Panáček v reality show

Farma (16.7.): Velení na farmě přebírá …

16. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4929 w=420]

Sára a její parta dlouho řezala do Libuše, ale trám pod jejím zadkem přeřízla jako první právě druhá jmenovaná. Tak moc Sára tlačila na Farmě na pilu, že zanedlouho táhla kufr směr Stříbro. Ještě poslední úkol – napsat dopis a určit farmáře. Jeho jméno všichni očekávají s napětím.

Ráno po duelu




Ranní ptáče Milan kosí trávu. Zatím není farmář týdne a tak si práci nakládá jen sám sobě. Kosu si naklepal, ale zatopit zapomněl. Libuše tři týdny ovládala přes kuchyň ostatní, ale je rozhodnuta se jí vzdát. Zatím však jen pořád vyhrožuje a drží se tam jako blecha v kožichu.

[singlepic id=4930 w=420]

Malá exkurze do místního kravína jí neuškodí. Dokonce se rozhodla krávu podojit. Ta ji vítá po svém. Kus voňavé hromádky a mávnutí ocasem vykonalo své. Kráva je ohleduplná, Libuščiny pochroumané ruky se nedotkla, ale brýle to stejně odnesly. Čistotná kuchařka se pucuje nad lavorem, doufám jen, že nepoužívá hadr na nádobí.

[singlepic id=4931 w=420]

Kubík vstal a je nevrlý. Šíleně nevrlý a hladový. Není čajíček, natož snídaně. Nechápe, že si někdo dovolí chystat oběd dříve, než jemu nachystá snídani. Plná pusa komentářů, ale sám se k dílu nemá.

Bezvládí pokračuje

Farmářka týdne už kašle na nějaký řád a disciplínu. Ani ona nemá chuť někomu posluhovat v kuchyni, raději okopává zahrádku. To je snad jediná činnost, u které ji poslední dny vidíme. Po včerejšku je pěkně protivná, ani u stolu nechce sedět s ostatníma. Bude jíst bokem, utrhuje se na Michala, který se jí shání po židli. Válka Michal vs. Libuše pokračuje, už zase posílá Libuši do duelu. Aby tam nebyl dříve než ona. Mirek v zápalu pracovního procesu utrpěl lehké povrchové zranění, sanitka ani hlášení o úrazu na vyšší místa nebude potřeba.

[singlepic id=4936 w=420]

Kuba má plné bříško, je ochotný dokonce asistovat při stloukání másla. Přidržuje máselnici a asi v duchu sní o chlebě s máslem. Když není dostatek práce, zbývá čas na pomlouvání. Dnes se Jirka obul do Milana, ovšem jak jinak, za jeho zády. Probírá znechuceně jeho hygienické návyky. Manikúra a pedikúra kuchyňským nožem mu nejdou pod nos. Viděl, ale nenapomenul, chvályhodný charakter.

Maskot farmy

Koupili si slepice na vejce a zjistili, že jsou to vyřazené chuděrky z drůbežárny. Jedna se snažila zachránit život snesením vajíčka, ale neznalostí farmářů skončila na talíři.

[singlepic id=4938 w=420]

Podobný osud čekal i její kolegyni. Ve slabé chvíli ji jmenovali maskotem farmy a trest smrti se tímto odkládá na neurčito. Libuše apatické slepici vyrábí dlahu na chromou nohu. Slepice zvládá pár kroků. Možná by to chtělo nějaký malý výměnek, kde by měla klid. Opeřenec se musí bát hlavně Michala, ten tvrdě prosazuje její sežrání. Milan se přidal, ale zbytek hlasoval pro milost, takže zatím si musí nechat zajít chutě.

Listonoška Tereza

Plačka Šárka se bojí, že Sára nesplní slib a určí ji za farmářku. Terka má dnes hned tři dopisy a lahvinku v otřesném balení. Milan má svátek (18. 6.), je potřeba mu pogratulovat.
Dopis od Sáry: Domů se jí nechce, i když práce jí rozhodně chybět nebude. Teskní za farmáři, radí ukončit hádky a pletichy. Těší se na maminku, mobil, sluchátka, steak a pořádnou pařbu. Vyhrožuje tělesným trestem Šárce, pokud boj vzdá a klade jí na srdce péči o svého Méďu.

[singlepic id=4935 w=420]

Farmář týdne – Mirek. Není překvapený, očekával to.

Tereza předává zbylé dva dopisy. Jeden pro Jirku a druhý pro Kubu. Sice není hospodářem, ale zadává úkol – vyrobit poštovní schránku. Není ochotná vláčet se s dopisy až ke stolu. Možná se minula povoláním. Česká pošta také velmi neochotně doručuje, oznámení ve schránce o uložení na poště je běžná věc, i když adresát sedí a čeká doma.

Vlna emocí

Jirkův dopis je od přítelkyně a obsahuje i sladký pozdrav v podobě kousku čokolády.
Kuba je tak dojatý, že nemá sílu dopis otevřít. Upadá v hysterický pláč a končí na rameni Libuše. Pláče a pláče, není k utišení. Někdo mu umřel? Ne, jen uviděl fotku svojí milované Haničky. Jistě, je gay, jeho láska je fenka. Těší se plnému zdraví, ale Kuba vyvádí, jakoby už byla v psím nebi.

[singlepic id=4932 w=420]

[singlepic id=4933 w=420]

[singlepic id=4934 w=420]Hanička

První valná hromada po zvolení

Mirek si přebral od Šárky své nové obydlí i s poklady, které musí týden střežit. Je čas, svolat první schůzi.
Na farmě vládla demokracie, anarchie, šikana a teď je čeká tyranie! Řevem imituje Milana a zase v klidu pokračuje dál. Nebude nikomu nic zakazovat, co koho baví, ať si dělá dál. Sluhové budou muset plnit úkoly a ten z farmářů, který vstane jako první, ho bude budit. Zavádí novinku – společné stolování. Pokud nezazvoní zvonec, nikdo nesmí ke stolu. Na závěr padne Mirkův dost nevhodný dotaz-rozkaz, ohledně dělení Milanova dárku. Milan nemá nic proto konfiskaci, jen by chtěl kapku nechat jako mazání na bolavá kolena. Tímto gestem si Mirek pokazil reputaci hned první den vládnutí.

Kuba konečně pracuje

Dopis vyvolal u Kuby takovou vlnu emocí, že se pustil do práce. Asi by mu měla chodit pošta 3x denně. Sám vyrobil poštovní schránku, dokonce bez pracovního úrazu. Možná si u řezání recitoval Wolkerovu Poštovní schránku a dílo mu šlo dobře od ruky.

[singlepic id=4937 w=420]

Hlavně v klidu

Milan vstává se slepicemi, zaslouženě po obědě zařezává, jen poněkud hlučně. Šárka se povaluje na dece s Michalem a předčítá mu z almanachu. Neměli jste možnost vidět, jak jí Michal vyčítá, že udělala chybu, když nechtěla být farmářkou. I jí to asi začíná docházet. Libuše vyrábí lapač duchů a negativní energie.
Aby se nenudili, utekla jim Jiskra a vesele si pobíhá kolem stavení. Podle záběrů to vypadalo, že se na procházku bez doprovodu vydala i jedna z krav.

[singlepic id=4939 w=420]

Michal s Jiřím sice podojili, ale scedit mléko se jim nechtělo, raději sedli k jídlu.
Libuše, ač neustále vyhrožuje, vlády nad kuchyní se vzdát nechce. Sádla jeprý nedostatek, ale i přesto se jí zdá másla zbytečně moc. Michaela chce mazat na chleba sádlo, Jirka máslo, kdo se v tom má vyznat. Libuše plánuje na druhý den bramborovou kaši, takže ji asi opět uvidíme nad hrnci. Co kdyby nějaké máslo odprodali? Jirka by měl chuť i na sýry.

Svátek je potřeba zapít

Kuba nechce slavit Milanův svátek, hlavně ať jim odevzdá flašku. Milan teskní po funkci farmáře týdne. Sní o teroru a moc rád by sen převedl do reality. Minimálně týden musí zůstat jen u snění a práce. Na Milanovo zdraví si připíjí všichni, Libuše smočí aspoň rty.

Příště uvidím, jak Mirek určí sluhy, a na tapetě bude Jirka a jeho chování.

Necenzurovaná verze tentokrát byla pěkně strohá. Chvílemi černo, chvílemi záběry na štáb. Opakování hlasování o slepici, takže je jasné, že se točí opakovaně, až je scéna zahraná podle představ režiséra. Jen o deset minut delší než ofic. díl, ale ten byl dnes zajímavější. Michal vyrobil jesle na seno ve chlévě.

Zdroj www.voyo.cz

Anketa

Dejte hlas svému favoritovi, bude zajímavé sledovat, kolik kdo má příznivců.



Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 279
1
Lenka
Reagovat

Ajdo, pěkný rekap ☺
Plačka, Wolker, typy vládnutí…
Jen mi ještě vrtá hlavou, kde se na farmě vzal lanšmít? viz info (tuším) Jirky?
Nemají tam baštit jen to, co si sami vyrobí? ☺

2
okkvp
Reagovat

Pěkně napsáno :-) že by Nova zkoušela co ji zajímající se diváctvo ještě sežere (s tou necenz verzí), příznak toho, že zájem platících malý,nebo snad, že slovenský štáb sejří česká dramaturgie?

3
Maro
Reagovat

V 0:18 měl Jakub 4% no jo i já jsem pro něho hlasoval my gayové musíme držet při sobě.
Jinak i já jsem byl z toho trochu v šoku, že Kubí brečel kvůli fotce pejska, ale také bych chtěl upozornit, že to takoví lidé jako je on to mají v životě trochu těžké (narážky lidí na jeho povahu…) a to na celkovou psychiku nepřidá. I já jsem si zažil své, ale dneska už to přehlížím.

4
Prochor
Reagovat

Děkujeme Ajdo – jseš rychlejší než smrt.

5
Proch.
Reagovat

Milan měl svátek v pondělí 18. června, takže 4 týdny zpoždění…

6
Mikes
Reagovat

zkouška, nebere mě to

7
Mikes
Reagovat

Hm, tak bere, v minulé diskuzi mi to nevzalo tohle:
186 – jo, Míša vypadá jako správná koc, ale už ve věku, kdy jsou ti správní chlapi pro ni pevně někde uvázaní a hlídaní. Ti volní jsou svolní pro spíš jen krátkodobý vztah, teda obvykle.
Je to zvláštní, ale chlapi spíš sáhnou po něčem takovém, jako je Šárina. Pokud ještě není vdaná, pak bude asi fakt asi děsná protivka nebo nebude na kluky.

8
dessin
Reagovat

Mikesi, s tim nebranim jsme na tom stejne :)
a s tvym nazorem nesouhlasim – ve veku Misi je dost chlapu po rozchodu a opet volnych, po ty tricictce se to lame…

Ajdo, diky za postreh se psem, ja mela take pocit ze Jakubovi napsali ze umrel… aspon tak se choval.

Jinak bohuzel opet dil, kde vime kulovy o vztazich. S kym je tam kamarad napriklad Michal? Co si mysli chlapi o Srace a jejim breceni (sama rekla ze ji tam maji za placku – tak kde jsou jejich komentare), nejaka reakce na vypadnuti Sary?, rozumi si Milan s Libusi kvuli veku nebo ani to ne? atd.

Takze: koho tipujete na sluhy? Ja se obavam ze opet Milan…

9
haha bimbi
Reagovat

Mikeši! Zase psychologický rozbor jak to maj chlapi?? :-DDD Teda co se týče Míši a Sáriny, jsou to tak rozdílné bytosti, že srovnávat je a eště tak sexisticky (jako jakej chlap po který sáhne a že tamta už je zřejmě podle tebe za zenitem…) – a co takhle kdyby si ty chlapy vybíraly samy holky a nečekaly, kterej trouba po ní „sáhne“ a nebo dokonce na žádnýho troubu nečekaj?? Napadla tě taková možnost? Ale to jen tak na okraj.. Já tedy nejsem žádná zavilá fanynka Mirka, ale zřejmě má masovou oblibu (viz anketa). Mě připadne takovej neslanej nemastnej a uvidíme, koho určí za sluhy, jestli místní „seniory“, tak to zrovna vrchol taktiky a chytrosti nebude.

