Panáček v reality show

Jak se staví sen: Relaxační ráj ve sklepě (17/12), rekapitulace, recenze

30. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Realizačnímu štábu designérské show Jak se staví sen se zachtělo netradiční exhibice a tak nám v sobotním dílu předvedou splnění snu o domácím wellness koutku. Na speciální vějičku výzvy z 16. 1. se chytli manželé Havlíčkovi s domkem a tak se může konečně pořádně vyřádit i designerská dvojice Záluský + Reslerová, razící heslo, že úroveň designu stoupá s cenou. Čeká nás milionová proměna! Podívejte se jak si vytvořit ze sklepa domácí wellnes. ANKETA

Tentokrát se v našem pořadu odehraje proměna, jaká tu ještě nebyla. Poprvé v historii Jak se staví sen vybudujeme ze sklepa wellness centrum! Nebude chybět ani vířivá vana, topení v podlaze, sprcha, relaxační zóna, zkrátka všechno, co si jenom dokážete představit!




[singlepic id=4252 w=420] Dekotým se rozjede do Dobříše, do domku rodiny Havlíčkových, kterou tvoří Tereza (31), Jan (37) a jejich devítiměsíční dcera Eliška. Tereza je momentálně na mateřské, jinak pracuje jako koordinátor v mezinárodní retailové společnosti. Elišce teď ale věnuje veškerý svůj volný čas. Honza, pracuje jako manažer v mezinárodní společnosti. Je to rodinný typ, který je rád ve společnosti své partnerky, dítěte a v bezpečí domova. Jezdí hodně na služební cesty, proto je pro něj velice důležitý odpočinek, relax. Oba mají hodně koníčků. V zimě jezdí na lyže, v létě na kolech. Honza je na motorky a také rádi cestují za hranice všedních dnů ( např. Peru, Vietnam, Thajsko, Kambodža). Hodně času tráví venku, okolí jejich domu vybízí k procházkám, brdské lesy v létě na procházky a v zimě na běžky a brusle. Ke spokojenosti jim tedy chybí už asi jen ono relaxační domácí centrum. [singlepic id=4254 w=420] [singlepic id=4255 w=420]

V prostorech, kde vznikne relaxační nádhera se ale původně v domku plánovalo ukládat zahradní nářadí. Domek je novostavba, čtyři roky stará a sklep pod terasou je ve stádiu hrubá stavba, což je však pro tyto účely nakonec vlastně výhoda.

Ovšem pro spousty stavebních prací se tentokrát žádné „extrémně málo času, ani týdny, ani dny…“ nekonalo. Realizace prý trvala 30 dnů. Pokud jste na tu nádheru za 900 tisíc a spoustu luxusních výrobků zvědaví, tak koukejte. Čekáme přece tentokrát design s velkým „D“.

Nej, nej, ať je Havlíčkovým hej

Jak už nám naznačili primáci v anotaci, Havlíčkovi bydlí už 2,5 roku v novém domku na břehu rybníka Papež v Dobříši. Dekotým vítají před baráčkem stylově – čekají Havaj. A hned se dozvídáme jeden závažný detail. Kudy do wellnessu?
[singlepic id=4278 w=420]
No tudy, pěkně venkem kolem domečku, vnitřkem žádný přístup není. No jasně a proč taky, však tam původně měly stát hrábě, motyky a sekačky. Po proměně ale bude všechno jinak, pan Jan bude více doma a veřejná sauna kam pravidelně dochází přijde o kšeft. Však si dal novoroční předsevzetí, že po narození dcerky už je taky konečně třeba začít cvičit a věnovat se i sám sobě.

Tož Dekotýme skočme na věc i když 3,5 x 5,5m je podle Záluského rozměr přesně na hraně, kdy se dá doma takovéto zařízení udělat. Karolina přidává, že ne každý sklep se hodí, třeba určité stavební připravenosti – podlaha zateplená s hydroizolací, a když nejsou omítky, tím se líp se pohodlně udělají všechny potřebné rozvody. Z toho pohledu je sklep v Dobříši dokonalý. Dokonce i přípravu na stojací baterii na správném místě tady mají – no tedy, taká jasnozřivost. (všimněte si na horní pravé fotografii) [singlepic id=4279 w=420]
Následuje přednáška o tom, že wellness slouží k relaxaci těla i ducha a tudíž je dobré počítat s kvalitním ozvučením, hubou, četbou – prostě obytná koupelna s atmosférou lázní.

A už tu máme vizošku. Sauna bude alespoň pro dva 2,5 x 1,8 m možná, v návaznosti na saunu pak bude masááážní sprcha, horní proud a bude bez vaničky. [singlepic id=4280 w=420]
Neomítnuté zdi zarovnají, připraví na další použití a kusama se přizdí porobetonem [singlepic id=4281 w=420]
Podlaha by měla býti teplá, tak hrr do Fenixu na poradu. Karolina se ptá po systému vytápění pro sklep ve staré budově a dozvídá se, že topný kabel našitý na rohoži uložit do tmelu dlažby. Jak jim řekli udělali a tak jedem další report – Keraservis aneb hledáme obklad aka kámen a dřevo imitující dlažbu. Následuje výlet k Brnu pro zlatý hřeb čiliže finskou saunu značky Harvia.

