Panáček v reality show

Farma (3.7.):Volba sluhů a hospodářův hněv

3. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4853 w=420]
Známá hláška z filmu Na samotě u lesa se dá požít i na naší Farmě. Chčije a chčije! Špatné počasí a vidina farmáře některé děsí, jiným je to jedno. Hlavní úkol dne – volba sluhů.

Podle necenzurované i odvysílané verze

Michal „prudí“ podobně jako nezvaná myš




První týden otravoval vzduch svým chováním Milan, pomyslný štafetový kolík přebírá Michal. Skoro všem na něm něco vadí. Nic nedodělá do konce, ale kritizovat umí. Venku prší a sucho není ani v kadibudce. Střechou zatéká. Milan řeší stav střechy s Libuší. Tu zajímá, kdo to půjde opravit. Nemělo by to víc zajímat farmářku týdne? Mělo, ale ta sedí a hledí. Šárka jí sekunduje. Libuše a Jana přebírají roli stínových farmářek týdne.

[singlepic id=4854 w=420]

Farmu navštívil nezvaný host, myška. Po její stopě se vydává Michal a jeho originální past. Zavařovačka a v ní díra. Jen velikost otvoru neodpovídá objemu pasu a boků milé myšky, takže ta po první pohlídce nástrahy se akorát se smíchem odporoučela šmejdit dál po farmě. Milan našel starou past, po malé úpravě snad i sklapne, podobně jako David.
Libuše odmítá vařit. Už ji kuchyň nebaví, ráda by zatloukala hřebíky. Zatím valí klíny jen do hlavinky Sáry. Vařit nechce, ale přehled v kuchyni mít chce, takže se nové kuchařky můžou těšit, Libuši budou mít stále za zadkem. Michal se vrhnul na opravu střechy a dvojčata Sára s Šárkou uklízí ložnici.

Milan „zmrzačil“ koníka

Milan, práce všeho druhu. Pedikúra je potřebná i u koníků a oslíků, dnes mají svůj den. Po zásahu pilníkem zvíře kulhá. Technicky Milan tuší, kde bude chyba a rozhodne se čekat na hospodáře. Libuše má oprávněnou obavu, že Milan na farmě oddělá všechna zvířata. Hospodář mu později vysvětlí správný postup v péči o kopýta.

Sára určuje sluhy

Ve své roli se necítí dobře a oceňuje, že se našli i tací, kteří jí její těžkou roli usnadňují. Nikomu poroučet nebude, každý ať se chytne práce, která mu vyhovuje. A co když tam žádná taková není? Jana to moc růžově nevidí, tento „demokratický“ systém dlouho fungovat nemůže.
A nyní to nejdůležitější,jména sluhů – Jana a Michal.

Jana to cítí jako zradu, Michal to čekal. Nic nenadělají, musí si zabalit věci a odebrat se na seník. Moc místa tam není. To Michal ještě netuší, že kdyby náhodou dostal chuť Janu obtěžovat, bude spát na čerstvém vzduchu.
Sára Janě nevěří, tváří se kamarádsky a je křivá. Proto ji dala za sluhu a doufá, že vypadne. Jana naopak doufá, že Michal bude prudit dál a zbytek farmářů pošle do duelu jeho. Aby se tak stalo, musí si přesně nastudovat práva a povinnosti sluhy, aby byla ve výhodě a nic nezanedbala. Libuše milostivě slíbí, že tento den ještě uvaří. S Janiným kuchařským uměním je čeká týden pšeničných placek.

Sklad proviantu na vlastní oči

Takto vypadá zásobárna farmy, žádná sláva.

[singlepic id=4855 w=420]

[singlepic id=4856 w=420]

[singlepic id=4857 w=420]

Hospodář a jeho úkoly

Na vlečce je dřevo a pytel. V tom není jídlo, jak si asi myslela Libuše, ale hřebíky. Měl by se postavit chlév pro krávy, prasata, slepice. Zvířátka, která by je zabavila i nakrmila. Hospodář dovezl i dárky. Vajíčka od jeho ženy udělaly radost hlavně Libuši, plánuje buchtu. Cukr a mrkev jsou pro oslíky. Jen tak mimochodem je upozorní na poházené vajgly.

[singlepic id=4859 w=420]

Kontrola farmy

Herec ochotník a hospodář v jedné osobě zavelí k nástupu. Sára a sluhové poslušně naklušou vedle něj. Už jen podat hlášení. Okapy jsou hotové, tím pádem i plné díže. Hospodáře asi loupalo v kříži a déšť správně odhadnul. V ložnici je vydrhnutá podlaha a záchod slibuje plný komfort, už tam nezatéká. Zahrádka se dočkala patřičné péče.
A co zvířectvo? Raději se ani neměl ptát. Utekla koza a začíná hospodářův ochotnický výstup na téma – moje, všechno je moje! Nemocný kůň a pohřešovaná koza. Ne, prdel si fakt nedělají, prostě Milanovi zdrhla. Kozu uhlídá i malé dítě, ale jedenáct farmářů to nezvládlo. Honit kozu po lese je naivní představa hospodáře, je vidět, že to nikdy nedělal. Milan běžel, co mohl a kozu nedohonil. Ostatní to raději ani nezkoušeli, jim přece neutekla. Podle Michaely je to jen zvíře a tímto názorem hospodáře ještě víc podpíchla. Hospodář by kozu dohonil, tímto ho naštvali. Vědět to, nedá jim ani vejce. Víc práce? Ani omylem! Nebudou úkoly, nebude odměna. Hospodář chytá hysterák hodný Milana. Pokud neokopou a nepřeorají pole, neoplotí ho, nedostanou vůbec nic. To co přivezl, si zase odveze. „Já, já, moje, moje, moje“, vykřikuje naštvaný sedlák. Kauza koza nebere konce. Hlavní viník mlčí, ostatní bojují, ale hodně slabě. Vina se ve finále svalí na pravého viníka, ale hospodář nechce nic slyšet. Tím měli začít a ne – nám utekla koza. Najednou všichni vědí, co se mělo a nemělo dělat, jenže už je pozdě. Jesličky na seno je potřeba předělat ze silnějšího dřeva a také se musí zvířátkům pravidelně větrat. Pokus o podplacení hospodáře sýrem jim nevyjde, naštvaný opouští farmu.
Sára jako velitelka farmy je v klidu. Jí koza neutekla, tak je jí to jedno. Že nedostali úkoly? Aspoň nemusí nic rozdělovat, nikomu poroučet a hlídat, zda někdo nechytá lelky místo práce.