10
dessinka
Reagovat

me to take stale nebere.

Mikesi, nesouhlas. Ve veku Misi je zas spousta chlapu volnjch, pac jsou po rozchodu / rozvodu.

Jinak stab bohuzel opet nezklamal. Nejaka reakce lidi na odchod Sary? Utesoval nekdo Kubiho nebo si mysleli ze to prehani? Co rikaji na Mirka jako farmare? Rozumi si Milan s Libusi? S kym kamaradi Michal? CO rikaji na ubulenou Sarku? Na koho se Sarka ted upne kdyz nema uz ze zenskych na vyber?…

kdo bude vasim tipem na sluhu? ja doufam ze ne znovu Milan…

11
Jitka
Reagovat

7- ale ale, já jsem stejného věku, rovněž nezadaná a jsem hodná a milá holka:-))) prostě někdy nemáš kliku potkat někoho prima. takže bych Šárku nijak neshazovala.
rekap dobrý, Kuba byl zbytečně moc hysterický, já vím, že je to o povaze, ale co je moc to je moc. Schránka se mu ale povedla hodně, měl ji dost vymakanou. Byla jsem uplně překvapená, že to zvládnul, jen jestli ta jeho nepracovitost nebude spíše nějaká póza nebo lenost než nešikovnost:-)
Na Mirka jako na farmáře jsem zvědavá, mohl by tam někdo konečně vládnout rázněji. Libuška mi už začíná jít trochu na nervy, trochu nám pytlíkobroukovatí:-)
Milan mě leze na nervy pomalu ale jistě. Jako je chvilkama i zábavnej, ale začíná to přehánět. V normálním životě bych ho nazvala žlučovitým dědkem. Já takovýdle brblali moc nemusím.
Milan s Jirkou mi přijdou čím dál zajímavější, obzvláště Jirka, jsem zvědavá, co se z něj dneska vyklube.

12
Jitka
Reagovat

Oprava: Milan „mně“

13
Ufonka
Reagovat

Kuba překvapil se schránkou. Překvapilo mě že věděl k čemu nářadí použít a pracovat s ním. Čekala bych hrubě zbušenou krabici hřebíkama.
Nemile překvapil vyžadováním snídaně bez náznaku, že by čaj dal sám uvařit a o něco se postaral.
Divila jsem se Libuši, že mu nic neřekla.

14
Ajda
Reagovat

Technika si postavila hlavu, dessin a kocour se jí nějak nelíbí. Bohužel vás nikdo v noci nevytáhl ze spamu, takže vás to možná později házelo rovnou tam automaticky :-(

8 dessin,
Michal je v necezurované verzi nejvíc vidět s Šárkou.

Nechápu, proč si raději nedají záležet na jedné jediné, ale pořádné verzi. Odvysílají minimum a lákají na zázraky, které od necenzurované verze nikdo čekat nemůže. Poslední její díl je kvalitou i obsahem katastrofální.

15
rejpal
Reagovat

Ve světle poznámky k necenzurované verzi by mě docela zajímalo, kolikrát musel Kuba zabrečet, než byl štáb spokojen.

16
Lorinka
Reagovat

Vážení, Mirek jako farmář by měl říci: Od dnešního dne se bude starat a vařit ,vždy jeden vybraný člen. Byl bych zvědavý, jak dlouho by vydrželi bez jídla, kdyby vařil uplakánek Kuba, který asi neumí uvařit ani čaj. Za to, co tam udělal, bych mu nedal ani vodu. A ještě, přinést do domu nadojené mléko a ani ho nescedit, to už hrozí z infekcí. A mléko by se mělo převařit. Také jsem to tam neviděl.
Sluhou bude zase a opět Milan s Libuškou, protože si všichni uvědomili, že to jsou silní hráči. Já osobně bych chtěl Kubu a Šárku. Mohli by si poplakat spolu, aby je nikdo neviděl. Hodně zdaru.

17
Frodo
Reagovat

11 – tak to máš fakt blbý, protože dle vyjádření mluvčího mužského plémě – „tak pokud ještě nejsi vdaná, pak budeš asi fakt děsná protivka nebo nebudeš na kluky.“

Když ti chlapi to mají občas tak roztomile černobílé…:-)

18
Jitka
Reagovat

17- :-) no, tak já se za to začnu stydět:-))) a zamyslím se nad sebou, jestli opravdu jsem tak protivná a nehezká nebo že by na holky?:-)) bohužel jsem se s tímto myšlením setkala i u spolužaček na třídním srazu – ty mi nabízely kontakt na klub jen pro holky:-)))

19
Frodo
Reagovat

3 – Maro, proti gayům obecně nemám vůbec nic, kdyby se chovali normálně, ale gaye typu „Kubí“ bohužel pár znám a je to jako přes kopírák, že mi je z nich fakt nevolno, takže se vůbec ale vůbec lidem nedivím, že jak sám píšeš, mají „narážky na jeho povahu“ a že jim to na celkovou psychiku nepřidá? Věř mi, že těm, kteří se pohybují v jejich blízkosti taky ne!
Vždyť gay je přece v podstatě uplně normální člověk, je to jeho věc s kým spí, takže vůec nechápu, proč se většou nou ch o v a j í tak nějak nenormálně a tím sami vytvářejí svůj obraz, protože to jestli jsi gay nebo nejsi, pokud seš jinak normální kluk je dnes téměř každýmu celkem šumáček….

20
Frodo
Reagovat

18 – však jo, stav se tam a uvidíš :-)))

21
Scalex
Reagovat

Ajda: necenzurovaná verze v podstatě není žádná verze… je to vlastně pracovní materiál, který je jen nahrubo sestříhaný pro potřeby hlavního (televizního) střihu. Tj. je to taková vlastně předpřípravná verze, kterou pak střihač dostříhá do finální podoby a doplní o hudbu a voiceovery. Případně se ještě podle potřeby dohledají další záběry, když je to potřeba (proto je občas v televizní verzi něco, co v necenzurované nebylo). Takže výroba necenzurované verze vlastně ani není výroba něčeho navíc, to se prostě jen předhazuje pracovní materiál fanouškům.

22
DD
Reagovat

Já nevěřím, že ten lenivý Kubíček by byl schopný vytvořit sám takovou schránku a to bez elektřiny, ještě i naměřit a vyvrtat těch pět děr. Myslím, že štáb se s nima musí děsně nudit a tak byl někdo hrozně rád, že si mohl pohrát se dřevem a zabít nudu.

23
odepsana
Reagovat

tak ja uz si s vama asi nepopovidam :(

24
odepsana
Reagovat

a hele…tady dessin… no, kazdopadne opet me zklamal zaznam.

Jake byly rekace lidi na duel, co rikali ze Libuska zustava? S kym se snazi kamaradit Sarka kdyz uz ji zadna holka nezbyla? S kym to tahne Mirek, jak reaguji lidi na Kubicka, proc nic z toho nevidime???

25
Scalex
Reagovat

DD: viděl jsi, jak těch pět děr vypadalo. V detailním záběru je vidět, jak mu to lítalo, evidentně si je předem nerozkreslil. Vypadalo to stejně, jako kdybych to vrtal já, pročež naprosto věřím, že to dělal Kubí, protože moje manuální zručnost je na srovnatelné úrovni.

27
XMAN
Reagovat

Já myslím že Mirek se teď bude chtít zbavit kluka a Libuši tím pádem ještě nechá být, takže podle mě určí za sluhu buď Jirku a nebo Milana, ty považuje za silné soupeře. Michal a Kuba ho asi nemůžou moc ohrozit. Z holek to bohužel vidím na Míšu, ale klidně by to mohla být i Šárka. Mirek bude chtít konečně chlapský duel a navíc sám vypadnout nemůže, tak toho využije. Už z toho důvodu Libuši za sluhu nezvolí, protože ta by měla pravděpodobnsot dalšího duelu opět velkou. Takhle to aspoň vidím a vyvozuju já podle toho co kdy Mirek řekl a prohlásil, tak uvidíme jak daleko budu od pravdy.

28
Vladus
Reagovat

Zajímalo by mě,jestli někdo z režie čte naše příspěvky. Asi ne,protože úroveň odvysílaných dílů je čím dál tím horší a horší. Není pomalu o čem diskutovat. 1/3 reklama,1/3 pláč Kubího a 1/3 ostatní. To jsou ale profici na bačkoru. Když se konečně něco děje- volně pobíhající kráva- tak se nic dalšího neděje. Libuše spadla na výměšek krávy-ale kdo tu krávu pak dodojil?Jedině Mirek měl posměšný komentář o téhož příhodě-ubohý!Skoro každý tady máte řeči o Libuši v kuchyni,ale je tam vůbec někdo kdo by se do ty kuchyně hrnul?I ta Libuše má hlad a ta raději něco udělá sama. Přestaňte ji neustále přetřásat z krze věk,co kdyby tam byla vaše máma,taky jednou zestárnete a tím přece život nekončí. 50 let není v dnešní době žádná staroba. A že šla do soutěže je od ní obdivuhodné.

29
jenka
Reagovat

Je směšné jak Libuši vyčítají, že se zašívá v kuchyni a při tom si nedokázali sami ani uvařit čaj. Farmář by měl rozdělit práci nejen venku, ale v kuchyni také nebo se kluci vaření bojí?

30
XMAN
Reagovat

Farmáři podle mojí oblíbenosti:
1. Mirek a Míša – nerozhodně, remíza…..
3. Milan
4. Michal
5. Libuše
6. Šárka
7. Kuba
8. Jirka

31
karl
Reagovat

3: Me na gejich nevadi ani kdyz se chovaji zsenstile, proste kazdej je nejakej a kdyz tim nikomu neublizuje tak ok. Co je ale fakt humac je kdyz si predstavim 2 chlapky jak si ho tam vzajemne strkaj, to je proste nechutny. Tim chci rict ze mi gejove nevadi, vadi mi kdyz si predstavim co delaj :-)

32
Vladus
Reagovat

31-proboha co to je???To je jen tvoje představivost. Každý má nárok a touží po lásce-ať je jakékoli orientaci a co spolu dělají je jen jejich věc. To tě taky může zrušovat namalovaný nebo vytočení akt ženy nebo muže a tvoje představivost tě zavede do hnusáren a odsoudíš vše.

33
rejpal
Reagovat

Odchod Kuby by mě fakt mrzel. Je to on, kdo dává té hře trochu dadaistický rozměr a v tom je nenahraditelný.

34
BlondynaZLondyna
Reagovat

Já nevím… když si představím, co všechno si navzájem lidi mohou dělat, tak to by mi muselo bejt šoul z 99% populace. Do toho, co kdo s kým dělá v posteli, mi je houby, pokud se to zrovna konkrétně netýká mé osoby. Ale do toho, jestli se člověk vedle mě chová jako dementík, do toho mi i něco je. Ale je fakt, že Kubíka by si tam pro povzbuzení morálky měli jako maskota nechat co nejdýl.

35
DD
Reagovat

33 – rejpal – mně nevadí Kuba jako takový, stejně tak bez Michala a Libuše už by tam všichni (a my doma taky) spali jak broučci od nudy. Mně vadí, když Libuši nadávají za to, že jim furt vaří, Milanovi, že furt pracuje a přitom Kubíčkovi se vyhýbají a hýčkají si ho. Když si ho David vybral do duelu, všichni se na něj dívali jak na vraha neviňátek. A zřejmě, dokud tam budou holky, to bude pokračovat. To mi vadí.

36
XMAN
Reagovat

Škoda že David v duelu s Kubem prohrál, rozhodně by byl pro Farmu daleko přínosnější a mohli s Mirkem vytvořit silnou spojeneckou dvojku a vyřadit spoustu silných soupeřů, i když pokud by se David dostal někam výrazně dál než se dostal, tak by asi paradoxně došlo na lámání chleba a stali by se největšími soupeři sobě navzájem.

37
Vladus
Reagovat

35-tvůj názor zcela uznávám a připojuji se k němu. Taky si myslím,že Milan nechce svou pracovitostí nikoho štvát,ale taky se nechce nudit a tak raději něco dělá.

