Panáček v reality show

Jak se staví sen: (26.5.) Mladé bydlení v novém domečku (21/12), rekapitulace, recenze

31. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Tentokrát se tým splněných snů v pořadu Jak se staví sen vydá k mladým manželům z Úval u Prahy, kteří dlouho toužili po domku a teď ho mají – jen některé místnosti zejí prázdnotou. A jaké je zadání? Dva dětské pokoje: království pro malé caparty a rovnou také ložnice pro jejich mladé rodiče. Proměna opět nebude jednoduchá, jedná se o podkroví, ale tým designérů Strouhalová + Mačák se s výzvou jistě dobře popere. Jaké řešení rodince vymyslí ? ANKETA

[singlepic id=4557 w=420]
Tomáš vystudoval střední zahradnickou školu a s otcem pak založil firmu na projekci a realizaci euroasijských zahrad. Ve svých 24 letech se stal křesťanem a vystudoval Vyšší odbornou školu misijní a teologickou. Nyní pokračuje ve vysokoškolském studiu na Global University, zároveň pracuje jako asistent biskupa Apoštolské církve, občas i nadále projektuje sem tam nějakou zahradu. S Miriam se seznámili ve výtahu, když jeli navštívit společné známé. Ona vyrostla na vesnici na Vysočině, pak se přestěhovala do Prahy.




Po studiu na gymnáziu odjela studovat na rok do Anglie, později pracovala v Apoštolské církvi, tlumočila, učila angličtinu apod. Nyní je s dětmi na rodičovské dovolené, ale i přitom pracuje – tlumočí na různých akcích, s manželem organizuje různé festivaly, konference či semináře. Ráda ale tráví čas i s rodinou, kterou doplnily dvě děti: aktivní tříletá Amélie Miriam a sedmiměsíční pohodář Oliver Dobroslav.
[singlepic id=4575 w=420]Domek v Úvalech je předválečný, Tomáš s Miriam jej dostali darem od babičky a už nějakou dobu se snaží jej zrekonstruovat. Místnosti, kde se bude proměna odehrávat jsou extrémně malé a vzájemně průchozí. Další nevýhodou je relativně málo denního světla, které do nich proudí. A jako bonus budeme proměňovat i ložnici rodičů – ta je taktéž komplikovaným prostorem, neboť se jedná o podkroví se šikmou střechou. [singlepic id=4559 w=420] [singlepic id=4560 w=420]Jak patrno z fotografií opět tak nějak záhadně neplatí oficiální informace (ofiko), že zájemci s nezařízenými novostavbami se už pro tuto řadu nemají ani přihlašovat.

Ježíš Kristus přišel, aby dal plnost života každému, kdo o něj stojí

Na začátku si upřesněme informace. Tomáš (32) s Miriam (33) jsou aktivními členy Apoštolské církve. Vlastní polovinu domku a před rokem se pustili do rozsáhlé rekonstrukce, kdy z domu zbyly jen obvodové zdi. Původně plánovaný rozpočet už ale několikrát navyšovali, také to všechno nějak nestíhají a tak je tu Dekotým a ten jim sen splní, stavbu dokončí.

Tož dnes tedy nevadí, že místnosti nezařízené, dokonce není na překážku ani to, že rozestavěnost je teprve kdesi na začátku dokončování – v místnostech nejsou podlahy, chybí záklop zkoseného stropu, nejsou futra, dveře. Očekávání ? Moderní design a v provedení mnoho dobrých nápadů. Vybavit bydlení tak, aby se v něm kloubilo staré a tradiční s moderními prvky, v obou místnostech pak ocení dostatek úložných prostor.

Designeři mají také jasné plány – dětské pokoje budou jednotné, použijí originální tapety, pletené svítidlo a další vychytávky. A když kouknem designérům pod nohy – tak podlahy už jsou. [singlepic id=4576 w=420]
Začne se tím dokončením stavby ložnice – osádrošuje se a vzápětí nás čeká už posledně zavedená rubrika – telebrita u lopaty aneb jak nahazovat štuky nebo vnitřní omítky podle pana Blahety ukáže Jan Čenský .