[singlepic id=4858 w=420]

Poslední soud

Milan sedí na lavici obžalovaných a poslouchá útoky ze všech stran. Možná by mohl zopakovat estrádní výstup „sklapni!“, ale mlčí. Když se konečně vzpamatuje a začíná se hádat, je pozdě, to měl s hospodářem, ne se spoluhráči. Hospodář nechtěl slyšet argumenty podobně, jako je odmítal při svých výstupech Milan. Všichni vědí, co ON měl říkat, ale sami toho před hospodářem moc nenamluvili. Každý si přisolí polívčičku, až je Libuši Milana líto.

[singlepic id=4860 w=420]

Zpět do práce

Nanosit dříví, seno, uvařit. Milan odmítá stříhat koně, už svojí odbornou péčí napáchal dost paseky. Skoro všichni se věnují zajímavé činnosti – nosí a nalívají vodu do studny. Ještě před tím do ní nasypali jakousi suť. Tato činnost je mi neznámá, třeba někdo bude vědět, o co přesně jde. Zatím jen tipuji, že bylo málo vody, nebo ji čistili?

Farmářka má roupy

Rozdělovat práci Sáru nebaví, ale plánovat zábavu, to najednou ožila. Šárka si lehne v plavkách na stůl a pekáč něčeho dobrého na ni rozdrolí. On to slíže. Klasický bodyshot a na závěr tequilla s pomerančem a se skořicí. Šárka to udělá, ale musela by být opilá. Libuše se nechce vzdát své porce moučníku a navrhuje, ať si každý drobí svou porci. Nebo si ji raději sní sám. Vypadá to, že chystají oslavu narozenin (Jiří?). Mirka nechávají plány farmářky v klidu a pilně studuje almanach. Den za moc nestál, je čas jít na kutě. Před spaním ještě kulturní vložka – Sára hraje na trubku (nebo cosi jí podobné) a druhý muzikant má dudy.

Příště: Milan-Přemek Podlaha a lovec hadů.

Zdroj www.voyo.cz

Anketa

Dejte hlas svému favoritovi, bude zajímavé sledovat, kolik kdo má příznivců.


Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 108
1
okkvp
Reagovat

díkes kolegyně za vyčerpávající výcuc i z toho co hlavní divácké platící obci nova upírá (…novácké hospodářství nejspíš také opustila nějaká koza a tak hospodář dře alespoň dobrovolníky)

2
Runnis
Reagovat

nepřipomíná vám něčím Jana Petru Kvitovou?:-)

3
nivea
Reagovat

Připomíná a hodně:)

4
Leonard
Reagovat

Ne, Petra Kvitová je sympatická a něco dokázala, tohle je kravka co by za pár šupů dělala pračku na….

5
Klubko
Reagovat

Blbě vidím? Proč ta Libuše říká, že Milan neřekl, že to byl on? Vždyť se tam přihlásil a řekl to. Je ta ježubába slepá?

6
Mikes
Reagovat

Hele, Ajdo, když jsi vzpomněla hlášku z filmu, tak mě taky jedna napadla: když on už ani tu kozu neuhlídá! Vzpomeneš si, ve kterém filmu to bylo?

7
Lenka
Reagovat

☺ Hogo fogo Homolka?

8
Lenka
Reagovat

Ajda
☺ rekapy začínají být zajímavější než odvysílané díly (šikulka)
jen nechápu „farmářka má roupy“ – tedy ve smyslu „jaká tequilla“???
(chápu info z necenzurovaného dílu, ale sedím tady nad papíry už moc dlouho, tak se omlouvám, jestli jsem už totál zblblá nepochopila nadsázku a ptám se, kde by chlast sebrali?)

9
Lara
Reagovat

Na farmě mi nesedí tyto osoby..Libuše_/nevím proč takové čarodejnici říkají Libuško…bebebrrrrrrrrrrr.Všimněte si jak má hrozně zlý pohled až mrazí,není vůbec příjemné se na ní dívat a ještě je primitivně sprostá!
Jana další fůrie má hubu jak MEČ a v případě dívčiny se slepákem se Jana chovala fakt UBOZE.
Libuše a Jana VEEEENNNN!

10
Lenka
Reagovat

A mujtysvěte, příště další zviřátko a Kubí?… šmankote, to už je toho fakt moc… ☺
Nejdřív veverka, mravenci, pavouček a teď had?
Kubí nece zviřátka, Kubí nemá zviřátka rád, Kubí by fakt asi radši do hotýlku, do teplíčka…
Že by Kubímu nikdo dopředu neprozradil, že na farmě budou zviřátka? a že farma je v přírodě, kde je taky havěti dost?
Fuj, zviřátka ☺
(analogie Belmondo-Zvíře-Fuj, ženská)

11
Lea
Reagovat

Lenko, nejsem ajda, ale asi předpokladají, že na oslavu dostanou alkohol a Sára má ráda tequilu. Práci nerozdělí, ale u flašky bude možná první :)

12
Majka
Reagovat

Ajdo, moc děkuji za skvělé rekapy. Občas něco málo zhlédnu, ale u Tvých rekapů se vždy pobavím víc.

