Panáček v reality show

Výměna manželek (6.4.): Hádky a křik! (3. díl, 5. řady) + rekap

6. Duben 2012 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=4004 w=420]
Hlavní účastnice dnešní Výměny manželek Martina (36) má dvě děti a její kolegyně Monika (41) dokonce tři. Nechybí tolik potřební manželé Vašek a Jarda a dočkáme se i dalších rodinných příslušníků. Vypadá to, že dnes bude hlavním tématem jako už tolikrát – úklid. Každá rodina má na tuto činnost jiný úhel pohledu, čeká nás dost vypjatých scén na obou stranách hřiště.
[singlepic id=4006 w=420]Martina (36) vs. Monika (41)




Kdo se tentokrát vymění

Monika a její temperamentní rodina jsou Rómové, mají tři větší děti a přihlásili se proto, že touží po pauze ve vztahu alespoň na pár dní. K tomu je Výměna manželek jako dělaná.
Martina má děti jen dvě, ale manžela muzikanta. Jeho country kapela a časté vystoupení je důvodem k pořádné žárlivosti z její strany. Je zvědavá, zda dokáže srovnat případného nepřázpusobivého „pána“.[singlepic id=4005 w=420]

Upozornění

Pokud nemáte šanci sledovat tento díl v televizi, nezapomeňte si nastavit videa a rekordéry, protože Nova se snaží zlepšovat vztahy se svými diváky a jako překvapení zpoplatnila i přehrávání již odvysílaných pořadů. Pokud díl propásnete, musí vám stačit rekap dílu na našich stránkách, nebo si zaplatit 189 Kč a mít možnost užívat si jeden měsíc archív Novy od rána do noci. Poslední šance je pokusit si to stáhnout z Uložto.cz.

ROMOVÉ VS GADŽOVÉ, aneb KDO S KOHO

Romofobie je novodobý termín, kterým se označuje strach z romského etnika, odpor k nim nebo jejich diskriminaci a odmítání. Částečně v tomto duchu se ponese celá tato Výměna manželek.
[singlepic id=4024 w=420]
V Mladé Boleslaviv bytě 3+1 žije rodina Boteových. Martina (36) – poznávací znamení: tetované obočí, které nutí diváka fascinovaně zírat na její mimiku. Měla by žalovat pachatele této zrůdnosti. Afektovaný manžel Vašek (37), který si potrpí na slušné oslovování a chybí mu smysl pro humor. Benjamínkem rodiny je Venoušek (2,5), který celou výměnu střídavě vyděšeně, střídavě zvědavě kouká na pána s kamerou, zvukaře a osvětlovače, takže jeho avizovanou rozjívenost nebudeme mít šanci vidět.
V Chodově u Karlovách Varů žije rodina Olachova. Monika (41) je nezaměstnaná. Ač bez práce, doma posluhuje a zároveň tvrdou rukou vládne celé rodině. Manžel Jarda (54) uklízí v supermarketu, poslouchá ženu a tchýni, doma se nepřetrhne. Syn Jára (19) má před maturitou, deváťačka Veronika (15) nadšeně tancuje a Marek (9) je všude tam, kde se něco děje. Všem ke společnému štěstí jim stačí byt 2+1.
[singlepic id=4025 w=420]
Ani v jedné rodině netuší, co je čeká a nemine. Martina roní černé slzy už při balení, má obavy z rodiny, do které pojede. Co když budou sociálně slabší, bez peněz a nejhorší by asi bylo, kdyby tam nebyl obchod, kde by si mohla koupit bonbóny. Když zrovna nebrečí, nevkusně si namatlá řasenkou oči, které předtím patřičně začernila tužkou. Výsledek je tristní, podtržený otřesným obočím. Nejdřív chce převychovávat nepřizpůsobivé pány a teď se jí nikam nechce.
Monika balí zvesela. Od manžela dostává novou osušku s věnováním, udělí pár rad a hurá do světa.

Poprvé v novém bytě

Martina čekala dům, zahradu a vysadí ji opět před panelákem. Podobně je na tom i Monika, ta ale méně remcá. Martina vstupuje do bytu a začíná estráda na kameru. Záchod, který se nejeví na první pohled ničím zajímavý, pokud pominu nepřeberné množství čistících a jiných přípravků, tak z toho je jí rovnou na umření. Koupelnu zvládá bez ohrožení života. „Ty kokino,“ tak okomentuje dětský pokoj s pomalovanými zdmi. Obývák může být v klidu, kuchyň je na tom hůř. Taky je chudinka víc zaneřáděná kde čím. Každá volná plocha má zde využití coby skladiště. Celý byt se nejeví jako špinavý, to v žádném případě, ale všude je všechno, bez ladu a skladu. Z fotografií zjistí, že zde bydlí romská rodina, tři děti, Martinu „jebne“, tak to aspoň komentuje. A opět stesky a nabírání na pláč, chce domů. Bojí se hlučnosti rodiny a jejich případného komediantství. Ještě netuší, že hlavní roli v této komedii bude hrát ona.
Monika nemá větší připomínky k novému bydlišti, je spokojená a zvědavá na novou rodinu.

Manuál by jim měl pomoci orientovat se v nové rodině. Nebyla by to Martinka, aby si hned nerýpla, co jí asi maminka Romka nachystala za úkoly. Čeká ji živější rodina, hlučný manžel a veškeré domácí práce budou její parketa. Občasné jejich zábavy chápe Martina jako řev za zvuku kytary a vzájemné pohazování věcí jeden po druhém. Modlí se za „čisté“ Romy a opět už po několikáté se lituje a chce domů.
Monika to má se zabydlením jednodušší. Na krku bude mít jen malého Václava, ten větší naštěstí chodí do práce. Vašíkovy problémy s „bobánkováním“ je bojový úkol na celou dobu výměny. Jinak klasika – úklid, vaření, procházky, to vše doplněné všudypřítomnými vykřičníky, tak zní její povinnosti. Začíná příjemná dovolená.

První kontakt

V Boleslavi je přivítání klidné. Kytička, pohoda. Václav je překvapený a bojí se, jak to jeho žena v romské rodině zvládne. Na druhou stranu jí tuto zkušenost škodolibě přeje.
Za to v Chodově to tak idylické není. Martina ještě ani rodinu nevidí, ale už se děsí jejich hlučnosti. Protiromské řeči začínají být ohraná písnička. Celá rodina se s ní vítá, od mužské části dostává kytičky a dárek na uvítanou. Synovi se moc nová máma nezamlouvá, je podle něj fiflenka. Vařit rodina neumí, nemají důvod, když mají všezvládající matku. A na to, že jim navaří vždy na dva dny, může Martinka rychle zapomenout. V této rodině se vaří denně čerstvé jídlo, ani jí se novoty trpět nebudou. Pochybuji, že Martina vůbec kdy ochutnala nějaké typicky cigánské jídlo, ale už předem ví, že jí smrdí a nechutná.
[singlepic id=4027 w=420]

Začínáme pěkně zostra

Druhý den časně ráno odjíždí Veronika na tři dny na Slovensko. Nastává problém – kdo ji nabalí? Martina odmítá, Verča ani neví, co kde doma má, o vše se stará přece jejich maminka. Otec se děsí, jakým stylem si patnáctiletá dcera nacpala věci do tašky, ale ne že by zakročil a nejdříve srovnal dceru a ta pak následně kabelu, všechnu vinu hodí na Martinu. Marek nechce stát mimo dění, dožaduje se peněz. Aspoň dvacku by rád druhý den utratil, ale má smůlu. Otec ho pošle za novou matkou a ta nazná, že mu nic nedá, protože to nepotřebuje.

Den druhý

Ráno před odjezdem Verča čeká na vysmažené řízky na cestu, Martinka si spokojeně spinká. Otec zasahuje rázným budíčkem, celá rodina je najednou vzhůru. Odmítají fungovat, vše chtějí hned a bez vytáček, jejich matka to zvládá, aniž by oni pohnuli prstem, proč by to té nové měli ulehčovat? Po ranním shonu konečně klid. Možná by se mohla zapnout pračka, ale chtělo by to nejdříve nějaké špinavé prádlo. To se ukrývá za dveřmi, koš je pěkně plný, pračka se může těšit. Po prvním hrábnutí do koše se Martina otřepe odporem, štítivě prádlo nacpe zpět a definitivně se rozhodne, že není žádná služka a tuhle špínu prát nebude. Je to těžké, málokdo asi pere čisté a voňavé kusy.
[singlepic id=4032 w=420]
Když zavrhla styky s pračkou, rozhodla se, že by se mohla kamarádit s žehličkou. Na konferáku odmítá žehlit, v jakémsi skladišti je proto objeveno mírně poškozené žehlicí prkno. Žehlička se dočká hanlivého komentáře, ale nakonec se dílo podaří a Martina vše vyžehlí. Dnes nemusí nic moc vyvařovat. Monika jí nechala v lednici naložené maso, udělá jen rýži. Jak chutnalo nové rodině? Nic moc. Chybí jim k masu maminčina obvyklá šťávička, rýže je planá. Nová manželka je vyčerpaná, vyžaduje odpočinkové poležení. Jarda nechápe, když jak ho informoval Marek, vlastně celý den nic nedělala, z čeho může být unavená? Ženská s gelovými nehty je k ničemu, tak zní konečný verdikt otce rodiny.
V Boleslavi se hned po ránu smlouvá s Venouškem. Kakat zatím nechce, pro jistotu dostává plenku a můžou vyrazit na procházku. Monika má zvláštní zálibu. Po celých deset dní, při každé vhodné příležitosti posadí nebo pověsí Venouše na strom. Chlapeček zrovna sedí na stromě, po delším přemlouvání se vysmrká a Monika kapesník odhodí na zem. Nebo jí nechtíc spadl? Prcek se sehne a papírek vzorně sebere. Škoda, že mu pusa nejede jako tatínkovi, maminka by si zasloužila pěkně vynadat. Navařeno má ještě od Martiny, žádná starost. Ve velkém hrnci, jehož stěny zdobí zaschlá, zřejmě několikadenní omáčka se na dně krčí porce pro hlavu rodiny. Monice přijde hustá kejda odporná, diví se, že to Václavovi může chutnat. Chutná a je zvědavý, co mu předvede za vybrané menu ona. On tvrdí, že vařit neumí, přitom pozorný divák přemýšlí, odkud jeho obličej zná. Ano, je to dokonce vítěz pořadu Prostřeno, ale jelikož je to pořad konkurenční stanice, na chlubení nedostane prostor. Mimochodem, v Prostřeno podal podprůměrný výkon a je div, že vyhrál. Jeho vítězné menu máte možnost obdivovat ZDE. Nácvik kakání bude na pořadu dne po celou dobu Výměny. Žádné pleny jak požaduje otec, vyprat špinavé dětské prádlo není problém. No, jak kde a jak pro koho.
[singlepic id=4026 w=420]

