moje hrůzné zažitky!!!. Dnes bych se k tomu již nenechala dotlačit tchánem ani za nic, ale byla jsem mladá a chtěla ukázat, že to zvládnu.

154
rejpal
Reagovat

JanaH
Jo, kdyby člověk mohl brouzdat po lesích, houbařit a bavit se jen s tím, kdo mu sedne, šlo by to i déle. A nemuset s nima válčit kvůli nějaké výhře. To zase jo.

155
Darja
Reagovat

Hudák a Tyrš je ta správná dvojka. Jako Pat a Mat. škoda, moc jsme si jich neužili.

156
babka
Reagovat

Proto částečně fandím Kubovi, ono dělat si z něho legraci je sice psina, ale pokud nezvádá těžkou práci , tak ji nedělá i kdyby čert na koze jezdil – možná myslel že je jako Vlado z VV. No a stejně nějaké super farmáře a dokonalé lidi nechi vidět, to by mne nebavilo. Nakonec i ta králíkárna se mi líbí, jen se mi nelíbí šikana – duonapřesdržku a sokol jasný. Milan je solista a nějakým způsobem nesnáší ty lidi tam a má takktiku je vyhubit prací. Ale šli bojovat o milion, tak bojují jak každý umí, v reálném životě je to stejně jinak a každý má své místo na světě. Fandím Libuši.

157
rejpal
Reagovat

Darja
Já se snad budu muset vrátit k prvním dílům. Vůbec si toho Davida neumím představit, v prvním díle jsem koukal po holkách, pak jsem byl pryč, a když jsem přijel, už četli jen dopis ze záhrobí. Vím že v něm velebil Mirka, všechny zbylé kromě Milana pochválil a toho zase znectil.

158
hugo
Reagovat

Fandím Milanovi- on jediný dělá, sice vše svým způsobem, ale pokud by vypadl, už by to nebylo ono-dává tomu tu správou šťávu a ty jeho průpovídky jsou docela vtipné a hlavně trefné-zatím neukázal nic neférového-vždy řekne vše přímo-jo baví mě a fandím mu.

159
Gee
Reagovat

Marie-1937:
Zato lék na vaši nemoc byl objeven už dávno, je rychlý a spolehlivě funguje. Je to amputace hlavy. Zkuste to, hlavně vaše okolí pocítí výrazné zlepšení a okamžitou úlevu.

160
Jane
Reagovat

159: To, ze homosexualita v dnesni dobe neni z pohledu obycejneho cloveka nemoci neznamena, ze tomu tak bylo napr. pred 30 lety nebylo a ze tomu tak za 30 let zase nebude. Je to je soucasny trend brat to jako normalnost, alespon se o tom verejne vyjadrovat jako, ze jde o normalnost. Mnoho z tech, kteri o tom mluvi jako o normalnosti to vsak v duchu povazuje za uchylku a tedy nemoc.

161
Jane
Reagovat

Jane- ja to tedy za normalni rozhodne nepovazuju :-)

162
Maro
Reagovat

Jane to máš pravdu, třeba za 30 let se to bude brát jako nebezpečná nemoc, která může ohrozit lidstvo a začne vyhlazování homosexuálů.

163
Anta
Reagovat

156 babka

„Milan… nějakým způsobem nesnáší ty lidi tam a má taktiku je vyhubit prací.“
To se mi líbí a dost možná je to i pravda :)

Jinak depka tam nabírá obrátek :)

http://farma.nova.cz/clanek/novinky/zje-to-fakt-masakr-hodnoti-soutezici-20-den-na-farme.html

164
Franz Ruppert
Reagovat

Nemůžu si pomoci, ale v této Farmě jsem ještě žádný „masakr“ neviděl. Nova si svými titulky článků může podat ruce s kdejakým bulvárem. Takže „bububu“ je pouze v tom titulku.
A práce ještě nikoho nezabila, možná tak ještě Kubíka, který si o slovu práce myslí, že je to něco sprostého.

165
JanaH
Reagovat

163 Anta : zatím hubí prací jenom sám sebe. :-D
Jak dopadla kontrola z kraje? :-)

164 FR : Kubí není sám, Michal se vyjádřil, že práce je jen pro chudé… :-DDD

166
Anta
Reagovat

165 JanaH

:D no, blbý bylo, že jsem při té kontrole nebyla, dá se pak lecos vysvětlit či upřesnit :), ale co se týká mé zodpovědnosti tak v poho :)) už jsem psala, že jsem ve znamení panny, tak si to přelož :-DDD

167
Frodo
Reagovat

Podle mě není homosexualita nemoc ani úchylka, ale odchylka…

168
Anta
Reagovat

164 FR

Nova si do nadpisu vypujčila to, co na začátku videa říká Jirka :)
Samozřejmě, že to divák vždycky bude vnímat jinak než soutěžící.

169
okkvp
Reagovat

163 – nejlepší je, když Kubí pronese, že to tam není o farmaření :-) …. by mi zajímalo, jestli někdy nějaké hospodářství viděl jinak než na obrázku, v tv, nebo ve skanzenu (zpoza špagátu)

170
mávám holí
Reagovat

33: Na to, že není nikde oblíbený ho má vcelku dost lidí rádo.

171
Anta
Reagovat

169 okkvp

neviděl :) a výčet jeho aktivit během dne sem se málem potrhala smíchy :DDD
ale třeba nám před kamerou něco i zatajil, co by to tak asi mohlo být ? :)))

172
mávám holí
Reagovat

122: anja: Jestli to nebude tím, že Milan narozdíl od Tvýho Hudáka na farmě pracuje. Mimochodem, nesnáším tvoje – NIKDY – nemžeš vědět, to zaprvé.

Za druhé já bych Milana zaměstnal klidně, kecy mě nezajímají, zajímá mě, jestli je odvedená práce a člověk není línej, případně nesedí v pracovní době na Panáčkovi či jinde na netu.

Za třetí nesnáším Tebe, fakt ne. Tak něco protivnýho (a vůbec nejde o Milana) jsem dlouho nezažil.

173
JanaH
Reagovat

166 Anta : pokouším se. :-)

167 Frodo : …a to máme 21. století… většina….někteří asi ještě 18… :-D

169 okkvp : no on má ten hoch částečně pravdu. :-) V uvozovkách, pochopitelně.
Velice podobné hospodářství měli babička s dědou + štěpnice a vinohrad. Zvládáli to sami s víkendovou výpomocí rodiny. Ona je to tady taková chalupa se záhumenkem…
To ale nic neubírá na půvabu Kubajzovým hláškám. :-D

Reagovat

anja: Koukam, ze svuj antifan klub pekne rozjizdis :) Beda ti jestli reknes krive slovo na Michalu, tak uvidis :D

175
Jane
Reagovat

174: M je hodna, ale ma strasnej hrb.

176
Ludmila
Reagovat

174- RadstaR- no Anja se nejspíš snaží trumfnout svého neoblíbeného Milana :))

177
estor
Reagovat

babčo,Milan je komediálně laděný prudič,ale snaží se tam farmařit a pruděním donutit i ostatní osazenstvo k farmaření se vším,co k němu patří…vstávání,dřina,soustavnost a vytrvalost a to rovným dílem pro všechny…bude mi ho v neděli líto :( prostě tam patří :-)

178
Jana
Reagovat

Já se o Milana taky bojím,bez něj to tam prostě už nebude ono……stále doufám,že ty zaručené zprávy,co tady kolují,jsou spíše fámy…..

179
Víťa
Reagovat

Takže podle té upoutávky, která běžela během Dannyho Parťáků 3 si vybral Michala – říkal, že chce prohrát s chlapem (a to není ten, kdo meje nádobí místo práce na poli) a Jirka tam byl vidět, jak povzbuzuje.

180
Karla
Reagovat

Anjo,

nic ve zlém ale ty snad pracuješ v bordelu ( dnes zprostředkovatelská služba hledání kamarádů pro osamělé) nebo ho vlastníš. Posuzovat lidi na farmě podle toho jak vypadají a taky jim podle toho fandit mě fakt nenapadlo :-) To bych, řekla, je jiná soutěž.

Jinak Milan je dle mého zoufalej. Nevím, jestli je takto zvyklej v běžném životě, tím myslím že vše funguje tak jak chce on nebo jestli je to obranný manévr (používají to třeba malí psíčci, taky zuřivě štěkají) ale rozhodně to nefunguje tak jak chce a je nešťastný. Jeho chování je dle mého póza.

181
náhodný divák
Reagovat

Smekám klobouk před autorem rekapu, jednak je napsán velmi čtivě a druhak – a to hlavně – je objektivní.
Z mého pohledu: v hlavních rolích Milan a Libuše . Ostatní je kompars. Nejhorší je, že ti komparsisti to nevědí….někdo si z nich pěkně vystřelil.

182
Jojka
Reagovat

181 naprostý souhlas,ale asi ani jeden z nich to nevyhraje

183
radek
Reagovat

181
Jeste horsi je, ze ten kompars neboli plebs si mysli, ze kompars je milan a libuse a nejen, ze to nevedi, oni si prave mysli opak a za kompars povazuji ty dva „duchodce“. Dnesni mlade generaci bohuzel chybi soudnost, sebereflexe a smysl videt realitu. Maji americke sebevedomi a podobne „znalosti“, jako prumerny american, ktere se rovnaji znalostem a vedomostem krovaka a podotykam, ze v nasich „disciplinach“ ne v krovackych., tam by dopadli jeste hur. Nekolik let mam moznost sondovat znalosti a vzdelani nasich nactiletych a souhlasim s tim nazorem, ktery tvrdi, ze jsou porad blbejsi. Ale to je na jinou debatu, kdo za to muze.

184
estor
Reagovat

178..to fáma nebude,kdyby vypadl Michal,ukázali by nám uslzenou Šárku,objímající se se Sářiným medvědem,ale ukázali nám jí rozzářenou a pohodovou :-) hernajs..co to ten masakr asi bude? :DD

185
rejpal
Reagovat

estor
Třeba pojedou almanach a bude to rmíza až do padesáté otázky

186
Joj
Reagovat

Moje teorie je ta,že Kuba využije nabídku Terezy a půjde domů a aby byl zachován počet soutéžících,tak z duelu nevypadne nikdo. Myslím že Milan bude jako Nela v HP ,vyhodili ji dveřma a ona tam zpátky vlezla oknem,štáb nenechá vypadnout výrazné hráče tak brzo.

187
Anta
Reagovat

Tak jsem večer zkoukla necenzurovanou verzi a zdálo se mi, že tam všichni pracují, tedy Kubího výčet byl hodně úsměvný, no moc se nepředře :)

Dokonce se musím přiznat, že Mirek s Jirkou mě přišli zábavní :) nevím, ve ktreých chvílích jsou ti mlaďoši na Libuši drzí, tv nám toho moc neukázala, ale hlavně o tom mluví Líba.
Ala ta mě taky pobavila výrokem o krávě, že už to bude brzy, že o tom musí něco vědět, vždyť už má za sebou čtyři takové porody :-) a kluci se zřejmě taky bavili :))

Při té epizodě v kuchyni, kdy Mirek říká Milanovi, že je ……. mě přišla na mysl nesmyslná věc, a to že Mirek mě v té chvíli připoměl Vladka :) ale né intenzitou hlasu (to by bylo decibelů!) ani nepoužil vulgarity, ale něco v té dikci nebo nevím včem.

188
Don Vito
Reagovat

Kuba je srab, ten sam neodejde, chce si „proslavit“ ksicht, aby mohl objizdet vesnicky diskoteky a pozovat do objektivu malym klukum. No, myslim, ze fanousci Milana zaziji nepeknou nedeli. Vezme si Michala a ten ho da na Almanach, pro nej dvojita ostuda. Tak to vidim :)

189
rejpal
Reagovat

radek
Tady je otázka, jak je to slovo kompars myšleno. Může jít a) o skrytý dramaturgický záměr (scénář)- ale to nemá smysl rozebírat, kdyby to tak bylo, a já to věděl, nemělo by význam to sledovat. Byla by to telenovela a těch je všude hafo.
b) jako ocenění divácké atraktivity. Jenže ta nemá na vývoj hry žádný vliv (tedy neuchýlí-li se štáb k bodu a), aby sledovanost zvýšil. Z hráčsckého hlediska může být velmi kontraproduktivní – to vidíme na příkladu Milana. Z baviče se zvolna na farmě stal notorický prudič a to při vzrlstající nervozitě z ponorky vede ke snaze ho odstranit, ať už je šikovný, znalý a pracovitý, jak chce. Ruší jim kruhy.
c) jako názor na hráčskou kvalitu to komparsu. No, tady se můžeme divit, jak jeden nebo oba hlavní hrdinové mohou šupajdit domů (třeba kvůli neznalosti lichokopytníků). Dobrý hráč nemusí dělat velkou show pro diváky. Důležité je, jak mu to žerou ti ostatní. Takový Mirek byl až dosud brán na farmě za morální autoritu, a přitom od samého začátku intrikuje, popichuje jednoho proti druhému a ještě jsou mu vděční za rady do života. Pokud ho včas neodhalí, neudělají z něj sluhu a nepohřbí almanachem, může klidně vyhrát.
Z favoritů se mohou stát outsideři, a naopak.
Pokud neplatí bod a) -:))

190
rejpal
Reagovat

Anta
Sleduji necenzurované verze zpětně (naposledy zatím pátý díl) a nestačím zírat. Všechno bylo v pravěku farmy úplně jinak, pilně makali všichni, včetně Kuby, který dokonce jevil aktivní zájem o práci. A je tam spousta zdánlivě bezvýznamných věcí, které se později začaly pormítat do vývoje vztahů. A taky je tam vidět, jak Mirek pracuje s lidmi – ve vysílaných dílech skoro nic z toho nebylo. Milanovi vyčítali demokracii (!), Líba byla přátelská, Šárka nebulela, Sára byla pohodová, jen trochu víc citlivá holka, Jana (černovlasá) byla zmatená sama sebou. Jirka s Michalem se kamarádili s Kubou, a všichni si libovali, jak jim to funguje. Jen zlehýnka bylo znát, že se objevují slabé spodní proudy. Teprve nominace prvního duelanta je rozhodila, uvědomili si naplno, že se budou muset vyhazovat, a začalo jim to lézt na mozek v době, kdy ponorka byla ještě bezpečně v docích.

191
Frodo
Reagovat

…to by byla prdel kdyby toho pseudohipísáka s květinkou za ouškem ta Tereza fakt pustila domů :-)

192
Anta
Reagovat

190 rejpal

Sledovala jsem tu poslední a z ní mám ty pocity, jinak necenz jsem viděla asi tak tři včetně té poslední.
Mirek pracuje s lidmi protože chce vyhrát, já to vidím v poho a já mu to i přeju, tedy prvně Šárce, tedy vlastně všem :))) ale jim oboum v tuto chvíli nejvíce.
To, že Milanovi vyčítali demokracii :) no teď už by věděl jak na to :-DDDD možná :D

193
estor
Reagovat

185..jo,to by šlo..to by byl mazec :DD

194
rejpal
Reagovat

Anta
Je to poučný. Ty první necenz verze měly víc jak hodinu a půl, a když člověk odečte ještě upoutávky, reklamy a komenty, pak je to hodně materiálu navíc. U Mirka tam bylo několikrát vidět, jak promlouvá k lidem a hraje si svou zákulisní hru (mně to taky nevadí, naopak, proto tam je). Ale kdyby to viděli ti, co plýtvají slovy falešný a křivý, pak by se vyřádili.
A Milan je zajímavý. Ještě v pátém dílu byl úplně normální, jen při rozdílení prací vedl dlouhé promluvy, což jim nevadilo, protože čím déle kecal, tím déle nemuseli dělat.
Líba byla fajn, vsadila se, že když Milan navlékne legginy (dámské) a zatančí, zmaluje se za čarodějnici (což se stalo). A pak byl vidět ten přelom, když přišla Tereza a vybírali do duelu (to trvalo snad půl hodiny).
Já z toho nabyl dojem, že na začátku to byla skupina docela fajn lidí, kteří k sobě byli ohleduplní a nevadili si. Měli by to vidět ti soudci, kteří mluví o blbech, idiotech a dementech – třeba by se zamysleli nad tím, jak by v podobné situaci (ponorka hrozí všude, nejen v RS, a k tomu nijak extra vydatná strava) vypadali oni.

195
XMAN
Reagovat

Mě teda bude mrzet odchod jak Milana tak Michala, oba mám dost v oblibě, i když Milana asi o trošku víc. V podstatě už mě teď asi bude tak trochu mrzet odchod kohokoliv, i toho Kubíka nebo Jiříka, už sem si na ně moc zvyknul a proto tam ani nechci nikoho novýho mezi ně, takhle je to ideální sestava.

196
rejpal
Reagovat

Anta
Jo, a abych tě potěšil – Šárka byla velmi fajn a Sára taky. Trochu mi místy nesedla Jana (blond), ale nic tragickýho, a nejvíc „cizorodá“ byla ta druhá Jana, tak trochu druhý svět.

197
rejpal
Reagovat

XMAN
Mně taky, ale nejhorší mám za sebou od posledního duelu -:))

198
Bazinga
Reagovat

194… se vám do toho rozhovoru s Antou trochu připletu.

Souhlasím s tím, že je přehnané hodnotit postavy z RS výroky typu „je to blb, idiot, dement“, ale stejně přehnané je podle mě chtít, aby si člověk představoval „sám sebe na jejich místě“. (vím, že to v té závorce mírníš přirovnáním k situacím v běžném životě). Tohle přece není edukativní pořad na ČT2 o životě na farmě, ani několikadílný pořad vědeckého týmu „Jak si poradit v krizových situacích“.

Fakt jsi to myslel tak, že by se divák do nich měl vciťovat, anebo jsem to jen špatně pochopila? (opravdu mě to zajímá!)

199
rejpal
Reagovat

Bazinga
Ne. To opravdu není ani jedno z toho, cos napsala, ani seminář empatie. Ale kromě zábavy je to jako bonus psychologická sonda (i proto nestojím v takových hrách o skutečné psychopaty). Ale třeba by aspoň někomu docvaklo, že z normálního člověka se snadno stane v různých situacích někdo, kdo bude v očích jiných vypadat jako naprostý magor – aniž by s tím dokázal cokoli dělat (a to ani nemusí řešit, koho a jak vypatrošit).
Není nakonec něco podobného, když člověk sleduje vývoj některých rozvodových pří, vztahy na některých pracovištích (on i taký open space dělá s některými lidmi divy) a spousta dalších civilních situací. Asi tak.

200
estor
Reagovat

195..ale zase na druhou str.to má spád,přece bys nechtěl konzervu..tu jsme viděli ke konci v HP a nudila nás..skon a novej život..to je přirozenost,zrovna tak odchod a příchod novejch individualit..

201
rejpal
Reagovat

Bazinga
ještě douška. Ono se totiž to hodnocení podle chování tam u některých lidí přenáší i na absolutní soudy o povaze a chování těch lidech venku.
Ale s tím nic nenadělám…

202
okkvp
Reagovat

190 – Necenzurované verze jsou pro pozorování vývoje vztahů mnohem přínosnější. Ještě jsem sice neviděla poslední dvě, ale např je tam vidět, jak dlouho dopředu se domlouvají na strategii, že Milan je otloukánkem pro všechny, ale vrchním kápem tažení proti němu je Mirek, popichováním šikovně využívající nevychovanosti duoboys napřestlamu, kteří se mu snaží zavděčit.
Mirek čím dál víc vypadá, že mu Milan šlápl na kuří oko, stojí na něm a ještě se otáčí – protože jej jako kápa nepotřebuje a dokonce si umí najít prostředky, jak Mirka zastínit.

