Panáček v reality show

Britain’s Got Talent 2012, první divadelní casting (rekap)

27. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
O víkendu začala na britských ostrovech šestá řada talentové soutěže Britain’s Got Talent. Třpytivá a extravagantní show přináší opět mnohé. Blázny, stařešiny a také dobré zpěváky. Pojďme se na podívat.

Šestá řada je ještě více bombastičtější, třpytivější, velkolepější a monstróznější než kterékoli řady před nimi. Divadelní díl začal ve velkém stylu. Otevírací dvou minutovka stála mnoho peněz a úsilí, ale v přímém souboji proti The Voice se musí televize vytasit s něčím originálním.




Zahajovací dvouminutovka

Ti, kteří ohromili:

Sam Kelly

19letý mladík přišel s kytarou ohromit publikum a svou rodinu. Ohromil a hlavně utišil celé divadlo skladbou Make You Feel My Love. Sam je zajímavý zpěvák, ale uvidíme jestli jeho pěvecká kariéra nebudeme mít v soutěži jepičí život. Jako jednorázové vystoupení to zafungovalo, otázka jestli se protáhne do semifinále. Jedno se mu musí nechat. Totálně utišil všechny.

The Sugar Dandies

Psychiatr a divadelní manažer vyrazili dech úplně všem, když oznámili, že to jsou gayoé, kteří se potkali na gay festivalu, žijí spolu 16 let a 5 let jsou oddaní. Předvedli nám hodně zvláštní taneční číslo, které by bylo vhodné spíše pro muže a ženu, ale proti gustu… Porotci je poslali dál. U jejich vystoupení vydatně hláškovali Ant s Decem. Ti dva jsou řízci.

Only Boys Aloud

133 členné chlapecké pěvecké těleso dorazilo na casting z Walesu. A jejich vystoupení mělo vzdát hold tradičnímu waleskému zpěvu. Těleso je také unikátním tím, že sdružuje chlape z problémové oblasti, aby se nějakým způsobem zabavili a nedělali ve společnosti neplechu. A při jejich vystoupení mnoho diváků plakalo a mnoho jih bylo dojatých. Britové mají tak silné nacionální cítění a velkou národní pospolitost a hrdost, že tohle muselo vzít za srdce nejednoho Brita a obzvlášť obyvatele Walesu. Tuto atmosféru nemůžeme nikdy vykouzlit v našem Československém talentu. Silné vystoupení postoupilo samozřejmě dál a do semifinále by mohla skupina postoupit. Při vhodném výběru písní by se divákům mohli zavděčit. Ale brzo soudit. Čeká nás ještě dlouhá cesta.

Dennis Egel

Nikdo nevěděl, co máme čekat od zahaleného muže. Prozradil na pódiu, že je Němec a sklidil za to pořádný pískot. Začal zpívat a k tomu postupně odhaloval vše, co měl ukryto pod kápí. Jeho zlatý oděv ozářil všechny. Extravagantní vystoupení nezůstalo bez odezvy a postoupil. Za jistých okolností by se mohl prodrat jako exot semifinále.

Jonathan a Charlotte

To nejlepší na konec. Produkce nám schovala do závěru obrovské překvapení. 17letý mladík s nadváhou a jeho 16letá kamarádka přišli do show zazpívat. Ale to nikdo netušil. Z obličejů porotců a diváků se dal poznat opovržlivý pohled, co za šílenost předvedou. A pěvecké duo vyrazilo všem dech. Když spustili své operní duo všem spadla brada o pět centimetrů níže. Charlotte sice Jonathanovi pěvecky sekundovala a zdaleka nebyl tak dobrá jako její kolega. Jonathan předvedl překrásný hlas. Měl jsem husí kůži. Skvělé vystoupení. Domnívám se, že by se mohl dostavit susanboyle efekt. Na You tube duo sbírá nadšené ohlasy a čísla shlédnutí narůstají raketovým tempem.

Ti, kteří ztroskotali:

Anthony Barnett-Jose

67letý důchodce si v plné římské zbroji přišel na pódium střihnout postavu z filmu Gladiátor. Anthony je určitě sympatický chlapík, ale jeho vystoupení trvající pouhých 34 vteřin bylo strašné. A když mu Simon říkal, co si o vystoupení myslí tak ho důchodce samovolně doplnil, že to byla sračka. Anthony nepostoupil.

Bradley a Barbara

Pohled na oba kamarády naznačoval, že to bude něco žalostného. A byla to pravda. Barbara za doprovodu dramatické hudby přednášela svou poezii a Bradley za ní vytvářel cosi jako tanec. Další hrůza večera.

Merťasovo shrnutí 1. castingového dílu Britain’s Got Talent 2012

Británie má talent je zpátky v plné zbroji. Show si nastavila dobrou a přehlednou šablonu. Pokud má Británie ohledně talentů stále o nabídnout, úspěch by show neměl minout. Porota. David skvěle hláškuje, Simon tradičně na jedničku, Amanda je zatím upozaděná a Alesha se zatím zdá být dobrou porotkyní. Díl tradičně jel v dobrém tempu a není důvod se netěšit na další díl. Talent si také připsal vítězství ve sledovanosti. The Voice s 9 miliony diváků předčil o celé tři miliony. Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet dál.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Lucas
Reagovat

Jen škoda, že Carmen Electra tam vlastně neřekla skoro nic :D

2
Merťas
Reagovat

Ta tam byla jen jako ozdoba. :)

3
Jackolo
Reagovat

Alternativní rekap: .gorilla.cz/article/11492-britnie-m-talent-6-1-dl-talent-je-zpt-v-pln-sle.html

Přidat komentář