V Úvalech se vnitřní štuky vyrovnávají, neznámo jak se vylíhly už i potěry na podlahách a maluje se. Nastal tedy čas i na výběr tapet značky Lavmi. K dětem obrázkové a do ložnice zcela jasně vybrány tyto dva vzory : [singlepic id=4577 w=420] A tak se tedy také lepí – ovšem ten jeden ložnicový je bez slova vysvětlení náhle jiný.

Teď už vzhůru za nábytkem. Napřed vychválení dvoumetrové palandy, ovšem do pokoje pro Süsse juniora vybrána jen novorozenecká postýlka. Proč? – no protože je úžasná, rošt má dvě možné polohy a koukejte ty báječné úložné prostory. A je za pakatel 21.300,- dodávám já. [singlepic id=4578 w=420]
Na podlahu přijde všude jednotný bělený dub – laminát či dřevo? To se nám neobtěžovali sdělit. Pak se osazují futra, zárubně (asi také rodinné neb v ofiko rejstříku nejsou a v domě stáli už zřejmě před proměnou), následuje reportáž o nádheře svítícího nábytku a vracíme se k montáži skříní vyrobených na míru. Než se dílo dodělá, absolvujem ještě výběr povlečení a na pár vteřin zahlédnem i montáž rolet. Pak už je čas na kontrolu – v ložnice se dozvídáme, že rodinka si přála postel velikánskou a hlavou pod zkosení, ale designerům se to prý nezdá a pokusí se postavit ji k němu bokem. [singlepic id=4580 w=420] Divák též dostal radu, že i malý prostor pod šikmou střechou může se smysluplně využít – třeba jako skříň. [singlepic id=4581 w=420] Ještě zbývá vysvětlit, že maron k dívce do pokoje doporučil roletu [singlepic id=4582 w=420] Kaskáda s efektem romantického „baldachýnu“ a užasnem nad možnostmi dekorace desetimetrového opleteného kabelu svítidla.

Tak a je to všechno, Cejnar juchá, kouknem na půdorys, [singlepic id=4583 w=420] jedem obdivovat před a po a čas se chýlí k předání. Rodinka je spokojena, starší dcera dostala i panenku a tak skáče do postele a hýká blahem. [singlepic id=4584 w=420]
Náklady uváděné v pořadu (Celkem 197.412,- stavba 62.544,- nábytek na míru 82.992,-, ostatní nábytek 19.875,- textil a stínění 17.655,- dekorace 14335,-) a z ofika si porovnejte sami. Já jen dodám že část cen tam zavání druhou rukou a jiné zase poněkud přehání – s realitou nesedí téměř ani jedna.

[singlepic id=4585 w=420] [singlepic id=4586 w=420] [singlepic id=4587 w=420]

Můj pohled na výsledek?