203
Bazinga
Reagovat

199 díky za odpověď :-). Líbí se mi, jak na to celé nazíráš. Tuším, že už anja psala o tom, že Tvoje komenty mají ještě další rozměr. Nenutí, ale nabízí další vrstvy pohledu. Je to hezké. (fakt!)

já, jako předsedkyně klubu smesvině, si ale nesmím pokazit svou pověst a tak zůstávám u svého plochého a spotřebního pohledu :-D

204
Frodo
Reagovat

201 – no tak ale osobně jsem přesvědčena, že se z chování lidí v RS dá lecco vyčíst… Např. jsem přesvědčena, že Vlado nebo Regina z VV asi nebudou v reálu flegmatičtí pohodáři, které nic nerozhází…

205
JanaH
Reagovat

190 rejpal : no přesně, maličkosti někdy ze začátků Framy hodně ovlivňují děj až třeba teď. Tyrš pracuje s lidmi – tehdy i teď, podle mě systematicky – a stejně máloco z toho uvidíme. Kdykoli mluví na kameru, pomlouvá Libunu nebo Milana, cokoli Líba řekne nebo udělá, on ironicky okomentuje. Stejně tak poslední dobou Šárka (promiň Anto :-D) – kdykoli mluví s Tyršem, řeší a řeší Libunu nebo Milana, pořád dokola, jakoby neměli jiné téma rozhovoru. :-) Podobné chování naprosto postrádám třeba u Míši, ta nemá potřebu pletichařit nebo získanou informaci běžet vyzvonit někomu dalšímu. V poslední neofiko verzi jsem se zaměřila na „rupnutí nervů“ u Tyrše. Na jednu stranu vykřikoval cosi o tom, jak kašle na „funkci“ a nemá potřebu si něco dokazovat a deptat lidi…aby vzápětí z titulu své moci farmáře týdne seřval Milana, že jako sluha má jíst poslední (doteď na toto moc nehráli a striktně nedodržovali rozdělení na „pány a poddané“). A nasadil tomu korunu tím, že Milan bude kosit sám… Překvapil svým chováním i některé své spolubojovníky.

Pro mě je hodně zajímavý vývoj těch lidí, všichni už se nějakým způsobem odkopali a bude hůř. :-) Takové ty zákulisní boje a spodní proudy jsou v Tv minimálně a ty mě baví nejvíc, ale na obrazovku jsou málo akční. Neofiko verze jsou pro mě prostě přínosnější.

206
Bazinga
Reagovat

205 – JanaH., souhlas skoro vždycky se vším, co napíšeš, ale s koncem 205 teda nesouhlas :-). /krom úplně poslední věty :-D/.

Je fakt, že jsem neviděla ani jednu jedinou necenzurovanou verzi, /uznávám, není to nejlepší předpoklad pro základ oponentury :-D/, ale já si furt myslím, že z té oficiální televizní verze opravdu člověk může vysledovat vše, co píšeš. Možná, že bude mít trochu déle hokej v tom „proč“ se tak děje, ale jinak já tam cítím jak ty spodní proudy tak i ty zákulisní boje. A jestli ta necenzurovaná verze má nějakou přidanou hodnotu, tak je to podle mě špatně odvedená práce režie, střihačů, dramaturgie…

207
Frodo
Reagovat

206 – tak s tímto příspěvkem od A po Z zase souhlasím bezvýhradně já :-)))

208
JanaH
Reagovat

206 Bazinga : v poho. :-D
Pozorný a vnímavý divák jistě může vysledovat bárs co. :-) Nepozorný a nevnímavý se uchýlí k hodnocení : úchyl, čarodějnice, debil a pod.
Pro mě osobně v té neofiko verzi ta přidaná hodnota prostě je, někdy menší, jindy větší. Ale z toho, co jsem mohla zatím vidět jsem tam skoro vždycky našla to, co mě nejvíc zajímalo a v Tv po tom ani vidu ani slechu. Jak říkám, málo akční, žádné hádky, spíš řeči lidí, kdy na sebe vykecají víc, než si myslí nebo situace, kde se až časem ukáže, že byly pro děj klíčové.
Neviděla jsem zdaleka všechny necenzurované verze, proto si ráda počtu, co tady napíše z dřevních dob Farmy rejpal a to si potom zpětně dosadím. :-)

209
rejpal
Reagovat

Bazinga
Já se ale taky cítím být aspoň externím členem klubu smesvině. -:))
Jinak, teď koukám na šestku, kde je ta klasická scéna Sklapni, odvoz Jany a útěk kozy do bezpečí civilizace. To je docela masakr. Byl to první skutečný a jasný schod směrem dolů. A první odkrývání karet.

210
rejpal
Reagovat

JanaH
Chyba myslím byla, že to „utopili“ na voyo (a ještě za předplatné). Mohli to klidně vysílal mimo prime-time pro fajnšmekry, a klidně se vykašlat na předěly, komentáře a úpravy zvuku.
Bazinga
Nemám problém s TV verzí. Tohle je prostě takový pohled do zákulisí (samozřejmě také hodně neúplný). A když to člověk sleduje zpětně, aspoň si může trochu ověřit, v čem byl ve svých spekulacích v obraze a v čem úplně mimo. Ale je to žrout času.

211
Bazinga
Reagovat

208 ok :-)

212
JanaH
Reagovat

Ještě upřesním…neviděla jsem první tři neofiko verze, pak pár jo, pak zase sem tam ne… Teď ke konci jsem byla celkem pilná. :-)))
Ono už to ani na netu není, tedy náš M.P. to smazal, páč byl nas…štván. Je fajn, že už zase není. :-)
Tak by mě zajímalo, kde se na to rejpale zpětně díváš, pokud to není tajné? :-D

213
JanaH
Reagovat

210 rejpal : k voyo se nehodlám vyjadřovat, páč jsem slušně vychovaná holka! :-DDD

214
Bazinga
Reagovat

213 :-)) anebo máš strach, protože víš, že jsem NEKOMPROMISNÍ rozdávačka žlutých karet :-D :-D :-D

215
XMAN
Reagovat

205: Já si myslím že Mirek chtěl dát akorát Milanovi ochutnat jeho vlastního čaje, prostě mu jen chtěl oplatit to, jak se Milan chová k ostatním.

216
JanaH
Reagovat

214 : :-) z toho bych sama sebe nepodezírala. :-DDD

Poslat kohokoli do prdele mi nečiní problém, když má někdo důvod poslat tam mě…byla jsem už leckde… :-))), dvojsmysly mi nevadí, můžou i pobavit, ostřejší výraz je občas na místě. Co nesnesu je oplzlost… a když je navíc zabalená do rádobydiblíkovského hávu, zvracím. Tož tak.

217
Bazinga
Reagovat

216 :-)

Tak pojďme do teorií. Když budeme vycházet ze současné sestavy, máte někdo už svůj tip na „finálovou trojku“?

ač se ukázalo, že nebýt toho, že XMAN si chtěl sekat hlavu, už bych byla bez pravé ruky, tak já bych to tipovala na trojici : Líba, Jirka, Tyrš.

218
JanaH
Reagovat

215 Xman : promiň, ale fakt jsem nikdy neviděla, že by Milan komukoli zakazoval jíst. Ani když byl farmářem týdne, tak to nedělal.
Když Kubajz odmítl pracovat na poli, chtěl Milan, aby mu byly zkráceny porce, ale neprošlo to.
Ani jsem nikdy neviděla, že by Milan odmítl práci, tak jak teďko Tyrš…před Šamalem se kasal s kosením…atd. :-)

219
Frodo
Reagovat

218 – před Šamanem :-)

220
rejpal
Reagovat

JanaH
Stáhl jsem to z jednoho serveru (dá se to vygooglit, nechce se mi na něj upoutávat pozornost a kazit radost jiným), jsou tam všechny díly i deníky. Dá se i zadara, ale jde to blbě, tak jsem si to zaplatil SMS.

221
JanaH
Reagovat

217 Bazinga : obávám se, že tvůj tip je reálný a nemám z toho radost. :-D Tyrše s Jiřikem tam vidím taky, bohužel mám obavy, že tam nebude Míša… Libuně bych to nakonec přála víc, než Šári.
A nechci si nic useknout, vadí to moc? :-)

222
okkvp
Reagovat

vzhledem k tomu, že náš milý videoman dává ty oné verze až druhý, třetí den po odvysílání, tak sledovat jinak než zpětně taky nemůžu, aneb vójo je jójo a navíc tuze velmi nestíhám, tož včera a dnes v noci jsem třeba jela víceméně v kuse díly 14-18. Zvuk je blbej, ale ve VLC to jde docela solidně poštelovat a pak je rozumět i těm hovorům „vzadu“.

Jinak tu byly před časem posty o tom proč nejdou na houby – Líba s Kubou byla na bedlách (akorát nevím – snad dovím z dalšího) kdo z nich bude mít radost

223
JanaH
Reagovat

220 rejpal : díky.

224
JanaH
Reagovat

222 okkvp : já už to vím, ale radost ti nezkazím. :-)))

225
Bazinga
Reagovat

222 – pakliže si rychle řekneme, s čím se dají bedle zaměnit, mohla bych ještě rychle upravit svůj tip na finálovou trojku :-)). Je zde nějaký mykolog?

221 myslím, že nevadí. Mohlo by se totiž stát, že konec RS bychom sledovali všichni z traumatologie. Kolik tak asi je v ČR traumatologií, které nevypínají na večer televize?

226
Frodo
Reagovat

aby to nakonec nevyhrál hipisák s květinkou za ouškem :-) …on je tam tak nějak v roli, že nikoh nemůže ohrozit, ale víme jak takový duely pak můžou dopadnout :-)

227
okkvp
Reagovat

224 – taky díky – doufám, že dám dnes odpoledne, doma to už samozřejmě je.

U Mirka přemýšlím, jestli se chová opravdu podle nějaké své strategie, nebo to co tam provozuje vyplývá z toho jaký je – přikláněla bych se k názoru, že víc platí to druhé. U Milana to mám podobně, ale tam si myslím, že je to opačně – že se víc drží připravené taktiky, i když ji průběžně modifikuje, podobně jako Líba.
Ostatní se imho jen tak vezou a to i včetně Jiříka, který si (opět imho) mylně myslí, že jede svou taktiku, ale fakticky je jen výkonný prostředek Mirka. Pokud není Tyrš úplně zabedněný – tak by Jiřík do poslední trojky imho dojít neměl – Michal je slabší soupeř.

228
JanaH
Reagovat

226 Frodo : to by někteří hodně blbě rozdýchávali. :-D

229
Bazinga
Reagovat

227
víceméně souhlas, jenomže Michala mu podle mě právě vyřadí Kuba :-)

musím přiznat, že jediný, nad kým tam přemýšlím, je Milan. Já pořád neumím najít vysvětlení pro tu jeho „strategii“. Uniká mi ten klíček :-)

230
DD
Reagovat

Bazinga,
já myslím, že Milan není moc na přemýšlení a je sólista. Podle mne se doslechl z nějakých odposlechů, že někteří mají strategii a tak o tom začal přemýšlet. Ale podle mne nic nevymyslel, jen nechtěl být pozadu ;-)

231
ThyBaumont
Reagovat

229… brouku, a co když prostě žádnou nemá??? fandím mu proto, že je outsider… nic víc nic míň. Jen by mě mrsklo vyhrát můj krajan, policejní postavička s „vemsi neplacenývolnojakchcešdlouho, plukovník Tyrš.

232
Bazinga
Reagovat

230 :-)) tohle je takové typické „klubové“ vysvětlení :-))

231 :-)), pane doktore, já jsem věděla, že mě rozesměješ!

233
JanaH
Reagovat

230 DD : myslím si v podstatě totéž.
Podle mě Milan žádnou velkou strategii nemá. Je hodně impulsivní, a to mu často zhatí i nějaký ten plán, pokud ho měl. :-) Něco se jaksi vyvine, on to okomentuje, že to tak vlastně chtěl a zamýšlel a dopadlo to tak, jak potřeboval. Vnitřně je nejistý sám sebou a maskuje to tou někdy okázalou drsností. Tím, co se mu nepovede se dost užírá, i když ostatní to už dávno hodili za hlavu (koza).

234
Bazinga
Reagovat

230 – 233…když já bych ale chtěla, aby nějakou strategii měl … :-))

235
P.I.Tomec
Reagovat

Štve mě, že Michal je uváděný jako pražák. Z toho vyplývají tolik oblíbené kecy o cajzlech, pražských patentech / zavírání králíkárny /… Michal je z Moravy a v Praze je chvilku. Typické je, že takové typy / vpodstatě prostitut, který je snad i pyšný na to, že je představován jako přítel bývalé Issovy milenky / se záhy cítí jako ti praví pražané. Kdo si myslíte, že dělá po republice bordel na silnicích s pražskou SPZ, kdo machruje, že je frajer, protože je z Prahy? To jsou synové a dcery těch „venkovanů“, kteří na pražáky nejvíce nadávají. Klasický příklad je o touze Nelly Slovákové z HP přijít do Prahy – to by se tam zvedl genofond…
P.S. Já jsem jihočech.

236
JanaH
Reagovat

Ještě k Milanovi : on jel na farmu s tím, že si chtěl dokázat, že to zvládne a ne prvoplánově pro prachy. Pochopil, že je to tam o práci, ne o rekreaci, kamarádění, teambuildingu nebo poznávacím pobytu.

234 Bazinga : to bych ráda taky, měl by větší šance se tam udržet. Taky by mu hodněkrát pomohlo, kdyby dokázal udržet jazyk za zuby nebo si rovnou na tu hubu sednout a nezvedat se. :-))) Jenže to bych po něm chtěla moc, podle mě často dřív mluví, než myslí… taktiky v něm nevidím, co by se za nehet vešlo… Leda že by TAK dokonale mátl tělem! :-D

235 : klííííííd, my Moraváci jsme to poznali hned, když Michal poprvé promluvil. :-DDD

237
DD
Reagovat

235 P.I.Tomec –

jenže on do té Prahy zřejmě krásně zapadl ;-)

238
Anta
Reagovat

Michal a pražák ? :)) ale možná že pobýval dlouhodobě u babičky na Moravě.

239
Bazinga
Reagovat

236 … pak ale jsou krátkozrací ti, co ho chtějí vyvalit. Protože jestli je fakt bez taktiky a dře a všechny prudí jen tak, protože je prostě „prchlivý“… /a hospodář jim bere prachy za to, že „neudělali – udělali blbě…“/ tak přeci by jen získali, kdyby ho nechali makat, v pozdější fázi hry by ho někdo vyprovokoval k nějaké nepředloženosti, šup za sluhu, šup duel, šup almanach, Milane díky za tu pracovitost a nazdar! … nebo… co? :-)

240
Anta
Reagovat

205 JanaH

v poho, na její konto už zde bylo psáno i hůře :D , že řeší s Mirkem Libunu v tom nevidím zas tak nic hrozného, si představ, velkej silnej chlap, kterej má potřebu o někom mluvit, a ty jej chceš mít na své straně ….. :)))))

241
JanaH
Reagovat

239 Bazinga : no právě!
Měl by to těm telatům do zítřka někdo říct… :-)))

240 Anta : :-D Mě jen tím řešitelstvím kapku zklamala, no.

242
Bazinga
Reagovat

241 :-))

a to je to, co mi nejde na rozum! Oni tam jsou s ním 24 hodin denně a na tohle nepřišli??? V tom bude ten zakopaný pes … (a doufám, že to nebyla Hanička)… ;-)

243
JanaH
Reagovat

242 Bazinga : nepřišli. Nejsou to žádní Ajnštajni. Možná je Milan štve až tak, že se jim zcela zakalil rozum. :-) Tyršovi se z něj už i oči krví podlily…
Snad jim aspoň částečně dojde, o koho se připravili, až tam Milan nebude. Jiný takový pracovitý moula už tam totiž není a ani nikdy nebyl.
Myslím, že teď už bude rozhodování o sluhovi potažmo jasném duelantovi spíš o vyřizování osobních účtů. Takže Milana na dlouho nezachrání ani případný vyhraný zítřejší duel, bohužel.

244
okkvp
Reagovat

242 – njn, když ale s Tyršem cloumá ta uražená ješitnost – chápej to

245
Don Vito
Reagovat

A co když se chtějí Milana zbavit jenom proto, že je lidsky štve? Já bych tam s tím upištěným psychopatem taky žít nechtěl :) Budou si muset víc máknout při sekání trávy, ale za ten větší klid u stolu a večer jim to stojí. Jinak mě štve, že večer se moc nenatáčí, na Slovensku byly večerní debaty a hry docela zajímavé.

246
okkvp
Reagovat

Milan přišel imho právě s taktikou je „upracovat“, podle mého je v reálu daleko méně pilný

247
rejpal
Reagovat

okkvp
To je nebezpečná taktika. Má sebedestruktivní prvky. Vím o několika lidech tam, kteří nechají upracovat jeho a ještě budou mít pocit z dobře odvedené práce.
Ale stejně jako Bazinga i další zde, jeho myšlení je vůči mému jiný vesmír. Neumím se naladit. Tápu ve tmě. A to mě baví.

248
JanaH
Reagovat

246 okkvp : to je možné, že je v „civilu“ lenivější. Ale proč tady teda většinou maká sám? A ostatní chrupkají do devíti? Kdyby je chtěl zlikvidovat prací, asi by je vzbudil, myslím si. On o tom několikrát mluvil nebo i vykřikoval, jak jim ukáže, zapřáhne je a tak, ale to beru jen jako takové plky… bez kterých se neobejde.

249
Ivory
Reagovat

Teď se dívám na poslední necenz. díl a co to vidím… Oni mají rohlíky? Kde je vzali?

250
Ivory
Reagovat

A jo beru zpět. To byli ty rohlíky pro krávy :-D

251
rejpal
Reagovat

Ještě k Milanovi. Snažil jsem se najít nějaký počátečný bod, výhybku. Možná, že to odstartoval jeho památný výstup s Davidem (sklapni), který pak obsáhle analyzovali s Terezou a z Milana vypadlo, že to byla show pro diváky. Jenž ostatní (v první řadě Mirek) ho sprdli a přišly další katastrofy – koza, Davidův dopis, kde ho jako jediného znectil, a jmenování sluhou. Tvrdý pád. Navíc vlastně skoro vůbec nebyl s ostatními – nejdřív bydlel na hradě, pak vzápětí v ťurmě. Takže je většinu času na své problémy v podstatě sám a řeší je tak, jak je řeší. Prudí a namlouvá sám sobě, že tak to chtěl od začátku. Jenže evidentně nechtěl.
Je to čistokrevná spekulace, ale před tou hádkou s Davidem vycházel se všemi a nikomu nevadil. Ale mohlo toho být i víc, co jsme nemohli vidět.

252
Franz Ruppert
Reagovat

Už tu ta debeta začíná padat dolů, Je to snad teorií, že Milan na Farmě končí ? Zatím nikdo neskončil, takže buďme v klidu. Já doufám, že pravda bude jiná a ještě se s ním u obrazovek pobavíme.

253
Bazinga
Reagovat

251 … to mě přivádí ke spekulaci, že to pak mohlo být i štábní záměr… takový casting se dělá podle „typů“ lidí, ne? A jestliže tedy udělali prvním farmářem právě člověka, který s největší pravděpodobností ….

takže Milan splnil roli „užitečného idiota“ ??? Přilákal k obrazovkám diváky. Etuda „sklapni,sklapni,sklapni“ byla v upoutávkách skoro od prvního dne…

FR – připadá Ti, že debata jde dolů? Tak navrhni nějaké téma.

254
rejpal
Reagovat

Bazinga
určitě hledají typy, které se hodí to schématu. Výraznější, exotičtější i „nosiče vody“. Možná tam mohou nasadit i falešného hráče, který to má rozhýbat a pak být odejit (kdyby to bylo takhle, pak možná měl Milan odejít již o týden dřív, kdy to bylo tak tak).
Ale pokud by byl ve hře opravdový scénář, kde by byly všechny podstatné věci dány a improvizovalo se jen v detailech, šlo by o jiný typ pořadu, něco jako wrestling. Ale je to licenční věc, muselo by to tak být i v originále, a že by za celou dobu neprasklo, že je to celé Potěmkin, ne jen osoba farmáře (a pár dalších kulis). To se mi až tak nezdá.

255
Bazinga
Reagovat

254 … ne-e, nemyslela jsem to tak, že Milan by dostal smlouvu na to, aby to rozproudil. Myslela jsem to tak, že by dávalo smysl, že využili jeho typu „cholerika“ (úplně první farmář nebyl vybrán žádným hlasováním, byl vybrán štábem), za akci „sklapni“ byl pochválen a on to celé špatně pochopil jako výzvu k tomu, aby prudil více a ještě více… a svou strategii z domu „upracuju je“, upravil na „uprudím je“. Nebo myslíš, že je to úplně přitažené za vlasy?

256
Pacička
Reagovat

251 rejpal Milan byl s ostatními ve druhém týdnu, když byl sluhou Michal.

257
Pacička
Reagovat

220 rejpal Díky za informaci o prvních necenzurovaných verzích. Už jsem si myslela, že se k nim nedostanu. Stálo to sice stovku, ale budu v obraze. ☺

258
Lojza
Reagovat

O Milanovi

Mám pocit, že Milanovi nesvědčí opakované odmítnutí jeho návrhů, rozkazů.
(Podobnost čistě náhodná? V Troškově pohádce pravil kníže: „Cože, ona odmítá mou nabídku?“)

Pozoroval a poslouchal jsem Hudáka. Často ležel na lavici u krbu. Nad svými povinnostmi neprožíval zbytečné úzkosti. S nošením vody se málokdy obtěžoval, když už se náhodou vypravil pro dřevo s trakařem, tak byl svižný jak hlemýžď. Osla s mezkem by snad pravidelně nakrmil, jen kdyby ho Milan doprovodil. Prostě si opakovaně neplnil.

