Panáček v reality show

Jak se staví sen: (16.6.) Kuchyň a jídelna v anglickém stylu (24/12), rekapitulace

20. Červen 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Předpředposlení díl designové show Jak se staví sen nás zavedl do památkově chráněného území sídliště Solidarita v pražských Strašnicích. Jeden z domků zde obývá rodina Kopeckých a designerská dvojice Záluský + Reslerová jim v něm zařizovala novou kuchyň. A protože primácký Dekotým netroškaří, tak to spláchli z jedné vody načisto i s vedle nově vestavěnou koupelnou. Tentokrát nás shodou okolností (programové skladby dceřinné stanice Love) čeká téměř přímé srovnání se snažením Debbie Travis. Vyšla z toho česká verze se ctí? ANKETA recenze zde

Sídliště Solidarita je jednou z prvních větších poválečných staveb pro bydlení v Praze (1947-51) a dodnes je cenné pojetím urbanistické struktury navazující na Le Corbusiera. V sekci řadových domků tu bydlí manželé Kopečtí. Domky jsou sice půdorysně malé (5x12m), zamýšlené byly původně jako startovací, ale minimálně 4+1 se 130-150m2 podlahové plochy rozložené ve dvou patrech a podkroví není vůbec málo. Typickým prvkem domů je dřevěné schodiště a velká obytná místnost otevřená francouzskými okny do zahrady.




[singlepic id=4717 w=420]

Nevím kolik toho uvidíme z konkrétního domu, ale pro představu si tu můžeme ukázat půdorys přízemí jednoho ze sousedů. [singlepic id=4718 w=420]

Důchodkyně paní Blažena Kopecká (65) je sportovně založená, kdysi prý hrála i národní volejbalovou ligu. Dnes je ale po mrtvici, má omezenou mobilitu a věnuje se raději květinám. Manžel Vítězslav (65) už také jenom důchodcuje, kromě celoživotního zájmu o sport má jako koníčka práci s mládeží a psy. Anotace i „konkurence“ praví, že v domě už žijí dlouho sami, KN sice mluví trochu jinak, [singlepic id=4719 w=420]ale to nás samozřejmě nezajímá. Zajímá nás, že paní je po mrtvici z důvodů zhoršené mobility raději jenom dole a že si tu proto také přeje alespoň sprchu, koupelna jí v přízemí chybí.
[singlepic id=4720 w=420] Více a větších fotek jako vždy tady

A co nás čeká? Designerská dvojka si zařádila, asi zas dlouho všemožné historické materiály a zdroje inspirace studovala neboť schodiště jim prý starou dobrou Anglii připomenulo a v tomto duchu novou kuchyň tedy pojali. A také se jim opět zadařilo na poli sponzorských darů – čeká nás druhá nejdražší proměna v historii, sehnali 3/4 milionu.

Rekapitulace letem světem, sladké vábení a chvíle závratí

Řadový domek prý skýtá velký potenciál, stylový – 40. Léta, masivní dřevěné schodiště, ale malá okna, staré dveře, žádná izolace, zima a tma. Prostě klasika, však jde o řadový dvouletkový domek, vlastně experimentální projekt a první použití montované prefabrikované konstrukce.

Podle ofika prý Kopečtí nároční nejsou a upřednostňují praktičnost. Paní prý původně chtěla jenom vymalovat a sjednotit podlahy, ale protože pánovi se jí nechce denně tahat do koupelny až do patra, tak si také přejí alespoň maličkou koupelnu. Paní je v domku, kde bydlí od roku 198 také prý stále zima a básní o západním sluníčku, které prý proniká do přízemí jediným oknem právě na konci kuchyně.