Moravák je taky Laďa Kerndl a tak berem zkušenosti i inspirace. Kromě toho, že má prý na bazénu blbou plachtu a plnit záměr plavat kazdodenně se mu zatím taky nějak nedaří, tak má alespoň 4 skvělé reproduktory a krásnou hudbu ve stropě zabudovánu. [singlepic id=4282 w=420]
Divná ratejna u Kerndlů je podle komentáře kráásnáá a v Dobříši by to chtělo ještě cvičidlo. Tož zase výlet a zjišťování, co pro po porodu celkově povadlou maminku.
V Holmes place mají speciální program Postnatal a posilovací stroj Power Plate my5 pro redukci bříška a posílení pánevního dna. Záluský je nadšený neb je to malé, oproti jiným se vejde strčit někam do rohu a účelně splní všechno co je potřeba. Tož to je pravda, cvičení je prospěšné i mužům, ti s jeho pomocí dosahují silnější erekce a jsou schopni déle oddalovat ejakulaci, ale pochybuji, že tohle pan designer ví, stroj je to ale po stránce procvičení těla opravdu multifunkční. Divák i rodinka jsou pak ale ošáleni. Do sklepního wellness sice stroj jede, ale jenom půjčený (podle ofika snad na měsíc). Což je tedy imho docela škoda, co je 95 tisíc k milionu?

Při kontrole stavby designery se už óchá nad zrcadly – tu to zvětšily a tady taky. Správnou atmosféru dodá svíčka, i ta korunová, rafičená na očku. Zbývá ještě představení firmy, co má na svědomí ozdobné dřevěné příčky. Rodina si prý přála inspiraci Indonésii a tak vrstvené a vyřezávané dýhy a na závěr Vilda pro reklamu pulíruje sklípek =wellness vysavačem značky Zepter.
Nakoukneme před a po a v hlavní relaxační části wellness spolu s designery oceníme, jak sem krásně padne to jinde nepraktické obří umyvadlo. Ideální pro opláchnutí jahod k šampaňskému, píše ofiko. [singlepic id=4283 w=420] Z lehátek je také výhled do zahrady, krásný. [singlepic id=4284 w=420]

Do sprchy se prý vejdou teď i čtyři a jak úžasně to vypadá, když ve sprše není vanička. Stačí k tomu správný sklon, správná délka sprchové zástěny a správná kapacita žlábku odtokového. [singlepic id=4285 w=420]
Saunu také správně vybavili polévacím kyblíkem i březovou větvičkou, WC za rohem, [singlepic id=4286 w=420]

a už jedem rejstřík, ale výsledek už vlastně známe předem – 904.290,- Zajímavější je nákuk do ofika.

A jak to tedy dopadlo? Že prý fakt designovka, pravil nám pan Havlíček a šťastná paní dodala, že designeři mají u nich už vždycky dveře otevřený. Ovšem jestli je v té sauně nechce upéct.
[singlepic id=4259 w=420] [singlepic id=4260 w=420]
[singlepic id=4261 w=420] [singlepic id=4262 w=420]
[singlepic id=4263 w=420]

Další foto v externí galerii zde

Milionová šamanská sluj

Zbytečně prohýřený milion? Protekce pro zazobanou rodinu? Ále, buďme nad věcí, vždyť ani u téhle „dyzajnovky“ není o co stát a jen ať si to Havlíčkovi zaslouženě užívají. Ona jim ta dyzajnovka brzo asi zhořkne.

Však přemýšlejte kudy –tudy? V dešti, mrazu, větrné smršti poběží v nazí v županu a crocsech kolem domu. Zvláště za současného stavu zahrady. Na to, že by brzo zrovna do ní potřebných alespoň 300 tisíc (má tisíc metrů) investovali moc nevypadali.

Že poběží oblečení v bundě, zimních botách? Ale musí je nechat venku, protože uvnitř ani jeden věšák a v přezouvací, převlékací zóně stojí to zapůjčené vibrační cvičidlo. Ale i kdyby tam nestálo, tak kopnout boty k zrcadlové stěně jistě možno, ale kam s tou bundou, županem? Do půlmetrových polic v přepažovací stěně? Dobře si prohlédněte fotky původního stavu, vizualizaci a nedejte se šálit zrcadly, tam opravdu víc není – viz. [singlepic id=4287 w=420]

A pozrite sa po očku aj na druhú stranu – jak blízko dveřím umyvadlo za padesát klacků stojí. Ještě že vnitřní přizdívka je nedovolí otevřít víc a praštit. [singlepic id=4288 w=420]

No nic a koukněme se dál. Sauna, ta je snad celkem kvalitní, harvia je skutečně solidní firma a pořízena jako hotová vestavěná klícka k smontování. Ovšem přesto i tam je z mého pohledu renonc – [singlepic id=4289 w=420] na podlaze není dřevěný rošt. Ten je tam přece pro pohodlí – rozpálená dlažba do bosých noh pálí a musíte nosit obuv, což ale zas není košer k pravidlům saunování a s výhradami jsou připouštěny jen dřeváky.

