Panáček v reality show

Výměna manželek (11.5.): Izolace vs. aktivita (8. díl, 5. řada) + rekap

12. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=4390 w=420]Monika vs. Šárka

Pravidelný divák Výměny manželek si připadá jako na houpačce. Po dílu plném zvratů, napětí i hádek přichází poklidná nuda, která vládne na obou stranách výměny. Monika (26) a Šárka (35), dvě prohozené manželky dokážou, že když se chce, tak to jde i bez nadávek a zbytečného napětí v rodině.

Rodiny z dnešní Výměny

Severní Čechy vs. jih Moravy, vzdálenost 367 km, to jsou základní zeměpisné údaje dnešní Výměny manželek.

Věšťany




V malém domku patřícím skoro-tchýni, obývá Monika (26) jedinou místnost se svým přítelem Jiřím (46) a dcerou Kristýnou (5). Jsou spolu rok a půl. Do rodiny patří ještě dvacetiletý Filip, ale ten se tam často nevyskytuje. Jiří i Filip jsou nezaměstnaní, Monika pracuje jako vedoucí směny v malém obchodě na hraničním přechodu. Jak píšu na začátku, domek patří babičce, která moc nadšení z Moniky a její dcery neprojevuje, soužití není bez problémů. Nechce povolit žádné změny a tak se rodina přizpůsobila.

[singlepic id=4391 w=420]

Jiří je údajně velký srandista. Když má popsat svůj vztah k ní, bere to jako největší vtip. Je hodná, přítulná, váží si jí – prý dokonce na osobní váze, popisuje se záchvatem smíchu. Ona však má pocit opačný, nepovažuje si ji dostatečně. Nespokojenost ji přivedla až k nápadu, přihlásit se do pořadu. Tři v jedné místnosti, neshody s tchýní, to není normální život. Proč tedy neodejdou? Monika by ráda poznala, jak to chodí jinde, v čem dělá chybu, chce získat nové zkušenosti.

Veselí nad Moravou

Početná rodina ze Slovácka žije v novostavbě 8+1, kterou si sami postavili. Šárka (35) je na mateřské dovolené. Manžel Petr (41) podniká v zámečnickém oboru a společně vychovávají pět dětí – Natálie (3), Martina (11), Klára (14), Veronika (14) + její čtyři psi, David (17).

[singlepic id=4392 w=420]

Protože David mluví o mamince jako o Šárce, a o dvou čtrnáctiletých dcerách nebylo řečeno, že jsou dvojčata, tipla bych je na pěstounskou rodinu. Petr zatepluje dům, Šárka buduje kadeřnický salón, děti mají plno mimoškolních aktivit a ještě se stihli přihlásit do Výměny manželek.Děti jsou vycepované, znají řád a maminka věří, že by chod domácnosti zvládaly i bez vedení nové „maminky“. Šárka přiznává, že je pedant, přísná, vyžaduje disciplínu, přesný opak jejího manžela. I toto je důvod, proč se přihlásili, chtěla by se změnit, polevit ve svých zásadách.

Balíme – jedeme

Ve Veselí se maminka loučí s dětmi. Ty odjíždí brzy ráno do školy. David bude z domu celý týden, jezdí do školy v Hodoníně. Konečně má Šárka čas si zabalit. Praktický manžel jí na cestu přibalil i „lék“, lahvinku z Moravy. I ve Věšťanech se balí, a to pod přísným dohledem dcery Kristýnky. Hotovo, odjezd! Než dojeli na Moravu, Monika osušila slzy a prozradí nám, že vínečko ano, ale slivovici nedá, ta ji smrdí. Nikdy, neříkej nikdy!

Poprvé v novém prostředí

Monice se ve velkém domě líbí. Zásob v kuchyni je také dostatek, začne počítat postele, aby věděla, kolik dětí má očekávat. Plno pokojů, plno dětí a jeden pokojíček přímo pro Moniku. Šárka má opačný problém. Zvyklá na velké, musí přijmout malé zázemí. Pokoj, kde bydlí babička, bude tabu, o kuchyň se s ní podělí, vše má svůj řád. Jeden jediný pokoj se zdá žalostně málo pro rodinu s dítětem, ale i takto žijí lidé. Z půdy je v šoku, naštěstí je tam ještě zřejmě Filipův pokoj, který jí poskytne azyl. Kdyby oni žili takto, do Výměny by se styděla přihlásit.

Manuál k nové domácnosti

Šárka bude mít na starost jen pětiletou Kristýnku. Pozastaví se nad tím, že se do školky nevypraví sama, ale usoudí, že jsou i pomalejší děti. Brigáda v obchodě je vítané zpestření, mažoretku má také doma, nácvik s hůlkou nebude problém. Čeká ji také procvičování z logopedie a na nákupy má 1500 Kč. Kdyby jí to nestačilo, stačí říct Jirkovi.

[singlepic id=4398 w=420]

Ve Veselí se děti vypravují bez asistence. Jsou sice zodpovědné, ale kontrola musí být. Roznášení letáků, házená, mažoretky, nudit se nebude. Pokud by se náhodou nudil manžel, mohl by udělat pod schody botník.

Seznámení

Seznámení je ve Věšťanech poklidné. U kávy má Jirky strach, aby mu nejstarší syn nevyjel po manželce. Tuto myšlenku zakončí výbuchem smíchu.
Ve Veselí to vypadá, že hlavním cílem Výměny bude naučit pít Moniku slivovici. Ochutná toho určitě víc, doufá Petr.

[singlepic id=4397 w=420]

Den druhý

Sice Šárka nemá budík, ale vstane, žádné lenošení v posteli se nekoná. Kristýna je už skoro po snídani, Jirka se o ni postaral. Oblečená, učesaná, jde si dcerka čistit zuby. Ne sama, od toho má tatínka. Sama by to prý udělala nekvalitně, obhajuje Jirka její nesamostatnost. Mě fascinuje, že si zoubky čistí v roláku pomalu po uši a do školky dokáže odejít bez stop po zubní pastě. Celé dopoledne může nová manželka v klidu odpočívat, žádná práce, žádné povinnosti.

[singlepic id=4399 w=420]

Jirka se k večeru chopil domácích prací, je na to zvyklý. Holky procvičují obrázky z logopedie, ale Kristýnka se nesoustředí. Netopýra pozná, ale z velryby je nejdříve sova a po nápovědě prvních písmen velbloud. Jirka je fajn, myje nádobí, ale mužské práce zatím nepředvedl. Večery rodina tráví hrou a televizí. U té je holčička zvyklá usínat, což Šárka nechápe. Usínat u Ulice, je dost brzo, asi to byla jen skrytá reklama Novy.
Ve Veselí si Petr udělal na celou dobu natáčení volno. Využije ho i na práci kolem zateplování domu. Monika se nudit nechce, ráda by šla s Natálkou sáňkovat (boby). Holčička asi nemá k mamince důvěru, nebo má pěkně tvrdohlavou hlavinku, jednoduše sportování odmítne a jde ometat sníh z dřevěných trámů, zřejmě pískoviště, houpačka, nebo posezení. Na nákup společně se starší sestrou už Natálka odjet neodmítá, ale zmůže jí to a v autě usne. Monika žasne, jak se o sebe děti postarají. Martina ji odnese, svlékne, žádnou pomoc nepotřebuje. Začíná se nudit, tak perfektně zorganizovanou tolikačlennou rodinu nečekala.

[singlepic id=4405 w=420]

Den třetí

Petr si pro Moniku připravil překvapení. Odpočine si při masáži od Šárčiny švagrové. Přivítání jak jinak slivovičkou zvládá Monika bez problémů, je vidět, že třetí den už má natrénováno. Tvrzení, že ji slivovice smrdí, je dávno zapomenuto. Po masáži protáhne tělo na tréninku házené. Pro dnešní den se stává asistentkou, i když se snaží, moc jí to nejde. Víc tam překáží než je k užitku, navíc každou chvilku schytá nějakou ránu nebo šťouchanec.

[singlepic id=4403 w=420]

Večer se doma znenadání objevil David. Nepřijel na kontrolu, ale kvůli školní kapele. Ještě štěstí, že je doma. Monika díky němu zjistí, jak si holky klidně zanedbávají své povinnosti.
Dnes jsou v Dubí mažoretky, je potřeba tam Kristýnku doprovodit. Nikde nikdo, jsou vůbec na správném místě? Tatínek tam nikdy nebyl, dcera to neví přesně. Když nevíme, zavoláme, nejlépe hasičům. Omyl se vysvětlil, naštěstí nepřijeli zasahovat a pátrat po ztracených mažoretkách. Ukázalo se, že jsou na správném místě, jen dříve než ostatní. Šárce se cvičení nezdá na dostatečné úrovni, volila by profesionály, takto z ní nic nebude. Jirka jí vysvětlil, že to berou jen jako zábavu.
Brigáda v obchodě na hraničním přechodu Cínovec je pro Šárku příjemná změna. Chvilku prodává, chvilku odhazuje sníh, potom vytře podlahu a už je tu Jirka, aby ji odvezl domů. Nechápe, že nepracuje. On by rád pracoval ve svém oboru – stavebnictví, ale právě v zimě moc práce není.

Den čtvrtý

Ve Veselí to vypadá jak po výbuchu. Holky odešly šmejdit po obchodech a Petr žasne, jak to po pár dnech doma vypadá. Kocour není doma, myši mají pré. V tomto případě spíše „kočka“ Šárka popustila opratě a zavládl chaos. Holky zneužívají, že nová maminka se neorientuje v jejich povinnostech, tak na ně klidně kašlou. Pět bab v baráku a uklízí Petr. Posbírá pyžama, uklidí papíry, utře linku, vyklidí myčku, jak se říká – poruč a udělej sám. U Moniky v pokoji je přímo ukázkový nepořádek. Postel neustlaná, plná oblečení a jiných věcí. Takový binec by neprošel u Šárky ani dětem, dost možná by vše letělo oknem.

[singlepic id=4396 w=420]

Venku už je tma a holky teprve dorazily domů. Na lízátko slíbené Natálce zapomněly, hlavně že Jiří dostane od Moniky dáreček. Rehabilitační tělééésko, Monča asi chytá místní dialekt. Balónek ve tvaru prsu, určitě bude nadšený. Že Petr uklízel, toho si žádná nevšimla, žádná pochvala ani poděkování se nekoná.
Na druhé straně republiky Jiří luxuje, je to jeho velká záliba. Když jsem viděla stav pokoje Moniky, možná má důvod mít rád uklízení, protože třeba by to podobně vypadalo v celém mini bytě. Šárka žehlí a pro další várku je potřeba zajít na půdu. I s touto prací jí Jiří rád a ochotně pomáhá. Velká půda plná harampádí a oni se tísní v jedné místnosti. Všechny věci jsou ale prý babičky a ta nedovolí nic vyhodit. Pravda, nebo výmluva? Nejlepší řešení? Vše šmahem vyhodit a může budovat. Večer čeká na Šárku překvapení. Jízda se psím spřežením. Sice se zpočátku brání, bojí se, netváří se nadšeně, ale na konec se jí projížďka líbila.

Den pátý – změna režimu

Ve Veselí by Monika ráda vrátila rodinu do režimu, který tam má Šárka zavedený. Martina už tři dny nevynesla tříděný odpad, výmluvy se neberou. Po Petrovi by ráda botník a tím její změny končí. Úkoly jsou rozdělené, může se jít podívat na zkoušku Davidovy kapely. Je nadšená, škoda že musí domů tancovat kolem sporáku.

[singlepic id=4404 w=420]

Šárka je ráznější. Kristýna bude samostatnější, soustředí se na danou činnost. Jiří ukončí ženské práce a vrhne se na ty mužské. Vyklidí půdu, a protože Filipa vidíme málo, ten mu v sobotu pomůže. Aby se nemohli vymlouvat, objednala rovnou i kontejner.
Žena činů Šárka jde za babičkou s prosbou, zda by jí nepomohla roztřídit věci k likvidaci. Ukáže se, že babička toho požaduje žalostně málo, krámy jsou hlavně sběratele Jiřího. Ten se bude těžce loučit s každým kouskem, ale Šárka velí, musí poslouchat. Na 74 let vypadá tchýně velmi čiperně a zachovale.

[singlepic id=4401 w=420]

Den šestý

Filip, jeho bratranec a Jiří začínají vyklízet letité krámy z půdy. Jirka by nic nevyhodil, Filip přesně naopak. Boj o železnou postýlku vzdal až po Šárčině informaci, že za odvoz dnes běžně získá krásné dřevěné postýlky, proč schovávat tuto. Takže až to bude aktuální, snad se opravdu najde dobrodinec, který jim lože pro miminko věnuje zdarma. Stará ruční pračka z teleshoppingu se sice podle Jirky hodí na praní riflí, zbytek však ví, že je vhodná jedině na vyhození do kontejneru. Něco vyhozeno, něco přemístěno. Není to úplně podle jejich představ, ale i za to málo může být vděčná. Kdo si hraje, nezlobí a Šárka se to pokusí trénovat s Kristýnou. Bude si malovat, mlčet, nevytrhovat se z práce. Sice párkrát to nevydržela, ale zasloužila by pochvalu. Od Šárky se jí nedočká, spíše napomenutí, aby to příště už bylo opravdu bez mluvení. Šárka se cítí izolovaná, nesetkala se tam s žádnými přáteli nové rodiny. A co ta noční jízda psím spřežením?
Ve Veselí se uklízí, pere, žehlí. Až v této rodině si Monika uvědomila, jak žijí. Jedna místnost opravdu není ideální, ale babička nedovolí vyklidit místnost a dál známá písnička jako u Jirky.
Petr připraví svíčkovou, Monika roznese letáky. Při práci jí vyhládlo a svíčková je výborná. Další pohybová aktivita – trénink mažoretek. Vzpomínky na malou mažoretku ve Věšťanech ji doženou k slzám.

[singlepic id=4402 w=420]

Adam, kamarád rodiny slaví narozeniny a Monika má možnost zase se seznamovat se slivovicí. A nejen s ní. Víno, vodka, veselá nálada, neustálý přísun slivovičky má za následek „těžké ráno opilcovo“.

