Panáček v reality show

Amerika má talent 2012, casting San Francisco

16. Červen 2012 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=4634 w=420]
Amerika má talent 2012 a Merťas je tu s druhým rekapem, tentokrát ze San Francisca, kde se sešlo zatím v divadle největší publikum . Show je opět plná hlášek, dobrých čísel, emotivních výstupů a mnoho dalšího. Amerika je prostě země neomezených možností. A v televizi, tam je možné úplně všechno.

AGT zavítalo do San Francisca úplně poprvé a show to byla veliká. Howie dokonce přiletěl v tryskovém obleku. Ale už se pojďme podívat, kdo všechno se odvážil představit svůj talent.

David Garibaldi a CMYK´s




Partička mladíků měla na sobě zvláštní oblečení a jeden by si myslel, že to budou jen tanečníci. Ale ono ne. Mladíci spojili malířskou činnost a jakýsi koordinovaný tanec. A malířina nebyla jen tak ledajaká, žádná čmáranice a patlanice, ale hezký a zajímavý obraz. Skvělé číslo. Koho zvěční ve Vegas?

Cristin Sandu

Teprve 17letý mladík má v krvi cirkusáckou krev a určitě mu to jde. Jeho balancové číslo bylo správně vygradované. Háček vězí v tom, že to všechno bylo kostrbaté a pomalé. Zřejmě asi chybí pořádná praxe. Nedokážu si představit, že by s tímhle číslem mohl vyhrát či táhnout svou vlastní show. Přesto postoupil.

http://www.youtube.com/watch?v=sHYTQPcW9xY

LCD

Taneční skupina, která na první pohled připomíná uprchlý kompars z filmu o mimech. Čekal jsem klasickou taneční skupinu, ale byl jsem příjemně překvapený. LCD spojila hudební klasické prvky s baletem a celé to zaobalila do vkusného a neokoukaného vystoupení, které mělo výbornou choreografii a šmrnc. Nechápu váhání poroty, za mě jedno z nejlepších čísel v AGT.

http://www.youtube.com/watch?v=xR4yJ_du97k

Dave Burleigh

Stand up comedy mají za mořem moc rádi. Dave umí napodobovat hlasy slavných osobností. Své vystoupení zaobalil do americké verze Stardance, kde tematicky napodobuje například Bruce Willise, Charlieho Sheena, Nicolase Cage či Jacka Blacka. Kdo je zná v originále tak ví, že s Dave hodně přiblížil originálu. Hlavně u Cage a Sheena.

Luiz Meneghin

Na scénu přichází další muž, který se pokouší prorazit operním zpěvem. S postupem přibývajících sezón talentových soutěží začíná být faktem, že ne každý kdo si střihne operu bude hned velikán. Ale vždy se najde aspoň jeden, který minimálně dokáže diváky zaujmout. Tak třeba Luiz se přistěhoval z Brazílie, dělá zdravotního bratra a pacientům denně hodinku zpívá. By mě zajímal ještě názor pacientů. No a Luiz vytáhnul starou operní klasiku v Talentu, nebyl to jiný kus než Nessum Dorma. Hlasově to nebylo špatné, měl chvíle, kdy dokázal hlas krásně rozeznět. Spíš mě zaujal jeho výraz, tvářil se, jak kdyby se na něj řítilo teroristické komando s Bin Ládinem v zádech. A druhá věc, zpíval s ohromnou lehkostí, jako kdyby se nic nedělo. Luiz má příběh, city a zvláštní exotičnost, která by ho mohla vynést v soutěži hodně vysoko. Aby se dostal na casting tak s rodinou šetřil dolary šest měsíců.

http://www.youtube.com/watch?v=ZVQ2vEGoWqI

Granny G

Už během epizody jsem tuhle babču zahlédnul v prostřizích a děsil jsem se, co by mohlo přijít. Ale sympatická důchodkyně s chodítkem nejen mě vyrazila dech. Odstartovala si hudbu začala rapovat o nadržených mladících. Dámy a pánové, tohle je Ameriky. A babča má připravený do dalšího kola nový song, tentokrát bude o holkách a prý bude zatraceně sexy.

Tim Hockenberry

Aj aj aj. Tady to smrdí hodně vysokým umístěním v celkovém pořadí. Dokonce se bojím jestli Tim nebude letošním vítězem. Hlavně s ohledem na celou historii AGT, kdy pokaždé zatím vyhrál zpěvák. A že Tim má k tomu všechny dispozice, aby opil svým hlasem diváky. Má moc pěkný laďokerndlovský hlas a společně s piánem to ladí perfektně. No, uvidíme. Po sedmé zpěvák? Snad ne.

Turf

Poslední vystoupení z města plného kopců. Turf je sympatický mladý tanečník, který se už dva roky živý na ulici a je tak trochu bezdomovec. Na živobytí si vydělává na ulici. Žije ze dne na den. To se může časem změnit. Pamatujete na letošní Británie má talent, kde se předvedla trefně pojmenovaná Panenka Tima Buurtona, která tělo ohýbala do neuvěřitelných pozic? Turf dělá úplně to samé akorát v pánském provedení. A působí to znovu bombasticky a znovu mi padá brada blízko k zemi. WoooW.

http://www.youtube.com/watch?v=M0ZK8AMA6WU

Shrnutí 2.castingového dílu podle Merťase

Show je stále neskutečná jízda, která přináší talenty všeho druhu. Koukal jsem jako přikovaný a snad jen o jednom čísle, které postoupilo můžu říct, že mě nebavilo. Celá stopáž dílu je vyvážená a střídá postupující s ubožáky. Porota dál skvěle hláškuje a Nick baví všechny okolo sebe.

Kdo Merťase zaujal nejvíc?

1, Turf 2, CMYK´s 3, LCD

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!