Designery uneslo to staré dřevěné schodiště a hnedka v úzké chodbičce básní o jakési staroanglické snídaňové hale, a že tedy příčku ke kuchyni zbourají. Styl staré Anglie se jim líbí jak ve vztahu k objektu, tak i věku manželů a prostě jsou si jisti, že vše bude krásné a na závěr padneme úžasem. [singlepic id=4736 w=420]Tož nejspíš opravdu padnem, ale napřed nám vysvětlí co všechno v rámci proměny chystají. Zbourají, příčku, pak udělají vestavbu koupelny, pak nové rozvody vody, elektriky i odpadu, nové podhledy značky sádroš, vyrovnat podlahu. Promítnou „vizu“ a jedem. [singlepic id=4737 w=420]Bourání se režii líbí a tak celkem podrobně vidíme, že konstrukce příček jsou dřevěné. [singlepic id=4738 w=420]Na jednom kratičkém záběru také najdeme důkaz, žepánové rubali ven nejen komplet podlahu, ale že skutečně sáhli i do dispozice té maličké předsíně, o které následně mnohokrát komentář básní, že byla zrušena a jindy ji zas odvážně prohlásí za zvětšenou. [singlepic id=4739 w=420]Pak ale střih a sádrokartonová vestavba koupelny už je hotová [singlepic id=4740 w=420]a Karolina s Petrem se nachází ve skladu výrobce obkladů Rako.
Obklady vybrali pěkné – pro podlahu v koupelně imitace dřeva v širokých formátech (série Noe) a na zeď kombinace imitace cihly a stylizovaného dekoru (serie Manufactura). Za dobré chování získávají prémii – dvě dlaždice s vlastním portrétem, že jako co všechno lze vyrobit technologii digitálního tisku. [singlepic id=4741 w=420]Chybět samozřejmě nemůže ani Geosan – jojo, vážení pomněte, že koupíte-li si byteček ještě před začátkem výstavby, tak si můžete dokonce za příplateček vybrat i barvu obložení koupelny. To se vyplatí (pokud jim několikrát nezruší SP, případně dokonce ÚR)

No, ale pojďmě zas do Strašnic. Respektive na Smíchov, protože právě se v prodejně Anglická sezona vybírá kuchyňská linka. Zelená by paní do oka nepadla, modrá je do Řecka, jediná možná je tedy modrošedá s bílou patinou (bílobílé bydlenky nechápou) a retro světla. [singlepic id=4742 w=420]A když stará dobrá viktoriánská kuchyně (made in francouzká manufaktura), tak i stylová trouba značky Teka.

V domčku je třeba malovat a taky srovnat zdi (ty které zůstaly), kuchyňské skřínky na místě, jo podlaha už je. Prý nádherná, ovšem z čeho, tentokrát opravdu nezjistíme. Zato se dozvíme, že Karolina a Petr neumí nikdy správně spočítat spotřebu tapety. Tak i my dostanem při výběru ornamentální tapety podrobný výklad.

Následuje reportáž o sanitě a zase se režii vloudil zábavný šotek. Ale možná se jen někomu zazdálo, že jméno paní majitelky-jednatelky by mohlo být zdrojem nevhodných vtípků a tak pro jistotu z Canky udělali Danku. V koupelně bude i zlatý hřeb – infratopení. [singlepic id=4743 w=420]A ještě jeden hřeb, tentokrát do logiky. Pan Petr Brych (Aquel) totiž bez uzardění prohlásí, že jejich filtrační sprchová hlavice odebírá z vody toxické látky. Z pitné vody??? No nic, pokožku bude mít paní Kopecká díky tomu i krásně hebkou a aby se náhodou tou pitnou vodou neotrávila, tak k nim ještě míří čistička pod dřez. [singlepic id=4744 w=420]
No a je tu finále. K obrázku půdorysu zní koment, že vznikl nový neomezený prostor, [singlepic id=4745 w=420]že ta dříve k ničemu cca 110×110 předsíňka je zvětšená a tudíž plně funkčně nahradit i původně pod schodištěm umístěný rozsáhlý botník. [singlepic id=4746 w=420]A že ve dvou tak blízce sousedících prostorech je třeba dodržet jeden styl, aby se za dveřmi nevstupovalo do úplně jiné dimenze. [singlepic id=4747 w=420]
No a samozřejmě nemůže chybět rejstřík, ale ten snad tentokrát raději nechám bez komentáře, omdlévejte si sami. [singlepic id=4748 w=420]
Co zaznělo od rodiny? [singlepic id=4749 w=420]

Hyň sa kochejte a záviďte(klikejte)
[singlepic id=4751 w=420] [singlepic id=4752 w=420] [singlepic id=4753 w=420] [singlepic id=4754 w=420]
Více a větších fotek jako vždy tady
Zdroj obrázků: FTV Prima, iprima, PrimaPlay, eurobydleni.cz

A co okkvp a recenze? Tohle se nenechám ujít i kdybych měla umřít, sečkejte, už se to jadrnou slinou klávobesuje, ale protože mnoho slov i obrázků. Recenze zde





okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
nee
Reagovat

Tak přesně takhle si představuju kýč. Mizerně udělané, navrch huj, vespod fuj…..osazení dřezu, spoje pracovní desky, lišty…to je snad vtip,ne? Sekyra v pohotovosti. A reálná vyhlídka na značně navýšený účet za topení k tomu…..já bych ječela :). A tváří se to, že je to styl,…já vidím trpaslíka :)). Děs.