Milan nemá nadání a trpělivost k prosazování vůle své, případně v těžko řešitelných situacích se vnitřně smířit s neúspěchem a hledat jiné řešení. Kromě toho, že namíchnut činí za jiného. Mám lehké podezření, že to nesmyslné řvaní je u něj častěji projevem zoufalosti, zbytek je úmyslný herecký výkon.

O Hudákovi

Hudák, občas zvednuvší se z lavice, dbajíc o své zdraví, nechtíc si vytvořit proleženiny, hlásal;

„Připadá vám to normální? Dvě marmelády, za tu práci? Já se ptám, jestli je to v pohodě? Jste spokojený z pochvaly, ale mohli jsme dostat víc. Všichni pracujou pro nějakou odměnu.
Když přijde na dávání odměny, tak nikdo nebojuje. Neprosazujou si tu svou představu, co si přáli. Vajíčka, bla, bla. Jsou jak úplně přizdisr…Připadá vám to normální?
Nikdo nebojuje vo nic! Víc práce se může udělat, víc odměny se může dostat. A nikdo nebojuje vo nic. To je česká povaha; držet hubu a krok. To je celý. Pak mají lidi v životě ho…Připadá mi to všechno jak ovce.“

A pak ovce Hudák odevzdaně nakráčela k chatce. Kochajíc se modrou oblohou, neobtěžovala se ani otevřít almanach, protože to přece nemá cenu. „Nechám to osudu,“ pravil. ;-)

259
Pacička
Reagovat

217 Bazinga
Můj typ na poslední trojku je : Libuše, Šárka a Jirka ☺

260
Helena
Reagovat

217 Bazinga:
Budu moc ráda, když v té poslední trojce bude Libuška.
Tip: Milan, Libuška, Mirek.

261
Ivory
Reagovat

Po té co by mi milan asi po třetí řekl “ co koukáááš?“ tak bych se asi neudržela a jednu mu flákla. A jak chodí každý den spat v tom propoceném tričku. ve kterém celý den pracuje. Fuj, beztak se ani nemyje :-( Nemám ho ráda ani za nic.

262
rejpal
Reagovat

Bazinga 254
Já tu poznámku o falešných hráčích myslel spíš jako na možnost, než že bych si to doopravdy myslel – vidím to jako ty. Už proto, že Milan by musel být hodně dobrý herec (koukám i na ty deníky). Ale čemu bych věřil, že dobře naplňoval představu o určitém typu, a jak jsi napsala, hodil se jako žolík – první farmář. A to rozproudění prudění po pochvale je určitě relevantní možnost. A možná se sečetlo víc věcí dohromady.
Pacička 256
Uvědomil jsem si to, když jsem si po napsání toho postu pustil díl s nominací sluhů. Tahle indicie tím padá, měl pár dní na zařazení.
A taky si zatipuji.
Určitě vidím ve finálové trojce Libuši a Jirku (doposud se mi ti dva jeví nejodolnější). A abych netipoval jen tutovky – mohla by tam proklouznout Šárka. Pokud by totiž poslední čtveřici doplnil ještě Mirek a nezměnili by pravidla, mohlo by dojít k duelu obou pánů (ale nějak si neumím představit mechanismus hlasování v situaci, kdy na farmě je farmář, dva sluhové a jeden bez portfeje. Možná to upřesní někdo, kdo viděl SF1).

263
rejpal
Reagovat

Lojza
Nebyl nakonec tím žolíkem, falešným hráčem, David? Jsou pro to tři indicie – ta, co jsi uvedl, ten podivný konflikt s Milanem, který tam byl v té fázi jako pěst na oko, a i jeho divný výkon v duelu. Ty otázky vůbec nebyly těžké almanach-nealmanach, a přestože Kuba střelil vedle se siláží, vyhrál úplně jasně. (Ale i tak to myslím spíš nevážně).

264
Anta
Reagovat

263 rejpal

ta teorie se mi víc než pozdává :)

265
Pacička
Reagovat

263 rejpal
Z toho bych opravdu Davida nepodezřívala.

266
Lenka
Reagovat

Milan v neděli vypadne

267
Helena
Reagovat

266, lenka:
To víš, nebo si to jenom tak myslíš?
Jestli víš, tak odkud?

268
Pacička
Reagovat

267 Helena
To se zde nesmí!

269
okkvp
Reagovat

Milanovo „upracování“ jsem myslela ne, že je schvátí, ale že se bude stavět do role nejpracovitějšího, nepostradatelného. Když se to zvrhne s vnímáním nepostradatenosti ostatními, tak je to pořád dobré k tomu, co praktikuje právě teď – strašlivě je svou pracovní aktivitou sejří. Na rozdíl od Líby, jejíž činost v kuchyni nelze vlastně s nikým jiným tamtéž porovnávat, v jeho ranku srovnávání s konkurenty možné je. (a proto taky pánům a vládci tak strašlivě leží v žaludku)
Že nepřišel s čákou na úplné vítězství, už tu bylo probíráno před časem a k tomu dokázat si sám sobě cosi – je tohle imho taktika dobrá.

270
Lenka
Reagovat

Tak info o Milanovi jsem nedala já ☺
Ctím zdejší pravidla ☺

stará Lenka ze starého klubu smesvine ☺
(nejsem 266)

271
hugo
Reagovat

Pokud Milan v neděli vypadne, skončí pro mne – bohužel-sledování tohoto pořadu. Vždyť on tam patří, on je takový maskot tohoto pořadu.

272
dotaz
Reagovat

195: Proč máš v oblibě Michala? Pro mě je tam jen hezkej, jinak úplně zbytečnej, na nic.

273
Lenka
Reagovat

Na Voyo zveřejnili komentáře vypadnutých.Davida,Janu,Sáru i Milana.Za hodinu Milana stáhli.Byl to asi 6.minutový rozhovor.Seděl na sedačce,vedle něj manželka z jedné strany a z druhé dcera

274
babka
Reagovat

Jestli vypadne Milan, tak je to nespravedlivé, protože se hodně nadřel, přestože je nejstarší a má cukrovku, byl neúnavný. Ukázal všem jak se starat o zvířata a postavit chlévy. A to jeho prudění beru jako hru, cholerik to je, ale ukočírovatelný. Sice fandím Libuši ale hned druhý je Milan a Myška a klidně bych byla ráda, kdyby vyhrál celou soutěž desperát Milan. Tak nějak „králíci“ a „sokol“ mi přijdou nafoukaní a nefér frajeři.

Bazinga, moc děkuji za postřehy v rekapu, je to pro mne zábavnější než TV, které stejně pečlivě nesleduji a pak doháním nějaká videa, ale ty postřehy od Bazingy jsou super!!

Nevadí mi, že někdo něco prozradí dopředu, naopak, já patřím k těm, kteří tyhle informace mají rádi, stejně pokud to neuvidím na vlastní oči…

275
Lenka
Reagovat

Zdravím diskutéry ☺
Nestíhám v týdnu na všechno koukat, ale čtu vás (a rekapy) a je to asi i lepší než tv ☺
Bazinga bezkonkurenční!!!! (vždycky když si přečtu její rekap, tak se divím, že nám ji už Nova nevyrvala a neplatí ji sakra draho ☺ aneb kdyby jednou šoupli RS podle Bazingy, tak jim na sledovanost nebudou stačit ty jejich měřidla či co to je)
Duelant Milan a k němu?
Tak to netipnu, nevím… Kubího si asi nevezme aby nevypadal jako srab, s Jirkou a Michalem by mohl prohrát… (myslím silové disciplíny).
Když tady moje jmenovkyně písla, že by měl vypadnout – jestli je to pravda, tak měl (bude mít ☺) asi Jirku nebo Michala

276
Lenka
Reagovat

V denících na Voyo říká Milan,že si vezme Michala,ale jestli ano nebo ne to se teprve dozvíme

277
babka
Reagovat

Jestě jedna věc mne zaujala – ta vynešená zmrzačená slepice koupená od kramáře, co nemůže chodit protože má ohnuté nohy a zlomené křídlo. Farmáři ji neublížili a tak si kladu otázku, kde se to stalo? Kde se tak zachází se slepicemi? Je jasné že zejména Kubouš a Líba se jí snaží zachránit život a je symbolem toho, že i člověk opotřebovaný, slabý a nemocný atd. má právo na život, na zrníčko a na sluníčko, ne hned snik šmik a seřereme tě ty nepotřebná slepice!

278
JanaH
Reagovat

Šmarjáááááááá!!! :-DDD

279
Franz Ruppert
Reagovat

Tak to je super, jeden týden se tu napíše, že vypadla Michala, druhý týden Michal a třetí týden, že Milan. Zítra se uvidí kdo opustí hru. Já tady těm „zaručeným“ zprávám prostě nevěřím. A kom a o čem tu budeme diskutovat, když vypadne Milan. Vždyť jenom tu je polovina příspěvků jen o Milanovi.

Reagovat

Franz Ruppert (279): Vzdycky je o kom diskutovat.

281
Ludmila
Reagovat

babka- s 274 souhlasím, ale s 277 ne, slípku bych šmikla, ať se netrápí

282
Ludmila
Reagovat

280- jo, ale Milan je Milan, nebude to ono

Reagovat

Ja bych se toho nebal. Jeste tam je k diskuzi spoooustu jedincu, kteri se zacnou jeste vic vybarvovat, obzvlast jak jim budou rust kridla :)

284
babka
Reagovat

281 Ludmila, to já taky, je třeba jíst…ale bylo to takové zamyšlení proč ji brání, nějaký důvod to mít musí, když Kuba tu slepici zdobí a Libuše chce podstrčit vajíčko, nevíme jak se cítí a jak soucítí se slepicí.

285
Lenka
Reagovat

279 Nevěř.Já taky věřím jenom svým očím.A viděla jsem jak komentuje Milan farmu.Byl to cca 6.minutový rozhovor.Sedí na modré sedačce,z jedné strany seděla jeho manželka,z druhé strany jeho dcera.Říkal,že je nekonfliktní,že tu scénu ,která vyvrcholila slovy sklapni,sklapni,sklapni…si on sám přichystal.Voyo to dala omylem na sv

286
Hana
Reagovat

no po pravdě, mě docela vadí to prozrazování předem, protože u detektivky taky nechci předem vědět kdo je vrah. Ale vím, že s tím nic nenadělám, jedině že bych sem přestala chodit, ale to se mi nechce, ochudila bych se o vaše úžasný příspěvky. Takže fakt nevím, zda sem chodit a dozvědět se všechno předem nebo se na to vykašlat a přestat vás číst, což mě fakt bude mrzet.

287
Ludmila
Reagovat

283- no asi ano, ale bude mi chybět

288
Ludmila
Reagovat

284- no babko u nás v práci byly myši, takže se nastražily pastičky a já bojovala za myší život, ale myška byla plná života, takže za mně, kdyby slípka nenesla, nechám jí žít (vždycky říkám mít doma zvířectvo asi umře věkem), ale polomrtvolu bych nechala do polívky (ale jsem srab tak by ji museli šmiknout bez mé účasti, mrtvé maso pak s klidným svědomím oškubu @)

289
Ludmila
Reagovat

286- mně ne, mám ve zvyku knížku začít číst od konce páč jsem netrpělivá

290
JanaH
Reagovat

275 Lenka : tebe a tvoje sluníčka si s jinýma Lenkama nespletu. :-) Ač nevím, co to maluješ, je to poznávací znamení. Ale až to zapomeneš použít, budu v háji. :-DDD

291
Franz Ruppert
Reagovat

280 – už to nebude ono. Copak taková Michala, Mirek nebo ta „krpatá“ Šárka nás něčím upoutá ? Snad ještě tak „ta“ Kubík a to je vše. Zábava skončí a není se na co dívat.

292
babka
Reagovat

288 Já taky ráda čumnu na konec knížky :-)
Já myslím že jsem na tom tak, že bych tu slepici dokázala i zabít, Mamka když zabíjela slepici, tak nás vyhnala ze dvora ale stejně jsem to viděla z okna. Ona s ní zatočila a slepici se zamotala hlava a pak ji usekla a ta slepice se vůbec nebránil a a nebyl kolem toho žádný zmatek. I králící i čuníci jsou určení ke konzumaci, je to tak.

293
Ludmila
Reagovat

292- add králíci mazlíčci, jsem zvědavá jak se postaví k situaci zavraždit králíka

294
okkvp
Reagovat

293 – zabíjení králíčků bude asi veselé – předpokládám, že Kubí si jednoho bude brát tajně do postele a pokud tam v době porážky ještě bude, tak je bude bránit vlastním tělem

295
Ludmila
Reagovat

294- a nejen Kubí, tipla bych i Šárku, Líba jim bude sekundovat, ale v závěru jim z králíčka uvaří ňamku

296
okkvp
Reagovat

Líba je bude bránit, dokud jsou maličcí – to bych je bránila taky, páč tydle mrňata vařit nemá cenu

297
Ludmila
Reagovat

jo to já bych bránila taky, ale pak bych jako srab čekala, až jim dá někdo za uši a pak bych si pochutnala, králíka já můžu a tu drůbež ze dvorka, to je prostě jiné než si koupit maso v marketu, no a hlad udělá taky svoje

298
Ludmila
Reagovat

jinak jako poslední 3 tipuju Jirku (prohihňá se do konce ani nebude vědět jak)- no nemám ho ráda, Mirek jako silný člen – taky nemám ráda no ale budiž, Šárka, páč se dokáže vlísat tam kde je to třeba + je momentálně z ženského osazenstva nejhezčí, ale za sebe bych si přála jinou 3- Milan – nejvíc tam maká, Líba- oddře nevděčnou práci v kuchyni, no a poslední, dost jsem váhala, ale asi Kubí za to jaký je mimoň a byla by docela trefa, kdyby farmáře vyhrál někdo, kdo má do farmáře nejdál

299
okkvp
Reagovat

já bych s králíkem měla drobet problém – zabít by mi nevadilo, ale na stahování kůže se ani dívat nemusím ;-)

300
Ludmila
Reagovat

299- Mirek klepne, Milan stáhne, Líba uvaří, kde je problém, bude výtečný oběd

301
okkvp
Reagovat

300 – klepne tam kde kdo, ale kdo bude umět stahovat, když už tam nebude Milan, to celkem přemýšlím – myslím fakt umět, ne jen tušit.

302
Lenka
Reagovat

290 JanaH ♥ ☺
díky za rozpoznání… holt, Lenek je nějak moc ☺
ale vážně – tuhle RS sice moc „nežeru“, protože si fakt myslím, že Nova nevyužila poměrně velký potenciál tohoto tv formátu… takže chvilkama nuda – ale respektuju přání většiny, že nechce znát výsledek
proto bych ho nikdy neprozradila (i kdybych věděla ☺
mmch, M je soused ☺

303
Ludmila
Reagovat

301-konečně jim dojde že neměli Milana vyhazovat, mrtvého králíka zakopu a k obědu bude lunchmeat

304
Bazinga
Reagovat

301 – jéééééžiš, no tak to uvaří i s obalem… :-)). Párky jsou taky „nesvlíkací“… :-))

podle mě by stahování zvládl Michal. A mimoto si myslím, že k žádnému jezení králíků nedojde.

305
Bazinga
Reagovat

302 – Lenko, ale zas taková tajnůstkářka nemusíš být! Vždyť skoro všichni na farmě jsou „M“… :-D :-D :-D

306
Ludmila
Reagovat

304- svlíkací párek se svlíkne po uvaření, jak je to s králíkem jsem ještě nezkoušela, ale kreativitě se meze nekladou

307
Ludmila
Reagovat

no a až ho udělaj i s kůží, tak hlavně aby dokázali vyndat střeva a žluč, no bude to možná ještě zajimavý

308
Bazinga
Reagovat

306 – :-)), možná si je vycvičí! „neskač“ „lehni“ „zdechni“ „svlíkni se“…

307 : to se dá vytáhnout tělními otvory, ne? Třeba čumáčkem!

309
Ludmila
Reagovat

jo jo ale když to tam bude jen mňoukat tak nevím, jestli se to nemine účinkem, no a na praktickou ukázku asi nebudou mít dost silný žalůdek

310
Ludmila
Reagovat

308- bože čumáčkem- bazingo že ty jsi ještě neviděla králíka? má to velké uši a čumáček, nemluví to a jmenuje se to bob a bobek

311
Bazinga
Reagovat

309 … tak třeba se toho vycvičování ujme Tyrš ;-)

310 :-)), je to drsné prostředí, střeva se musí vytahovat čumáčkem…

312
Ludmila
Reagovat

no jo ale co když králík není sokol

313
Ludmila
Reagovat

já bych tedy brala větší otvor ale třeba králík prošli motivačním kurzem stejně jako ten prvně vypdnutý a střeva i žluč budou minivzrůstu

314
Bazinga
Reagovat

312 – když králík nebude sokol, tak se mu při výcviku pohrozí kunou, lasicí a v posledním případě hranostajem… :-)

313 – :-)) no a nebo viš jak, každý kdo se na farmu přistěhoval si s sebou mohl vzít jen pár věcí… tak možná žlučník a střeva nechali doma.

315
Ludmila
Reagovat

ten první vypdnutý nebyl ani vyprdnutý ale vypadnutý, to je z rozrušení nad osudem králíka@

316
Bazinga
Reagovat

315 … Ludmilo, ten první vypdnutý byl Hudák! :-))

317
Ludmila
Reagovat

co když králík bude hogofogo původu a nebude chtít lehnout bez kůže z hranostáje, bože nikdy mi nedošlo, jak může být život na farmě složitý

318
JanaH
Reagovat

302 Lenka : taky jsem byla donucena nalepit za sebe ještě jedno písmenko, bylo tady přejanováno. :-D
Taky se ptám, který je ten soused M., jsou tam tři. :-)))

319
okkvp
Reagovat

312 – jsem právě upadla ze židle, páč jsem si živě představila jak králící za zvuku bubínku metaj veletoče na šnůře na prádlo

320
Lenka
Reagovat

305 Bazinga
to víš, že jo… však si pamatuju pevné limity slavného klubu smesvině (vč. sankcí!) ☺
já tady něco kecnu a nedoplatím se na pokutách ☺ ☺ ☺

321
Ludmila
Reagovat

316- ano Hudák, ten tam chybí, Anja by se kochala a Hudák by králíkovi vysvětlil jak funguje teambulding a motivační myšlení, králík by se sám kuchnul a sloupnul, Hudák tam chybí, tak podpisovka, Hudáka vrátit

322
Bazinga
Reagovat

317 … když bude králík hogofogo, tak to se nám to celé sesype, protože hranostaje si asi nestihnou vycvičit…

323
Norolim Asfaloth
Reagovat

Výběr hráčů byl psychologickým záměrem za podpory odborníků, kteří se lidmi ve své profesi zabývají. Proto je Milan takový, jaký je. Ke všemu dostal od psychologů pár rad, jak se chovat a podle toho taky jedná. Za vším jsou smlouvy, které mají každou jinou. Kubí, to je taky záměr psychologických poradců. Hezká holka Šárka, mamina Libuše atd. To všechno je pečlivý výběr na základě psych., posudků, aby ta hra byla co nejvíce zajímavá. Kdyby obsazení bylo dle našeho životního průměru, sledovanost by zkrátka nebyla. Každý díl, každý pohyb, každý úsměv, nebo hádku odborníci pečlivě sledují a potom studují. Potom na základě takových reality show mají příklady různého chování, které ptom slouží k přednáškám ke studiu nových psychologů. Všechno, co tam vidíte je záměr a všechno vede tam, kam to odborníci dovést chtějí :-)

324
okkvp
Reagovat

318 – když víš lokaci, tak je to celkem jasné :-)

325
okkvp
Reagovat

jéžíš už i vědecké pokusy na nich páchá banda psychologů – chudáci :-DDD

326
okkvp
Reagovat

322 – hogofogo králík je zagorka, tzn ke svlíkání musí zpívat Margita

327
Lenka
Reagovat

318 JaniH ☺
že jsi to ty, tak jen potichoučku špitnu – ten věkově prostřední ☺
(okkvp – nevytahuj se na běžné diskutéry, kteří nemají přístup k IP ☺)

328
Bazinga
Reagovat

327 … a myje schody? :-)))

322 :-D :-D

329
okkvp
Reagovat

327 – však na IP nekoukám, jsi to tu kdysi dávno někde sama vykecala :-D

330
Ludmila
Reagovat

326- takže králík je převlečená zagorka? tak jáká že to je reality, to je podvod

331
Ludmila
Reagovat

a k tomu bude králík už dos tuhý

332
Ludmila
Reagovat

jsem zklamaná, asi začnu jíst květinky

333
okkvp
Reagovat

Už tam dlouho nebyl podomní obchodník, začínám se těšit čím je obšťastní příště – těch kloboučků a lehátka si zatím moc neužili a přitom víme, že je čeká bouřlivé období -i přívalové deště

334
Ludmila
Reagovat

ale to vlastně taky neklapne, to bych musela kubímu ožužlat klobouk a co kdybych ho kousla do ucha@

335
Bazinga
Reagovat

330 :-D já se picnu :-))

takže máme důkaz, že oni to věděli, proto má ta králíkárna takové rozměry!!

