Panáček v reality show

Britain’s Got Talent 2012: 1. semifinále (video + rekap)

7. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
Ostrované mají za sebou první semifinálový večer. V neděli večer televize ITV odstartovala týdenní maratón živých přenosů, který vyvrcholí v sobotním finále a Velká Británie pozná vítěze Talentu pro rok 2012. Merťas bude celý týden BGT sledovat, komentovat a předkládat Vám rekapy. Co se odehrálo v prvním semifinále? A kdo postoupil do finále? Máte svého favorita?

Only Boys Aloud

Obří pěvecké chlapecké těleso znovu zvolilo téměř národní píseň, která chytla za srdce nejednoho Brita. Netradiční, neokoukané, husinu nahánějící, boží. Myslím, že chlapci stojí jednou nohou ve finále.

Ashley and Pudsey




Psí číslo musí být povedené a zajímavé. Oba tyto předpoklady dvojice potvrdila už v divadle a vzhledem k tomu, že je to jediné kvalitní zvířecí číslo v soutěži tak je postup do semifinále neminul. Pudsey je sympatický hafan s neméně sympatickou paničkou. Jejich semifinálové číslo mělo šmrnc, dokázali představit pár nových prvků a někteří Britové si blahem cvrkávali do kalhot. Dostane Pudsey s paničkou do finále?

Rachel Knowland

Rachle má obří charisma. Něco se mi na tý babě líbí. Hlasově taky není špatná, ale do live shows si nevybrala úplně sedící song k jejímu hlasu. Be My Baby zvládla tak 50 na 50. Ze začátku než se chytla se mi zdála občas falešná a pak svůj gradovala, ale přišlo mi to na stejné vlně. Rachel nejspíš neosloví protřelé hudební uši Britů.

The Mend

Kluků je mi vyloženě líto. Tak bych si přál, aby se přihlásili do X Factoru, protože tam jejich vystoupení patří. V Talentu těžko uspějí. I když by mohli diváky oslnit, protože jejich zpěv byl na poměry pěveckých skupin výborný a celé vystoupení se jim náramně povedlo. Prokoušou se do finále?

Analiza Ching

Pamatujete jak v americkém X Factoru málem zboural halu s hitem The Pretender Josh Krajcik? Analiza předvedla neméně kvalitní vystoupení, které mělo úroveň a působilo hodně profesionálně. Hraní na housle se mi vždy líbilo a doufám, že by se mohla dostat do finále. Zasloužila by si to.

United We Stand

Když někdo v semifinále koupí bzučák tak to neznamená nic dobrého. Talentovaná skupina koupila hned dva a řekněme si narovinu, že oprávněně. Osobně jsem je považovat za velké favority, kteří by mohli konkurovat grupě kluků Twist and Pulse, ale UWS zklaali na celé čáře. Snažili se o příběh jenže nic nevycházelo. Hudba byla divná, kostýmy obyčejné, ze dvou minut se tancovalo ze tři čtvrtě a na mě to vůbec nezapůsobilo. UWS mohou říct soutěži pápá.

Lauren Thalia

Myslíte, si že maličká Lauren způsobila mezi zpěvačkami zemětřesení? Způsobila by, ale s jinou písničkou. Tohle nemohlo moc diváky oslovit. Lauren je usměvavá mladá dívčina, která krásně zpívá a hraje na kytaru. Talent nezapře. Bude jí to stačit na finále?

The Jive Aces

Kvalitní jazzová, je pro tak specifické publikum, že i kdyby podali nejlepší výkon na světě a pianista u vystoupení zdechnul tak do finále nepostoupí, protože to prostě není mainstream. Budou Britové proti?

Zipparah ,,Mr.Zip“ Tafari

Výborný otvírák show, který postavil na nohy porotce i diváky v hale. Velmi chytlavý song, ale už po druhé v soutěži. Ač je Mr.Zip sympaťák sebevětší tak nejspíš v kapse nemá další bomba song a dojede i na to že vystupoval jako první. Finále bude pro něj zavřené.

Hvězdný host

Tulisa Contostavlos – Young

Porotkyně z britského X Factoru představila svůj nový singl, se kterým drtí momentálně britskou hitparádu. Jako porotkyně je dobrá, ale ve zpěvu se mi moc nelíbila. Přijde mi jako kopie Cheryl Cole. Obrázek si však utvořte sami.

http://www.youtube.com/watch?v=3PY7iK7FgJI

Kdo postoupil do finále?

První semifinále mělo jasné favority. Záleželo jen na tom, kdo z ostatních dokázal zamíchat pořadím. Divácké hlasování vyhrála Ashley se svým psem Pudseym. Druhé a třetí místo obsadila skupina The Mend a hudební těleso Only Boys Aloud. Bylo na porotě, koho pošle dál. Simon a Alisha by poslali dál kluky The Mend. Amanda s Davidem by radši více hráli na národní strunu. Takže hlasování porotců bylo dva na dva. Nezbývalo tedy nic jiného než odhalit divácké hlasování, kdo byl na druhém místě. A do finále postoupili Only Boys Aloud. Spravedlivé rozhodnutí, kde do finále prošli ti, které si žádali diváci.

Shrnutí 1.semifinále podle Merťase

Show udržela nastavenou laťku kvality a jediný, kdo opravdu zklamal byla skupina UWS. Jinak se semifinále povedlo a o nikom dalším nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo nebo to bylo otřesné. V dalším semifinále se máme znovu na co těšit, protože vystoupí letošní největší favorit. Kdo to je si ukážeme v zítřejším článku.

Kdo bude vystupovat ve finále?

Only Boys Aloud, Ashley a Pudsey

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Jackolo
Reagovat

Celkem se i shodneme na jednotlivých vystoupeních :-)

gorilla.cz/article/11679-britnie-m-talent-6-1-semifinle-tanc-psi-jest-nevymeli.html

2
Marek
Reagovat

Co si vy myslíte o Tulise, já si myslím mezi námi to zas až tak strašné nebylo :)

3
Weasley
Reagovat

Tak keby som mal hodnotiť len tieto vystúpenia, tak najviac sa mi páčili Ashley so psom a The Mend. Only boys aloud ma nejak neohúrili, ale pozrel som si aj tie videá z kastingov a tam boli Only boys aloud podľa mňa lepší než The Mend, resp. Only boys aloud majú svoj štandard, u The Mend je to viac o výbere piesne.

4
Lucas
Reagovat

Tulisin výkon se mi moc nelíbil, ale zas tak hrozný to nebylo, v X Factoru už ukázala, že zpívat umí ;) a song se mi líbí, takovej diskotékovej ;)

Přidat komentář