Panáček v reality show

Jak se staví sen: Kuchyně pro tři generace (15/12), rekapitulace a recenze

19. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

V Praze na Smíchově žijí v bytě pod jednou střechou tři generace žen. Jejich kuchyně ale volá po záchraně – je už totiž značně zchátralá. A to se řešilo v sobotním dílu Jak se staví sen. Záchranáři budou Anna Lacová a Jan Ranný. Prý se dozvíme i tom jak vybírat kachličky a jak se mění jejich móda. A také jak vypadá kuchyň multimilionáře. ANKETA




Tři generace žen v pražském bytě 5+1 tvoří babička, dcera a vnučka. Soužití jim vyhovuje, ale kuchyň už ne. Je dost malá, linka 30 let stará, vypadávají z ní police i se sklem, podlaha je ošuntělá… Zbavit se staré kuchyňské linky je opravdu nutné. Nejen že vůbec neodpovídá esteticky, kvůli jejímu technickému stavu je pobyt v kuchyni i potenciálně nebezpečný.
[singlepic id=4113 w=420] [singlepic id=4114 w=420] [singlepic id=4115 w=420]

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima

Babička Eva (72) tu, žije už od dětství, pracovala jako zdravotní sestra, v důchodu se věnuje hlavně sledování televize, pejskovi a procházkám. Jednou týdně se schází s kamarádkami v cukrárně. Maminka Iva (48) pracuje jako dětská zdravotní sestra. Ráda si vyrazí za kulturou, do divadla, do kina, ráda chodí na procházky, v zimě lyžuje a v létě jezdí na kole. Nejmladší obyvatelkou je dcera Tereza, která studuje mezinárodní vztahy na vysoké škole. Kromě toho dělá instruktorku snowboardingu, v létě taky ráda hupsne na kolo a chodí za kulturou jako maminka. Navíc si ráda zajde na kávu do kavárny.

Na renovaci kuchyně ale nemají peníze – babička je vdova, dcera samoživitelka, vnučka studentka. Využili tedy možnost zkusit štěstí v JSSS a proto je tu deco tým s designéry. Přestože je kuchyň velmi stará, designéři si troufnou několik pěkných původních prvků v novém interiéru zachovat. Jak se jim podaří zkombinovat staré s moderním?

Pražský masakr motorovou pilou a z reportáže do reportáže

Rodina Třešňákových bydlí v domě U Šalamounky od roku 1950, kdy se sem jako desetiletá nastěhovala paní Eva s rodiči. Byt 5+1 120m2 v roce padesát mi zní sice trochu zvláštně (mým obojím prarodičům totiž zrovna v té době nasadil NV nuceně nájemníky, asi jsme byli nepřátelé režimu), ale o to tu neběží, důležité je, že kuchyň je opravdu nevelká a to k ní prý ještě byla přidána původní komora (podle okna imho spíž), že babička Eva už vzhledem ke svému stáří nechce plyn, servírovací okénko do jídelny už nepoužívají, přejí si lepší kuchyňské spotřebiče, jemné, přírodní odstíny a líbil by se jim nádech Provance stylu.