Nic nenamítám ani proti wécku v rohu, jen mi trochu překvapuje, že tam není umývátko a zrovna tam je ukryt ovládací panel termostatu vytápění. [singlepic id=4290 w=420] Na můj vkus je trochu z ruky. Dá se sice samozřejmě na týden programovat, ale nevím nevím, jestli v takovéhle rodině vše šlape přesně podle harmonogramu a pak se běží pěkně přes celou místnost, místo třeba jenom ke dveřím. Asi mají na úklid nějakou paní.

Další komfortní vychytávka je bezvaničková sprcha. Což o to, funguje to, ovšem v případě dlažby a ochlazování ze sauny taky drobet zebe do nohou. Už pár let jsou i proto moderní speciální dřevěné rošty Sprchový set za mnoho desítek tisíc je designově pěkný. Ovládání termostatické, [singlepic id=4291 w=420] ovšem o nějaké hydromasážní funkci těch čtyř trysek jsou zmínky u prodejců podezřele kusé, fakticky spíše nulové. Výrobce píše stroze – boční sprcha se systémem deště, čemuž ostatně nasvědčuje i hodně široká rozteč. Ale možná si jen nerozumíme a já mám multifunkčními hydromasážními tryskami a hlavicemi příliš rozmazlenou páteř respektive záda.

Ale i tak je zajímavé zapřemýšlet, kam až bude např z kaskády padající na lidskou hlavu a záda do stran voda cákat, když není žádný boční panel. Rochnit se tam chvíli můj muž, tak je povodeň až skoro u záchodu. Krom toho zase otravuju – kam po spršce pro ručníček, pro osušku. A kampak s mokrou potom? Je tam přece finská sauna a tam se má jít jen dokonale suchý – jenže taky 3x dokola. Mokrý ručník dovnitř nepatří a tady tedy ani věšák nebo snad elektrický žebřík – nic, jediná tyč je až těsně vedle dveří a tam je ručník k umyvadlu. Dokonce ani koš či bedna na použité prádlo a za 10-15minut co jste uvnitř minut ten ručník přece neuschne. Se to saunování asi málo studovalo, že?

Neva, tak alespoň ta relaxační atmosféra. Sauna je suchá, ale sprcha už ne. O větrání nebo snad vzduchotechnice nepadlo ani slovo. Otvor ven je tam jen jeden – dveře a přitom celá místnost obložená zrcadly a keramikou. Hadr je taky asi speciální (no aby nebyl za 15 tisíc), bo jinak by brzy nejspíš poněkud zaváněl. Nicméně nevypadal. Navíc si všimněte jak dopadlo svítidlo. [singlepic id=4292 w=420]
Pak ještě máme svíčky a možná i vonné olejíčky, když Karolina mluvila dokonce i o meditaci. Svíčky jsou všude, dokonce i v té sprše. Ovšem důmysl instalace do drahé, exotické dekorace z lepené dýhy mi vehnal slzy do očí. Jsem se totiž tak smála. Ať žije luxus a nechť je zdráva místní dobrovolná hasičská jednotka. [singlepic id=4293 w=420]

Tak si to shrnem a proměnu po zásluze obodujem

Prostor je malý a přecpaný i přes mocnou sílu všech obřích zrcadlových tabulí. Relaxační část je tmavá a vybavení tedy taky žádná sláva, lehátka a stolek na úrovni Ikea, umění (dřevo) hrozný. Já si pro to vymyslela vlastní název – svahilská sluj (přehnaně a přeneseně) a přivádět organismus do blaženého stavu by se mi tam nejspíš nepodařilo. Jak už jsem vyjevila, sauně tleskám (můj muž by plesal blahem).

Ještě se ale zamysleme nad investicí a její návratností – využitím. Jak jsem tak lehce koukla do světa, tak domácí wellness jdou trochu jiným směrem. Prostory jsou světlé, velké, optimistické. Z vybavení nejvíc letí SPA (hydromasážní, vířivé vany a bazénky) a k tomu třeba malá kabinková sauna. Pokud přiřazené nějaké malé fittnes, tak sauna jedině infra, protože to spolu vzájemně lépe koresponduje – ta totiž slouží k prohřívání svalů před a nebo po fyzickém výkonu a organismus tolik nezatěžuje. Finská sauna je sice očistně ozdravná, ale pocením ve vysokých teplotách organismus vysiluje, doporučuje se její použití maximálně 2x týdně, kombinovat saunování se cvičením v jednom dni se nedoporučuje. Pro víceúčelové využití se už dokonce vyrábějí systémy kombinované, v kterých je možné uskutečnit proceduru podle přání a situace tak i tak. Vzhledem k dost vysokým nákladům na provoz se také jde směrem výstavby spíše menších kabin, takhle velká sauna už by obstála dokonce i jako veřejná, přičemž víme, že u Havlíčků se zatím s oblibou saunuje jen jeden a na kamarádské saunaparty tam zas není dosti místa a chybí i vybavení – např. chladnička na nápoje. Cvičit chtěl také především pán, partnerka na mě dělala dojem, že sice sport ráda, ale fitness aktivity nijak nevyhledává. Chtěli to přece především pro to, aby muž nikam neodjížděl a byl s rodinou víc doma.