Den třetí – v hlavní roli vaření

Výměna pokračuje, ale ne všude je vše podle představ. Minimálně v Chodově se objeví v domácnosti velící generál – babička Siváková. Dceru kontroluje neustále, proč by měla s novou manželkou dělat výjimku? Co vařit? Maso má v mrazáku, má udělat guláš, halušky, bílé zelí. Marek s výmluvou, že neumí vysávat, neobstojí, nezbývá mu nic jiného, než se pustit do práce. Martina jen zírá, co se to v bytě děje. Ona sice už o úklidu taky trochu uvažovala, ale zatím ho měla v plánu nejdříve další den. Babička v každodenním uklízení nevidí problém, každého to musí bavit. V bytě není vytřeno, utřený prach, vyprané prádlo, co Martina celý den dělá? Takhle by to nešlo, po důrazné domluvě babička odchází, že to není navždy, to je jasné divákovi i Martině.
Úklid se odkládá, jde se vařit. Ač si stěžuje, že guláš musí vařit bez papiňáku, přeci jen vidíme „tlakovou“ poklici, možná, že jen nefunguje?! Jí guláš chutná, nezapomene se pochválit. Jarda má jiný názor. Je přesolený, knedlíky nechutně celé přelité omáčkou, vlastní ženě by to hodil na hlavu. Zajímavost této rodiny je, že nepoužívají prostírání, syn si odhrnul ubrus před sebe, položil talíř na holý stůl a má prostřeno. Cpe se a zbytečně nebrblá jako otec. Jarda se shání po limonádě. O té nemá Martina ani páru, nikdo ji nepoučil, že v této rodině se podává ke každému jídlu. Jarda vyhrožuje: „Příště si dávej bacha, ale ta limonáda tady bude!“
Na večerní cikánskou zábavu se jí nechce, ale není vyhnutí. „Jedna černá hlava na druhé,“ komentuje afektovaná Martina. Nebaví se, hudba ji nezaujala, v podstatě chudinka celý večer v této hlučné společnosti protrpěla.
[singlepic id=4028 w=420]
Třetí den v Boleslavi byl v klidu, až do příchodu tatínka z práce. Venoušek samostatně papající vývar nudlemi je podrobený přísné kontrole, zda nedělá nepořádek. Tato kontrola se neobejde bez výčitek, proč ho nekrmí, zašpiní se atd. Monika nevidí důvod, proč by dál nemohl sám jíst, otce odežene s patřičnou přednáškou o existenci pračky. Nakonec i on musí uznat, že vést syna k samostatnosti je dobré, jen trochu náročné na úklid. a to jeho pohodlné manželce moc nevyhovuje.
Kuře na paprice čeká na přílohu, bez té se nedá podávat. Ale ta zase nejde uvařit bez napařováku. Ten se však v rodině nevyskytuje, musí jej zastoupit utěrka. Nastává boj s jejím majitelem, ten naštěstí podlehne, kostkovaná nádhera je zastřihnuta do požadovaného tvaru a uvázána na hrnec. Knedlík se tak dočká konečné úpravy. Jídlo mu chutná, i když omáčka je dle jeho gusta málo hustá. Václav musí uznat, že obětování jedné utěrky se vyplatilo. Dokonce se rozhodl, že si ji schová a od tohoto dne si bude knedlíky vařit sám.

Den čtvrtý – uklízecí

Martina s patřičným počtem vykřičníku nakázala prostřednictvím manuálu své kolegyni každodenní úklid koupelny. Nejvyšší čas se pustit do díla. Koupelna vypadá, že její majitelka ji rozhodně nemyje každodenně. Rezavý sprchový kout o tom svědčí. Také nánosy prachu na policích vypovídají o tom, že pár týdnů na ně nikdo nesáhl. Na zemi plno prachu, smetí, vydrolená tužka a řasenka. Kdo měl možnost vidět Martininy napatlané, slepené řasy, ten se vůbec ničemu nediví.
Koupelna je v rámci možností opět nablýskaná, to se nedá říci o peřině v postýlce. Mě zaráží už fakt, že není povlečená. Bílá deka z dutého vlákna má velké tmavé skvrny v rozích. Tatínek tvrdí, že to nejde vyprat, Monika mu s pomocí pračky dokáže opak. Martina později připustí, že deku jednou prala a víc nemá potřebu.
V této domácnosti se běžně bramboráky nedělají, na přání manžela budou dnes k večeři. Při strouhání brambor teče krev. Zraněná Monika nahání Vaška, aby to za ni dodělal. Její tón se mu však nelíbí, cítí se dotčený a odmítá spolupracovat. On si poručil jídlo a nakonec se musí na jeho přípravě i podílet. Zbytečná scéna, jeho žena se v nové rodině chová úplně stejně, jen to on nevidí. Bohužel.
To v Chodově se dnes Jarda rozhodl ukázat celému okolí, jak gadžovka myje cikánovi auto. Hodně hlučně, pěkně s hudbou, jen ať to všichni vidí. To Martině vadí nejvíc. Pozornost poloviny sídliště jí radost nedělá. Trocha buzerace ze strany Jardy a může jít domů.
Auto je nablýskané, zato doma to jde s kopce. Podlaha volá po smetáku a vodě, prach neutřený, o sociálním zařízení škoda mluvit. Gadžovka, a nic nedělá. Ale dělá! Brečí a nadává na poměry v rodině. Oni žijí jinak a ona mezi ně nechce zapadnout. Tak pro jistotu nic nedělá, aby si ji tam nechtěli nechat.
[singlepic id=4029 w=420]

Den pátý – teď tady velím já

Změny v Chodově – oprava šuplíku, příprava večeře, uklizení v podstatě celého bytu. Proč by se Martina namáhala, když teď jim to má právo poručit? Chytrá holka. Po připomenutí dává na seznam požadavků i opravu vypínače. To vše by měli stihnout během jediného dne.
Monika tak náročná není. Stačí, když Vašek uklidí balkón a zajdou si spolu zasportovat. Taky by si měl vyzkoušet žehlení. Sportování hned realizují, zahrají si na nedalekém kurtu tenis.

Den šestý

Martina se doma nepředře, ale to jí nebrání jít zkontrolovat do práce Jardu. „Černá hlava a jak maká,“ neodpustí si primitivní komentář ani dnes. Čeká ji překvapení. Nový manžel ji pozval, aby si zařádila na automobilovém trenažéru. Je na ni tak hodný, že donese z práce trdelníky, to ale netuší, co ho doma čeká. Pikantní křidýlka ho nenadchla už způsobem naservírování, s hraným odporem opouští kuchyň, tyhle „žáby“ nikdy do pusy nedá. To Marek, ten se cpe, tátovy scény jsou mu ukradené. Možná se raduje, že mu víc zbude, protože je vidět, jak mu chutná.
Monika jako každý den tráví hodně času s Vendou na procházce. Doma pokračuje nácvik trůnění na nočníku. Večer se v této rodině jdou bavit. Vašek má vystoupení se svojí country kapelou, Monika jde s ním. Bavit se a zapadnout do kolektivu jí na rozdíl od Martiny problém nedělá. Nemá problémy ani s alkoholem, konzumuje ho poctivě a s každým, kdo má zájem si s ní připít. „Plot“ na účtence je nejlepší důkaz. Dojde i na taneček, oba vzpomínají na ty své „pravé“ partnery. Ano, stýská se oběma.