Samozřejmě jsou nám divákům poctivě vyjmenovány všechny vady a nedostatky původní kuchyně: složitě členitý půdorys, roztříštěné pracovní plochy daleko od sebe, lednice v rohu špatně přístupná, i to, že barevná mozaika je jen folie přes staré šedé dlaždice. [singlepic id=4143 w=420]
A cože se dělo dále? V podstatě nic co pravidelného diváka by překvapilo. Maskovaný Vilda s kolegou, sekera a motorová pila – komedie s jedním pár centimetrovým řezem do linky byla jako vždycky komedií zbytečnou a infantilní. [singlepic id=4144 w=420]
Pak se chvilku pracovalo a i když se děly věci, tak vlastně taky nic mimořádného. Že v podání oranžáků vysekané drážky místy zavánějí spíše neřízenou demolicí , to už jsme také párkrát viděli [singlepic id=4145 w=420]a že se páni řemeslníci i v takovém případě důsledně řídí pokynem „drážky následně jen lehce zapravíme“ taky asi nepřekvapilo. [singlepic id=4146 w=420]
I zazděné okno už tu párkát bylo. Holt překáželo, designérský záměr rušilo, a že se zvenčí nebude mýt ? Koho by tu rušilo, předává se přece uvnitř. [singlepic id=4147 w=420] Podlaha k výběru dojela až do bytu. Musí prý být laminátová, pro těžší provoz a protože pracovní deska má být výrazná, tak na podlahu potřebují designeři něco jednoduchého. Quick step splní jakékoliv přání a tak na „zem“ přijdou čtverce laminátu – imitace přírodního leštěného betonu. [singlepic id=4148 w=420] Zdá se vám, že stěna by ještě před pokládáním náhlé podlahy potřebovala ještě nějak lépe upravit? Však oni ještě vymalují. [singlepic id=4149 w=420]Okolo. Nač silami a barvou plýtvat, však to bude za nábytkem a fušeřina prolátne se až tu z dekotýmu dávno nikdo nebude.

Startovní pidibyty a třicetileté hypotéky už taky byly, pravidelný divák téhle řady leda vzdychne – njn, sponzoruje Geosan.

To anotací slibovaná reportáž v 15. Minutě zajímavá byla víc:
V JSSS se prý vždycky snaží nabídnout pěkné věci, za rozumné peníze, ale co kuchyň multimilionáře – jak vypadá a vaří v ní vůbec? [singlepic id=4150 w=420]Umělohmotně prsatá pártygirl v bytě s KK překvapila dokonce i mě, přece jsem čekala alespoň bývalou Miss Doležalovou anebo Davida. Alespoň že zástupce firmy DIZ pravil, že v kuchyni si může každý vytvořit svůj svět, třeba za pomoci umělého kamene na pracovní desce nebo vertikálně výsuvných odsavačů par. [singlepic id=4151 w=420]
Další chvíle zabral výběr kachliček s radou pana Ranného: když nalepíte keramický obklad až do hotové kuchyně, odpadne prý nutnost použití těsnící lišty. Následoval další výběh do „světa“ aneb výběr spotřebičů, dřezu, baterie.

Pak však přišla pecka nečekaná – minutu 22 všem shlédnout doporučuju. V reportáži na téma módní trendy řešení obkladaček v koupelně se totiž na jedné straně míchal solidní výklad a design keramiky Lasselsberger s proslovem miss Lucie Smatanové a její koupelničkou. Kontrast k nezaplacení, esence kýče a fušeřiny, smíchy jsem řvala hodinu (pardon), zvlášť když to bezelstné děvče podotklo, že kouká především na praktičnost a také ráda nahlíží do katalogů. [singlepic id=4152 w=420]

No ale zpět k proměně. Tam se pokračuje ve vetešnictví výběrem porcelánu na zabydlení a na závěr ještě režií přejmenovaná Linda ( x Lucie) Vondráčková a výběr z jejích portugalských příborů Herdmar [singlepic id=4153 w=420]
Finiš a hotovo. Nastává chvíle vysvětlování předností nového designerského řešení. [singlepic id=4154 w=420]Na půdorysu je vidět, že uspořádání je mnohem kompaktnější, varné centrum je snížené, plynový sporák nahrazen sklokeramickou deskou a spotřebiči ve výši očí, tak jak si majitelky přály. Odsavač si paní přála přesně takový, instalován je jenom větší ( š90 cm) a recirkulační. Zrušená okénka umožnila využití více nábytku a poloostrůvek je zas k využití i jako jídelní stůl. Vzhledem k tomu že dámy si přály styl Provance, je kuchyň bílá s frézováním a zelené porcelánové knopky ladí se zeleným obkladem a vše doplňují lehce romantické dekorace. Když dělá tento styl ten, kdo to umí (Lacová + Ranný) tak se ochrání před kýčařením. Stálo to všechno jen 222 tisíc – kuchyň se spotřebiči 95 a půl tisíce, podlaha 16 tisíc, nábytek (neznámo který) 47 tisíc, dekorace, doplňky 17 tisíc.
[singlepic id=4155 w=420] [singlepic id=4156 w=420]

Další fotografie původního i nového stavu v externí galerii zde


Paní Eva se sice trochu bála, že nová kuchyň nebude přesně tak, jak si přála, ale nakonec zvolala „Nádherný“ a dcera byla tak unesená, že prý teď zkusí i vařit.
A co divák a čtenář trpělivý – ocení klady a odhalí všechny vady?