Proinvestovaná částka je pro normální lidi nepřijatelná a pro movité lidi na úrovni je zas pod psa komfort i design. To co postavila designerská dvojice, je podle mne rajcovní tak pro obecně vysmívaného zbohatlíka –wellness podnikatelské baroko. Je pravda, že to k domu a rumpálové studni celkem trefně odpovídá.

Nepovedenému historickému dílku jsem ochotná dát jenom čtyřku, protože je to podle mne pomýlené už od začátku. A protože jsem škodolibá, tak mám dost velkou radost, že nám zrovna tahle Dekotýmácká dvojice názorně ukázala, že kvalita prostředí – tzn celkový design, nestoupá s proinvestovanou cenou. Blbě funkčně a provozně vymyšlený pokoj ani dvousettisícová sedačka od špičkového světového návrháře nijak nespasí. Podle mne spíš naopak vyrobí hloupou snobskou frašku. A přesně to se stalo tady.

Plakat nad tím, jak lid obecný kvalitní =drahý design neocení, je pomýlené a kontraproduktivní. Dnes už nejsou rané devadesátky, kdy se investoři předváděli, trumfovali a bylo jim jedno kolik za co vysolí. Dnes už jsou movití investoři mnohem náročnější a sakra bedlivě si hlídají úroveň, kvalitu a samozřejmě cenu. V podstatě jsou dnes jen dva typy investorů, kterým je to stále celkem u pozadí – vysoký státní managment a bohatý developer. Tomu prvnímu to zaplatí daňový poplatník a ten druhý si to s vysokým ziskem zúčtuje zpětně u zákazníka. Tož vážení designeři – svůj k svému, přeji hodně úspěchů a co nejmíň profesních boulí a modřin.

A ještě douška –tato televizní designová show není charita a pomoc pro potřebné, prosím nepleťte si to – na to je třeba Paraple, Kuře či tisíc dalších nejmenovaných. Jde o reklamu a sledovanost – tzn opět obchod. Nezáviďme – každý vybraný účastník má na svém soukromém účtu vlastní „daňovou zátěž“, v případě, že proměna dopadne dobře, zaplatí alespoň profláknutím před okolními závistivci – ti se totiž přece najdou vždy a všude. Jistěže by bylo pěkné, kdyby místo soukromého wellnes pro dva a čtvrt lidu v rámci JSSS udělali totéž třeba pro dětský domov, ale zároveň pochopte i „sponzora“, který se touží zviditelnit a špekuluje, jak to udělat co nejméně bolestivě – lidem pod vyvolaným dojmem okouzlení vnutit něco, co mu leží bez užitku v skladu, výrobek na kterém má z kusu extra dobrý vývar. A také zvažte, že v případě podobných sociálních či občanských zařízení je jakákoliv akce administrativně až neuvěřitelně dlouhá a náročná. V minulosti přece už nějaké pokusy byly a nijak moc extra nedopadly a když se porejpete hlouběji internetem, tak narazíte na stesky, obstrukce i tahanice, které kvůli tomu „obdarovaní“ měli a výsledek je, že i tyhle prachy šly vlastně zbytečně ven oknem taky. Nehrajme si farizejsky na lidumily, když to nejde z naší kapsy, když hnem prstem jenom na tv ovladači. Pokud se vám zdá počínání sponzorů, štábu či televize amorální, tak máte přece možnost jim to vrátit – nedívat se a u sponzora nenakupovat. Ráda bych, aby tímto tady bylo toto téma jednou pro vždy utnuté.

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima, iprima, bydleni.iDnes







okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Jiří Tichánek
Reagovat

Kdyby jste raději zrekonstruovali byt nějaké babičce a ne nějakému manažerovi notabene farmaceutické firmy.To je opravdu chudáček který to potřebuje.Leda na to aby mohl machrovat před známými že má doma fitko za milion.Styďte se a nenasírejte zbytečně lidi.

Reagovat

Dneska jsem nepobrala, proč přestavba za mega a rodině, která to evidentně nepotřebuje, a je to už jen nadstandart.
Odpověď bude jednoduchá – je to protekce, tak jako u více přestaveb, jak mi nedávno prozradil náhodný zdroj z blízkosti JSSS.

3
okkvp
Reagovat

2 – protekce možná, ale na tuty především zájem o reklamu od dodavatele saunového vybavení a sanity. 16.1. byla vydána výzva – hledali prostor, kde by se nějaké wellness dalo postavit. Na ofiku stále ještě k dohledání.