13
LadyXL
Reagovat

No jsem zvědavá,jak vyjdou s jídlem. Teď by vlastně neměli mít příděl něčeho navíc víc než týden. A proto mi přijde péct buchtu z darovaných vajec jako plýtvání. Mohli je použít na oběd – zapečené brambory atp. Zase tak moc jich totiž nedostali.
Milan se fakt přiznal na začátku – tu ručičku tam tak nesměle zvedal :-), špital – to já,já… Jenže ho buď hospodář neviděl,neslyšel a nebo měl stejně ve scénáři řvát a řvát… A kecat, že 11-ti leté děcko kozu uhlídá…, neuhlídá, respektive nedoběhne, když ji pustí ze řetězu a o to tady šlo. A jak tam někdo podotkl, většinou hlídají domácí kozy, tudíž jsou na sebe zvyknuté…
„Libuška“- jo číhavý pohled staré čarodejnice. Nasadila hru ze slov.Farmy 1,kdy tam Lenka od začátku vařila a byla pak oblíbená a nepostradatelná. Jenže to byla příjemná holka…. na tu nemá…. :-)

14
dessin
Reagovat

Lenka z SKF1 byla prijemna a milacek, Libuska jaksi… ja nevim rpoc se aspon neucese?:)

Jana me bavi a treba me sezerte ale bavi, to same Mirek – ocenuji u nich, ze krome silackych kecu na kameru se neboji to rict tem lidem, coz tam dost lidu neumi, na kameru silny ale pak drzi hubu.

ad hospodar – Milan tam neco pipal, ostatni neco pipali – coz nechapu, pokud vim ze je neschopnej, tak neco reknu i kdyby za nej, ale obhajim teda kolektiv, ne oni stoji koukaji a nic. Hlavne ze Milan se pak rizjel v kuchyni, proc dokaze jecet na ne a na hospodare ne?

15
anja
Reagovat

s těma zvířatama mě tam ti mamlasi štvou, hlavně Milan, který o sobě cosi hlásal, že je poloviční veterinář… heh… osel po pár dnech kulhá, koza je fuč – to je výsledek

tu kozu by dohonili a chytli, koza není laň nebo srna, je to celkem líné domácí zvíře co není schopno dlouho běžet, po chvíli se unaví, zastaví, začla by se pást a pak by nebyl problém ji chytit……… a navíc, jestli to tam tedy je to území hlídáno nějakou ochrankou, určitě by jim pomohl kozu nadehnat i nějaký ten SBSkár co jich tam je prý plno

argument hospodáře, že kozu uhlídá i malé dítě, je správný – prostě jsou to mamlasi, kterým bych svěřila maximálně tak plyšového medvěda, živé zvíře v žádném případě

16
okkvp
Reagovat

jj, koza se zastaví, ale pak většinou podle uskakuje, pokud ovšem opravdu nevezmu dráhu a nepeláší jak když za ní střelí, laň hadr …

17
radek
Reagovat

13
Uz se nedivim tvym nazorum, kdyz mas problem rozpoznat, proc knikal jendou kvici a jindy ne.
Kdybys mela aspon trosku empatie, tak by ti doslo, ze je neco jinyho servat ostatni za jejich chyby a rvat pak jinde, kdyz navic vim, ze jsem udelal chybu a on si jasne svoji chybu uvedomoval a snad se za ni i stydel. Kdyby rval treba na hospodare za svoji chybu, byl by to peknej parchant. To, ze ti to nedochazi, mozna rika neco o tobe, treba ty bys za svoji chybu byla schopna servat nekoho jinyho. Knikal ne. Coz naznacuje, ze to neni v tomto ohledu parchant.

18
Jitka
Reagovat

Milý štábe, už nechte kozu kozou, přestaňte 20 x za sebou ukazovat záběr na odrážející měsíc v sudu (jako je hezkej, ale proč tak často) a trochu upravte střih. Není tam žádná akce, žádné pomalé tříbení charakterů, žádné ukázky nešikovnosti farmářů, prostě je to zatím strašná nuda. Souboj o vypadnutí tom u taky moc nepřidal. Prostě nic, nic a nic. Dávám tomu týden a pokud se to nezlepší: papa Farmáři.

19
Lucka
Reagovat

14
Uplný souhlas. Někde už i psali, že to bylo s tou kozou nahrané, že utekla, aby se něco dělo ( jakože jistě včera hospodář udělal v televizi dění). Plně bych tomu věřila. Jinak mě tam tím přístupem ke zvířatům taky ser…
Řev hospodáře bych tak vážně nebrala, i kdyby byla koza fuč ( jakože tomu nevěřím), tak jí má od TV Nova několikrát zaplacenou. Nemluvě o tom, že ubitého koně mu líto nebylo.

20
okkvp
Reagovat

13 – Milan pípal před hospodářem poměrně jasně, dokonce i o nahánění lesem mluvil, byť slabým hlasem a na hospodáře to neřval. Kolektivní vinu na sebe před hospodářem vzali dobrovolně – před hospodářem to „nám“ přece zaznělo mockrát z různých úst – pokud se nepletu tak i třeba od Líby, i od Jany. Po boji byli chytří generálové všichni – Milanova „chyba“ byla v tom, že v rámci rozpravy u stolu jim to náležitě nevmetl.