Proměna patří k těm lepším

To v rámci JSSS zcela jistě a bez debat, ale za mě nic moc. To, že bez úhony přežiju první pohled, by při práci profesionála snad měla být samozřejmost a ne nějaký zvlášť extra oceňovaný klad.

Podrobný pohled totiž odhalí lecos, co mohlo a mělo být lepší. Třeba, že ten vychvalovaný poloostrůvek je jedinou volnou pracovní plochou a je hodně vysoko. Varné centrum totiž není snížené oproti běžné výšce, ale jen vůči poloostrůvku a dřezu. [singlepic id=4157 w=420]Rozdíl úrovní je jen 3 cm a to téměř nestojí za řeč. Navíc původní linka byla celá o 3-5 cm nižší, takže hrnce mají teď dámy vlastně výš.

Kuchyň sice dělal prý truhlář na míru, ale detail desky a skříňky varného centra v rohu u okna zpracoval na můj vkus poněkud zvláštně. Proč je tam nevyužitá díra, tam se psí pelech teď přece nevejde. [singlepic id=4158 w=420] Vím, vedle jsou šuplíky, ale pohodlnému výsuvu mělkého karga by nebránilo ani topení. Drobný problém je i otvírání okna – široká digestroř je sice pěkná, ale přece jen příliš hluboká. I když je to vlastně jedno, při přetažení pracovní desky přes parapet se zapomnělo na to, že rám špaletového okno má specifický tvar s prodlouženým středovým dříkem. Je však pravda, že při dobré vůli a opatrnosti okno půjde jak pootevřít, tak taky umýt.

Na použití ručních spotřebičů u vaření se naštěstí nezapomnělo, zásuvka je jen skrytá dekoracemi, nicméně lepší než jedna by byly určitě dvě. Podobně skrytá je i ta vpravo od dřezu. Nicméně místa na přístavné spotřebiče je málo a budou zabírat cenné pracovní místo. Na fotografiích je vidět, že rodina vlastní a zřejmě často používá kapslový kávovar, varnou konvici, toustovač, sendvičovač a termokonvici.
Mikrovlnka se opět otvírá doleva a tudíž je ergonomicky ideální jen při přímé cestě ohřívaného jídla z ledničky. [singlepic id=4159 w=420] Námětem k přemýšlení je také rébus kam s odpadkovým košem. Pod dřezem jsou totiž police a navíc při práci u pracovní si jej snadno otevřete jen těžko. [singlepic id=4160 w=420] Sám dřez je dost příšerný a i když francouzké kuchyně nerez vyznávají, tak ty ve stylu Provance takto rozhodně ne.

Nápad využít poloostrůvek k příležitostnému stolování není špatný, ale zaplať bůh, že mají dámy v obýváku velký jídelní stůl. Sice se dost nalítají, ale jedině tam se teď solidně nají všechny tři. Kromě místa jen pro dvě, je tam také malý přesah a tudíž málo místa na nohy. [singlepic id=4161 w=420]Další věc je, že paní Evě by lezení na vysokou židli mohlo za pár let dělat obtíže.

Závěr a hodnocení

Obvyklému kýči při implantování Provance stylu do českých domácností se designérská dvojice skutečně vyhla a celkový dojem, atmosféru na pohled vyvolává nová kuchyň opravdu příjemnou. Vadí mi pár zbytečně podceněných maličkostí – stylu neodpovídající bodová světla a háčky pod výstavní policí (dekorace dekorovanými [singlepic id=4162 w=420]vařečkami je přímo z kategorie uááá), a i když jen pomocná dekorace – tak hnusné prostírání na kterém imho blbě vypadají úplně jakékoliv [singlepic id=4163 w=420]příbory. Navíc mi uniká, proč kuchyň v rámci JSSS vybavovat příbory za několik tisíc. Má to snad být náplastí za provedené zhůvěřilosti?