333 – Kuba s Líbou budou smutní, až jim přívalový déšť smázne ty jejich piktogramy

336
Ludmila
Reagovat

335- to aby se tam vešla i kapela Gustava Broma, to nám zatajili a majiteli farmy taky, to by jim tam dovezl zlatýho slavíka

337
okkvp
Reagovat

335 – to se teprv projeví, co je v druhém plánu – nezapomínat, že Líbuš doma zřejmě obrazomaluje, když je chce vystavovat v té hospodě

338
Ludmila
Reagovat

337- ale co když Líba doma maluje oleje a tady měla k ruce jen sádlo a máslo, tak to bude asi jiná kvalita

339
okkvp
Reagovat

336 – jestli přijede obchodník s nějakou klecí, tak si na tohle zcela jistě vzpomenu :-D

340
Ludmila
Reagovat

338- jenže když slavík nebude snášet vajíčka bude z něj polívka, slavíka jsem ještě nekoštovala

341
rejpal
Reagovat

Norolim Asfaloth
Opravdová sranda bude, až někoho napadne do takové hry šoupnout psychologa… nebo raději fešnou psycholožku.
A o tom, že jsou tyhle kontejnerové RS studijním materiálem, mluvil snad po prvních VV i nějaký psycholog. Z tohoto hlediska to ale má jeden háček – když to dramaturgie s vedením hry přežene, jako studijní materiál to ztratí cenu – to už pak můžou rovnou studovat psychické rozpoložení Ženy za pultem. A přijde to levněji.

342
Jojka
Reagovat

Tak Milan již doplňuje zboží v Albertu v Průhonicích,škoda, že nevydržel.Byl tam viděn v úterý.

343
Joj
Reagovat

To v Albertu Milan pracoval i před Farmou,nebo to má jen jako brigádu,než si najde něco normálního? Beru,že někdo to dělat musí,ale zrovna Milana bych na doplňovače zboží netipoval

344
Helena
Reagovat

342: Je to ale předtočené o několik týdnů, takže Milan mohl vypadnout i v některém z příštích duelů, ne v tom dnešním.

345
Anta
Reagovat

344
a nebo i vyhrál, ale protože je pracovitý, nemůže jen tak sedět s rukama v klíně :))))

346
Anta
Reagovat

Norolim Asfaloth

Takže nova na to dostala nějaký grant ? :)))

347
babka
Reagovat

No je to tak, že farmař se stará o zvířata a pak je musí umět i zabít, porazit a nebo na porážku odvést, aby byl zachován koloběh života i potravinový řetězec i na odlehlé farmě. Ale myslím, že vzhledem ke krátkému času nemají v režii farmy porážení zvířat.
Stále myslím na babičku, když nás chtěla nakrmit, musela na dvorku uhonit slepici a upeci ji. Pařáty a hlavu a vnitřnosti dala vařit do polívky. Hřebínek a ty paráty dobře chutnaly, když to povídám svým dětem, tak se ošklíbají. Nikdy jsem ještě nezabila zviře, ale myslím že bych to v nouzi musela dokázat, tak jako moje mamka a babička. Ušáky zabijel strýc, nikdy jsme se jako děti nesměly dívat. Moje prázdniny na farmě byly o obracení sena, vázaní snopů a stavění mandelů, o tom natrhat králíkům, obrat brambory od klíčku a pak je uvařené zasypat srotem a dát prasatům, teta mne nechala dojit, ale to jsem neuměla.
Já byla docela šťastná, když jsem se odstěhovala do paneláku a mohla kupovat drůbež odpeřenou a vykuchanou a v hypermarketu rozpůlené kapry na vánoce. :-) Ale stejně lidské instiktity se nezapomínají, tu práci s masem za mne vykonává někdo jiný a já kupuji hotové porce.

348
babka
Reagovat

Na vaření brambor pro prasata, byla taková zvláštní kamna a babička a pak moje mámka vařili na sporáku, kde se topilo dřevem a briketami až o moc později se koupil plynový sporák na bombu a to byla bomba!!. Dnes mám elekrickou indukční desku a tomu se říká pokrok. jak ti mladí lidi tohle mohou chápat, když to nezažili, starým se vysmívají a jsou prostě „IN“ za každé situace. I vysmívání Milanovi a Libuši je fujky.

349
Franz Ruppert
Reagovat

Norolim Asfaloth – konečně tu někdo napsal to co jsem tu už dvakrát popisoval. Ano, tato RS má svoje „neherce“ a svůj scénář, který se musí dodržovat. A když to nejde normálně, tak se tomu pomůže ze strany dramaturgie, režiséra nebo psychologa.
A už tu zase může někdo napsat, že je to „blbej“ příspěvek, který přece nemůžu myslet vážně.

350
Jojka
Reagovat

343
Skladník může i občas doplňovat zboží a myslím, že Milan narazil i na to, že je skladník.

Myslím, že tu různorodou sestavu vybrali dramaturgové s úmyslem po sledovanost a trošku jim napovídají.

Názor: Každý je ŇÁKÝ ! Každý má v sobě nějakou „šťávu“, ať kyselou nebo sladkou. Ale u Michala a Jirky nevidím vůbec nic. Jsou naprosto bezbarví a jejich „humor“ by neměl být zlý a urážlivý, pak to není humor.

351
Aleš
Reagovat

Milan vypadne stoprocentně a stoprocentní taky je že vypadne už dneska. Mám informace z nejvyšších kruhů……

352
babka
Reagovat

Norolim Asfaloth
Já si myslím že hospodář dostal příkaz pochválit ty malůvky, aby došlo ke konfrontaci s „králíkama“. Ti lidé tam nežijou osamoceně, natáčí je štáb a tak hrají do kamery. Již vícekrát jsem tu napsala že dokonalí a vzdělaní lidi na farmě nemají co dělat, protože by to nebyla zábava.
Trochu jsem zavzpomínala na své prázdniny u babičky, jak to chodilo. Krásné léto 30 st. a muselo se topit v kuchyni aby byl oběd a když se blížila bouřka letěli jsme na pole shrabat a dát na vršek kopek igelit. Žentour pohánely krávy a ty taky musel někdo vodit dokola.
Posmívání se od „sokola“ a „králíků“ je fakt nechutné. I když jsem ráda, že je veselo, pokud si někdo dokáže utahovat i sám ze sebe má body plus.

353
Franz Ruppert
Reagovat

Tak přece má ta česká Farma něco společného s tou slovenskou. Tam taky někdo ze štábu vynášel „zaručené“ informace o průběhu RS.
Mně je to, ale jedno, Já se musím stejně přesvědčit na vlastní oči a uši, abych uvěřil.

354
okkvp
Reagovat

350 – no já u Jirky vidím té kyselé šťávy právě dost. Zatím je jasné, že humor na úkor druhého umí, jinak ale vypadá celkem na netykavku, které kysne v ústech kdeco všecko a kdoví jak by se tvářil, kdyby dostal stejné meducínky, kterou jiným rozdává. Michal přes vše vypadá, že by to unes snáz, zdaleka tolik sám sebe neřeší.

355
babka
Reagovat

Já myslím že to není o vynášení informací ve zlém. Máme tu diskuzi a každý chce přispět s něcím zajímavým. Já bohužel taky narazila na netu, na to že dnes Milan vyletí, tu informaci tu pak rozšířil někdo jiný, já si ji nechala pro sebe. Je to informace jako každá jiná, jako předpověď počasí, kdo nechce, nečte a nerozčiluj se. Desperát Milan má moje sympatie, i když mám výhrady, je pro mne Farmář s velkým F.

356
okkvp
Reagovat

353 – mně taky, já se nad těmito zprávaři dokonce bavím, ale nejsme všichni stejní a části zdejšího čtenářstva to není milé. Proto mi tihle blískači vlastních eg poněkud ….

357
Anta
Reagovat

Řekla bych, že by bylo zajímavé sledovat Jirku, jak by tam bez Michala příp. i Mirka koexistoval s ostatníma :)

358
Helena
Reagovat

Kdyby se pořádala soutěž o nesympaťáka Farmy, hlasovala bych pro Jirku – a myslím že bych zdaleka nebyla sama. Jak dobře začal, tak se čím dál tím hnusněji vybarvuje. A kromě to ho si při něm člověk uvědomuje, kolik takových kreaturek má vlastně i ve svém okolí.

359
babka
Reagovat

Já nyní budu hnusná babka. Na otázku „sokola“ vzhledem k jeho posměškům o sexu a hýkání co se týče Milana a Libuše bych měla dotaz jak hýká on sám a co shledává na černoškách tak úchvatného a proč má v úmyslu se stěhovat na Nový Zeland a jestli bude pěstovat klokany a pštrosy. Jistě si vidělá milon a nebotřebuje se angažovat jako vítěz české farmy .-))

360
JanaH
Reagovat

357 Anta : to by mě taky zajímalo. On pro ten svůj „hůmor“ potřebuje publikum, které ho náležitě ocení. Obávám se, že Libuna ani Kuba to nejsou. :-)

361
Anta
Reagovat

360 JanaH

A to by na tom právě bylo zajímavé :) co by dělal, jak se choval možná by ho ta depka taky pěkně přikryla tak jako Kubu, třeba by i slzu uronil, no asi jsem pěknej saďour :)

362
Don Vito
Reagovat

Moc toho Jirku řešíte ;) Jasně, že dokud má ta snadné terče, tak se nebude trefovat do sebe :) Jinak Milan to naposledy řekl hezky, baví se tím všichni a je to zpestření. A když se směje i Milan… Jak jsem už psal, škoda, že režie neukazuje víc večery a debaty u stolu.

363
rejpal
Reagovat

Mirek, to je kapitola sama pro sebe. Zajímavé je, že Jana si zadělala na vyhazov i tím, jak dávala do placu, jak ji nikdo tam nezajímá, že je tam kvůli výhře (a pak sama nedokázala mít všechny na háku). Mirek dělá totéž, promlouvá s jedním i druhým, a ještě tam je za autoritu (no, možná jeho období panování s tím otřese, to nebylo o nic lepší než za Šárky a moc vnitřní síly v tom nebylo). Navíc bych řekl, že v jednom případě při sedánkách s Terezou očividně lhal. Když odcházel David, jasně mu zašeptal „Sára“, a na dotaz, o co jde, tvrdil, že jde o soukromou věc. Samozřejmě si nominaci Sáry domluvili, aby mohli začít s likvidací holek.
Když jsem koukal zpětně na ty sestřihy, o třídu nejlépe si jako kápo všech káp vedl Milan (ale bylo tam i počáteční nadšení všech), Šárku a Mirka bych dal tak nastejno, a Sára – to bylo všichni si velí sami a Sára mezi nimi putuje metodou náhodné procházky (ale k její cti – ona to uznávala, nemá na to prostě povahu).
Jinak Jirku bych až tak černě neviděl. On má prostě drsný humor, je dost často jízlivý, nemá moc kinderštube, a kdoví jestli ty provokce nejsou součástí válečného plánu. Nic dramatického

364
Bazinga
Reagovat

362 … dobrý pokus převést pozornost na Milana ;-). Ale marný!!! Teď je prostě řada na Jirkovi! … :-))

365
JanaH
Reagovat

361 Anta : to klidně buď, já tuhle taky byla, když jsem předpovídala Kubajzovi, že se rozloží. :-D

362 : neřekla bych, že se tady Jiřik řeší nějak moc. Mohla bych ti vyjmenovat tři jiné, kteří se tady řeší víc…kdyby se mi chtělo. :-DDD

363 : rejpal : já si myslím, že Šári byla lepší farmářka týdne než Tyrš.

366
Don Vito
Reagovat

Ale no jo :) Jen do něj, aspoň bude mít co číst pak.. :))

367
Anta
Reagovat

363 rejpal

To není o tom, že bych Jirku viděla tak černě, prostě jsem jenom zvědavá :)
Vtipkování Jirky a Mirka bych taky zas tak neodsuzovala :)

368
Anta
Reagovat

365 JanaH

Šárka byla určitě lepší farmář týdne než Mirek, taky se za ní, jestli se nemýlím, nejvíce budovalo a byly přivezeny zvířata.

369
rejpal
Reagovat

JanaH
No, klidně to připustím. Zvlášť když vezmu v úvahu image obou, tak Šárka byla lepší než se čekalo a Mirek o hodně horší.
Šárku jsem se snažil hodně pozorně sledovat v těch starších dílech, a ona vůbec není taková slabá a nevyrovnaná. Vlastně jsem ji neviděl, kromě těch duelových situací, ani jednou nějak si stěžovat nebo brečet. Dokonce je i v obraze, že je především ve hře a taktizuje se (v pohodě přijala vysvětlení Sáry, proč nahnala do duelu Janu, jen to komentovala, že Sára udělala chybu (dávno před vypadnutím Sáry), a to měla pravdu).
A nevím už, jestli v TV dávali poměrně dlouhou debatu Míši s Terezou při volbě disciplíny do duelu (hodnotila tam všechny ostatní), zdálo se mi, že buď vůbec nebo hodně zkrácené.
Kdybych měl dár dohromady nejkurióznější poslední trojku (z hlediska hry), pak by to byla Šárka-Míša-Kuba. Šárka se snaží, ale neustále se na někoho citově váže, i když nechce, Míša vidí ve všech skvělé lidi a přeje jim výhru a Kuba, ten si tam přišel vyzkoušet, co vydrží, a poznat zvířátka.

370
Bazinga
Reagovat

366 … výhrůžky??? :-))) /dělám si srandu!/

účast účinkujících v diskusích je vždy vítaná. Opravuji, skoro vždy. Protože byla tady jedna paní z jedné RS, která si psala deníčky, ve kterých „uváděla na pravou míru“ a ta teda odsud odcházela asi s brekem… :-))

371
Angel
Reagovat

Zdravím všechny diskutující.
To by mě mrzelo, kdyby dnes Milan vypadl, on mě fakt baví :) ale na druhou stranu by se mohli zas projevit ostatní. Taky jsem zvědavá, kdo bude kosit, hrabat seno a dělat všechno za něj, budou muset víc máknout.
Jirka mě taky vadí, ty jeho blbý posměšky.
Ale nejhorší bylo, jak s Mirkem pod tím stromem rozebírali Milana a Libuši, co dělají za zvuky, to bylo fakt nechutný, to se hoši předvedli.

372
JanaH
Reagovat

368 : Anta : pokud mne paměť nešálí, Šári dostala na ruku 80 peněz a 20 za splněné resty, Tyrš zatím 70 a 30 má slíbeno (je otázka, co řekne hospodář na „opravené“ veledílo vímekteré :-D).

373
babka
Reagovat

Zdá se mi tu na diskuzi převaha dívek, chlapci jaksi koukaj více na na sport, aby si užili ten správný adrenalin. A že řešíme Jirku …Kubu… a ostatní je v pořádku. No já jsem imunní k macho-krasavcům jako je „sokol a králíci“, asi mne vede intuice, že tihle pánové mají dostatek testosteronu i pohrdání k ostatním a v očích sebe sama jsou hrdinové a tak se vzájemně poplácájáji po rameni se šklebem k ostatním. Šárka dolejzačka ovšem jejich testosteron potřebuje na rozdíl od Libuše a Mišky. Milan ukázal, co umí a jelikož nechtěl být jen pracovní robot, rád jim ukázal i nepříjemnosti, které v podstatě měli řešit společně jako farma.

374
Angel
Reagovat

368 Anta
369 rejpal
Taky si myslím, že Šárka to zvládla o něco lépe než Mirek

375
XMAN
Reagovat

Proč musí Milan dneska vypadnout do xxxxxxx?!

Brzdi! Bazinga

376
JanaH
Reagovat

399 rejpal : s těma zvířátkama u Kubího bych byla opatrná, vím o pár druzích, které určitě z blízka poznat netouží. :-)))
371 Angel : jsou to jelita, co po nich chceš… :-DDD

377
JanaH
Reagovat

375 XMAN : bych myslela, že vypadne domů… :-O

378
Angel
Reagovat

361 Anta
To bych taky ráda viděla, jak došlo i na něj, určitě by ho ty vtípky přešly :)
Mám pocit, že jsi psala, že jsi ve znamení panny, já také :)

379
rejpal
Reagovat

Anta
s tím Jirkou, to byla spíš reakce na babku (a nejen na ni). Já s ním problém nemám. Jednak se nijak nepřetvařuje, jednak nejde přes určité hranice, a navíc jeho komentáře dost často sedí.
Kdybych se na to díval z hlediska sympatií, tak asi největší pád prodělal u mě Mirek. Ne proto, že je hráč, ale protože mi začíná připadat „nehomogenní“, ta stylizace do někoho jiného se začíná hroutit, a počáteční sebevědomí (my dva s Davidem jsme největší kandidáti na výhru) moc neodpovídá vývoji. Ale hra mu zatím jde, ještě ho nepřečetli. (Docela mě dostalo, jak v jedné debatě se Šárkou, která se mu před duelem Jany přišla svěřit s bolístkami, ji poštíval proti Libuši a naznačoval, že Líba pro něj není žádný soupeř, protože holky se jí snadno zbaví. Zvuk byl ale tak slabý, že většina nebyla slyšet). Docela by se mi líbilo, kdyby z něj udělali sluhu a nahnali ho do duelu.

380
okkvp
Reagovat

377 :-))) (jsem to taky viděla, byť je Baz hrozně rychlá adminka)

381
JanaH
Reagovat

379 rejpal : mně by se hodně líbilo, kdyby se Tyrš z farmářské sedničky pakoval rovnou na seno nad prasátka. :-))) To jeho poštívání je patrně jeho pravá tvář, dělá to často, ale v Tv to není vidět. Nebo jsem už alergická? :-D

380 okkvp : :-DDD

382
Bazinga
Reagovat

377,380 :-)), já jsem si zrovna odskočila od plotny… :-)

383
babka
Reagovat

Neříkám že prďánek (osloveni z dopisu) králíček Jirka nemá postřeh, dokonce beru i králíkárnu jako umělcký a užitečný počin .-) Jen bych ráda zdůraznila že každému stejným metrem, pro Jiříka i pro ostatní. Jako sluhu bych ho taky ráda viděla, jestli mu dojde humor a když nebude mít parťáka se kterým se bude vyšklebovat.
Je tam někdo v tom akvárku štír, to mne zajímá.

384
rejpal
Reagovat

JanaH
no, hady, štíry a divokou havěť jsem nemyslel. Hadí farma by ho asi odkráglovala. Ale na ty krávy se fakt těšil. Já mám Kubu rád a baví mě.
K Mirkovi – u mě to není ani předstupeň alergie, ale kdyby se o komkoli mělo říci, že je falešný, viděl bych to u něj. Ne ve smyslu hry, intrik a podobně, to tam patří. Ale – všichni ostatní jsou podle všeho z větší části sami sebou, a ta hra je nadstavbou, jakoby na základě svých povah budovali strategii (pokud vůbec), ale u něj mi to všechno přijde jako postavené na falešné identitě. On tam není za Mirka Tyrše, ale za Mirka Dušína.

385
Angel
Reagovat

384 rejpal
Souhlas, Mirek vystupuje jako férový, spravedlivý, s nikým se nehádá, radši mlčí, ale za zády je pomlouvá buď se Šárkou nebo Jirkou. Teď se aspoň trochu odkryl, jak řval na Milana.

