Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska, 3. výběr naslepo: Postoupili rockeři i popíkáři

27. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=3571 w=420]

Hlas či The Voice momentálně drtí diváky v mnoha státech světa a nejinak tomu je v našich krajinách. Tento inovativní formát měl na programu třetí casting naslepo a DJ Vlado společně s Merťasem opět zasedají k televizi a hodnotí vyvržence Hlasu Československa. A našli jsme obří hlas, který nás bude vždy zvedat do vzpřímené polohy?




Adam Koubek

[singlepic id=3572 w=420]
Merťas: Vcelku sympatický a skromný mladík vyrazil do boje o slávu s písní Easy. Rytmus velmi easy a posléze i Pepa otočili své křesílko, ale se mnou to Adam tak easy mít nebude. Přišlo mi to nervózní, křečovité, obyčejné a celkově i jeho projev mě nezaujal. Uvidíme, třeba Adam překvapí. Šel do týmu k Rytmusovi.

DJ Vlado: Adam má celkem pěkný hlubší hlas, ale jeho zpěv mi přišel monotónní a nezajímavý. Vzdáleně mi připomínal superstarovského tragéda Lea Machalu, který měl podobně hluboký hlas, ale neuměl s ním pracovat. Velké šance Adamovi nedávám. Za svého kouče si vybral Rytmuse.

Katarína Demská

[singlepic id=3579 w=420]
Merťas: Zpívala pecku od Krále popu a Rytmus se tak výrazně pohyboval, že jsem se trochu bál o jeho křeslo. Katarína s přehledem song dala, nebylo to nic zvedajícího ze židle, ale Daru to zaujalo a neváhala po chvilce zmáčknout tlačítko. Ale celkově nevím. Katarína mi přijde typově nevýrazná a nezdá se mi, že by mohla na hudební scénu přinést něco nového.

DJ Vlado: Katčina barva hlasu je výrazně zastřená a nedomykavá, což však může být dvojsečná zbraň, jelikož to chvílemi znělo, jako kdyby Katka rozdělovala slova. Na druhou stranu však musím ocenit osobitost, s jakou tento gigahit od krále popu pojala. Jako jediná z koučů své křeslo otočila Dara, takže se Katka automaticky dostala do jejího týmu. Tam to však nebude mít lehké, jelikož ve stejné skupině proti ní bude stát Simona Hégerová, která je však o třídu lepší.

Michaela Husárová

[singlepic id=3583 w=420]
Merťas: Míša má krásný tvrďácký hlas a přesně hlasově typ zpěvačky pro mě. A trošku se divím, že se otočila pouze dvě křesílka, protože to je fantastický hlas, který má drajv. Zkrátka moc zajímavé a neokoukané. A Míša si vybrala tým Pepy Vojtka.

DJ Vlado: Míšu si pozorní diváci mohou pamatovat z první Česko Slovenské SuperStar, kde skončila v divadle.Vybrala si píseň Back To Black od vloni zesnulé Amy Winehouse a ukázalo se, že to byla trefa do černého, protože jí skvěle sedla a zazpívala výborně. Měl bych však stejnou výtku jako Rytmus, protože Míša zněla úplně identicky jako Amy. Pozor, aby nedopadla jako finalista loňské SuperStar Martin Kurc, kterému už nálepku „imitátor Bryana Adamse“ nikdo neodpáře. Doufám tedy, že Pepa Vojtek dokáže Míšu vést k tomu, aby zpívala za sebe.

Jiří Koběrský

[singlepic id=3578 w=420]
Merťas: Jirka si myslí, že je profík. Dokonce, jak nám v jinglu řekli, kdysi založil moravskou odpověď na populární Lunetik. K vystoupení si vybral provařenou hitovku z filmu Láska nebeská a reklamy na kávu. Jirka se s ní popral bravurně, i když si myslím, že mohl trochu víc přetlačit na pilu. Křeslo otočil pouze David, a tak je Jiří u něj v týmu.

DJ Vlado: Jirka je už vyloženě profláklá tvář. Na sklonku devadesátých let se „proslavil“ v ultraslizkém boybandu V.I.P. a před dvěma lety na sebe upozornil v show Robin Hood – Cesta ke slávě, kde na castingu vytočil tvůrce muzikálu svým sebestředným chováním. A neméně sebestředný a afektovaný byl i jeho včerejší výkon. Ovšem ukázalo se, že vrána k vráně sedá a Jirku si jako jediný z koučů vybral Michal David. Ti dva si určitě budou rozumět, já bych se však bez Jirky v této soutěži obešel.

Norbert Petický

[singlepic id=3584 w=420]
Merťas: Vystudovaný fotograf nás chtěl oslnit zpěvem. A stoprocentně oslnil. Diváky ve studiu zvedl ze sedaček a já měl, přiznám se, trochu husinu. Krásná barva hlasu, intonačně vyrovnané a rozhodně poslouchatelné vystoupení, ale opět se mi zdálo, že to bylo občas přibarvené vylepšovačem hlasu. Co je nad míru jasné, Norbertův hlas v soutěži bude vylepšovat Dara.

DJ Vlado: Další, kterého si můžeme pamatovat ze SuperStar. Norbert vloni vypadl v Top 60 po tragickém výkonu kvartetu Fresh Friends (který spolu s ním tvořili Marcel Dragúň, Alexandra Vokáliková a Petra Szamková). Stejně jako na loňském castingu si vybral megaprovařený cajdák Hero od Enrique Iglesiase a opět mi jeho hlas přišel bezbarvý a celkový výkon dost dietní. Za svého kouče si vybral Daru, jelikož však v jejím týmu začíná být celkem slušný přetlak, tak si myslím, že Norbert dopadne stejně jako vloni.

Lenka Libjaková

[singlepic id=3581 w=420]
Merťas: Lenka má vlastní kapelu, a tak si může v hudbě dělat vcelku co chce. V Hlasu se nám představila s písní Time After Time a roztřeseně nám ji odzpívala. Místy se to pěkně poslouchalo, místy by to chtělo vyladit. Bylo to pěkné, ale opět mě to ze sedačky nezvedlo.

DJ Vlado: Výkon jako na houpačce. Lenka tam měla pěkná místa, ale chvílemi opravdu dost neladila. Ani jí nedávám příliš velké šance na další postup. Jako jediný z koučů s ji vybral Rytmus.

Eva Bittoová

[singlepic id=3575 w=420]
Merťas: Od Evy jsem vůbec nevěděl, co bych mohl čekat. A byl jsem příjemně překvapený. Velký hlas má tato žena. Za těch x let, kterých zpívá tak se svým hlasem umí pěkně pracovat a ví, kdy má přitlačit na pilu a zaútočit na ucho posluchače. Výborné vystoupení. Prosadí se Eva v týmu Dary?

DJ Vlado: Tato dáma už není žádný začátečník. Je už bezpochyby hodně vyzpívaná a zároveň má silný a barevně velmi příjemný hlas. Hůř se bohužel sleduje její mimika, chvílemi působí, jakoby chtěla spolknout mikrofon. Když jsem si ji však pustil bez obrazu, tak byl dojem hned o třídu lepší. Eva si za kouče vybrala Daru.

Kateřina Petráňová

[singlepic id=3580 w=420]
Merťas: Katka v hlasu něco má, ale přišlo mi to místy hodně falešné. Možná s lepším výběrem písničky by to bylo lepší. Ale zpívání prožívala a dala do toho mnoho ze sebe. Doufám, že ne všechno, protože tohle bylo pro Merťase málo. V dalších kolech musí zazářit. Vybrala si Davida.

DJ Vlado: A do třetice ještě jedna účastnice SuperStar, tentokrát však pro změnu ze třetí české řady, kde jí Eduard Klezla řekl, že u zpěvu stojí jako „svatá Dalabych“. A Katka se zřejmě z jeho slov poučila, protože tentokrát se i decentně pohybovala. Katka má pěkný hlas, ale její zpěv mi přišel dost rozevlátý a místy jí to ujíždělo. Nakonec zvolila tým Michala Davida.

Dominika Šuľáková

[singlepic id=3574 w=420]
Merťas: Dítě bratislavské Petržalky si vzalo do spárů pecku zvanou Sober. A Dominika je člověk s mladickým ďáblem v těle. Výborně odzpívala a nebylo pochyb, že půjde dál. Sober mě snad nikdy neomrzí a to ani v podání Dominiky. Dál bude pokračovat s Darou.

DJ Vlado: Pro mě jednička ze včerejšího dílu. Jak Dara správně podotkla, Dominika je živel. Má výborný rockový, jde z ní obrovské množství energie a vyzařuje velké charisma. Navíc ženské rockerky jsou obvykle nedostatkové zboží, proto si myslím, že by Dominika neměla rozhodně chybět ve finále. Trochu mě ovšem překvapila volby Dary za kouče, k Pepovi byl se podle mě hodila víc.

Lucie Dobrovodská

[singlepic id=3582 w=420]
Merťas: A to je tak těžký hodnotit. Já se přiznám, já jsem stále okouzlený podáním Purple Rain z amerického X Factoru, kde tuhle nádheru skvěle odzpívala Stacy Francis. Lucka to nezazpívala špatně, mělo to své krásné poslechové místa, ale já už asi nikdy nebudu u Purple Rain objektivní pokud někdo nepřekoná Stacy.

DJ Vlado: Lucka má nádherný sytý alt, který se pohybuje někde mezi Arethou Franklin a Věrou Špinarovou. Navíc působí jako výrazná osobnost a muzikantka, což je pro soutěž bezesporu velké obohacení. Do týmu šla k Rytmusovi.

Barbora Švidraňová

[singlepic id=3573 w=420]
Merťas: Bára. Krásně vypadající slečna se v životě hlavně věnuje herectví. Dnes nás a kouče přišla přesvědčit, že umí zpívat. A zpívat určitě umí, ale mě to nezaujalo. Přišli mi to monotónní a bez náboje. Myslím, že Bára má na víc a ještě by nás mohla zvednout ze sedaček. Skončila v týmu Vojtka.

DJ Vlado: Bára má trochu podobný typ hlasu jako Michaela Husárová, která mi ale přišla celkově lepší. Určitě zazpívala velmi dobře, ale na mě to nijak zvlášť nezapůsobilo. A jelikož nakonec skočila v týmu Pepy Vojtka, tak se obávám, že vzhledem k silné konkurenci v této skupině na ní místo ve finále nezbude.