38
BlondynaZLondyna
Reagovat

Proč rejou do Libuše a Milana? Vždyť nám to dala Sára písemně – nebavila ji ta práce tam, ale ten pokec po večerech :)))

39
rejpal
Reagovat

DD
Copak, že oni si nadávají, to je jednak ponorka a tak trochu nedostatek představivisti. Je jim navařeno, tudíž to neřeší. Řeší, jak moc je Libuše falešná, a sami nejsou jiní. Musí takoví být, jinak by šli brzy domů. To patří ke hře a nevadí mi to. Jedna věc je ale fakt – někteří lidé opravdu dokáží čířit negativní energii. Pokud tohle dělá Libuše (a nemusí to být ani záměrně), pak není přirozeným řešením bědování nad její falešností, ale vytvoření aliance za účelem odeslání dotyčné zpět k rodině. Zatím to moc nefunguje, Libuše je zdá se mazanější než si většina myslí, a tak se může stát, že většina farmářů půjde čerpat pozitivní energii domů a ona tam zůstane.
A vždycky bude odlišný pohled hráčů na své soupeře než nás diváků. My se chceme bavit, část z nás někomu přímo fandí – ale jim může třeba vadit, když někdo nedodržuje nějaká nepsaná pravidla (třeba že si někdo čistí špínu za nehty kuchyňským nožem nebo ostatentativně maká, když druzí mají siestu).
Já spíš nechápu Milana. Kdyby byl ve Vyvolených, chápal bych ho – diváky si svým chováním získá určitě, ale tím, že prudí ostatní, si řiká o duel, ale při tom to nevypadá, že by do něj chtěl. Ale nevadí mi. Nemusím tam s nim být.

40
Kathrin
Reagovat

Ahoj všichni, chtěla bych někoho z vás, kdo má přístup k verzím bez cenzury poprosit, jestli by to nedal na ulož.to nebo někam jinam, kde by bylo možné to stáhnout, popřípadě to zkouknout online. Díky ;-)
Jinak k tomuto dílu: „Kubí“ mě s tou schránkou opravdu překvapil, když se do toho pustil, tak jsem to viděla na propadák a ono to nakonec dopadlo dost slušně. :-) Mirkovi fandím a doufám, že se za jeho vlády pročístí vzduch a koncem týdne vypadne jistý (pro Farmu) nepříznivý článek… :-P

41
Jojka
Reagovat

Velice krátce. Jak je možné, že nikdo z nich, kromě Míši a Libuše, si neumí namazat chleba nebo uvařit čaj ?V kuchyni by se měli střídat po dni.

42
DD
Reagovat

39 – rejpal. Z tohoto pohledu je to fakt. Na druhé straně mně se Milan líbí v tom, že se nesnaží proplout tak, aby si nedělal nepřátele, což tam jiní dělají (třeba především Šárka). On se prostě chová tak, jak je zvyklý, nedělá žádné aliance proti někomu jinému (zbytek osazenstva). on spoléhá na sebe, zřejmě ho ta práce tam baví, asi taky není moc kamarád pro spolupráci při práci. Myslím, že je na něj v civilu spoleh, stejně jako na Míšu. Ostatní hrajou (nebo jsou tam omylem – Kuba).
Což neznamená, že bych chtěla žít v jeho blízkosti

43
Vladus
Reagovat

S tím čištěním špiny z pod nehtů je to nechutnost,ale to trápení vyděšené zmrzačení slepice je ještě nechutnějši. Zřejmě byly obě slepice určené k rychlé porážce a ukončení jejich prabídného života.

44
Hana
Reagovat

Kuba sice udělal schránku docela pěknou, ale myslela jsem si, že jí umístí někde na kraji pole, aby si pro ty dopisy sami chodili, když Tereza nebyla ochotná je nosit až ke stolu. Teď jako Terka ty dopisy vhodí do schránky před kuchyní, aby je nenosila až do kuchyně? Jinak jsem Sáře prohru přála, lezla mi na nervy svoji arogancí. Libunu nemusí, ale když je někdy ( asi omylem ) náhodou usměje, vypadá o hodně líp :-)

45
XMAN
Reagovat

43: Tu slepici bych rozhodně nezabíjel, je mi sympatická :-) Určitě by se s tím dalo něco dělat, ale asi by potřebovala veterináře, chuděra malá….
Z hlediska pracovitosti a toho co kdo dělá na Farmě by si asi zasloužil nejvíc vyhrát Milan a mě by jako vítěz vůbec nevadil, dokonce bych mu to i přál. Z hlediska sympatií to taky přeju Mirkovi, Míše a Milanovi…..

46
dessin
Reagovat

44: presne, ja to taky pochopila ze „dejte si schranku ja uz vam dopisy nosit nebudu“ tak ze t svihnou nekam na strom kudy prijizdi pantata, nebo ta neco… tohle nema logiku vedle kuchyne :)))

ad slepice… nevim jak to maji slepice, ale u cloveka zkraceny slachy fakt dlaha nespravi naopak to bude bolet jak cert… chudak slepice proc jim to nekdo nezakaze???

47
Proch.
Reagovat

K Milanovi – nějak si nedovedu představit, že by ho (krom Mirka v silových a vytrvalostních disciplínách) mohl někdo v něčem porazit.

48
rejpal
Reagovat

DD
Já doufám, že hrajou. Proto tam jsou -:)) (spíš mám obavy, že jim občas přidávám spekulacemi motivace, které by je ani nenapadly).
Tak tady je jedna k minulému duelu. Obecně se má za to, že bývalá kamarádka Sára byla vybrána do duelu kvůli svému chování (ono se dokonce zdá, že ten výrok o staré krávě nemusel být její, někde se pak mihlo, že ONI tak o ní mluvili) a zvolila pro Libuši zbraň, která jí byla nejvíce nepříjemná (BTW – Sáry jsem se přímo zeptal na fb, co se stalo, a ona neví. Podle ní s ní přestala Libuše komunikovat po ustavení sluhou sama. Dávám, jak jsem přijal). Jenže – co když to celé byla od Libuše hra, jak se zbavit jediné z lovkyň hada, která byla k dispozici a zároveň zasáhnout i Šárku, která jí vadila již delší dobu. Pak by stačilo tu a tam utrousit, že řezání dřeva je její slabina, trochu promenovat s bolavou rukou – a past sklapla. Vsadím se, že Libuše v životě viděla pilu daleko častěji než Sára, jen si to nechala pro sebe (v kuchyni pilu nepotřebuje). Navíc – z hlediska té ruky – přetahování je myslím na práci obou rukou náročnější než pila. Takže pokud jí ruka bolela, tomuhle by se chtěla vyhnout, pokud ne, žádný handicap neexistoval. A almanach Sára vyloučila sama, učit se jí moc nechtělo a Libuše se určitě nechala vidět s knihou po ruce. Přestože věděla, že se bude řezat, byla v pohodě a tvářila se spokojeně, když byla nablízku jen kamera a Tereza.
Nemám proto důkazy, ale podle mě je Libuše chytřejší než si její soupeři myslí.
U Milana fakt nevím. Buď ho herní aspekty nepálí nebo se snaží lidi vyprovokovat. Zatím bych tipoval na variantu 1.

49
XMAN
Reagovat

Pořád ale ještě zůstává jedna nezodpovězená otázka a to sice jak budou duely probíhat až tam zůstane třeba jen jedna poslední holka na samý chlapy….

50
rejpal
Reagovat

Proch.
Co víme o jeho znalostech? Může to být tak i tak.

51
Hana
Reagovat

všimli jste si, jak 2 díly zpátky dávala Libuše něco ochutnat Kubovi, jestli to byla rozehřátá čokoláda či co, namočila do toho prst a dala to Kubovi do pusy. No já bych se poblila, kdyby mi někdo cizí strčil prst do pusy, abych něco ochutnala !!! To mu to nemohla dát ochutnat na lžičce ?

52
XMAN
Reagovat

Tento týden tipuju duel Jirka nebo Milan, možná Michal ale tím druhým duelantem bude podle mě Kuba a myslím že ten pošupajdí domů….příští týden možná dojde zase na holky a z těch bych teď poslal ven Šárku, ale vzhledem k zdejším povídačkám budu mít opravdu velkej strach o Míšu…..

53
Lea
Reagovat

Scalex, je to od voyo podraz, chtít za necenzurovanou verzi platit a kvalita je pod psa. Za celý den mají hodiny záznamu, ne jen ten odbytý šunt, co tam je k mání. Jaké větší info pro fanoušky? Výsměch! Je vidět, za koho kopeš už podle stránek s tvými články.

54
Jonatána
Reagovat

Kubí a jeho záchvat pláče…rozumím tomu, že být zavřený bez kontaktu s blízkými je těžký, možná bych taky lehce zaslzela (kvůli děcku a rodině, psa nemám :-),
ale to byl hysterický záchvat. A pak mě naprosto dostal tou schránkou. Myslela jsem si, že ten kluk snad v životě nedržel kladivo v ruce. Nahlas mě rozesmál jeho posed nožka přes nožku, když držel Mirkovi nádobu, ve které stloukali máslo. Prostě Kubí mi přijde v této RS jako omyl, jak už tady bylo mnohokrát napsáno,hodil by se spíš do HP. Když není snídaně, udělám ji. Ovšem není sám, kdo čeká jídlo pod nos. Ježilíbě vytýkají, že se zašila do kuchyně, ale ani vodu nepostaví. Byla by fakt psina, kdyby dodrřžela slovo a do kuchyně ani nepáchla.asi by drželi neplánovanou redukční dietu.
Stále více se mi líbí Míša, mám ráda Mirka, Milan mi leze na nervy tím svým ječením a vulgaritami a i když za to nemůže, vadí mi strašně ten jeho hlásek. Šárku pomalu nemůžu ani cítit, tu křehoučkou ubečenou „dívenku“. Michal mi nic neříká – ani tak, ani tak, Jiřík mi začíná být silně nesympatický a Ježilíbu nemusím, ovšem nesmírně u mě získal tím duelem.
tak jsem se vypsala a jdu zase pracovat :-).

55
Erik
Reagovat

Mám kamaráda ve štábu a ten mi prozradil, že Farmu vyhraje XY.

56
okkvp
Reagovat

51 – to je mi tě dost líto

57
Erik
Reagovat

Prý už je to dopředu určené.

58
XMAN
Reagovat

Mě je taky stále více nesympatický Jirka, prostě takový namistrovaný všeználek…..osobně nechápu jak někdo takový může mít vůbec holku a co holky na těchhle typech přitahuje, když srovnám Jirku například s Michalem, který je přibližně ve stejném věku, tak Michal je teda daleko větší sympaťák a příjemnější člověk než Jirka…..

59
okkvp-admin
Reagovat

55 – takovéhle sdělení tu přímo milujeme – běž si honit triko důležitosti jinam

60
Ivory
Reagovat

51- tak to je hnus. toho sem si nevšimla. někteří lidi jsou prostě humusáci no :-(

61
okkvp
Reagovat

58 – Jirku nemusím, ale pro mě jako babu, která si své mládí ještě pamatuje je Michal sice pěkný na pohled, ale asi bych se mu obloukem vyhybala – působí vyčuraně a vlastně i slizký

62
Hana
Reagovat

56, to jako proč ? Že nejsem prase a nerada bych olizovala cizí prsty?

63
desssin
Reagovat

51: pravidla se pak posunou a zena si muze vybrat muze (viz debata nekdy drive ci priklad SKF2)

55: jo? vzdyt tam porad jeste jsou, takze napis svou adresu a telefon at ti muzeme dat na budku az to dopadne jinak

58: me je teda Michal krajne nesympaticky a Jirka mi nevadi – aspon z toho co vidim. Mam k nemu mirne vyhrady, ale aspon se neboji rict veci do oci – coz treba Mirek nedela, ten rozdava moudra na kameru ale kdyz je hadka, zaleze jak had pod kamna a cumi, a to mi vadi.

64
okkvp
Reagovat

62 – imho je taková úzkostlivě čistotná póza trochu na překážku citovým vazbám. Co takhle důvěra, že každý není špindíra a bacilonosič.