Reagovat

Je fakt, že dnes jsem to viděla jako kulisu po dlouhé době, jinak většinou jen idnes a občas zrychleně video.

5
Miroslav V.
Reagovat

Tento asociálně amorální pořad st. PRIMA Family pro sobecké egoisty, kterým není hamba napsat si o přestavbu části svého bytu či domu zadarmo (na náklady sponzorů), dosáhnul svého vrcholu. Tým „hlásné trouby“ splnil miliónový wellnes sen mladým zazobaným podnikatelům se zánovním rodiným domem, kteří to ani trochu nepotřebují. Netrpí nouzí, jen nedostatkem soudnosti. Dělají tak reklamu lidské hlouposti, hamižnosti a chamtivosti. Normální je přece pomáhat potřebným, tak jako v americké verzi pořadu „Vítejte doma“, kde se staví celé zařízené domy se zahradou a plnou garáží či bazénem rodinám, které zasáhla životní tragédie, přišly o živitele, matku a pod. Nebo jako v pořadu ČT „Bydlení je hra“, kde si zájemci celou přestavbu hradí ze svého. Prima Family by se měla zamyslet nad morálním dopadem svého pořadu. Pečení holubi nelétají v běžném životě do huby zadarmo. Mimo zlodějů, podvodníků, tunelářů a mnohých českých politiků si každý musí své poctivě zasloužit a vydělat. Není důvod ani morální obdarovávat ty, kteří to nepotřebují. Navrhuji proto produkci trapného pořadu „Jak se staví sen“, aby začala urychleně podporovat z peněz sponzorů přestavbami prostor např. veřejně prospěšných dětských domovů, léčeben dlouhodobě nemocných, domovů důchodců, dětských školek, jeslí, atp. Pokud tento apel produkce nechápe či o veřejně prospěšných projektech neuvažuje, podporuje devastaci morálky stejně jako naši vládní politici. MV

6
Rena
Reagovat

Také nechápu, čím si to zrovna tihle manželé zasloužili, proč saunu raději neudělali třeba nějakém dětskému domovu… jistě by ji lépe využili… takhle lidi akorát nasr…
Za milion mohli zařídit byt – pokoj – kuchyn 3 – 4 potřebným..
Stejně se mi nelíbilo, že to měli ve sklepe.. zavřeli dveře a neviděli ani ven – neměli denní světlo… žádné okno tam nebylo, nebo ano?

7
okkvp
Reagovat

Vážení ještě jednou – téma si vymyslel štáb, zřejmě na popud sponzora, který se chtěl zviditelnit patřičně viditelnou sumou. Rodiny – zájemce pak pracně naháněli speciálním inzerátem
http://www.iprima.cz/jsss/novinky/hledame-prostor-pro-vybudovani-wellnes-zony

8
okkvp
Reagovat

5 – s Vítejte doma je pořad sice příbuzný, ale funguje poněkud jinak. Tam se realizuje za peníze/ práci dobrovolníků z té určité oblasti, kteří se k pomoci oné rodině přihlásí. Tady jde o reklamní sponzoring – neboli business.

9
Miroslav V.
Reagovat

pro okkpv:
Tím hůře, je to amorální, sprostě komerční, ničím neprospěšný pořad. Sponzoři by měli myslet na potřebné a ne na krkouny, kterým není hamba se přihlásit o mnohasetisícový dar! Ať se štáb stydí, učte se od ČT a zahraničí. Naštěstí jste přestali s magorským rozbíjením starého, mnohdy zánovního a funkčního nábytku. A to řvaní do „hlásné trouby“ též svědčí o moderátorově jednoduchosti, být za každou cenu vtipně originální. Je to k blití, jako s aktuální českou politikou. Zamyslete se nad sebou i nad pořadem!!!

10
Rena
Reagovat

7 – právě místo 1 vybrané rodině, to mohli udělat stovce dětí v dětském domově… na co jedněm za milion, lépe by se předvedli za tu sumu kdyby to sloužilo stovce dětí…

11
Bazinga
Reagovat

9 Miroslav V. Vite na jakych strankach prave komunikujete, ze ano? A je Vam tedy jasne, ze okkvp se na ten porad jen kazdou sobotu diva v televizi a pak o nem pise, nikolivek, ze by byla jeho tvurcem, ano?

12
okkvp
Reagovat

Rena – to je samozřejmě pravda, jenže jak už všichni dávno můžeme vědět, o blaho poctěného v tomhle pořadu jde až na posledním místě. Je to komerční televize a komerční pořad, nějaké dobrodiní, design či edukativní význam jsou jen vějičky na diváka.

13
Bobby Brown
Reagovat

11 – Ne. Důležité bylo, vyřvat si svojí zášť a nenávist.

5, 9 – Vy si laskavě sponzorujte ze svého koho chcete. Produkce nemůže rozdávat peníze sponzorů dle své úvahy, ale dle zadání sponzorství. Máte v tom hokej. Asi jste sám nikdy nic nesponzoroval!
Typické kecy lidí, kteří řvou „obdarujte je!“ … ale z cizího, pochopitelně.