Jaromír Hnilica

[singlepic id=3577 w=420]
Merťas: Jaromíra nám NOVA cpala všude celý týden. Tzn. já jsem na něj byl osobně připravený, ale i tak mě to nadchlo. Jsem háklivý na cover verze od Adele, ale Jaromír skvěle song rozjel a dojel s ním do zdárného konce. Jeho hlas mi přijde takový jemný, hladký a zároveň je v něm cosi divokého. Moc krásné vystoupení. Jen jsem nepobral výběr David. Typoval jsem ho na Pepu. David Jaromíra vycvičí a určitě ho někam nasměruje.

DJ Vlado: Málokdy se stává, že by se mužský zpěvák vypořádal bravurně s původně ženskou písní. A Jaromírovi se to povedlo. Zazpíval skutečně výborně a ukázal, že je obrovský přirozený talent. Já mám trochu jen problém s tím, že mi ve výškách moc nesedí Jaromírova barva hlasu. Ale jinak to byl opravdu skvělý výkon a právoplatný zlatý hřeb večera. I pro mě bylo velkým překvapením, že si Jaromír nezvolil Pepu Vojtka, ale Michala Davida.

V Hlasu dále nepoustoupili

Veronika Vohnoutová

Robert Julius A.

Magdalena Wronková

Jan Rychta

Tomáš a Peter Szabó

Hana Hyánková

Martina Fabová

Kdo vás zaujal ve 3. výběru Hlasu tentokrát?



Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 232
1
Petr
Reagovat

Já myslím že už sme Hlas našli a je to Hnilica, všechny ostatní můžete rovnou poslat domů.

2
Nika
Reagovat

Bleeeeeeeeeee

3
Exner
Reagovat

Nevíte, jestli už jsou předtočeny díly souboje?

4
Zuzana
Reagovat

Soutěžící měli k dispozici předem seznam 100 písní, z nichž si museli vybrat, ovšem ne vždy jim byl přidělen jimi preferovaný song.

5
Monika
Reagovat

Co s tim Hnilickou vsichni mate?:-))) Jsem si to pustila jeste jednou a nemohu si pomoc „neco“ mi v tom jeho hlase vadi. Navic mam pocit, ze to je pouze jeden z mnoha rockeru, ktere je mozno bezne spatrit na rockovych festivalech.

6
yeey
Reagovat

3 uz asi jo, minimalne nektery (tymy Vojtek, Rytmus myslim urcite)… diky jednomu expertovi odsud uz i vim cast finalistu u Vojtka :-) no co se da delat :-)

7
yeey
Reagovat

Monika – tyjo mne taky prilis nezaujal… ani ze je rocker /coz pohrbil tim, ze vlezl k Davidovi/ … ale objektivne musim uznat, ze zpiva fantasticky, ale necim je mi dooost nesympatickej…

8
Inna
Reagovat

mě osobně nejvíc zaujala Dominika- a rozhodně neukázala všechno, co v ní dřímá )))

9
yeey
Reagovat

sorry za gramatiku :-)

10
yeey
Reagovat

8 taky si mysim, ze ma na vic, nez vcera predvedla… s tim, ze mela jit k Pepovi, to nevidim mozna tak dramaticky, v profilu na hlas.cz ma napsany idoly Christina Aguilera, Pink a Beyoncé…. kazdopadne Marketa Poulickova se mi v Sober libila 1000x vic

11
Jerry
Reagovat

Ten Hnilica fakt úžasnej, pouštím si to pořád dokola a mám pocit že ve chvíli kdy tento člověk předstoupil před porotu se začlo něco hodně zásadního odehrávat v historii všech našich pěveckých soutěží. Marně přemýšlím kdy mě naposledy někdo takhle zaujal a to jsem ty soutěže sledoval všechny. Od dob Langerové a Bendeho, možná ještě Rumla, je tohle snad první člověk. Po prvním výkonu je asi předčasné takhle zpěváka hodnotit, mám ještě v živé paměti jak byla většina loni (včetně mě) unesená ze Ševčíka poté jak bravurně vystřihl This Is The Last Time že ho hned pasovali na vítěze, ale pak už to s ním šlo jenom z kopce a nakonec skončil až pátý, ale tohle bude jiný případ. Tenhle člověk je vyrovnaná osobnost, má zdravou sebedůvěru a přitom si na nic nehraje, vzhledově na svůj věk poměrně atraktivní takže může zaujmout i daleko mladší ročníky a přitom oslovit široké škály posluchačů, ohlasy všude možně na internetu mluví za vše. Zkrátka asi půjde opravdu hodně vysoko, vždy když si to vystoupení pouštím tak mám pocit že ten člověk prostě v této soutěži nemůže skončit na jiném místě než na prvním, je to prostě šampion.

12
Belisana
Reagovat

1 to se u Sevcika rikalo taky, a dneska po nem pes nestekne :-)

13
Fialka09
Reagovat

Je fakt, že Hnilica byl senzační, pustila jsem si to několikrát za sebou a nepřestávala žasnout. Jenom si nemůžu pomoct,ale něco,nedovedu přesně vysvětlit co,mi na tom chlapovi vadí. Rozhodně se mi nezdá tak „skromnej“,jak se o něm psalo v minulé diskuzi. Na mě z něj vyzařovalo něco samolibého,nesympatického… nevím,jak to nazvat. Ale to nic nemění na faktu,že zpívá úžasně.
Jinak mě dneska vyloženě nadchla Míša, nádherný rockový hlas,a ta podoba s Amy mi naopak připadá super.
A nemůžu si pomoct, ohledně Dominiky – jakkoli tu Sober zpívala Poulice po technické stránce nesrovnatelně líp, mně se to v Dominičině provedení líbilo vlastně víc, připadalo mi to tak nějak lidštější.
Katku Petráňovou si pamatuju z kdysidávné SS, ani nevím,čím mi tenkrát utkvěla v paměti,ale vzpomínám si,že se mi moc líbila a štvalo mě,že nepostoupila. Včera se mi naopak nelíbila vůbec, tak nevím, jestli se mi za ty roky změnil vkus, nebo jí hlas :-)

14
Nika
Reagovat

12: Bel, ale třeba ještě zaštěká :-)

15
Mrhis
Reagovat

12: Ano, ale přece jen Ševčík je Ševčík a ten dojel na to že ani sám pořádně nevěděl co chce. Tenhle chlapík to ví určitě až moc dobře a bez ohledu na to, jak v téhle soutěži dopadne si myslím že má před sebou rozhodně velkou kariéru.

16
Nika
Reagovat

Já bych co se týče jakéhokoliv předvídání hvězdné kariéry u kohokoli za současné situace v našich „hudebních vodách“ a showbize obecně byla velice opatrná …:-(

17
Lucie
Reagovat

16: Asi tak nějak. Porota slibuje hvězdnou kariéru každému druhému, koho si berou do týmu, to bylo povyku kolem každé řady Superstar, Talentu apod… a kde je finalistům konec…hvězdná kariéra se jaksi u nikoho nedostavila. :-(

18
Mrhis
Reagovat

Ale zase třeba Bende se na naší scéně prosadit dokázal a tenhle mi přijde jako takový podobný typ. Neříkám že bude vyprodávat stadiony ( i když by se svým hlasem klidně mohl) ale hudbou se v budoucnu určitě uživí, pokud fakt bude chtít.

19
Mrhis
Reagovat

Že porota slibuje hvězdnou kariéru je vcelku jasné, je to jen součást jejich strategie aby nálákali soutěžícího do svého týmu, ale pak už ten úspěch závisí vždy jen na soutěžícím samotném.

20
Langic
Reagovat

6-Já to spoilerovani pretrpim,tak jestli by jsi mi ty postoupivší poslal na e-mail,díky

21
Langic
Reagovat

Jo a můj e-mail je langic3@seznam.cz

22
Belisana
Reagovat

14 treba jo :-)

23
Maxx
Reagovat

Taky mě nejvíc včera zaujala Šuláková. Super zpěv, image. Ten zedník na konci byl moc uřvanej.

24
Martina
Reagovat

Hnilica to vyhraje, takovouhle drtivou podporu asi nikdo jiný mít nebude a hádám že nový Šeps se letos už opravdu taky neobjeví. Ještě zbývají dva díly výběru naslepo, ale nemyslím si že by se tam objevil ještě někdo kdo dokáže většinu diváků takhle hromadně zaujmout. Hodně bude záležet na dalších výkonech, ale rozhodně má zatím k vítězství našlápnuto hodně dobře, zatím nejvíc ze všech.

25
irena
Reagovat

Zdravím hlavně ty co u toho včera žehlily, já dělala to samé :)
Soutěž samotná mě baví, porotce jakž takž přežívám (i když MD je mi čím dál protivnější a Vojtek kupodivu sympatičtější). Taky pořád čekám na někoho, kvůli komu budu každý díl nervózní aby nevypadl, ale to jsem si už asi u Ondry Rumla, Šmajdy a Ševčíka vyčerpala. A souhlasím s několika diskutujícími, že jediný u koho jsem se zaujetím zvedla hlavu byl ten kudrnatý klučina co nepostoupil – něco v jeho hlase mě přitahovalo.
Ještě doufám v Davida Weingartnera, ale jinak – no aspoň konečně ušetřím za sms :)

26
Viktorie
Reagovat

25 – Jojo, názor na MD a Vojtka podepisuju, i když mně Vojtek nikdy nějak zásadně nevadil, tak ten nárůst sympatií u mě asi není takovej skok.

27
Katy
Reagovat

no já taky pořád čekám na Davida Weingartnera..pořád mi ho nepouštějí..nevíte kdy tam bude? strašně jsem zvědavá, jaký kouče zaujme svým podle mě super hlasem..

28
Nofux
Reagovat

27 – Příště nebo přespříště se ho určitě dočkáš :-)

29
libena
Reagovat

25-třeba ten mladý kudrnáč (moc sympatický) projde v druhém kole? když loni v americe došly „hlasy“ a kouči neměli naplněnou kapacitu, konalo se druhé kolo a kouči si vybírali z původně nepostupujících a doplňovali tak svůj tým do požadovaného počtu.