Sedmý den

Monika není zvyklá na takový přísun alkoholu, navíc míchala páté přes deváté, vůbec se jí nevstává lehce. Děti ani nevnímá, kocovina umí pěkně znepříjemnit ráno. Doufá, že dnes už konečně půjde spát střízlivá. Že by tomu doposud tak nebývalo? Po oslavě si provětrá celá rodina hlavu na zimáku, budou bruslit. Po desetileté absenci stojí opět na bruslích a brzy to vzdává. Má pocit, že děti to nebaví, ale dělají to z povinnosti. Klárka jí to potvrdí. Petrovi se stýská po ženě, požádá o krátký kontakt. Těší se na sebe vzájemně, nikam ji nepustí, ona nikam nepojede, miláčci jí chybí, ona chybí miláčkům, co dodat. Petr to bez ní nezvládá, vládne tam bezvládí.
Půda je vyklizená, ale Šárka má touhu vyhazovat dál a dál. Na zahradě je plno věcí, které by s radostí mrskla do kontejneru, ale sběratel Jiří je brání pomalu vlastním tělem. Umyvadla pohozená venku u hromady krámů tam nebudou navždy, budou v nové koupelně. Šárka tomu nevěří, Jiří o tom přesvědčivě básní. Ze dvora nic nezmizelo, ale Jiří mizí v domě. Luxování mu dělá větší radost, než třídění a vyhazování jeho milovaných věcí. Po vysávání vypere filtr a je spokojený.

Den devátý

Jiří by se rád líbil, požádá náhradní manželku o kadeřnické služby. Hlavu mu vezme strojkem, není tam co zkazit, navíc je kadeřnice. Pochvaly se nedočká. „No dobrý. Co sem čekal? Tady to,“ dočká se konečně hodnocení svého díla Šárka. Vlasy nevysaje on, ale tentokrát půjčí svoji milovanou hračku ženě. Ta se těší, až deset dní nudy skončí a vrátí se domů. Měla by být ráda, mohla dopadnout hůř.
Ve Veselí splní Petr přání staré i nové manželky. Konečně udělá botník pod dveře. Monika vidí v nové rodině vzor, Výměna jí hodně pomohla vidět její dosavadní život jiným pohledem. Žít v jedné místnosti a čekat, až babička „nebude“, to asi není to pravé ořechové. Botník se povedl, je potřeba dobře odvedenou práci zapít.

[singlepic id=4400 w=420]

Den desátý – Výměna je u konce

Loučení je vždy rychlé, obě strany se těší domů. Kristýnka dostala puzzle a Filip pozvání na Moravu, rádi tam celou rodinu uvidí. Taky mu poradila, aby se postavil na vlastní nohy a vypadl z prostředí, kde je doposud. Monika věnovala dětem společenskou hru i s věnováním. „Vyháňací“ štamprlička na závěr a honem na společné setkání.
Vítání je bouřlivé, dokonce dojde i na pouta. Petr už Šárku nikam nepustí, tohle je pomůcka, jak si ji udržet u sebe.

Mezi 8 očima

Celá Výměna proběhla v klidu, ani na závěr nečekejte žádné hádky.
Monika obdivuje řád, který vládl v nové rodině, děti byly úžasné. Monika se vůbec nezlobí, že Šárka vyžadovala po Kristýně víc poslušnosti a soustředění, naopak, je ráda. Petr nemá k Monice výtky, jen prostě neuměla tak důrazně velet jako Šárka a holky to vycítily. Být tam půl roku, dům bude k nepoznání zaneřáděný. I jemu ta Šárčina „buzerace“ chyběla. Jirkova láska k vysavači je nepochopitelná, cítila se tam sama. Vyklizenou půdou udělala Monice radost. Kdyby žádala babičku ona, tak se žádné vyklízení nekoná. Monika se nešla do nové rodiny měnit, ale nabrat zkušenosti a to se jí splnilo. Klidně si umí představit přestěhovat se s celou rodinou na Moravu. A poslední „vyháňací“, rozloučit a každý se vrací do svého domova.

[singlepic id=4395 w=420]

Doma nastává vítání, objímání, deset dní bylo pro obě rodiny neskutečně dlouhých.

Můj pohled

Klid, pohoda, až to chvílemi uspávalo, ale není to vlastně dobře? Dvě rozdílné rodiny a dokázaly spolu prožít deset dní, za které se nemusí stydět. Žít jako Monika by mě nelákalo, pět dětí si také neumím představit, ale obě ženy a vlastně i jejich partneři zvládli Výměnu tak, že si zaslouží velkou pochvalu.

Související články

To je ostuda: Monika z Výměny manželek do sebe klopila jednoho panáka za druhým a pozvracela režiséra./Super.cz
Výměna manželek: Extrémní bordel, tchýně za zády a pozvracený režisér! /Blesk.cz
Výměna manželek: Monika se opije tak, až pozvrací režiséra!/ahaonline.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 201
1
husty
Reagovat

já nevím, ale tentokrát to byl asi nejnudnější díl…Ty upoutávky lžou, navíc su také z moravy, ale mamina ze slovácka mi zase až tak sympatická nepřišla, bez úsměvu , bodrosti, nějak mi nesedla, znám jinačí baby a daleko veselejší i bez slivovice. A ta mladá mamina má ještě celý život před sebou, nechápu proč šla do vztahu s mužem bez zázemí o 2O let starším, který jí nemá co nabídnout-ani mládí, ani zázemí, pouze izolaci, ona táhne celou rodinu, navíc je nevítaná jeho matkou, což jejistě stresující pro obě strany…Já už bych s ním nebyl po výměně ani náhodou, chlap na prd a život pro mladou holku naprd, uklízet ji naučí život, ale žít takto? Brrrr

Reagovat

1 husty,
o tom bulváru souhlasím. Nejslabší díl a tak ho musí prodat přes titulky.

3
husty
Reagovat

to mi povídej ajdo, bulváristi se zase předvedli :-/ díl celkem o prdu

Reagovat

3 – Pokud to zvracení není součástí pořadu, je zbyrečné ho vytahovat. Tentokrát nemají co vypíchnout, tak si senzace vytváří uměle.

5
viki
Reagovat

Mě se tenhle díl líbil, právě že to byla celkem nuda. Nemusí se tam každej tejden hádat a kopat do zadku:-) i když to je zábava…Bulvár je trapnej!

6
Beruška bez teček
Reagovat

Mně bylo z tohoto dílu úzko a smutno. Nebavila jsem se jako u jiných dílů a nakonec se dostavila ještě depka z „maminky“ ze Slovácka (ty úvozovky jsou tam schválně). Ono to pro mnoho lidí asi nebude tak očité. Víc k tomu napíšu až večer, každopádně u tohoto dílu, ač působí na první pohled nudně, jsem neměla sílu podívat se víc jak jednou.

7
Lenka
Reagovat

Tak zvracení by bylo to poslední, čeho bych si v tomhle dílu všimla (dokonce jsem to asi i přehlídla), manželka holt nezvládla slivovici (to se může stát každýmu) ☺
Mě spíš upoutalo, jak klidnej díl to byl a nevidím na tom nic špatného.
Souhlasím s viki (5), že v každém díle přece nemusí být rvačky, hádky, atd.

8
gabisollis
Reagovat

tak jsem to ted zkoukla.(cely tyden jsem se drzela)me se to celkem libilo i kdyz (a nebo prave proto)ze tam nebyli hadky a vyhroceny situace.jinak jsem zvedava co tu vecer napise beruska??no si to necham do vecera projit hlavou.:-)

9
AndyS***
Reagovat

7 Lenka O pozvracení se jen píše, v TV to nebude, ale panu režisérovi to přeji. Moniky je mi líto, opít se ji náhradní manžel snažil neustále, asi za povzbuzování štábu, tak měli, co chtěli.

10
Ajda
Reagovat

Klidný díl, dala jsem ho 4x a hádky mi nechyběly. I na ofiku z něj dělají senzaci – extrémní bordel a přísná výchova, přehnané titulky.

11
gabisollis
Reagovat

ajda souhlas,akorat s tou prisnou vychovou souhlasim,ale nevidim to extremne a uz vubec ne ze by to nejak uskodilo.naopak i ja bych se mohla priucit.:-)ale ted uz je dost pozde….

12
Ajda
Reagovat

gabi,
mně dnes ani ta náplast nedrží :-)))

13
gabisollis
Reagovat

no ikdyz ted kdyz nad tim uvazuju….tam ani tak nebude prisna vychova,ale spis duslednost a to fakt na skodu neni.alespon tak to vidim ja.

14
gabisollis
Reagovat

ajda-:-DDDDD me taky ne.ale tak nebylo by lepsi tam treba napsat:“ kdo to nevidel tak diskuze na vlastni nebezpeci??:-)

15
Beruška bez teček
Reagovat

No, mně připadala výchova přísná přehnaně. Zaznamenala jsem absenci mateřské lásky i vazby dětí na maminku (s vyjímkou jedné ze starších dívek). Martina byla vyloženě nešťastná. A také jsem pozorovala velmi silnou orientaci maminky Šárky na výkon, což bývá zdrojem průšvihů v budoucnu.

16
gabisollis
Reagovat

1-husty-souhlas,ale myslim ze ta mlada mamina pochazi z nejakych hodne blbych pomeru proto je rada za tohle.pac jinak to neni mozny.:-(

17
gabisollis
Reagovat

berusko je to tvuj nazor neberu ti ho,ale me se to tak nejevilo mozna trochu prisnostXduslednost nevidim nic spatnyho pri peti detech.vzdyt by ji za chvili skakaly po hlave.a ze deti pomahaji v domacnosti a maji rozdeleny ukoly proc ne?vzdyt nedelalo jen jedno dite sluzku.

18
Ajda
Reagovat

Náplast mi spadla, potvora nekvalitní!

Mně se zdálo, že jsou pěstouni. David mluvil o Šárce, holky stejně staré neřekly moje dvojče, ale moje sestra.
Byla tam spíš disciplína a řád. Ale jak měla pětileté dítě za opožděné, jen proto, že se nevypraví sama do školky, no nevím, to bych musela mít doma retardu ještě na základce – maminka budila, nachystaná snídaně, učesala, dala oblečení a zámávala na cestu :-))

19
gabisollis
Reagovat

ajdo tak to je fakt.to me taky prekvapilo.a konec koncu svaciny synackovi do skoly delam i ted a to mu bude za mesic 18.jinak se teda vypravuje sam.:-DDD

20
Ajda
Reagovat

gabi,
svačiny jsem sice později na gymplu zrušila – hromadily se v batohu a měli jsme zásoby penicilínu, ale snídani měla vždy na stole a čajíček :-)) A je zcela normální :D

21
gabisollis
Reagovat

ajdo a co rikas na Moniku?jj vim ze pises rekap ale jen tak trosku.;-)se taky divim co ji pritahuje na tom chlapkovi,jak pise husty a proto usuzuju ze nemela nic moc zazemi.

22
Anonymní
Reagovat

Celkem nuda, ale jeden pán je dobře vtipnej a ta druhá rodina má krásné dcery, to se hned tak nevidí, aby se tolik holek takhle povedlo.

23
Ajda
Reagovat

21gabi,
rekap jsem dopsala už včera, dnes jen fotky a už mám dávno naštěstí hotovo.

Z Moniky mám pocit, že si tímhle pánem řešila situaci po rozvodu. Vůbec mi k ní neseděl, skoro jako otec a dcera. Nechápu, že se neseberou a nejdou někam do pronájmu. Docela bych si i tipla, že konflikty tam vyvolává s tchýní i ona. Babička na kameru nebude dělat scény, ale vypadala, že by se dala při troše vůle omotat kolem prstu :-)) Ale to prádlo na půdě mělo být před odjezdem pryč. Binec co měla ve Veselí mě šokoval.

24
angela
Reagovat

Tak já to tentokrát vydržela, zkouknu až večer (hlavně mi to ale časově vychází) – ono když to zkouknu dřív, tak ze mě za ten týden to nadšení/dojem spadne… a „touha“ prodiskutovat to mě jaksi přejde:-D

Důslednost? Hmmm… tak to zkouknu o to raději, páč to mi někdy chybí (nemám na to sílu:-P)… a chtěla bych to umět:-) Šanci (snad) ještě mám – torpédu a generálovi v jenom jsou teprve čtyři… ale už nás někdy i přes veškerou snahu válcuje – a všechny včetně prarodičů a strýců a tetiček:-D

25
gabisollis
Reagovat

ajda vidim to stejne jen mam jeste tak na pul naplast.:-)
angela presne,ale z casovych duvodu jsem to musela videt dopoledne.jinak taky souhlas z duslednosti jsem na tom na stiru,ale ty mas jeste sanci u ctyrletyho caparta.u me uz je pozde.:-)

26
Ajda
Reagovat

26 gabi,
já mám snad náplast z tržnice, vůbec nedrží :-(

27
gabisollis
Reagovat

jj nekdy stoji za houby!:-)

28
Mikes
Reagovat

4 – jasně ajdi, bulvár láká na něco, co tam není. Nicméně, když jsem viděl, jak to ta holka kope do sebe (za to by patřilo náhradního tatínka vylískat, protože ten to měl hlídat), a ještě to míchá (to by žádný Moravák z jihu nikdy neudělal), tak mi bylo jasný, že skončí naprosto tragicky. A to blbci okolo se ještě chechtali.