Není to špatné, ale také opět nijak oslňující, práci bytového designera bych v tom nepoznala. V daných prostorových možnostech dostačující, alespoň nějakou chvíli. Trochu vyjevení z prvního nákuku na fotky dětských tapet mi po shlédnutí dílu přešlo, nepřešel mi [singlepic id=4588 w=420] dojem „nevím co s tím“ okrášlení nálepkami kolem miminkovské postýlky. Lanový lustr mi nevadí, i když podle mého spíše vhodný pro kluka než pro holčičku, ale nechť.
Víc mi vadí mezera za postelí a zásuvky na druhé straně. [singlepic id=4589 w=420]Osobně bych brala i nějakou otevřenou poličku. Poskládat tam ale dítko školní bude vyžadovat asi změnu dispozice nábytku.
Bráškův pokoj je akorát pro mimino. Křeslo pro maminku je fajn, ale co tak i nějaký pult a taky se imho mělo pamatovat, že sedmiměsíční dítě už není jenom panenka co jí a spí a brzo bude chtít také někde lézt, sedět a s hračkami kramařit. [singlepic id=4590 w=420]
Nejhůř vlastně podle mého dopadla ložnice, ale zdá se, že především díky přání Tomáše a Miriam. V normálním procesu by tu snad měl fungovat designer jako odrazovač a nabídnout jiné, lepší řešení, ale v JSSS na to času moc není a někteří investoři stejně zůstanou navždy zabejčení … Tady navíc příliš na výběr opravdu není. Tedy bylo by, ale muselo by se hnout s radiátorem. [singlepic id=4591 w=420] A když jsem u něj, tak vážně nechápavě kroutím hlavou, proč je ta nejnižší police „ustřižená“ a není až do konce výklenku. Postel otočit o 90 stupňů opravdu nešla – je totiž 216 x 195 cm – při použité této konkrétní by skákali dovnitř přes čelo a kolem by se neprošlo (ne, že by to teď nějak moc šlo) a navíc se nemusí hádat, kdo bude mít na čele více boulí.
Na které straně bude spinkat Miriam je asi jasné, tož Tomášovi přejme ať si dýchání teplého vzduchu od topení hodně užije. Já bych obracela, raději hřála nohy a vyměnila bych tím pádem i výhled. [singlepic id=4592 w=420] Opět by mě zajímalo, jak se plánovala elektroinstalace – zásuvky na „výborném“ místě. No a skříně? Ano, pěkný příklad využítí kouska místa. Akorát, že tenhle záběr je z doby, kdy tam postel ještě nebyla. Nic šikovného otvírat je směrem ke dveřím, zvláště při dobývání obsahu těch zadních, když mezera k posteli je zatraceně úzká. [singlepic id=4593 w=420]
Mňo. Nakonec i u mě došlo k tomu, že prací lze alespoň na čas zahnat chmury a pocity zmaru. Ale na hodnocení předchozích událostí se to neprojeví. Těžko tomu říkat proměna, ale také těžko vyčítat kdo má či nemá morální právo Dekotýmu využít. S tím ať se srovná každý podle své víry a přesvědčení. Jako typový prostor jistě zajímavé, bohužel opět přesně v intencích posledního vývoje JSSS –obchoďáková nuda. Pardon vážení – dětské obrázky jako nápad nehodnotím a jinak nula, snad jen díky ložnicovým tapetám nikoliv absolutní. Za mě hodně slabý nicmocník – čiliže 3 s mínusem. Už jen za ta blbá stropní svítidla.
Zdroj obrázků: FTV Prima a fcb JSSS.



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Rena
Reagovat

Včera to šlo, snad až na tu hadovitou lampičku – lustr a přemíru nálepek v dětských pokojích.
Dnes bych to zadara určitě brala … měli štěstí!

2
Kami
Reagovat

Nejlpesi promena, co jsem videla.
Nevim, co OKKVP odhali, ale ja jsme se po dlouhe dobe fakt rozplyvala.

3
Rena
Reagovat

Proč 7x hrůza? Co by pak bylo to v minulém díle?
Když to porovnám, tak tohle docela ušlo, rozhodně nic, co by si nemohli sami po čase upravit, pěkně jim to dodělali, mohou se rovnou stěhovat…
tak já bych to brala…

4
okkvp
Reagovat

3- naprosto obecně – pokaždé (nebo téměř) pokaždé, když tu většinově omdléváme, je několik nadšených – tak proč ne opačně. A už jsme tu taky několikrát měli i snaživého klikače s více adresami