Den sedmý – dělání, dělání, každou nudu zahání…

Chodov – Pat a Mat v akci. A to doslova. Oprava vypínače se těžko popisuje, stejně jako nepořádek, který u toho otec nadělal. Vše se jako zázrakem obešlo bez zranění a konečně se dá rozsvítit hned na první pokus. To oprava šuplíku byla daleko náročnější akce. Bez řádné konzultace otec sice drážky nahradil, ale šuplík se na své místo nevejde. Tentokrát dochází i k materiálním ztrátám. Syn důrazně vysvětlí otci co a jak, aby se dílo konečně zdařilo. Nikoho nenapadlo, že je víc než vhodné před opravou vyklidit potřebný prostor. Pět rozbitých hranatých talířů a dvě hluboké mísy Monika těžko nezaregistruje. Syn mezitím vaří ve stylu Pejska a Kočičky. Dal do polévky vše, co našel. Občas ani nevěděl co to je, chuť nic moc, dál to musí vylepšovat. Nikdo učený z nebe nespadl, vaří poprvé. Druhý chod budou žebra.
Dovařeno, domontováno, ještě pořádně uklidit. Protože Martina odešla i s dcerou na návštěvu ke švagrové, musí povolat jinou ženskou ruku na pomoc. Járova Šárka jim pomáhá a připomíná možný hněv babičky. Ještě vytřít byt a hotovo. Martina nečekala, že vše bude splněno, překvapili ji. Otec uklízel, aby jí ukázal, že to jde. Moc by ho potěšilo, vidět ji aspoň jednou jedinkrát uklízet, ale už asi nebude mít šanci.
[singlepic id=4031 w=420]
Vašek má za úkol uklidit balkón. Je plný smetí a nedopalků od cigaret. Ty prý nejsou jejich, hází jim je tam sousedi. To je omluva, nebo výmluva za stav, v jakém se balkón nachází? Žehlení skončí fiaskem. Buzeraci Václav nevydrží a vzdává to už při prvním kousku. Za trest prý nedostane večeři.

Den devátý

Vašek je kuchařským uměním nadšený. Pozval na jídlo i svého švagra. Ten má boule za ušima, chválí a chválí. Václav ani jiné, než výborné papkání neočekává. Bylo by fajn, kdyby jim jednou měsíčně přijela navařit.
Vyvařuje se i v druhé rodině. Veronika si přála rajskou. Povedla se a chutná i jindy kritickému Jardovi. Verča si libuje, že konečně se devátý den dočkala prvního dobrého jídla. Myslíte, že to v klidu doklepou do konce? Omyl! Opět zasahuje babička Siváková. Řádně rozčílená stavem bytu se pouští do Martiny, ta spustí slzy a uraženě odchází z bytu. Babička je žena rázná, jindy tak sebevědomý Jarda si nedovolí ani pípnout, matka se musí respektovat. Co nezvládla Martina, udělá babička. S patřičnými komentáři se pustí do likvidace špinavého prádla. Babička Siváková: „Dokud bude žít, budou dělat, co ona řekne!“

Dosavadní pocity z Výměny:
Vašek – nečeká žádnou změnu, budou mít možná díky Venouškovu upravenému spaní na sebe víc času.
Martina – Výměna ji vysála, při příjezdu nechtěla k cikánům, rodinu toleruje, ale po odjezdu cikány opět vidět nechce.
Monika – schází jí rodina
Jarda – zestárl o sto let, je unavený, chybí mu klid a žena. Nechybí slzy.
Celá Olachova rodina připraví na poslední večer rozloučení s Martinou. Nechybí plné stoly pohoštění a taneční vystoupení souboru, ve kterém tančí Veronika.

Desátý den – loučení

Monika dostává kytičku od náhradního manžela i od švagra – vděčného strávníka. Malý Vašík na oplátku má dáreček na památku od Moniky a honem domů.
V Chodově je loučení ve velkém stylu. Krabice ukrývá sklenice na víno, nechybí hrneček s krtečkem pro syna a Marek má ještě jednu krabici, jejíž obsah nám zůstal utajený. Čím si to Martina zasloužila, pokud si to vůbec zasloužila? Jarda si myslí, že Martina pobytem v jejich rodině změnila svůj názor na cikány. Nejsou jen ti špatní, ale i hodní a inteligentní. Martina opovržlivě převrátí oči nad představou jejich inteligence, prý na základě večerní zkušenosti. Jarda jen zaraženě zírá, to asi nečekal. Přivítání je hlavně u Olachových bouřlivé, Hlava rodiny opět slzí. Vašek má hlavní starost, zda jeho drahé polovičce v nové rodině neubližovali.
[singlepic id=4030 w=420]

Mezi 8 očima

Martina vyčítá chaos, který v rodině vládl. Má dál výhrady k cikánům, jejich rodinu bere na milost. Jarda ji obviní z rasismu a lenosti. Styděla se za ně, nebavila se na zábavě. Doma nic pořádně nedělala, fungovala dopoledne a pak se válela, teda odpočívala v posteli. Při každé výtce brečela. Monika neměla žádný problém. Vašík se naučil chodit na nočník, pleny nepotřebuje ani venku, ani na noc. Václav ocenil její kuchařské umění. Vyčte Martině špínu, kterou má doma. Nahoře huj, dole fuj. Vašek ženu brání, opět nám předvede lekci etikety, žádá, aby jeho ženu oslovovala jménem. Došlo i na křidýlka a špinavou peřinu. Monika to včas ukončila: „Oni mají svoji lásku, my zase tu svoji, nechme toho.“

Ani po návratu domů si Martina neodpustí kousavé narážky na styl života romské rodiny. Monika se přesvědčila, že je to opravdu, jak tvrdí syn fiflena. Holt někdo je špína, někdo ne. Nesmí chybět bouřlivé přivítání celou početnou rodinou. Jarda ví, že už ženu nikam nepustí.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 151
3
okkvp
Reagovat

Ještě je varianta 7 denní zkušební verze řežimu předplatného bezplatně, ovšem pak už nikdy nelze zopakovat.

4
Kami
Reagovat

Protoze nemam televizi, rozhodla jsem se pro mesic placeneho VOYO a uvidime. Shledla jsem Manzelky (driv jsem nad nimi ohrnovala nos a pak, po nejakem shlednuti to beru jako docela zajimavou socialni sondu.. a take zabavu 8-)
Tahle vymena je lahudka, pozor spoiler: Manzel od Martiny mi nekoho pripomina, mozna uz v nejake RS byl a manzel cikan a dokupy vsechny deti nehnou ani prstem.

5
Katy
Reagovat

4- mně se zdá, že ten manžel od Martiny hrál v nějakém díle Ordinace..nevíte někdo? taky se mi zdá hodně povědomý…

6
Katy
Reagovat

aha, tak už vím..Prostřeno to bylo :)

7
gabisollis
Reagovat

jj tak to fakt je supeeeerrr!co vymyslela nova!videt to v Tv nemam sanci.nahrat tez ne a platit vojo jim nebudu!!takze at si to strci mila nova nekam a ja se spokojim z rekapem od Ajdy.Diky ajdo!:-)

8
cathy
Reagovat

Manžel z neromské rodiny byl v Prostřeno! a dokonce ten týden vyhrál.

9
cathy
Reagovat

Musím dodat,že již jsem také zhlédla na Voyo a manželka z neromské rodiny ač nad cikány ohrnovala nos by mezi ně vzhledem krásně zapadla…a nejen vzhledem.

10
Mikesh
Reagovat

Tak podle článku v Plesku má snad Martina jen jedno dítě! Leda by tam bylo ještě jedno z jiného manželství, ale v bulvaru o tom jediné slovo.
A cikánovi se nelíbí náhradní manželka? Copak cikáni jsou někdy s něčím spokojení?

11
Mikesh
Reagovat

7 – přesně, už z principu ne! Jsem zvědav, jak dlouho to televizím vydrží, protože podle mého jim to lidé budou bojkotovat.

12
gabisollis
Reagovat

mikesi v to doufam.a to jsem je jeste pred dvema tydny chvalila,ze jsou lepsi nez iprima!no tak at se jdou vycpat,zas tak uchvatnej porad to neni a radsi zkouknu zamenu na markyze.tam to ma aspon stavu.

13
cathy
Reagovat

Mikeši budeš koukat , protože vyjímečně bude ten cigán mít proč být nas…

14
Ajda
Reagovat

Mikeshi,
Martina má jedno dítě doma a jedno nějaké už odrostlé, tak to se tam asi ani nevyskytne.

Rekap bude během víkendu, ještě mám rest u JTCJ a dnes celý den mimo, večer nemůžu, nestíhám.

15
AAna
Reagovat

8: A já jsem pořád přemýšlela, kde jsem ho viděla :))

16
koc
Reagovat

ma oboci skoro jako mim :O

17
Lendul
Reagovat

hm, nastoupila tam s pekelnými předsudky…

18
koc
Reagovat

Martina je s dovolenim pi*a :( zmalovana jak carskej dustojnik :(

19
Lendul
Reagovat

18 – i tak se to dá napsat :-D

Reagovat

Lendul (17) kdo nemá předsudky vůči cikánům? Už od dětství jsou v nás pěstovany.

21
Lendul
Reagovat

20 – to je pravda… ale při troše intelgience by nevypouštěla jeden za druhým naprosto neuváženě, protože pořád existuje šance, že se splete… i vzhledem k tomu, v jaké je prostředí – neřeknu, kdyby to byl vybydlený byt v Chánově, ale tohle je naprostá sídlištní klasika a kdyby neviděla fotky, tak ji to ani nenapadlo… sama si to podle mě dost ztížila

22
Mikesh
Reagovat

Ten chlapeček je docela milej, ale na dva a půl roku ňákej zanedbanej. A že nechodí na v tomhle věku na nočník, tak to je síla. Také na můj vkus málo mluví.
Patnáctiletá holka se neumí nabalit na výlet? Resp., nevyzná se v uložení věcí ve skříni?