29
viki
Reagovat

Mě maminka z Moravy přišla sice trochu chladná, ale důsledná a to při tak velký rodině musí bejt. Já jsem ze sedmi dětí a taky je normální pomáhat s domácností(starší se staraj o mladší….já už teda ne, ale malýho bráchu jsem měla na starost jak vlastního), snídani dělal táta, vstával jako první, poslední to zase sklízel, stejně tak svačiny a vodění do školy atd… jakmile jsme třeba byli u babičky, pak se nám doma nechtělo, páč jsme si zvykly na nicnedělání. Prostě to tak fungovat musí a neni to žádná tyranie. ohledně mladší maminky, to jsems e divila, co jí u takovýho chlapa drželo. Trochu se mi zdálo, jak kdyby si nahrazovala vztah s otcem. V tom nemohla bejt extra láska, ani pro peníze s nim nebyla…nechápu, ale třeba je hodnej a milej a tak a řiká se: každá si zvykne:-) a už mlčim:-)

30
gabisollis
Reagovat

me by zajimalo kde spala ta Sarka kdyz meli jen jednu mistnost.a taky byla sila Moniky pokoj u ty druhy rodiny.ona bude pekna bordelarka kdyz ani na navsteve nebyla schopna mit uklizenej pokoj.

31
gabisollis
Reagovat

a proto ji mozna ten pokojik pro tri lidi vyhovuje pac to je neukliditelny a tak nemusi nic delat.:-)

32
Mikes
Reagovat

ad vypravování do školy:
Vidíte holky, a to já jsem nejméně od 3. či 4. třídy vstával v 6.15, přiložil do kamen, uvařil meltovku, připravil krajíce (a to jsme dost dlouho mívali chleba nadrobeno, to asi nevíte, co je, že), vyhnal sourozence z postelí, posnídali jsme, namazali chleby do školy, nejmladší mrskli do kočárku, cestou předali ve školce a mazali do školy (2 km), protože rodiče byli od rána v práci. A občas to bylo zpestřeno tím, že jsme si museli cestu k silnici proházet sněhem, to v případě, že jej bylo víc, jak půl metru. A všechno to šlo a bylo považováno za samozřejmé.

33
okkvp
Reagovat

Náhradní mamina spala v té nějaké oficíně, domácí fitnes či co to bylo v patře (byl tam jakejsi bílej nábytek)

34
okkvp
Reagovat

Jirka se mi zdá typický zedník z osmdesátek a devadesátek – moc se nepředřu, zedníkem (stavařem) jsem páč co jiného, co mi kde upadne, tam to mi upadne – no bóže, co najdu, to nastěhuju dom, páč se to může jednou hodit a tady přece jen tak leží nebo by se to vyhodilo. A Monika do toho vplula a vyhovuje jí to. Ale je možné, že je to jen rezignace zapříčiněná nenajitou společnou notou s tchyní i tím, že je bordelář a neakční je Jiří

35
okkvp
Reagovat

To, že tchyně vypadala na spolupracující imho nemusí znamenat, že by si ji mohla omotávat nevěsta. Cizí ženská a tv štáb jsou mimořádné události a vypečené tchyně jsou prekabátěné aby bylo dobře vidět, že u nich ta chyba není. (např., znám takové)

36
pimpa
Reagovat

Proč furt vyměňujou vzhledově úplně stejné typy? Posledně dvě tmavé nakrátko, dnes dvě brejlaté blondýny, jindy jedna tlustší než druhá…

37
pimpa
Reagovat

Syn mluví o mamince jako o Šárce?
A koukám, že Moravanka se učí melíry na celé rodině, včetně tatínka! :-)

38
okkvp
Reagovat

37 – lepší učit se na dětech a tatíkovi, než na zákaznicích ;-)

39
pimpa
Reagovat

35 Naprosto souhlasím, tahle tchýně nevypadá na to, že by Monice v čemkoli ustoupila. Pěkně vostrá už od pohledu! :D

40
gabisollis
Reagovat

39-Monika taky na diplomata moc nevypada a jeste ten jeji ji nepodpori tak to je tezky.

41
pimpa
Reagovat

Srdce mi krvácelo nad tím proutěným houpacím křeslem! Tak to bych rozhodně nevyhodila, naopak by bylo ozdobou mé domácnosti! :-)

42
Ajda
Reagovat

pimpa,
už jsem to tu nadhodila – zdá se mi, že jsou to pěstouni, proto ty křestní jména.

43
Ajda
Reagovat

Dneska ve zprávách avizovali hádavou tchýni, přitom tam pronese sotva dvě věty a pak režisér trapně popisoval zvracení. Kdyby se jim to nehodilo, mohli ji brzdit.

44
Misánka
Reagovat

Tchýně se tam mo neprojevila, těžko soudit, jak to mezi ní a (skoro)snachou je. Podle tohohle se moc určit nedá. A co drží Moniku u toho hromaditele starožitností by mě taky zajímalo… třeba něco, co není na první pohled vidět…

45
viki
Reagovat

Asi děcka nebyla jejich, taky jsem si všimla, že o ní řikal Šárka a i ty děti věkově zvláštní, dvakrát 14let. Kdo ví….

46
pimpa
Reagovat

Tak můj názor – Moraváci mi přišli takoví dost namyšlení. My to děláme nejlíp, všude musí být řád, naše maminka je vyšší level… Šárka byla generálka, neříkám, že důslednost je špatná, ale ty děti mi přišly spíš jak v kasárnách. Manžel takovej podpantofelní.
Druhá rodina – vzhledem k tomu, že jsem žila v jednom domě s tchýní víc než deset let, docela s nimi soucítím. Chlap byl pohodář, sice schraňoval, ale dal si říct. Monika by mohla být pomalu jeho dcera, ale přišlo mi, že se mají rádi.

47
peza
Reagovat

Videla jsem jen druhou pulku, docela se mi to libilo, tak jen dva postrehy:
1. pokud to skutecne byli pestouni, proc to tutlaji? Stejne jako nedavno jina rodina, co mela na vymenu tu maminku dvou holcicek se spoustou oblecku z Prahy.
2. tyto supermatky, cili matky hodne deti, mi casto pripadaji tak trochu jako stroje, neschopne projevit toleranci, hlavne pri zaverecnem zuctovani. Vzdycky se do te mladsi, mene zkusene pusti. Tak je jasne, ze kdyz mela jen jedno decko, tak bylo mene samostatne a vic navazane na matku. Mladsi maminka byla schopna rodinu te starsi pochvalit a ocenit, ta starsi absolutne ne.

48
pimpa
Reagovat

47 Přesně. A tahle mi navíc přišla i taková chladná vůči vlastním (?) dětem.

49
Ludmila
Reagovat

Mně nepřišla špatná žádná dvojice, tiše jsem záviděla moravákům, důsledná mamina (to já nejsem), šikovný moravský manžel (o tom si doma můžu nechat zdát), ta severočeška byla sympaťanda a ne tak tvrdá a tak si neumí dupnout, ten její vypadal jako pohodový chlápek, ale ení to partner co by to jejich žití posunul dál, já bych brala radši Moraváka, byl to hezký díl a já jdu zpytovat svoje svědomí, proč to u nás nefunguje jako na Moravě, asi jsem moc hodná = blbá

50
Nati
Reagovat

i mně přišli namyšlení, nemám ráda tyto typy. Když se na to dívám, su ráda za svou veselou a pohodovou mámu, mít doma takový stroj, co furt jenom udělej to a udělej tohle a soustřed se, když maluješ, to fakt ne.

51
yvetta
Reagovat

Škoda, že sem nenapíše někdo, kdo ty rodiny blíže zná. Taky by mě zajímaly podrobnosti. Docela bych chtěla Šárku vidět, zda by zkrotila i mého nadmíru divokého a neklidného syna. Taky mi to přijde, že v tak důsledné výchově nejspíš chybí láska. Děti skvělé a moc hezké holky. Tak snad jim ta poslušnost vydrží. Kde je nějaká puberta? Ta asi v téhle rodině nezavládla. No závidím. A Moniky slepená rodina, tak to je asi velký omyl. To vidím jediné řešení v tom se odstěhovat, přikázat chlapovi najít si práci. Pak by to mohlo snad i fungovat. Kristýnka vůbec nebyla špatné dítě. Byla prostě jen normální.

52
Ludmila
Reagovat

39- samozřejmě, že tchýně se chovala úplně jinak, než je nejspíš pravidlo, k cizím si tak nedovolila, aby si v té TV nezadala

53
Bižuna
Reagovat

Na Moravě byly super všechny děti, ale rodiče dost nesympatický. Už mě paní šla na nervy s těmi „ženskými pracemi“, pokud Monika chodí do práce, tak manžel doma pomáhá, to je snad normální. Jestli práci fakt hledá nebo se jenom vymlouvá, to asi neposoudíme. Dojemná scénka u noťasů – to jsme se nasmála, když vytáhli ty pouta to už jsem se smála fakt dost, ale pak mě smích přešel, když s prominutím ten bulík z Moravy řekl Monice, že jeho manželka je vyšší level.

54
Ludmila
Reagovat

50- no nesouhlasím, tohle byla dobře vedená rodina, jinak by to byl chaos a mamina uhoněná zralá na psychiatra, a mě přišlo že se jim po velitelské mamce stýská, děti mají dobrý základ, aby se snažili a něco z nich bylo a že by měli nešťastné dětství mi rozhodně nepřišlo

55
Ludmila
Reagovat

53- tak vyšší level mi přišel zbytečně tvrdý, ale když nebude dělat chlapské práce doma chlap, tak kdo, žena co se vrátí z práce má začít nahazovat zeď? nejsem proti tomu pokud doma chlap pomáhá ale spíš by to mělo být tak, aby se ty práce rozdělili kdo co zvládne

56
pimpa
Reagovat

54 Mně právě přišlo, že se jim zase tolik nestýská. Ale jelikož neznají nic jiného, tak ten kasárenský režim berou jako jediný možný model. Nutit pětiletou holčičku neříct ani slovo mi přijde až trochu úchylné. Já jsem prostě u té Šárky, kromě slziček do webkamery, moc citů nezaznamenala.

57
Pedro
Reagovat

47: O takových věcech se prostě špatně mluví… Chtěl jsem napsat podobnou osobní zkušenost, ale mluví se mi o tom tak špatně, že nakonec nic nenapíšu :D

58
Ludmila
Reagovat

ještě k ženským pracem, český manžel lítal s vysavačem a moravský kromě toho že byl šikovný n mužské práce, taky uvařil svíčkovou, která vypadala luxusně

59
Judita
Reagovat

Co se týče těch dětí: Prohlédnětě si je pořádně, vždyť ty holčiny jsou jak přes kopírák a všichni mají rysy svých rodičů ve tváři, takže rozhodně jsou jejich vlastní.

Krásnej – nenucenej díl.

49 – Taktéž jsem záviděla :-) Je ale fakt, že mám děti také pracovité a každý má své povinnosti. Syn (13) v pohodě upeče bábovku, dcerka (8) dneska pekla perník, včera dělala chleba obalovaný ve vajíčku :-) Věší prádlo, vyklízí myčku atd. Takže když se tak člověk zamyslí, tak má doma také super děti, jen si je musí umět pochválit sám :-))) (No, s manželem je to už horší .-()

60
peza
Reagovat

57 pedro – to je škoda… ale chápu.. já nemám osobní zkušenost žádnou, tak jsem myslela, že pěstounství je naopak proklamováno, protože je to velice záslužné a obdivuhodné, teda aspoň tak se na to dívám já…

61
pimpa
Reagovat

60 Mám známou, která má dvě romské děti adoptovány a třetí v pěstounské péči. Bydlí na malé vesnici, děti jsou v pohodě, ale přesto to sousedům leží v žaludku a posílají na ni všelijaká udání, která ona musí vyvracet. Lidi dokážou být opravdu strašně zlí a závistiví, za vším hledají prospěch, takže se možná nelze divit, že to pěstounské rodiny nechtějí zmiňovat. Nicméně, já před nimi smekám!

62
Kája
Reagovat

59 Máte naprostou pravdu!!!! Chtěla jsem napsat totéž. Nevím, kdo na tu hloupost s adopcí či pěstounstvím přišel.

63
Anonymní
Reagovat

nuda dnes

64
viki
Reagovat

Ok, děti si podobný byly, ale jaktože těm dvoum holkám bylo 14let a jako dvojčata nevypadala a ještě to mamka ani nezmínila?? je to třeba kravina, ale vyznělo to divně, i řikání jménem od nejstaršího syna….

65
Lenka
Reagovat

A není to jedno, jestli ty děti jsou jejich opravdu vlastní nebo (některé) vlastní jinak?
„Jinak“ ve smyslu adopce nebo pěstounské péče?
Všechny (sic!) děti vypadaly v rodině velice spokojeně a to je to nejdůležitější!
A jestli pro všechny je Šárka máma a Petr táta, tak si myslím, že v tomhle smyslu není co řešit ☺

66
dandee
Reagovat

jak víte, že byly holky stejně starý? Šárka přece říkala na začátku druhýmu tatínkovi, že má děti 17, 15, 14, 11 a 3, jestli si to dobře pamatuju. A teda bylo mi líto tý Martiny, říkala, že má na starosti pytel s odpadkama a přitom musela dělat i všechno ostatní – viz myčka, o které tvrdila ta starší holka, že ji má na starosti, když tam není David.

ps. Ajdo, 5. řádek pod panákem bije do očí ;-)

67
Prochor
Reagovat

Nafoukaní moraváci mi byli nesympatičtí. Vyšší level mělo leda procento alkoholu v manželově krvi protože se bez panáka ani neuprdne. Jinak chudáci moravské děti protože od malička žijí v kasárnách.

68
Renata
Reagovat

Pro Vilo Dvojčaty mohla být dvojvaječná a ta si podobná nebývají.Já jsem taky z dvojvaječných dvojčat a se sestrou podoba malá

69
yvetta
Reagovat

No ještě jedna věc mě napadla ohledně věku těch údajně dvojčat. Můžou být od sebe 10 měsíců. To znamená, že 2 měsíce mají stejný věk. Takhle to bylo se mnou s mým bratrem.