2
okkvp
Reagovat

Sekyra? Já bych brala bič a konce namáčela v rozemleté Naga Jolokia

3
Rena
Reagovat

toho „kvalitního“ osazení dřezu a spojů prac. desky jsem si také všimla… Ale co nechápu, proč tu kuchyň takto otvírali – půjde jim teď všechen smrádek z vaření do celého domu a utíkat bude teplo… proč to naopak nezazdili a neprobourali – nepropojili kuchyňský kout s obývákem. Moli tam na oddělení dát i zasunovací dveře…
Za co dali tolik peněz vlastně?

4
okkvp
Reagovat

1+3 – počkejte co bude úžasňáků:-))

5
Rena
Reagovat

Jo a co zase ty dveře na wc kousek od kuchyňské pracovní desky, metr – dva od jídelního stolu?! To se fakt dnes může? Asi ano, když to dávají v tv. Ale je to hrozný…
Zdá se mi, že tam teď mají strašně málo úložného místa, proti minulé kuchyni…lednici pod schody a kde je nějaká skříň – spižka na potraviny?
Jako úplně první pohled (první sekunda) dobrý… ale po minutě člověk jen kroutí hlavou…asi to lépe než za 4 u mě tentokrát nebude… ach jo a co to stálo peněz …

6
magda
Reagovat

Já na tom nejvíc oceňuju,že jim vzali prakticky veškeré úložné prostory,protože,konec konců,CO taky ukládat v kuchyni,že??úložný prostor je zřejmě mrtvý trend a je třeba ho vymítit…

7
Rena
Reagovat

6 – nechápu, kam jim dali všechny věci… tolik spodních skříní, na čelní straně i horní, uprostřed velká spiška, těch poliček po jedné straně!! A to nemluvím o mnoha skříních – botnících pod schody! Ta „vstupní hala“, co o ni mluví, má dle mě tak 2×2 metry, tam mají místo tak na zrovna nošené boty a kabáty na háčcích.
Copak oni jim tam nádobí atd. nazpět neskládají? Kdo tedy? Majitelé to přece mají jako překvapení – vidí to poprvé po roztrhání papíru u vstupu do místnosti, nebo ne?

8
Rena
Reagovat

Napadlo mě, že to wc jim mohli dát do koupelny, vstup je aspoň trochu bokem a zde udělat spišku a nějaké úložné skříně..

9
nee
Reagovat

Klikla jsem na e-shop s tímhle „anglickým“ nábytkem – odkaz na iPrima.cz – Anglická sezona, – a ještě teď mám problém vrátit čelist z povislé polohy, …ceny teda stojí za to, no a chatař-chalupář v anglické verzi, to je teda síla.

10
okkvp
Reagovat

9 – oni to tam jemně naznačují, ale natvrdo je anglická sezóna zásobována veskrze francouzským nábytkem

11
gaira
Reagovat

oproti minulým dílům je tohle hrůza a mám pocit že si z nás zase střílejí, co jim ještě sežereme , co vydržíme?
Nebo si vážně myslí že jim tohle zvedne reputaci????
a ještě za ty prachy….za pět je málo!!

12
nee
Reagovat

Ono už je to fakt jenom o tom, který „sponzor“ se rozhodne uplatnit svoje neprodejné zboží v JSSS…no a designeři se to tam potom snaží nějak nacpat….

10….já tu čelist zpátky snad nedostanu :)))

13
Rena
Reagovat

12 No, možná proto JSSS raději končí…

14
JM
Reagovat

neměly by náhodou mezi kuchyní a WC být dvoje dveře? nebyla by ta koupelna lepší ve světlejších barvách? proč pracovní deska je z více kusů a ještě takhle blbě spojená? co na tom proboha stálo tolik peněz? u mě tedy všechno špatně