21
Petra
Reagovat

No já nevím mě ta etýda se statkářem přišla jako špatný herecký výkon, statkáři co je ubytovaný v hotelu v Luhačovicích , potom nemluví absolutně moravským nářečím opravdu nevěřím, nad kozou ječí, dělá se z topho drama pro celý díl, kulhající oslík mu nevadí …. no myslím, že najali ne moc dobrého statkáře … měly se inspirovat u slováků, ten byl dobrý …

22
Tom
Reagovat

Výběr sluhů je jasný. Jana i Michal se motají kolem Šárky, kterou chce Sára jen pro sebe :-)

23
dessin
Reagovat

16: ty jsi opravdu trdlo vid…

Ctes co pises? Vis vubec co meles? Pletes si pismenka a zvatlas tu jak decko, beze smyslu, motas pojmy s dojmy. Co to vypovida o tobe radsi ani nechci vedet. Ja ti to vysvetlim tak, aby to i trdla pochopila jo?

Nechapu, proc se Milan obhajoval hlasite pred farmari v kuchyni, ale ani nepipnul pred hospodarem (to neni to same jako ze mel servat farmare za svoji chybu), jen me zajima proc „pred soudem mlci a v cele mu huba jede jak namastena“. To nema s parchantovanim nic delat, je to normalni srab.
Kdyz udelam chybu, obhajim ji i pred autoritou (byt pochybnou) a ne jen v hluku stada ne? Jako ze kolegum vysvetlim proc jsem zvorala projekt za ktery vsichni nedostanou premie, ale sefovi nereknu nic a budu koukat jak jim ty premie bere? No, potes s tvym charakterem, ale co cekat od trdla…

(PS: nebylo to na tebe moc dlouhy?)

24
dessin
Reagovat

19: obhajobu a vysvětleni si predstavuju jinak nez pipani. On mluvil pomalu jednoslovne, hospodar to z nej musel pacit jak z chlupaty deky, no bavilo by te to? Dyt tam stal jak maly dite co ukradlo kyticku z dortu…

25
Ajda
Reagovat

Lenko,
Lea ti odpověděla celkem jako já. Bude oslava, touží po chlastu a plánuje. Místo rozkazování. Asi bude Sára pěkná tichá voda, dokonce tam prohlásila, že je svolná ke všemu, když Šárka couvala.

Necenzurované díly bych přejmenovala na nekvalitní díly. Bez ladu a skladu, špatný obraz i zvuk. Navíc nic extra neobsahují, jen nafouklá bublina.

Schválila jsem komenty, tak poskočilo číslování.

U Slováků jsem se na hospodáře vždy těšila, ač taky nastrčený, byl skvělý. Tenhle náš mi strašně vadí, je nepřirozený, přehrává.

26
Lenka
Reagovat

Lea, Ajda
díky za vysvětlení ☺
já necenzurované díly neviděla, tak jsem blbě pochopila = myslela jsem, že se tohle tam odehrálo.. a ne že to jen „plánují“ ☺

mmch – RS se natáčí pro tv, tam se díly odvysílají, tak moc nechápu, proč ještě k tomu nova má ty necenzurované?
nevím, jestli tohle bylo u sk-farma, ale u českých RS jsem to zatím nezaregistrovala… prostě díl byl natočený, odvysílaný a hotovo

27
Ajda
Reagovat

26 Lenka,
Markíza měla taky necenzurovanou verzi, ale tu jsem neviděla a spíš to vypadalo, že je hlavně nevypípaná, protože slovník všech tam byl dost katastrofální.
Naše farma mi připomíná výlet měšťáků za agroturistikou, nebo zážitkovou dovolenou.

28
kuk
Reagovat

Mě se tahle farma vůbec nelíbí, je to nuda a lidi v ní mi nepřijdou ničím extra zajímaví, ani pro oko… Druhou slovenskou jsme sledovali na úkor všeho, ale toto… Ten majitel farmy, co to je? Traktor, vystupování, nehezký člověk je to. Takže lidičky, já na to p….ím.:-) papa

29
dessin
Reagovat

Maji malo prace a hodne jidla :DDD

30
Bára
Reagovat

28 sledoval,páč bylo hnusně,ted jdeš radši ven :D

včera jsem Farmu nestihla,kromě záběrů na hospodáře,dobrej hereckej výkon..ale trapnost sama :DD

a kdo mi sedí:všichni,kromě Libuše,Jany a té co ani nevím jak se jmenuje,ale je majitelka pivovaru..ostatní beru s nadhledem anebo mě velice baví..a kdo nejvíc?? Milan!! S Kubíkem je sranda a myslím,že ten kluk musí bejt najatej…anebo ho nevzali do HP,páč by pro něj neměli protějšek :DD

31
Anonymní1
Reagovat

15: My víme, že kdybys tam byla ty, všechno je jinak a vůbec bys to tam srovnala a byla nejlepší ostatně jako ve všech RS na které čumíš a komentuješ.

32
Anonymní1
Reagovat

LadyXL + dessin, co tady lžete? Fakt nechutný. Jak můžete psát něco, co se nestalo?

33
Sima
Reagovat

Ahojky lidi, mám prosbu. Zpětně sleduji sk farmu 2 a ráda bych k tomu skoukla i nějakou v té době aktuální diskusi. Na panáčkovi nemůžu nic dohledat, poradíte??
Moc díky za všechny případné tipy.

Jinak souběžně sleduji i tuto farmu na nově. Zatím se mi celkem líbí, i když se to teprve rozjíždí. Nicméně proti té sk zimní pro mě slabý odvar ;-)

34
dessin
Reagovat

32: definuj, nechutnej jsi ty vykrikama do tmy a ne a ne to pochopit … co se jako nestalo? Tys tam byl? Misto toho zranenyho osla ne?