70
Beruška bez teček
Reagovat

Maminka z Moravy nám všem přišla ukázat jak se to dělá a začala křečovitým představením rodiny podle scénáře. Alespoň tak to na mě působilo: „Podívejte se, jak mám vycepované děti, skvělého manžela, jak jsme všichni sportovní, aktivní, dokonalí“. Tatínek se šel také předvádět jak jsou děsně super. Na mě super nepůsobili, nepřišli mně šťastní. Ok, mají doma kasárna a děti jsou zvyklé makat jako mourovatí, ale např. když přijede syn na víkend z internátu tak by asi neměl mít doma víkendovou šichtu. Něco jiného je na požádání v domácnosti pomoc (dělají to i mé děti) a něco jiného jsou pevná pravidla o rozdělení domácích prací. Když chci po synovi aby vynesl PETky, tak mu je buď nechám v předsíni u bot nebo mu je prostě vrazím do ruky, ale „hlídej si v komoře až jich bude hodně a pak je odnes“ mě zarazilo. Stejně jako že malá holka, co má 35 kilo i s poslelí, nosí svojí svojí 3 letou sestru a spící jí ukládá (a nevypadalo to jako vyjímečná situace).

U závěrečného shledání po 10 dnech mě zarazilo, že se žádné z dětí na Moravě k mamince příliš nehrnulo (ani 3 letá Natálka). Dle mého to o něčem svědčí. A to něco je studený odchov.

Další věc, která mě překvapila byla poznámka ohledně mažoretek. Pětiletá holčička přece nebude chodit na sport kvůli výkonu, ale protože jí to baví. Řeči jako „jestli z ní chtějí mít mažoretku, měli by jí dát do jiného oddílu“ mě děsí. Ano přiznávám, jsem totálně alergická na rodiče zaměřené na výkon. A mohla bych pokračovat: omalovánky, poznávání obrázků, mluvení na 5ti letou jako na dospělou…..

Mimochodem holky z Veselí nebyly příliš odvázané z povinných sportovních aktivit a „dělám to rodičům pro radost“ mě děsí.

Suma sumárum, ta rodina není průšvihová, ale nechtěla bych být její součástí. Preferuji více free styl života, bordel v bytě pro mě značí šťastné a chytré dítě a padat v domácnosti s 5 dětma do mdlob z jednoho papírku od čokolády je ujeté. Také nemám jenom jedno dítě a v brzké době se budeme ještě rozrůstat do více netypických rozměrů a věřte mně, že domácnost o více než standardním počtu dětí se dá zvládat i jinak než příkazy a zákazy.

72
okkvp
Reagovat

Souhlasím s tím, že maminka Šárka se zdála být dost ambiciozní, ale na vojnu bez dostatku lásky bych si podle toho co nám tv předložila usuzovat nedovolila. Mně se naopak zdálo divné, jak Monika na tom bruslení z holčiny tahala přiznání, že to nedělá úplně o své vůli – zavánělo mi to křečovitostí možná trochu od závisti. Jistá míra přitažení dětí k nějakému zájmu – sportu, hudbě, podle mne být může a snad i musí – mnohá dítka ponechaná své libovůli by taky mohla jen kynout na posteli. Je ale pravda, že i mně se poznámka o blbém a neperspektivním kroužku mažoretek v SČ zdála trochu pitomá – nejen proto, že ne každé dítko musí provozovat nějaký zájem na nejvyšší úrovni, ale je třeba taky vzít v úvahu možnosti – např na moravě jsou mažoretky velmi populární a solidní oddíl je tam téměř na každém rohu, tady v čechách je to ale populární víceméně jen ojediněle.

73
Florian
Reagovat

Tchýně projevila více rozumu než ostatní účastníci této show, uvědomila si, že bude v televizi a tak hrála pěkné divadlo, pak televize odjela, babka se zase začala chovat běžným způsobem a vyšla z toho jako hodná a přívětivá osoba.

74
Beruška bez teček
Reagovat

72 – o tom žádná, že děti mají mít nějaké zájmy. Ale spíše jako odpočinkovou aktivitu než výkonostně. Poslední roky je docela problém najít nějaký oddíl, kde může dítě 2x týdně pro zábavu sportovat. Dá se, ale jsou to většinou méně exponované sporty jako karate, florbal….atd.

75
Pacička
Reagovat

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/73009/sarka-z-vymeny-manzelek-rodina-se-rozlozila.html
Je zajímavé, že oba bulváry píší stejně jen s nějakou nepodstatnou změnou slovosledu a slov.

77
petr
Reagovat

jen pro upřesnění pro všechny pochybovače…..děti jsou naše :-)

78
okkvp
Reagovat

74 – tak jasně o tom taky žádná, to, že se dnes jen s bídou najdou nějaké obyčejné kluby, oddíly, kroužky, kde by děti mohly určitý zájem, sport jen pro zábavu a nikoliv výkonnostně mi štve, už dlouho. Začalo to někdy v osmdesátkách a je to čím dál horší. Každý přeci nechce a ani nemůže být ligový fotbalista, házenkář, atlet, koncertní klavírista… Chybí běžné volnočasové aktivity – různorodé, aby děti nemuseli chodit do pěti oddílů a nebyly kádrovány, zda jsou dost výkonné, nadějné a progresivní.

79
okkvp
Reagovat

77 – též se mi zdálo, že rysy rodičů vidím u všech

80
pimpa
Reagovat

77 A on váš syn říká mámě křestním jménem?

81
Bižuna
Reagovat

70-naprosto souhlas, s těma mažoretkama bylo vidět, že Šárka nedá svoje děti jenom tak někam, kde by se jim třeba sport líbil, ale není to úplně na vysoké úrovni. Pokud nebude mít práci jako kadeřnice, mohla by dělat bachařku, poroučet a neprojevovat sebemenší city, to by bylo vhodné povolání.

82
Sara
Reagovat

Ajdo, díky za rekap. Jen si prosím oprav v textu, tatínek tam nikdy nebil (nebyl). Je to hodně textu, takže chápu, že se to tam mohlo vloudit.

83
husty
Reagovat

No mé dcery mi také říkají jménem,a přesto jsem jejich otec stejně tak jako Petr, záleží na tom jak si to doma nastavíte…jsem moravák a mám také ráznou manželku asi to mají ty naše ženské dané od přírody, ale mě by bohužel Petrova manželka nesedla, neb na mě působila jako psí čumák a to já nemusím, to, že děti mají rozdané úkoly atd. máme a měli jsme doma stejně nastavené, pro Pražáky jsme tímto byli za exoty, z našich dětí vyrostli úžasní dospěláci , myslím, že jejich dcery budou také úžasné hospodyně, otázka však je jestli si vezmou vzor chování po otci tedy bodré moravanky, nebo po mámě ála psí čumec, což si myslím by byla škoda. Další věc je ta zda ta Šárka chce aby se její děti dál sportu věnovali, nebo se tím i v oddíle jinde prezentovali, pak sport, hudba, vlastně cokoliv nelze dělat jen odpočinkově a na koleně. Tohle chápu, ale měla by se trošku povahově změnit, je škoda, že takto působí a jak čtu nejen na mě. povinnosti by mělo mít každé dítě, nejen zábavu, ale je to jen můj názor chlapa- a teď ženský do mě :D

84
Judita
Reagovat

77 – Každopádně byste je mohli dělat na zakázku :-) Moc hezké a šikovné děti… Nepřišlo mi – jak tady někteří píší – že byste machrovali či že by děti měly se Šárkou odtaživý vztah – naopak jsem tam cítila lásku a ani ta přísnost Šárky mi nepřišla nijak významná… Líbilo se mi, jak ta Vaše nejmenší šla leštit okno (naprosto profesionálně :-), sama a bez řečí okolo… Můžete být na celou výměnu pyšní, neb jste z ní vyšli všichni čtyři bez úhony… Jen to tvé konstatování o vyšším levelu bylo vůči Monice urážlivé, ale možná jsi tím myslel spíše tu úroveň úklidu – Monča měla v pokoji fakt binec, ale jinak vypadala, že je to ženská do nepohody…

85
husty
Reagovat

okkvp- jak chceš prosím tě jinak zjistit, zda je dítě na tu určitou věc talent? Volnočasová aktivita je hezká věc, ale je tak maximálně pro drobata, kteří si ještě to svoje nenašli, sport se na půl dělat nedá.

86
pardalpan
Reagovat

77-tam je to evidentní,že ty děti jsou Vaše,to na našem to tak vidět nebylo hlavně na tom blondáčkovi,ale to je jedno,berem je všechny stejně a bulvár… musí z něčeho žít,já když viděl ty tytulky tak tobylo úplně otočeny ale to je bulvár,už nvím jaký všechny stránky jsem prolez a pročet,ale v neděli jsem se začetl dlouho do noci teda až k rámu ,že pak jsem volal šéfovi že do prace nejdu-měl pochopení a dneska se tomu jen směju a Váš díl moc pěknej

87
Judita
Reagovat

83 – Přesně tak, děti musí mít nějaké povinnosti, aby věděly, že pečení holubi nelítají sami do huby… Já jsem dětem vždy koupila vše, nač si vzpomněly, vypracovávala jim referáty, vyvařovala jim, nač měly chuť, připravovala jim svačinky, budila je, česala, doprovázela na kroužky, hlídala jim termíny jejich akcí apod… A v závěru jsem zjistila, že jsou nesamostatní a plně na mě závislí… Nyní jsem přistoupila na Šárčin režim (uplatňuji tak půl roku) a vida – děti mě milují stejně – ale začaly si uvědomovat hodnotu peněz, i to, že se učí samy pro sebe a samy se pak dle svých výsledků dostanou na školy,na které budou chtít, anebo budou školu zanedbávat, a pak nemohou očekávat, že budou v životě dělat věci, které by chtěly, ale třeba jen něco méně lákavého (prodavačka aj.)… Dala jsem jim do rukou volbu, samostatnost a vlastní zodpovědnost za své činy a myslím, že z nich vyrostou fajn lidi… U zájmových činností je třeba se rozhodnout (dle schopností dítěte), zda bude sport či hudbu dělat na „vyšším levelu“ :-) nebo zda bude šťastnější v „nižším levelu“, kde ty nároky nebudou tak vysoké. To už je pak na zvážení rodičů a dítěte. Vím, že v našem městě „frčí“ mažoretky, jsou tu dva kluby, oba jsou na vynikající úrovni, každý rok si vozí domů trofeje ze všech možných soutěží (Mistryně ČR 2009, Mistryně Evropy 2009 atd.), a všechny holčičky od nejútlejšího věku se tomu věnují. Cvičí se 3x týdně, ty holky se věnují jen a jen tomuto sportu, nestíhají hudebku, návštěvu knihovny, prostě nic dalšího, neboť když je před soutěží, tak je to každý den, včetně víkendů. A je to šílený dril – v pořadu to zaznělo i ze strany Jirky – který Šárce vysvětloval, že jsou spokojený u té paní, protože to Krista dělá pro zábavu a kdyby se tomu věnovala závodně, tak by to byl velký záhul. A je to fakt. Tyhle holčiny od nás mají sice úspěchy, ale dost dobře si nedovedu představit, k čemu jim to bude někdy v 18-ti letech. Když se naučíte hrát tenis, tak už ho můžete hrát celý život, na nástroj si také můžete sem tam zahrát (nebo si najdete kapelu), ale co s dospělou mažoretkou??? Nicméně chci především podotknout, že hodně těch holčin odpadlo ze zdravotních důvodů, hodně to obrečely (mají špatná záda, problémy s kotníky, s nárty aj. a to takové úrovně, že jim lékaři zakázali provozovat jakýkoli sport)… Přece jen jde již o vrcholový sport a organismus může být značně přetížený.

88
Jana
Reagovat

Šárku s Petrem znám, jsem taky z Veselí… Šárka je Petrova druhá žena. David, Klárka a Martinka jsou děti z Petrova prvního manželství se Zdeňkou, dlouhá léta jsme bydleli v jednom paneláku, sice v jiném vchodě, ale hodně jsme se se Z. stýkaly (byly jsme obě současně těhotné). Zdeňka byla moje dobrá kamarádka, báječná holka, její a moje děti se hodně kamarádily, byly všechny v podobném věku. Bohužel před pár lety Zdeňka zemřela na hnusnou a zákeřnou nemoc…
Za pár měsíců na to se dal Petr dohromady se Šárkou a zanedlouho se sestěhovali. Veronika je dcera Šárky a Natálka je jejich společné dítě.
Nějakou dobu bydleli všichni společně v Petrově bytě (tehdy měli jenom jednoho psa), sice velkém, ale přece jen „jenom“ 2+1. A pro jejich okolí nastaly krušné časy. Sousedi si často stěžovali na hluk a chování hlavně Šárky, rušení nočního klidu u nich řešila prý i policie. Možná i proto se po pár měsících odstěhovali do ještě menšího Šárčina bytu, kde se situace opakovala. Už tenkrát tlačila Šárka Petra do koupě baráku nebo stavění. Což se nakonec povedlo, jenže to s tou megalomansky pojatou stavbou kapku přehnali. Do výměny se přihlásili výhradně kvůli penězům…to je informace přímo ze širší rodiny.
Já jsem znala dobře rodinu Z. a Petra, bylo to pěkné manželství, byli takový klidný pár. Ona hezká drobná tmavovláska, byli hodně věřící, Petr tehdy nepil ani nekouřil, do hospody nezavítal, jak byl rok dlouhý. Pracoval i několik dní mimo bydliště a Z. byla na děti sama. Mimochodem, namyšlený byl už tenkrát a nosil i ty žluté melíry :-) Jejich děti byly vždycky úžasné, chytré, dobře vychované, se spoustami kroužků a koníčků, dobře se učily (až na Martinku, ta ještě do školy nechodila).
Po příchodu Šárky do jejich rodiny brzy skončily vazby na bývalé kamarády i způsob života. Moc se nevařilo…párky, rybí prsty, pizza, maximálně řízek. Moc se neuklízelo, hodně se řádilo, nikde žádný řád nebo mantinely. Šárka byla vždycky „číslo“, hlučný babochlap se špatnou pověstí… v pětatřiceti vypadá na pětačtyřicet. Nepracovala ani tehdy, ani dnes (i když teď je vlastně na mateřské).
A dnes zase opačný extrém…okázalá kázeň a pořádek. Což je ale asi dobře, protože v početné rodině by to bez toho nefungovalo, jak se brzy sami přesvědčili. Šárka to ze začátku neměla lehké (hlavně s Martinkou). Oceňuju na ní, že se snaží, ono i té vřelosti je v ní dost, všechny děti má opravdu ráda, v Tv se dost kontrolovala, aby si „nezadala“.

