Panáček v reality show

Na Slovensku dnes startuje Trieda 9.A

12. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Slovenská veřejnoprávní RTVS dnes večer ve 21:00 spouští novou dokumentární reality show nazvanou Trieda 9.A, v níž mohou diváci sledovat osudy jedné třídy v průměrné základní škole v obci Halič. V této škole se se souhlasem ředitele na druhé pololetí aktuálního školního roku kompletně vymění pedagogický sbor a na školu příjde pětice výjimečných kantorů, kteří se pomocí svých netradičních metod pokusí ve vybrané třídě zlepšit studijní výsledky. Jedním z jejich hlavních úkolů bude připravit žáky na celostátní test devátých tříd, jehož výsledek má vliv na přijetí na střední školy.




Tento formát původně pochází ze Švédska, kde ho vymyslela produkční společnost Strix Television AB (která mj. vyvinula také Farmu). Pro slovenskou RTVS ji vyrábí produkční společnost Media Pro Entertainment Slovakia, která je jinak dvorním dodavatelem pořadů pro Markízu. Do vysílání je připraveno celkem třináct epizod, dnešní pilotní epizoda bude mít hodinovou stopáž, dalších dvanáct epizod bude půlhodinových.

Upoutávka na Triedu 9.A

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučené odkazy

Oficiální stránka projektu Trieda 9.A
Profil na Facebooku

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
koc
Reagovat

hmm .. dobre

Reagovat

BTW: zajímavý článek o nejen francouzském školství http://dejepis1zemepis.blogy.rvp.cz/2012/04/03/internetova-past-na-plagiatory-34-studentu-se-chytily/

Uvidíme, co přinese Trieda 9.A ohledně tvorby vlastních textů, úvah apod. :)

3
koc
Reagovat

da se to nekde sledovat .. treba na webkach RTVS?

4
Lukáš
Reagovat

Nemate v plánu to někdo nahrávat? Vypadá to zajímavě, ale na internetu to jde přehrát jen ze Slovenska :/ :(

5
ala
Reagovat

po vcerajsku to vyzera velmi zaujimavo, uvidime ako to bude dalej pokracovat, tesim sa na dalsie casti

6
koc
Reagovat

vcerejsi dil se da stahnout z uloz.to

7
TK
Reagovat

Do článku jsem doplnil odkaz ke stažení epizody a odkaz na oficiální stránku projektu.

9
koc
Reagovat

8 – zrovna to tu sleduju a je to pohodicka a velmi pekne udelane .. super vyber hudebniho podkresu ..

10
Ondraszek
Reagovat

Hodně hezké. Celý díl se mi neskutečně líbil. Je to možná tím, že jsem ovlivněn studiem sociologie a takovéto experimenty já rád, ale i tak to bylo dobře zpracované. Škoda, že to tak propadlo, ale uvidíme, co bude dále :-)

11
koc
Reagovat

pokud propadne i druhy dil tak neni se slovenskym divakem neco v poradku :(

Reagovat

koc (11) proč? Holt STV zcela ignorují. Všimni si, jak mizernou měl sledovanost díl Dr. House. To je o kanálu, ne o pořadu.

13
koc
Reagovat

12 – no ale i tak ..
Elko proc se u vas ignoruje STV ?

14
Lukáš
Reagovat

Děkuji za odkazy! :) Nakonec jsem to stáhl z uloz.to.
Myslím si, že to je velmi dobrý formát. Slovenská verze mě zaujala, ale myslím si, že by se to dalo udělat lépe. Každopádně se už těším na další díl.

15
Elko
Reagovat

koc: Jednotka STV sa dostalo pred cca dvomi-tromi (?) rokmi do veľkej krízy, nevedela financovať svoj program. Počas celého dňa nasadzovala reprízy, nezaujímavé lacné filmy a u ľudí si vyslúžila nálepku reprízová TV, kde nikdy nič nie je zaujímavé. Posledný rok sa ako-tak spamätáva, ale je to pre ňu stále veľmi ťažké – vždy prinesie plno relácií a potom 3/4 zruší pre zlú sledovanosť, i keď teraz je to lepšie, no sledovanosť je stále katastrofálna, ale tie čísla tejto reality show sú naozaj fiasko – 80 000 divákov a 4%-ný podiel, to by mala napr. Pluska s akýmkoľvek starým filmom alebo seriálom bez žiadneho proma.

