Panáček v reality show

Britain’s Got Talent 2012: 2. semifinále, podívejte se na poslední číslo (video + rekap)

8. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
Druhé semifinále show Británie má talent mají Ostrované a svět za sebou. Za námi je znovu devět velmi kvalitních vystoupení a mezi nimi největší favoriti letošní sezony. Kdo to je? A kdo postoupil? Dočtete s v dnešním článku.

Cascade

Parta pohledných Francouzů zařídila otevírací show celého večera. Sladěné pohyby, vymyšlený příběh, výborná choreografie a ladná těla dala dohromady dynamické vystoupení, které asi opět utrpí tím, že do show šlo jako první. Na finále bych to neviděl, i když představili profi číslo.




Paige Turley

Karizma Krew

Další taneční skupina, která zůstala opět za očekáváním. Viděl bych několik negativů. První, téměř stejné oblečení jako na divadelním castingu. Druhý, nespatřil jsem jakoukoliv kreaci, u které bych měl otevřená ústa a řekl si wow, to jsem ještě neviděl nebo tohle bylo těžký. Skupina je určitě pohybově nadaná a zajímavá, ale něco tomu chybí. Za sebe bych jim hlas neposlal.

The Showbears

V divadle to partě nekonvenčně pohledných chlapíků vyšlo, v semifinále naopak. Stříbrné oblečky vyměnili za zlaté, Námořníka vyměnili za Kylie Minoque a bohužel průšvih byl na světě. Že to nejsou kdovíjací zpěváci víme všichni, ale že jim zpěv spadne takhle hluboko, to jsem nečekal. Celé vystoupení se ztratilo ve změti mužů a třpytek a jediný, kdo si pořádně vystoupení užíval byl David, který konec slavil na stole.

Fish on Percussion

Jedním slovem nuda. Blonďák umí hrát na bubínky, ale vystoupení mi nepřišlo ničím zajímavé. Nejvíc mě bavila ta plošina, kde měl umístěné stanoviště. Zajímavý pódiový prvek. Bzučák od Amandy také naznačil, že je něco špatně. Blonďák se do finále určitě nepodívá.

Graham Blackledge

Co tohle mělo být? Graham byl na castingu jeden z nejsympatičtějších lidí s talentem a v semifinále takováhle hrůza? I to je možné, bohužel. Vystoupení je dlouhé minutu a půl, a krom začátku a konce musíte výrazně poslouchat jestli Graham vůbec hraje. Kdyby nemával stále rukou a radši hrál mohlo to být lepší. Škoda. Promarněné místo v semifinále, které mohl zastoupit třeba někdo jiný. Do finále by se neměl dostat.

Kai a Natalia

Mladičké taneční duo, které tančí klasické tance předvedlo velmi profesionální číslo. Já osobně nevím, jak to může v této soutěži fungovat. Je jasné, že umí tancovat, hoodně dobře tancovat, ale abychom dovedli posoudit kvality tak by měli být třeba v jiné soutěži, kde sedí jiní profíci. V porotě ovšem máme Alishu, které se očka jen třpytila. Já bych to na finále neviděl, co na to hlasující?

Four Corners

Konečně taneční skupina, která vystoupila ze svého stínu z castingu. Pár zajímavých prvků, jiné oblečení než na castingu a celkově dobrá podívaná. Protáhne se skupina do finále?

Jonathan a Charlotte

Operní duo je pokládáno za největší favority soutěže. Jejich castingové vystoupení obletělo svět a na Youtube už má téměř třináct milionů shlédnutí. Všichni jsme byli na trní jestli se jim povede přeskočit nastavenou laťku, protože bulvár spekuloval o zpěvu Jonathana, který je momentálně nachlazený. Vše stranou. Tohle bylo za poslední léta jedno z nejlepších vystoupení v Talentu ohledně operního zpívání. Maximálně překvapila Charlotte, kterou chtěl Simon z dua odstranit. Na castingu tolik nezářila a spíše sekundovala. Teď byla rovnocennou pěveckou partnerkou a společně vytvořili vrcholné vystoupení večera, na které se nezapomíná. Mezi oběma funguje dokonalá chemie. O postupu do finále vůbec nepochybuji a neváhám se vyslovit, že v sobotu by se mohli stát vítězem šesté řady.