89
petr
Reagovat

88- jano(?) klidně přijď na návštěvu a můžeš mi to říct do očí ten životopis, jenom je škoda, že jsi to poskládala jak z pravdivých informací, tak z doslechu „jedna paní povídala“ a tudíž máš trochu zkreslený náhled na nás. Ale je to tvůj názor, já ho respektuji, ale některé věci jak jsi popisovala jsou domyšlené a zdramatizované, asi ať se lidi pobaví. :-) To pozvání platí, rádi Tě uvidíme i s rodinou.

90
Beruška bez teček
Reagovat

85 – proč vůbec u malého dítěte uvažovat, že by mohlo dělat sport závodně. Nehledě na to jak moc nezdravé to je. Pokud dítě sport chytne časem mu věnuje víc času samo od sebe. A nejde o talent, ale především o to, aby dítě aktivita bavila. Děti mají jako povinnost školu, všechno ostatní je „volnočasová aktivita“ a mělo by být dělané s radostí a láskou, ať už na jakékoliv úrovni. Přemýšlet u malých dětí s dimenzi talent=dril v hypersuper kvalitním oddíle je ujeté a většinou je to projekce nenaplněných rodičovských snů do dětí.

91
husty
Reagovat

tož to je zajímavé, Jano pardon, ale co je z toho pak pravda, mám z vás pocit, že jste měla ráda Zdenu, a Šárkou opovrhujete, stejně jako Zdenčina rodina chápu to tak, že nedokázali Šárku zkousnout? Na druhou stranu co jim také ale zbývá. Nějak si také nedovedu představit, že by se chlap nechal vnutit do koupě domu, kdyby na to neměl, ze dvou bytů se na dům složit + doplatek hypotéky jde. A Petr i mě překvapil, vařit umí, uklidit umí, maká jak šroub a když je pryč nějak to přece fungovat musí ne? na druhou stranu by asi děti bez dobrého vedení nebyly k ničemu, nebo se mýlím jak pak vysvětlíte, že to tam funguje jak bylo vidět ?Televize a bulvár hodně šálí, ale oblbnout diváka úplně taky nejde. Pokud jim finančně stačilo to málo co dostali od televize tak smekám, já bych za tu almužnu do toho nešel…:-/

92
husty
Reagovat

Petře to jsi teda frajer, já bych asi zabouch „dámě“ dveře před frňákem.

93
husty
Reagovat

Beruško z jednoduchého důvodu, špičkového sportovce, který se tím může i živit a tím pádem bude za vodou uděláš jen a pouze z dítěte s talentem od útlého dětství, od určitého věku už mu šanci nikdo nedá a nebude těm vycepovaným stačit, navíc to nikdy nedožene. Ale to ví jen ten který to opravdu zažil na vlastní kůži. byly chvíle kdy jsem chtěl s plaváním taky seknout, v dětství jsem to bral jako běžnou soutěživost, v pubertě mě trenér neskutečně s.ral. Vydržel jsem, protože jsem být na špičce abych si něco dokázal a vydělal dost peněz a podařilo se dnes jsem mu za to vděčný a i svým rodičům, těm to nevytýkám ani náhodou, spíš naopak, že mi tu možnost dali…

94
Beruška bez teček
Reagovat

93 – vrcholovým sportovcem se stane jedno dítě z 1000 které dře jako blázen, přijde o dětství a dospívání. Nepokládám to za správné, nicméně je to věc názoru.

95
okkvp
Reagovat

85 – Právě tím, že má možnost zkusit všechno možné. Ne u každého se talent a zájem projeví hned nebo jaksi z čistého nebe – to za A.
za B – Např. i dítě s talentem a zájmem o hru na klavír, může (a imho mělo by) sportovat. Jenže pokud není alternativa nějakého oddílu, skupiny, kroužku, který není zaměřen jen na jeden druh sportu a výkony v něm, tak má povětšinou smolíka. Dnes se může chytnout snad leda ve Skautu, nebo v nějakém turisťáku, což však ale není alternativa všeho.
Zažila jsem to už ve svém mládí, ale to ještě býval sokol a různé rytmiky, kroužky u škol atd. O pár let později, v době kdy byly ve školním věku mé neteře, už nebylo skoro nic. A v době dospělosti jsem se mnohokrát setkala (a přes mladší generaci setkávám dodnes) s tím, že dítko, které nechce chodit na trénink 3x týdně a nepodává dostatečné výkony, je z oddílu brzo vystrnaděno s tím, že zabírá místo, že je pro trenéra ztráta času se s ním zabývat atd. Mnoho dětí to dokonce odnese dost velkým šrámem na duši.
Jako matka (tedy spíš babka) bych si přála, aby moje dítě/vnouče mělo možnost chodit někam, kde pod dohledem nějakého vedoucího bude třeba jednou v týdnu hodinu dvě čutat fotbal jen tak pro zábavu, případně, že jeden týden fotbal, další týden volejbal apod. Jde přece i o to, aby nebylo bezprizorní na ulici.

96
Beruška bez teček
Reagovat

95 – pod toto se podepisuji. Měla jsem velký problém najít pro své na matematiku a fyziku nadané, ale totálně levé dítko sportovní oddíl, kde po něm nebudou chtít super výkony. Našla jsem, chodí do místního klubu na karate (2x týdně hodina) a jednou týdně na hodinku na florbal v rámci školy. I dítě, které nemá vlohy na sport by mělo sportovat a to tak, aby mu to trenéři a spoluhráči neznechutili na zbytek života.

97
Prochor
Reagovat

92 – Chlap , který se nechá komandovat od ženský frajer teda není ani náhodou a alkohol to nespraví.

98
okkvp
Reagovat

ještě dodatek k mé 95 – sport jsem vrcholově provozovala do juniorského věku, i přes chápavé vedení, jsem celá léta narážela na problém kombinace atletického tréninku 5x týdně s mým dalším zájmem – výtvarkou, kam jsem směřovala jaksi profesně, klavír mi naštěstí postupem doby natolik nebral, že jsem se bezproblémově dokázala smířit s tím, že na něj prostě čas není.

99
Lenka
Reagovat

Ajda
díky za rekap ☺
Z tohoto dílu jsem měla stejný pocit, jako popisuješ v závěru – tihle čtyři se fakt za natáčení ve svých rodinách stydět nemusí

89 petr
s podobnými slátaninami typu „jedna paní povídala ☺“ si nelamte hlavu, Jana /88/ je asi moucha, co Vám už pár let sedí doma na lustru a pozoruje Vás a členy Vaší rodiny ☺
ani nebudu komentovat, kde vzala tu drzost komentovat chod cizí rodiny, o kterém nic bližšího vědět nemůže
drbny ovšem bývají často odvážně…
nebude určitě problém ji poznat – stačí v okolí koukat, která z místních žen má nad hlavou svatozář ☺
(dovozuji z toho, že když se odváží takové kritiky jiné rodiny, určitě má vše své v naprostém pořádku a je se svou rodinou pro ostatní zářným vzorem)
mmch mě pobavila tím, že stavíte velký dům… s takovým počtem členů rodiny by asi bylo „vhodnější“ postavit 1+1 ☺

100
ŠÁRKA
Reagovat

Zdravím všechny,kteří se vyjadřují k naší výměně.Chtěla bych Vám osvětlit kroužek mažoretek.V TV to vyznělo jako bych pohrdala kroužkem který není na úrovni,ne tak to není naopak paní která je vedla má můj velký obdiv,protože tomu obětovává svůj volný čas a po večerech šije dětem kostýmy.Tento tým mažoretek se skládal z dětí z klokánku.Já schvaluji všechny kroužky,protože v dnešní době se děti rádi poflakují a pokud navštěvují jakýkoli kroužek tak nemají na flákání čas.Paní Jana klidně může přijít rádi ji uvítáme a párky jí klidně zehřejem taky.Jen mě mrzí že televize nenatáčí pět dní žití rodiny a pak třeba pět dní výměnu aby to divák který rodinu nezná mohl posoudit.Manžel Petr je perfektní chlap a v žádném případě není nemyšlený.Miluji svou rodinu a výměna u nás nic nezměnila.hezký den všem

101
husty
Reagovat

Beruško s tímto souhlasím, ale pokud je dítko talent, to bohužel málokdo z rodičů sám pozná, víte ono je pak jednodušší to nechat na těch druhých, a ano vytříbí se to, a také velký podíl na tom mají rodiče, pokud nutí k výkonu a to děcko na to nemá, tak si ten šrám na duši opravdu ponese, pokud to dítě na to má, chce samo, já sám jsem byl od dětství na internátu, kupodivu mi to nevadilo, srandy tam byl kopec a s ostatními jsme byli jedna veliká rodina, a jsme dodnes. Asi záleží na osobním přístupu, ale tady zjevně o tohle nešlo, tady ve výměně je vidět, že děti sportují s kamarády a v pubertě je tohle za potřebí, aby se nenatáhli do špatné party, dotazy druhé maminky zda to chtějí oni, nebo rodiče mi přišlo dost nemístné, navíc jakoby to předepsal štáb, protože zápletka tam žádná nebyla. Tohle je prostě věc osobního názoru. MMch své dcery jsem do sportu nenutil, přesto se jím také věnovaly, jedna dnes bruslí a trénuje v Německu, druhá jachtuje a třetí má taneční školu v Praze, nikdy nebyly úplně na špičce a přesto je to velmi dobře živí i jejich rodiny a o tom to je, dát jim šanci, ale ne jen povrchově, pak si tu vyhraněnost budou hledat těžko, hlavně musí chtít děti samy a ne jejich rodiče, kteří je přecení a pak jen zírají, že je dítě k ničemu, já dal vždy na to co samy chtěly a byly také chvíle kdy s tím chtěly seknout, přesto vydržely a bylo to jen dobře.Pak je důležité umět odejít včas a ne až jsou zdravotní problémy.

102
Prochor
Reagovat

Přispěji do tématu vrcholových sportovců a naddětí.
Do 25-ti let jsem hrál závodně šachy a v tomto věku jsem se musel rozhodnout protože jsem šel na vysokou a už to nešlo. Trénovat 6 až 8 hodin denně a ještě studovat to nešlo. Tak jsem se musel rozhodnout jestli se živit taháním figur nebo dělat něco smysluplného pro druhý lidi.
Ale v mnoha sportech je třeba začít v útlém dětství a ty děti se rozhodnout nemohou. Musí to dělat rodiče což je trochu nefér vzít svým dětem dětství.
Na druhé straně jinak by nebylo vrcholových sportovců.
Třeba pan Jágr údajně nutil Jaromíra dělat 100 dřepů denně a nemohl vědět, že to Jaromír dotáhne tak daleko protože má vyjímečný talent. Mnoho mladých sportovců ale jen ztratí dětství a nic z toho není nehledě k možným zdravotním problémům, které jsou s vrcholovým tréningem spojené. Takže tahle problematika je určitě nad rámec naší diskuse.

103
petr
Reagovat

Lenka-99 jen podotýkám, že toto je anonymní diskuze a může si sem napsat každý co chce, aniž by se to zakládalo na pravdě. Takže pokud budu třeba nasr….ý na Pepu z Horní Dolní, tak tady o něm napíšu, že lže a krade a ještě bije manželku, přitom to může být slušný a hodný člověk, který by neublížil ani mouše :-) . A Jana(?) asi na nás nasr….á je. :-))

104
okkvp
Reagovat

100 – njn, střih a režijní záměr dokáže zkreslit cokoliv – klid, tady se až na občasné výjimky berou věci Televizí předložené s rezervou. I různé zdejší teorie a psychorozbory se týkají jen těch televizních figurek a jejich televizních činů a osudů.

105
husty
Reagovat

okkvp- atletika patří k jednomu z nejtěžších sportů s nejvíce následky a úrazy, do toho bych nešel ani náhodou a myslím si, že si má dítě samo vybrat co chce dělat, nejprve poznat a pak si samo určit zda chce, pokud jsi měla takovouto zkušenost, nedivím se ti, že máš z vrcholového sportu osypky.
Prochor-nesnáším drbny, že se nechá komandovat od ženy, je jeho věc, jeho osobní život je také jeho věc, drbna by u mne měla placatý nos od dveří, rozhodně bych ji domů na kafe nepozval a vsadím se, že ty také ne.Postavil se k tomu z mého pohledu jako frajer, když ví o koho jde, u mě by měla utrum

106
Prochor
Reagovat

105 – V tomhle máš pravdu já taky nesnáším drbny.

107
husty
Reagovat

prochor, mě třeba potápění a plavání bavilo od malinka :) jedna z výhod tohoto sportu je, že jsem nemusel dělat kliky :) no nic k tématu, já to konstatování od Šárky taky vzal tak, že obdivuje tu paní co to dělá zdrama jako koníček, mimochodem ta drobná ukázka její dcery z mažoret klubu na moravě, která tam byla jen mžik mi přišla mnohem zajímavěji pojatá, než u té paní, kde byl i dost veliký věkový rozdíl mezi dětmi, pokud je to bavilo fajn, ale nač pak takový mažoretkový umění je, když to prakticky předvedou jen rodičům, aby se zabil čas? V tom moravským klubu to ty holky dělaly s takovou precizností a rády, že to na nich bylo i vidět, že chtějí soutěžit s jinými kluby. Tohle je ale fakt jen subjektivní názor.
Prochor no vidíš já vůbec netušil, že šachy se musí trénovat, já vždy myslel, že je to logická hra…

108
Sára
Reagovat

Ze všech těch komentářů tady mám dost protichůdné pocity. Na jednu stranu Šárku nechápu v přístupu k jejím (?) dětem a na druhou ji obdivuji, že se z 5 dětí ještě nezcvokla, čili ta disciplína je tam určitě potřebná.
Petře, pochopila jsem, že to, co psala Jana, asi nebude pravda. Ale v čem konkrétně? S dětmi, se Zdeňkou, rušením nočního klidu nebo s čím vlastně v jejím příspěvku nesouhlasíte? Mohl by jste to tady nějak blíže rozvést?
Moničin způsob života si nedokážu představit. Malá Kristýnka je v pohodě, milá, děti v 5 letech přece mají právo být trochu roztěkané. Že se mažoretkám věnuje pouze pro „zábavu“ komentovat nebudu.
V Moničině vztahu s Jiřím určitě láska nechybí, a to, že je mezi nimi rozdíl 20 let v dnešním světě už není problém.
Celkově mám ze včerejšího dílu trauma, jak já se mám chovat ke svým dětem (4 a 7). Nastolit přísnější výchovu, aby se holky osamostatnily versus chovat se tak jako doteď alá dělej si co chceš, já ti vždycky pomůžu, udělám co bude potřeba, jestli se u toho nezabiješ, jestli chápete, co myslím.