Jak jinak nazvat řešení zaslepení spížního okna. Jistě, jde o dům v památkově chráněném území a zásah do uliční fasády by byl asi jen dost těžko možný. Ovšem přístup, hodíme bobek a zevnitř se tváříme, že tam to okno není a nikdy nebylo, je přesně hoden kvalit designérů JSSS. Proč přemýšlet jak kuchyň řešit s ohledem na všechny dané okolnosti. Nejen, že použitý způsob estetiku fasády stejně naruší , ale jak to okno bude zvenčí za pár měsíců vypadat.

Nadšená nejsem ani ze zvolené podlahy. Ne, že by nebyla barevně špatná, ale proč když už se imituje beton, proč se nepomyslelo na důsledek uspořádání varné desky a dřezu přes mezeru. V téhle kuchyni se přece bude na podlahu dost cákat a mnohem lepší než laminát by byla na podlaze dlažba. Laminát je naprosto stejně studený jako dlažba typu „teplá“. [singlepic id=4164 w=420] Divná je i rozdílná výška obkladu kolem okna, a já osobně bych uvítala mozaiku i na bočnici spotřebičové skříně.

Není to špatné, ale taky to není nic moc, i když v rámci proměn pořadů Jak se staví sen se výsledek řadí k té lepší menšině. To je taky jediný důvod, proč jsem se tentokrát nakonec rozhodla dát za dvě, ovšem s velikým mínusem. Jde podle mne totiž pořád jen o naprosto běžný standard kuchyňských studií, kde nábytek z knihoven skládají povětšinou „machři“ strojaři a absolventky středních obchodek. Mínus podtrhuji zároveň také za to, jak si komentáře a proslovy designérů s výsledkem poněkud protiřečí. Ano jsem hnidopich, ale proč pár minut před koncem zní, že v kuchyni bude posezení pro tři? I řeči o tom, jak se hledělo na menší vzrůst všech tří dam jsou také klam. Kuchyň je po stránce zonování přece roztříštěná víceméně úplně stejně, jen v jiném rohu, pracovní plochy ubylo, úložného objemu nepřibylo, ergonomicky ideální je to pro kuchařku, pomocnici k nádobí a jednu dámu kybicující.

A jen tak pro designery osobní doušku – vážení, hodiny jsou v kuchyni významně potřebným prvkem a fakt je moc prima, když si k pohledu na ně musíte vyběhnout za roh a rozsvítit. [singlepic id=4165 w=420]
Pokud bych měla zhodnotit úroveň odvysílaného dílu – jo, zasmála jsem se, ale tam kde to nejspíš nebylo cílem, v ostatním jsem se ale jen utvrdila v dojmu, že jde o zbytečně promrhaný čas. K číslům sledovanosti nemám přístup, ale podle webových vyhledávačů už osm dílů postupně klesá zájem o informace (nejen tady, obecně) a je už jen o pár malých dílků výš než u prázdninových opakovaček. Doufám, že každý, kdo vydrží do konce této řady, dostane od realizačního týmu a FTV Prima nějaký hodnotný věcný dar.



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 40
1
Rena
Reagovat

Designéři si pohráli s drobnými detaily i dekoracemi . Nezkoumala jsem detaily (to nechám na OKKVP), ale mohu říci, že se mi to docela líbí.. jedna z těch povedenějších proměn, si myslím.