Hvězdný host

The Wanted – Chasing The Sun

Pěvecký boyband byl určitě lepší jak včerejší host. Kdo je má rád, si přijde na své. Já jak The Wanted nemusím tak song byl chytlavý a být náctiletá dívenka tak omdlévám.

Kdo postoupil do finále?

Druhé semifinále mělo jasné favority, Jonathana a Charlotte. Hlavně po potvrzení velkých kvalit a po vybroušeném výkonu zaslouženě dvojice vyhrála divácké hlasování a postoupila do finále přímo. Kdo je ale doprovodí do finále? Diváci dál poslali nejvíce hlasů tanečnímu páru a Paige. Porota z toho mohla mít těžkou hlavu, ale jsem rád, že nakonec poslali dál taneční duo, které jsem mylně podceňoval. Paige je dobrá, ale ve finále mají být jen ti nejlepší.

Shrnutí 2.semifinále podle Merťase

Včerejší semifinále se mi líbilo malinko víc. Dnes bylo k vidění pár selhání, nějaká nuda a za sebe bych označil maximálně tři vystoupení, která mě zajímala. Vrcholem večera bylo operní duo, které potvrdila a nadsadilo své kvality.

Kdo bude vystupovat ve finále?

Only Boys Aloud, Ashley a Pudsey, Jonathan a Charlotte, Kai a Natalia

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Jackolo
Reagovat

Mě strašně mrzí Four Corners, ačkoliv se přiznám, že je mi jejich tanec ukradený, ale ta rudovláska, to je jiná káva :-))

Já bych neřekl, že Charlotte v divadle jenom sekundovala. Bez ní by byl Jonathan v rejži. Když začal poprvé zpívat, málem zase přestal, ale Charlotte ho uklidnila a dodala mu odvahu. Už v divadle byla stejně důležitá jako on. Tohle mi hrozně vadí třeba na britských a světových médiích. Všude tlusté titulky o zázračném Jonathanovi a Charlotte věnují jeden řádek nebo vůbec nic.

2
Merťas
Reagovat

Jackolo, samozřejmě je to nerozlučná dvojice a jeden bez druhého by to nebylo ono (ty pohledy při zpěvu, jeden druhého vzájemně podporují) , ale když koukneš na obě vystoupení jak na castingu tak i v semifinále, tak v pondělí dostala mnohem větší prostor respektive tím, že dostala sólovější part se Jonathanovi plně vyrovnala. Oproti castingu, kde to bylo hlavně o něm. Dál už se musí počítat s oběma sobě rovnýma. Já je beru jako duo a nikd jsem si neříkl, že ten nebo ta je lepší. :)

3
Jackolo
Reagovat

Já vím, ale média ji opomínají :-))
Tady je můj pohled na celé druhé semifinále: gorilla.cz/article/11688-britnie-m-talent-6-2-semifinle-opern-duo-ze-kterho-vs-bude-mrazit-v-zdech.html

4
Weasley
Reagovat

Tak tu by som sa absolútne nezhodol s Britmi :) Mne ako zaujímaví prišli Cascade a Four corners, zvíťazil by Fish on Percussion. Cascade – chýbal tam nejaký „vau prvok“ a Four corners – vystúpenie bolo opäť o tom, že tam je len jedna baba.
Operné číslo som nehodnotil, opera ma moc nezaujíma a bol by som pri tom až príliš neobjektívny.
Pozn. k textu – chýba tam komentár a video k Paige Turley.

5
Mohan
Reagovat

hovored:Noah je proste supr nevedm kto se mu vivrone1 on je nenorme1lnej.To bol podvod, že vipadl.Odkaz pre noaha: Ja vedm kde bidledš ne1jdu si tě ty kocourik. :*

6
Jaylen
Reagovat

BION I’m imesrespd! Cool post!

7
Kayleigh
Reagovat

Yov;28#17&ue done an excellent job getting your point across in this article. I am very impressed with the points you made here and how well they are presented. Thank you for writing interesting, helpful content.

Přidat komentář