386
okkvp
Reagovat

384 – ona není ta Mirkova identita tak falešná – on se tak zcela pravděpodobně může sám vidět

387
JanaH
Reagovat

rejpal, Angel : souhlas.
Tyršova hádka s Milanem pro mě byla zajímavá taky tím, že jsem zjistila, že sokolík je mimo jiné též zákeřný. Že někomu rupnou nervy a zařve si, chápu, ale ty prostředky už volí každý podle své nátury. Jednomu stačí si zahulákat, jiný potřebuje bouchnout dveřma nebo nasekat dřevo a někdo se potřebuje zahojit a protivníka ponížit.

388
Anta
Reagovat

384 rejpal
Mě by teda taky ta hadí firma odkráglovala :)))

koukám, že píšu firma místo farma, ale platilo by to stejně :-DDDD

389
babka
Reagovat

No Milan, udělal spustu práce, bez něho by tahle farma byla zubožená, seno neposekané a zvířatka chcíplá. Jenže pistolník Tyrš si hraje na Dušína a nemá rád že mu někdo kecá do funkce co jak dělat navíc ve v roli vedoucího tohodle divadla má rozhodovací právo o jiných včetně hnusné kritiky. Takže pryč s Milanem a budeš sokole sekat kosou sám, případně králíkům natrhá mlíčí Kuba, husy a kachny bez vody čeká prázdná vana, žádné brouzdaliště. Zdá se že bez Milana život na farmě chípne či bude jen přežívat- jde jen o měsíc. Libuše uvaří i z mála a ty bedly budou jedlý :-)

390
rejpal
Reagovat

okkvp
To je samozřejmě možné
JanaH
předvedl to už dřív (a taky vůči Milanovi). Když utekla koza a Milan se zahanbeně nehájil, ostatní to nakonec vzali, ale Mirek několikrát vrátil téma na stůl s tím, že měl všechno vysvětlovat a blabla. Trochu to ve mě dělalo dojem, že se Milana bojí a chce ho odstranit, až nebude v ohrožení – což je právě teď. Takže možná ta scéna teď nedávno je o tomhle.

391
rejpal
Reagovat

Anta
Hadí firma – to je farma samotná.

392
okkvp
Reagovat

Dušínek může být rád, že mu Milan s Kubí pomohl od Davida ….
Už jsem to snad psala – imho pro Mirka je boj s Milanem zcela zásadním bojem o pozici hlavní autority. Milan sice všem leze krkem, ale uznávají, že nejvíc rozumí chodu – tomu, co by se mělo dělat a jak (a je/předvádí neutuchající pracovitost – „takovej chcípák“ a zvládne víc než chlap jak hora s výcvikem)

393
babka
Reagovat

Hadí farma :-)
Já radši nepřítele čelem než za zády, abych se účinně mohla bránit, jenže to tak v životě není, jde o pakty a o překrucování informací. Oni tam u toho stolu sedí jak ignoranti s kamerou za zády a vůbec nejde o nějakoou podrobnou analýzu (dokud nepřijde Pergnerová) , co je třeba udělat dříve a co potom a kdo to udělá , kdo pomůže o harmonogram prací. Prostě to divadélko pro vnímavého diváka postrádá smysl , figurky ke hraní a já si vybrala figurku Líbu.

394
Bazinga
Reagovat

a co překvapuje mě je to, že prozatím jediný (anebo tedy jediný, u koho nám to ukázali), kdo o Tyršově roli „poslední spravedlivý“ začal nahlas pochybovat byl Michal

Milana nepočítám, ten je programově „proti všem“ :-)

395
babka
Reagovat

Taky mne baví porovnávat chcípaka brejlovitého Milana s cukrovkou se zdatným sokolem, kdo z nich asi hýká jako osel Šimon při sexu?? otázku položil Sokol pro zábavu , takže se cití méně hýkavě jako osel:-)) má to prostě s tou černoškou možná vykleštěnou už zařízený, že tuna v ČR nemohou žíti, jen se posmívat druhým a propto odpádlují smerem na jinou půlku zeměkoule. Pokud bude lampasák sokol zlý, budu i zlá já.

396
Pacička
Reagovat

Pokud dnes Milan vypadne, koho zvolí farmářem týdne?
Mohl by Libuši, ať se chudák ženská taky po dlouhé době vyspí v posteli. Libuše by ale asi za sluhu nezvolila Mirka, ona na něj asi nějak trpí, ale kdyby zvolil Michaelu, ta by Mirka za sluhu Mirka vybrat mohla. To by bylo dobré zadostiučinění za vypadnutí Milana.☺

397
rejpal
Reagovat

Bazinga
Oni zatím neměli moc možností ho odhalit. Ale jeho vláda musela asi nasadit ostatním brouka do mozku. Ale jeho hra s Libuší je pěkná. Jakoby oba měli pocit, že jsou nejsilnějšími figurami. Ona ho oprašuje a velebí, on si to nechává líbit, ale kde může, tam se o ní mimo její dosah otře. Možná, že ho ještě nepřečetla a je jediný, kdo se tam bojí.

398
rejpal
Reagovat

koho se bojí -:))

399
DD
Reagovat

No, mně Tyrš štve už delší dobu, víc než ti mladí. On ostatníma dost pohrdá, v tom si zřejmě sedli s Hudákem. A teď, jak pročítám komenty, mi došlo, že on je policajt. To mi vše vysvětluje.

400
Bazinga
Reagovat

někdo tu dával odkazy na jejich poslední deníčky a Mirek si v něm objednával zubaře.

Umím si představit, že kdyby došlo na dotaz Terezy, co se to dělo u toho stolu po kontrole hospodáře, bude Mirek tou bolestí zubu argumentovat. (on přizná, že to už začíná být psychicky náročné, ale tu bolest zubu, podle mě, zmíní). A to pro něj budou další kladné body
;-). /myslím tím kladné body, které nasbírá u soupeřů/.

402
Timotej
Reagovat

To som sa pobavil, jako Mirek argumentoval nehadat sa pred hospodarom, aby sa nedozvedel o ich nezhodach, jako by tam nenosili cele dni kapsicky s mikrofonmi a nemali tam kamery. Bystrost nebude jeho silna stranka. A to, ze ako farmar tyzdna nevedel rozkazat, alebo inac motivovat Jakuba aby pracoval, to sa ukazal ako neschopny veducej funkcie. A ked namiesto na Kubu nakrical na Milana stratil aj vsetky moje sympatie. V duelu budem drzat palce Milanovi.

403
rejpal
Reagovat

Pacička
No, to je otázka. U Milana jeden nikdy neví. Ale může to hodně zamotat. Buď bude chtít zamíchat kartami, a pak bude farmář některý z kluků. Mě by se nejvíc líbila volba Kuby, došlo by k velmi zajímavému duelu, hlavně kdyby Kuba udělal sluhou Mirka (což asi neudělá). Pokud vybere některou z žen, mohla by to být Míša (s jasným duelem). Ale to by asi vedlo k vyřazení Šárky, po čemž moc netoužím.
Takže moje přání – Kuba farmářem (a bude i veselo)
Nicméně zatím je to stále účet bez hostinského.

404
rejpal
Reagovat

Timotej
Já myslím, že tohle mají v popisu práce – hrát hru o farmáři (nemusí znát jeho identitu, ale dělat že on neví). Nejsou nijak hloupí. Ale dost diváků to žere, tak nebudou bourat Potěmkina.
DD
To pohrdání (možna spíš než to pocit, že oni jsou lepší) tam je jasné od začátku. Mirek by potřeboval být sluhou jako pes drbání. Ale kdo najde odvahu ho poslat do budníku?

405
Bazinga
Reagovat

404 – v tomhle ale souhlasím s Timotejem. To podle mě nebyla hra, Mirek tu větu „o neshodách“ podle mě myslel vážně. V tom smyslu, že na základě toho, jak se tam zhádali, vyplynulo, že Mirek funkci farmáře týdne nezvládl. A byl po-ká-rán!! ;-)

406
babka
Reagovat

Já jsem tu už povídala, jak si nechal „sokol jasný“ mazat spálená zádá Libuší, bylo to z kelímku kosmetické firmy žádné sádlo či máslo. Já kdyby mi byl někdo tak proti srsti, tak jeho péče nebudu zneuživat a otřesu se při pomyšlení že by na mne takto odporný člověk jen šáhnul. Určitě má za sebou „sokol jasný “ nějaký programový výcvik spec. týkající se vojáků z povolání kriminaliastů , akorát ta asertivita se mu nedaří .-) a vyčuhuje mu jak sláma z bot.

407
JanaH
Reagovat

Já bych si tipla, že pokud Milan dnes opravdu vypadne, dá za farmáře týdne kluka. Mohl by dát Kubího…důvodů by si pro toto rozhodnutí našel přehršel. :-)

405 Bazinga : a páč byl Tyrš po-ká-rán, neudržel nervy na uzdě a pokračování jsme viděli. :-)

408
DD
Reagovat

rejpal

Já to sleduju postupně a člověk už zapomíná, co bylo na začátku. Dřív jsem si myslela, že se tam třeba necítí mezi těma lidma, protože si je nevybral a třeba si s nima nemusí sednout. Ale teď jsem si představila, jak se člověku mluví s policajtem, který nám dává pokutu za překročení rychlosti a už mi to sedí. Prostě nadlid. Ale v tom není jen to, že se cítí být chytřejší, ale prostě on má pocit (a dělá proto vše), že to tam řídí. A Milan byl jediný, na koho to kouzlo nepůsobilo.

409
Bazinga
Reagovat

407 :-)), já to totiž vidím v živých barvách. Na stole náčelníka toho našeho náčelníka se před odchodem na farmu objevila Tyršova žádost s motivačním dopisem, aby byl povýšen do vedoucí funkce. Žádost byla doložena odpracovanými lety, nulovou nemocenskou, dobrými pracovními výsledky a motivační dopis obsahoval větu „z výsledků personálního auditu vyplynulo, že mám jednoznačné předpoklady a morálně volní vlastnosti k tomu, abych takovou funkci zvládl“…. no a pak stačil jeden hodně pracovitý, jeden méně pracovitý a Tyrš už viděl, jak jeho náčelník se slovy „ty pudeš!!“ hází jeho žádost do koše… :-)

410
okkvp
Reagovat

no a navíc je Mirda ješt opravářem zemědělských strojů, tož se sám mohl pasovat i do zdatného hospodáře….
a Milan mu tam ve všem kazí kruhy, to ješitnost musí hučet jak Vydra u Čeňkovky

411
babka
Reagovat

Sokol jasný ve fuknci farmáře selhal, to je jasný každému, ale taky trochu zpotvořená hra, že Šárka to zvládla lépe ovšem s ohledem na ni. Farmář mohl nařídit práci a pak trestat (nařídil i Libusi malovánÍ vč. motivů kam co ). Ujal se toho ukolu ledabyle a navíc sprdnul akorát Milana- jako soupeře, který má znalosti, které on nemá a navíc jak by mohl sokolík jasný pokosit tolik louky a usušit a oslíkama svést. Sokola jasného zajíma jen silová práce a navic posmívání, aby vynikl, když hodnotíí druhého za zády.

412
JanaH
Reagovat

409 + 410 : hned mám lepší den! :-DDD

413
rejpal
Reagovat

Bazinga
Asi takhle to vidím: ty vzniklé situace nejsou dány scénářem. Když něco zmastí, projeví se to na jejich životní úrovni, a jejím hybatelem je Standa. Takže nemyslím, že ty hádky jsou divadlo. Nemusí dokonce ani vědět, že hospodář je herec. Ale musí vědět, že řada věcí je jinak – že jsou pod dozorem;+ je tam s nimi štáb, v jednom sestřihu jsem dokonce viděl psa, kterému kdosi odstraňoval klíště, bůhví, kterého štábisty je. Někde ten štáb musí mít zázemí – čili některé části nám neukazují, ale obyvatelé to vědí a nesmí to prokecnout, aby nepokazili dojem.
To je trochu rozdíl proti VV – tam se o štábu a jeho šmírování mluvilo, věděli to i diváci, tady je vše uděláno tak, aby to člověk-divák neřešil, a pochybuji, že by je na to explicitně neupozornili (navíc to nejde naživo, takže všechny lapsy lze beze stopy odstranit).
Je to prostě hra, kde jsou dané kulisy, nějaká základní pravidla – a v rámci té hry improvizují herci. Jestli do toho štáb vstupuje ještě víc, nevím – a ani to vědět nechci. Taky si chci hrát.

414
rejpal
Reagovat

DD
Jedna krátká debata přesně na téma pokut a různého pohledu policistů na stejný prohřešek se mezi Davidem a Mirkem odehrála. Se závěrem, že je to jen na nich, jak se rozhodnou -:))

415
Bazinga
Reagovat

413 :-) aha, tak to jsem Tě špatně pochopila :-). pardon :-)

416
okkvp
Reagovat

413 – myslím, že citlivost na to co padne před Terezou nebo před Šámalem je i proto, že tuší, že tohle jsou zásadní momenty, které se vysílají (štáb tam sice běhá celé dny, ale co jde ven nemohou odhadovat) – tam je i hra na ven, na diváka a to i když divák nic neovlivní. Přece jen zas vylezou ven a vědí, že je spousty lidí vidí. Farma není o exotech k profláknutí ksichtu, nicneděláním a hádáním se dojít k milionu – že tam bude nějaká práce tuší snad každý.

417
rejpal
Reagovat

Bazinga
Mám to napsat líp. Mea culpa.
okkvp
Já se docela divím, jak rychle si zvykli na to, že u všeho, co se děje, někdo asistuje a teoreticky cokoli může být on air.

418
babka
Reagovat

Já mám takový pocit že si návyky přinesli lidi na farmu z předchozího života. Kuba to měl asi vždy těžké (i s rdiči) už dříve naučil se argumentovat a obhájit se. Milan to samé dříč, ale neuspešně pochopený, dalo by se s ním demokraticky pracovat a rozdělit úlohy, ale vzal na sebe těžky úděl desperáta. Libuna no já smekám klobouk na co si troufla, vypadá starší než je a dělat krmící maminu jako ona by mne nebavilo. Šárka no hledá sebe a ostatní, kdo ji v životě pomohou, v jejím věku jsem měla už děti na základce a starala se. Milá Miška, tu bych chtěla za kamarádku a vím že bych ji mohla veřit a já bych to uměla oplatit. Králíčci, hošánkové ve věku, kdy hledají dobrodružství a nic neberou vážně – život je prča. A nakonec sokol jasný v roli Dušína, ten člověk má za sebou tolik výcviku a privilegií v policatské funcï, že se raději označil za opraváře zemědelských strojů a jeho tohou je vycestovat na Nový Zéland a já mu to přeju. Jen ten milionek bych přála Libuši v jihočeské hospudce s maluvkami a nebo Milanovi, TI OSTATNÍ SI SPUSTU MILIONŮ JESTĚ VYDĚLAJÍ SVOU PÍLÍ A ROZUMEM A MAJÍ NA TO VÍCE ČASU aby napáchali v životě hodně dobra a ve věku mém nad 50 let spráskli ruce a řekli, dobrý a spravedlivý život jsem prožil. DĚJKUJI :-)))

419
Ema
Reagovat

Sleduji farmu,ale nevím,kdybych tam byla,jestli bych se nechovala taky tak blbě,jak někteří soutěžící. Já si myslí,.že nejlepší z celé soutěžě jě Terezka Pergnerová a jsem ráda,že konečně některou televizi napadlo ji oslovit. Díky moc ! Ema

420
náhodný divák
Reagovat

Nemyslím si že by Tyrš nedokázal přikázat tomu v tom kloboučku s kytičkou, aby se zapojil do práce. Spíš si myslím, že nechce – tak mě napadlo, že se mu třebas dostane odměny za vlídné zacházení – i když Šárka by třeba taky neodmítla, ale ta není tak miloučká.

421
okkvp
Reagovat

417 – já bych, řekla, že se pořád ještě hodně kontrolují

422
babka
Reagovat

420 náhodný divák
zcela určitě sokol jasný sám sebe vzhledem ke Kubovi označuje za lidumila a očekává odměnu- přeci nešlape po mrtvolách to se hnusí každému sokolovi. Sokol měl funcki a mohl nařídit konkrétní práci v lidských podmínkách každému, je to jeho chyba že to sprasil a vylil si vztek na Milanovi, který mu řekl že funkci nezvádl.

423
babka
Reagovat

Kolik bylo asi hodin na sluníčku, když šli okopávat brambory, a šárka v plavečkách se opalovala. Milan se spotil a smrděl potem víc než kadibudka.

424
Helena
Reagovat

Jít okopávat brambory v tom největším vedru mi přijde od Mirka jako dost blbý nápad. Ani se nedivím že to Kubííí odmítl – rozuměla jsem tomu tak, že neodmítá zásadně jít pracovat na pole, ale že se ta práce tam snad dá dělat i jindy.

425
náhodný divák
Reagovat

422 babka – mám na mysli zcela konkrétní odměnu, která je poskytována mužům, když si to příroda žádá.

426
babka
Reagovat

425 náhodný divák
:-)) i toto toto hraje důležitou úlohu, když si to příroda žádá – viz historie všlijakých válek s úlohou ženy v pozadí. Zdá ne že Šárka povýšila, ale neřesím to.
Mně přislo moc mile, že Libuna mluví za Mišku tak že by si zasloužila fajn chlapa, jako o inzerátu. Snad i toto Mišce tahle soutěž přinese.

427
okkvp
Reagovat

425 – myslím, že s tímhle se tady zrovna moc nechytneš

428
JanaH
Reagovat

427 : naštěstí…

429
babka
Reagovat

Helena, mám taky pocit že to bylo najust okopávat brambory za největšího slunka a Kubík to řekl, a tím má moje sympatie. Není to hra o tom, kdo více vydrží nějaké fyzické ujmy a má dost sil. U sena bych to brala jinak, to je třeba obrátit.

430
okkvp
Reagovat

Na tom poli jdou ale stíny shora dolů – tzn to už je skorem večer

431
JanaH
Reagovat

430 okkvp : pozorný divák si všimnul… :-DDD, nepozornému to musí někdo napsat… :-)))

432
babka
Reagovat

Já se na tu soutěž dívám tak, co bych zvládla a vydržla já žena přes 50 let, fyzicky nic moc síla, nikoho z „králíčků“ bych neokouzlila leda před 30 lety, vařit neumím tak jako Libuna, moje rady by byli tak akorát na prču, takže mi nikdo nevymluví že Šárka má zájem o testosterony. Jsu rozplozená po meči i po přeslici a postavila jsem dům a zasadila strom a nudou netrpím. O Kubíka a kulhavou slepici aj další marody se postrarám a vodu a jídlo přeju každému živočichu, nejsem mlsná, ale ráda si smlsnu tak jako na duelu Sára x Libuše. Dnes fandím Milanovi a zas Milanovi, brejličkovatému a zpocenému a když si sudnal brýle a žmoural očičkama byl tak zranitelný…

433
okkvp
Reagovat

431 – tak je pravda, že je Mirek ve vleku svých vášní a kdyby přemýšlel, tak Milanův časový plán (ráno po 7) byl samozřejmě lepší – jenže to tam milánkové mají ještě dost zalepené oči, sotva se plouží kolem zvířectva a v deset už je na poli pražírna

434
Helena
Reagovat

430: Sypu si popel na hlavu, toho jsem si nevšimla.
Kubííí vypadal jako že je největší horko časného odpoledne, bylo to docela přesvědčivé. :-)

435
okkvp
Reagovat

434 – to nic, ne každý je natolik v obraze i co lokace se týká, já si to také kontrolovala

436
babka
Reagovat

434 já podle stínu nepoznala nic, ale myslím že je ve mne určitý vzdor proti pochybným rozhodnutím velitelů a v tom fadím Kubovi, myslím že by vzal motiku na milost kdyby to bylo přímeřené. Nakonec práce šlechtí člověka a je z toho dobrý pocit.

437
JanaH
Reagovat

433 okkvp : soudím, že Tyrš by na seberozumnější Milanův návrh nepřistoupil ze zásady, jeví se mi být dost „zásaditým“. Nevím, jak dalece a doopravdy, ale na Farmě na to hodně hraje (nenechá se zastrašit, ovlivnit ani uplatit – bedly zbodnul a Libunu na kameru znectil… :-D).

438
hugo
Reagovat

Věřím, přes všechny zde uvedené opačné indicie – Milan vyhraje !!!!! A pak že ten večer nebude krásný!

439
XMAN
Reagovat

Taky dneska fandím Milanovi ať už si vybere koho chce…a Mirka si naštěstí vzít nemůže. I když už tu ta informace o tom že Milan dneska vypadne prosákla tolikrát že už se s tím bohužel taky smiřuju…..

440
hugo
Reagovat

439- já vlastně už také, ale třeba ho tam šoupnou zpátky a Sokolík vylétne!!