2
Enaz
Reagovat

Na první pohled to vypadá dobře. ALE … sakra, kde je nějaká pracovní plocha? V původní kuchyni byla roztroušená, to ano, ale teď tam není skoro žádná.
U toho dost děsného dřezu (nerez v ala Provence fakt bomba) jsou zhruba stejné plochy jako u varné desky, takže spíš jen odkládací a ten pult podle rozložení talířů má využitelnou pracovní plochu tak 90 cm, no možná metr z prostoru kuchařky.
Když bude chtít větší prostor, tak bude muset pracovat na druhé straně pultu a tím stát v průchodu do kuchyně a pokud bude chtít něco omýt, tak si to holt obejde :/.
Když budou chtít použít jakýkoli elektrospotřebič, tak ho budou muset po použití ihned uklidit, protože jediné místo pro jeho zapojení je zase na tom pultu.
Jo a napadá vás proč je na té skříňce v chodbičce ta lampa? Na co ji budou používat? Jojo, asi když tam bude tma na to, aby viděla do skříňky, tak ji sundá a posvítí si do ní, že?
Těch otázek je víc. Třeba laminátová podlaha má vypadat jako velkoformátová dlažba v dekoru „betonu“ -taky skvělý.
Na první pohled se mi to docela líbilo a třeba pult v kuchyni mám ráda a léta jsem ho měla, ale tady je to podle mne naprosto nevhodné řešení. Podle mne je to sice na vzhled docela povedená proměna, ale nefunkční pro vaření větší než je smažení vajíček a tak. Vánoční cukroví bych tam péct nechtěla.

3
okkvp
Reagovat

jj, opět hrajeme především na efekt, na první dojem – taková pěkná, lehce romantické dušičky lákající výstavní kóje v kuchyňském studiu

4
JM
Reagovat

oni tam fakt zazdili okno? nijak pozorně jsem to nesledovala, ale na fotkách původního stavu je za závěsem okno a po přestavbě už tam není – fakt se můžou okna jen tak bez povolení zazdít?

5
okkvp
Reagovat

4 – Na fasádě jej nezazdili, jen zaslepili sklo, dovnitř je zazděné sádrošem. Poněkud prasárničkovité, nicméně možné.

6
JM
Reagovat

to tedy není prasárnička, ale vyloženě prasárna, jak to vypadá zvenku? to to sklo nebudou moci ani umýt, to je fakt humus. to okno tam přece mohlo zůstat, to by ovšem dyzajnéři asi museli popřemýšlet a ne to švihat podle šablony

7
Ywetta
Reagovat

Souhlasím,na první pohled efektní, na druhý pohled nepraktické.

8
jana
Reagovat

Zrovna se mi tahle proměna líbila, ale jako laik bych dostala infarkt, že okno nedořešeno stavebně, jenom zaslepené. Do míst kam byla vkládaná kuchynská linka byla ponechána šeredná zeď, když mám mít něco nového tak kompletně upraveno a né „nahoře huj a dolu fuj“. Taky nevím jak se bude pracovat u desky, která je snížená a židle jsem viděla jenom dvě ještě i dost vysoké, takové rychlé snězení svačinky,ale kde se jí v okamžicích pohody a společného setkání, mají holky jídelnu?Ovšem dle řečení darovanému koni na zub nehleď, je tahle proměna lepší než mnoho předtím.

9
Rena
Reagovat

ano, mnohem lepší přeměna, než mnohá předtím… kde již první dojem – první shlédnutí, byl šok… na podrobné zkoumání nemám čas, pořad jsem zatím neviděla, ale dle fotek to vypadá pěkně…
mají 5 pokojů pro 3 ženské, tedy určitě jídelnu, či aspon jídelní stůl v obývacím pokoji… místa na práci se mi zdá, že mají dost – tedy úměrně možnostem… nemám o mnoho více.. a ty židle a pult budou používat jen ke snídani, či při krájení zeleniny…
Myslím, že oproti mnohým jiným proměnám (obraz na stěně – televizní obývák, tam byly myslím taky tři ženy v domácnosti..) mají holky ještě štěstí

10
JM
Reagovat

9 – každopádně to byla jedna z povedenějších proměn, ale to okno bych asi nerozdýchala, taky by mě zajímalo kam zmizel psí pelíšek – pes těžko přijme myšlenku že je ve svém obvyklém místě dyzajnově nežádoucí

11
RenataE
Reagovat

8 – pracovní deska není snížená, snížené je varné centrum, což je v pořádku.