65
okkvp
Reagovat

OT pro dessin – zdá se, že pokud nevydržíš a nenecháš nás tvé posty vytahnout ze spamového koše, budeš tam padat stále, protože si to stroj prostě pamatuje. Pokud je vzápětí píšeš dvojmo pod jiným nickem, tak je vytahovat nemůžeme. V minulosti se podobné už stalo asi třem lidem (např Mikes – Mikesh, Misa – Misha) – pomohla drobná změna nicku. Nevíme proč to stroj dělá, zabránit tomu nemůžeme

66
Hana
Reagovat

64- jasně, beru, ale doma v rodině. Nevadí mi to u mých dvou vnuček, když mi mi něco dávají do pusy, ale u cizích lidí mi to vadí a není to z důvodu bacilonosičství, prostě když chci dát někomu něco ochutnat, podám to na lžičce a ne na prstu. Ale je to věc názoru, neberu tě ten Tvůj.

67
yeey
Reagovat

58, 61 – mne osobne sou tam Jirka a Michal ze vsech kluku rozhodne nejsympatictejsi …

68
Y/I
Reagovat

k ochutnávání namočeného prstu – jsem si jistá, že to byl režijní záměr. A už to tu dnes zaznělo, že na voyu je to vidět, jak je režírováno

69
Anta
Reagovat

61 okkvp
souhlas co se týká Michala

63 zase ja bezejmena co me nema stroj rad – dej něco kratšího :)
souhlas co se týká Jirky

66 Hana
taky bych hned každýmu ten prst nevoblizovala :-D

70
XMAN
Reagovat

Pokud vyhraje někdo z trojice Mirek, Míša, Milan, budu spokojený. Michala bych jako vítěze zkousnul. Všichni ostatní už by mi vadili, nejvíc fakt ten Jirka.

71
desssin
Reagovat

OT pro okkvp:

ok, budu cekat a nebudu psat, sand to vydrzim :) diky

72
Don Vito
Reagovat

XMAN: dneska jsi napsal, že ti vadí Jirka jenom 5krát. Není to málo? ;)

73
ThyBaumont
Reagovat

Já budu asi jedinej co fandí herdekbabě Líbě, představa obyvatelky osady Majdalenka s milionem je tak lákavá…

74
Frodo
Reagovat

už vím, co Milana fest shazuje. Je to to, že, jak sám říká největší z jeho životních zážitků byla ZVS (pro později narozené to byla základní vojenská služba – tenkrát dvouletá) a jak vidno, do dneška to nepobral, protože tam viděl, jak se dá ne komunikovat, ale řvát na lidi a něco cokoliv všecko si vyřvat. S tím jeho zastydlým nevyzrálým hlasovým fondem alá Vítek Bártůj na mě působí…no jeho autorita je asi taková autorita jako „šišlající“ nadporučík Růžička v Tankovém praporu. Taky mě na Milanovi vadí ta jeho zbabělost. „Od zítřka jim ukážu, od zítřka se tady všichni poserou, to bude lítat,!“ a potom zbaběle krčí rameny a schovává se mezi všemi až je skoro neviditelnej…a taky jak Tereze říkal, že vůbec neví, že má svátek a hned na to střih a „říkal jsem si, jestli mi k svátku něco přinese“…brekeke Milane, začínám tě nemít rád!

75
AndyS***
Reagovat

73 ThyBaumont
Nejsi sám, přála bych ji to víc než Mirkovi. Jsem asi škodolibá.

76
aramejka
Reagovat

Thy, přidám se k tobě, až/hned jak vypadne Michaela. :)

77
aramejka
Reagovat

Mirkovi bych vítězství nepřála, jeho osobnost mě ani zdaleka neuchvacuje tak jako Sáru (viz její dopis na rozloučenou). Přijde mi, že hlavně pořád řeší, co sníst a vypít, případně následnou opici: „Dal bych si klobásky, pak ty zákusky a zapil bych to pivem“, „dostali jsme víno, sláva“, a včera s tou Milanovou lahví se taky předvedl v docela nevábném světle… :)

78
XMAN
Reagovat

76:Tak to se doufám nedočkáš.
77: A komu to přeješ?

79
aramejka
Reagovat

XMAN
Michaele – proto jsem psala, že až vypadne, začnu fandit Líbě. :) Pokud nevypadne, tím líp, ale že by u nás nějakou reality show vyhrál slušný nekonfliktní člověk, potažmo žena? :)

80
evinos
Reagovat

napise mi na sebe Jitka z diskuze kontakt, kdyz je tak mila holka nezadana?myslim to vazne

81
Colin
Reagovat

NEMOHLI BY NĚKDO Z VÁS DÁT NA ULOŽ.TO NEBO NĚKAM JINAM NECENZUROVANOU VERZI POŘADU? PROSÍM! :-)

82
Vladus
Reagovat

73-nejsi sama co Libuši fandí. Ona je v nezávidihodné situaci. Mladý se ji pošklebují,blondýnky ji nadávaly a vcelku si její práce nikdo neváží. Ať udělá cokoli je to špatně a otírají si o ni hubu. Nedivím se,že je naštvaná. Jak by jste to snášeli vy být neustále terčem posměchu a nevraživosti. Já bych měla nervy nadranc. Taky ty komentáře k průběhu hry jsou ubohé a vůči Libuši zaujaté.

83
karl
Reagovat

mam znamyho v tv nova, rikal ze priste vypadne michal. jo zapomel jsem napsat spoiler. :-)

84
Meggy
Reagovat

Já bych taky brala tu verzi bez cenzury. Nemáte ji někdo??

85
Frodo
Reagovat

83 – to se skoro divím

86
Corky
Reagovat

Ja si nemuzu pomoct, oproti slovenske farme je to dychanek a NAPROSTO-NIC-SE-NEDEJE, pripoctete k tomu nezajimave osobnosti a priserny střih dílů a je to zabité…
Tu zimní slovenskou nemohl delat stejny stab to proste neni mozne…

87
keira
Reagovat

81, 84 – necenzurované verze jsou na uloz.to už od začátku :) stačí zadat příslušná slova do tamního vyhledávače.
(nebo tam aspoň ještě před několika dny byly. vzhledem k tomu, že se na ně dá koukat čím dál tím míň, jsem se po nich v posledních dnech nepídila.)

btw objevila jsem farmu i na streamu, což je (aspoň pro mě) pohodlnější a rychlejší než stahovat (pro ty, kdo o téhle možnosti nevěděli).

88
Timotej
Reagovat

82 – Libuška ma pohlad ako stara carodejnica. Tak je jasne, ze siri negativnu energiu. A teda nema sympatie.

89
Pacička
Reagovat

Docela by se mi líbilo, kdyby vyhrála Libuše, ale uvítala bych, aby přestala nosit ty své šortky, asi tam poněkud přibrala. ☺

90
keira
Reagovat

82: ani mně se chování ostatních vůči libuši nelíbí. v rámci soutěžních kolektivů ale panuje zákon „společného nepřítele“: dokud šiju spolu s ostatními do libuše, existuje reálná šance, že na pranýř nepostaví mě.
jinak i v téhle otázce sbírá body míša za to, že si stojí za svým a do líby se neobouvá.

91
keira
Reagovat

89: vždyť je tam evidentně vedro, šmarjá! to tam má pobíhat v jégrovkách, či co? :) (notabene když tráví půlku dne u plotny)

92
XMAN
Reagovat

Jestli vyhraje Jirka, tak si ustřelím hlavu.

93
keira
Reagovat

xmane, koukám, že máš po harichovi, bagové a nele nového favorita :)) nevyhrožuj, čoveče, to už bys musel bejt mrtvej nejmíň pětkrát ;) nohy hore a aspirín!

94
Mikes
Reagovat

Holky (8, 9 a 11) co zas blbnete? Jakej psychologický rozbor, jaký sexismus? . Prostě jen hodil do placu to, čemu většina chlapů dává přednost při prvním dojmu (pak mohou změnit třeba názor). To, že prvoplánově upřednostňují křehké dívenky, kde mohou uplatňovat svůj ochranitelský reflex, oproti sebevědomé a suverénní ženské, která vypadá, že si ví rady, snad víte samy. Prostě tak to je, s tím nic neuděláte. A nechcete mi snad podsunout, že chlapy znáte lépe než já? Někerý z vás si mé poznámky prostě jen moc berete. Navíc bych měl upozornit, že to sleduji teprve od tohoto duelu, takže mám zatím nulový přehled.
Michala pro mě vůbec není za zenitem (kde jste to vzaly), naopak, je v nejlepších letech. Dále, holky si přece vybírají samy, pokud teda na to maj … a jestli nějaká šestatřicítka, navíc pohledná a jistě obletovaná, zatím potkávala jen samé trouby, pak mi netvrďte, že je s ní všechno OK. Není!!!! Je prostě mignutá, na což mi stačilo vidět její chování kolem duelu a hlavně po něm.
Jako jsem ochoten uznat, že člověk nějak prošvihne ta telecí léta a pak už vybírá moc rozumem, takže příhodných partnerů jaksi nevidět. Pochybuji, že by si dosud svobodná holka zrovna přála nějakýho rozvedence, navíc obvykle se závazkem – to se samozřejmě netýká Míši, ale ani ta zas tak moc velký výběr nemá, resp. má, každá ženská si najde plno mužských, co by si dali říci, ale na vážno? Ostatně, znám to z vlastní praxe, když jsem se v 33 začal ohlížet po něčem navážno, kolik myslíte, že jsem našel holek v přiměřeném věku? Teda svobodných a bez závazků a bez výzoru čarodějnice.

95
Franz Ruppert
Reagovat

Tak kdo tipuje, že dneska se Mirek zachová jako zbabělec a hodí znovu Milana a Libuši za sluhy. Já vím, že je to hra, ale přece jenom, by si mohli vyzkoušet práci sluhy i ostatní farmáři. I když být sluha na české farmě je proti slovenské velká brnkačka.

96
Bazinga
Reagovat

92 :-), XMANE, ještě to promysli (dokud máš čím) :-). Představ si, že do roka a do dne potkáš svou vysněnou „Míšu“ a co myslíš, stála by ona o bezhlavého XMANA? :-)

97
Pacička
Reagovat

91 keira
No právě, v té kuchyni mi to vadí nejvíc. U plotny by si měla holé stehna chránit, třeba zástěrou. Na obracení sena na louce to chápu, alespoň se opálí, ale v kuchyni. Oděv zařezávající se do břicha a stehen není vůbec vhodný pro práci, kdy se musí ohýbat. Proto se taky při záchraně mléka překulila a čekala jsem to i při sklánění se ke slepici. Chvílemi mám pocit, že ji ty stehna už modrají. Nikdo z mladších a štíhlých na farmě takto oblečený nechodí. Libuška není Andrea Verešová, trochu soudnosti by ji neškodilo.

98
Bazinga
Reagovat

95 původně jsem chtěla dát svou pravou ruku na to, že to Milan s Libuší určitě nebudou, ale pak jsem si uvědomila, že by to bylo skoro tak podobně excentrické jako XMAN prohlášení „92“ a tak to trochu zmírním.:-) Jsem přesvědčena, že to Milan s Libuší nebudou. :-). Tipuji, že Tyrš vybere z holek Míšu a z kluků buď Kubu, nebo Michala.

99
Meggy
Reagovat

87(keira): Jenže 2 poslední díly na ulož.to nejsou (nebo já je tam aspoň nemůžu najít). :-/ A na stremu je i verze bez cenzury? Já jinak na normální sestřih koukám na playserial.cz ;-)

100
Frodo
Reagovat

92 – OK

102
rejpal
Reagovat

Řekl bych, že Libuši nedá. Můj tip je Míša, ta s jistotou do duelu nepůjde. Milana by nejspíš dal jen kdyby si ho chtěl vychutnat. Bude to Michal nebo Kuba, spíš Michal.

103
rejpal
Reagovat

Bazinga
Sorry, teď jsem si všiml, žes napsala skoro totéž těsně přede mnou -:))

104
Bazinga
Reagovat

103 :-), v pohodě, já se od toho Tvého tipu trošku liším, tipuju 60:40pro Kubu. /ale je fakt, že nevím, jestli do toho tipu neprojektuji své přání :-))/

105
keira
Reagovat

meggy, 99: aha, nebylo mi jasné, že se ptáš na poslední dva díly. (a přesně tak s těmi druhými stránkami :))

107
haha bimbi
Reagovat

Libuše je Libuše, proto má vlasy do červena, šortky zařezávající se do povadlých stehen a tílko ukazující povadlé paže :-), to je hnusně napsáno, ale některé typy žen zkrátka některý detaily nevnímají. V tohle konkrétním případě mě to ale nijak významně neruší

108
rejpal
Reagovat

Bazinga
Když já mám ale pocit, že každá z těchto voleb povede ke stejnému duelu, jde jen o to, kdo bude mít výhodnější pozici. Asi rozhodne, koho pokládá Mirek za silnějšího – toho dá. A to nevím. Nenašel jsem žádné indicie.