23
Lendul
Reagovat

22 Mikesh – a je to jasný – rodiče jsou líní po chlapečkových pokusech poklidit, tak za něj všechno radši udělají, plínu mu dají, aby neuklízeli nočník, najíst ho nenechají, aby nemuseli často prát… no a pak se má chlapeček nějak učit samostatnosti….

24
pimpa
Reagovat

Ta Martina je zatím dost hrozná! Fakt nevím, co čekala. Na druhou stranu mi ta cikánská rodina přijde taky pěkně zpovykaná. Táta mluvit pořádně neumí, ale deset řetězů na krku a jíst jídlo z předešlého dne je pod jejich úroveň…
Monika mi zatím přijde celkem v pohodě.

25
koc
Reagovat

24 – mam kamose kterej neji ani jidlo od obeda .. kazde jidlo musi byt cerstve .. ohrate nesni ..

26
pimpa
Reagovat

25 No, tak je asi v baliku… :-)

27
Jidush
Reagovat

Martina je strašná fňukna. Může být ráda, že jsou slušní a byt je v pohodě. U Moniky je škoda, že zbytečně zvyšuje hlas, kdyby to uměla vysvětlit v klidu, byla by skoro dokonalá:-)

28
Maxx
Reagovat

Ne že bych se chtěl nějak zastávat rómů, ale ta gadžovská rodina je tak unylá, líná, nudná, sucharská a divná, že bych se asi u nich cítil hůř než u těch cigen.

29
Maxx
Reagovat

26 – to není otázka peněz, navaříš si tolik, kolik zrovna sníš a finančně tě to vyjde úplně stejně. je to spíš otázka času, že musíš zas a znova vyvářet.

30
pimpa
Reagovat

Ty kecy vůči té druhé rase jsou oboustranně trapné. Jeden je rád, že mu gádžovka slouží, ona se zase diví, že „černá hlava“ maká… Monika mi fakt přijde nejlepší z nich všech.

31
pimpa
Reagovat

29 Tak to je fakt. Zase na druhou stranu, takovej gulášek, svíčková, nebo zelňačka jsou nejlepší až druhej den! :-)

32
Judita
Reagovat

Martina by do romské rodiny svojí vizáží přesně zapadla, a svým hulvátským vyjadřováním jakbysmet.
Příjemně mě překvapily všechny děti. Venda naprosto pohodový klučík, to samé ty romské děti. Přišly mi slušně vychované. Takže děti u mě vyhrály a rodiče… hmm… to jsou všechno paka… Jak ti chlapi, tak ty ženské… Romská maminka je asi nejvíc sympatická, byť se mi nelíbí, jak obě ženy v 2. domácnosti hledají každé smítko, aby tu druhou maminu pomluvily.
22 – Znám ze svého okolí také děti, které musely hodit kakat do plenky, protože přirozenější pro malé děti je kakat vestoje než v podřepu. Ne každé dítě jede „podle knížek“ a ve třech letech mu „svěrač“.-) nefunguje tak jak má. Co se týče jeho slovního projevu, tak na 2,5 roku mluví až až, i hezky vyslovuje. Ovšem Mikesh má pravdu, že to bude zřejmě pohodlností rodičů, kterým se nechce uklízet. Přitom polévku jedl naprosto ukázkově a už bylo v tatínkových očích vidět strach, že by nudlička mohla spadnout na zem. Náhradní mamina hezky říkala: „K čemu máte náhradní oblečení a pračku?“ Běžím to dokoukat.

33
Judita
Reagovat

30 – Přesně tak. Pomlouvat někoho jen pro toho, že je černej, to je síla. To samé ten Olah s tou „gádžovkou“, kterou vyhnal umývat auto :-)))

34
Mikesh
Reagovat

23 – no jo, ale utírat prcku od hovínek dá přece jen víc práce, než uklidit nočník. Proste na to dlabou, jsou to lenoši (myslím tím ty bílé).

Ty jó, oprava šuplete hustá. Jako neodklidit předtím nádobí, hihihi, to by mě asi manželka nenechala přežít!
A ten druhej s tím žehlením je také hvězda, kriste pane, on se klidně přizná, že žehličku nedržel nikdy v ruce! Hned měl dostat facku!

35
Marek
Reagovat

Dneska mi to stejně přišla nuda

36
pimpa
Reagovat

No, můj manžel tedy také nežehlí. Na druhou stranu po mně nechce, abych betonovala nebo svářela. Myslím, že některé práce by měly dělat ženské, a naopak. Samozřejmě, pokud je žena nemocná, tak chlap to nejnutnější vyžehlí. Ale když je žena zdravá a může, tak nevidím důvod, proč by měl žehlit chlap.

37
Jidush
Reagovat

36 – Chlapa, co nežehlí, chápu. Ale ženskou, která odmítne prát prádlo z bůhví jakýho důvodu, fakt ne.

38
pimpa
Reagovat

37 Viď? Dělala, jak kdyby to měla prát na valše!

39
Motýlek
Reagovat

nazdárek, Pimpo souhlas s tím žehlením, já v žehlení žádný neřešitelný problém nevidím…, ale taky bych vyžadovala to prkno, žehlit na stole je o hodně horší… Jinak byli cigoši dneska o dost lepší… Martina tlustá, líná, nesympatická, hloupá.., vůbec jsem nepochopila proč brečela když utřela přední sklo u auta… fakt nevím… Já bych se u těch cigošů cítila dobře, byli suproví…
jo – ahoj Koci :-*

40
EVA
Reagovat

tento díl-síla!rasismus z obou stran,Martina hrůza,a kdybych nevěděla,že je g….,řadím ji mezi „černé hlavy“.
zmalovaná,mluvící jako hulvát,líná,nadřazená.
tentokrát byli cikáni ok,i když je opravdu,ale opravdu nemusím

41
bajaja
Reagovat

moc se mi líbila cigánská rodina. A ta bílá slepice , to obočí děs a hrůza. dítě z prvého manželství je s tátou v Norsku. To by asi u cigánů neprošlo. jednoznačně vyhrávají u mne cigosi.

42
koc
Reagovat

hojky babocko :-*

43
okkvp
Reagovat

tyjo, jsem plná dojmů, tak se napřed vypíšu a pak teprv dočtu … Boleslavská nádhera byla víc cigánka/romka než ta opravdová. Blbost jí nadnáší, naparuje se a obočí maluje podle skleničky

44
Jana
Reagovat

Asi to u mě vyhrála Monika, i když mohla být trochu míň hubatá. Ale jinak pohodářka.

45
okkvp
Reagovat

Tak jsme se kromě jiného též dozvěděli, že manžel z Boleslavi neumí vůbec vařit, byť byl v Prostřeno! a jak tu zaznělo dokonce vyhrál. Vařením se nádhera asi taky moc nezabývala – pečení křídélek každé dva dny – no nádhera, a to vaření do foroty chápu spíš jako lenost než cokoliv jiného. Ten kydlanec, co tam nechala vypadal naprosto strašidelně.
Nána se styděla, že ji někdo uvidí něco dělat a ještě spolu s cikánem, potupa nejvyšší …
Kolikrát tam zaznělo – to nevim, to tedy nebudu dělat a to vše s podtitulem já hvězda, just to neudělám, ono se mi ani nechce? Nejmíň pětkrát.
Rodina Moniky byla pro mě prima, líbilo se mi, že mají i v rodinném životě uplatňují smysl pro humor. Nemám pocit, že by z jejich strany byly nějaké zásadnější předsudky vůči bílým.
Boleslavský manžel byl naštvanej, že mu Monika říká dělej – a co praktikovala ta jeho – totéž a ještě v horší formě, protože z toho jejího dělej, ta sranda nebyla cítit ani při sebevětší vůli.
Samozřejmě beru, že je to setřihané podle potřeby a záměru, nicméně televizní podoba rodinky z Boleslavi vyšla jako navoněná špína a ubohost.
uf, to jsem se nějak rozvášnila ;-)

46
Mikesh
Reagovat

36 – mě to např. baví. Na druhé straně třeba neumím spustit pračku, to je čistě věc choti. Hlavně nic takového neřešíme, prostě tak nějak oba děláme věci, které se zrovna namanou a jak se to během doby vytříbilo.

39 – celkem souhlas, cigoši mi přišli o něco lepší. Ovšem klasická macho rodina a mladá tak nějak neviditelná, aspoň co se práce týče. Jinak, přišel jsem ve svém životě do styku i s lepšími cik. rodinami, než byla tato. Ono to v těch 90. letech s nimi ještě, aspoň u nás, šlo.

47
okkvp
Reagovat

46 – ono to s nimi jde pořád, pořád jsou rodiny, které tisíce těch bílých strčí po všech stránkách do rukávu. Ti taky nejvíc trpí tím, že je tu tolik nepřehlédnutelných nepřizpůsobivých, vychcánkovských a nebo mafiozních, podle kterých pak většinová populace hází všechny do jednoho pytle. Blbě na ně koukají „bílí“ a ještě blběji na ně koukají jejich národnostní soukmenovci.

48
Mikesh
Reagovat

47 – já jsem to vnímal tak, že oni problém neměli. Protože když je slušný normální cikán, tak je to tak poznat, že se k nim většina lidí chová slušně (až na takové ty vymaštěnce, co se obvykle hlásí ke skínům nebo prostě jen k nějaké ideologii). Narazil jsem i na cikány, o kterých jsem si myslel, že jsou Taloši. Na jiných zas bylo vidět, že to jsou dělňoši, prostě makačenkové. Ono se to nakonec vždy projeví nejen např. v oblečení, ale už ve výzoru tváře. Tahleta televizní rodinka jistě nemá s okolím problémy.