Tentokrát to nebyl takový děs jako minule, dala jsem trojku.
Moje výtky:
rozdílná výška obkladu na stěně s oknem
velmi originální řešení napojení desky varného centra na parapet
kolize okenního křídla s digestoří
zřejmě chybí el. zásuvka u varného centra
hnusné háčky pod „dekorativní“ poličkou
poddimenzované osvětlení
naprosto ohyzdné příbory (základní set pro 6 osob za 9000 – evidentně zcela neprodejný)
dřez se taky moc nepovedl, do konceptu vůbec nezapadá
chybí prostor pro drobné spotřebiče – měly určitě toaster a kávovar (aspoň myslím, že to byl kávovar)

Už komentuju téměř pouze podle fotek, švenkování kamery se tak zrychlilo, že ve vysílání není šance to stíhat. Záznam bych musela zastavovat co pár vteřin, s radostí přenechám okkvp :) Jen jsem při sekání instalací postřehla asi problematickou kvalitu zdiva, byly tam nějaké podivné dutiny.

12
okkvp
Reagovat

ano, švenkování už nutno projíždět rychlostí 25% původní a i tak je to občas k nestíhání ;-) však taky už skoro přesnou polovinu z těch 36,5 minuty tvoří komické vložky, „přínosné“ reportáže, smkové s a losovací soutěže a grafické předěly

13
gaira
Reagovat

moc se těším na rekap:-D
Na pohled se mi to zdá docela hezké , jen mi to příjde zase menší než původní stav.
Ubytek pracovní plochy je enormní ,ale nepřišlo mi že by nějak vyvařovali.
Co mi vadí je použití laminátové podlahy v domácnosti s dětmi, zvířaty a a staršími lidmi. Zde jsou poslední dvě jmenované. :-(
A taky by mi chyběla zásuvka u sporáku ,miluji svůj tyčový mixer :-)

14
okkvp
Reagovat

11 – ta dutina je veselá, imho zbastlil Bastlil při výměně stoupaček (těsně po válce tu ještě duté cihly nebyly, imho) + umělec obkladač -buchtovač a následně asi bastlil nějaký oranžovák s „kvérem“ (kangem) – překvapen kolik toho vymlátil na lehký dotyk (na protější zdi tmavé zvonivky)
Pokud se povede, tak pro tvé potěšení se pokusím dát velký obrázek, jinak ti je (mám 3-4) pověsím do externí galerie :-)))

Rekap ale bude nejspíš až v úterý (nezvládám ponocovat a přes den mám husto)

15
RenataE
Reagovat

14 – jsi moc hodná :) , ráda se pobavím.
Zapomněla jsem okomentovat původní stav – dámy dost zdařile přetáhly původní obkladačky mozaikovou tapetou. Prezentovaná selebrita ovšem měla koupelnu v příšerném stavu :)

16
okkvp
Reagovat

15 – i selebrita má připravené své okénko, nezapomenu ani na tu druhou
(při detailech koupelny jsem řvala smíchy)

17
haha bimbi
Reagovat

Tak Laczová je určitě, aspoň podle mého laického názoru, jedna z těch schopnějších a myslících z týmu dyzajnérů JSSS. Na téhle kuchyni mě překvapily tři věci: to zazděný okýnko, taky mi hned bliklo, jak to asi vypadá zvenčí a zazdívat okna kvůli skříňce mě, milovnici světla, nepřijde dobré. Pak ten kulatý nerezový dřez, ten se mi tam taky tak nějak nehodil no a ten úbytek pracovní plochy, ten je opravdu do očí bijící. Buď musí všechno roztahat na tom jídelním pultu nebo nevím. Jak psal někdo nahoře – na vajíčka ok, ale na vánoční cukroví je to na pytel :-D. Ale na rozdí od posledních „velice povedených“ kuchyní tady aspoň byly všechny užitečné spotřebice, dřez normální velikosti a celkový dojem spíš dobrý. Zkrátka Kamču nebo Símu jen tak něco nedostihne, no…:-DD