30
yeey
Reagovat

29 tak sanci bych mu celkem pral, taky mi obcas prislo ze tam „neco“ je, ale jinak co predvedl, byl fakt des! :-)

jinak s tim doplnovanim…. mozna to bude muset delat hlavne Rytmus – moc lidi k nemu nechce a to se otaci mysim nejcasteji ze vsech – nebo se mi to jen zda? Nevede si Vlado statistiky nahodou? :-)

31
Nofux
Reagovat

30 – Celkem fajn přehled ja na wikipedii :) http://en.wikipedia.org/wiki/Hlas_Česko_Slovenska#The_Blind_Auditions

32
kanárek
Reagovat

OT- Teď zpívala Alžběta Kolečkářová v .To byl hit…..a naprosto skvěle…zraje jak víno a dala do toho víc než někteří zkušenější zpěváci.

33
yeey
Reagovat

31 dik moc… no dyt to rikam, ze se Rytmus musi furt hlasit, aby ho aspon nekdo chtel :-) vcerejsek tam neni, ale bylo to dooost stejny, naopak Vojtek se podle otacel doost malo… a Dara, ta dostane vsechno, na co zmackne skoro :D

35
RAINMAN
Reagovat

34: To se Bára Zemanová nemůže divit… když souloží naostro v rámci NaVostro Tour!

36
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Mě zaujala ta vychrtlá troska, Kateřina, jak někdo trefně poznamenal – provokativní hlas, to mě vábí. Pak ještě macatá zrzka, živel, velmi zajímavý projev, těším se na obě.

Škoda toho nervního chlapce s vlasy jako dobře nakopnutý drn, hlas mě zaujal. Sice výstup dost podělal, ale já bych ho dál pustila.

37
Fialka09
Reagovat

Jo,to je fakt, ten kluk s vlasama jak drn měl v hlasu něco ohromně příjemnýho. Škoda trémy, která mu to zkazila…
Na Davida W. se už taky strašně moc těším!:-)

38
angie
Reagovat

Máme hluché porotce.. Já myslela, že se hledá zajímavý originální hlas a ne tuctová křiklounka nebo slaďoušek metrouš. Pouze při zpěvu dvou lidí mi včera opravdu běhal mráz po zádech a ani jednoho porota nevybrala. Jeden z nich, rocker, si vybral song s velmi náročnou melodií a výborně zazpíval. Na pochopení takové písně by se ovšem vkus českého rock publika i poroty nemohl zakládat na chraptění „Zabereme hej hou..“ Ten druhý měl zase neskutečně krásnou barvu. Problém s intonací nastal až ke konci písně, kvůli trémě, která se dá odbourat.
Pak se má někdo udržet na žebříčku, když každá porota vybírá už od počátku všech těhle pěveckých soutěží stejné typy. A kdože to podle vás vyhraje? Hnilica? Nebyl špatný, ale takových podobných zpěváků neúspěšných rockových kapel znám..

39
Nika
Reagovat

32: Bětka v Hitech opravdu úžasná, dává do toho emoce, seděla jsem jak zařezaná a culila se jak jezule. Skvělá, fakt. Stejně tak Leona, obě holky byly vynikající.

37: Ten kudrnatý Honzík byl vůbec zajímavý. Milý a inteligentní kukuč, také dobře mluvil, příjemný projev, žádný blb. A hlasový potenciál jak hrom, rozhodně bych mu dala šanci jít dál. Třeba to vyjde v případě nenaplnění počtů v týmech. Držím mu palce.

40
Nika
Reagovat

Na Davida W. se také docela těším. Mně ale na těchhle profláklých jménech vadí jedna věc. Že už se podobných soutěží účastnili a že už jsou někde vidět i slyšet. Asi bych je vyloučila z účasti. Přijde mi to nefér. Ať NOVA uspořádá klání s názvem: „Nejlepší hlas pěvecké galerky muzikálů“ a bude vyřešeno. Pochybuji o tom, že hlasy, které jsou slyšet v muzikálech či jinde, lidi jako je David či Vojtek nepoznají. Ať si jsou otočeni třeba pětkrát. Blbost.

41
Michal V.
Reagovat

jojo ten kluk co nepostoupil (myslim ze Jan Rychta) v nem neco bylo… ale tak je mu 17 let a ty vejsky fakt zvrzal.

v hloubkach se mi taky moc nezdal jediny co se fakt libilo byla takova ta stredni poloha… tam to daval uzasne…

43
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Co se pana Hnilici týká, mě absolutně neoslovil. Afektovaný projev, nezajímavý. Celé to působilo uměle a strojeně. Takový rocker na baterky. Protáhla bych ho kanálem, aby získal drobátko toho pravého rockového pelu. Ale na druhořadou vesnickou tancovačku, po deseti pivech, dobrý.

44
Prochor
Reagovat

Doulasím s Jerrym, že podobný pocit, jako jsem měl u Hnilici jsem měl jen u Anety (když Aneta dala Still loving You). Takže velkej talent a klobouk dolů. Vždycky znova mně napadne proč proboha takovej chlápek už dávno nezpívá protože by už musel být na půl cesty ke slávě Karla Gotta.

45
Martina
Reagovat

43:Tak si běž šmatlat někam jinam, když se ti nelíbí :-D

46
Nika
Reagovat

42: Mě děsí už jen název: „Dělník z Třebíčska“, ve spojení s dalším slovem „okouzlil“ mi to pak přijde jako totální úlet :-))) Nerozumím. Hnilica teda rozhodně ne.

45: Martino, nezaváděj sem absolutistické praktiky typu: „když se ti nelíbí, vypadni“. Mohla by ses dočkat v brzké době téhož doporučení.

48
rafles
Reagovat

No, zazpíval to Hnilica dobře, to je fakt, ovšem já preferuji spíše barytony. Mně to připadalo trochu eunušské. Prostě na hlas Chodúra nebo Adamce nemá.

49
KLM
Reagovat

48: To myslíš vážně? Adamec jakkoliv je jeho zabarvení hlasu úplně jiné takže by se to vlastně ani nemělo srovnávat, nesahá Hnilicovi pěvecky ani po paty. A Chodúr zpívat umí, ale pro mě má vyloženě odporný hlas a Hnilica má daleko lepší výšky.

50
Mrhis
Reagovat

Hnilica je o několik tříd lepší zpěvák než Adamec, s Chodúrem ho vůbec nemá smysl srovnávat protože to by bylo jako srovnávat nebe a peklo, vodu a oheň….nesrovnatelné.

51
Monika
Reagovat

48 – Uhel pohledu. Ac jsem nikdy nepatrila k fanynkam Adamce i me „zaujal“ mnohem vice nez Hnilicka. Ten delnik, to slovo uz pomalu zlidovelo, mi prijde totalne obycejny, nezajimavy. Ani to rockerstvi mi u nej nesedi, neverim mu to. Rockera si perdstavuji uplne jinak…Pro me je to stale jeden z mnoha zpevaku mene znamych rockovych kapel, ktere si hledaji cestu na vysluni…Jsem na jeho cestu soutezi hodne zvedava…

52
zuzana
Reagovat

no tak mne sa ten posledný vobec, ale vobec nepáčil…miestami bol falošný jak…ako by povedal habera…divá sviňa

53
Stepan
Reagovat

mě zaujala ta holka s tím zajímavým hlasem, co zpívala Bad Day, sice to bylo trochu bez šťávy a pohody, co má tato píseň mít, ale ten hlas mi přišel zajímavý a jelikož je to o hlase, tak já bych ji dal ještě šanci. Byl jsem překvapený, že se nikdo neotočil.

54
Mrhis
Reagovat

52: Nesympatický ti být může, ale falešný tedy opravdu nebyl. Zpíval tam nejlíp ze všech ať se ti to líbí nebo ne.

55
Nika
Reagovat

Hnilica jednoduše zavýjal jak šakal pruhovaný:-)))))

56
Nika
Reagovat

50: vyzdvihovat Hnilicu nad Chodúra po pěvecké stránce, toť velmi k smíchu:-))))

57
K.
Reagovat

49+50 – po jednom songu dost odvážné tvrzení, kromě toho, nic ve zlém, neumíte číst. č. 48 netvrdí, že Adamec je lepší zpěvák, ale že Hnilica „na HLAS Chodúra nebo Adamce nemá“.

58
Mrhis
Reagovat

50:Já nikoho nevyzdvihuji, psal jsem že jsou nesrovnatelní. Pokud mám prozradit kdo je bližší mě osobně, tak je to jednoznačně Hnilica, protože mám raději takovéto zpěváky. Chodúr mě nikdy nezaujal vůbec ničím, jeho hlas se mi vůbec nelíbí a je to pro mě šíleně nudný a nezáživný patron, prostě takový starý mladý a hodně divný bez špetky jakéhokoliv šmrncu a charismatu, to už i ten Adamec je pro mě zajímavější zpěvák. Naproti Hnilica mě opravdu strhnul hned prvním výkonem plným energie. Přesto uznávám že Chodúr zpívat umí a po technické stránce je asi hodně dobrý, ale já bych na jeho koncert nikdy nešel. Na Hnilicův půjdu brzy.

59
mila
Reagovat

mne se Hnilica moc libil a jsem zvedava, jak se bude vyvijet dal. Neprirovnavala bych ho ani k Sevcikovi ani k nikomu jinemu. Je jiny nez ostatni, hlavne si myslim, ze presne vi, co chce a vi, jak to dosahnout (proto volba Davida). Jeho veticka – nechci byt delnikem stale – sice trosku zanikla v rozhovoru s Tinou, ale je mi jasne, ze to mysli vazne. Neni to typ rockera – to by sel k Vojtkovi – je to typ vyborneho zpevaka, ktery uz ma dost potloukani s kapelou (sice dobrou, ale neprilis znamou) a chce konecne zurocit to, co v nem je. Jen se trochu bojim, aby ho prave tohle nezradilo a neskoncil jako Chodur, ktery se svym uzasny hlasem vymeta dobre placene vecirky smetanky….