35
dessin
Reagovat

33: KDE zpetne sledujes, taky bych se podivala :) diky

36
Sima
Reagovat

35 – stahuju si to ze známého uložiště. Asi to není dobré zde jmenovat…

37
JanaH
Reagovat

Milan se přiznal i obhajoval, sice ne příliš důrazně, ale přece. A proč nebyl důraznější? Protože se podle mě děsně, ale opravdu děsně styděl…a nejraději by se neviděl.
Ostatní se mohli taky vyjádřit, a přece povětšinou mlčeli. Řečí měli všici moc, ale až v kuchyni.
Škoda, že jim nedal hospodář dvakrát víc práce. Mají fakt málo práce a moc jídla. A ještě s tím jídlem plýtvají, viz pizza a teď zas skvělý nápad s bublaninou. Aby se chlapi najedli, tak by musel každý z nich mít minimálně půl plechu bublaniny. Kolikpak jí z těch deseti vajček hodlají napéct? :-) Že by mi dali recepis…

38
Anonymní1
Reagovat

34: Ok, tady to máš:

Milan – Tady je viník.
Hospodář: Jak tady je viník (dívá se na Milana) a vy nemáte kozu fakt ne?
M: Fakt ne.
H: Kterou?
M: Tu větší… No, já vím, no. Vzala dráhu.
H: Jak vzala dráhu?

– dál o ohradě, o tom, že ji Milan pustil, o pasení kozy dětmi,.. do všeho mluví i ostatní lidi celou dobu

H: Utekla Tobě, tak povídej teda, ne.
M: Utekla do lesa, já jsem šel za ní a pořád utíkala dál a dál.
H: Tak jsi šel za ní, tak jsi měl dohonit, sakra, ne? Jako toto.. Jako les je pro mě překážkou nebo co?
M: Kozu v lese nedohoním.
H: Ale jděte doprčic. Píp. Jako vždyť je to zvíře doprčic, ne? Tak to pustíte vlkům, ať to sežerou vlci?
—-
Holohlavec: Milane ty taky, ty fakt mlčíš, místo, abys řekl, že jsi za ní aspoň za ní běžel, že se ti aspoň ztratila v lese a fakt tam čumíš jak zevl.

Takže co jako? Selektivní slepota, hluchota? Nebo jen lžeš?

39
Anonymní1
Reagovat

37: Přesně tak. Všechno, co k tomu Milan mohl a měl říct, tak řekl. Nevím, co by si místní hvězdy představovaly, aby řekl víc. Co tam jako měl dělat za tyátr. Koza je v prdeli, kozu nic nevrátí, Milan si své chyby je dobře vědom. Tečka. Tvle, některý dramatický umělkyně a lhářky tady bych tam s chutí poslal.

40
dessin
Reagovat

38, 39: nesouhlasim. V kuchyni se obhajoval vice slovy, vic nahlas, davalo to smyl. Jak jsem rekla, hospodari pipal jednoduche vety bez nejake chuti cokoli vysvetlovat. Stoupnmout si a rict „mam problem, pri delani ohrady bla bla“ je to nejmensi, jen to chce odvahu a ne byt srab. Coz u me MIlan je.

To, ze se dle me MIlan neobhajoval je muj nazor, nikoli lez. Dle me se opravdu neobhajoval a byt ja na miste hospodare, nastve me ne ta koza, ale to ze dopsoleje chlap neni schopnej podivat se mi do oci a rict stalo se to a to, udelal jsmse vse proto abych ji chytil, zbytek farmaru za to nemuze vina je na me strane. a ne „no… fnuk… pip… do lesa… fnuk… cumim do zeme“

A jestli podle vas takhle vypada vysvteleni vlastni chyby, tak potes koste – v praci jako taky takhle vysvetlujete chyby jo? No, tak to lituju majitele firmy kde delate. Protoze jestli to co tam predvedl je podle vas „vsechno co mel rict“, tak opravdu teda muzu jen drzet palce. ale vlastne Anonym je jeste dite takze nechape o cem je rec. Az z tebe vyroste chlap, pochopis. I kdyz spis si myslim ze budes stejnej srab a libovej machyyrek jako Milan.

takze – sam jsi lhar, broucku anonymni vis?

41
divačka
Reagovat

Já myslím, že ztráta kozy je v principu špatně. Možná nemá velkou pořizovací cenu. Ale pokud je fakt vlastnictvím hospodáře, tak k ní může mít citovej vztah.

Když si představím, že bych měla stádo koz a svěřila je grupě lidí a jedna by jim utekla, tak bych taky byla naštvaná. Tak nějak principálně. Kdyby tam byl jeden bača, prosím. Nemůže nechat stádo bejt a jít hledat.

Svědčí to o jednom – ty lidi se nechovají jako spolupracující skupina, ale jen každej sám za sebe. To by neměli a myslím, že to ještě pořád nepochopili.

Při výstupu hospodáře měla vystoupit buĎ Sára – jakožto šéfka nebo Milan jakožto viník. Neměli kníkat, měli popsat, co se stalo, co udělali pro nápravu, říct, v čem vidí svojí chybu a jak se z ní poučili.

Sářin přístup – já v tom nejedu, to MIlan, mně se to nedotklo (a patrně to tak cítí i ostatní), je naprosto špatný. Někdo udělal chybu- ostatní se mají (spolu s ním) se snažit to napravit a poučit se. U nikoho jsem nic takovýho neviděla.