5
gaira
Reagovat

Mě se to tedy nelíbilo.
A fakt nechápu proč by si měl někdo něco dodělávat , mají odvést kvalitní práci, jsou to „odborníci“ a prezentují to veřejně, tak jaké dodělávání pořád?!
Jedno pozitivum , díky barevnému ladění bych asi tentokrát neskočila z okna ale, nejsem si jistá jestli to není jen šikovně nasvícené ,neboť je tam prý velmi málo denního světla….
Druhé polopozitivum , moc se mi líbí dekorace od Lavmi ( a díky tomu se mi nezdá celková cifra) ale méně je více, myslím že to trošku přehnali.
Provazový lustr je děsivý, děcká postýlka ve mě vyvolává otázku jak se ukládá spící dítě…zase hodem na matraci?? :-( nějaké noční svtýlko by je taky nezabilo.
Ta židlička u holčiny je taky příšerná, zase kavlitní sedění:-(to nemohli vybrát nějaké dětské osvětlení na její stůl?A myslím že holčička by si zasloužila i noční stolek…
A v rámci nábytku na míru měli vytvořit pořádnou postel i rodičům a v hluchém míste za čelem mohl být prostor aspoň na budíka, to že je žena na mateřské neznamená že nepotřebuje vstávat.
A vrámci „překvapení“ měli ty pokojíky spojit bylo by to lepší, lepší jeden velký pokoj než dva krcálky.
Je smutné když je pak něco aspoň trochu slušné jsme nadšeni….
okkvp těším se co ty na to:-D

6
okkvp
Reagovat

5 – zatím jsem to dokonce ještě ani neviděla (kromě na idnesu) nějak mi tu „rostou trpaslíci“

7
Rena
Reagovat

4 – ti nadšenci ( není jich mnoho tak 2 – 3 ), přesto, že my tu zděšením omdléváme, jsou dle mě zaměstnanci Primy a je jejich úkolem do každé ankety dát hlasování za 1- úžasné …

5 -Já, pokud první dojem je slušný, to zas nestuduji tak úplně do dopodrobna, na to tu máme okkvp… ne?

ale přece jenom dát na tohle za 5 – tedy hrůza…mi přijde přehnaný…stačilo by nelíbí

8
okkvp
Reagovat

OT – Má tělesná schránka je v posledních týdnech zatížena neodkladným mimopanáčkovým děním víc než zvládne unést a zřejmě to ještě hned nepřestane. Nechci vás trápit čekáním na rekapy a recenze a nechci trápit sebe špatným svědomím. Minimálně příště tu proto bude jenom kratičká rekapitulace a fotografie, ale pokusím se to sem nacpat už v pondělní noc.

9
koc
Reagovat

8 – tim se netrap .. sak se nic nestane kdyz par dilu neudelas a nebo je udelaj jen letmo

10
okkvp
Reagovat

SUNíčko- OT – mail

11
nee
Reagovat

„….práci bytového designera bych v tom nepoznala“….tahle věta vystihuje přesně můj pocit. Prostě jen tak nějak nastěhovaný nábytek….tudíž nic moc. Děsí mě ty spousty ostrých laminoROHŮ v bytě s mrňaty. No a nelíbí se mi to a nechtěla bych v tom bydlet, nechtěla bych tohle uklízet a ty obrázky mi přijdou nehezké, nemilé, prvoplánové.

8 okkvp….mám pravděpodobně stejnou situaci teď čtvrtroku za sebou a ještě pořád se z toho vzpamatovávám, tím spíš, že to bylo podruhé totéž v bleděmodrém po dvou letech od sebe. Nezbláznit se z toho není snadné a nedojde k tomu snad jen proto, že člověk jede v jednom zápřahu a na zbláznění se není čas :(. Nebo spíš je to naštěstí zatím ještě vratný proces – z nuly zase k normálu. Nejhorší je snad to uvědomění si vyhlídek….Držím palce .

12
okkvp
Reagovat

Ještě jsem trošku zapřemýšlela o tom, kde se nachází ta část půdy, kterou jim navrhovali v závěru upravit na údajně pokoj pro třetího potomka. Osobně mi to krapet zarazilo, neboť potomka bych podle navrženého řešení tipla na nějakého adoptivního adolescenta. Případně by to šlo chápat jako nová rodičovská ložnice s pracovnou. Ovšem, protože rodina vlastní domku jenom půlku (dosud, před pár dny v KN plomba – jede nějaké řízení, na fasádě, střeše, oknech dva vlastníci jasně patrní) a podle tvaru domu, je evidentní, že šlo o půdu té druhé poloviny – tu svou už vyčerpali prostorem kde řádil Dekotým.

Přidat komentář