109
Frodo
Reagovat

ad Sárina maminka – „Sárinka je moje jediný dítě“ – tak to by částečně vysvětlovalo ten nechutnej hysterák hodnej pětiletýho dítětě po duelu.

110
Bazinga
Reagovat

108 – já už se těším na to, až to bude zdůvodňovat u toho stolu (tedy pro všechny uši). Protože on, podle mě, bude „co to dá“ hrát na tu strunu „Jsem přísný,ale spravedlivý“… Takže předpokládám, že ono to vůbec nebude ukazovat na to, z koho má největší obavy (myslím hráčsky)… a jak zpívá Dvorský s Černochem, „a jestli ne, tak jsme se zmýlili“ :-))

111
rejpal
Reagovat

Bazinga
No to bude každopádně zajímavý. Tak samozřejmě neodkryje karty. Tipl bych to na pracovitost nebo tak něco. Nebo že chtěl sežrat slépku, maskota farmy.

112
Bazinga
Reagovat

111 jj, taky to vidím na tu „pracovitost“ a ještě tam trochu očekávám nějaké životní moudro :-)) jakože „dělám to pro tvé dobro…“ :-D

113
rejpal
Reagovat

Bazinga
Nebo všude dobře, doma nejlíp.

114
yeey
Reagovat

112 a urcite padne slovo energie :D

115
Frodo
Reagovat

Osobně (čistě subjektivně) se domnívám a jsem přesvědčená, že Mirek má z pekla štěstí, že mu hned v prvním duelu vypadl Mr. Proper, protože teď je v podstatě takovej neškodnej neutrální, ale jestli jste si všimli, tak když tam Mr. Proper ještě byl tak začínali hned zpočátku intrikařit „taktizovat“ a Mirek byl víc jaksi vymezenej a kritickej, takže kdyby tam Mr. Proper zůstal a pokračovali by s Mirkem ve stejném duchu, tak by to asi pokoukáníčko na Mirka bylo trochu jiný….

116
Meggy
Reagovat

105 (keira): Ok, tak děkuju! :)

117
Bazinga
Reagovat

114 – pravda, na to jsem dočista zapomněla :-))

118
Franz Ruppert
Reagovat

115 – také to tak vidím. No uvidíme co „Sokol“ Tyrš dnes vymyslí.

119
Sofie
Reagovat

Víte někdo, kdo je pořád ještě na farmě? Jestli jo, mohla bych vám dát svůj mail, kam byste mi to napsali? (aby se to nedozvěděli ti, kteří to vědět nechtějí) Dík :)

120
Miki
Reagovat

Keira (105)
Nehodila bys sem prosím odkaz na tu Farmu na stream.cz? Díky

121
keira
Reagovat

120: http://playserial.cz/index.php?epizody&serial=farma&nazev=Farma (nemyslela jsem stream jako stream.cz, ale sledování online)

122
babka
Reagovat

Zdravím vás :-)
Nesleduji od počátku, ale nyní mne to chytlo. Nepochopila jsem proč je Libuše od mladých tak nějak zešměšňovaná. Snad jen Jirka řekl, že v kuchyni by ji zastaly 2 holky. Začala jsem se s Libuší srovnávat, co bych dokázala já, uvařit té bandě z ničeho a veřtě že kluci toho hodně snědí, v tom ona má praxi z domova, však vychovala 4 syny. Přeříznout ten trám, to bych se asi vzdala předem. Pro mne Libuše je to sympatická ženská a že nosí šortky ať je nosí a že má povadlá stehna ap. To byste snad chtěli, aby nosila i burku. Jenoznačně fandím Libuši, tedy pokud něco nepotentí.

Všimla jsem si Míši, tu bych chtěla za kamarádku a věřím že takové Miši mezi námi žijí. Tedy z chlapců bych tam asi nechtěla nikoho za přítele ani za syna, jsou nějak tak na draka. Věkově je mi nejblíže Milan, ale opravdu to jeho krákorání je mi protivné, makám a nekecám, ale oceňuji ho jako zábavu, bez něho i bez Kuby by to nebylo ono, prostě pro zábavu protiklady. Perfektní lidi na farmě, to by byla nuda …

123
Majka
Reagovat

Já typuji za sluhu Jirku nebo Michala a z holek by mohla být Šárka. Míša vypadá, že je oblíbenější, tak by jí mohl dát výhodu. Jsem zvědavá, jak to dopadlo.

124
Helena
Reagovat

Taky je mi Libuše docela líto, a má čím dál tím víc mých sympatií.
Přijde mi že ostatní ji docela nestydatě využívají jako snadný terč posměšků a nadávek. Všeobecně se naznačuje jak se vlastně v té kuchyni ulejvá, přitom i sám velký všeználek Jirka se nechal slyšet, jak by ji v kuchyni nahradily 2 holky… takže taková ulejvárna to zase nebude, když pracuje za dva.
Kromě toho dost nesnáším, když se z mládí (nebo ze stáří) dělá zásluha – a přijde mi, že právě tohle se tu dost bezostyšně děje.

125
babka
Reagovat

Myslím, že Šárka měla těžké období když velela, stavěl se kravín, vepřín slepičárna atd. A taky dost pršelo. myslím že dnes jí to mrzí že odmítla znovu dělat farmářku (jak naznačila Sáře)a je trochu v ohrožení. Je to hra o tom že někdo musí vyletět ven a není to vždy ten – jaký vlatně ten/ta? nejškaradější, neprotivnější, nejméně užitečný, nejstarší?? Každý máme sympatie k někomu a myslím že je to tak OK, tak je to i v běžním životě. Ale že si Libuši přála zpět jen Míša je dost hrozný, co jim ta herdekbaba udělala, když si mlaskali nad jídlem?? Hlavně ať se nedá utáhnout zas na vařené nudli do kuchyně a pěkně na střídačku rozdělit práce.

126
babka
Reagovat

124 Helena
napřed jsem si myslela že nic nenapíšu a znovu jsem si zvolila nick babka, aby každý viděl že jsem věkově jinde a očekávám znovu jako v HP narážky a na můj věk. Proti Libuši mám však výhodu, že jsem nenápadná přírodní blond, oblékám se vkusně a živím se vlastním rozumem a tak ti mladí v pracovním procesu se mnou docela fungují ve vzájemné symbioze. Vlastně jsem si nyní uvědomila, že si toho vážím.

127
Dave
Reagovat

jako sluhy navrhuji Kubu a Šárku, ať si konečně spolu pořádně pobrečí na seníku! :-) )) Ale na to Mirek nemá koule, raději tam pošlě Libunu a Milana a ty chcípáky tam nechá!

128
JanaH
Reagovat

114 yeey : já to vidím na pozitivní enenrgii… :-D

129
Bazinga
Reagovat

128 … pozor! Aby ses neunáhlila! Tyrš prozatím více mluvil o energii negativní :-))

130
JanaH
Reagovat

Si ho porád jaksi pletu s Hudákem. :-DDDDD

131
rejpal
Reagovat

Bazinga
Vždyť už tam mají lapač. Tak to bude třeba energie solární

132
JanaH
Reagovat

131 rejpal : nemotala to ta Libuna lapač prachu? :o)))

133
rejpal
Reagovat

JanaH
Mohla to taky být anténa na zvuky z Marsu.

134
JanaH
Reagovat

133 rejpal : taky mě napadá past na blbečky, ale to by musela být prostorově výraznější…ta past. :-D

135
Bazinga
Reagovat

130-134 :-D

mým prokletím je nezměrná a živá představivost, takže po téhle vaší komunikaci mi v hlavě jel film, jak Tyrš vypouští z úst cosi o negativní energii,Líba nekompromisně nastavuje lapač , Tyršova vět se od té jemné pavučinky odráží a pak už se jen opakovaně odráží od Tyršových úst…

136
DD
Reagovat

127 Dave – přesně to si myslím taky. Mirek řekl, že se těch dvou chce zbavit a tak když je tam zas strčí, bude jedno, kdo půjde do duelu.

A teď budu věštit – do duelu půjde Milan (Libuši teď vyženou z kuchyně a zjistí, že se ty nové blafy nedají jíst), vybere si do duelu Michala (už dlouho mu pije krev) a ten to prohraje. Tak :-)

137
Pattrick
Reagovat

Proč Mirek mluví tak arogantně a nemluví normálně, kdo to má poslouchat

138
JanaH
Reagovat

Volbou slouhů mě Tyrš zklamal, je to srabík.

139
Reagovat

Ten hod kostkou mě dostal. Jsem měl tak škodolibou radost jako už dlouho ne :-)

140
Reagovat

138: Proč? Že zvolil Milana právě ukázal, že srab není a nenechá si vyhrožovat a za volbu Libuše může osud :)

141
Anta
Reagovat

138 JanaH
mě nezklamal :) a Libuše holt měla smůlu, a že zvolil Milana ? proč ne, jeho zdůvodnění beru. Myslím, že stejně nevypadne a duel vyhraje, takže tam bude i nadále :)

142
JanaH
Reagovat

141 Anta : mě zklamal tím, že neudělal slouhou nikoho z těch manekýnů.

143
Anta
Reagovat

142 JanaH
ale ono na ně dojde :)

144
Jana
Reagovat

142,143 souhlas!

145
jeny
Reagovat

Mirek jasně říkal, že zvolí Milana, tak nevím, proč by to měnil.

Reagovat

Hahaaaaaaa jak zavidej smejdi :D
pozor … psss psss :D No to me potento :D

147
Anta
Reagovat

Kubí je neuvěřitelnej :-)

148
Ludmila
Reagovat

babka- souhlas s Libuší i Míšou, Míša je fajn holka a Libuše je prostě ženská otlučená životem, taky jsem si říkala u kritiky jejich šortek a tílka – no a co, má mít snad bůrku aby nepobuřovala povislým tělem? Jsou snad na farmě a ne na HP aby tam řešili modely a krásu těla. A Libuše má můj obdiv, ono vařit pro tolik lidí s omezenýma zásobama a bez moderních spotřebičů je dřina.

149
Ludmila
Reagovat

no a volba sluhů mě zklamala

150
Ludmila
Reagovat

příjde mi to tam jako šikana na základě věku, tak to bylo i v HP – Viktor je starej tak co tam dělá? tady je to stejný, oni jsou soutěže jen pro mladé? No a Šárka proboha kolik ji je a není schopná uvařit? Střevo

151
Anta
Reagovat

Čekám, kdy Jirka začne tu kostku soli lízat taky :-D

152
Jana
Reagovat

150: ta umí jen fňukat a hrát si s plyšovými medvídky.V jejím věku už jsem měla 16-letou a dvanáctiletou dceru ….

153
Prochor
Reagovat

Šárka je mi stále sympatičtější. Nekecá a dělá.

154
Anta
Reagovat

153 a hlasuješ pro ni ? :)

155
Ludmila
Reagovat

153- a fňuká a fňuká a fňuká

156
JanaH
Reagovat

Tak jsem se těšila na Kubajze na seně a ono nic. :-D
A brouk Pytlík (Jirka) mi začíná způsobovat kopřivku.
Taky moc pěkná scénka, kterak lezla Šárka Milanovi do balíčku od Šamala. :-)

157
Prochor
Reagovat

155 – Asi je to cíťa ale koho tím otravuje ? Ano hlasuji pro ní a přeju jí aby to vyhrála.

158
Ludmila
Reagovat

152- já v jejím věku taky měla děti, ale o tom to není, proboha co žere když neumí vařit, já netvrdím že bych byla supeř kuchařka, ale prostě nakrmit žalůdek svůj i ostatních jsem zvládla ještě před mateřstvím

159
Ludmila
Reagovat

157- mě by tím na nervy lezla, na ubrečen panenky v koutě jsem alergická a rozhodně pro ní nehlasuju

160
Prochor
Reagovat

158 – Proč si myslíš že neumí vařit ? To se ještě ukáže. Na rozdíl od Líbi dělá všechno od práce na zahrádce, přes práci se dřevem až po dojení krav aniž by se válela ve výkalech. Já bych Šárinu nepodceňoval.