60
K.
Reagovat

jedna malá technická: možná už to tu někdo psal, nečtu všechno, ale zkomolili jste Barboře příjmení, jmenuje se Švidraňová

61
Piha
Reagovat

Asi jsem hluchá,ale mně se Hnilica či jak se jmenoval nelíbil ani omylem,asi proto,že fakt miluju Adele a její hlas.Nebudu tvrdit,že byl falešný jak divá sviňa,protože jsem slyšela asi jen půlku a od telky odešla.Spíš mě zaujaly čtyři postupující holky před ním.Z chlapů tentokrát ani jeden.

62
mila
Reagovat

Piha – taky mam rada Adele, ale kdyz porovnam jeji verzi Fire on the Rain : http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=eRwNm50BFjc&NR=1 a to, co predvedl Hnilica, tak musim konstatovat, ze Adelino podani jeji vlastni pisnicky vyznelo vedle Hnilicova podani velmi mdle…

64
K.
Reagovat

ad Hnilica – jedna věc: zpíval píseň po ženský v původní tónině; další věc: účastníci castingu, vybírali z omezeného seznamu, aspoň co jsem četla, takže ten song od Adele asi nebylo to, co by mu vysloveně sedlo. vzhledem k výše zmíněnému to dal setsakra dobře. úplně můj šálek to není, mám ráda jiné hlasy, ale prostě je dobrej. z těch, co tam byli má k celkovému vítězství našlápnuto nejvíc.

65
Piha
Reagovat

Já to nikomu neberu,ale asi jsem háklivá na to,když si někdo vezme věc od některého z mých oblíbenců.Až borec zazpívá něco jiného,ráda to přehodnotím.:-)))

67
Nika
Reagovat

Adele a mdlá? :-))) No, já bych se zatím ještě nepřela a nepředjímala, počkejme, jak se dělník předvede v dalších kolech, i když osobně na něj vůbec zvědavá nejsem. Je mi volný asi jako včerejší počasí:-)

68
mila
Reagovat

67 – souhlasim, uvidime, jak bude vystupovat dal, nechci ho prechvalit… Ale na tom, co jsem napsala o pojeti Set Fire in the Rain trvam. Proste Hnilica se do toho vic oprel a krasne to rozjel…U Adeliny verze mi teda husi kuze nenaskakovala..:-)

69
DJ Vlado
Reagovat

Káčko, 60: Díky za upozornění, už je to opraveno :-)

71
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Martino, Vy mě asi neznáte, ale jedno Vám o sobě prozradím, právě jste ve mně získala věrnou fanynku. Těším se, až sem opět zavítáte:-))) Váš styl diskutování je ohromující, tuším veliký potenciál:-))))

72
regi
Reagovat

:-))) Milá Otýlie, Vy jste právě získala fanynku ve mně… tak si to tady v poklidu čtu a najednou takový útok na bránici…

73
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Regi, tady se lze dočkat i útoků na svěrače, však uvidíte:-)))

74
Nika
Reagovat

Styl diskutování martiny je mi ale tak nějak nepříjemně povědomý , Otylko:-)))

75
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Niko, že by nějaký vracející se dobrý holub?:-))))

76
regi
Reagovat

Otýlie, já vím. Už jsem se tady dobře i „dobře“ bavila při poslední Superstar…

77
anja
Reagovat

63 lllll, jaaj to je dobrá kapelka, jakto, že je ještě neznám? :))

78
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

66, to je hodně dobré:-)))

79
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Také si dovolím přihodit odkaz.
http://youtu.be/2oEFkLZfHcM

UPOZORNĚNÍ: Kanárče, klidně mrkni, to není ten hnusák:-))))

80
regi
Reagovat

Dovolím si lehce změnit žánr. Podotýkám že Hnilica, tedy jeho zpěv, se mi líbil. Ale kdo mne (a mám dojem , že asi menšinově) zaujal, byla Lucie Dobrovodská. Kytara a zavánělo to lehce folkem… to mám moc ráda.

81
Nika
Reagovat

75: nevím, zda holub, ale jak to tak vypadá, zase bude
(_._) :-) Ještě že existují ty pěvecké soutěže:-))
A mooooc se těším na Lindu:-))) Kde je, holka? :-)

82
K.
Reagovat

80 Mně se Lucie taky líbila a folkařka asi bude, ale trochu mi u ní vadila angličtina, myslím, že až bude zpívat česky, bude mnohem lepší.

83
Nika
Reagovat

80: no jo, regi, Lucie nebyla špatná, ale obávám se že, že KO kritériem bude při hlasování její, řekněme, ne zcela typicky showbizový zjev.

84
K.
Reagovat

ještě k Lucii – na novác. stránkách mají soutěžící jakési medailonky a Lucie tam píše, že se účastnila Porty

85
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Regi, mně se Lucie na první poslech také docela líbila, ale po chvíli mě přestala bavit. Na můj vkus málo výrazné a takové, no, Porta. Ne špatné, jen nic pro mě.

Niko, jen doufám, že se objeví někdo, kolem nějž se utvoří silná skupina nadšených fanoušků:-))))

86
regi
Reagovat

84. No jasně… teď jsem se na to koukla. A vůbec mne nepřekvapilo, že má ráda moji oblíbenou (bohužel už nežijící) zpěvačku Zuzanu Navarovou. No a ten „nešoubyznysový“ vzhled… s tím se dá do jisté míry pracovat…

87
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Tahle ženská není žádná tragédie, když si ji vezmou do parády profíci, rozhodně nikoho neurazí.

88
Nofux
Reagovat

Set fire to the Rain od Adele uslyšíte ještě minimálně jednou v soubojích, můžete pak srovnávat :))

89
Nika
Reagovat

85: No, Otylko, a proč si myslíte, že na ten Hlas tak usilovně koukám? :-))))) Jen se zatím neobjevil nikdo, kvůli komuž by plály vášně :-))) Jsem poněkud diskutérsky neukojená:-)

90
regi
Reagovat

Otýlie, přesně tak. Jsem si vědoma toho, že se ale možná stejně daleko nedostane, je málo současná. Přesto, divila by ses, kolik lidí sleduje náš folk a příbuzné – menšinové – žánry. Patřím k nim taky, i když asi nejsem typický fanoušek. Mám toho ráda spoustu. Spíš bych asi dokázala říct, co určitě neposlouchám : dechovku, Evu a Vaška a takový ten specifický druh metalu, kdy si nejsem jistá, jestli zpěvák není v posledním tažení a ať dělám, co dělám, nemůžu v tom randálu a kvílení najít ani kousek melodie… Ale jinak se do mne vejde kdeco :-))

91
Nika
Reagovat

Nevím, jestli téhle ženské nějak výrazně pomůžou profíci. Je to typ do Porty, nikdy z ní neudělají nic jiného a když, bude to působit nepřirozeně. Mě Porty nikdy nebraly, folk taky ne, takže pro mě je toto nezajímavý typ, i když je pravda, že hlas je to příjemný, trochu tomu pouze chyběl odvaz. Dobře zazpívané, ano, bez intonačích problémů, hezky loženým hlasem. Ale na zadek jsem si nesedla.

92
regi
Reagovat

91 neříkám, že jsem si z ní sedla na zadek. Zaujala mne. Zatím na to přistání na zadku čekám. Ale to je tady, myslím, všeobecný jev. V poslední Superstar jsem to měla taky tak. A nakonec se mi líbilo dokonce 5 lidí, každý z jiného důvodu a měla jsem kliku, oni se mi seskládali na prvních pěti místech. Tak uvidíme…

93
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Regi, folk má u nás určitě velké množství fanoušků, jen je to takový ten „neblýskavý“ produkt, do televize se příliš nehodí. Mně osobně nijak nevadí, nemám s ním problém, ale nevyhledávám.

Niko, výrazně ne, vamp z ní nikdy nebude, ale vezměte třeba Anetu Langerovou, krasavice rozhodně není, přesto oslovila. Lucie je určitě z toho lepšího, co se soutěží zatím mihlo. Jedna kotlíkářka se tam snese, po další však netoužím.

94
Rena
Reagovat

Když dělník Jarda začal zpívat hned od začátku tak vysoko, jen jsem čekala, co přijde v refrénu. Je to skvělej zpěvák po technické stránce a navíc má neobyčejnou barvu hlasu. Je poznat, že je už starší. Ví, co chce. Je dost těžké porovnávat někoho, kdo 20 let zpívá, má vlastní kapelu, s jinými o polovinu mladšími, nezkušenými, ztrémovanými ještě dětmi. Má dar od boha – jak řekl i Rytmus… Ani s Adéle ho srovnávat nelze. Její hlas a provedení je nenapodobitelné… poznám ji kdykoliv. Je osobnost a to je jí teprv přes dvacet. Jardy verze byla dobrá, jiná, ale nebyla lepší, než od Adél…
Rozhodně jsem zvědavá, jak si dělník Jarda povede v soutěži dál… už se, na rozdíl od jiných, nemá moc v čem zlepšovat, maximálně může něco zkazit… Je dobře, že jsou tyto pěvecké soutěže, většina z nás by ho jinak nikdy zpívat neslyšela..

95
Nika
Reagovat

Otylko, Aneta přece jen byla jiný typ než Lucie, dalo se z ní něco vytvořit a byla hodně svá a jiná než ostatní. Já netvrdím, že se mi Lucie hlasově nelíbí, naopak, byla jednou z mála, jejíž hlas mě docela zaujal. Jen si troufám tvrdit, že až dojde na hlasování diváků, neuspěje. Můžu se mýlit, ale dávám jí tak 35% šanci. Jen odhad, i když zpívá velice dobře. Podle mě ji však postihne stejný osud jako každého takového ne zcela výrazného soutěžícího (osobnostně, pěvecky i vizuálně).

96
K.
Reagovat

89 taky to sleduješ hlavně kvůli diskusím? :-D

97
K.
Reagovat

90 regi, mám to hodně podobně, včetně těch vyloučených žánrů, ještě teda neposlouchám country, ne, že bych ho považovala za blbou hudbu, ale tomu typickému country zvuku jsem nějak nedokázala přijít na chuť

98
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

I já se připojuji k těm, kteří jsou ochotní něco sledovat jen proto, aby se pak o tom mohli s druhými hádat:-))))

99
irena
Reagovat

Taky pořád pevně doufám že bude o čem diskutovat. V mém případě to musí být chlap :), protože i když uznávám že některé opravdu dobré holky tam jsou, zaujatě o nich diskutovat nedokážu a hádat se už vůbec ne. Ale ještě stále jsem optimista..
Dělník Jarda (toto slovní spojení už ve mně vyvolává nevolnost)to určitě nebude – spadá pro mě do kategorie Adamec a Chodúr. Dobré hlasy, ale absolutní nedostatek jakéhokoli charizmatu a mužské přitažlivosti.