441
okkvp
Reagovat

436 – u Kubího je to trochu jako to má Tyrš s Milanovými radami – ze zásady nee+ je tam přece ten ošklivý hafík Jiřík. On je přece jen ale trošku přecitlivělý a ještě trošku línější honit svaly než ostatní. Mně v tom kloboučku a s nafučenou tvářičkou strašlivě připomíná Kalimera, jenže na to už trochu moc velkej. V mužské podobě tohle znám jen do puberty, pak už jen u slepičích dámiček – tam ale všelikého věku. U kluků i nemužů fakt ale nikdy (a že jich pár taky znám dost zblízka)

442
okkvp
Reagovat

Jen ať nám sokolík ještě vydrží, ještě je třeba si užít odhalování.
Mně by se líbilo, kdyby jim tam vrátili teďka zase všecky a jakože se spálil materiál a nutno začít od začátku znovu.
A jako bonus Zvěřina na babetě a Neluš paradajka (z té by Tyršovi slezly nehty)

443
babka
Reagovat

No já myslím že nám sokolik jasnozřivý pokazil králičky, je jedno jak jim říkáme jestli duonapřesdržku, jak se mu snaží zavděčit dolejzáním a humorem i ta bloncka šárka kozička jedna se přidala na stranu sokola netušíce že on je na černošky a v ČR vegetuje pouze dočasně, neboť má plány jasně zdrhací z této krajiny a co je české není pro něj hezké. Chudák Libuna ona ho chválí, krmí a maže záda vlastním krémem a on sokolik se příposírá u každého jejího slova a na kameru ji znectí co mu jeho sokolí sily stačí. Dosud mi uniklo čím sokolík nad ostatní vyniká, že se povyšuje nad ostatní a musí znectít Líbu i Milana. Jasný že Milan dnes vylítne a když ne budu moc a moc ráda a když ho potkám tak mu rukou potřesu. zajímavé bude koho určí farmářem on a kdo bude sluha.

444
Lenka
Reagovat

Tak na fb další Zeitungsente:
Mirek už je taky doma ☺

445
Bazinga
Reagovat

je to marný, je to marný, je to marný… :-)

446
Anta
Reagovat

401
teď jsem zkoukla, nevím, zda tuto debatu nasměrovala sama Tereza (pokyn štábu) nebo Milan začal sám, ale pokud se v tom rochní štáb za mě mínus :(

447
Lenka
Reagovat

445 Bazinga
☺ já ty šiřitele fám podezřívám z toho, že si dělají srandu, protože český divák /chtivej info/ skočí po každý blbosti ☺
takže info = blbost = obšírná diskuze se rozjede… ☺

448
Helena
Reagovat

444: Jestli je to pravda, těší mě to.
Nějak u mě tenhle dřív sympaťák ztratil glanc.

449
Anta
Reagovat

445

marnost nad marnost :)

450
Lenka
Reagovat

A už jsem se jen rozesmála při představě závěrečného duelu ☺
Kombinace „nic se v naší malinkaté zemičce neutají“ + RS předtočená cca s měsíčním předstihem (takže všichni v reálném času duelu už doma – vítěz dokonce s výhrou) = konec téhle RS moc napínavý nebude ☺

451
Jojka
Reagovat

Tak to marný patří mě !
Mám sen: Když dnes vypadne Milan,tak navrhne Kubíka a ten si udělá sluhy z Mirka a Jirky! A Michal bude sekat!

452
Lenka
Reagovat

451 Jojka
jen malinká oprava:
sluhové musí být 1ks muž + 1ks žena ☺

453
okkvp
Reagovat

447 – bych tedy řekla, že tady je diskuze obšírná už dost …

454
okkvp
Reagovat

452 – ve snu může všecko

455
Jojka
Reagovat

452 tak by to mohla být Šárka,ale ta se bude lísat !

456
Lenka
Reagovat

A RS nám nakonec vyhraje Libuška, protože je nejlepší pilař ☺
A všechny přepere ☺
O výhru se rozdělí s Michalkou a té popularita RS zajistí i nového kvalitního partnera a všechno nakonec dopadne jako klasická červená knihovna ☺
Ale vážně:
jak já bych jim přála, kdyby se tam objevili totál noví farmáři (viz SKF2), bylo by hned veseleji ☺

457
JanaH
Reagovat

Kubího za farmáře týdne bych taky viděla ráda (a od Milana bych to považovala za dobrý tah :-D). Ale Kubajz by Tyrše sluhou asi neudělal, větší pifku má na budovatele veledíla vímekterého. :-)

458
Bazinga
Reagovat

Kuba farmářem týdne by byla prča, a mi by se ještě zdála jako velká taškařice, kdyby odchozí duelant zvolil znovufarmářem Tyrše. Kubí sluha – odpírač poslušnosti, hospodář nevrátivší „mínus 30“, při dalším hodnocení „dalších mínus 30“ a ještě by jim mohl slíbit nějaké pochutiny, které by jim nepředal… a máme tady klidného sílu Tyrše rotujícího ve vývrtce :-)

459
rejpal
Reagovat

Lenka
Libuše nenechává náhodě vůbec nic. V jednom z deníčků (ten den, co ji Šárka vyexpedovala na seník) sdělila, že trénovala jak přetahovačku, tak řezivo s osobními trenéry Milanem a Míšou. A myslím, že v silových disciplínách by s ní měl problém i leckterý z pánů tam. Ke všemu má ještě dobrou paměť. Prostě těžce na cvičišti, lehce na bojišti.

460
rejpal
Reagovat

Bazinga
Mně by se nejvíc líbilla varianta Kuba hospodář a Mirek sluha. Kolik námětů na žertovné epizody.

461
Bazinga
Reagovat

460 :-)), je to skvostná představa, nepopírám :-). Mám ale vtírající se myš lenku, že Tyrš by jako sluha neměl potíž. On by si odpracoval to svoje sluhovské (což by pro něj byla brnkačka), případně by všem ukázal, že dělat věci „navíc“ mu nedělá problém… a duel by byl holčičí… Kuba by honil do práce spíš konstruktéry „veledíla – vímekterého“ . I když… já nevím. Prozatím mi připadá, že nastavení „demokratického řízení farmy“ se chytlo… :-(. Škoda.

462
Franz Ruppert
Reagovat

Krutá Pergnerová vyhání gaye Kubího z Farmy: Chceš jít domů? Odejdi!
http://www.super.cz/13420-kruta-pergnerova-vyhani-gaye-kubiho-z-farmy-chces-jit-domu-odejdi.html

A umývači nádobí Kubovi sklapne a bude klid. Nikam neodejde, protože to je pouhé naivní vyhrožování.

463
okkvp
Reagovat

špatná by nemusela být ani Farmářka týdne Líba – sluha Michal, Šárí

464
Bazinga
Reagovat

Tak… a za hodinu je to tu!! Kdo pociťuje jemné chvění kolem žaludku?

já ne! :-))

465
Jana
Reagovat

Já pociťuju spíše smutek a s odchodem Milana ( pokud byly informace pravdivé) nevím,nevím,zda mě farma bude ještě bavit….dívat se na tu naši „budoucnost národa“ mi bude působit spíš žaludeční křeče

466
Helena
Reagovat

Ale jo, přiznám se že jsem docela zvědavá.
Mám to ale trochu zkomplikované tím, že TV Nova nechytnu (žiju mimo ČR), takže během vysílání děj neuměle odhaduju z komentářů tady. Pravda, druhý den si to můžu přehrát z netu – ale zvědavost je silnější. :-)

467
JanaH
Reagovat

464 Bazinga : já jo! A proto se jdu najíst, je to z hladu. :-D

468
Helena
Reagovat

…to bylo k 464.

469
Franz Ruppert
Reagovat

465 – s tímto souhlasím do posledního písmene.

470
okkvp
Reagovat

Budeme přece sledovat i budoucnost národa Novozélandského a kdoví, kam se ta „naše budoucnost“ nakonec vypraví – třeba vycestují i někteří další a vylepší budoucnost někde jinde

471
Anta
Reagovat

nestrašte budoucností národa ! :)))))

472
Jana
Reagovat

Nevím,nevím-pořád je jich jim podobných dost a dost.Sstačí si vzpomenout na Hotel Paradise..a nebo že by vybírali do reality show opravdu jen ty největší exoty a těch normálních je většina? snad…

473
Jana
Reagovat

ok,tak odteď už pozitivněji :)

474
Proch.
Reagovat

Na titulní stránce farma.nova.cz jsou vyhození hráči šedí… a Jana Kadeřávková není.

475
Jana
Reagovat

474 Taky si myslím,že se vrátí-je to stále takové neuzavřené

476
Ludmila
Reagovat

Hm- Kubí farmář- pak jasně nebude sluhou sokol, sokola sluhou by mohl udělat jedině Milan, no a to asi neklapne, jinak by bylo možná zajimavý pokud by na seně nocoval sokol s blondýnou, třeba by nám nakonec předvedli jak funí a hýká osel

477
okkvp
Reagovat

476 – ježíš, dyť je novomanžel a z vojny něco vydrží. Akčnější model by byl imho s Michalem

478
JanaH
Reagovat

476 : to sis, Ludmilo, spletlla stránky …
http://cs.wikipedia.org/wiki/Osel

479
JanaH
Reagovat

476 : ale hýbací ani zvukové obrázky tam nejsou… :-D

480
rejpal
Reagovat

Bazinga, Ludmila
To je jasné, že Kuba by sokola za sluhu nevybral, jen se mi ta představa líbí. I s duelovým zakončením. Ale fakt je, že Milan by byl schopný farmáře z Kuby udělat.
BTW
Už jsem se prokousal k 16. dílu. Před chvílí jsem koukal na nominaci Libuše k duelu a tak teď bude báječná příležitost s čerstvou pamětí konfrontovat argumenty.

481
Ludmila
Reagovat

477- okkvp- dobře vím, je mi jasné že by byl povolnější Michal, asle sokol je chlap, tak předpokládám že by se k tomu tak i postavil (jéžíš postavil, ne ne nejsem úchyl na porno)
478- JanaH- ne ne nespletla o zvukových projevech osla začal sokol a páč mám ráda přírodu, tak jsem zvědavá
480- rejpal- tahle alternativa mě taky napadla, jestli Milan vyfičí, tak jim navztek udělá farmářem Kubího, ať se chytnou za čumec jak jsou kompletně bez něj neschopní

482
rejpal
Reagovat

Ludmila
Jenže ono by se mohlo taky ukázat, že nebude blbým šéfem. Není sice extra šikovný ani fyzicky silný, ale myslí mu to. Kdyby se radil třeba s Jirkou, mohl by překvapit.

483
Ludmila
Reagovat

482- rejpal- neříkala jsem že je blbý a možná by z něj byl nejlepší farmář protože si umí postavit hlavu a prosazovat svou (na demokracii kašle), ale v očích Milana je to budižkničemu

484
rejpal
Reagovat

Ludmila
jj, i já mám pocit, že by to mohl Milan udělat. Možná by i překonal tu krizi, kterou prochází.

485
okkvp
Reagovat

Kubí si tam ale může stavět hlavu jak chce, poslechnou jej jen holky. Zbytek z něj má bžundu. Řídit, rozdělovat práce? – no to by musel trochu vědět, která bije, a to moc neví. Kubí jako farmář – šámala klepne

Reagovat

Jezis .. ta jezibaba kdyby nemela tu bouradcu, tak se nema na co vymlouvat :)

487
Ludmila
Reagovat

485- okvkp- i to je pravda, problém by byl, jestli by ho poslechli, jinak mě napadlo jak teď koukám, Milan může udělat farmářem Libuši, ať si konečně srovná záda na pořádné posteli

Reagovat

Lol ona Terka Kubu jeste pochvali za to, ze je linej jak dobytek, ze se ohradil na Milana, kterej ma naprostou pravdu. No tak to je mazec.

489
Prochor
Reagovat

Milan s dlouhým nožem v ruce a nepřítomným výrazem ve tváři připomíná starého Brůnu. Kdyby se začak kolíbat tak beru do zaječích.
Kuba má obranu malé Kačenky Langerové z VV – nikdo si ho nevezme do duelu aby nevypadal jako srab.
Šárka dneska s vajíčkem lhala ani se nezačervenala holka jedna vykutálená.

490
DD
Reagovat

Já si myslím, že jestli Milan vypadne, dá za farmářku Libunu.

491
rejpal
Reagovat

Prochor
Ale je to dobrá obrana. Lepší než ta Libuše. A hlavě – Kuba už v duelu byl a vyhrál suverénně. Takže ty řečičky o ženských jsou spíš strach z almanachu. Kdyby byl Kuba sluhou, nikdo by se nestyděl s ním do duelu jít. Mirek by to okecal užitečností (asi pak dostane farmu lénem) Kupodivu možná s výjimkou Jirky. U něj bych čekal, že bude vybírat nejsilnějšího spupeře.

492
Anta
Reagovat

Milan s Libuší jsou teda dvojka :)
Když šla do duelu Líba, tak Milan zdůrazňoval, ať ho nedělá farmářem týdne nebo bude teror. Teď jde do duelu Milan a Líba zdůrazňuje, že má záda hnutá po bouračce (tedy chce postel farmáře týdne) :-DDDDD

493
mk
Reagovat

Ty Milanova videa vleže a šeptaje mi připadají děsně odporné :)

494
Anta
Reagovat

Koukám, že někteří farmáři se zlikvidují sami, ani nemusí do duelu :-D

495
Pattrick
Reagovat

No, jestli je takovej despota i doma :D tak se synáčkovi nedivím :)

Reagovat

A jeeeee. Milan se slozil a jeste to vytrubuje do TV.

497
Corky
Reagovat

??? Takovej dlouhej rozhovor..kazdej ma problemy ale o tomhle snad neni Farma?

498
Jana
Reagovat

496: vždyť je to jenom mezi nima dvěma :-) :-)

499
Pattrick
Reagovat

Tak proč ho živí tvl.. Tady na farma si hraje na něco co doma nedělá. Kubu by sedřel k smrti, ale synáčka ne?? Toho živí, šatí atd.. divnej člověk, fakt..

Reagovat

Corky (497): Neni, ale bohuzel je to hodne dobre tema, ktere se Nove naramne hodi.
Pattrick (499): To bys nepochopil, proc to dela.

501
Prochor
Reagovat

Milanova zpověď byla ostrá jako břitva. Terka nenalézala slov.

502
Jana
Reagovat

499-Kuba mi nepřipadá sedřenej k smrti……..

503
Pattrick
Reagovat

500 .. Co?

504
Pattrick
Reagovat

502.. Ale říkám, že by ho tam sedřel k smrti, říkal, že by makal až by se z něj kouřilo.. Ale synáčka má doma na pelechu a tady má jenom velké řeči ;)

505
Věra
Reagovat

Vzkaz pro Milana s Farmy ,má trápení se synem,mohu doporučit Léčebnu Bonus Pastor .Mám tam syna úžasná léčebna .Světlá Hora Podlesí 2O Fakt doporučuji a chci mu pomoct.Posílám pozdrav Věra

506
Ludmila
Reagovat

503- to že vlastnímu dítěti odpustíš cokoliv, i když víš, že to není dobře a pak na druhou stranu těžko odpouštíš jiným, třeba i proto aby taky nezklouzli

507
rejpal
Reagovat

Ach jo. Tyhle průniky dvou dimenzí mě přivádějí do rozpaků.

508
Pattrick
Reagovat

506.. no vidíš a já bych se ohradil s tím, že si to nejdřív srovnej doma a pak něco říkej mně když sám to doma máš takové a mně tu něco budeš nakazovat.. :)

Reagovat

Ludmila (506): Trefila si to skoro presne.

510
Mikes
Reagovat

Hm, tady píší lidi, kteří nemají doma děti? Resp. dospívající klacky? Nevědí, jaké to je, když se proti otcovské výchově postaví hloupá ženská, která v případě vlastního dítěte přestane myslet mozkem? Každý chlap holt není takový frajer, aby se sebral a řekl: „mějte se ti krásně, ale v tomhle teda nejedu“. To by se i takové mamince rychle rozsvítilo, že takhle teda ne. Anebo by se možná udřela k smrti, pokud by ji synáček v nějakém záchvatu nezabil sám.
Pro Terku to musel být pěkný šok, když to sama velmi dobře zná.

511
Ludmila
Reagovat

jo Milanova zpověď se Nově hodila, silný příběh táhne, na druhou stranu člověk pak možná víc pochopí Milanovi zvláštnosti

512
okkvp
Reagovat

koukám, co je tady siláků

513
Anta
Reagovat

Tak ten impuls dala Tereza … a jak to máš doma? …. a Nově se to opravdu náramně hodí, mě je to ale dost proti srsti.

514
jenkaa
Reagovat

504=nerozumis tomu…..a doufej,az jednou budes tata, ze ani nebudes muset.

515
Jana
Reagovat

506-SOUHLAS!

516
JanaH
Reagovat

508 : to, co tady píšeš, je slušně řečeno velice nerozumné… buď jsi ještě nedospělec nebo nemáš děti a pokud je máš, modli se, aby tě tohle (nebo jiná lapálie) nepotkalo.

Reagovat

Jezis … kdo ty Mise maluje tu pusu. to je fakt desny. Minulej tyden to same.

518
Ludmila
Reagovat

510- Mikeš- a já bych řekla, že tatínkové sice v takových případech remcaj, ale v podstatě souhlasí s tím co dělá manželka, protože můžou zodpovědnost hodit na krk jiným (jo kdyby jsi ho nepodporovala, tak je z toho kluk už venku, kdyby ho nepodporovala matka bude ho s velkou pravděpodobností podporovat otec), tyhle předpotopní názory o tom matka- otec nesnáším, jinak souhlas s tím, že dokud člověk nemá vlastní odrostlé dítě tak těžko pochopí

519
Pattrick
Reagovat

514.. Když mu tatínek podá pořád pomocnou ruku, tak jak se pak takový člověk má nějak zamyslet nad svým chovaním ;) Někdo holt má velká řeči akorát, ale skutek utek :) Když tady do TV říká, jak synáček je doma, nepracuje, on ho šatí atd. tak není nic lehčího, než prostě si postavit hlavu (což na farmě dokazuje, že umí) a dát mu ultimátum .. Holt tatínek asi nechce :)

520
Pattrick
Reagovat

518.. Takže kdyby si měla takového fracka, tak ho máš doma a živíš. Když pak říká, že jsi ho ještě okradla o peníze. Tak ho pořád máš doma a strkáš do něj peníze na drogy?.. Nevíme jaké to tam je, ale přece všechno má svou mez. A když tam jsou problémy od roku 2002, tak ten má sakra velké nervy :)

521
Jana
Reagovat

520-věci jsou složitější než si myslíš…..

522
Ludmila
Reagovat

Nevím co bych dělala, kdybych byla v takové situaci, naštěstí se to mého strašího dítka netýká a to druhé ještě do tohohle věku nedorostlo, ale co vím, určitě bych se ho snažila chránit a nejspíš i v situaci, kdy by si to nezasloužilo, vlastní krev je prostě vlastní krev, jo v případě, že by to potkalo někoho z mého okolí, tak bych nejspíš byla chytrá jak je potřeba být tvrdý

523
Ája
Reagovat

jak se mi Jirka první týden líbil, tak teď ten jeho samolibej ksicht nemůžu ani vidět

524
bonbon
Reagovat

nějak mi ten duel není příjemnej…to pokřikování a tak…ponižující…:/

525
jenkaa
Reagovat

Nechápu,proč mohou radit.

526
Jana
Reagovat

523-tak to máme stejné

527
Icecube18
Reagovat

Toho teplouše a Jirku bych nakopal do prd.le

Reagovat

Milan na to sel sikovne … rozhodne to nikdo necekal. Pokrikovani bylo naprosto zbytecny. Sel na to hodne dobre strategicky. Sranda by pouze byla, kdyby na stejnou taktiku pristoupil o Michal. Pak by to byla docela patova sitace a Terka by musela prijit s novyma pravidlama :)

529
bonbon
Reagovat

bože ten Jirka….tvl na facku!spratek!

530
okkvp
Reagovat

Jiřík je na pěst (pro mě)

531
Chord
Reagovat

Jirka nejlepší!!! Mlan je vůl :D Dopadlo to nejlip jak to mohlo

532
Pattrick
Reagovat

Ten Jirka je mistr světa, fakt že jo… Takhle to bylo i na slovácích, prostě takticky na to šli..