161
rejpal
Reagovat

Zdá se, že post sluhů je už v rukou abonentů,
Nejsem si tak úplně jistý, že s tou kostkou neudělal Mirek chybu. Mohlo by se to zase zvrtnout – stačí, aby došlo k nějakému konfliktu a zase bude ženský duel. Mirek tentokrát nemůže nic ovlivnit – remíza není možná. Já bych to na jeho místě posichrovat Míšou, tu do duelu nikdo nepošle.
Jinak v dnešním sestřihu se mi nejvíc líbila Šárka. U ostatních to bylo nahoru dolů. A Mirek má krizi. Na každého chandra přijde a a ani on není výjimkou.

162
haha bimbi
Reagovat

Babko a Ludmilo, já to nemyslela špatně s těma stehnama :-), já bych prostě volila úbor jiný, toť vše:-)). Libuši náhodou docela fandím, rozhodně když se dnes pitomec Jirka poškleboval jako malý děcko, měla jsem vztek. Vůbec Jirka byl dneska silně, opravdu silně protivnej. Nejlepší je pro mě Míša. Diblice Šárka nestojí za nic, Kubí je rozmazlenej spratek a Jirka zase nevychovanej spratek

163
okkvp
Reagovat

Už aby došlo na ty dva frajery, začínají mi oba (Jirka a Michal) pěkně otravovat. Chytrý je to jak rádio a ještě se to neumí chovat (trochu přeháním, ale jen trochu)

164
JanaH
Reagovat

162 haha bimbi : já ti rozumím, taky bych volila jiný úbor, ač nevypadám jak Libuna. Vážím, odhadem, tak o metrák míň a v mírném větru nosím v kabelce závaží. :-)))

163 okkvp : moje řeč! Proto mě Tyrš velice, ale opravdu velice zklamal (a přeháním jen malinko). :-D

165
Ludmila
Reagovat

163- Michal je hezkej kluk o tom žádná ale taky žádná další přidaná hodnota = je to prázdná nádoba, takže bych ho nepostrádala

166
Astrid
Reagovat

Tak Nevím zda to bylo sestříháno záměrně, ale Jirka v dnešním sestřihu na mě zapůsobil naprosto otřesně, jako nevychovaný a namyšlený spratek. Ten kluk má zjevně vysoké seběvědomí a bude docela pěkný vyčuránek. Z holek je mi nejvíce sympatická Míša, Libuška mi nevadí, Šárka mi na svůj věk přijde jako zastuzelá puberťačka. U chlapů mi nejvíce sedí Milan, i když dost průdí, docela začínám mít smíšené pocity s Mirka, ač byl můj horký favorit, uvidíme chce to ještě čas.Ostatní kluky raději ani nekomentuji, nestálo by to za řeč :-)

167
Ludmila
Reagovat

162- kdyby tenhle úbor volila pro běžný život v ulicích, taky bych se oklepala, ale tady jsou na farmě, funguju v tom, co je mi pohodlné

168
Tamzin
Reagovat

Jestli někdo má a nebo nemá děti je jeho věc, a jestli tam ještě někdo jiný umí vařit meváme, protože si Líba kuchyni opatruje, ono navařit hrnec polávky, nebo brambor nezabere zase tolik času a dá se stihnout i ledacos jiného, ale na to je Libuš líná, ostatně dneska to i sama řekla. Nevím, co máte proti Šárce, opravdu jsem si nevšimla, že by Míša udělala víc práce, alespoň z toh, co je vidět.

169
Astrid
Reagovat

167 – souhlas :-)

170
Ludmila
Reagovat

160- Prochor – práci jinde ji neberu, netvrsím že je líná, ale jsou tam už dost dlouho aby jí honila mlsná a tak skočím do kuchyně a uvařím na co já mám chuť, jestliže ani tak tam neskočím, tak proto že to neumím

171
Astrid
Reagovat

170 Ludmila – třeba ji tam nechce Libuška pustit :-)

172
Ludmila
Reagovat

168 – já ji nekritizuju kvůli tomu že nemá děti, to je její věc a za mě jsem ráda že už s tím ženský tak nespěchaj, ale kdyby byla něco schopná uklohnit a chtěla, byla farmářkou, mohla Libunu poslat dělat něco jinýho a vařečky se sama chytnout

173
Ludmila
Reagovat

171- Astrid – o tom jsem psala o příspěvek výš, byla farmářkou, o tom kdo bude v kuchyni mohla rozhodnout

174
jeny
Reagovat

162 Šárka nestojí za nic? To je hloupost, je šikovná, jak na zahrádce, tak na poli nebo u krav, roli farmářky zvládla dobře a není to žádnej studenej čumák. Jirka nemusí být každémi sympatický, ale k práci se postavit umí dobře, stejně jako Mirek.
Mě zase ta Míša tak moc neoslovuje. Vidím ji tam jen tak postávat, přidržovat, podávat a hlavně mluvit o všem na kameru. Kamarádka sice může být dobrá, ale zase jen pro někoho.
Podle mě je Líba moc ráda v kuchyni, sice nadává, ale jak má příležitost, hned je tam. U ostatní práce ještě nebyla. Snad jen u toho dojení.
A dneska mě hodně nas..l Milan. Sice ráno vstává první a seče, obrací, ale odpoledne chrápe, ale to hospodáři už neřekne.

175
Anta
Reagovat

170 Ludmila

Šárka do kuchyně nezaskočí, protože:

1) i když vařit umí, není to její hoby
2) Libuna ji tam prostě nepustí a nebo by jí stála za zadkem
3) podle pravidel je to práce sluhy

176
JanaH
Reagovat

166 Astrid : sdílím tvé smíšené pocity stran Tyrše. Něco mi tam,zatím zlehka, zavání… :-)))

177
Tamzin
Reagovat

Mě vadí, že neukazují pořádně co kdo dělá, takhle se můžeme dohadovat a skutečnost je třeba úplně jiná. Ani nevíme, kdo krmí a napájí zvířata.

178
Vladus
Reagovat

Dneska říkal komentátor zpráv,že Mirek byl policista. Proto ta závilost v jeho chování. Milan si těma řečma toho sluhu vysloužil-proč tak blbě kecal?Jirka mi doteďka nevadil,ale tím jak je zlomyslný tak to se mě nelíbilo vůbec. Michálka si stěžovala,že byla podejdržka. To jako chtěla chlívky dělat sama?A chudina Kubík,jemu se nelíbí kytičky-to bude zase práce na nic!!A taky jim chybí maso-kulhá jim na dvoře!

179
Ludmila
Reagovat

175- Anta- indicie by nebyly špatné, Líba si jistě hlídá svůj revír, ale i když mě vaření nemusí bavit , tak jak jsem už psala může mě honit mlsná na mé oblíbené jídlo , no a rozhodně si nemyslím, že vařit pro tolik lidí je ulejvárna, u toho se svali pěkně zapotí bez elektrického mlýnku atd

180
Tamzin
Reagovat

Ještě mě dnes dostalo,že obsah kadibudky vyváží na hnůj. To je čuňárna.

181
ThyBaumont
Reagovat

Kdo mu tam lezl do tý svačiny, co vyhrál?? to bylo taky dost neslušný.. a ta pohrdavá hláška: Za celý pole jedna klobása. Jirka, Mirek jsou idioti. Zvlášt Mirek mi přijde legrační. Jak rád by byl tím spravedlivým, klidným.. a ono to nejde a nejde. Milan když je od zvířat dál, tak je snesitelnej. A určitě nechápu to sebevědomí blondýna Jirky.

182
Ludmila
Reagovat

179-samozřejmě svaly – nejsem negramotná

183
Vladus
Reagovat

174-tak Milan tě štve že odpoledne chrápe a ostatní dělají co?Odpočívaji!!

184
Tamzin
Reagovat

Mlsná honit může, ale to musí být z čeho vařit :-)

185
JanaH
Reagovat

174 jeny : a všimla sis někdy toho, jak mlaďoši sedí a rozpráví (Jiřík, Michal, Šárinka, Sárinka, Kubajz) a Milan s Líbou furt něco dělají? A ještě to tomu „mládí vpřed“ leze na nervy, že si je dovoluje Milan rušit mletím?
Viděla jsem zopár neofiko verzí, kde bylo zase vidět, jak hodně toho dělá Míša…na poli, zahrádce, v kuchyni, s chlapama…nekecá, nedrbe a dělá.

186
rejpal
Reagovat

JanaH
S tím, že sestřihy jsou zavádějící, musíme počítat. Ale naštěstí se vyhazují sami a ne na základě hlasování podle těch sestřihů.

187
jeny
Reagovat

Vladus
A tos viděl kde? Šárka právě minule říkala, že Milan po obědě spí a oni dělají. Bohužel ty sestřihy to neukazují.
Jasně, že i leží, ale to všichni.

188
Prochor
Reagovat

Ještě chci říct, ře Líba v kuchyni mně absolutně nevadí (btw Šárce určitě taky ne o chlapech nemluvě). Každý má dělat to, co mu nejlíp jde. Takže nemám žádný problém. Jen si myslím, že by si to Líba pro formu mohla zkusit i venku aby se o ní přestalo zbytečně drbat že na to jde jenom přes kuchyni.

Reagovat

Sakra, anketa je na prd. Jde hlasovat vicekrat. :( (bez vetsich potizi)

190
JanaH
Reagovat

186 rejpal : mně to nepiš, jsem jen odpovídala té,která to asi neví. :-)

191
Anta
Reagovat

179 Ludmila

No nevím, mermomocí bych se jí do kuchyně necpala a neklohnila svoji ňamku, třeba tam ani nejsou proto suroviny, já bych teda chtěla kus flákoty :)

A představa, jak se pak nad mým veledílem někdo ušklíbá… už by to bylo u prasat :-DDD
A taky, proč se tam Libuně cpát, když podle nich vaří dobře i z toho mála ?

Byla bych na tom asi jako Šárka, raději bych dělala práci okolo farmy :-DDD

192
Ludmila
Reagovat

187- jo ale taky tam Šárka prohlásila něco o tom, že neví proč pořád přehrabuje posekanou trávu ( v době kdy byla farmářkou), Šarka + omladina jsou trubky

193
Ludmila
Reagovat

Na farmách se maká ráno ( a ne vyspává) v poledne je odpočinek (slunce) a pak se zase maká než sluníčko zajde

194
okkvp
Reagovat

188 – hm- ale byla už vůbec v jiné roli než služka ke kuchyni? – jen těch pár odpolední a rán po duelech a to se ještě všichni tváří, že he- kde je čajík, kde mám jídlo, ono není zatopeno?

195
Tamzin
Reagovat

Tak to by mohla farmu vyhrát třeba kuchařka ze školní jídelny a ani by nevědela, co je na farmě za zvířata :-)

196
rejpal
Reagovat

No já se přiznám bez mučení, že jejich pracovní výsledky dost obdivuju. Jsem na tom asi podobně, jak tuhle napsal Scalex a ty věci nejen fungují, ale občas i slušně vypadají.

197
haha bimbi
Reagovat

to jak se dneska Jirka posmíval Libuši bylo opravdu hloupý, na úrovni malýho dítěte a ať je to třeba 10x soutěž, tak smát se o 30 let starší ženský do ksichtu je hulvátství. Šárka nestojí dle mého za nic protože to je taková fňukna, okopat zahrádku v plavečkách bezva, ale též sdílím názor, že uvařit denně pro 8 lidí včetně topení a mytí nádobí (asi) je slušná dřina

198
okkvp
Reagovat

Mirek mi rozesmál ohodnocením farmy jako dost velké – he- však je to jen chalupa se záhumenkem

199
jeny
Reagovat

185
No on Milan tam asi zas takového kámoše nemá, věkově jen tu Líbu, takže s kým by rozprávěl. On je takový samorost, raději se něčeho chytne, než být s mladýma.
Pro něj v tomhle směru je to horší, ale zajímalo by mě, jak se snáší s lidma v civilním životě. Možná tu jen přehrává.