49
pimpa
Reagovat

46 Tak v tomto nejsi žádná vyjímka, většina chlapů zvládá ovládat složité hi-fi soustavy, nebo opravit leccos v motorech, ale pračka pro ně bývá neřešitelný problém. :-)

47 Ve škole jsme měli předmět Problematika menšin a bylo nám vysvětleno, že cikáni se dělí na tzv. degeše (honorace) a nedegeše (ten zbytek). Něco jako kasty v Indii. Degeška si nesmí vzít nedegeše, protože by zneuctila rod. Rodina je pro ně vším, čítá třeba 300 lidí. A protože je u nich povinnost starat se o celou rodinu, taky se tolik vyhýbají vzdělání, protože to znamená dobrou práci a tím pádem povinnost živit celou tu široširou rodinu, která se pak sjede třeba z východního Slovenska a očekává, že se o ně vzdělanec postará. Je to začarovaný kruh a sám přednášející byl velmi skeptický k programům vzdělávání Romů. Sám si vzal Romku a nikdo ho z rasismu obviňovat nemůže.

50
Libor Bouček
Reagovat

Všem, co se líbila ta romská rodina, tak se tam proboha nastěhujte! Většina z vás by tam nevydržela ani 5 minut!

51
Mikesh
Reagovat

Myslíte proto, že oni jsou jinak cítit? Nu, pokud vím, tak na druhé straně MY smrdíme jim. Oni prostě vylučují jiný ozón. A pak prý nejsou rozdíly mezi rasami – samo že jsou.
Bydlel jsem kdysi s Araby, a kdyby se pořád nepajcovali svými voňavkami, asi bych s nimi taky moc nevydržel. Ostatně, ty jejich voňavky byly tenkrát taky dost síla. Vím, že jsem si v Rusku koupil jakýsi hnus, protože jsem zapomněl vodu po holení a tak jsem jej v nezbytnosti tam používal, a když jsem jej doma chtěl vyhodit, tak oni si jej vzali, protože jim velice voněl.

52
jsi krátkozraký
Reagovat

29: Ale čas jsou peníze.

53
mila
Reagovat

skoda,ze za bile zde nebyla nejaka normalni ceska rodina, ta Martina, to byl des a stydela jsem se za ni!! Takhle to bohuzel vyznelo ve prospech romske rodiny, tedy ve prospech romske manzelky. Asi to to tak melo vyznit, zda se mi

54
eržika
Reagovat

Byl to moc pěkný pořad, ta romská paní byla sympatická, myslím-kdyby měla šanci pracovat, tak by byla více doceněna než doma dokola, její děti asi skoro nic nedělají a matka je hold metr. Nejen pán z Prostřeno-ale ten rom je mi taky povědomý i ta matka metr

55
pepe
Reagovat

Cigoš má plus že makal,škoda jen že jich není vic,ale byl to rypakhnusnej ,kterej je spojenej asi s tou posranou unii co neví že omačka je druhej den nejlepší a martina to zvladla skvěle

56
eržika
Reagovat

přišlo mi to sehraný, Martina dle mne bude slušná mírnější a říkala občas něco blbýho dle osnovy pořadu. taky si myslím,že by ji na pobyt v romském paneláku v Chodově musili upozornit. Romové byli mentálně dost protivní, všichni krom maminky rodiny, ten chlap sice dělal, ale byl arogantní.Já osobně nevěřím, že by se takto před kamerou chovali, kdybyjim to neurčoval scénář.

57
Katy
Reagovat

tak jsem teda hledala v archívu Prostřeno a dost dlouho a opravdu jsem toho maníka nikde nenašla…opravdu to bylo v Prostřeno..a kdy? by mě docela zajímalo, co vařil :)

59
KK
Reagovat

Pobavily mě dvě věci – jednak babička lezoucí do bytu a kontrolující úklid (pokud to bylo v rámci pořadu, tak budiž, ale jestli je to takhle normální, to bych asi neunesla:o)) a druhak při „mezi osmi očima“, když se ta romská paní ptala ty zmalovaný nádhery, proč nepere malýmu peřinu a ona, že to neprala právě kvůli těm špinavejm rohům..?? :-D rozumněla jsem dobře?:-D

60
okkvp
Reagovat

59 – Ona snad pravila tu větu ve smyslu, že to pere bez souvislosti s těmi ocucanými rohy – tedy, že ji špinavé rohy nějak extra neštvou natolik, aby to kvůli nim extra prala. Ale to při dobré vůli, jinak to opravdu znělo jak píšeš :-)

61
KK
Reagovat

60 – aha, no mě by teda štvaly asi dost..:o)

62
heja
Reagovat

tak sama sem češka ale ta zmalovaná nádhera udělala ostudu všem má sice byt po rekonstrukci,ale je to ŠPINDÍRA ,KTERÁ NEUMÍ VŮBEC NIC a divím se ,že jí romská rodina vůbec snesla já bych jí vyhodila hned !!!!!

63
Kadel
Reagovat

Díval jsem se a byla to děsná nuda. Okatě sehrané scénky, kdy cikán nadává, že mu jeho manželka vaří jinak a nepolévá knedlíky. Scénka s kuřecími křídly… Trapárna. Je tu vidět snaha o vyvolání emocí a zvratů. Nuda, šeď. vždycky mě zajímala motivace lidí takhle onanovat v TV. Jsou to peníze?

64
Duška
Reagovat

No, já jsem se na tento pořad koukla po delší době. Ač „cikány“ opravdu nemusím, tak cikánská rodina zvítězila na celé čáře. Zařízení bytu nekomentuji, protože svou mentalitu prostě vymýtit nemůžou, ale děti byly v pohodě a pořádek taky nebyl špatný – Martina to sice komentovala, že domácnost nemá řád, ale když ona se jen válí a kouří, tak si doma ani nepořádek udělat nemůže. Malý od Martiny byl zanedbané dítě a Romka jí ho naučila za 10 dní chodit na nočník, což měl být naučený už minimálně rok. Prostě Martina (její obočí byla fakt katastrofa!!) měla doma vše zařízené tak, aby nemusela nic dělat, malý nesměl nic ušpinit. No když vařila ten guláš, všechno bylo zadělané až hrůza. Zato smekám před Monikou, opravdu věděla přesně, jak na práci s dětmi i v domácnosti. Až na pana manžela, kterému vyrobili protézu zřejmě chvíli před natáčením, a proto se nenaučil pořádně mluvit, zvítězila v pohodě rodina Moniky. Martina je katastrofa sama o sobě… a její drahý ji „slovně“ zachraňoval zbytečně, byl trapný taktéž… asi se rádi zviditelňují.. ale bez takových by zase nefungovaly pořady tohoto typu…

65
sasanka2008
Reagovat

no já osobně bych radši byla u té romské rodiny, než tam kam jsem se dostala já..

66
veva
Reagovat

Tak tento díl mě dost zaujal a romská maminka z něj opravdu vyšla jako pohodářka. I Martina taky asi nedělala vše špatně, bylo to spíš takto sestříhané. Tak například nebylo vidět, že by aspoň jednou uklidila, ale asi jo, jinak by těch komentářů ze strany manžela bylo víc. A manžel Martiny říkal, že po návratu mámy snad malý bude v noci spát, takže zřejmě tam taky nějaký problém byl. Chtěla bych vidět reakce v obou rodinách po odvysílání :-)

Jinak mi až ráno došlo, co mi na romské rodině trošku vadilo. A to, že sice vychvalovali Moniku, jak se od rána do večera stará o rodinu a všichni jsou takhle naučení a šťastní. Na druhou stranu však je nezaměstnaná a určiotě pobírá dávky. Přitom ale rozhodně práci nehledá a stará se o rodinu. Což je hezké a líbilo se mi to. Ale myslím, že existzuje něco jako nahlásit se jako žena v domácnosti, pak má nějak nižší daně nebo tak, ale nedostává podporu. Nebo osoba pečující o dítě, ale nevím, do kolika to bylo let jeho věku. Je to trochu zneužití systému, ale ten to bohužel umožňuje.

Jinak se mi u nich líbilo, byli fajn. Na místě Martiny bych se asi snažila dozvědět něco o jejich tradicích, zda umí romsky, znají nějaké příběhy, umí dělat tradiční jídla. Škoda, že toho nevyužila. Ale to by byla zas jiná pohádka :-)

67
Judita
Reagovat

55 – Romové mají doma takovou hierarchii, že děti poslouchají a ctí rodiče do té doby než umřou. Tozn. že je poslouchají, i když již mají své vlastní rodiny. Platí to tak u pravých cikánských rodin, které se drží svých tradic. Tozn. že když ta stará babička přišla, tak všichni sklopili uši a brali ji jako „šéfa“. Nota bene měla pravdu, že není vyprané prádlo. To jsem vůbec nepochopila, proč ta „gádžovka“ nebyla schopna vyprat. Když už se tedy práda štítila (tak jak trapně avizovala), tak prostě naženu malého Marka, ať mi s praním pomůže a v rámci toho ho poprosím, ať do pračky vloží světlé prádlo. No jo no, ale Martina na Marka byla nepříjemná, i když se jí snažil pomáhat s naskládáním komínků do skříně. Utrhla se na něj tak, že bych jí už nepomohla s ničím.
55 – Možná, že se štítila prát peřinku malého synka kvůli těm špinavejm rohům. Už ji vidím, jak na ni štítivě sahá a říká: „Fuj, tak tohle teda prát nebudu!“ :-)
Jinak bylo vidět, že mezi těmi Romy je mnohem větší citové pouto, než u Martiny doma. Marek se na mámu vrhnul, div ji nezavalil, táta se předtím v jednom záběru, kdy kamera sledovala výměnu názorů mezi Martinou a babičkou, taky s Markem hezky mazlil. Malej Venda si nějak ani nevšiml, že tam máma chybí.