18
Enaz
Reagovat

jj, selebrita měla moc hezké nálepky na kachličkách a pokud jsem si všimla tak taky moc hezkou polici vedle vany :).
Já se na ten pořad nemůžu koukat, tentokrát jsem se snažila, ale ty třeskutě veselé vsuvky mne nutí přepnout jinam :/.
Tahle proměna opravdu vizuálně (a snad i funkčně vzhledem k tomu malému prostoru) dopadla po dlouhé době docela dobře. Jen si člověk nesmí začít představovat, jak by v tom vařil.
Docela by mne zajímal půdorys bytu a hlavně kam vedou ty dvoje dveře. Možná by to šlo řešit i velkoryseji, ale to by bylo třeba znát návaaznosti místností a nešlo by to „vydyzajnovat“ za 48 hodin.
Já dala za čtyři, protože mi vadí, že se to tváří jako dobré řešení a není. Ale byla jsem nespravedlivá – když to porovnám s minulými pořady, tak trojka by tomu slušela líp. Možná i 3+ :).

19
Enaz
Reagovat

Možná by stálo za to udělat hodnocení jako v krasobruslení: umělecká a technická hodnota :).

20
okkvp
Reagovat

19 – technickou hodnotu bych mohla, ale problém bude, že já osobně za tím vidím řemeslně technickou část, umělecký dojem by taky šel, ale pro ono, co asi myslíš bychom potřebovali vymyslet nějaký speciální temín a hodnocení pak v kategoriích něco jako: dobrá/ no… dobrá / ajaj / na hofno / na pěst ;-)

21
RenataE
Reagovat

20 – zapomněla jsi na „odvezte si to sakra!!!“

22
artepa007
Reagovat

Na pohled je to celkem ok, ale to provedení…A taky by mě zajímalo, jak je to s elektřinou. Sice říkali, že tam prý rozvody el. jsou už připravené, ale tak proč ten plyn? Moc pěkné bylo umisťování korpusů na prasáckou stěnu a způsob, jakým zakryli okénko sádrošem, který vystupoval nad rovinu zdi.
Jen na okraj – koupelna VIP mě rozesmála, musel ji dělat nějaký milovník nebezpenčí, protože tolik ostrých rohů na rozbití hlavy při pádu nemá ani stádo krav. A vůbec nebyla přeplácaná, to nemá VIP ráda :-)).
Nemůžu se dočkat rekapu a předem za něj díky.

23
RenataE
Reagovat

22 – plyn byl na přání nejstarší majitelky zaslepen. Uvedla velmi rozumný důvod a možná, že za třicet let to budu mít stejně. Zatím ale považuju vaření na plynu za nejlepší možnou variantu.

24
Rena
Reagovat

Co říkáte na nový dům MD? Žije zde 4 roky, o domě prý měli zcela jasnou představu, s manželkou si plány sami nakreslili, včetně umístění nábytku..
Docela mě překvapil. Dům se mi docela líbí, je poměrně vkusně zařízený, což např. při volbě oblečení MD (vzhledem ke svému věku a postavě) moc nezvládá..
Líbí se mi hlavně to schodiště – krásné zábradlí, propojení místností – obýváku, pánského klubu, odpočinkového pokoje a jídelny. Také ta velká okna ve všech místnostech do atria s bazénem… Jen jsou pokoje trochu tmavé a v tom atriu mi chybí zelen, květiny, stromky, keře.. vlastně tam není na co z pokojů koukat. Lepší je výhled do zahrady – prostoru

http://www.novinky.cz/bydleni/jak-bydli-vip/263367-jak-bydli-zpevak-michal-david-ve-velkorysem-dome-na-okraji-prahy.html

25
okkvp
Reagovat

24 – i přes značnou kultivovanost (asi žena) kolotočáře nezapře

26
okkvp
Reagovat

OT -na rekapu stále ještě pracuji a ještě nějakou delší dobu budu – pokusím se do rána (domácí zdravotní krize se sice lepší, ale pomalu)