200
Prochor
Reagovat

192 – To máš pravdu ale Šárka tomu asi prd rozumí. Jako malý kluk jsem jezdil na moravu a dědovi jsem pomáhal se senem i jetelinou a vím, že Milan má pravdu. Je třeba obracet aby se nezapařilo. Na duhou stranu souhlasím, že i farmář by si měl orazit. Po práci legraci.

201
Ludmila
Reagovat

191- ale Libunu za to přece perou, že se motá jen v kuchyni, čvachtaj si nad jejím kuchařským uměním a přitom jí za to kritizujou, žádná vděčnost, jako Libu, vaříš fakt dobře jen tak dál, neplácala Šárka náhodou něco o kolečku?

202
Pacička
Reagovat

Jirka je velmi nevyzrálá osoba, chová se velmi ošklivě k Libuši, škodolibě se ji řehtá, umíněně se dožaduje prozrazení kuchařského tajemství, urazí se, když mu Milan neřekne, co dostal za posekání louky. Je sice vtipný, manuálně zručný, hloupý není, ale je to sebestředný fracek.

Zajímalo by mne, zda tu polévku s klobásou jedl.

203
JanaH
Reagovat

Má-li někdo zájem o neofiko verze, jsou už zase tam… Autor se vrátil ze zahraničí, proto to mírné zpoždění. :-)

204
Nelis
Reagovat

Jaktože tolik z vás ví, že vypadne Michal? Já osobně bych radši Kubího a on vypadá, že by to bral taky, tak by to bylo fér… Michal mi nevadí. A jestli to, že vypadl víte jistě, tak víte taky kdo vypadne další týden? Já bych to věděla ráda, protože odjíždím pryč a na Farmu už nebudu moci koukat, tak bych brala nějaký info dopředu. ;)

205
Ludmila
Reagovat

195- a proč ne, ono nakrmit farmáře je dost důležřitý, když umře farmář hlady pomřou zvíata plus zbytek lidí co na práci farmáře bylo závislých a proto se traduje že největší porce patří otci, protože on na tom poli makal (blbý je když se to traduje i dnes, když otec dělá gaučink), myslím že by bylo dost zajimavý, kdyby se jim Líba na kuchyň vykašlala, jak by ostatní konečně prstíkem hrabali a volali Libuno, prosím vra´t se a nakrm nás@

206
okkvp
Reagovat

203 – m.p. se rekreoval? – já myslela, že byl nasrán na toho kohosi

207
Meggy
Reagovat

203: Díky za info, jdu stahovat! :D :)

208
Anta
Reagovat

201

Tuším, že párkrát v setřihu bylo, že jí jídlo pochválili a kritiku na její vaření jsem neslyšela, ledaže máš na mysli, že chtěli, aby dělala i něco jiného.

Na druhou stranu jen jestli Libuna taky ocenila tu práci mimo kuchyň, takže:

„ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc“ :)))
no něčím to sice zavání, ale asi tak :-D

209
Ludmila
Reagovat

200- o tom žádná po práci legrace je potřeba a v tomhle Milan určitě pokulhává, takže i chápu že tam nepatří k nejoblíbenějším, ale stejně mám pocit že se k farmářskému životu nejlépe postavili Milan a Líba

210
Pacička
Reagovat

K tomu, že Milan brzy vstává a odpoledne spí. To je přece správně, kosit se musí brzy ráno a proč by si odpoledne ve vedru nezdříml, každý má nárok na odpočinek. To právě mladí a zemědělským životem nedočtení nepochopí. I dobytek je potřeba obstarat brzy ráno, i práce na zahrádce jde lépe brzy ráno.

211
JanaH
Reagovat

206 okkvp : to byl, ale pak se odesral a odjel se rekreovat. :-D

212
babka
Reagovat

Nemohu přehlédnout šikanu starší Libuše a vysmívání. Já bych tedy raději taky motyku a ono zelenina, kytičky a políčko si nestěžujou, ale v kuchyni je těžká práce, zvláště bez elektriky na ohni, vše ručně. tahat velké hrnce je těžké jako kláda. Říkal myslím Kuba, že je k jídlu bramory mrkev a mlíko (sýry) a nyní babo uvař chutnou bramborovu kaši – za jídlo ti poděkují a pak tě znectí, už jen proto aby byla sranda a bylo se do koho trefovat. To bylo bžundy že Libuse když podojila tak ji kráva shodila ze stoličky do hovínek. Panečku to se checháte ještě nyní. Jak ubohé od „spravedlivého“ Mirka se svalama.
A ještě jedna věc, kdo nemá děti, nezná zodpovědnost za život druhého človíčka tak velkou, že pak nemusí objímat medvídky.

213
Helena
Reagovat

212: Souhlas (už jsem to tu taky psala), ale… proč si to Libuše nechá líbit? Stačilo by z kuchyně odejít, třeba minulý týden k tomu bylo x příležitostí, a nechat ostatní okusit vaření nějakého neumětela. Ale ona se tam drží a drží, ke své škodě.

214
Pacička
Reagovat

Včerejší díl bez cenzury je kratší než TV verze? To se mi nějak nezdá.

215
Vladus
Reagovat

Jeny-už jsi někdy tři hodiny sekala trávu kosou??Já ano a řeknu ti že bolí celé tělo- v té době všichni ještě vyspávali. Po sekání musíš tu trávu ještě rozházet aby schlo a musí se sekat brzo ráno pokud je ještě rosa.Oschlou trávu odpoledne neposekáš- hlavně tu přerostlou jako tam mají.

216
rejpal
Reagovat

Já si osobně nemyslím, že problém mezi Milanem, Libuší a ostatními, je hlavně generační (navíc oni dva se vzájemně taky moc nemusí). Libuše jim už zkraje dala najevo a na kameru to řekla, že kuchyň je její taktika a že ostatní jsou jí šumák. Vždycky si někoho vybere, s tím se přátelí a pak ochladne. A ostatní to zjevně vědí. Někdo to neřeší, Michal a hlavně Jiří jí to dávají sežrat. Možná by mohla čas od času vylízt z hráčského boxu a otupit hroty. Zjevně to dokáže, když chce.
A Milan – ten se vůbec nesnaží s nimi vycházet. Měl by stejný problém, i kdyby mu bylo dvacet. Jede si po své linii, spolupracuje jen když musí (a pak musí šéfovat) a kde může, prudí. Pánbůví, proč to dělá, myslím, že jinak je to docela hodný člověk. Tipnul bych to na silnou vnitřní nejistotu (nakonec, on se bojí i duelu i s Kubou, který chce domů).
Je mi skoro 60, měl bych se umět vcítit spíš do těch dvou, ale moc mi to nejde. Nerozumím jim. Nevím, jaký profit jim tahle hra může přinést. Ale baví mě.

217
Anta
Reagovat

Teda tady z těch řečí na Libunu pomalu svatou mě to to staruje právě naopak ! :-D

Nezastávám se „mlaďochů“, ale svatořečit taky nebudu :)

To, že Milan vstává brzo přichází většinou s věkem, prostě už ráno nemůže spát, tak vstane, proč z toho dělat zásluhu? :)

218
Lenka
Reagovat

Poučte tu, co neviděla ☺
Mirek vybral do duelu Milana a pak (? hod kostkou?) padla Libuše?

219
Anta
Reagovat

216 rejpal
vidím to taky tak :)

220
Dany
Reagovat

Jak víte, že vypadne Michal? A jestli je to pravda, víte i kdo vypadne po něm? :D

221
Ludmila
Reagovat

217 – Anta – já ale Libunu nesvatořečím no a s korelací brzkého vstávání a vyššího věku taky nesouhlasím, ač jsem podstatně starší než dřív, ranní ptáče se ze mně nestalo, tudíž Milan bude spíš ranní ptáče už od mlada + když jsem na farmě tak je jasné že si nemůžu vyvalovat šunky dlouho jako v paneláku

222
irena
Reagovat

Jak to tak sleduju, tak jediný, komu bych vítězství opravdu přála,je Míša. Nefňuká, dělá, dokáže se s každým snést a hlavně – dneska byla jediná kdo se za všechny hospodáře něco zeptal a o něco poprosil (buřty). Všichni skuhrají, ale když přijede hospodář neřeknou ani slovo (a to včetně „silného“ Mirka). Chápu, že Milan je často nesnesitelný, ale Mirkova nenávist k němu je přehnaná, na to jak ze sebe dělá toho klidného a vyrovnaného. Nějak mu tuhle masku nevěřím.

223
jeny
Reagovat

212
Šak řekla, že jsou věkově jako její děti. Bránit se umí dobře, dokáže je odpálkovat.

224
JanaH
Reagovat

216 rejpal : tak!
217 Anta : viď, viď? (Libuna) :-D A to k ní mám věkem jen kousíček malinkatý. :-))) Hlavně se mi líbí silné výrazy typu šikana apod. Jsem to psala hned po duelu, že jsem zvědavá, jak dlouho jí vydrží odhodlání vyhnout se kuchyni obloukem…

225
Anta
Reagovat

218 Lenka
Mirek zřejmě nechtěl mezi ženskýma vybírat, asi nechtěl ukázat karty, jeho number one do duelu je teď Milan :)

226
jeny
Reagovat

222 Jakou nenávist myslíš?

227
rejpal
Reagovat

Lenka
Je to klikařka jako já. Posichrovala to jedničkou. Ale Mirek to udělal alibisticky mazaně. Dal jasně najevo, že mu záleží na mužském souboji a ten také čeká, a pak holky nechal osudu=kostce, aby mu žádná nemohla nic vyčítat. Jestli on není tím hadem na farmě, pak už nikdo.

228
JanaH
Reagovat

218 Lenka : zase přišla návštěva? Ta si umí vybrat chvilku… :-)))

229
Anta
Reagovat

221 Ludmila
věřím, jsem taky ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo o brzkém vstávání :-DDD

230
keli
Reagovat

Nech jsou sestřihy delši….NA SLOVENSKOU TO NEMA..

231
Lenka
Reagovat

228 JanaH
☺ ale kdepak, já na to nestíhám moc koukat (rodina, práce)
takže 1. duelant Milan, ok?
a pouč mě – díky ☺ – co to byly komenty ohledně „hodu kostkou“ či jak to bylo… ?
komenty totiž nejsou moc o farmě, ale spíš o pocitech komentujících, takže když jsem nekoukala, tápu ☺
děkuju ♥

232
babka
Reagovat

223 jeny
to bulení a objímání plyšového medi byla ode mne narážka na Šárku. Kdyby Libuše taky tak bečela a objímala plyšového méďu s ohledem na uvadlá stehna nikdo by ji to neteloleroval jak Šárce, že :-))

233
Anta
Reagovat

takže teď to nebere komenty mě :-D

221 Ludmila
věřím, jsem taky ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo o brzkém vstávání :-DDD

234
Lenka
Reagovat

227 rejpal
díky, ale když jsem neviděla, nerozumím „kostce“ ☺
nevím, o co jde… ☺

235
rejpal
Reagovat

Taky jsem nečekal, že vybere Milana. Ale vidím to z jeho strany jako pacifikaci odporu. Milan provokoval, sliboval, že bude rebelovat (tj. dělat všechno jak on chce, šéf nešéf). Ale třeba to měl v plánu od začátku a vzniklá situace mu jen umožnila ostatním to přijatelně zdůvodnit. Takhle zabije dvě mouchy jednou ranou. A Milan místo rebelie bude mít o čem přemýšlet – jestli třeba nabídka Kuby není past, aby ho pak zařízl almanachem.

236
Lenka
Reagovat

228 JanaH
blbnu… promiň ☺
sluha je Milan a druhý? Libuška… podle „vrhu kostky“ ?

237
rejpal
Reagovat

Lenka
Mirek místo výběru ženského sluhy řekl ať si hodí kostkou, a kdo hodí nejméně, je sluhou. Padly dvě trojky a Libuše hodila jedničku.

238
Anta
Reagovat

224 JanaH
s tím věkem to máme stejně :)
jinak naprostý souhlas :-DDD

239
Igor
Reagovat

227 rejpal- s tím úplně souhlasím, připadá mi taky takový had na farmě a moc přechytralý

240
JanaH
Reagovat

230 Lenka : z chlapů určil Milana s proslovem, že se nedá zastrašovat. :-) Holkám dal kostku, ať si hodí, která bude mít nejnižší číslo, bude sluhou. Šárka – 3, Libuna – 1 (zastavila se jí ohrnek, mrška!), Míša – 3. Takže sluhové Milan a Líba. Zklamal mě, Miroslav Tyrš jeden.