100
lllll
Reagovat

má docela dobrej hlas….i skladba vubec není špatná
http://www.youtube.com/watch?v=w1RYkl9Bi5M
zajímalo by mě jak by dal tenhle track…samozřejmě v jeho výškách http://www.youtube.com/watch?v=STEHcFhdiTo

101
Mila
Reagovat

Hlas sledujem, ale zaujímajú ma len spevácke výkony, komentáre porotcov sú mi celkom ukradnuté. Neviem, ale tých fakt dobrých tam bolo minimum (no ani pri jednom som si nepovedala že „wow“ – Hnilica – dobrý, Lucia – dobrá…). Alebo mám nastavenú latku príliš vysoko?? :-))

Aj tak, keď si človek vezme tie všetky súťaže čo od roku 2004 na Slovensku boli, a presadilo sa ich (teraz mám na mysli hudobnú scénu, nie muzikály) minimum. Vezmime si povedzme výsledky tohtoročnej ankety popularity – Slávika. Koľko ľudí zo súťaží bolo v prvej desiatke? Strieborný slávik bol Cmorík (SHS2). Viac ako 1000 bodov(!!) mali ešte 10.Jaroš (SHS1), 15.Šmajda (ČSS) a 16.Bezdeda (SHS1), z báb 10.Predná (SHS1) a 11.Koščová (SHS1). Cmoríkova bilancia je teda neuveriteľná – 4 zlatí a 2 strieborní slávici… pripomeňme aspoň jeden jeho výkon zo súťaže a porovnajme ho s Hlasom…:-)

http://www.youtube.com/watch?v=EUH-GQE8sKk

102
Anta
Reagovat

diskuzi k hlasu spíše čtu, když je čas, ale plně souhlasím s 59, 62-Mila.
V třetím díle mě právě nejvíce zaujal Hnilica a mám takový pocit, že je to díl od dílu, co se počtu dobrých hlasů týká, horší.
Na YT jsem si Adele raději znovu poslechla a musím říct, že u této písně mě více bavil Hnilica.
Nevím, jak bude zpívat jiné písně, ale v trojce určitě jeden z nejlepších.

103
Jarda
Reagovat

Adéle je momentálně v kurzu, ale jako zpěvačka nic mimořádného a její nejúspěšnější hit se mi více líbí např. v podání Haley Reinhart než od samnotné Adéle. Jo taková Lara Fabian je jiné kafé.
A proč si Hnilica vybral Davida? To je přece jasné – má rodinu a chce mít stálý příjem v muzikálech!

104
Nika
Reagovat

96:no jasně:)))

105
Nika
Reagovat

99: ireno, ahoj:-) Nejsem si jistá, jestli se tam tentokrát někdo za koukání i poslouchání objeví, už si začínám myslet, že spíše ne. To mě neba, samý dělník, zedník, kuchař a kadeřník…..no, ať jsou do háje:-))) Jediného kluka, na kterého se dalo koukat a byl poslouchatelný, vyhodili. A na příšery se koukat nehodlám. I kdyby zpívali jak pánibozi,:-))) Což však zatím ani jeden.

106
mila
Reagovat

105 – a napadlo Te nekdy, ze nekteri lidi proste museli jit nejdriv makat a necim se vyucit a zpev, ac v nem byli dobri, odlozit na pozdeji? Mne teda nevadi zpivajici delnik, kadernik atp. Naopak. Takovych lidi si vazim

107
Nika
Reagovat

106: mílo, pokud jde o mě, potřebuji u zpěváka i jistou dávku inteligence, a to i v mluveném projevu. A ta mi tady téměř u všech chyběla. Jednoduše to něco navíc, nejen zpěv. Čímž nechci říct, že každý dělník je blb, to v žádném případě. Hodnotím jen to, co jsem měla zatím možnost vidět a vysledovat. Neoslovilo mě to. Ale takový dobrý kadeřník – není nad to:)))

108
ejmi
Reagovat

to Mila 101, neviem ci naschval, ale si zabudla, ze v Slovenskom Slaviku vysielanom túto nedelu bol skokanom roka Lukas Adamec umiestnil sa hned za Haberom na 7. mieste a mal skoro 5000 bodov, ale chapem tu Lukasa nikto nemusi. Uvadzam to len kvoli korektnosti.

109
jakka
Reagovat

Lukáš Adamec dopadl dobře ve slavíku spolu s Harichem. A stále v Hlasu chybí tip Ševčíka a Šepse aby bylo o čem diskutovat. Ale zajímavosti by bylo kdo by určitě z loňské finálové dvanáctky nepostoupil přes porotu? A kdo by učaroval porotu podle hlasu.

110
Belisana
Reagovat

ve mne vyvovala nevolnost spojeni psycholozka irena

111
Rena
Reagovat

Nevím, proč by měl být dělník málo inteligentní. Podívejte se na naše největší stálice – Lucinku a božského Káju….
jak se vypracovali… Já si je za to vážím.

112
regi
Reagovat

111- taky to tak vidím… a je tady navíc nezanedbatelná eventualita, že někteří muzikanti potřebují jen platit složenky a tak nebudují žádnou karieru. Třeba ani nedostudovali, protože se věnovali muzice. A teď mají nějaké časově nenáročné zaměstnání bez zodpovědnosti, prostě něco, co jim zabere jen těch osm a dost, aby mohli ve zbytku času dělat to co je baví, ale co je (zatím) neživí… mám ve svém okolí podobného člověka

113
mila
Reagovat

107 – no nejak nechapu. Tohle je soutez o hlasu, o zpivani. Mluveny projev se hodnoti asi jinde. A inteligence cloveka se neodviji od toho, kolik skol vystudoval a cim se zivi. Bohuzel a bohudik… Maloktery profi zpevak dokaze zaroven vyborne zpivat a mezitim vest duchaplne inteligentni proslovy, ani se to od nej neocekava..

114
mila
Reagovat

110 – to spojeni mi asi uniklo, tady je nejaka psycholozka?

115
Nika
Reagovat

Ponechala bych si svůj názor na reakce pro sebe, nerada bych se totiž dotkla všech dalších dělníků, kadeřníků, kuchařů, elektrikářů , švadlen a dalších užitečných profesí, kteří se soutěže zúčastnili, ještě zúčastní, nebo kteří se na soutěž dívají :-)) Protože to, co jsem měla na mysli, zde evidentně pochopeno nebylo :-)

110: milo, asi zde diskutuješ poprvé, viď? :-))

116
mila
Reagovat

115 – no ja mam pocit, ze ses uz dotkla.. ne, nediskutuju tady poprve, proc?

117
Mrhis
Reagovat

Proboha co to tu řešíte za ptákoviny? Tenhle formát je založen opravdu na tom jaký má kdo hlas, to není jako superstar a podobně aby to bylo i o vzhledu nebo dokonce o tom jaké má kdo IQ a jak umí mluvit :-D Opravdu někdy až rozum zůstává stát nad tím co si některé zdejší náročné divačky dokážou vymyslet jen aby mohly neustále projevovat svoji nespokojenost. A navíc pan Hnilica mi připadá jako velice inteligentní člověk, který to má v hlavě velmi dobře srovnané a možná byste se i divily kdyby se ukázalo že se jeho inteligenční kvocient pohybuje možná v daleko vyších číslech než ten váš :-D

118
mila
Reagovat

117 – no to se snazim pani Nice vysvetlit, ze to je soutez o hlasu.. a taky to, ze inteligence lidi tak uplne nesouvisi s tim, zda to jsou delnici ci inzenyri…

119
regi
Reagovat

117 – tenhle „problém“ tady ale řeší jen Nika. Takže proč to množné číslo ?

120
CJ
Reagovat

S Jardou Hnilicou (a i s Lucii – jeho zenou) se znam osobne. Jarda je inteligentni kluk a naprostej pohodar. Fandim mu a preji mu uspech, zaslouzi si ho. Ve srovnani s ostatnimi z 3. kola, tam byl nejlepsi.

121
Monika
Reagovat

Soutez o hlasu? Maximalne tak v nazvu, je prece uplne jedno zda to pojmenujete Superstar, X factor ci Hlas. Vzdy se hodnoti i vedlejsi atributy vcetne sympatii, vzhledu, inteligence. Nejinak tomu bude i v teto soutezi. Prece to jak zpevak vystupuje na verejnosti, jake ve vas vyvolava pocity je nemene dulezite. Ja bych treba nesympatickemu zpevakovi nikdy hlas neposlala, ani v pripade, ze by zpival sebelip.

122
Nika
Reagovat

Zbytečně se, milo a Mrhisi rozčilujete :-) Můj původní komentář, když se k němu vrátíte, byl určen ireně a ona ví proč. Nebylo teda potřeba z vaší strany vůbec regovat. Neřeším výši IQ soutěžících (i když bych už docela ráda popatřila na inteligentní a krásný obličej, u chlapů zatím nula :-)))) a ani mě nezajímá, ale řeším i to, jak se soutěžící prezentují před vstupem na jeviště, jak mluví a co říkají – což hodně vypoví o tom, jak budou ke své případné hudební kariéře přistupovat a jak v ní obstojí. A dělám si na to svůj názor. Vy si ponechejte ten svůj, za mě rozhodně Hnilica ne :-)))

A Mrhisi, zklamal/a jsi mě. Ten tvůj zpětný atak je už ohraný (Hnilica má možná vyšší IQ než vy), zkus vymyslet něco originálnějšího:-))

Nic ve zlém, berte to jako pouhopouhou diskuzi, na které se jen lidé baví :-))) Mě zatím v soutěži nikdo neoslovil, takže nemám příliš motivaci ani diskutovat, ani se hádat, ani plamenně obhajovat své koně. Spíš sleduji, jakým směrem se diskuze nakonec ubere a jak se vyprofilují protistrany a za koho budou bojovat. Tentokát asi zůstanu nezúčastněnou pozorovatelkou.
Mějte hezký den. A neobojujte tolik:-))))))

123
mila
Reagovat

koukam, psycholozkama se to tady jen hemzi :-))))

124
regi
Reagovat

121 – myslím, že tohle se tady neřeší. Sporná otázka asi je, jak všechno to, o čem píšeš, souvisí s dosaženým vzděláním a profesí, kterou se ti zpěváci živí. No a já si myslím, že nijak….