14
okkvp
Reagovat

9 – já jsem s ničím v JSSS ani nezačala, natož abych s něčím přestala, do realizačního týmu nepatřím a nejsem v žádném pracovněprávním vztahu s nikým, kdo se na výrobě pořadu podílí.
A mimochodem, onen mnohaset tisícový dar je z mého pohledu v 90% darem danajským. Kromě toho, že proměny bývají plné funkčněprovozních chyb, jsou povětšinou také designově podprůměrné, dost často přímo strašné. Zkuste si představit, že patříte k potřebným a do bytu vám zavěje Dekotým a vyrobí něco ze své obvyklé produkce a vy s tím nesmíte hýbat, přitom jste vyrobil a zaplatil pohoštění, proflákl sebe a své bydlení před a po cca 400 tisícům očí z celé republiky a ještě si podle nepotvrzených informací musel vzít značný úvěr u hlavního sponzora.
Já osobně bych ani jedno z toho žádnému, skutečně potřebnému nepřála.

15
Miroslav V.
Reagovat

13 – Vážený, sponzor hledá cestu, jak se zviditelnit, udělat si reklamu. Produkce realizuje pořad. Oba chtějí vydělat a udělat si reklamu. Chcete říci, že sponzor řekne, této konkrétní rodině předěláme obývák, nebo dětský pokoj? Kdyby mu produkce řekla, oslovíme dětský domov v okrese vašeho sídla s tím, že jim zasponzorujete rekonstrukci tělocvičny, nebo jídelny, myslíte, že by sponzor protestoval? Co z uvedeného je pro sponzora větší reklamou? Anonymní hamižná rodina, nebo desítky spokojených sirotků? Cíleně může sponzor trvat na projektu wellnesu pro svého zřejmě známého, proč by zrovna movitá rodina s novým rodiným domem měla přinést obdiv veřejnosti k sponzorovi? Jak vidíte, podařil se mu opak. Tato marketingová politika, stejně jako vládní, užitek nepřináší.
Ještě k tomu sponzorství. Sponzoruji své rodiče, své sourozence, své despělé děti. Kdyby to dělali všichni, nemusely by být např. dětské domovy. Sponzor mimo zisku musí sledovat i morální hledisko. To totiž často činí dar kontraproduktivním. Nikomu nezávidím, nemám potřebu, jen sociální cítění s opravdu potřebnými a odpor k hamižnosti a hlouposti. Nesmíte všechno předávět jen a jen na peníze, na peníze, na peníze, na peníze, ….

16
Miroslav V.
Reagovat

14 – to děláte sponzorům, produkci a pořadu „hlásné trouby“ pěknou reklamu, když zde věřejnost informujete o skutečných praktikách a pochybné kvalitě odvedené práce. Je to smutný výsledek televize PRIMA Family, pokud je to pravda.

17
okkvp
Reagovat

16 – čéče, vy jste zvláštní – praktiky realizačního štábu se vám zdají amorální a když je tu každý týden za fušeřinu a nekvalitu tepeme, tak je to taky blbě :-D
ad to co jste psal v postu 15 – sponzor zde fakticky není sponzor, ale zadavatel reklamy a proto ve většině případů praví, který konkrétní výrobek chce nebo je ochoten v rámci zviditelňování uplatnit. Právě proto je imho v tomto dílu velmi drahá a nijak moc prodávaná sanita, právě proto se lepily šantánové Led pásky pomalu i pod postele, právě proto stál v jednom z dílů v cestě úplně zbytečnej krbík na biolíh, atd atd atd.
Navíc je třeba si uvědomit, že jde o pořad typu reality show ať už tomu říká kdo chce jak chce. Mimochodem, doporučuji kouknout na ostatní zdejší témata, jistě si najdete nejeden motiv pro ještě mnohem sžíravější kritiku

18
Bobby Brown
Reagovat

17 – Jemu to nevysvětlíš. Evidentně si spletl Panáčka s Haló novinami. V každém příspěvku to našije vládě do kožuchu. Že je Panáček web o reality show a ne o politice mu evidentně pořád nedochází. Navíc nějak stále nechce pochopit, že tento web nemá s Primou nic společného… ani s Novou, Markízou, ČT etc.
Zase jeden, co sem přilít hlásat svatou pravdu a nějak přesně nechápe, kam že jí to přišel hlásat. ;-)

19
Bobby Brown
Reagovat

15 – Jestli pomoc svým rodičům, neřkuli postarání se o své děti, berete jako ‚sponzorství‘ – tak… tak to si děláte opravdu ‚skvělou reklamu‘. :-D

20
Rena
Reagovat

k pořadu – ta lehátka jsou tvrdá a nepohodlná, známá je měla – vyhodila po čase… asi také neprodejné zboží..

21
Rena
Reagovat

2 – 3 – tohle byla určitě protekce a tady se asi i vyplatila, ale někdy při zařizování zejména obývacích a dětských pokojů se mnohdy moc nevyplatí… výtvory jsou spíš k pláči, než k závidění..