68
Verča
Reagovat

Nova je nemožná… Kde najdu pak ten rekap od Ajdy? ;)

69
okkvp
Reagovat

68 -tady – článek poskočí vpřed hierarchií – bude mít jiné datum. Také se dá najít tak, že klikneš vpravo nahoře na logo výměny manželek – otevře se ti zdejší vlastní stránka výměn. Zkusíme Ajdu poprosit, aby pak do nadpisu dopsala označení – rekap.

70
Ajda
Reagovat

Rekap začínám po třetím dokoukání psát. Budu mít nucené pauzy, tak snad do večera to dám dohromady.

68 – Pro nově příchozí – hned jak bude hotový, bude rekap volně navazovat na upravený úvod.

Souhlas, až tam bude, přidám do hl.nadpisu + rekap :-) Pokud si technika zase nezastávkuje a nebude mimořádně opět samostatně, což nemám ráda, protože přetrhne probíhající diskusi.

71
Alena
Reagovat

Tak vám tedy řeknu,ta manželská dvojice z Ml.Boleslavi-síla.Paní si myslela,že je něco víc a neuměla v domácnosti nic a extra pořádek také neměla.Nedivím se,že by jí v nové,romské rodině nechtěli ani za nic.Nedokázala svého vlastního syna naučit základním hyg.návykům,a to z pouhé lenosti.A házet již předem romy do jednoho pytle je nesmysl.Tato romská rodina měla 3 děti,nejstarší chodil na gympl,mladší dcera do tančního kroužku a nejmladší určitě také chodil pravidelně do školy.Nechci se romské rodiny zastávat,ale paní z Ml.Boleslavi nemůže romské paní čuchnout ani k pokakanému zadečku.

72
Kristýna
Reagovat

Ahoj, nevíte někdo kde se dá shlédnout znovu tento díl mimo placené novy???Jinak nevím,co je jiného na špinavém prádle u romů a u té hrůzy s tragickým obočím…snad je normální, že špinavé prádlo smrdí a když ta máma má tolik práce, tak je jasný, že vyprat nestihla…jinak z psychologie vím, že romové mají jen čas přítomný a minulý, proto neohřívají jídlo, oni s zítřek nepočítají, romština tento výraz nezná, rodina je pro ně svatost, a režim nemají protože berou výchovu tak, že spát jde až když chce, jíst taky atd…tahle rodina má typické romské znaky,ale v některých věcech se liší…protože vydělávat má žena,ale starat se o děti taky, miuž jen udržuje dobré vztahy v rodině a nepracuje, tenhle tatka jo…pak ta škola ta je taky dost zarážející, vzhledem k budoucímu času a hodinám. co se týče prcka,tak sice nejde vše podle knih, ale v tomhle věku nic moc jeho slovní zásoba a ten nočník…myslím si, že ta běloška je líná a hned už od začátku vyvolávala problémy a když někam jdu tak zatnu zuby a ukážu sem víc, tudíž dělám co umím…takže uklíd, vaření, praní…tak si měla vzít rukavice a mít navrh…

73
Judita
Reagovat

Poraďte prosím, kde zdarma shlédnout 1. díl Výměny manželek. Chci ho pustit manžílkovi, aby viděl, že jsou i horší ženský :-) a že může být rád, že ho nebiju :-)

74
KK
Reagovat

73 – zkus uložto, třeba ho tam někdo nasdílel ke stažení..

76
Judita
Reagovat

74 – Děkuji za dobrý tip. Už to stahuju :-)

77
simona
Reagovat

Monika byla špína to beze sporu ,romové byli skvely ne jen že pracoval,ale to čisto sahněte si do svědomí…vy bílí.

78
simona
Reagovat

tady je jasně vidšt že nemužeš soudit každého o kom nic nevíš Monika špína ,prase líny zmalovany její chlap trouba .Aty romsky darky si vzala proč pak?rasistka já jí znít už s ní nepromluvím debilní pí*a co si myslela ,že je něco extra ditě zanedbaný nemluvící,nesamostatný a bože ty pleny…socialku na ně ,ta špinava deka o bože to snad není pravda,machrovala špína

79
okkvp
Reagovat

S tím chybějícím řádem, jak Martina B pořád opakovala jsem to taky moc nechápala – co tím myslela. Je přece spousta i bílých rodin, kde je většina domácnosti na ženě. Není to sice vždy úplně fér, ale pokud si to tak žena sama zvolí a zvládá, tak je to její věc.

80
Lenouš
Reagovat

prosím, kde najdu video ze včerejší výměny kromě voyo?

81
Denny
Reagovat

Osobně nemám k romům vřelý vztah,ale v tomto díle byla rodina romů nesrovantelně lepší,nějaké ty záporné drobnosti se by se našli,ale ruku na srdce kdo je dokonalý.Monika je doma a plně se věnuje rodině a domácnosti.Martina je líná fiflena nic jí nebylo vhod,všechno haněla,nic nechtěla dělat,nejčastěji zaznělo,že bude odpočívat a to teda dělat nebudu- no hnus.A ten její manžílek,mě od pohledu nesympatický,jedině malý Venda je zlatíčko.Takže tady jsou jasní vítězové Olahovi.

82
KK
Reagovat

simona – no pokud někoho hodnotíš jako super, že pracuje, už je někde chyba.. to je snad normální – pracovat – že se to u romů bere jako zázrak, to už je dost smutný samo o sobě..

Jinak – nepřišlo mi to až tak napjatý, dle toho jak všude avizovali, jakej to bude masakr, to nakonec byla vcelku nuda

83
Mikesh
Reagovat

82 – je to tak, česká telka tyhle věci tak nehrotí, jako bratia, kteří se naopak vyžívají v extrémech. Mně se pořad líbil, byla to spíš taková pohodička, ukázka, jak to plus mínus chodí v českých rodinách. Tato romská rodina se v podstatě dá srovnat s rodinou bílých, až na jejich patriarchální specifika (pravda, nevím, jak to chodí v ostatních romských rodinách, třeba to u nich chodí stejně, přece jen ne všichni Romové bydlí v osadách).
Jinak k tomu machrování otce Roma, že nejedí den staré jídlo .. hm, to věřím, že dělá ramena, když veškeré takové věci dělá manželka, protože je to její povinností a současně tím i prokazuje povinnou úctu k muži. Dělá, jak jsou na tom lépe, jak jsou lepší, ve skutečnosti je to oslava patriarchálního barbarství, kdy žena doma otročí. Kdyby musel vařit on nebo se aspoň musel podílet na vaření místo baronského posazení se za stůl s podtextem „a teď mě hezky nakrm, ženo, přišel pán domu“, tak by asi rychle změnil názor.

84
okkvp
Reagovat

Mikesh – asi mám doma barbara a sama jsem taky barbar neboť já osobně ohřívaná jídla konzumuji s nějakou chutí jen velmi výjimečně. Jediné co mi další den chutná (a rozležení považuji za výrazné plus) je guláš, bramboračka, gulášovka, hrachovka a kapustnica. Smetanové omáčky taky můžu, ale chuťové plus už nepociťuji a vadí mi to, že houstnou – tzn je při ohřívání musím říznout.
Můj muž nesnáší knedlíky hutně polité omáčkou, protože mu pak připadají rozblemcané (taky proto se u nás upřednostňují knedlíky tužší konzistence a ne takové ty nafouklé nic jako kupované)

85
Mikesh
Reagovat

72 – Kristýna: jiný pojem času, to se netýká jen Romů, ale východních národů (resp, přírodních národů) obecně. Nakonec, kdo z vás byl v Rusku, ví, jako pojem času chápou oni. Historikové dokonce tvrdí, že pokrok v západní Evropě se konal mj. právě v důsledku pochopení času jako takového, v němž probíhají děje, které mají nějaké důsledky. Jako lidi vždycky věděli, že si mají dělat třeba zásoby na zimu, ale to jen tam, kde nějaká zima byla. Takže v Africe se zásoby prostě nekonaly. Mentalita a uvažování šlo jiným směrem, čas v něm nehrál žádnou roli, a je to dodnes zakódované. Proto např. dát kočovným Romům byt s ústředním topením byl nesmysl, protože ti v topení viděli akorát železo, vhodné k okamžitému zpeněžení ve sběrně. To, že bude jednou zima a topení budou potřebovat, bylo zcela mimo jejich chápání … však „gadžové dali jednou, dají i podruhé, né?“. Naprosto nechápou, že by udělali něco špatně.