125
regi
Reagovat

No a teď už si vůbec myslím, že tady řeší problém, který vůbec není. Jen se projevil informační šum a nedostatky písemné komunikace. Někdy prostě ani smajlíky nestačí…

126
mila
Reagovat

shrnuto podtrzeno – hodne lidi Hnilicuv pevecky projev zvedl ze zidle a naskocila jim husi kuze v dobrem slova smyslu (radim se mezi ne), ale je jich dost, ktere to neoslovilo a par je i takovych, kterym to prislo falesne. Kazdy ma pravo na svuj nazor. Hodnotime zde zpev a prvni dojem, ktery na nas zpevak zanecha. Jak se to bude vyvijet dal, se uvidi. Ale znovu opakuju, nesouvisi to nijak s tim, jakou profesi ten ci ktery soutezici vykonava.

127
Nika
Reagovat

112: regi, pokud je někdo zapálený muzikant a muzice obětuje vše, a to až tak, že přes den třeba skládá na nádraží uhlí z vagónů a po nocích hraje, kde se dá, aby si vydělal na vše potřebné, co je k proražení v muzice nutné, má můj neskonalý obdiv. Je takových hodně, vím, taky si jich velmi vážím. Takoví nespoléhají na to, co jim kdo dá nebo snese až pod nos, ale sami makají a obětují tomu vše. Zaplatí si CD, jeho distribuci, třeba si i na to půjčí, když tomu věří, zacálují si promo materiály….. pak jo a tleskám. Obdiv. Takoví mají jistou šanci uspět.

128
Inna
Reagovat

trochu OT…omlouvám se
http://www.youtube.com/watch?v=8QaS20MTfcU

http://www.youtube.com/watch?v=louQgsUIe84

Leona se mi nelíbí, Bětka ano ( ale rocková balada asi vypadá jinak)
chyběl mi Střihavka, Spilka, Noid i ta Gábina

129
K.
Reagovat

128 – dík za odkazy, to vůbec není ot; poslouchám Leonu a taky se mi to moc nelíbí, zpívá jí to, ale mně se nelíbí podání, na tuhle píseň od ní mám z SS lepší vzpomínky

130
K.
Reagovat

Ani Bětka se mi nějak výrazně nelíbí, tam za to ale možná může skladba (co je to za hrůzu?), přijde mi, že zpívá líp, než jak si ji pamatuju z SS, a sluší jí to.

131
Inna
Reagovat

Bětka na sobě maká- jsem zvědavá, jaké písni jí kdo napíše…

132
Rad Echo
Reagovat

Hnilica je jasná jednička. Viděl jsem ho jednou naživo a zpívá opravdu výborně. To co vyzpívá on se jen tak někomu nepodaří, čuměl jsem jako puk. Někdo tu psal že vyzdvihovat Hnilicu nad Chodúra je výsměch. Není. Viděl jsem Hnilicu živě a můžu s čistým svědomím prohlásit, že Hnilica je technicky lepší zpěvák než Chodúr, má lepší výšky, ještě silnější hlas, dokonale zvládnutou techniku zpěvu a také mnohem příjemnější barvu hlasu (tu barvu má mnohem příjemnější aspoň pro mě). Taky je to nepochybně mnohem charismatičtější člověk než Chodúr. Tu písničku od Adele zazpíval Hnilica opravdu lépe než originál, to je prostě neoddiskutovatelný fakt o kterém se nedá polemizovat, protože je to skutečně realita kterou nedokáží uznat opravdu asi jen skalní fanoušci Adele nebo Hnilicovi odpůrci. Myslím že se v hudbě docela vyznám a že už se muzikantsví nějaký ten rok taky věnuju a Hnilica je opravdu lepší než Chodúr. Věřte mi, ještě se to ukáže a myslím že se tentokrát opravdu máme na co těšit.

133
Nika
Reagovat

:-) tak to vypadá , že se rýsuje nový zapálený fanklub s názvem „Hnilicovo“:-))

Držím vám všem jeho příznivcům palce, ať vám to vyhraje, a to zcela vážně :-)) Protože tentokrát zůstávám jen nezúčastněným divákem :-))

134
K.
Reagovat

132 – nic proti Hnilicovi, ale argumentovat tím, že má lepší výšky než Chodúr, mi přijde nesmyslné – Chodúr má úplně jinak posazený hlas a ve zpěvu rozhodně nestaví na výškách. ovšem vyjádření ve stylu „to je prostě neoddiskutovatelný fakt o kterém se nedá polemizovat“ mi silně připomíná blahé paměti Tomáše.
P.S. nejsem fanoušek ani Chodúra ani Hnilici (zatím)

135
K.
Reagovat

133 případně Hnilicovno :-DD

136
K.
Reagovat

131 Inno, zpětně dík za ten odkaz na Zuzanu, nějak jsem nestihla zareagovat na místě. v tom Tvém videu zpívá technicky líp než v TV, ale paradoxně se mi víc líbilo její méně dokonalé vystoupení v castingu. tak jako tak je pro mě zatím s přehledem nejzajímavější.

137
K.
Reagovat

ha! teď jsem našla tohle:
http://www.myspace.com/zuzanamikulcova
mňam!

138
Nika
Reagovat

134: podtrhuji a podepisuji:)))

135: K., napsala bych to ještě trochu jinak, ale to už bych asi dostala do držky:-)))

139
Daniel
Reagovat

Myslíte, že Hnilica celou soutěž vyhraje?

140
K.
Reagovat

139 – z těch, které zatím ukázali, má našlápnuto asi nejlíp (má zatím nejlepší ohlasy; je starší a zkušený, takže bude spolehlivý; navíc je to mužskej), ale zatím je předčasný soudit ;-)

141
mila
Reagovat

139 – vybral si senzacni pisnicku, kde predvedl, co s hlasem umi. Mohl na ni taky pekne pohoret. Pritom si myslim, ze to nemel nadrene jako treba Peta Sevcik (jo, byl to muj favorit z posledni SS a stale cekam, az vyda slibovane CD). Kdyz uz ho srovnavam s Sevcikem, protoze hlasove jsou si dost blizci, tak musim uznat, ze Hnilica pusobi vyrovnanejsim dojmem, ma za sebou roky s kapelou, umi to s publikem a uprimne receno – kolik lidi ma rado acapellove skladby a kolik lidi rockove.. Ale jestli to vyhraje.. to je tezke soudit, zatim nezname vsechny soutezici. Ale z tech, co zatim postoupili, je jasna jednicka

142
Inna
Reagovat

Káčko díky :))))

143
Monika
Reagovat

Ja myslim, ze se tady trochu zapomina na Daniela Mrozka, ktery rovnez ma jiz nyni silny fanklub a nespocet pozitivnich ohlasu.
Milo, jak si prisla na to, ze Petr Sevcik a Hnilicka jsou si hlasove blizci? Imho jejich hlasy jsou na milion svetelnych let vzdalene, to je jako srovnani jablek s hruskami.

144
mila
Reagovat

143 – Moniko, nejsem hudebni expert, posuzuju jen z toho, ze si dokazu predstavit Petra i Jardu ve stejnych pisnickach. Pochopitelne maji kazdy jinak hlas zabarveny, Petr ho ma kovovejsi,ale rozsahem mi prijdou hodne podobni.Ale pokud se mylim, rada si to necham vyvratit

145
K.
Reagovat

143 – ahoj Moniko, když jsem poprvé slyšela Hnilicu, napadlo mě, že by se mohlo naplnit tradiční schéma podle Dýdžeje – „rocker versus slušňák“ ;-)) Daniel zazpíval celkem dobře, ale je to mládě a nemusí být spolehlivej. ale šak ještě uvidíme, může „vyplavat“ ještě někdo další ;-)

146
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Hnilica a charisma? To je právě ta věc, která tomu člověku chybí. Ano, zpívat umí, ale co dál? Na co se těšit? Přijde, velmi dobře zazpívá a zase odejde. Nuda. To už i Chodúr byl větší exot, v té své topornosti, nemotornosti a s vizáží dvacetiletého starce.

147
Jana
Reagovat

146: Tak pro mě má tedy Hnilica charisma velké. Sto lidí sto chutí…

148
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Však ano, Jano, pro každého něco. Jen pro mě tam zatím nikdo není, žádný charismatický fešák. Patrně asi ani nebude, ale co už:-)))

149
Ticko
Reagovat

Kolik má být soutěžících ve finále a kdy to finále začne?

150
Nika
Reagovat

Jestli Petr Ševčík a Hnilica jsou si hlasově podobní, tak já jsem Šmoulinka. Mílo, s tebou se zatím shodnu v jediném – v poslední SS jsme měly stejného favoŕita.
Vždycky mě velice pobaví, když někdo začne zasvěceně hodnotit hlasový rozsah svých oblíbenců :-) Běžný hlasový rozsah zpěváků je kolem 2 – 2,5 oktáv, kdo má 3 oktávy, je na tom dobře, rozsahem nad 3 oktávy a výše už disponuje málokdo, ale léty hlasové výchovy se k tomu dá dopracovat. Jak lze ale z písničky, která je celá v rozsahu 1 oktávy (a většina populárních písní se v tomto rozmezí pohybuje), poznat, že někdo má „obrovský“ rozsah, to nechápu :-D

151
Prochor
Reagovat

95 – Aneta má obrovskou výhodu že je „zajímavá“ v dobrém slova smyslu. Kromě toho má neuvěřitelně naléhavý projev vhodný do rocku nebo punku. O to víc je mi líto že dělá muziku jakou dělá. Osobně jsem se těšil na poppunkovou princeznu něco jako Shirley Manson z Garbadge nebo styl Green Day . Škoda.