Jak rychle koza běhá a jakou má výdrž, to nevím. Nevím, jestli je možné ji v lese chytit. Ale tak nějak mám představu, že kdyby ti všichni udělali rojnici, tak ji najdou.

Argument, že kozu sežerou vlci, je samozřejmě blbost.

100% souhlasím s tím, že tam mají málo práce. Dělaj akorát to, co jim hospodář zadá.

Sáře vyhovuje, že není práce, že nemusí velet. Jenže by měla. Když nic nedostali od hospodáře, měla by něco vymyslet. Jinak se tam ukoušou. Hergot na baráku je přece furt práce nabaděj. Chápu, že není z té úlohy nadšená, ale když do té soutěže šla, tak musela počítat s tím, že to na ní může vyjít. Má dvě možnosti – buď se ten týden nějak protluče nebo z toho zkusí vytřískat pro sebe maximum – vyzkoušet si co to je velet 10 (nebo kolik jich tam je) lidem. Už nikdy takovou příležitost mít nebude – vyzkoušet to v podstatě bez následků.

Taky jsem nechápala, proč chtěj dělat bublaninu. Mají-li málo jídla, měli by udělat něco zapečenýho nebo normálně uvařený na tvrdo. Když budu mít doma v lednici dvě poslední vajíčka a další přísun v nedohlednu, rozhodně nebudu přemejšlet, co mám péct.

42
Lenka
Reagovat

41 divačka
ok, když je koza hospodáře, je pochopitelný vztah ke koze… (a taky zlost na blboušky, kterým ji svěřil)
jenže tady máme pronajatou farmu, bůhvíodkud dovezená zvířata… a dovezeného farmáře ☺
takže citová vazba toho pána, co si v RS hraje na hospodáře, je těžko uvěřitelná

43
Petra
Reagovat

41 : Taky to s tou kozou vidím tak nějak, a že fakt nejsou team , ale každý sám za sebe … nepochopili systém farmy … ovšem myslím, že ta Jana Stránská říkala, že udělají rojnici a půjdou kozu hledat, ovšem za cenu trestu, protože se nesmí vzdavovat od farmy , mají to nějak v pravidlech …

44
okkvp
Reagovat

42 – Ale, to je přece z principu naprosto vedlejší – on jim předal kozy a jim jedna pitomostí a nedbalostí zdrhla. Omáčka o osobním citovém či majetnickém vztahu je vedlejší. Snad zas nejsme tak malá dítka, abychom tuhle uměle dovařenou pohádku o farmáři a jeho farmě a zvířátkách brali jako nějakou bernou minci pro hodnocení zda měla postava hospodáře právo hulákat či nikoliv.
Že to vybraný herec neuměl podat věrohodněji, je taky jiná věc.

45
JanaH
Reagovat

41 divačka : rámcově s tebou souhlasím. Já vidím kauzu koza asi takto :
Sice ochotnicky sehraná scénka hospodářova rozčilení nad ztrátou kozenky mě dost pobavila, ale o to v ní nešlo (nebo nemělo jít).
Naši farmáři by měli žít jakoby před cca 100 lety, tzn. být co nejvíc soběstační, odkázáni hlavně na to, co si vypěstují, vyrobí, odchovají. Nakupovalo se tehdy málo a jen to, co nešlo pořídit jinak. No a v té době by byla ztráta zvířete opravdu problém. Se zvířetem by přišli o mléko a výrobky z něho, reprodukci-tím pádem o maso, popřípadě o peníze za prodej nadprodukce atd. Proto dostal hospodář za úkol se „hodně“ naštvat, což se mu povedlo tak, jak jsme viděli. Aby si naši farmáři uvědomili ten princip ztráty a její důsledky.
Je jasné, že koza nebyla Šámalova a že ji nesežrali ani vlci, ani štáb a že už je dávno někde v klídku v chlívku. :-)

46
Anonymní1
Reagovat

40: Neoslovuj mě broučku, to za a. Za b jsem svým vlastním pánem, chyby přiznat dokážu, nemusím z nich dělat drama a žadonit u pipin jako jsi ty. Nebylo třeba, aby Milan dělal víc než dělal. Kozu to nevrátí. V práci by vysolil litr a půl za novou a bylo by. Ty bys chtěla, aby klečel u tvejch plesnivejch palců, nezájem a netřeba. Nazdar.

47
Franz Ruppert
Reagovat

Moc by mně zajímalo, zda Nova má najatého nějakého cifršpiona, který sleduje názory na Farmu. Resp. zda se dostane např. až zde, aby mohl tlumočit zdejší názory a připomínky. Z jejich stránek se totiž nic nedozví, protože tam žádná diskuze není (Nově to nevadí ?) a zde je napsáno tolik postřehů, že jen kdyby polovinu použili, tak ta Farma musí být mnohem zábavnější.

48
okkvp
Reagovat

47 – to poznáme za ty cca 3 týdny, o které je vysílání zpožděno

49
Ajda
Reagovat

Štáb neštve koza, jim vadí, že útěk nestihli natočit.

50
XMAN
Reagovat

Tak mě moc potěšilo že chce Sára vyhodit Stránskou. Myslím si že ale udělala chybu, že jako druhého sluhu zvolila Michala. Michala tam všichni nemusí a tak pošlou do duelu jeho a ten si jako soupeře zvolí asi Milana a jeden z nich vypadne…..pokud chtěla Sára vyšachovat Stránskou tak měla jako druhého sluhu zvolit například Jirku, toho mají všichni rádi a Stránská by ten duel měla jistější než takhle. Ale uvidíme jak to nakonec celé dopadne.