533
Mikes
Reagovat

Milan se brání dobře, jenom nechápu ty mladé, že jsou tak neféroví a pomáhají mladému, místo aby ocenili, jak se Milan umí bránit (toho naopak urážejí). Prý férový boj .. jak si to ten kretének Jiří představuje? Že si stanoví podmínky tak, aby vyhrál on?

534
lada
Reagovat

ta bukvice je na pres drzku. jeste jak ma tu maslicku, no ja padam.

535
Corky
Reagovat

Jirka je takovej hajzlik, neskutecnej…

536
Miluna
Reagovat

jejda, co to tam matka tereza mlela zase??? zdá se mi to, nebo je fakt mimo?? a proč tam rozebírá a omlouvá milana? jako může děcka milovat, jak chce, ale pokud se takhle podobně chová i doma, tak to je mazec….

537
náhodný divák
Reagovat

Po dnešku – je zde ještě někdo, kdo by nenakopal tomu blonďatýmu namyšlenýmu hovadu řiť ?

538
jeny
Reagovat

Hm tak to Milanovo gesto při odchodu bylo fakt hnusný. Je to opravdu divnej člověk.

539
Miluna
Reagovat

Mikes, takže tam měli oba dva viset na kůlu třeba týden??? To mi moc férové nepřijde teda…

540
Prochor
Reagovat

Takže se vrátí Vanilka.

541
Chord
Reagovat

Černovlasá Jana je zpět! :D

542
okkvp
Reagovat

Libuš mluvila v upoutávce o Šárince? – jsem se nedívala, jen zaslechla – mi něco důležitého uniklo???

543
Icecube18
Reagovat

Mam pocit že se vrátí bruneta Jana

544
Jana
Reagovat

O Janě-myslím si téměř stoprocentně

545
Pattrick
Reagovat

Miluna.. Ano ;) dokud někdo neudělá chybu nebo se nepokusí o něco, tak jo = )

546
okkvp
Reagovat

Milanovi bude doma líp, tihle hajzlíci by mu ten ozdravej pobyt stejně proměnili v peklo na zemi a jedno už má (a není mu co závidět)

547
Ája
Reagovat

537 – přála bych mu potupu v duelu, ale obávám se, že to ještě nějakou dobu potrvá než se přestanou s Michalem a Tyršem poplacávat po zádech jací to jsou borci a pánové tvorstva a půjdou si po krku…

548
jeny
Reagovat

Jen ať se Jana vrátí, ať ukáže farmaření a může třeba odejít v souboji jako všichni. Ať má Libuš o kom vykládat.

549
JanaH
Reagovat

530 okkvp : pro mě taky, možná i dvě bych mu dopřála.

Ani nevím, jestli ho může omlouvat jeho mládí a to, jak tady prve napsal rejpal, že nemá kindrštůbe…

550
Ludmila
Reagovat

Duel myslím k něčemu byl pro Michala, tipla bych, že si po prvé v životě sáhnul na dno a třeba začne přemýšlet jinak, i sám řekl, že tam Milanovi ruce budou chybět, fandila jsem Milanovi ale je pravda, že je to dost zvláštní člověk a atmosféra se tam kapku vyčistí no, jinak Michala nabudili Milanovi řeči a proto vyhrál a fakt si myslím že asi získal novou zkušenost, že kdy ž něco chci musím o to usilovat a není to lehký + to někdy bolí (dobrá zkušenost a k této výhře mu blahopřeju)

551
Jana
Reagovat

Ale Libuš měla pěkně zklamaný výraz v obličeji,když se Terka zmínila o návratu určité osoby.No bodejť by ne-zas o soupeře víc…:)

552
jeny
Reagovat

546 okkvp
Není to žádnej ozdravnej pobyt, on jim to taky neulehčoval a choval se jak největší hulvát a hovado.

553
Jonatána
Reagovat

Jirka je na zadupání do země a Kubíkova červená mašlička…ten Milan ho sice urážel, ale vlastně nebyl daleko od pravdy – je to něco mezi ženskou a chlapem. nebo spíš chlapečkem. Vytahování Milanova soukromí mi vadí. je sice fajn, že vím, že možná není takový absolutní magor, ale myslím, že tady by to mělo být o tom, jak se chová na farmě, ne, že má doma velké starosti. A určitě se vrací černovlasá Jana – vzhledem k hodnocení Líby, že je tak strašně hloupá, to ani nikdo jiný být nemůže :-). Tak to by tam mohla být trochu bžunda. A jinak rekap Bazi byl opět dokonalý a výrazně vtipnější než to, co probíhalo na obrazovce.

554
okkvp
Reagovat

Michal, ale bojoval urputně až mi překvapil. Publiku jednoznačně kýbly ledu (nebo tu nádobu z kadibudky) do kalhot a Milanovi čest

555
Miluna
Reagovat

a ještě k Jirkovi…sice má samolibý výraz v ksichtu, ale aspoň si stojí za svým…ne jak Kuba, který před duelem nesnáší jak Milana, tak Michala a oba by je vyrazil a pak tam nadšením skáče po Michalovi…to mi přijde dost křivé..

Pattrick – no dyť říkám…viseli by tak klidně týden :-)))

556
JanaH
Reagovat

Teď jsem hodně zvědavá na to, jak si naši odborníci na rostlinnou i živočišnou výrobu budou radit…

Vzduch se možná vyčistí, ale dlouhé trvání ta idylka mít nebude.

557
Jana
Reagovat

Vydrží jim to než vypadne Kubík a potom se z nich stanou opravdoví soupeři…..

558
babka
Reagovat

Milan dostal mnohem lidštější tvář a Jirka ji u mne nadobro ztratil. Nakonec i ten Michal se choval přiměřeně a Milanovi při odchodu krvavýma dlaněma zatleskal.

559
Ludmila
Reagovat

551- zklamaný výraz měli i ostatní

560
ThyBaumont
Reagovat

550 souhlas, Michal nebude špatnej kluk, jen se vzhlédnul k prostředí, které ho deformuje. Jen netuším, proč má Brno takovej pech a vysílá do reality show takový zmetky :-)

561
jeny
Reagovat

558
No on se asi Milan k němu nechoval zas tak dobře. To by musel Jirka říct sám, jen si myslím, pokud by měl svého syna takového, jako jsou tihle frajírci, byl by šťastnej.

562
Mája
Reagovat

No, tak se sledováním končím. Hlavní aktéři, kteří něco uměli a makali (a byla s nimi i sranda) jsou pryč a zbytek, jako trapné lyžování po trávě, nevýrazný Míra, falešná Šárka a nemakačenko vítěz, mě skutečně nemůžou za krásných letních večerů u držet u bedny.

Leda, že bych škodolibě sledovala, jak to jde s farmou od deseti k pěti, doufám, že kráva porodí bez asistence, jinak by jí mohlo jít o život a že se nikdo nezraní při stahování králíka. Hodně štěstí „kocourkovští farmáři „:)

563
hugo
Reagovat

531-když ti schází rozum, máš alespoň zapojit pozornost, snad by jsi pak tak hloupě nepsal… i když , někdy nepomůže nic.

564
Anta
Reagovat

555 ano Kuba mě taky překvapil.

Chce aby odešli oba a pak se ohromě vítá s Michalem, o Šárce řekne, že ji tam nechce protože mu rozkazuje…. ono se asi na něho jinak ani nemůže, pak by asi nedělal vůbec nic nebo jenom to o čem je přesvědčen, že ho to příliš nezpotí a neunaví.

Po tomhle díle mám averzi spíše na Kubu než Jirku, ale ještě uvidím, jak to budu mít po shlédnutí necenz verze a nebo se z toho taky vyspím :-DDDDDD

565
Jojka
Reagovat

Michal momentálně nasává pražský vzduch a to VIP prostředí ho zdeformuje určitě.

566
babka
Reagovat

561 neměli vytahovat až tak podrobně Milanovo soukromí. I TV má mít vkus a dbát na ochranu soukromí. Možná že jak se Milan svěřil se mu ulevilo, nevím.

567
rejpal
Reagovat

Tak to byl masakr. A nejen ten duel.
Nechce se mi řešit Milana, to zatažení domácích problémů do hry mi k tomu pro teď vzalo chuť (a není to chyba Milana). Spíš ke dvěma epizodkám:
Kuba – jeho výrok k Šárce byl evidentně zástupnou věcí. Tam jde o jeho pozici uvnitř dua Libuše-Šárka. Měl by se buď vykašlat na obě nebo se do jejich sporu nenechat zatáhnout. Nemusí si vybírat. A jeho vítání Michala, kterého by před pár hodinami nejraději viděl také doma, no, asi ho Milan těmi řečmi při výběru soupeře hodně naštval.
Jirka – tahle závěrečná póza byla sice upřímná, ale Milan nebyl obecním čertem, aby si nezasloužil důstojný odchod. Bylo to na pár facek a s podobnými projevy bude mít v životě problémy. A možná i na farmě.
A do toho se jim vrací Jana. Což je svým způsobem dobře, počty se vyrovnaly a genderová strategie se může rozjet. Teď do toho nejvíc promluví Milan výběrem farmáře. Fakt jsem zvědavý, jak to zaonačil.

568
estor
Reagovat

532..nesoudila bych Milana..nikdy nevíš,co Tě potká a jak to zvládneš..dneska jsem slyšela,že myslet je dobrý,ale vědět lepší a Ty zjevně ještě nevíš..přeju Ti,aby Tě nic podobného nepotkalo :)) a Jirka je fracek..třeba ho čas napraví,zatím si myslí,že pobral moudro světa :))

569
okkvp
Reagovat

566 – já myslím, že si sice ulevil, ale přidalo trochu rezignace

570
irena
Reagovat

Souhlasím s tím, že to má Milan doma těžké, radit můžeme, ale kdo to nezažil nepochopí. Co mi vadilo hodně je že tu svou domácí bezmoc Milan kompenzuje pocitem moci tady – a vůbec mu to nešlo. Kubí by se z něj určitě nesložil. On Milan i Kubí jsou si v něčem podobní (a trochu cimrmanovští) – jeden tam šel pracovat a oni tam jsou lidi, druhý tam šel poznávat nevím co ..a ona je tam práce :)

571
JanaH
Reagovat

567 rejpal : mám stejné pocity…
A Milanův výběr mě opravdu hodně zajímá.
Proti Janě bude nejspíš většina už předem zaujatá.

572
Pacička
Reagovat

Je mi smutno z těch lidí, co tam zůstali. Michalovi výhru v duelu přeji, není to takový hajzlík jako Jirka s Kubou, palce jsem sice držela Milanovi, ale Michal byl lepší.

573
ThyBaumont
Reagovat

první noc bez Milana.. no spali jsme déle, protože nás MIlan nerušil, jen ten kohout nás budil. Bych se vsadil, že ho sežerou dřív než Blaženu :-)

574
rejpal
Reagovat

JanaH
Jana bude asi dobrou lovnou zvěří. Přes všechny svrchní i spodní proudy jsou už na sebe zvyklí. To by musela být jiná povaha než ona, aby tohle zlomila. Má jedinou výhodu – je psychicky odpočatá a najedená -:))

575
okkvp
Reagovat

573 – pak sežerou „koně“, prasata i krávy ;-)

576
Joj
Reagovat

JanaH tak ja ti to prozradim,koho Milan zvolil za farmare,nahravam to a pri Milanove skladani dopisu jsem to zastavil a bylo videt,ze vybral Libusi.

577
Anta
Reagovat

567 rejpal
souhlas, už jsem to psala, vytahování těchto bolavých věcí ze soukromí je mi proti srsti.

571 JanaH
taky jsem zvědavá na farmáře týdne, ale podle komentáře, že to bude velké překvapení, to může být Kuba anebo taky Michal.

578
JanaH
Reagovat

576 Joj : :-) zítra budeme vidět. I vědět. :-)))

579
okkvp
Reagovat

576 – nekaž nám tu spekalace (nicméně jsem to tak dost tipovala)

580
Angel
Reagovat

Škoda, Milan je venku, fandila jsem mu, ale Michal byl prostě lepší, zasloužil si výhru.
Zato Jirka se zase předvedl, to je fakt sprostý.
Aspoň, že se vrátí Jana, snad bude nějaká sranda.

581
Scalex
Reagovat

Docela by se mi líbilo, kdyby Milanovi prozradili návrat Jany a on určil farmářkou týdne právě ji… ale nebude to tak.

582
jeny
Reagovat

No nakonec nám to Kubíček ještě celé vyhraje. Zatím se dokáže ze všeho vykecat.

583
JanaH
Reagovat

571 Anta : nechci ti brát iluze, ale už tady máme zaručenou informaci…přímo od zdroje… :-D

584
estor
Reagovat

..na Milana bych tipovala Kubu,to by bylo docela k popukání,ale asi to bude Líba :))

585
DD
Reagovat

576 – mně to bylo jasné, že zvolí Libuši, pokud vypadne, protože s ní měl přece jen nejlepší vztah. Aspoň ji ochrání před tím, aby zas byla sluha a pak hned šla do duelu.

586
Anta
Reagovat

574 rejpal
A nebude mít Jana první týden v případě ženského duelu nějakou imunitu ?

587
Angel
Reagovat

Na farmáře tipuju Libuši, aspoň by se konečně pořádně vyspala :)

588
Joj
Reagovat

Jana byla na operaci,ne? To su zvedavej,jak se bude takhle brzo po zakroku pretahovat lanem nebo rezat kladu. Nebo si ji nebudou brat do duelu tak jako Kubicka? Libuse zas vytahla bolavy zada,to aby ji uz nikdo nevolil za sluhu,aby se nemusela krcit na seně…

589
Mikes
Reagovat

518 – Lidko, to nemá s nějakými předpotopními názory nic společného.. Ono to platí i obráceně, znám i stejné stížnosti žen. Výchova by nicméně měla být jednotná, s tím asi budeš souhlasit. Někdy rozmlazlují dítě tatínkové, jindy maminky – nevím jak je to v populaci rozdělené. Nic proti, pokud nejde o zásadní či jinak důležité věci, v těch by měli stát jednoznačně při sobě.Pokud se však ukáže, že jeden z rodičů prostě nemá rozum, měl by se ten druhý prostě postavit na zadní a odejít. Bohužel, starší generace otců má v sobě pořád moc zodpovědnosti a raději ustoupí (ovšem ne proto, aby to potom hodili na krk ženě), mladí už jsou jiní, jsou poučenější.
Nechci ale hodnotit případ, kdy dítě propadne drogám, nemohu soudit co neznám. Ale tam muselo dojít k nějaké chybě už dávno, ještě předtím, než se kluk k drogám dostal. A vždy je za tím výchova rodičů, kdyby byl kluk zapojený pořádně do práce, na drogy by si ani nevzpomněl. Prostě měl mít nějaký režim, povinnosti – a dovedu si představit, jak maminka říká „jen ho nech, vždyť má za sebou tu autonehodu, ať si odpočine“, otec následně raději sklapl – a tohle teď mají doma.
Mmch, zrovna teď jsem na iDnesu narazil na případ syna Čáslavské, který zavraždil svého otce. Ta vražda jde plně na její triko, což ona dodnes ani stínem neuzná. To její vysvětlování je otřes. To na rozdíl od jejího syna, který dnes přiznává, že to od něj vražda byla a svého činu lituje (ona dodnes ne – a že by to nebylo tím, že ženské prostě chybu nepřiznají?). Ale to až po 20 letech, kdy se ukázalo, že jej matčina výchova zavedla do slepé uličky.

590
JanaH
Reagovat

586 Anta : mohla by ji mít. Nevypadali nadšeně, pokud je to ona, kdo se vrací. A budou se jí chtít určitě zase brzo zbavit.

591
jeny
Reagovat

Pokud bude farmářkou Líba, tak si myslím, že sluhou bude Michal se Šárkou.

592
ThyBaumont
Reagovat

trouba Tyrš taky plkal při souboji ( Milane ty sedííš!!!) něco o fait play.. jako by nestačilo, že si na fyzickou soutěž vybral Michal o 31 let staršího chlapa. Bože, ten člověk mě tak vytáčí.

593
Ludmila
Reagovat

589-Mikes-ach jo proč mi to děláš, začnu číst příspěvek a říkám si ano má pravdu proč to tak nenapsal rovnou a ani bych neštěkla a pak do toho zase zamotáš -jak maminka říká „jen ho nech, vždyť má za sebou tu autonehodu- to je tak šílen+ě zjednodušující, rozhovor s čáslavskou jsem četla a to co tobě se mi taky honilo hlavou (že ona si nedokáže přiznat pravdu), ale těžko soudit, nebyli jsme tam a nevíme jak to tam fungovalo

594
esko
Reagovat

Tak nějak čuchám, že ta Libušina poznámka v upoutávce vůbec nemusela patřit nově příchozí.

595
jeny
Reagovat

592 ThyBaumont
No on by tam Milan mohl sedět další hodinu, protože je o hodně težší než Michal. A do duelu si vybral Milan Michala, to snad bylo jasné. Na přetahování se Milan těšil a chtěl ho, sám to řekl.

596
Ája
Reagovat

a nevrátí se jim ta ztracená koza? :-D

597
ThyBaumont
Reagovat

595 o něj mi nejde, jde mi o blba Tyrše.

598
Ludmila
Reagovat

597- vtipný by byl silový duel sokol tyrš versus Kubí , jak by se Míra dušín asi tvářil a férově by zhodnotil a zohlednil fyzické znevýhodnění Kubího

599
Reagovat

596: To by byla pecka. Ono by to i sedělo s tím, cí říkala Libuše: že je to živý tvor ale že je strašně hloupá nebo jak to bylo :-)

600
jeny
Reagovat

597
No tak teď si myslím, když tam už není Milan, tak že bez Tyrše by šla celá farma do kytek. Nebo že by Líba všechno zvládla?

601
Anta
Reagovat

596 vždyť jó, ale ne ztracená, ale odvezená :-D

602
rejpal
Reagovat

Anta
Myslím, že spíš imunita nebude. Ale nevím to, nechci být rychlejší než světlo a nepátral jsem po ničem, co „ještě nebylo“.

603
irena
Reagovat

Milana nelituju, udělal si to sám. Pokud to, co tam předváděl, byla strategie, pak vybral tu nejhorší z možných. Ať chtěl dokázat něco sobě, své rodině nebo vyhrát peníze….“proti všem“ strategie nefunguje. Role nepostradatelného, těže pracujícího a zároveň přátelského by ho dostala podstatně dál.

604
Ludmila
Reagovat

601- a příští duel bude na téma kdo rychleji sežere almanach, mohla by vyhrát koza

605
jeny
Reagovat

603
Souhlas

606
Scalex
Reagovat

Těžko to bude koza, když Libuše říkala: „Je to lidskej tvor a každýho lidskýho tvora si musíme vážit, ale ona je tááák hloupá!“

607
irena
Reagovat

599 – Líba neříkala živý tvor, ale lidská bytost, takže koza to asi (bohužel) nebude

608
Pacička
Reagovat

595 Jeny Milan řekl, že chce prohrát s chlapem, proto si vzal Michala, jinou možnost neměl. Do duelu se on sám neposlal, poslal jej tam Mirek, protože se jej bál jako nejsilnějšího soupeře.

609
Mikes
Reagovat

539 Miluna – a proč ne? To se měl nechat jen tak převálcovat. Prostě bojoval svými zbraněmi, Michal zase svými

610
irena
Reagovat

:)
O minutu později než Scalex, ale koza to tedy opravdu nebude

611
okkvp
Reagovat

Jinak si myslím, že přetahování bylo poprvé a naposledy … osobně, kdybych si měla vybrat, tak beru raděj dvě klády na sebe

613
Ludmila
Reagovat

611- přetahování bylo fakt maso, myslím, že do téhle disciplíny už nikdo dobrovolně nepůjde

614
rejpal
Reagovat

Mikes
Já o tomhle problému něco vím. Bylo to v hodně velké blízkosti, bylo to hodně drsné. Ale ten člověk z toho vybředl, je 18 let naprosto v pohodě, dostudoval, naučil se čtyři jazyky a je evidentně za vodou. Z valné části díky jeho mámě, která nastavila jasná pravidla hry (a vzájemnému vztahu obou).
Jenže na tyhle věci není univerzální recept. Co zabere v jednom případě, nemusí fungovat jinde. Vím ale určitě, co nezabírá – ustupovat. Tam je to na sto procent. Milana mi je lidsky hodně líto, on navíc vede těžký boj sám se sebou. Ale dost už o něm pro tuto chvíli.
Vrátím se ještě ke Kubovi. Zase se ukázalo, že člověk může být inteligentní, ale v momentě, kdy zabředne do emocí, jedná jako naprostý pitomec. Měl o Šárce mlčet. Skutečný důvod by stejně neřekl, a to, co řekl, nedává smysl. A zadělal si. Šárka byla zaskočená, tohle evidentně nečekala, a může mu to dát sežrat, až bude situace vhodná, protože se k němu vždycky chovala hodně nadstandardně a její spor s Libuší není sporem Kuby, dokud do něj sám nevstoupí (což udělal). S Libuší se stejně zase pohádá a bude sám. A pak se ještě rád nechá vyřadit. No, ostatním a většině diváků to zjevně vadit nebude, ale duel s dopředu odevzdaným člověkem jaksi nemá šťávu. A nepřináší ani velké blaho vítězovi.

