Panáček v reality show

Britain’s Got Talent 2012: 5. poslední semifinále (video + rekap)

11. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
Poslední páté semifinále Británie má talent uzavře maratón živých přenosů z Londýna. Poslední devítka soutěžících má ve svých řadách velmi zajímavé lidi, kteří by mohli zazářit a prokousat se do finále. Porota má v rukách také divokou kartu, kterou udělí po skončení pátého semifinále někomu, kdo dosud nepostoupil. Doufám, že to nebude stejná nuda jako včera a finálová tajenka bude s grácií rozluštěna.

Face Team

Skupinka maďarských basketbalistů otevřela poslední show. Výborné skoky, pozoruhodné kreace, neuvěřitelné přelety a pružná trampolína způsobila efektní otvírák. Maďaři umí, ale bude jim to stačit na postup? A co by předváděli ve finále?




Greig Stuart

Greig přišel s nesmírně potenciálním talentovým číslem. Nebylo to nic jiného než hraní na laserové paprsky. Já jsem se tak těšil. Greig byl v první minutě vyloženě nudný, chyběl tomu šmrnc. Provedení celé první minuty bylo katastrofální a výsledkem byl bzučák od Simona a Amandy. Ale ve druhé minutě se už Greig rozjel a bylo to jiné kafe. Pořádně rozparádil Davida, který opět létal jak neřízená střela po ostrůvku porotců a ze Simona si udělal taneční loutku. Greig do finále s největší pravděpodobností nepostoupí, ale kdyby zvolil lepší a akčnější provedení měl by šanci, takhle ji s dvěma bzučáky vůbec nemá.

Billy George

Billy je neuvěřitelně obratný akrobat, který má své cviky dokonale zvládnuté. Ve vystoupení má pár prvků, které vám otevřou ústa, ale i přes velký um mladíka mi v tom něco chybělo. Nevím co. Asi jsem čekal, že přijde něco bombastické a on nic nepřicházelo. Přesto by Billy mohl zaujmout diváky a v těžké konkurenci překvapit.

Martyn Crofts

Martyn hlasově imituje robota Daleka z populární britského scifi seriálu Doctor Who. Doufám, že mu ani třpytivý kastrol na hlavě nepomůže postoupit do finále. Těžká nuda. Prostě číslo na efekt.

Callum Oakley

Callum je především bavič a na pódiu mu to děsně sekne. Vtipně vypráví o nudných reklamách v televizi, o slev chtivých matkách a jiných všednostech z pohledu 16letého teenagera. K postupu se asi neprokouše, ale Callum diváky jistě pobavil.

Hope Muprhy

Od Hope jsem toho po castingu moc nečekal. Věděl jsem, že umí dobře zpívat, ale v tom přetlaku zpěvaček a zpěváků jsem s ní nepočítal. Jenže Hope zazpíval krááásné vystoupení, které napne uši, zarazí do křesílka, nahodí husinu a nechá vás unášet po libých tónech jejího hlasu. Výborné vystoupení. Hope klepe na brány finále.

Strictly Wheels

Produkce do nás sype ke konci jednoho favorita za druhým. Strictly je taneční pár, kde je dáma na vozíčku a společně s kamarádem tančí. Postup do finále jim moc přeju, protože právě o lidech a vystoupeních jako je Strictly Wheels je show typu Talent. Navíc oproti castingu se mi jejich číslo líbilo víc. Dojedou Strictly Wheels do finále?

Aquabatique

Kvarteto nadaných akvabel se muselo opět přesunout do venkovních prostor, protože jejich číslo vyžaduje náročnou přípravu stage. A stejně jako u minulého vystoupení. O tomhle je Talent. Přesně taková čísla sem patří a je radost se na ně dívat. Produkce se zbláznila do nás napcat takovou haldu talentů. Lituju diváky, pro koho dříve hlasovat.

Ryan O´Shaughnessy

Ryan má na triku jeden škraloup. On se totiž přihlásil do irské verze The Voice a následně se přihlásil i do Británie má talent. V irském Hlasu se dostal do soubojů a během působení v show si odskočil do Talentu. A jelikož s každou soutěží se podepisují složité smluvní podmínky tak problém byl na světě. Háček byl v tom, že každou soutěž zastupuje jiná nahrávací společnost. A jak z problému ven, protože v Talentu má Ryan našlápnuto vysoko a ubou společností nemůže být podepsaný. Tímto si proti sobě poštval Simona, který takové chování bytostně nesnáší a Ryana před semifinále ze soutěže právě kvůli sporu vyřadili. Jenže konkurenční společnost z Hlasu Ryana ze smlouvy vyvázala a on se nakonec před Brity vrátil. A opět se vší parádou jako na castingu. Ryan má velký dar v psaní milostných písní a v jeho texty srší něhou a citem, že nejedna slečna musí roztávat blahem. I do semifinále si ke zpěvu vybral svůj vlastní song. Kreativní a něžný Ryan si nejspíš zadělal na postup.

Hvězdný host

Rebecca Ferguson – Teach Me How to Be Loved

Rebecca byla velikou favoritku v sedmé řadě britského X Factoru. Má překrásný hlas, se kterým to ve velké konkurenci dotáhla až na druhé místo v soutěži. Nedávno vydala své debutové album a je radost Rebeccu poslouchat.

Kdo postoupil do finále?

Hlasování muselo být nesmírně vyrovnané, protože posledních pět čísel večera dosahovala velkých kvalit. A divácké hlasování v posledním semifinále vyhrál Ryan. Tím pádem máme ve finále dva zpěváky s kytarou. Zbývalo rozluštit, kdo obsadí předposlední místo ve finále. Do TOP 3 se dostaly slečny Aquabatique a akrobat s kruhem Billy George. Já jsem říkal, že by mohl Billy udělat díru do světa. Do rukou dostala moc porota a ta rozhodla, že do finále postoupí Aquabatique. Simon, Amanda a David byli pro akvabely a jediná Alisha hlasovala pro sympatického Billyho. Měli jsme se dozvědět, komu dala porota divokou kartu, ale to nám nikdo neodhalil a nejspíš se to dozvíme až ve finále.

Shrnutí 5.semifinále podle Merťase

Laťka ze třetího semifinále byla dorovnána a semifinálový maratón byl zakončený se ctí. Hlavně poslední pětka čísel byla pěkná smršť. Postupující se prokousali do sobotního finále zaslouženě. Celé semifinále se Britům povedlo a musíme doufat, že kvalita nespadne ani ve finále.

Kdo bude vystupovat ve finále?

Only Boys Aloud, Ashley a Pudsey, Jonathan a Charlotte, Kai a Natalia, Loveable Rogues, Molly Rainford, Sam Kelly, Nu Sxool, Ryan O´Shaughnessy, Aquabatique

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Weasley
Reagovat

Tak pre mňa bol zaujímavý Face team, Aquabatique a Ryan O´Shaughnessy.
Ja prezerám len tieto videá, tak ak to tu niekto pozerá celé, prípadne sleduje aj diskusie okolo, viete mi povedať, či Briti dávajú aj na národnosť, alebo je to ako u nás, že to je postačujúcej časti hlasujúcich jedno?

2
Jackolo
Reagovat

Tohle si o posledním semifinále myslím já: gorilla.cz/article/11708-britnie-m-talent-6-5-semifinle-simon-cowell-s-pnv-na-hlav.html

3
Ashok
Reagovat

Observed your short article elmterexy remarkable without a doubt. I actually really enjoyed browsing it therefore you make really some very good points. I am going to bookmark this web page with the future! Relly wonderful write-up.

Přidat komentář