22
Miroslav V.
Reagovat

17 – fušeřina v posledních letech asi patří k běžnému českému podnikatelskému standardu, když ji tu tak soustavně, každý díl, „tepete“, jak uvádíte.
Pravdu máte v tom, že jsem stejně jako mnozí další zde náhodně diskutující netušil, že dizajnéři nevybírají zařízení a předměty podle svých odborných doporučení, byť se tak tváří, ale cíleně jen to, co si sponzor (zadavatel reklamy) přeje, i kdyby to byla sebevětší nepotřebnost (šantánové led pásky, krbík na biolíh, …), že nejde o seriózní pořad, ale o čistě komerční „reality show“. V tomto jste mi otevřla oči, děkuji.
19 – nepochopil jste mé přirovnání. Asi jste dosti mlád a také možná jen berete. Nemám potřebu sponzorovat cizí lidi. V přeneseném slova smyslu „sponzoruji“ (finančně podporuji) své rodiče důchodce i dospělé, již samostatné děti. Nechápete? Nepatříte náhodou k té mladé „posametové“ generaci, která si naopak jezdí jednou za měsíc v rámci návštěvy pro svůj podíl z důchodu rodiče/ů do pečováku? Ptám se, netvrdím to o vás. A omlouvám se, že šiji do kožichu vaší oblíbené vlády. Šlo jen o přirovnání.

23
jenny
Reagovat

to jste se teda trefili tento pan s touto slecnou nejsou manzele a tento podvodnik kudy chodi deti dela a jeste se dela rodinny typ a co rekl vse lhal i o tech dovolenych ktere mu platila bejvalka kterou podvadel s touto slecnou dva roky hnus styd se blbe

24
okkvp
Reagovat

Pro Renu a další (reakce na diskuzi jinde) – Moc ráda bych sem rekapy cpala už v neděli, ale to je pro mě časově neproveditelné, protože jen cca 2 hodiny trvá výroba fotomateriálu z videa, sehnání fotek (PR Primy na nás s novým stavem kašle) a protože nejsem profík, musím si skoro ke každému dílu ještě něco nastudovat. Ale hlavně mám doma rodinu + staré a nemocné rodiče, přičemž maminka teď po mrtvici zcela nesoběstačná, utrhuju tak desetiminutovky a to se píše článek blbě. Tak prosím o pochopení, na zlepšení usilovně pracuji.

25
Bobby Brown
Reagovat

22
ad 17 – Fušeřina patřila ke standardu socialistické práce. Pamatuji mnohem víc, než si myslíte. Tehdy vymřeli řemeslníci.
Ale ti podnikatelé…! .-)

ad 19 – Chjo, jak typické, že. Já o svém postoji k vládě nenapsal ani slovo, ale hned mě máte ve škatulce ‚moje oblíbená vláda‘. Asi jen proto, že na webu o reality show si na ně nevylévám své srdíčko – ne, opravdu zde ne a ani to zde dělat nebudu. Od toho jsou jiné servery.

26
Bobby Brown
Reagovat

24 – Kdybys měla TA-BLE-TY, tak to můžeš dělat za pochodu. ;-)

27
okkvp
Reagovat

26 – nemohla, při pochodech dělám s mámou mašinku – levá pravá, pozor pani neupadni ;-) tablet mám kufry (dětské, 2)

28
Belisana
Reagovat

jakpak to, ze Vladuv clanek neni prvni, kdyz se to tak dela???
Show mu prave bezi. Misto toho tam trci jak se stavi sen, kterej byl vcera, nebo bude pristi vikend, nechce se mi to zkoumat, kazdopadne je to mimo? Ciste pro poradek se ptam. A fakt to chci vedet.

29
okkvp
Reagovat

28 – protože si jej nepřehodil a nepřehodil mu jej ani nikdo jinej – já např totiž zrovínka kmitala mezi krmením, utíráním perdele, vysvětlováním, že čaj je skutečně čaj, cpala k polknutí prášky a přesazovala z jedné židle do jiné a mezitím se snažím na rekapu. Pardon dámo, můžeš k nám přijít na brigádu …

30
Belisana
Reagovat

29 nevim, proc bych k vam chodila na brigadu, posunout Vladuv clanek dolu, na to mas cas vzdy a jsi hooodne rychla, takze nejaky rezervy jeste mas. Nebejt toho, ani nekokodnu.

31
okkvp
Reagovat

Belisano – na tohle tu máme knihu přání a stížností, sem výkřiky podobného typu nepatří.
+ nebojím se, že si brzo zase něco nenajdeš a nebo si vymyslíš a podsuneš údajnou zaujatost, přesně jako teď. Vlado si může články aktualizovat sám, přesně tak jak si to hlídají a dělají všichni ostatní. Já tuhle jen napravila, to co on neudělal, a to proto, že jsem se tu zrovna vyskytla a mezi autory tu panuje zvyk si vzájemně pomáhat.