51
anja
Reagovat

49 Ajdo, mne taky štve, že ten běh kozy a Milana na třičtvrtě kilometru nestihli natočit :)

53
Anta
Reagovat

52
chudák Kubí, plně s ním soucítím !!!!!!! :)

54
Anta
Reagovat

http://farma.nova.cz/clanek/novinky/zpripadam-si-tady-jak-u-blaznu-zazniva-z-novych-deniku.html

zajímavé :)

zbystřila jsem co dořekne Šárka, že „doufá že se oba vrátí, hlavně tedy…… Jana…“ :)

Milan: „…doufám, že hospodář vystydne…“ :-DDD

V tuto chvíli, koho nemusím je Libuše a Sára, lihovarka se doposud nijak razantně neprojevila, kupodivu mě Jana vůbec nevadí :) a Milana by byla škoda, kdyby vypadl.

55
XMAN
Reagovat

Jestli půjde do duelu Michal, tak si Milana asi vezme, protože koho jiného? Kubu podruhé za sebou brát nebude, ještě když viděl jak to minule všichni vyčítali Davidovi, na Mirka a Jirku si zřejmě netroufne a brát holku to by se mu asi příčilo, takže mi z toho Milan vychází jako zcela jasný adept na druhého duelanta. V tom případě budu doufat v odchod Michala, Milana bych tam rozhodně postrádal daleko víc….

56
Ajda
Reagovat

XMAN,
duely jsou vždy mezi stejným pohlavím. Až před finálem je toto pravidlo zrušeno.

http://doma.nova.cz/clanek/zdravi/farma-milanuv-syn-bere-drogy-a-pije.html

Reagovat

dessin (35): Dily najdes na uloz.to s tim, ze staci zadat „Farma 2“

Sima (33): Bohuzel jedina diskuze, ktera se k tomu nejak vztahovala je TADY

58
Anonymní1
Reagovat

SPOILER

55: Podle fotek půjde do duelu Jana.

59
XMAN
Reagovat

58: tak to by bylo ok.

60
Prochor
Reagovat

Když jsem viděl, jak chudák poník nemůže našlapovat na nohu, měl jsem chuť broukovi Pytlíkovi taky ostrouhat kopyta aby poznal svojí ignoraci. Podle mně je to maniak podléhající příslušnému dozoru a ne aby mučil chudinky zvířata svou blbostí.

61
Prochor
Reagovat

Ještě poznámka, to, že útěk kozy je vina všech je naprosto v pořádku. Farmář nemůže 24 hodin denně kontrolaovat na co se 11 lidí na farmě vybodlo. Jedná se jasně o kolektivní odpovědnost za jeho majetek. Takže trest zaslouží samozřejmě všichni. Jednotlivé viníky musí postihnout sami. Nejhorší jsou pozdní výčitky kolem stolu. Proč se nesnažili ostatní (mladší) kozu přivést ? Nechápu. Pasivně čekali na trest pro Milana ? A co oni?

62
Franz Ruppert
Reagovat

To je dobré „poník“ !!!
Náhodou „Hadař“ Milan začíná u diváků sbírat body. Bez něho by byla na Farmě velká nuda.

63
Prochor
Reagovat

Jak nemám Janu rád, tak měla pravdu, že Sára je alibistka a na farmě nastane určitě chaos. Asi zase bude rozhodovat brouk Pytlík a jeho moudra.

Reagovat

Jana je sice nesympaticka, ale jeji nektere postrehy nemaj chybu. Mela by tam zustat co nejdyl, ale vyhrat rozhodne ne.

65
Prochor
Reagovat

Sára : Jelikož jsem za to nenohla, tak jsem si to k srdci nebrala. Naprosto chybný přístup. Samozžejmně za to může i Sára.

66
Anta
Reagovat

64 souhlas :)

67
koc
Reagovat

to sou lenosi :o

68
Anta
Reagovat

jó demokracie :)

69
Prochor
Reagovat

Sářin chaos začíná. Sluhové chrápou! A takhle to bude i dál.

70
Anta
Reagovat

Líba zas v kuchyni !!! :)
lihovarka zas prndá :) ještě nebyl sestřih, kde by něco dělalal

71
koc
Reagovat

koza je chytre zvire .. ted uz vi jak zdrhnout a muzou delat co chtej

72
Prochor
Reagovat

Už vidím, že útěky koz zase vyřeší nenápadná blondýna _

Šárka. (mimochodem je mi čím dál sypatičtější).

73
Ajda
Reagovat

To je děs sledovat Sářin otrávený ksicht. Ta holka je na pár facek.

74
Anta
Reagovat

fakt toho jídla mají moc :D

72 tak tak :)

75
Anta
Reagovat

73 Ajda
no vybarvuje se nám děvče :)

hned za Šárkou mám Jirku, ale vlastně jsem je měla v top hned na začátku :)

76
okkvp
Reagovat

73 – jojo, Vohrnutý rtík musela ty šedesátkové filmy s H. Brejchovou sjíždět do bezvědomí

77
JanaH
Reagovat

75 Anta : taky to mám tak nějak. No…možná mám Jirku před Šárkou.

A Líba se nám dělá nepostradatelnou v kuchyni…“beze mne zahynete hladem“… taky nechápu, proč se ještě nepokusila o kvásek, kuchařinka :-)

78
Prochor
Reagovat

U Líby začínám chápat, že chce hlavně šetřit zásoby. Takže u mně získává kladné body. Chlapci zatím všechny snahy o nové zásoby torpédují.

79
Anta
Reagovat

stříhali dohola malého chlapečka ♫ :-DDD

80
Prochor
Reagovat

Dochází na moje slova – Milan rozděluje úkoly. Stává se z něj zase farmář týdne. A co na to Sára ? Nic !