109
Lenka
Reagovat

103 petr
☺ asi bude…
kdyby se baba radši starala o sebe a místo pozorování cizí rodiny radši zametala před vlastním prahem ☺
no, na drbny škoda písmenek…

Jestli se můžu zeptat:
Zajímalo by mě, jestli při natáčení vašeho dílu prima sestříhala něco tak, jak to třeba vůbec nebylo?
Tedy jestli vás pak při vysílání něco překvapilo.
Často to tady řešíme, názory jsou různé.

110
Sára
Reagovat

To by mne také zajímalo, zda třeba s něčím nesouhlasíte nebo tak.

111
Lenka
Reagovat

102 Prochor
tak to jsi mě překvapil, já vůbec netušila, že šachy se trénují…
(vím o tom prdlajs, hraju svým domáckým nicmoc způsobem ☺)

112
Prochor
Reagovat

107 – Mozek je orgán lidského těla stejně jako svaly. Tréning je nezbytný. Ale pro vrcholové výkony musí být i talent a o tom u sebe pochybuji:-)) I když živit by se tím člověk mohl docela dobře.

113
Silva
Reagovat

Dlouho jsem nechápala, proč tak docela sympatický chlap jako ten moravák , má doma takového nepříjemného generála se studeným čumákem . Po přečtení příspěvku Jany jsem vše pochopila. Šárka by měla být milejší :-(( Třeba jí to dojde, když svoje chování sama uvidí v televizi.
Moniku z Čech zřejmě něco hodně trápí, asi není spokojená se svým životem, je to na ní vidět.

114
husty
Reagovat

Sáro vést k samostatnosti ano, ne- cybrovat a budou děti ok :) nechat je úplně free je špatně, podat oporu je správně, to ony ale vědí, že jim ji dáš, když bude nutné, ale ne abys dělala za ně vše ty, ale dělat to s nimi, učit hrou , ale mě se to už kecá, když už mám i vnoučata :)

115
petr
Reagovat

108-Sára Nemám v úmyslu tady pitvat co je pravda a co není, ale budiž ve zkratce. Ta policie, hluk a stěhování z bytu do bytu, jak to popisuje Jana(?) je úsměvné, jako vystřižené z bulvárního plátku. Měli jsme prostě dva byty, tak jsme jeden prodali, aby jsme mohli začít stavět a přestěhovali se do menšího, ten se po dostavění domu musel taky prodat, aby jsme dům mohli trochu vybavit. Nic zvláštního. Proč třeba Jana(?) nenapsala, že jsem jako vdovec byl rok sám se třemi malými dětmi a prošel si docela těžkým obdobím. Asi se jí to nehodilo do scénáře.

116
okkvp
Reagovat

105 husty – ale já z vrcholového sportu vůbec nemám osypky, dokonce mi občas zamrzí, že jsem s tím praštila tak brzy (vliv na to měla i z výšin nadirigovaná změna trenéra). Atletiku a později i konkrétní dispciplínu jsem si vybrala naprosto dobrovolně (samozřejmě s přihlédnutím na predispozice a doporučení zkušených trenérů). Bavilo mi to velmi, byla bych se pro úspěch a dobré výsledky přetrhla úsilím. Ale každému se tohle v hlavě neurodí, nebo na to prostě nemá fyzické možnosti, ani morálku. Já navíc měla kliku na opravdu velmi solidní a rozumné vedení a trenérské zázemí (reprezentanti, olympionička). Pamatuju ale třeba na Otce Janderu (v mé době v žákovské atletice velmi uznávaná persona), který trénoval na stejném stadionu – to byl neuvěřitelný despota a ač si asi myslel něco jiného, tak dokázal otrávit a zničit spoustu talentů. Tam děti např předkládali žákovské a za dvě dvojky na vysvědčení se nekompromisně vylučovalo z družstva i kdyby atletické výsledky byly sebelepší. Znám např i situaci v žákovských oddílech hokejových – protěžování, zákulisní intriky a pak nechápající, smutné a otrávené děti

117
husty
Reagovat

Prochor no já byl spíš ten stroj samý sval, mozek nebyl zapotřebí, ten jsem vypínal,ihned s dotykem vody a soustředil se jen na finále, zajímavé jak jsou dva sporty odlišné…
Silvo myslíš na Janu? Nebo děti? Petr je evidentně spokojený, děcka svým způsobem bez maminy nedokázaly udržet tempo chodu domácnosti, řekla to i ta jiná mamina co pak nastolila opět tvrdší režim i když ne ten Šárčin, protože sama by ho nedokázala udržet, protože to viděla sama, že to fungovat s úlevou nebude. Uvažoval jsem čím to asi bylo, ale ujišťuju tě, že když manželka vytáhne paty na zahradu, tak si uvařím kafe hodím nohy na stůl a jdu si sednout k PC, stejně jako ty děcka :) kočka je pryč a myši mají prééé, prostě chvilička lenivého nic nedělání…

118
peza
Reagovat

petře, šárko, z jany si nic nedělejte, lidi jsou prostě zlí… Navíc tu asi chtěla být za důležitou, že ví něco víc, než ostatní… jinak držím palce celé vaší velké rodině :-)

119
Bobby Brown
Reagovat

Nechal jsem se ukecat a podíval jsem se potřetí výměnu. Hned na začátku jsem se pousmál, bo opět skorosousedi. A vzhledem k tomu, kde jsem vyrůstal, tak opravdu téměř sousedi – přes rybník.
Tady se opravdu žádný mazec nekonal, žádné facky nelítaly, ale co, nemůžu mít všechno. :-)
Poznámka k výchově:
Já to zažil doma taky, byly jsme tři děcka, barák a velká zahrada se zvířaty a bez pravidel by to jaksi nefungovalo. Jednou za čas ‚letecký den‘, tj. kdo měl bordel ve skříni, tomu letělo prádlo ven a znova a pořádně. Rozdělené úlohy taky, akorát u nás se to po týdnu točilo.

32 Mikeš:
Jj, my děcka sice do kamen ráno nepřikládaly, bo to dělal pro jistotu táta ;-) , ale jinak obdobné. Tehdá neměl každý auto, takže rodičové odjížděli za prací dřív, než my jsme stávaly do školy. Snídaně jsme si dělaly jako děcka sami a taky jsme to přežily. V podstatě od doby, kdy mi dokázal sopl ukápnout na linku, tak jsem si chleba krájel sám. Po škole na nákup a poklidit a pak teprve ven, pokud nebylo potřeba máknout na poli.

ad aktivity:
Jo, i my jsme měly každý nějakou, ale je fakt, že tehdy bylo dost aktivit i od rodičů, což mi u dnešních rodin docela chybí. Buď jsou děcka zalezlá někde u compů či televize, nebo lítají od kroužku do kroužku. My jsme měly přísný rodiče, ale dost si s námi sami hráli a sami hry vymýšleli.

ad brekot za rodinou:
A to v jakémkoliv pořadu. Já to na jednu stranu chápu, ale když to tak vezmu, tak my jsme jezdily jako děti už do školky v přírodě 1x za rok na 14 dní. Pak na základce 2x ročně 21 dnů pryč, plus tábory. To by se mamka ubrečela. ;-)
Já myslím, že byla spíš ráda, že měla na chvíli od těch parchantů pokoj. :-D

Mikeši, ta malinká byla zase k pomuchlání co?
Doufám, že mě opět někdo kvůli tomu nazve úchylem.

120
husty
Reagovat

Petře asi tajně zamilovaná a ty sis chudáku uvázal tu „hroznou Šárku“ :DDDD, no nic na mě sice působí holka chladně, ale normálně tomu tak nemusí být, má tchýně byla taky naoko psí čumák, ale uvnitř citlivá duše, jen neuměla dávat najevo svou pravou tvář dělala si bublinu, protože se s ní nikdy život nemazlil. a mmch chlap co se dokáže postarat o 3 děti sám to smeknu, já bych se asi zbláznil kdybych neměl Božku v době kdy byly děcka malý…

121
Beruška bez teček
Reagovat

120 – asi tak. Zvládat rodinu v jednom je hukot – klobouk dolů. Stačí, když mně chlap na měsíc odjede na služebku a po jeho návratu se týden rehabilituji :-) A proč si nenajít novou manželku, naopak děti potřebují jak mužský tak ženský vzor a navíc člověk je tvor od přírody párový.

122
Lenka
Reagovat

121 Beruška
souhlas ☺
a navíc není žádná legrace, když se dvě rodiny sžívají, myslím tím dospělí a moje/tvoje/naše děti
Šárce s Petrem se to povedlo, lze jim to jen upřímně přát!

123
Lenka
Reagovat

husty
máš tu dneska moc hezké příspěvky, povedly se ti ☺

124
ŠÁRKA
Reagovat

Můžu jen konstatovat,že naše děti mají mezi sebou hezké vztahy a kdo neví že nejsou vlastní nikdy by to nepoznal.

125
Lenka
Reagovat

124 ŠÁRKA
tohle můžu jako divák potvrdit ☺
kdyby se tady někde nahoře nezačalo pitvat, jak je to s dětmi, vůbec by mě to nenapadlo ☺

126
husty
Reagovat

123 já vím jinak jsem starej morous :D, no nic končím bába koukám opřela motyku, tak půjdeme na procházku abych ji trochu utahal :)

127
Beruška bez teček
Reagovat

126 – závist, také bych šla. Dneska mám povinně klid na lůžku a fakt mě to nebaví….proto mě tu máte celý den a hned tak se mně nezbavíte :-P

128
Lenka
Reagovat

126 husty
ty brepto ☺
kdyby každý mužský o své paní psal tak hezky jako ty…

129
cvikla
Reagovat

Ve štábu jsou naprostí amatéři. Šárka měla jet k těm dvěma lezbám a jejich večerní diskotéce. to by byla jinší podívaná. To Monika nebyla zajímavá vůbec ničím, kromě toho, že se umí nalít, tam měli poslat na výměnu babku.

130
petr
Reagovat

109-110Lenka a Sára….sestříhané věty samozřejmě jsou, někdy je věta zkrácena a význam řečené věty to zásadně změní viz. mažoretky a jejich kvalita, nebo třeba že by se Šárka do výměny nepřihlásila kdyby měla takto bydlet atd… Ale v zásadě to vše proběhlo jak bylo uvedené v TV, až na pár maličkostí. Naopak se toho u nás odehrálo asi třikrát tolik (návštěva viného sklípku, Bowling, pravá lednová grilovačka…..), ale to by ten pořad musel trvat tři hodiny. :-)

131
Ajda
Reagovat

Spekulacím by se předešlo, kdyby se při představování dětí uvedllo, že jsou z předešlých vztahů, podobně jako to udělali jiní a nikdo je nekamenoval. Takhle mi to zavání hrou na dokonalou rodinu a zcela zbytečně. Že fungujete dobře, to bylo vidět na první pohled :-))

132
Prochor
Reagovat

Mám dotaz na paní Šárku. Opravdu si myslíte, že nejlepší výchova malé holčičky je nutit jí aby neřekla ani slovo? Až bude dospělá a někdo si na ní bude vyskakovat tak bude zticha a nebude se umět obhájit. Připadá mi, že naprosto surově lámete osobnost malého človíčka k jeho neprospěchu.

133
petr
Reagovat

Ajda ..než by jsme to v tom představování vysvětlili, byl by konec dílu :-))) není v tom žádné zatajování….

134
Beruška bez teček
Reagovat

133 – Ale no tak :-D To by se přece stihlo: „Toto jsou mé děti z předchozího vztahu, toto jdou manželky děti z předchozího vztahu a toto je společné.“ Jiné rodiny to tak zvládají bez problému, nejste vyjímka, kdy děti jsou z jiných vztahů……

135
ŠÁRKA
Reagovat

My to netajíme,ale představovali jsme se tak jak nám určil štáb:)))

136
Bobby Brown
Reagovat

132 – Prochore, dle toho, co bylo v TV a záběru na hodiny, mám za to, že tady šlo spíš o cvičnou desetiminutovku, jestli ta malá bude schopná se soustředit na jednu věc. Jestli vydrží 10 min. být samostatná a věnovat se tomu co dělá a neřešit co se kolem šustne. Si myslím.

137
Prochor
Reagovat

136 – Paní Šárka se asi stydí odpovědět ale na mně to v TV působilo jak jsem napsal. Mimochodem by mně zajímalo, jak si paní Šárka představuje samostatnost dítěte. Že s ním bude komunikovat jen když ona chce? A co třeba potřeba dítěte se neusále ptát, komunikovat, potřeba kontaktu a projevů lásky? Samostatnost = dítě mně nebude otravovat ? Jestli si to paní Šárka trochu nezjednodušuje. Možná by mohli vychovávat míň dětí ale pořádně, jak to dítě vyžaduje. Toť můj názor.

138
ŠÁRKA
Reagovat

Nestydím se odpovědět,tam šlo oto že holčička nedokázala pět minut vydržet se hrát nebo mít svou aktivitu a rodiče si přáli aby se to naučila tak to byl takový pokus i když z toho pak vyšlo na povch že jsem jak sekundant,já naopak ikdyž moc volného času nemám tak se ho snažím věnovat dětem.S malou jsem tam strávila hodně hráli jsme si v jednom kuse jinak bych se asi unudila.