32
gaira
Reagovat

tak jsem byla zvědavá jak se vám líbil či nelíbil welnes a tady nějaký podivný pán co sponzoruje vlastní rodinu vyčítá okkvp že si vybrala blbé lidi :-) a jiná divná paní, prozměnu okkvp:-) , vyčítá kde je či není článek:-))
nevím co z toho má menší logiku :-D

no asi by fakt prima udělala líp kdyby oslovila dětský domov ale,neudělala to.
takže jak se vám to líbilo?
mě fascinuje jak se dá utratit milion za nic moc :-o
spíš nic , vůbec si neumím představit že by se mi tam chtělo relaxovat.

okkvp přeji pevné nervy s rodinou i s diskutujícími a těším se na rekep , ten poslední mi přímo mluvil z duše.
díky

33
okkvp
Reagovat

32 – já se u wellnesu dobře bavila, dokonce jsem se smála několikrát hlasitě ;-)

34
Ajda
Reagovat

OT – Belisano,
možná bys měla aktualizaci řešit rovnou s Vladem. Jiné diskuse možná nečte, přiznám se, já taky nečtu 100% vše a všude, takže o tvé připomínce neví. Já třebas své články neposouvám, on už to stihne vždy někdo jiný, nebo taky ne, kdo má zájem, ten si ho vždy najde, i když musí trochu rolovat. Při současném množství RS během jediného týdne, kolikrát i dne se to dost těžko „spravedlivě“ řadí. Jinak okkvp má pravdu, máme knihu na stížnosti, stačí písnout tam.

35
katule
Reagovat

Viděla jsem z toho dílu sice malý kousek, ale dost na to, abych pozvedla obočí (maminka chce mít manžela doma, tak mu nechá postavit saunu od tv za mega). V diskusi mě zaujal spravedlnostní boj. K němu bych chtěla přidat, že spíš než do dětských domovů, které jsou dnes často spíš zlatou klecí, by se realizační tým mohl zaměřit na vybavování objektů, které plní veřejnou službu, vlastní je obce a slouží všem občanům. Mohlo by to mít regionální rozměr, vycházet z nějakých průzkumů apod. Reklama by byla stejná, ba lepší, kdyby to diváky neprudilo.

36
okkvp
Reagovat

Zadařilo se a rekap i recenze k JSSS už jsou hotové a vyvěšené. Možná ještě dodatečně přihodím nějaké další fotky do externí galerie.

37
Ajda
Reagovat

Rekap super. Proč nedali infrasaunu jsem se ptala taky, je daleko praktičtější. Power plate by si taky zasloužil pořádnou zátěžovou podložku, vibrace na holé podlaze, to bude lahůdka, ale tu chvilku to vydrží.
Největší mínus je vchod z venku.

38
ixnexka
Reagovat

Okkvp, seš dobrá! Ve všech ohledech a Tvé schopnosti i nervy Ti závidím! Už Tě sleduji delší dobu a teď Tě musím podpořit. Jdi dál, děláš dobrou práci! Ahoj, Zuza

39
okkvp
Reagovat

Přidána externí galerie 12 fotek

40
Rena
Reagovat

OKKVP díky za rychlý a výstižný rekap

41
Bazinga
Reagovat

rekap super, díky!

42
gaira
Reagovat

dík za rekap ,jsi vážně chytré děcče:-D nad ručníky ve sprše jsem bádala taky ale bundičky a boty z venku mě nenapadli :-D
infra by byla rozhodně lepší a mě tam ale rozhodně chybí ta vana….

43
Dan
Reagovat

Dík za recenzi a rekap.,bezvadné.Výstižný název „Šamanská sluj“.

44
okkvp
Reagovat

42 – také bych raději relaxovala ve víru bublinek, sauna je fajn, ale já ji maximálně tak jednou za 14 dnů až měsíc -finskou, tu infra jsem vlastně ještě nezkoušela. Můj pravověrný „fiňák“ nad infra ohrnuje nos – je mu tam zima a jak z něj neleje, tak jej to nebaví.
Řekla bych, že právě proto, že máme obecně ulítané životy, tak je nám příjemnější se v klidu máchat, navíc šplouchání bublinek a vody + vrční motorů zvukem uklidňuje pocuchané nervy, že to celkově víc připomíná dovolenkovou náladu – je ta obecná obliba SPA.

45
mandella
Reagovat

Skvělý rekap, dík okkvp!

46
okkvp
Reagovat

momentální stav ankety (44% uneseně užaslých) – no, dobrá, ale uvítala bych od někoho uneseného alespoň jakýs takýs náznak polemiky s recenzí
(zvlášť když to vypadá na klikací zájezd)

47
tonda
Reagovat

nekdy i v male spelunce je vice lasky jak ve velkem hradu bez vztahu jak u rodiny havlickovich kdy musi zena drzet muze doma figlema kde neni laska tam nepomuze nic kdyz mela mala eliska horecky v nemocnici a ty jsi se splouchal v klidu na bazene to mluvi za vse

Přidat komentář