81
Anta
Reagovat

Milan jede :-DDDDDDDDDD

82
Ajda
Reagovat

Farmu tohoto rozsahu zvládne chalupář přes víkend.

Kuba nesnáší každé zvíře, nejen hada.

83
Prochor
Reagovat

Ajdo – proti slovenské farmě se doslova nudí.

84
Ivory
Reagovat

Ale seděl libuně ten had :-D

85
Ajda
Reagovat

Prochor,
a taky suší hubu :-)) Možná by jim konečně měli dát chlast, ať se něco děje. Chápu dobře, že Šimon a Jiskra účinkují v další show?

86
Anta
Reagovat

a přece je to čarodějnice !!! hada kolem krku :)

87
koc
Reagovat

to je zase strih .. dneska povida ze farmar vynadal pred nekolika dny .. skoda ze to nema urcitou posloupnost

88
Prochor
Reagovat

S těma vlasama ná ale Milan pravdu. U babičky na moravě se opravdu takhle dělá. Divá zvěř má hrůzu před lidskými vlasy – nevím proč.

89
Ajda
Reagovat

Kubova obsese – neustálé čištění zubů.

90
Anta
Reagovat

88 má

91
Angel
Reagovat

Tak voni tam měli ve špajzu konzervy…
Milan mě dneska pobavil s hadem, musela jsem se smát, jak Kuba zdrhal, ten se fakt bojí všech zvířat…prej, že mohl utýct v kuchyni a v noci by ho pokousal
Dort pro Michala byl pěkný nápad, ale nějak jsem nepobrala, proč mu ho nesla Šárka v podprsence, to se mě zdá trapný…podle ukázek na konci to ale pak rozjeli s oslavou.

92
Pacička
Reagovat

82 Ajda Nebyl to Kuba, který chtěl po hospodáři při první návštěvě nějaké zvířátko? Tereza hezky popřála Michalovi, ať nejde do duelu, vůči Janě to bylo dost drsné.

93
ivin
Reagovat

proč je v duelu jeden ukol:Markiza měla tři. A byly tam jiné. těžší životní podmínky. Tito mají zatím rekreaci.

94
Anta
Reagovat

91 mám pocit, že to naplánovala Sára (viz rekap), s Kubou soucítím, k hadům všeobecně mám velký respekt a dívat se na ně taky nemusím, ale neomdlela bych :-DDDDD

Copak tam asi Milan vyváděl, že čeká kufry přede dveřma? :)

95
Anta
Reagovat

92 přesně :)
jak se to říká: “ dávej si pozor na to co si přeješ“ ? :D

96
JanaH
Reagovat

94 Anta : Milan nic…Sára se rozjela, aspoň jsem cosi málo jedním očkem zahlídla. :-)

97
JanaH
Reagovat

92 Pacička : když on Kubí myslel třeba štěňátko. Hada asi nee. :-)))

98
Anta
Reagovat

96 ale celé jsme to neviděli, že ? :DDD

99
Angel
Reagovat

94 Anta – tak to je zajímavý, ta Sára je teda kuplířka a asi pěkný kvítko, jsem zvědavá na tu oslavu, co tam bude vyvádět :)

100
Ajda
Reagovat

93 ivin,
ve slovenské jedničce byla také jen jedna disciplína v duelu. Ve dvojce byl vždy silový duel + vědomostní, nebo překvapení. Hrálo se na dva vítězné, proto byly občas tři. Povinně tři byly až ve finále.

101
Timotej
Reagovat

93 – vo Farme 1 bola aj v Sk len jedna disciplina v dueli, ked budete mat farmu 2 tak budete mat 3 discipliny. Asi take su pravidla tohto formatu. Aby boli atraktivne aj dalsie serie.

102
Anta
Reagovat

99 to asi mi všichni, je třeba trochu to oživit, „koza utekla“ je už opravdu stará zpráva :)

103
Timotej
Reagovat

100 – Ajda nepredbehuj sa, teraz to vyzera ze sa opakujem ako verklik :-)

104
okkvp
Reagovat

Strašáka udělali hezkého, ale přiznám se, že na divočáky by mi jej nenapadlo použít – píchla bych jej do zahrádky mezi zeleninu. Fígl s vlasy znám, ale ne v pytlíčkách, nýbrž volně rozvěšené „třapce“. Divočáky na pastvě u nás na chalupě nerozházel ani vedle za plotem hystericky štěkající pes. (upřímně řečeno je mi známo několik postižených, kterým před rycím komandem nepomohlo ani pletivo)

105
Anta
Reagovat

104 no zkouší se ledacos i když to zrovna moc nepomáhá, ale tohle to je asi tak nejvíce v povědomí

106
nee
Reagovat

Dobytek chovaný členy mysliveckých sdružení na soukromých pozemcích ostatních občanů je stále krotší a drzejší. Dobytek srna neuteče ze zahrádky ani když na ni hulákáte, uraženě odkráčí, když k ní přiběhnete na deset metrů a stejně se příště vrátí, plot není žádná překážka. Dobytek divočáci jsou stádo a jako takové si celkem správně myslí, že na ně soukromník nemá páku a že to pole osadil kvůli nim. Dobytek myslivec vám vysvětlí, že si máte trhnout neb on je vždy v právu.

107
Ajvngou
Reagovat

Ta Michaela musí bejt pořádně blbá, když tam nasranýmu hospodářovi dává argumenty, že je vlastně štěstí, že to nebyl člověk. (akce uteklá koza) Se divím, že ji rovnou nepřejel traktorem.

108
Farmar
Reagovat

Farma online ke shlédnutí na: http://www.playserial.cz

Přidat komentář