241
Lenka
Reagovat

rejpale – děkuji za info o výběru sluhů ♥
a už ani nemusím dodávat, že Milan a Libka jsou už fakt inventář (škoda, je tam jinších týpků dost a dost ☺)
děkuju!

242
irena
Reagovat

226 – no dneska to tam bylo dost názorně vidět, jak Mirek Milana párkrát nazval debilem, a vpodstatě tu vzájemnou antipatii dává najevo mnohem víc než Milan. Škoda že si to nemohou rozdat tihle dva – tedy aspoň zatím. Nicméně ať tam ještě klidně zůstanou, teď by mohl jít Michal, pak Kubííí a Šárka.

243
Lenka
Reagovat

JaniH – i tobě díky ♥
(zklamal mě taky ☺)

244
babka
Reagovat

aha lenka
Mirek vybral za sluhu Milana a ten neměl ani moc prstestů, jako by se smířil. Z holek vybral sluhu tak že nakázal házet kostkou a nejmenší číslo vyhrála Libuše, sice chtěla házet znovu neboť se kostka zarazila o hrnek, ale to jí nebylo umožněno. Libuše to bere tak že zas musí sloužit v kuchyni a to je její silná parketa, tak si taky nestěžovala. Nevím jak z těch dvou sluhů vznikne duel, co je pravidlem, že je ženský nebo mužský duel. Kuba se dal slyšet, že chce dom a že chce aby si ho Milan vybral, což on zase bere jako hru, že ho Kuba vyšlouhcne ve vědomostní soutěži.. atd.

245
Anta
Reagovat

Má někdo stejný pocit jako já, když si myslím, že Milan o své taktice spíš kecá a jeho tzv. režie vzniká až podle situace (po skončení děje) a pak se tím na kameru náramě cachá jak mu to vyšlo ? :)
Já v něm tedy žádného taktika nevidím :)

246
okkvp
Reagovat

Mirek o tom, že chce vyštvat Milana mluvil už minulý týden – tzn se mu to jen hodilo. A imho je klidně možné, že Milan provokoval naprosto schválně. On je přece poznamenaný tou vojnou a to by imho odpovídalo

247
Prochor
Reagovat

208 – Anto co ti to může připomínat. Byli to přeci soudruzi kteří zahnali českou inteligenci dolů do dolu a na jejich místa dosadili docenty dělníky. Možná to může připomínat jen tu pohádku s Werichem ale tak to v reálu nebylo.

248
Lenka
Reagovat

244 babka
děkuju ♥
takže vím všechno a můžu zmizet ☺
a k těm duelům:
blondýnky zahájily akci „taktika“ (Jana-Šárka-Sára), ovšem otázkou je, co vlastně chtěly? Jana Šárku/Šárka Janu… Sáře se to nelíbilo… šup s Janou do duelu… pak se zase kuly pikle Sára versus Libka … což nevyšlo, anébrž Sára padla na prdýlku ☺
(upřímně jsem to té hloupince nafoukané přála, co bych zapírala)
jenže holky nějak pozapomněly, že je to přece jen hra (o prachy, mmch ☺) = takže se vybíjely mezi sebou… (kluci se mohli v klídku chechtat)
takže doufám, že pro změnu bude duel pánský ☺
a těším se, jak si Milan vybere Kubího… to bude boží ☺

249
rejpal
Reagovat

Anta
Já ten dojem mám silný, ale to může být i tím, že jeho strategii ani taktiku nejsem schopný dešifrovat. Kdyby po duelech opravdu toužil, pak bych to chápal, ale on se bojí. Třeba hraje něco, co časem vyplave jako logické, ale moc tomu nevěřím.

250
jeny
Reagovat

Já Mirka beru jako velkého hráče a myslím si, že i ostatní farmáři. Milana nemá rád a bere ho jako silného spoluhráče a už několikrát řekl, že se pokusí ho zbavit. Je to i pomsta za Davida, na kterém se Milan vyřádil a dost to přeháněl. Je to hra a já pořád fandím Mirkovi.

251
JanaH
Reagovat

242 irena : tak jsem se nepřeslechla? :-) Jsem si původně myslela, že se tak vyjádřil o Milanovi Tyrš, ale pak Jiřík pohrdl polívkou s Milanovou klobásou, tak jsem to autorství přisoudila jemu. :-D
245 Anta : on je Milan takový ten pes, který hodně štěká, ale rozhodně nekouše, páč nemá čím. :-D

252
babka
Reagovat

Anta já :-)
Milan je kecka, je to jeho poza být nepříjemný, takový samorost. I když jeho hláška můj táta je běloch moje mámá taky, tak proč bych já nemoh být bílý mne fakt rozesmála. Dává všanc úplně jiné vlastnosti než druzí a nakonec jako cukrovkář to tam asi nemá snadné. A tu farmářovu svačinu si fakt zasloužil a stejně ji dal všanc, jen Jirkovi protivovi nechutnala, jak se ošklíbal, to mne bavilo.

253
Anta
Reagovat

247 Prochor
myslím pozitivně a myslím na Wericha :-D
ostatní raději zapomenout :(

254
divačka
Reagovat

Kuba se vzedmul k výkonu – nechal Milana, aby přestěhoval schránku na smysluplnější místo!

Myslím, že Mirek se dost začíná vybarvovat, myslím, že „Sokol“ to nebude.

Že MIlan spí odpoledne je naprosto v pořádku, chtěla bych vidět ostatní farmáře, jak budou sekat trávu v poledne. Ovšem jeho řeči jsou fakt děsný.

Všichni si stěžujou, jak moc mají práce- 6 lidí má na starosti políčko brambor, zahrádku, kozu, dvě krávy a oslíky. No to je fakt dřina od rána do večera.

Práce štábu strašná – furt nevíme kdo si co myslí, ani kdo co dělá.

Libuše mě neskutečně štve, že konečně neodejde z kuchyně. I když teď nemůže, když je sluha, ale před tím, když to šlo.

255
Karla
Reagovat

Koukám, Jirka si rád dělá srandu z ostatních ale z něho si ji nikdo dělat nesmí! Nemám ho ráda, od začátku. Mirek, no nevím, připadá mi psychicky slabší než se snaží dělat. Kuba by měl být chován v klícce jako roztomilé zvířátko – nechat ho popást, popapat a hlavně po něm nic nechtít – vzal si špatnou roli :-). Zajímalo by mě, jestli Líba opravdu jen tak odešla od rozdělané práce se Sárkou nebo ta jestli si to rozmyslela. Apropo Šárka – nejvychcanější člen farmy společně s líným Michalem.

256
jeny
Reagovat

254 divačka
Ještě dvě prasátka a slepičky.

257
divačka
Reagovat

A nechci, aby teď šel do duelu Kuba,protože chci, aby byl sluhou. A se Šárkou.

258
divačka
Reagovat

Jeny, no jo, to jsem zapomněla. A mám dotaz – jak všechny ty zvířata krměj? Koho pouštěj pást a komu dávaj do chlíva? A jak často kydaj hnůj a kdo to dělá.

259
babka
Reagovat

divačka
taky mne Libuše neskutečně štve, ukázala že umí, tak safra ať se vyprdne na kuchyň a nechá je podusit ve vlatní š’távě a dá přiležitost jiným, jak řekl Jirka 2 ma holkám, taky by to mohl být smíšený pár, kuchařinka a silák k tomu :-)) já bejt líbou obleču bikiny a jdu okopávat a to nemyslím ironicky. Komu vadí šortky se jistě pohorší nad bikinami a to to jde :-))).

260
Karla
Reagovat

Někteří z vás tvrdí že vypadne Michal – že by další polibek smrti od šárky? :-)

261
JanaH
Reagovat

260 Karla : kdož ví. Dneska tady taky jeden psal, že stopro ví od štábu, jak to Michal celé vyhraje. :-)))

262
kačaba
Reagovat

Tamzin, donedávna jsem jezdívala s omladinou na výpravy a nakrmit cca 10 děcek několikrát denně byl pro danou osobu záhul na celý den. Také jsme to měli poněkud v bojových podmínkách, ale s elektřinou a plynem. Kuchař byl nejzaměstnanější člověk. A výkaly u nás na hnůj sice nedáváme, ale vím, že spoustu lidí to dělá. Asi pokud kompost necháš pořádně pracovat, je to i ku prospěchu věci.

263
Anta
Reagovat

262
podotýkám, že nejsem žádný odborník, ale lidské výkaly na kompost se mi moc nezdá :)

264
Karla
Reagovat

Tamzin:
a kam si myslíš že obsah kadibudky na farmách odjakživa šel? :-) Prostě do hnoje

JanaH – Pravda, lidi toho nakecaj :-) Ale vzhledem k tomu, jak to tam všechno jde, je to dost pravděpodobné. Koho Šárka vezme pod křídlo, ten je mrtvej. Možná i proto je sama v civilním životě.

265
Ludmila
Reagovat

264- souhlasím a nejen do hnoje ale mám zkušenost že i na záhonky jako hnojivo, zní to šíleně, nevím jestli je to správně, ale byla to stará praxe, prostě hnojivo

266
Anta
Reagovat

No tak jsem si to vygůglila :)

Zajímalo by mě jak naložit s lidskými výkaly z kadibudky. Lze je použít na kompost?

copy:
Fekálie lze v zásadě kompostovat. Z hygienických důvodů je však nutné zajistit teplotu nad 65°C nejméně po dobu 6 dnů. Důležité je také dodržovat základní zásady kompostování (dobrá surovinová skladba, překopávání apod.), aby se bioodpady (včetně fekálií) přeměnily v kompost. Při hnojení čestvými nebo nerozloženými zbytky fekálií může dojít k infekci hnojeného ovoce či zeleniny.

267
Ludmila
Reagovat

263- no ono cirka před sto lety žádná služba jako hovnocuc neexistovala, tak kam to měli farmáři strkat, na farmě se zužitkovalo všechno, a teď mi došlo, když zavraždili tu slípku, co udělali s nohalma a hlavou? moje vesnická babička to dávala do polívky a my se o to prali

268
Ludmila
Reagovat

266- tak myslela jsem si že čerstvé fekálie na zeleninovém záhonku asi nejsou OK, ale naši předci negůglili a hnojili, jinak v kompostu mi to šílené nepřišlo

269
Karla
Reagovat

267 – myslím že i Líba to dala do polévky

270
Bazinga
Reagovat

rekap k dnešnímu dílu už visí :-)

271
Vladus
Reagovat

Anta-kompost je hotová zemina na zahradu. Na hnojiště se dávají výkaly všeho druhu. Kam si myslíš,že vozí fekální vozy své obsahy-roztřikuje je na pole……..

272
babka
Reagovat

Já myslím že se vykope díra a nad ní postaví na trámech kadibudka a pak se vykope nová díra a kadibudka se posune jinam. Za celý svůj život jsem viděla dost kadibudek, ale vybírání hovínek ne! Hovínka sesychají a vsakují se do země, takže tohle se mi zdá přehnané!

273
okkvp
Reagovat

Už hned na začátku jsem přemýšlela nad tou jejich latrýnou – já znám jen takové, které mají dole ďuru skoro jak studnu – prolévalo se vodou, zasypávalo vápnem, pohazovalo slámou a vybíralo 2x do roka. Na táborech, kempech a podobných se po naplnění zaházelo zemí a budka se stěhovala na jámu o kousek vedle. Ta vanička na maltu mi objemově přijde velmi směšná, navíc se válím smíchy, že ji musí vyvážet až tak daleko – čiliže jsem jim ten smrádek docela přála

274
Karla
Reagovat

271 – ano! :-)

275
okkvp
Reagovat

271 – ale jen některé a jen někam – normálně se to nesmí
(a hnojiště by mělo mít nepropustný podklad, bo močůvka funguje skoro jako jed)

276
okkvp
Reagovat

273 – jsem kafrala jinde a neefpetkovala … a ono téma již tu ;-)

277
Anta
Reagovat

272, 273
znám to taky spíše takhle

278
Tamzin
Reagovat

216 rejpal ..souhlas a to jsem také starší než Líba a Milan

279
anka
Reagovat

178 – podejdržka??? snad PODRŽTAŠKA

Přidat komentář