86
KK
Reagovat

83 Mikesh – no taky mi hlavně ten údajnej každodenní úklid v romský rodině přišel dost přitaženej za vlasy – jak tam pak otec se synem uklízeli, tak tolik prachu, co tam bylo, se dle mě za těch pár dní neusadí (a i kdyby, pochybuju, že paní domácí každej den vyndavá pičičmundy z prosklený skříně a otírá je.. haha)

To machrování o jídle mi přišlo jak pokyn od produkce, ale tak je možný, že je takovej maňas.. ačkoliv, co by paní nevařila každej den, když je v domácnosti, to zas není takovej problém..

87
terka
Reagovat

tak nova at jde s voyo do haje…nemalo jsem se ted pobavila…na uloz.to je prvni i druhy dil,tak snad se tam dostane i tenhle,protoze me to oboci hrozne zajima….:)treagicky…jak ze vsech za vsechno zdimou penize…jeste ke vsemu tolik…:Dvtipny…jako cnn nebo co..:D

88
Ajda
Reagovat

Minule tady mužská posádka opěvovala Simonu, mně se dnes nejvíc líbil Vendouš.

Jinak obě rodiny nic extra. U obou bylo vidět, že to s úklidem není tak horké. Ale co do manuálu napsat? Závěr – cikán se doma nepřetrhne, děcka už vůbec ne a Martina by kluka nejradši krmila a posílala s plínkou i do první třídy, hlavně ať nemusí udělat nic navíc.

89
Ajda
Reagovat

87 terka,
na Nově jde přehrát upoutávka a tam je obočí vidět :-)

90
Mikesh
Reagovat

84 – písmenková, už to beru jako folklor, že musíš mít proti mě vždycky nějaké remcy. Nemluvím přece o tom, jak to má doma ten či onen, ale o principu nastavení, zda dobrovolný či nedobrovolný. Většinou je domácnost nastavena tak, že se všechno sní ještě v den uvaření (zejména u rodiny s dětmi), někde se navaří na dýl, např. časových důvodů. To je každého věc. Já ovšem mluvím o tom, jestli se na nastavení oba dohodli, nebo je to z musu, jinak by pán tvorstva spustil řev. Když byly ženy v domácnosti, bylo to jiné, než když dnes chodí do práce. Asi by se jim moc nelíbilo. kdyby přišly uřícené z práce a doma by se jim posadil za stůl pán tvorstva s tím „a teď chci dostat najíst“ – jak to ukázkově předvedl náš romský otec. A případně měl ještě nějaký žgryndy stran čerstvosti stravy. Samo, že dva dny staré brambory jsou hnus, ale třeba roštěnky? Byť máš pravdu v tom, že třeba omajdy časem houstnout a nastavovat je není pravé ořechové. Ale dělat z toho nějakej kánon?
Prostě to není o dva dny starém jídle, ale o tom, zda je je povinnost ženy klohnit každý den čerstvou stravu. To ať dělá ženská, co je doma.

91
Vendouš
Reagovat

Ajda:Díky :)))

92
okkvp
Reagovat

90 – O principu nastavení v té rodině ale víme celkom prd – podle jedné dvou replik můžeme jen usuzovat, že je to u nich takto zvykem, kdežto u druhé rodiny je to nastaveno zřejmě jinak. Z čí hlavy a jak to které nastavení v rodinách nastalo víme úplně kulový, dovozovat, že rom -paša, despota, kdežto druhý tatík chápavý emancipovaný mužíček myslící na blaho ženušky – tak jak jsi to pojal ty, to bych si tedy na základě viděného posuzovat netroufla.
O tom co je a co není povinnost ženy při vaření či vedení domácnosti jsem já vůbec řeč nevedla. Jen jsem namítla, že jsou tisíce rodin, kde se z nějakých důvodů tradiční způsob rozdělení rolí i principů stále dodržuje a vyhovuje jim to. Bez ohledu na národnost, věk, sociální postavení. A dovolila jsem si přidat vlastní příklad názoru na vaření do zásoby a polévání knedlíků omáčkou (a hlavně důvodů) – platící plně jak v době, kdy jsem byla v práci 10-12 hodin denně 6 dnů v týdnu, tak teď, kdy jsem už několikátý rok pracující a o nemocné staroušky pečující osoba v domácnosti.

93
Ajda
Reagovat

Když to vemu podle hlav, tak uvařit pro pět lidí to se dá v pohodě na jeden den. Ale když je někdo sám, nebo dvojice, to se občas to jídlo těžko trefí na jeden den, nebo se ani nevyplatí špinit hrnec jednou porcí.

94
Vendouš
Reagovat

Ajdo máš pravdu taky jsem vařil ale to tam nedali to asi nebylo podstatné????

95
Ajda
Reagovat

Vendoušku, ty jsi jedině vařil bobky do nočníku :D

96
Vendouš
Reagovat

A to jsem si myslel že jsi normální ????

97
Ajda
Reagovat

96 – hele Vendouši, já tady mluvím o tom malém prckovi. No a ten seděl na hrnci a tvořil :D

98
okkvp
Reagovat

Ajda – rekap fajn :-)

93 – to máš jistě pravdu, pro dva to ale imho jde podobně snadno (množství si člověk nacvičí), pro jednoho je to fakt už složité, hlavně ale díky tomu, že pro sebe se člověku vyvařovat nechce a postupem doby leniví ještě víc.

99
kanárek
Reagovat

Ajdo, moc se s ním nebaf, ať nejsi za pedofila …na dva a půlroku dobře píše, co?-)

100
kanárek
Reagovat

Ajda
Taky díky za podrobný rekap….viděla jsem jen začátek :-)

101
Ajda
Reagovat

99 zpěváčku,
oni mu už byly tři, plínky zvládl, vrhnul se na psaní. No a protože inkoust dělá bordel, šoupli ho rovnou ke komplu :D

102
Vendouš
Reagovat

Ajdo jednou za deset dní když teda přesně ale jinak omluva :)))

103
Ajda
Reagovat

Vendouš senior :D

104
kanárek
Reagovat

101
Tak tak,dnes jsou děti počítačově zběhlé….mají atrofované svalstvo nohou, bledou pleť, prstíčky téměř bez papilárních linií a otlačený gluteální sval :-)

105
kanárek
Reagovat

A copak dobrého Vendouš starší tedy uvařil?

106
Vendouš
Reagovat

No moje manželka na 1O dní si přála čínu asi se povedla chválila to moc ale asi to taky nebylo aktuální??????

107
okkvp
Reagovat

106 – ne aktuální, ale pro „rejžini“ potřebné

108
Vendouš
Reagovat

No to máš pravdu ale byl to jeden z ukolu???okkvp

109
okkvp
Reagovat

108 – imho po zkušenosti v Prostřeno by člověku mělo býti dost všechno jasno, jak to celé probíhá a co z toho na závěr leze na obrazovku – režijní záměr je režijní záměr v jakékoliv RS

110
Vendouš
Reagovat

No musím řict že v prostřeno to bylo tak jako se to natočilo asi jsme ten tyden měli štěstí!!!!!

111
okkvp
Reagovat

110 – koukám, že na vícenásobné vykřičníky a otazníky máte rodinnou úchylku ;-)
To jste měli mimořádné štěstí, kterému snad ani nevěřím

112
Mikesh
Reagovat

92 – ba ne, písmenková, tyhle dvě rodiny jsem vůbec nebral v potaz. Původně jsem se sice chtěl rozepsat na téma „Martinina strašná rozkydlá omáčka“ ale pak jsem to vypustil, nezapadalo by to do diskuze.
Jasně, že klasické rozdělení rolí pořád převažuje, chlapi vařit neumí a ženy zase rády doma kralují, jak jsou ostatně vedeny. Přesto si myslím, že i při této klasice to už doma funguje hodně jinak a o tom jsem psal. Sice asi pořád existují gaučáci, pak tu máme chlapy, co se vrací domů hodně pozdě, takže kmitá hlavně žena, ale patriarchové jsou snad už dlouho passé. A klasické puťky kuchyňky snad také, jede to už v jiných kolejích. Takže proto si myslím, že i to stravování je dnes už někde jinde – ostatně, máme polotovary, Vitanu a různé jiné vymoženosti, ukuchtěno je za půl hodiny a dost věcí zvládne i muž.
Romové jsou tradicionalisté, tam taťka paša prostě funguje. Co se týče toho Botea, jeho roli jsem nějak nevnímal, snad kromě remcání, tomu vyhovuje, co má (v tom se zase neliší od většiny mužských). Přesto, že Martina asi není nějaký zázrak. V každém případě Martinu přes vaření zjevně nebuzeruje, což taťka paša asi jo.
Co se týká politých knedlíků, to jsem nikdy neřešil, asi nemusel. Proto jsem byl z toho tak trochu mimo. Tak nějak si ale dovedu představit, že bych se pozastavil nad knedlíky, utopené ve vodové omáčce, to bych asi také vrčel nad rozblemcaností. Takže asi záleží, jaká je ta omáčka, neměla by být ani vodová, ani by v ní neměla stát lžíce.
Mně přišlo to bazírování v romské rodině na čerstvě uvařené krmi dost ujeté, protože mám za to, že dnes to funguje jinak. Má choť občas navařila kotel, pak to rozlila do krabic a uložila do mrazáku a podle potřeby dala do oběhu. Pravda, nebylo to už ono, ale když to snědli i mí zmlsaní kluci, tak to asi k jídlu bylo. Taťka Rom se nejspíš potřeboval ukázat, jaký je doma macho.
Jinak, celkem přesně to trefila Ajda v 93.