16
koc
Reagovat

15 – je nacase vymenit skupinu co ma u vas na Slovensku doma peoplemetr

17
Bazinga
Reagovat

:-( neumim nikde najit 2.dil, krom tedy archivu stv, ktery ale mi ale nefunguje, protoze jsem z cr. Umi to nekdo osulit?

18
koc
Reagovat

kdo jeste nevidel a ma zajem druhy dil je zde http://uloz.to/xzFJid1/trieda-9-a-19-4-2012-avi nebo staci odrolovat nahoru a pod clankem je odkaz na odvysilane dily

19
Bazinga
Reagovat

mi ten odkaz z uvodu nefungoval, nevim proc.
mmch. z druheho dilu jsem trochu zklamana, neukazali vubec nic jineho, nez to, co bylo v tom uvodnim a to se zamerili jen na matiku a obcanku. Ocekavam, ze tedy v trojce bude stejnym zpusobem znovu odprezentovana slovenstina a chemie :-(. Dam tomu ale urcite jeste sanci. Chlapi jsou oba sympataci.
Prestoze nesrovnatelne, tak za mne zatim Ptacata o level vyse.

20
koc
Reagovat

19 – to urcite .. Ptacata mela akci .. na druhou stranu se mi zde libi hudba o dost vic nez u Ptacat .. dava to celemu projektu velmi klidnou atmosferu ..

21
koc
Reagovat

joj .. tak decka mne trosku zklamala .. osobne by mi takova vyuka jako maj ve Slovencine bavila o dost vic nez nejaky suchy vyklad ..

22
Bazinga
Reagovat

:-), vis co je docela mozne? Ze je jim nesympaticka a tak to „podvedome“ bojkotuji.(mi sympaticka je) :-). Ceho jsem si vsimla ja, tak na jedne strane se k nim chova jako k velkym (nebudu jim rikat, co si maji psat, to by uz meli poznat sami) mmch. v tomhle s ni souhlasim, na druhou stranu, pri pokladani otazek jim ale „napovida“ celym telem, jak detem v druhe tride :-). Vis co, takova ta disproporce mezi verbalnim a neverbalnim projevem. A decka jsou v tomhle hodne vnimava. Kazdopadne, ja jsem se rozsvitila jak vanocni stromek, kdyz provarila (asi jen na kameru), ze treti, nebo ctvrty nejlepsi byl Adam. Ten kluk ma v sobe neco… neco… nevim co :-).

23
koc
Reagovat

22 – je to rebel :)

24
Bazinga
Reagovat

:-) no jenomze rebel jen na prvni pohled, ja tam vidim jeste neco, co neumim popsat a co se mi libi :-). Kazdopadne, muj pohled je zkresleny temi 30 minutami tydne ;-).

25
koc
Reagovat

pravdou ale zustava ze by se mela decka od pate tridy ucit samostatnosti .. latku mas v knize tu si precti a na hodien budeme resit to co jsi nepochopil (nejde samo u vsech predmetu) a na hodien ti nebudu rikat co si mas zapsat .. je to na tobe .. pokud nebudes chtit nic je to tva vina ale z vlastni lektorske praxe vim ze posleze trvam na tom co jsme rekl .. myslim ze je to dulezitejsi nez omacka v knize ;-)

26
koc
Reagovat

24 – potrebuje individuelni ale ne prislis osobni pristup ..

27
koc
Reagovat

libi se mi to cim dal tim vic .. z decek cisi tolik pozitivni energie kdyz se jim nec o podari ze je to az k nevire .. velek doporuceni k ceske verejnopravni televizi – toto plus pokracovani Ptacat a mate jisteho minimalne jednoho divaka na kazdy vecer kdy se to bude vysilat

28
koc
Reagovat

brrr ..chemikarka je neprijemna jak osina v kalhotach ..

Přidat komentář