615
Anta
Reagovat

614 rejpal
Co se týká Kuba versus Šárka naprostý souhlas.

616
divačka
Reagovat

Já bych bývala byla radši, kdyby vypadla Libuše. Z čistě sobeckých důvodů – chtěla bych vidět kdo a jak zvládne kuchyni. No ale odchod Milana pro mě taky dobrý – uvidíme, jak dlouho jim vydrží to seno, který nadělal.

Ten sáhodlouhej rozhovor o Milanově soukromí se mi nelíbil – když tereza viděla, kam se to stáčí, měla to utnout. Byť chápu, že má osobní pochopení.

Bude-li farmářem Libuše, za sluhu udělá buď Jirku nebo Michala. Mirka bohužel ne, netuší, že si v něm hřeje hada na prsou. A služkou bude Šárka. Jsem zvědavá, jestli Libuše v pozici farmářky konečně opustí kuchyň. Obávám se, že ne a štve mě tím, protože mě ochuzuje o jeden aspekt hry.

Osobně jsem si tipovala, že Milan udělá farmářkou Míšu. Ta by za služku zvolila Šárku, ale za sluhu? Fakt nevím. Koho myslíte, že by Míša volila za sluhu?

Když jsem viděla chlapce u kůlu, připomněli mi Old Shaterhanda. Ten ale neměl podkovu nýbrž tomahawk.

Taky by mě děsně zajímalo, co jedí. Nemají maso, vajíčka, tak nic zapékaného. Mouku si asi nějakou melou, ale je to jen žitná nebo mají i pšenici? To furt střídají vařené brambory s bramboračkou?

617
rejpal
Reagovat

Návrat Jany byl bohužel jasný a dávno předem prozrazený jinde, takže překvapení je to asi jen pro lidi tam. Myslím, že Mirek bude zase mít ochotnou naslouchačku. Už si ji zpracovával předtím, tak se jen vrátí k rozdělané práci. Libuše farmářka – za normálních okolností by pokračovala destrukce ženského osazenstva, ale protože určitě udělá sluhou Šárku, a je tam Jakub, který tuhle hru muži-ženy hrát nebude, je otázkou, kdo bude tím druhým. Tipnul bych Jirku. A on může skončit v duelu, pokud je Mirek hráč a bude chtít využít situaci a zbavit se ho (ale i tak bude hlasování velmi zajímavé a nejisté). Pokud ne, má Šárka šanci na záchranu tím, že vybere Janu, jinak po triu blondýn nezůstane ani stopa. Zkrátka, nový hráč je pro Šárku něco jako deux ex machina. Jinak bych její osud viděl hodně černě.

618
jeny
Reagovat

608
Mirek si ho vybral za sluhu. Do duelu ho poslali ostatní, Michal je poloviční tintítko, ale měl větší bojovnost a nechtěl to prohrát. Kuba tam je snad za chlapy a za chlapy taky bude soupeřit. Takhle by si ho do duelu nevzal nikdo.
Milan byl nepříjemný patron a pokud si myslel, že bude všechny prudit a oni si ho nevyberou jak za sluhu tak do duelu, tak byl ještě hloupější, než jak vypadal s tou oholenou tváří.

619
Lenka
Reagovat

Tak se jen přidám k těm, kteří si myslí, že Milanovo soukromí do vysílání téhle RS nepatří (mohl mít jako každý slabou chvilku, koneckonců trápení s dětmi je opravdu velké trauma, které si rodič nese až do hrobu… ale tohle tam nova dávat nemusela :-(
Milanova zvolená taktika v přetahování s klukem vysportovaným, hodně mladším?
Proč ne?
Je pravda, že jsem poprvé, co na farmu koukám, viděla Michala jaksi v akci ☺ ve smyslu určitá námaha ☺
A už se jen můžu přidat k těm, co se děsí, kdo z těch zbylých na farmě se bude pořádně starat o zvířátka…
S ohledem na Malinu (?Jahodu?) doufám, že ji nenechají na pospas těm šmudlíkům, co se chovají jako na dětském táboře… mašlička jí při telení nepomůže ☺

620
rejpal
Reagovat

divačka
Jen k tomu rozhovoru. Myslím, že to nebyla chyba Terezy, tyhle rozhovory (před duelem zvlášť) lidem pomáhají. Ale nic nenutilo štáb to celé pustit. Pro hru samotnou (obraz o Milanovi) by stačily dvě obecnější věty, najít by se daly. Člověk teď ani nemá chuť mu drbat hlavu.

621
Ludmila
Reagovat

617- ají tam přeci ten lunchmeat, jinak jsem si vzpomněla ohledně jídla na babičku s dědou (z vesnice), přes týden jedli brambory, fazole, kukuřičnou kaši, lokše (placky z mouky), maso bývalo jen v neděli když se nedělá a světí, babi napekla než se v neděli šlo do kostela po neděli opět strava bez masa, jo a moje oblíbená vajíčka – neexistovalo míchaná, na měkko a pod, vajíčka šly jen jako součást do těsta

622
Mikes
Reagovat

592 – přesně tak! Byl to neférový souboj, a oni by mu chtěli diktovat podmínky, za nichž se má nechat porazit. Zrovna tihle, co zatím nic neikázali.

593 – Ludmilko, já mám o tom konfliktu info od přímého svědka (pocházím totiž z Jeseníku) a vím naprosto přesně, jak to tam probíhalo. Navíc jsem znal jak otce tak syna, a to byl tak nepředstavitelný debil, že i ten Jirka z farmy je proti němu školáček.
A že jsem do toho zamotal maminku … ježíš, víš kolik takových případů znám, kristepane, vždyť jsem v tom dělal. Zrovna tak jako znám hnus chlapy, kteří klidně opustili manželku kvůli postiženému dítěti (ale zrovna o tom tady řeč není, že). Prostě svět je takový a určité generalizace se z toho dají odvodit. A třeba případ Čáslavské, kterou jinak všichni znají jenom jako „naší Věrku“, je až extrémně ukázkový … a přitom neměla vůbec žádný důvod, kromě toho, že je mignutá a muselo být vždy po jejím.. A tak se dnes nestydí lhát o manželově alkoholismu. To je prostě hnus.

623
okkvp
Reagovat

Míchala by za sluhu asi podle mého volila mezi Jirkou a Michalem, což po tom duelu by imho asi „vyhrál“ Jirka. Ale možná by překvapila – vzpomínám jaký náhled má na Kubího a vlastně moc nevím.

624
Lenka
Reagovat

616 divačka ☺
ty jsi mi dala ☺
kůl, Olda Šetrhend… v porovnání s těma dvěma z farmy ☺
poprskala jsem si monitor
(Lex Barker byl svého času velký fešák a idol)

625
JanaH
Reagovat

614 rejpal : já o tomto problému, bohužel, taky něco vím…stalo se v rodině (širší) a dopadlo to tragicky. Nezabíralo a nezabralo vůbec nic, absolutní bezmoc… Kdo to sám neprožil nebo neviděl na vlastní oči, měl by šoupat nohama a být zticha. Tím nemyslím tebe, ale některé z „rádců“.

626
Lenka
Reagovat

622 Mikeš
ráda tě tu vidím (jj, tempora mutantur nos et mutamur in illis) ☺
kašli na VČ, rozeber účastníky ☺
třeba u Milana by mě zajímalo, jak jsi ho viděl ty … aneb mužský pohled ☺

627
Karla
Reagovat

Pro mě dopadl duel tak jak jsem začínala chtít po rozhovorech s „empatickou a všechápající Terezou. Michala nemusím ale Milan měl v hlavě již jedinou myšlenku a to dostat se k možnosti ty ostatní tyranizovat.

Milan se v reálu nebude příliš lišit od své prezentace na farmě. To ale nikdo.

A nejvíc na ránu opět Jirka…

628
rejpal
Reagovat

Lenka
Byla to klasická pasivní rezistence. Já bych ho nenutil vstávat, mohli si u kůlu posedět až do rána a vyříkat si vzájemné bolístky. Stejně by to nakonec někdo nevydržel. Příště třeba ukotví na kůl provaz jinak, aby se neskřípl. Ale myslím, že lano už může být jen ve dvou případech – když bude v duelu Šárka nebo Kuba (ale nevím, jestli by kluci proti němu nešli kompromisně spíš do dřeva, tohle by jim na prestiži moc nepřidalo a my chlapi jsme ješitní).

629
Karla
Reagovat

623 okkvp

Pokud by byla Michala farmářem tipuji za sluhy Michala se Šárkou. A možná by se děly věci :-)

630
Ludmila
Reagovat

622- pokud jsi je znal blíž dohadovat se nebudu, jak jsem říkala, já takový blízký náhled nemám a tudíž se ani nechci dohadovat
pokud jde o generalizace, je mi jasné že se dají vyvodit a mají své opodstatnění a souvisí s nimi leckterá vědní disciplína, ale já je ráda nemám, lidé kteří s takovou generalizací (myslím osoby co se někde něco dočtou) neumí pracovat, pak docházejí k zjednodušujícím závěrům a proto se (myslím generalizacím) v soukromém životě a debatách ráda vyhýbám. Tím ovšem neříkám, že ty s fakty v generalizované podobě neumíš pracovat, věřím že umíš a tudíž si to neber osobně

631
Lenka
Reagovat

627 Karla
Jirku nám střihají tak, že by mu člověk fakt přes čuňu dal ☺
mně u něho dneska zaujalo ale něco jiného – ty jeho divně šikmoučký očička… až jsem pojala podezření, jestli chlapec nemá předky z dáááálného východu ☺

632
okkvp
Reagovat

631 – vzpomeň na turky na Moravě (aneb podobných typů je tam dost)

633
Ludmila
Reagovat

626- Lenka má pravdu, zkus Mikesi rozebrat ostatní mužské osazenstvo, ať vidíme mužský úhel pohledu

634
leona
Reagovat

Mrzí mne, že vypadl Milan, je vždycky chybou v RS, když vypadne někdo výrazný … duely jsou nastaveny tak, že starší nemají moc šance, i když Libuše to dokázala, mladší mají víc šance, teda kromě almanachu. Kdo mne dneska nejvíc naštval byl Jirka, škodolibý, nechutný frajírek. Chytrosti moc nepobral, ale má pocit, že je mistr světa. Michal mne nijak moc nevadil a nevadí, škoda, že nebyl v duelu Jirka a nevyfičel. Dávat někoho zpět v průběhu hry mi přijde nefér.

635
rejpal
Reagovat

Karla
Michal je taky možný, ale nevím, kdo z těch dvou leží Libuši v žaludku víc. Možná je to 50-50. Ale může taky zataktizovat (hloupě) a dát Mirka, aby si pojistila duel Šárky (a ještě tím prodloužila život Kubovi). Což přesně při své hadí misi udělala Šárka s Milanem, ale on to nepochopil (přitom Šárka se mu snažila nepřímo vysvětlit hodně dlouho, že je to taktická volba, nechtěl nic slyšet, bral to osobně).
Kdyby se ty baby tam dokázaly vykašlat na hada (a had na lovce hadů) a chopily se nového poměru sil, byla by to šance i pro Libuši, vyhnout se duelům. Stačilo by dát Míšu, tu by asi do duelu neposlali. Je to takový sjednocovač tím, že nevyvolává konflikty a chová se ke všem slušně, jakoby to ani nebyli soupeři.
Takže shrnuto – hráčsky nejchytřejší volba Míša-Kuba, nejhloupější Šárka-Mirek.

636
Karla
Reagovat

631 Lenka

jo, Jirku nám hezky předhazujou ale přesto – neunese pozici toho, z koho se šprýmuje, a ano, je to takový exot :-) Ale je fakt, že já s ním dnes souhlasila ohledně hodnocení Milana po duelu

637
rejpal
Reagovat

leona
Jenže Milan vůbec v duelu být nemusel. Bylo to jeho sebedestruktivní chování, které ho tam dostalo. On se tam v podstatě nominoval sám.

638
Lenka
Reagovat

636 Karla
a já zase ne ☺
(aneb co člověk, to názor)
ono se v jeho věku postavit do takového duelu s klukem o 30 let mladším není sranda, tam už musel taktizovat… utahat ho jinak ☺

639
DD
Reagovat

Mne mrzí, že Milan vypadl, i když v opačném případě by se to na farmě dost přiostřilo. Když na něho nedávno Tyrš pokřikoval, že on sám si tam nepřišel nic dokazovat, napadlo mne, že to Milan asi musel někdy při řeči na sebe říct. No a po té zpovědi (nelíbí se mi, že to odvysílali) si myslím, že on je vnitřně fakt hrozně nešťastný a ty silné řeči jsou póza. Jel si tam asi odpočinout od problémů doma s tím, že ho ta práce bude bavit a přitom by měl naději na nějakou výhru. Jenže to nemohlo dopadnout pro něj dobře, nevím, jestli se doma dobře srovná.

640
Karla
Reagovat

638 Leni :-) Dobrá, beru ale já raději ty bojovníky. A je mi jedno jestli duševními počiny či těmi manuálními. Rejpal napsal věc se kterou souhlasím – Milan se nanominoval sám do této pozice a sám si to prohrál. Milan si nechtěl vzít Kubu, prý protože to není chlap ( dle mého se bál almanachu), vybral si proto chlapa a měl dle toho bojovat :-)

641
Ludmila
Reagovat

Pokud bude Líba farmářka, je myslím naprosto jasné, že si za sluhu vybere blondýnu, za normálních okolností by si asi vybrala i Michala, ale po dnešním duelu si nejsem jistá, třeba zohlední jeho zranění a pak to vypadá jenom na toho blonďatýho turka

642
Karla
Reagovat

635 rejpal – ok, zajímavý pohled. Uvidíme :-)

643
Ludmila
Reagovat

docel jsem zvědavá koho by si ten oplácaný turek vybral do duelu

644
Zorro
Reagovat

To pretahovani bylo stupidni. V almanachu maji vsichni stejnou sanci, v rezani dreva taky (maji tam spoustu klad, kazdy se to muze naucit). Ale nikdo nemuze za 4 tydny tak zesilit, aby se vyrovnal tem silnejsim. Je to nefer. Navic ta soutez byla bez rukavic (takze je v pristich dnech Michal nepouzitelny pri tezke praci, kdyz ma kuzi na rukou uplne sedrenou). K tomu jsou spatna pravidla (jeden taha, druhy jen sedi a je zapreny).
Milan byl jen nic moc herec a hloupy strateg. A cholericky prudic k tomu. To vsechno prevysuje nad jeho pracovitost. Jsem rad, ze ho Michal porazil.
Ted by mel vysmahnout ten bu*ik Kuba – neco tam slizkeho, falesneho, leniveho a odporneho se vidi malokdy.
Fandim Michalovi, Sarce a Tyrsovi. Nevadila by mi ani Misa.
A velky palec dolu Tereze. Tak dlouho z Milana dolovala jeho rodinnou situaci, az se dockala a cely stab se radoval. Hyeny.

645
Scalex
Reagovat

Mně trochu přišlo, že si Milan přišel na Farmu dokázat, že chyba je v ostatních, že on ji při výchově neudělal.

646
Lenka
Reagovat

645 scallex
to jsou hrušky s jabkama (a švestky k tomu) ☺

647
divačka
Reagovat

Proč mám tak nějak pořád pocit, že kdyby měl Milan dobrý vedení, tak se bude chovat jinak. Mám pocit, že kdyby mu šéfoval někdo, kdo má přirozenou autoritu, znalosti a dokáže ocenit práci jiných, tak Milan pojede jak fretka a bude vrnět blahem. Konečně – viděli jsme, jak moc se ho dotklo, že Mirek neocenil jeho práci.

to byla další věc, kterou se u mě sokol shodil. Jirka je nafoukanej cynik, ale dokáže ocenit práci druhých – O Libuši řek, že by za ní musely bejt dva, a u Milana podobně.

648
Scalex
Reagovat

646: Jedno L stačí. 8^) Proč myslíš? Mně to přijde jako legitimní důvod. Resp. jeden z důvodů, Milan jich měl nepochybně víc, některé vědomé, některé méně vědomé a tenhle patří mezi ty méně vědomé. Podrobněji to rozeberu zítra v rekapu.

649
Lenka
Reagovat

644 Zorro
ale i takhle se dá vyhrát RS ☺
jestli ti trdlíci pojedou dál stylem „Kubího si do duelu nevezmeme, to nás není důstojné, my jsme chlapi a on ne“, tak (logicky) tam Kubí zůstane jako poslední ☺

650
Karla
Reagovat

645 Scalex – ano, přesně to si myslím též. Dle mého je Milan přímo talent na to, že si v životě vyrábí situace, ze kterých odchází jako poražený.

651
Lenka
Reagovat

648 Scalex
ad a/ omluvla za dvě „L“
ad b/ nechápu, proč kombinovat důvod účasti v RS (kde jde o peníze) složitou úvahou s jakýmsi ověřením si výchovných metod v rodině… ☺
toho člověka neznáš osobně, dovozuješ (stejně jako my ostatní) z pár záběrů v tv, takže tyhle quasipsychologické rozbory se mi opravdu moc nezdají ☺

652
Manny
Reagovat

My jsme se s manželkou shodli na tom, že mít takového fotra, jako je Milan, tak si jdeme okamžitě šlehnout. By se měl nejdřív podívat nazpět, jestli ty děcka k drogám nenavedl atmosférou, kterou vytvářel během jejich dětství a dospívání…

653
Mikes
Reagovat

614 rejpal – jó, už 18 let je naprosto v pohodě? On dostudoval??? Tak proč dělá v Jeseníkách lesníka? Pokud vím, tak práva nedodělal, což mu patrně otevřelo oči aspoň v tom, že tudy cesty nevede. Souhlas jen s tím, že dnes je to úplně jiný člověk. To ovšem nic nemění na tom, že běžný mladík nemajzne někoho mýrnyxdýrnyx boxerem, natož dokonce svého otce, se kterým se jinak vůbec nestýkal, protože mu to maminka nedovolila (pouze do dětí hustila svou nenávist k němu). Když předtím na otce poslal toho primitiva Leskovjana, aby vyprovokoval tahanici či rvačku. Ten si kupodivu odseděl pár let, ačkoliv v tom byl jinak dost nevinně.
Maminka mu nastavila jasná pravidla? A kdy, když prvních pár let trávila v jakési léčebně, protože se od ní odvrátila většina slušných lidí.

654
JanaH
Reagovat

653 : rejpal píše úplně o někom jiném… nejspíš ze svého blízkého okolí… chjo…

655
Bazinga
Reagovat

rekapitulace visí a diskuse je otevřena :-)

656
Mikes
Reagovat

626 – máš pravdu, Leni. Jenže já už se mezitím naučil se na celé RS a jeho účastníky dívat jaksi s nadhledem – je to takové akvárko a já se tím jen bavím, nechce se mi je odsuzovat ani je velebit, prostě se jen dívám, co nám telka namíchá.
S tím Milanem je to od NOVY surový podraz, teď toho asi lituje. Jinak to má holt těžký, těžko říci, kde se stala chyba, i když určitou představu mám, protože takových případů (zdaleka ne tak tristních) pár znám. Problém je v tom, že vy, ženský, jste strašně startovací, jakmile zde hodím právě ten mužský pohled. Protože vy jste přece ve všem dokonalé a za všechno zlo můžou chlapi.
U Milana už chápu jeho pohled na ty mladý, nevycválaný spratky. Prostě mu svým namistrováním (nám přece nikdo nebude nic vykládat) připomínali syna.
Co se týče ostatních mužských tam, celkem se shodnu s tím, co tady píšete. U ženských mi vůbec nevadí Libuše, sympatico je Míša. U Šáriny mi něco nesedí, takové bych se raději vyhnul.

657
rejpal
Reagovat

Mikes
Mnou popisovaná kauza nemá s tou tvou společného nic. A dal jsem to sem trochu pro odlehčení, protože jsou i v životě případy, které skončí dobře. Čímž pokládám celou věc za uzavřenou.

Přidat komentář