113
Vendouš
Reagovat

Není pořed jako pořad bohužel :))))))))))))

114
Vendouš
Reagovat

Mikestr : No ale v normálu je to na opak on poslouchá jako hodinky a ne jenom manželku ale to je ta televize no :))))))

115
okkvp
Reagovat

114 – díky ;-)

116
Mikesh
Reagovat

pro okkvp: tak jsem si přečetl rekap a teprve po něm pochopil, o čem jsi mluvila, mně tam celá spousta věcí naprosto unikla. Třeba právě ty knedlíky, utopené v omáčce. Jakož i spousta dalších věcí – třeba smysl té akce s umýváním auta. A fakt je ten, že Martina to zřejmě nepřeháněla ani se starostí o kluka, ani s vařením. Otázkou je, jestli doma skutečně vaří pravidelně na několik dní, nebo to byla jen umělotina štábu. Normální přece je, že když někam přijedu jako náhradní matka, tak asi vařím každý den. Leda by skutečně byla z domu zvyklá jinak, v takovém případě je to poněkud nezvyklé.
Na druhé straně, ten taťka (Štefan, Ajda píše Jarda) si na ní honil triko, ošklíbal se nad jídlem, zatímco malý se jednoduše cpal. Když vezmu v úvahu, co nám zřejmě neukázali, tak se nedivím, že tam furt pofňukávala a rebelčila.
Úloha druhého chotě mi zůstala i tak utajena, s tou žehličkou mě umrtvil, ale jinak jo, oproti Štefanovi to je tolerantní .. atd., jak jsi napsala v 92.

117
Mikesh
Reagovat

Na IDnesu je k tomu zajímavý článek, viz: http://pipek.blog.idnes.cz/c/254932/Romska-rodina-versus-Gadzovska-rodina-to-byla-ale.html
a k tomu neméně zajímavá diskuze, doporučuji si přečíst.

Ajdi, díky za rekap, musím říci, že mi tam mnoho věcí uniklo, takže díky tomu jsem si jím mnoho věcí ujasnil. A marná sláva, ty kulturní rozdíly tam byly markantní, byť Monika z toho přece jen vyšla lépe. Na jedné straně dovedla srovnat rodinu (i tu druhou), na druhé straně jejich pojetí pořádku (zde krapet omluvitelné malostí bytu) je přece jen jiné.

118
Praži
Reagovat

To je ale rasistický. Jak můžeš vědět, že pán chtěl ukázat celýmu sídlišti jak Gadžovka myje auto? (Notabene, když vzhledově má do Gadžovky daleko). Kousek od nás žijí romové a ti takhle (nahlas) umývají auto běžně. Jak můžeš dávat do rekapu něco, co tam není? Nebo to je jak to vidíš ty? Nemá to být pravdivé? Nerozumím.

119
okkvp
Reagovat

116 – několik podobně toleratních znám – když se miluje, tak se po náležité masáži, že „celý den se ani nezastavím, já jsem taaak unavenááá“, toleruje snadno lecos. I horšího.

120
angela
Reagovat

118 – tak to je potom rasistický sám pan Štefan, protože to řekl přímo on, že mu gadžovka myje auto a že se mu to líbí:-) autor článku ho jen citoval, resp. použil jeho slova/vyjádření… takže to rozhodně není výmysl autora, jak tady naznačuješ… opravdu to tam zaznělo přímo z úst romského manžela:-)

121
Ajda
Reagovat

V upoutávce na Nově a v tv programu jasně psali – manžel Štefan. Jsem myslela, že jsem ho fakt přejmenovala já, ale nedalo mi to, znovu jsem si to pustila a on je opravdu JARDA! Tak to jdu vrátit zpátky :-))

118,
podívej se pořádně, jasně to tam po umytí škodolibě říká, stejně jako ona mluví o divadle pro sousedy. A ty můžeš Martinu osočovat, že není bílá, ale víc Romka?

122
gabisollis
Reagovat

porad jsem diky zlepsovani vztahu novy s divaky nevidela,ale rekap je moc hezky a podrobne popsan!:-)kazdopadne se na A-ha da zvetsit fotka a musim rict,ze to oboci je vazne naprosto neco prisernyho!:-Dma ta zenska doma zrcadlo??

123
KK
Reagovat

121 Ajda – nepanikař, ono to bylo vidět i v tom manuálu, manžel Štefan, ale říkáme mu Jarda (nebo naopak) – nechápu proč, ale je to tak:o))

124
Ajda
Reagovat

123 KK,
v těch jménech to byl fakt guláš. Ve čtvrtek všude Štefan, pak Jarda, byl to vůbec její manžel :D

125
Mnam
Reagovat

Copak tenhle díl :), ale příští to bude super mazec :D.
Jinak super knedlík :)

126
cathy
Reagovat

Jj – využila jsem týdenní voyo zdarma (platit jim šmejdům nebudu) a musím říct,že příští výměna je MASO!

127
simona
Reagovat

na jakych koliv diskuzich se píše cigani nepracuji tet vydíte že ano ,prace,doma čisto,navařeno uklizeno ,ale vam se zase neco nelíbí ,hrozny národ fakt.

128
simona
Reagovat

to se máte čím chlubit fuj stary žradlo z mrazaku FUUUJ.to nemuzete normalne vařit každy den?vy šetříte asi na vsem fuj

129
Ajda
Reagovat

simono,
uklidni se a hlavně si to po sobě občas přečti, nějak se v tom ztrácím.

130
simonka
Reagovat

Prostě Martina (její obočí byla fakt katastrofa a měla se přihlasit NAHÁ JSI KRÁSNÁ je pořad Televize Prima

131
Katka
Reagovat

jde se na to podivat jinde nez na tom zasranym voyo??

132
Jey
Reagovat

ulozto. a je tam i dil, ktery bude v TV v tento patek. FAKT HRUZA. banda filcek z liberce. tomu rikam totalni spina.

133
KK
Reagovat

hehe, zde přispívající Simona asi patří do jisté skupiny našich spoluobčanů :o)) že se tak rozčiluje :o))

134
Anonymní
Reagovat

Jey a kdepak je ten nový díl?

135
kareliaslims@seznam.cz
Reagovat

132 už stahuji , díky :-)

136
Ren.
Reagovat

Paní z Výměny neušla pozornosti Protivné blondýny:

http://www.protivna-blondyna.cz/2012/04/nejstrasnejsi-ceske-oboci.html

137
Jey
Reagovat

nový díl: http://ulozto.cz/hledej/?q=vymena+manzelek – je to ten 4. díl a je v popisku „dříve než v tv“, tak byste to měl(a) najít.

138
Ajda
Reagovat

Do odvysílání nového dílu v tv, prosím, zdržte se podrobnějších komentářů. Díky :-)

139
Jey
Reagovat

Ajda: klidně ten odkaz smažte, pokud je to proti pravidlům, nebo to není vhodné sem dávat. Děkuji

140
Ajda
Reagovat

Jey,
odkaz je v pohodě, jen prosím nespoilerovat v diskusi do odvysílání v tv.

141
gabisollis
Reagovat

Ren.-:-DDDDD tak to je narez!jak si ten odkaz nasla?

142
Ren.
Reagovat

141 Gabi, já mám protivnou blondýnu uloženou v záložkách, čtu její blog pravidelně :-)

143
Dodo
Reagovat

Ja mislim ze to byla dobra podivana a na obou stranach byly chyby. Jak ve vychove tak v rasizmu nemeli byste resit radsi tuhle skurvenou republiku. Bude nam ouvej Dik skurvena Evropska unie.

144
Zacco
Reagovat

nevíte někdo, prý se říká že to není spontánní že to mají dané kdo se jak bude chovat a jednají podle scénáře.. je to pravda??? někdy to je tak zbytečně vyhrocený ale nezdá se mi že to je sehrané.. ?!?

145
Ajda
Reagovat

144,
hlavně je to dobře sestříhané. Jsou to hodiny materiálu, určitě tam jsou zásahy režisérky a některé situace uměle vyvolané. Ale amatéři by takové divadlo jen tak nezahráli.

146
Pedro
Reagovat

Tyhle díly mě nudí u nás i jinde ve světě. Pořád stejnej scénář – postaví proti sobě menšinu a white trash a o „zábavu“ je postaráno. Ne, tohle ve mě emoce nevzbudí, rád se u realityshow pobavím, ale tohle je prvoplánovost.

147
Jey
Reagovat

v příštím díle, tj zítra uvidíte „real white trash“. tohle byl jen slaboučký odvar.

148
Jana.S
Reagovat

jo, doporučuji se zítra dívat, to jsou zase exempláře..člověk jen zírá s otevřenou pusou a nechápe, proč TOHLE leze dobrovolně do televize.. :-(

149
ivka
Reagovat

Zlatý cikáni,
já mít tu možnost zrovna do týhle rodiny bych se ráda podívala.
Nic neřeší,baví se ,tancujou,chlastají-bože jak já bych si to tam užívala.
Škoda,že si to ta zmalovaná neuvědomila,mohla mít super tejden.

150
Jarooiš
Reagovat

Martina to je arogantní hulvátka VŠECH DOB, do prostřena kvůli prachům a pak ještě znova do výměny manželek, njj pro prachy se dělá ledacos, ale chudák její dítě, co si s ní ještě vytrpí.

151
denisenka
Reagovat

fuuj kdyby me dali nekam mezi cikany tak okamzite odjizdim fuuj a to jejich odporny pradlo na to bych nesahla

Přidat komentář