152
DJ Vlado
Reagovat

Káčko, 145: Varianta superfinále Hnilica vs. Mrózek mě napadla taky, ale má to jeden háček – oba dva jsou Češi. A po zkušenostech z obou federálních SS nevěřím, že by bylo čistě české finále, jeden Slovák se tam imho určitě dostane. Ještě uvidíme, kdo se tam ještě objeví, ale Slováci už tam v tuto chvíli mají plno šikovných holek (Simona, Dominika, Lucia, Ivanna a pár dalších), z nichž by se některá do finále klidně dostat mohla, protože oni pro holky víc hlasují. Nicméně to začíná vypadat, že Hnilica bude dost jednoznačný favorit, je to typický „muž z lidu“, navíc táta od rodiny, takže pokud neselže ve zpěvu, tak to má skoro v kapse.

153
K.
Reagovat

150 – můj oblíbenec Michal – dřevorubec, má prý 3 oktávy ;-) tvrdil to eMDý…

154
Nofux
Reagovat

A jak může vypadat Set Fire to the Rain zazpívaná falešně, bez hlasu a bez charisma se můžete podívat tady http://www.youtube.com/watch?v=KxtXIDAcnTM :D

Reagovat

Nofux (154) tam je mnohem důležitější, že připominám vzhledem Justina Biebra :)

156
Mrhis
Reagovat

Je ale třeba si uvědomit že v tom superfinále budou tentokrát 4(?) pokud se nepletu? Mě by se zatím asi nejvíc líbilo superfinále Jaromír Hnilica a Dominika Šuláková a nebo Jaromír Hnilica a Arpád Csete – za předpokladu že tam musí být čech a slovák. Jenže Csete se asi tak daleko nedostane a navíc je taky v týmu Michala Davida, takže je vlastně nereálné aby byly v tom superfinále oba dva, když z každého týmu tam může být jen jeden. Škod že nejsou jiná pravidla…..

158
rafles
Reagovat

A ještě bych rád upozornil na jednu věc: Něco jiného je zapět jednorázově anglicky zahraniční (s)hit a pak se rozmělnit v nezajímavých skladbách domácí poloamatérské provenience a navíc v češtině. Typický příklad je Aneta Langerová, která podávala v SS famózní výkony (mám je nahrané a často je znovu a znovu poslouchám), ale pak jsem od ní slyšel jen fádní a nezajímavé songy a jakési dva prapodivné popíkovské hity omílané v rádiu, ve kterých se její zajímavá barva hlasu i témbr zcela rozmělnily. A ještě k tomu ty sykavky… Takže uvidíme, jak si nové hlasy povedou v praxi.

159
irena
Reagovat

Ahoj Niko :)
Myslím že vím co myslíš….
A diskuse o povoláních je zbytečná, spojení dělník Jarda mně vadí protože se to začalo psát málem jako jeho poznávací značka – jinak je mi naprosto fuk co dělá (takže myslím, Bel, že i tvá reakce byla mimo mísu, ale není tu zatím vlk tak to od někoho občas schytat musím, že ..).

To ovšem nic nemění na tom že pro mě Hnilica nemá žádnou přitažlivost a že to vypadá že taky zůstanu nezúčastněným pozorovatelem. Už tak mám co dělat abych stíhala veškeré aktivity svých ostatních favoritů.

161
KLM
Reagovat

Já myslím že by kartami mohl hodně zamíchat i David Bisek, který je sice zatím všemi hodně podceňovaný, ale má originální barvu hlasu a je to originální zjev, mě se jeho vystoupení líbilo a je to moc milý a sympatický človíček.

162
K.
Reagovat

161 – ty jo, tak ten se mi nelíbil fakt vůbec. když mluví, působí celkem sympaticky, ale při zpěvu mi tou kombinací barvy hlasu, zjevu a mimiky byl až vodpornej. co se mu ale musí nechat, je, že je fakt výraznej a tím svým způsobem přitažlivej, člověk prostě chce vědět, co je to zač – ačkoli se mi z jeho vystoupení udělalo až trochu šoufl, přesto mi to nedalo a vygůglila jsem si jeho další vystoupení na youtube. podle nich to žádnej extra zpěvák není.

163
K.
Reagovat

152 – no jo, já ani nevim, okdud kdo je. co se týče holek, já furt doufám, že si lidi masověji všimnou Zuzany. nepouštěl sis ten můj odkaz? Co se týče Tebou zmiňovaných: Lucia je imho studená a lepší už to nebude, navíc zrovna Slováci tyhle provařený xichty moc nemusej (viz svého času Mamba), i když zas třeba je díky Růžovce oblíbená, taky záleží, jakou v ní hraje roli ;-) i tak bych na ni ale moc nesázela. kolem Ivanny je relativně velký humbuk, ale myslím, že není až tak dobrá. Simona je roztomilá, ale je hodně mladá a je otázka, jak bude spolehlivá. A Dominika bude bodovat u mladých, ale pro ty usedlejší je to až moc velká frikulína, navíc si taky nejsem jistá, jak dobrá je zpěvačka.

164
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

157, to je maskar, nějak tyhle „konce“ dávných hvězd nerada vidím:-)))

160, to je moc dobré.

165
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Zpívám mu to furt skvěle, ale obešla bych se bez obrazu:-)))

166
K.
Reagovat

164 – nejsem odborník na Křížka, ale cca před třemi lety jsem ho slyšela naživo a zpívalo mu to imho dobře

167
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Mně se líbívala tahle a jak zjišťuji, líbí se mi stále:-)))
http://youtu.be/D6oXp2kMdVk

168
K.
Reagovat

165 – ale no tak, stárnem všichni, imho vypadá jako průměrnej chlap v jeho věku.

169
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

K., no právě, člověk to sám na sobě tolik nevidí, i když tedy jsem se objednala na estetickou kliniku, ale na druhých si nejlépe uvědomíme, kolik času už je za námi. Občas jsem v šoku.

170
Jarda
Reagovat

Je vůbec dosti těžké diskutovat o tak subjektivní disciplíně jako je zpěv. V základních aspektech se mohou všichni jakš takš shodnout, ale jak který zpěv působí na každého je hrozně individuální. Mými favority jsou ti, které mám chuť poslouchat stále znovu … a ti jsou zatím pouze čtyři – Daniel Mrózek, Jaromír Hnilica, Ivanna Bagová a Simona Hégerová.
Tím nechci říct, že další zpívají špatně, ale neměl jsem nikdy chuť si je poslechnout znovu.

171
K.
Reagovat

169 – co je proboha estetická klinika? :-D já si počátky stárnutí poprvé uvědomila, když jsem se ve dvaatřiceti viděla na jednom videu. předtím jsem si v zrcadle připadala furt mladá. ale jak jsem na tom videu viděla ty vrásky, tak je najednou vidím i v tom zrcadle :-D ale až tolik mě to zas netrápí, mužskej mě má (doufám) rád, navíc malý děcko, takže úplně jiný starosti ;-)

172
okkvp
Reagovat

171 (OT) – stárnutí a vrásky ve dvaatřiceti? – eh, se směju

173
K.
Reagovat

172 – POČÁTKY stárnutí ;-) marno platný, ani ve dvaatřiceti už člověku není dvacet (jinak teď je mi už zas o pár roků víc :-D)

174
K.
Reagovat

dodatek – a je mi jasný, že bude hůř :-D

175
DJ Vlado
Reagovat

Káčko, 163: Pouštěl jsem si to a líbí se mi to o dost víc než její casting. Podle mě by Zuzana měla sázet především na jazzovější věci, v těch se imho daleko líp „prodá“ než v popinách. Otázkou je, zda jí Nova nechá takové věci zpívat a jestli ji Dara dokáže tímto směrem vést. Nakonec by pro ni ten eM Dý možná býval byl lepší, protože ať je jaký chce, tak na jazzu údajně začínal (jestě než začal produkovat ty své srágory) a má k němu vztah, o čemž si u Dariny jistý nejsem.

177
Nofux
Reagovat

176 – Celeste je skvělá :) Hodně mě překvapila po Superstar…

178
Belisana
Reagovat

170 zpev neni az tak subjektivni disciplina. Existuji objektivni kriteria. Subjektivni je zejmena vnimani posluchacu/divaku.

179
Belisana
Reagovat

Celeste je dobra. Netahne me k ni nic, ale to neznamena, ze to nevidim. Miji me, ale vede si sakra dobre. Evidentne ma dobry zazemi… nekde, nejak, v nekom, a sama tez vubec neni k zahozeni :-) Budiz ji prano.

180
Belisana
Reagovat

159 hmmm ehmm? Vlk byl na tebe vzdy milej a k tobe vstricnej, co ja pamatuju (ac nechapu)… tu ci jinde

181
Nika
Reagovat

174: dodatek č.2 – spolehni se:-))))) Žel bohu:-)))

182
Nika
Reagovat

153: Káčko, to tvrzení mi docela vyrazilo dech:-)) eMDýčko je fakt dobrej, když to z jedné skladby tak snadno pozná. Mě teda vždycky sbormistři a ostatní učitelé zpěvu zkoušeli cca půl hoďky u klavíru, aby zjistili, jaký mám rozsah, a tady si borec zapěje skladbu v kvintovém rozpětí a eMDýčko ví, že je to tam. Borec. Leda že by se znali dýl a „Céčko“ ho měl už vyzkoušenýho :-D

183
mila
Reagovat

157 – Ladu jsem pred rokem videla nazivo a zpiva porad suprove, sice trosku dost pribral, ale to je jeho problem. Ja hodnotim zpev a chtela bych videt nekoho z mladych zpevaku, co vylezaji ze vsech tech soutezi, se kteryma se roztrhl pytel, aby to dal tak jako Lada…Stejne naplno a stejne dobre

184
mila
Reagovat

150 – Niko, poslechla jsem si i jine pisnicky, co Hnilica zpiva, ne jen tu, co dal v Hlasu. Nevim, kolik oktav ma, ale prijde mi, ze zas tak spatne to nebude..Jestli si myslis, ze jsi tady jedina, co ma patent na rozum (a zatim tak vystupujes), tak si to mysli a chovej se dal povysene a nadrazene.. Mozna hudbe rozumis, pak ale nerozumim tomu, proc Tve komentare nejsou vic k veci. Kolik oktav tedy podle Tebe ma Hnilica? Kolik Sevcik? Proc se jejich hlasy tak lisi? Vysvetli to, prosim, fanynce, ktera ma hudebni vzdelani ziskane pouze navstevou LSU v delca cca 7 let, nic si z toho uz nepamatuje, a tudiz vubec nicemu nerozumi? Dekuji :-)

185
Nika
Reagovat

184: milo, fakt si to nemyslím:-)))
A jelikož jsem Hnilicu z rozsahu nezkoušela, tak nevím, nepoznám to podle jedné nebo dvou skladeb. A to tady taky celou dobu tvrdím:-))) A skláním se před těmi, kteří to svedou. Já ne. Co je na tom povýšeného? :-)))
Petra jsem toho slyšela zpívat daleko víc, tam si snad troufnu odhadnout něco kolem 2,5 -3 oktáv. Ale ruku do ohně za to nedám :-)
A že mi Hnilica nic neříká, s tím nenaděláš nic, ani kdyby ses snažila mi ho cpát horem dolem:-) Ten u mě nezabere. Buď to mám na první šup nebo vůbec. Tady vůbec :-)))

186
Nika
Reagovat

A můžeš mi, prosím, sdělit, jak víc k věci a hlavně k jaké se mám vyjadřovat ? To jsem jaksi nepochopila.