27
mandella
Reagovat

24 – tak nějak moc opulentní…ale Davida vůbec nemusím, takže mě vědomí, kdo je majitel domu, příliš ovlivňuje

28
RenataE
Reagovat

24 – je to sice poněkud opulentní (hm, teď jsem si přečetla koment 27, ale opravdu jsem neopisovala), ale vlastně se mi to docela líbí. Je totiž vidět, že se v tom domě žije. Nemám ráda vystajlované interiéry, kde se celý koncept zhroutí po přesunutí jedné vázy s květinami. Pochvalu dávám za kuchyň – velmi dobře investované peníze, a za obrazy. Slabina je v osvětlení (některá řešení jsou jako z osmdesátých let) a v náročné údržbě, což ale asi není problém majitele :)

29
okkvp
Reagovat

Rekap bude později odpoledne. Omlouvám se, ale 19 dnů á cca 500kg navzpíraných (maminčiných) kil + starosti, je při mé tělesné konstituci bohužel až příliš znát :(
(napsáno mám, ještě dodělám fotky)

30
Dan
Reagovat

okkvp-neomlouvej se, nevadí, vydržíme,těšíme se.

31
Rena
Reagovat

Tak zatím se můžete mrknout na novou kuchyň – ! ZA MILION KČ ! – DÁDY P.
Asi ji dostala k 56 narozeninám ( i když tvrdí, že ne, že starou už měli 30 let.. ). Je fakt, že na ten věk vypadá dost dobře ( Dáda ). Ta kuchyn se mi zdá moc světlá ( chtělo by to aspoň dřevěný korpus skříněk ), na tu cenu ale nevypadá. Co tak drahé zde může být?
Líbí se mi to okénko do jídelny, ostrůvek ( co je ta druhá plotýnka – jedna bude grilovací ). Ale jinak nic tak zvláštního…

http://www.super.cz/10800-to-je-velka-parada-dada-patrasova-si-poridila-vymazlenou-kuchyn-vime-kolik-stala.html

32
RenataE
Reagovat

31 – ta kuchyň je obrovská a jen spotřebiče jsem spočítala na asi 450tis., a to jsem to moc nehledala. Velmi drahá bude závěsná digestoř nad ostrůvkem. Pracovní desky jsou z Corianu nebo něčeho podobného a že jich tam je. Realizaci bych tipla na Stopku. Spotřebiče jsou komplet Miele, drahé a kvalitní bude i vnitřní vybavení skříněk. Cena mě nepřekvapuje.

33
RenataE
Reagovat

31 – pro ilustraci každá z ploten na ostrůvku stojí kolem 50 tis. Tomu, co vypadá jako gril, se říká tepan a to druhé je ultravýkonná plotna pro wok.

34
okkvp
Reagovat

Rekapitulace je konečně na světě
(a já můžu konečně padnout, i když teď zrovna jsem ještě celkem živá… ale to ráno..)

35
Rena
Reagovat

32 – 33 no to jsou šílené ceny… kuchyně za cenu jednopokojového bytu… to by mě zajímalo, jak často a jak kvalitně se v ní vaří ( a kdo..)

36
Rena
Reagovat

OKVP rekap. „To, že bez úhony přežiju první pohled, by při práci profesionála snad měla být samozřejmost a ne nějaký zvlášť extra oceňovaný klad.“ – je to smutné, ale bohužel v tomto pořadu už pár měsíců to zvlášť ocenovaný klad je :-(

38
miloš p
Reagovat

prosím -predpokládam,že pani- „okkvp“ o radu čo s kuchyňou
máme všade okno prípadne dvere, plánky zašlem ,stačí len predstava…..milos.petrik@gmail.com

39
okkvp
Reagovat

Miloši P. (38)- okkvp je v oboru bytového designu laik
tzn. navrhovat byty neumím, umím akorát najít nějaké chyby, upozornit na případné možné kolize, problémy – pokud v návrhu jsou.

40
miloš p
Reagovat

for okkvp: O.K. v každom prípade dík.

Přidat komentář