139
Judita
Reagovat

Petře, nevím, ale já z Janina příspěvku vůbec neměla pocit, že by chtěla Vaší rodině ublížit. Naopak někdo zhora v diskusi vyzval nějakého Vašeho známého, aby nám osvětlil vztahy v rodině, tak sem písla Jana. Četla jsem její příspěvek dříve než všechny pod ním, a naopak jsem z něj pochopila, že si Vás váží, že jste to zvládl bez Vaší ženy a že Šárka ze začátku vztahu neměla dobrou pověst, ale nyní že je vše O.K. a že má všechny děti stejně ráda. Já bych Janu na kafe klidně pozvala, vůbec se do nikoho nechtěla navážet, spíše chtěla jen objasnit rodinné vztahy a naše dohady, zda jsou děti vlastní či ne… A to že jste šli do výměny kvůli penězům – to snad každý, ne?… Četla jsem její příspěvek 3x a rozhodně si nemyslím, že by Vás chtěla z něčeho osočovat, jen napsala svůj subjektivní pocit (holt ji prostě připadáte jako frajírek, ale váží si vás jako vzorného otce), toť můj názor a určitě ji tady nemá smysl napadat od nás ostatních… Náhodou nám pěkně popsala, které dítě je čí, a od Vás se mi zase líbí, že to v pořadu nezaznělo, jelikož – dle mého – máte všechny své děti rádi stejně a neděláte mezi nimi rozdíly (to je moje, to je tvoje a to je naše…)

140
ŠÁRKA
Reagovat

Jestli jste si všimli tak holčička byla nesoustředěná a nedokázala se věnovat třeba učení obrázků na logopedii,a právě to byl pokus že když se do něčeho pustí aby aspon chvilku vydržela

141
Prochor
Reagovat

138 – Chci jen říct, že posuzuju jen to, co vidím v TV. Třeba máte pravdu vy ale v TV to fakt působilo brutálně. Protože pro malé dítě je přirozené že se projevuje. Výchova k samostatnosti je samozřejmně nutná ale ne na úkor jeho přirozenosti. My třeba preferujeme židovký model oproti cikánskému. Raději méně dětí ale max pozornost pro citovou výchovu a vzdělání.

142
gabisollis
Reagovat

140-jo tak sova a velbloud byli fakt srandovni.:-)jsem vybuchla smichy.(nojo no ja uz odvykla malejm detem.):-(

143
gabisollis
Reagovat

141-tak to je celkem brutalni prispevek.:-(kort kdyz tu zaznelo jak to vlastne z detma je.ze jsou ze dvou manzelstvi.

144
Mikes
Reagovat

Mně se přísná Šárka se svými metodami líbila. Když je v domě takový houf lidí, je nutno stanovit řád, jinak se tam pobijí a shnijí ve špíně. Zejména, když většina z nich je zrovna v telecím věku, kdy házejí vzpura při jakémkoliv náznaku „musiš“. A protože doma kralují obvykle ženy, je to na nich. Paní Š. to zvládala mistrovsky, všechna čest. A to i přesto, že feminacistky by z jejího tradičního rozdělení rolí v domácnosti byly na mrtvici.

Bobby, všechny ty holky tam byly neskutečně pěkný (fšak paní Columbová je taky z Veselí), takže tentokrát jsem si té malé ani moc nevšiml. Ale bude tuším rázná po mamince; nebyla to ona, co pravila, že se raději obleče sama, než by to svěřila divný tetě?

66 -jj, bít či nebít, toť otázka?

145
ŠÁRKA
Reagovat

Samozřejmě že divák to má z druhé ruky,taky sleduji výměny a posuzuji podle toho co vidím,ale natáčí se deset dnů a vysílá se hodinu.Vyberou sestříhají,aby to zaujalo diváka.Proto je to reality shou.

146
mamča
Reagovat

Petře,tvou Zdenku jsem znala od malička a vím jak to ve vaší rodině bylo.Chápu,že jste celou pravdu asi nechtěli říkat před půl národem.Ale každý si musel všimnout,že David říká Šárka.Čekala jsem tedy,že pan Bubník k tomu řekne komentář.Nestalo se a proto ty spekulace.Vaši rodinu obdivuji.Jednoduché to nebylo pro nikoho z vás ,ani pro tebe,ani pro děti ,ani pro Šárku,když věděla,že si bere chlapa se třema dětma.Šárku vaše rodina přijala,tím myslím především rodinu Zdenky,a že není malá:).V tomto díle bylo vidět,jak se máte všichni rádi a konečně/!/ to byl díl na,který jsem dlouho čekala,tedy klid,žádné hádky,žádné křiky.Obě rodiny z něj vyšly dobře.

147
radek
Reagovat

143
Souhlas, ac na me pusobila pani jako vojacka v zenskych suknich:) a to ted nemyslim jako urazku, tak tohle byla podpasovka. Na druhou stranu decka fungovaly neskutecne a bez odmluv. To neni dnes zvykem, obzvlast v pubertalnim veku. Myslim, ze by jim vetsina rodin mohla tak sporadany decka zavidet.

148
Mikes
Reagovat

Nelíbí se mi řeči o kasárnách, taková výchova byla kdysi běžná (protipólem byly rodiny, kde se děti pohybovaly po venku s klíčem na krku). Dnešní děti už aspoň nemusí nosit (nedej bože skládat) uhlí, hlídat oheň v kamnech, sekat dřevo, pást kozy. Někde možná ještě tak na trávu králíkům či obracet seno. A všechno se jim muselo přikázat, jako něco, co se dělá automaticky. Včetně vysávání či umývání nádobí. O kasárenském režimu nemohla být řeč – a kroužky jsme si museli vybrečet.
Na bouřlivá rodinná přivítání jsou zvyklí jen tvůrci pořadů v telce a autorky Červené knihovny.
V tomto pořadu byli úmyslně postaveny proti sobě rodina s mírně přehnaným řádem a rodina, kde řád téměř nebyl. Taky to podle toho v těch bytech vypadalo.

149
gabisollis
Reagovat

mikes-super prispevek.:-)a pravdivej.taky jsem kdysy skladala uhli ,chodila na byliny……atd.to meho pubertaka by z toho klepla pepka.Sarka ma muj obdiv.akorat doufam,ze se vic usmiva nez bylo v Tv.:-)

150
Lenka
Reagovat

V případě rodiny Šárky a Petra jsem obdivovala, jak jim funguje a jak jsou děti dobře vychované.
Mně to nepřipadalo jako žádný „vojenský“ styl či dril (ani omylem!), rodina je šťastná a spokojená, jejich způsob soužití jim vyhovuje, je to jejich život – tak co to řešit?
Naopak jsem obdivovala důslednost rodičů – copak by to bez toho šlo? V tak početné rodině?
Chápu, že co divák, to různý názor, ale kolik je tady diskutérů/diskutérek, kteří také vychovávají pět dětí a znají to „na vlastní kůži“, aby mohli aspoň něco podobného hodnotit? ☺

151
Bobby Brown
Reagovat

149 – Vzhledem k tomu, že tvůj puberťák je vychováván v hystericky zeleném Dojčlandu, není divu, že by ho z pohledu na uhlí klepla pepka. ;-)

152
Bižuna
Reagovat

140 – Ale takovým způsobem, jakým jste požadovala po té holčičce poznávání obrázků, to bych se bála i já. Dítě je potřeba zaujmout a pětiletému dítěti nařídit, že musí sedět a nesmí mluvit, to je fakt na mě moc. Ale ono nařídit je jednodušší, než vymyslet, aby to holčičku zaujalo a aby neměla potřebu neustále mluvit a odbíhat. Třeba by stačilo říct, že si zahrajete hru, když pěkně vymaluje dva obrázky bez odbíhání, tak něco vyhraje. Ale takhle je to asi u vás doma běžné, jenom nařízení, příkazy a zákazy. Navenek všechno super funguje, ale zkuste se zeptat vašich dětí, aby vám upřímně řekly, co si o tom myslí. Vaše děti jsou naprosto úžasné, určitě by udělaly spoustu práce i samy od sebe nebo kdybyste je třeba poprosili, já jsem prostě vůbec neviděla žádný city vůči dětem, možná to bylo střihem, ale popovídáte si třeba někdy s dětmi? Hrajete spolu někdy nějaké hry?

153
ŠÁRKA
Reagovat

Musím podotknou že před kamerama mě opravdu nebylo do smíchu měla jsem celou dobu žaludek až v krku,myslela jsem že jsem silnější,ale ta úzkost bez rodiny mě dostala.:)))))))))

154
Lenka
Reagovat

152 Bižuna
jestli můžu jen dodat – ono se asi v té odvysílané hodině v tv nedá ukázat všechno ☺

a nezapomínejme, že nám tv neukazuje herce, ale normální lidi ☺
když si představím, že na mě někdo namíří kameru, tak okamžitě hrůzou zezelenám a ač běžně pusu nezavřu, nebudu schopná trémou ani pípnout ☺
ta kamera musí všechny šíleně svazovat ☺

155
ŠÁRKA
Reagovat

152 To už jsem psala jak se dětem věnuji,ale to je právě to že nás jako rodinu nevidí divák pohromadě,jak to u nás ve skutečnosti je,je pravda že jsou první povinnosti a pak zábava,ale to právě motivuje děti ,aby ty povinnosti měli rychle za sebou a myslím že u nás je veselo.

156
Lenka
Reagovat

151 BB ☺
to máš pravdu ☺
neva, Gábi ho pošle na bylinky (co říkáš, kamarádko? ♥)

157
gabisollis
Reagovat

BB.:-DDDDDDDD ahojky ;-)

158
okkvp
Reagovat

trochu začínám mít dojem, že se tu za chvíli bude probírat, že paní Šárka měla mít ke Kristýnce jiné brýle, protože tyhle přece na malé dítko působí tak profesorsky povýšeně ….
(též používám drastické výchovné metody – roztěkanému dítku jsem též několikrát v životě nakázala nemluvit např u kroucení smyček do písanky, u jídla, i u toho malování, a dokonce vítám, když členové rodiny jdou se mnou třeba na výlet i když to udělají jen proto abych měla radost a oni klid)

159
gabisollis
Reagovat

Leni tak to by mel teprv sok.to uz na me divne koukal jen jsem mu o tom vypravela.:-DDDD

160
Lenka
Reagovat

159 Gábi
tak to je mi jasný … ☺
ale myslím si, že pokud bys vyšla na naši starou známou mýtinku na bylinky ty, krásná Avatarka, byli by i tací, co by se přidali ☺
i plachý divočáček by určitě čumáček vystrčil ☺ (?)
(omluva za OT a vzpomínku na jeden starý dobrý kurník)

161
Bobby Brown
Reagovat

159 – Bodejť ne. Kdo by chtěl mít za mutter čarodějnici.
taky ahoj :-)

162
Mikes
Reagovat

97 – zklidni hormon, Prochore, na Slovácku se takhle pije skoro v každé rodině. Tam se do bytu nevstupuje přes nějakou čipovou kartu, ale zásadně přes panáka slivovice. A to platí, i když jdeš na návštěvu k nějaké staré babce (teda platilo, teď, při těch důchodech, už možná ne).

163
KK
Reagovat

Mě se ten řád u Šárky líbil a připadá mi naprosto v pořádku, že dítěti v pěti letech řekne, že teď bude chvíli mlčet.. co až bude ve škole?? Tam bude muset taky pěkně dodržovat řád, aspoň z toho děcko nebude tak vyvalený.. určitě je lepší rozdělit dětem povinnosti (zvlášť v takovým počtu, to by si za chvíli všichni skákali po hlavě) a pak si užívat společnej čas, než mít doma vystresovanou mámu, která celou domácnost sama nestíhá.. za mě rozhodně palec nahoru! (jak říká moje mamka – já mám pocit, že jsem na vás byla hrozně přísná, tak se těším na vnoučata, který budu rozmazlovat:o))

164
Vladěna
Reagovat

Problém vidím, že Monice je 26 let a Filipovi 20 let. Monča zřejmě nemá s dcerou žádné alternativní bydlení, tak se nastěhovala do domku k staršímu příteli. Ráda by se více zabydlela, ale zapomíná, že je zde dospělý syn,který zřejmě nepracuje a též nepohrdne bydlením v domku s případnou partnerkou. Proto ta neochota něco měnit a vyklízet. Čeká se na Filipa a Monika je zřejmě natvrdlá nebo má ostré lokty.Babička jistě počítá se svým vnukem v pozůstalosti….

165
Prochor
Reagovat

162 – Mně to připadá přehnaný ale může to být věc střihu. Zatím se nestalo nic, po čem by nenásledoval panák. Dokonce i Šárka dostala medicínu aby v čechách neumřela žízní:-)))

166
Judita
Reagovat

Tak já až teď postřehla, že Kristýnka nebyla Jiřího. Staral se o ní pečlivě, a nenapadlo mě, že zřejmě Monča u Jirky hledala s dcerkou azyl a bůhví čím prošla. Takže se ani moc tchýni nedivím, že nepřekousla, že si Jirka (mmch super pohodář) přivedl domů mladičkou dívku s dítětem. Každopádně jim oběma – Jirkovi i Monice – držím pěsti. Oba jsou moc fajn.

167
Judita
Reagovat

Petře, až sem jukneš, objasni nám prosím, jak to bylo s tím údajným pozvracením režiséra. Nějak se mi tomu nechce věřit. Ve zprávách na Nově to bylo zveličující, nota bene režisér tam mluvil jak „machr“, že prý Monice druhý den s kameramanem odnesli poblité prádlo, nech´t jim ho vypere a vyžádali si od ní omluvu… No comment…

168
Prochor
Reagovat

155 – Paní Šárko jak jsem vám odpověděl, posuzuji jen to co vidím a neznám vás. Možná to děláte dobře. Takže nic ve zlém. Hlavně aby děti byly v pohodě o to jde.

169
Ivory
Reagovat

Já se hlavně divím jak, ve skoro každé výměně, po sobě navzájem plačou. To jako ty děcka nejezdí na tábory, rodiče na dovolené nebo na služební cesty? Je fakt že nejsem rodič, ale stejně to nechápu..