15
Marek Honěk
Reagovat

Dobrý den Vážení, na základě Vaších příspěvků musím reagovat. Minulý týden jsem zaměřoval stavební otvory pro nové interiérové dveře verto u p. Kopeckého a hrůza. Když jsem se dozvěděl, že jde o pořad JAK SE STAVÍ SEN, tak jsem padl na zadek a myslel jsem, že si rodinka Kopeckých dělá srandu. Podlaha v kuchyni je zvednutá o 4cm a křivě položená, pracovní deska v kuchyni je amatersky natřená, v koupelně dveře nejdou zavřít, protože kovové zárubně se při instalaci prohly, dveře jsou taktéž natřeny bílou barvou, zdivo je popraskané, rozpočet co zhotovitel uvádí je nadsazený. Mohl bych pokračovat dál, ale příspěvek by byl nekonečný. Podotýkám, že pokud by mi někdo udělal takovou fušařinu, tak ho práskám hlava nehlava. Je mi velice líto rodinu Kopeckou, na stará kolena si chtěli pořídit vysněnou domácnost a mají jen trápení s reklamacemi. Neumím si představit, kdyby to měli platit ze své kapsy. Na závěr všechny nové obložkové zárubně verto musíme kvůli zvednuté podlahy na míru upravit, v koupelně se musejí kovové zárubně vybourat. Jediná rada zní, ne vše co máte za darmo, Vám bude dlouho sloužit. Zdravím rodinu Kopeckých a podotýkám, že o tomto názoru co píši nic neví.

16
Rena
Reagovat

Ve dvou a více blízce sousedících prostorech je třeba dodržet jeden styl, aby se za dveřmi nevstupovalo do úplně jiné dimenze…. Zde jsou ty světy hned tř i- kuchyn, koupelna a obyvák (a asi celý zbytek bytu)… dát tyto tři obrázky vedle sebe, bude si jeden myslet, že je to ze tří různých bytů… Co to asi udělá s těmito staršími lidmi? Kteří navíc budou mít asi pěknej problém, kam dát všechny věci, co byly ve skříních pod schody, hrnce a nádobí a hlavně potraviny.
Jediný, co asi bude paní ráda, že jak bude sedět u stolu, bude na ni svítit západní sluníčko… jen nevím, bude li o co stát v těch vedrech ..

No, jsem velice zvědavá, čím se předvedou v posledním díle…

17
JM
Reagovat

16 – na poslední díl se velmi těším, neb se natáčel v mé rodné vísce, takže místní domorodci měli povyražení, navíc tu rodinu bohužel osobně znám, takže se na to opravdu těším

18
Rena
Reagovat

16 – to bohužel naznačuje, že to asi bude opět “ zážitek „…

15 – asi proto že to s podlahou takhle dopadlo, raději o ni ani nemluví a tudíž nevíme ani, z čeho vlastně je…
Že bude opravdu asi nádherná, jak říkají v pořadu, to jsme se tedy dověděli i od přímého pozorovatele (15)…

19
Lenka
Reagovat

Je vůbec v té klaustrofobní koupelně nějaký věšák či polička, nebo si budou odkládat šatstvo jinde a nazí poté vstupovat, či co? Pořad jsem tnetokrát neviděla, tak jen z fotek děs běs. Předpokládám, že ložnice je tedy v přízemí, když paní chtěla koupelnu dole. A za ty peníze, co dodat.

20
Koco
Reagovat

Chápu dobře, že se dole dělala koupelna, protože paní Kopecká má po mrtvici sníženou možnost pohybu, ale v koupelně není jediné „madlo“, za které by se mohla v případě potřeby přidržet?
Ale možná by to jen byla zbytečnost navíc, co já vím :)

21
nee
Reagovat

15….člověk tuší, že je něco fakt blbě, ale že je to až tak blbě, to snad i vyděsí a na..s..e..re. Navíc si dovedu naprosto přesně vybavit ten bezmocný smutek…a ani mi moc nejde říkat si – mají, co chtěli…..copak to jde, být pořád ve střehu a bát se udělat si nějakou radost?

22
okkvp
Reagovat

15: Moc děkuji za reakci. Mám dotaz – píšete o reklamacích a na to se chci zeptat, protože podle předešlých informací, které jsem měla, se Dekotým reklamacemi nezabýval s odkazem na dobrovolnou účast v RS. Tzn případné opravy vad a problémů si účastníci zajišťovali a hradili z vlastních prostředků. Vzhledem k tomu, že pořad zřejmě končí je to už vlastně jedno, ale přece jen by bylo zajímavé vědět, jak to vlastně je. Navíc pokud jde o problémy, které popisujete a naznačujete, může jít v případě Kopeckých o extrémní případ.

23
nee
Reagovat

Asi nejvíc znechucená jsem z role tzv. „designérů“, vnucuje se mi něco jako -děvky prodejné- ale to bude tím horkem, že? Ale myslím si – doufám – , že účinkování v takovém pořadu by mělo být pod jejich úroveň a že by se takhle a k takovým ubohostem neměli zaprodávat. Naivita v mém věku, což?

Přidat komentář