170
Prochor
Reagovat

148 – Mikeši neštvi mně. Snad si tady nebudeme recitovat Jindřich Šimon Bar : Pro kravičku. To , že si dnešní děti nemusí prohrabovat cestu do školy lopatou je snad dobře nebo ne? Dnešní svět je ale dost drsnej a prosadí se v něm jen osobnosti tak je špatný osobnost dítěte potlačovat. I když v tvém případě si troufám soudit že rodiče tvou osobnost rozhodně nepotlačili.

171
Mikes
Reagovat

165 – Prochore, samo, že je to věc střihu. Na jižní Moravě (a Slovácku zvláště) se prostě trochu víc slope, tak to holt štáb musel vypíchnout. Nemluvě o tom, že ani oni přitom nebyli škodní, protože si nepochybně přitom štrngli sami, takže to nejspíš vyprovokovávali úmyslně. Oni ti chlapi z telky jsou dost násosky, zejména, když se mohou napít zadarmo (nebo aspoň ukrýt do nákladů), tak toho určitě využili.
A že dal Šárce „medicínu“, divíš se? Jede do nějakých Kotěhájů, bůhví, jací mikrobi na na ni číhají, víno tam vyrábějí z uhlí, stesk po domově – to všechno láhev slivovice řeší.

172
Bobby Brown
Reagovat

171 – Kocoure neprovokuj :-D
Já ti dám víno z uhlí a mikrobi!

173
Mikes
Reagovat

170 – Prochore, když ponecháš dítě svému osudu (nebudeš potlačovat jeho osobnost, jak říkáš), tak z něj vyroste tak akorát povaleč – viz jedno zdejší etnikum, kde uplatňují free výchovu. Co do děcek nacpeš v mládí, to v dospělosti jako když najdou. Ono v něm tu osobnost je třeba nastartovat, třeba právě tím, že se naučí kázni a soustředění se.

174
Mikes
Reagovat

167 – já se přidávám s dotazem, jak jste mohl dopustit, aby se tam Monča tak zlískala? Vždyť bylo jasné, že po takové jízdě skončí jako mrtvola. To se dělá nadutým Pražákům, co si myslí, že Lambrusco je víno, ale nezkušené holce?

175
Kravička
Reagovat

možná, že děti v šářčině rodině neprojevovaly tolik citu, protože jsou v tomto směru po ní – nechávají si to pro sebe, jsou spíše introvertní v tomto směru? a ono také před kamerami je to asi jiné…

176
Ajda
Reagovat

174 Mikes,
docela nesouhlasím. Proč dítěti něco plánovat, nebo ho někam cpát? Proč mu nenechat svobodnou vůli? Mám pocit, že rodiče si léčí své komplexy, nebo plní vlastní ambice a z dítěte je akurát neurotická cvičená opice. Co takhle nechat ho jít vlastní cestou, pokud z něj má vyrůst osobnost, vyroste i bez tlačení kdoví do kolika sportovních oddílů a uměleckých kroužků a i když neumí pořádně mateřský jazyk, už ho cpeme na angličtinu atd. Když dítě chce a má zájem, samo pozná, co by chtělo dělat naplno. Tlačením do aktivit neznamená, že z něj bude hvězda, ale dost možná otrávený povaleč.

177
petr
Reagovat

167,174….tak jen tak ve zkratce..při oslavě kamarádových narozenin to Monika nezvládla (vyvrátil bych to, že ji někdo nutil, byla dost aktivní sama) ty štamprlky byly hodně „nahusto“, takže ji štáb vzal domů dřív než akce končila, bohužel měla po cestě drobnou nehodu v podobě vrácení obsahu žaludku, odnesl to režisér a jeho asistent. Druhý den Monika oběma jejich oděvy vyprala i s omluvou. A že se Monika tak opila? Brala to jako oddechových 10 dní, takže se tomu vůbec nebránila, akorát nevěděla, že i slivovice se musí pít s mírou.

178
Mikes
Reagovat

176 – asi si nerozumíme; já nemluvím o tom, děti někam cpát či do něčeho nutit. Ale rozhodně je nenechat lenošit či válet se u compu. Takže já nemluvil ani tak o organizaci volnočasových aktivit, jako spíš o výchově k něčemu. A to právě prací v domácnosti, aby měl nějaké povědomí o povinnosti a zodpovědnosti. Co si děcko vybere jako koníček, to už je spíš na něm, to souhlas.
Jako samozřejmě jsem měl jakési představy (třeba o vysoké škole), ale nelámal jsem to. A že mu třeba právě ta angličtina scházela, to poznal sám a také pěkně sám doháněl.

179
Ajda
Reagovat

178 Mikes,
aha :-)
Rodina je jako smečka a každý by tam měl mít své místo, práva a povinnosti.

180
angela
Reagovat

Takže jsem konečně zkoukla i já:-) Výměna v poho, každá rodina má to svoje… a je zjevně spokojená, což je hlavní:-) Dokázali spolu komunikovat… vyjít… pohoda, až mě překvapuje, že to Nova takhle „vypustila“, asi jí nic jiného nezbývalo, když se nechtěli servat jako koně nebo aspoň pořádně zhádat (samo přeháním:-D).

Přísnost/pedantství vs. důslednost… myslím si, že to byl asi nějaký takový mix… dělalo to na mě dojem, že v rozumné míře + s ohledem na věk holek možná trošku i nutnost (kočka není doma, myši mají pré:-), prostě klasika, normální děti)… ono se jim to bude v životě určitě hodit (myslím to, že se holt občas musí přizpůsobit a poslouchat druhé). A holky fakt jak obrázek, to se musí nechat… všechny tři, to si ještě určitě užijou…:-D

S tou Kristýnkou bych to rozhodně tak tragicky neviděla, normální pětileté dítě, které se nemusí dělit o rodiče s dalšími sourozenci:-) Pravda, požadavek na to, aby se sama vypravovala do školky, mi přišel… no ujetý:-D, stejně tak příkaz, aby během malování nemluvila – já myslela, že hlavní problém je, že neposedí a odbíhá od toho, co dělá… ale že by u toho neměla mluvit? Náš malej (4) mele panatem pořád, až mám z toho hlavu jak střep – a to i když si sám hraje, prostě všechno komentuje a občas vyžaduje naši slovní součinnost… takže já bych v případě Kristinčina prohlášení „podívej, gumuji“ odpověděla, že to je super, tak ať si dá pozor, aby si nevygumovala všechno co namalovala, že by to pak musela malovat znovu:-D Mě osobně Kristýnka přišla spíš taková veselá neposeda, to s těmi obrázky na mě spíš dělalo dojem, že si dělá legraci – možná to posuzuje špatně, asi podle svého dítěte – ten dělá vtípky pořád, někdy mi až padá brada, kde na to chodí… asi to má v genech = po tatínkovi:-D

Jo a ještě k těm ženským pracem, co pořád Jiří vykonával a vytáčel tím Šárku – ono když je nezaměstnaný, tak se možná aspoň tak chce cítit potřebný a dělá mu radost, že aspoň něco může dělat…:-) A k té půdě… a i dalším věcěm u Jirky a Moniky doma… na mě to dělalo dojem, že Monika v podstatě rezignovala… a že se přestala snažit cokoliv změnit a byla taková laxní… myslím si, že kdyby měla samostatné bydlení, kde by si mohla rozhodovat sama, tak by se rychle naučila pořádku, důslednosti… a že by ji to i bavilo;-)

181
Mikes
Reagovat

179 – to možná taky, ale to zrovna tenhle surový darwinismus jsem neměl na mysli. Rodina jako základ socializace, předání a upevnění sociálních dovedností. Mamince pomáhám nejen proto, aby nebyla sedřená, ale protože to jednou budu sám dělat .. až budu sám. Nebo až to budu dělat ve své rodině. Nebo … když budu chodit třeba do houslí, nezačnu trávit čas v hospodě. Kolektiv házenkářů je přece jen lepší, než gang mladistvých. A to všechno zabezpečují právě rodiče. Děti přece nejsou nástroj na práci v domácnosti, oni se prací v domácnosti socializují. A, marná sláva, k většině aktivit jsou obvykle donuceny. Třeba i k chození do školy.

182
Ajda
Reagovat

Mikes,
pomáhat mamince, protože se to jednou bude hodit, tak tahle teorie už taky neplatí na 100%. Dnes se taky můžeš dovědět, že on/ona se rozhodně ve svém nebudou „dřít“, ale zaplatí si paní na úklid, žehlení atd. Moderní doba :D

183
Bobby Brown
Reagovat

182 – Jo, jenže v tom věku nevíš, jestli z tebe bude ta panička, co si nechá poklidit, nebo ta služtička, co bude chodit uklízet. Takže pro sichr nechť se to učí. ;-)

184
Ajda
Reagovat

BB,
to víš že jo, ale takhle to umí dnes dětičky obkecat. Realita je jiná, ale oni „ví“, že jednou to budou dělat jinak než rodiče. Pak až to nastane, zjistí, že jsou úplně stejní :-))

185
DD
Reagovat

Když jsem já byla v pubertálním věku, služky už nebyly a pomocnice v domácnosti ještě ne. Když jsem jednou protestovala, že není až tak důležité, jestli umím uklízet, agrumentovala jsem tím, že až budu dospělá, bohatě se vdám (čímž člověk tehdy myslel do ciziny) a tyhle práce dělat nebudu, maminka mi odpověděla, že tím spíš se to musím naučit, abych věděla, co po té uklízečce můžu chtít :-)

186
okkvp
Reagovat

185 – Maminka odpověděla velmi chytře – to mi nikdy nenapadlo (mou mámu taky ne), budu si pamatovat, třeba se to ještě někdy šikne použít ;-)
184 – jo, to jsem s hrůzou zjistila, když kdysi v mém věku pubertálním rodiče odjeli na déle než obvykle (tzn víc jak 14 dnů) a já po 14 dnech uvolnění z jha povinností (=naprostonicnedělání) vyrazila byt přece jen trochu urovnat a za několik hodin se našla jak s tím pověstným kartáčkem na zuby drhnu spáry v koupelně. Dnes jsem taky stejná jako máma, jen jí vývoj od drhnutí spár k několikaměsíčnímu přehlížení vrstvy městského prachu na oknech trval o nějakých 26 let déle (já si zdraví zhuntovala dřív)

187
Anonymní
Reagovat

Je tu taky nějakej napravenej ředitel tv nova? :D Tímto díky :)

188
Ajda
Reagovat

187 anonymní,
je to holt chytrá hlavička :-))
18.05.2012

189
didiii
Reagovat

Ahoj fšem:) Qůli pátečnímu grilování jsem nestihla výměnu a i gdyž nejsem úplný magor, nemůžu najít žádný odkaz na shlédnutí a voyo mi nějak nejde přihlásit. Pěkněprosímsmutněkoukám o nějaký odkaz na onlajn shlédnutí zadarmiko :)

191
cathy
Reagovat

Také děkuji napravenému řediteli ;-)

192
anja
Reagovat

jsem u 3. minuty a už mám dost z Jiřího a Moniky. To chichotání u představování, to má být jako vtipné, jo…?

190 – takže protest proti stupiditě lidí na nově, dobrý :) jsem zvědavá co bude nova s celým tím svým placeným voyem dělat. imho si ho už teď může strčit někam, lidi za tohleto platit nebudou

193
Dan
Reagovat

Melír,řetězy kolek krku,panděro,hláška o vyšším levelu,nic moc frajerství,ale nevysvětlit dámě,která nemá zkušenost s alkoholem jak se má pít aby člověku nebylo špatně tak to je velká srabárna.

194
neregistrovaný
Reagovat

PŠT……devítka je tam

195
Ajda
Reagovat

194,
jj, to už tady dávno víme :-)

196
Beruška bez teček
Reagovat

195 – ale já se držím a ještě jsem jí neviděla…..čtěte: mám tolik práce, že není čas :-D

197
Milena
Reagovat

Paní Jana nenapsala nic zlého, pouze trochu osvětlila situaci v rodině, což měli udělat účastníci, aby nedocházelo k dohadům. Paní Jana měla hodně ráda Zdenku a děti, což je hezké a bylo jí líto, když Zdenka zemřela. Určitě to děti po smrti maminky měly hodně těžké a jsem si jista, že i teď jim chybí, i když se Šárka snaží. Jsou to krásné děti -všech pět- přeji jim jen to nejlepší a paní Šárko, trochu více porozumění pro dětské prohřešky, ne takový vojenský dril, nejste dokonalá ani vy, ani já, nikdo z nás. Chválit a nejen trestat.To, jak jsou děti samostatné je ohromující, ale přesto mi je u toho trochu smutno, jako máma bych nedokázala spát a nechat děti se vypravovat ráno samotné, navíc když nejste zaměstána. Co pusa a zamávání na cestu do školy.

198
ŠÁRKA
Reagovat

197Dobrý den,víte ono je to strašně těžko když se ten manuál nečte úplně celý,protože můj manuál začínal tím,že musí Monika ráno vstát a zatopit v krbu,aby bylo ráno teplo.Takže já určitě nespím když jdou děti do školy akorát to bylo myšleno že se vypravují samy(oblečení,hygiena atd).Vzhledem k tomu,že jsme manželé a děti nedělíme na moje tvoje naše,ale jsou všechny naše ani nám nepřišlo,že by bylo dobré o tom mluvit prostě žijeme jako velká rodina.Myslím že jste to vystihla nikdo není ideální a všichni máme co napravovat věřte,že nejsem až takový policajt jak vypadalo v TV.Mám naše děti moc ráda.

199
Amálie
Reagovat

174 – Jsem Pražanda a co je tedy Lambrusco? To se nechám poučit….od Brňáka.

200
Milena
Reagovat

198 paní Šárko, napsala jste to hezky : Mám naše děti moc ráda. K tomu není co dodat. Je potěšující, že si s manželem rozumíte a vytvořili jste dětem hezký domov. Přeji vám i vašim krásným dětem hodně spokojenosti.

Přidat komentář