187
Nika
Reagovat

Jestli chceš odborníka přes hudbu a hudební rozhled vůbec, řekni belisaně, myslím, že je to jedna z těch, která se orientuje velice :-)) Moje hudební zaměření tě asi příliš neosloví:-)

188
Nika
Reagovat

milo, já to obrátím: můžeš mi říct, v čem jsou si hlasy Petra a Hnilici podobné? Co mají společného (když pomíjím rozsah,ten není o podobnosti)? Zdá se ti podobná barva hlasu či technika zpívání? Opravdu mě to zajímá, neber to jako útok. Třeba ti dám za pravdu.

189
mila
Reagovat

Uf, ja se nemuzu poustet do zadnych rozboru, jsou to jen moje laicke postrehy a pocity…Podobni mi oba prijdou snad v tom, ze oba jsou tenori? Kdyz tedy uvazuju rozdeleni muzskych hlasu tenor, baryton, bas… DOkazu si je predstavit pri interpretaci podobnych pisni, od U2 mozna az po Queen, ikdyz zazpivat Mercuryho, to se moc nedari ani Petrovi (viz jeho par cover verzi povesenych na netu, zadna mne tedy ze zidle nezvedla, nejlip dal Queen na castingu na SS).Rozhodne jsou si jejich hlasy blizsi nez hlasy Chodura a Hnilici…:-)

190
K.
Reagovat

182 (Nika) – sice to asi zaznělo těsně po Michalově vystoupení (nejsem si jistá, nepouštěla jsem si všechno, spíš tak náhodně proklikávám), nicméně si nemyslím, že by to eMDý řekl na základě toho jednoho vystoupení, ale bylo to natočeno poté, kdy už s ním nějakou dobu pracoval. nezapomeň, že to je předtočený, tj. ne všechno, co vidíme v jedné epizodě musí pocházet z jednoho dne. ať je eMDý, jakej je, blb není, takže by těžko udělal takovou minelu, že by tvrdil něco o rozsahu, aniž by to měl podložený.

191
K.
Reagovat

184 – teď koukám, že tu vzniklo nedorozumění, dřevorubec neříkám Hnilicovi, ale Michalovi (2. večer, zpíval Easy) ;-)

192
mila
Reagovat

188 – a co se tyce porovnani techniky Hnilici a Sevcika, tak zase to ber jako nazor naprosteho laika a milovnika hudby – Hnilica je vyzpivany z ucinkovani s pop rockovou kapelou, nevim, zda ma nejake hudebni vzdelani, ale asi je to spis samouk. Petr ma za sebou leta ucinkovani ve sboru, hlas ma skoleny, rekla bych, ze to je jeden z nejskolenejsich hlasu, co kdy v SS zaznely.. a nejkrasnejsich samozrejme. Takze techniku maji kazdy jinou, vysledek ale porovnatelne dobry, spis bych rekla, ze Hnilica do toho dava vic energie, srdce a vseho, Petr se porad tak nejak ovlada a muze pusobit na lidi strojene.. muj nazor, muj dojem

193
mila
Reagovat

a jeste neco k Hnilicovi.. ja byla v nedeli dost otravena vsemi temi ucinkujicimi, oproti prvnim dvema kolum mi to prislo slabe, pak prisel Hnilica, dal prvni takty a ja si rikala, co blbne, proc zpiva tak vysoko a priskrcene a vzapeti, jak to rozjizdel jsem jen zirala a pak se nejak nevzmohla na slovo.. proste mne to jeho vystoupeni opravdu vzalo, naposled mne takhle dostal Petr Sevcik a This is the Last Time.. No je to divne, ale je to tak

194
Nika
Reagovat

Petr má podle mě zcela nezaměnitelnou barvu hlasu, je snadno rozpoznatelný, jeho barva se dostane pod kůži a dokáže člověka rozvibrovat. Je v ní něco smyslně provokativního, nevím, jak to jinak nazvat. Ale mluvím pouze za sebe. U Hnilici jsem si zakrývala uši, pro mě ostrý a nepříjemně nekultivovaný hlas. Ano, oba jsou tenoři, tak v tom máme shodu.
Jinak taky souhlasím s tím, že by některé výkony měl Petr z trubky stáhnout a že nejlépe zazpíval QUEEN na castingu. Bylo to odvázané, nekontrolované a skvělé.
Martin Chodúr je úplně jiný typ zpěváka – Tom Jonesovský vyzrálý hlas, s temnějším tembrem. V poslední době se mi ale zdá, že moc tlačí na pilu a dává do toho spíš sílu, ale ne v pozitivním slova smyslu, na hlas hodně tlačí. Škoda.
Omlouvám se tímto za příspěvek OT:-)

195
Nika
Reagovat

K., no, to jsem taky uvedla na konci toho předchozího příspěvku, že už ho asi musel znát a vědět své, jinak by to asi netvrdil.

196
K.
Reagovat

tak jsem to našla: druhá epizoda, čas 24:27

197
Nika
Reagovat

nemám teď možnost se kouknout:-(

199
Nika
Reagovat

Výstižnějí to Helenka Zikmundová napsat už ani nemohla:-)))

200
KLM
Reagovat

198: Tohle je sice pravda, ale myslím že kromě Anety se dost výrazně prosadil ještě Bende. Není to ale celé tak jednoduché, jak to vidí autor článku. Jak jinak se mají ti soutěžící v dnešní době prosadit a zaujmout? Když už nic jiného tak si v soutěži aspoň udělají reklamu a když budou mít štěstí více může je to někam posunout. Proč to nezkusit, nemají přece co ztratit. I kdyby měli skončit jen v tolik odsuzovaných muzikálech, tak pořád je to pro ně lepší zdroj obživy než dělat dál svoje civilní zaměstnání. Nebo můžou tyto soutěže odmítat, dál se živit rukama a po večerech zpívat někde v klubu za pár šupů a nikdo se o nich nikdy nedozví. Já myslím že je jasné, co by si většina lidí, kteří se hudbou chtějí skutečně živit vybrala a proto ty soutěžící plně chápu a neodsuzuju. Navíc mě tahle soutěž baví a dívám se rád a ymslím že pro ty co mají jiný názor není nic jednodušího než stisknout tlačítko ovladače. Jako recenzi to beru, ale rozhodně mi to zatím přijde minimálně o třídu lepší než celá loňská superstar, to byla ještě daleko větší šaškárna. I soutěžící jsou letos lepší než ti co byli loni, aspoň z toho co sme zatím viděly.

201
mila
Reagovat

198 – muzikalovy kmotr Michal David, ktery si tentokrat prisel pro sve dorostenky osobne… :-))) tak to mne dostalo

202
Nika
Reagovat

200: KLM, ano, máš kus pravdy. Já ale těmto typům soutěží zazlívám jinou věc. Soutěžícím se naskytne možnost po nějakou dobu být v zorném úhlu zájmu mnoha diváků, jsou opečováváni, mají veškerý potřebný servis – tým maskérů, stylistů, hlasových poradců, známých osobností, týden co týden jsou vidět v televizi v pořadu s největší sledovaností ap., píše o nich bulvár. Fajn. OK. Mohou se tak cítit být důležitými, hotovými a opěvovanými zpěváky, píšou jim fanynky, jež šílí a brečí pod pódiem, když zpívají, i když vypadávají. Lehce to pak nabudí (zvlášť u mladších ročníků) dojem, že takto tomu bude navždy. A soutěž skončí a přijde tvrdá realita. Po 80-90% z nich ani pes neštěkne, protloukají se různě, občas někde mají nějaký ten koncertík, zůstane jim hrstka lidí ve fanklubech a šlus. Jen málokterý má to štěstí , že je hned osloven producenty a manažery, kteří mu usnadní tu muzikantskou dráhu na počátku trochu rozjet. Ať už jakkoli. Vadí mi to z pohledu dopadu na psychiku těch děcek. Vím, měla by vědět, do čeho jdou a měla by být na to připravena. Ale které z nich nedoufá, že právě ono bude tí vyvoleným a osloveným a že ho nečeká hvězdná kariéra? Zklamání a rozčarování nastane tak jako tak. Koneckonců, ani ti vyvolení nemají na růžích ustláno :-( A jen hrstce z nich se podaří skloubit svoje představy s tím, co jsou nuceni dělat. Což se povedlo třeba Ondrovi Rumlovi:-))

203
jakka
Reagovat

202- Přesně tak a to mě také vadí. Zajimavý je, že se nad tím někdo nezamyslí proč to vlastně dělají. Superstar už je od roku 2004 a stále to nikoho nepřekvapuje proč jich pak je miň slyšet. Hlavně, že některým naslibují kariéru a pak když to bude jeden soutěží z té soutěže slavný tak to už bude zázrak. Zvláštní že to zatím nikdo nevidí po osmi letech pěveckých soutěží . A jeto škoda talentů zatu řadu bylo dost a zbytečně pak o ních není slyšet.

204
K.
Reagovat

203 – myslím si, že to každý v zásadě vidí, snad s výjimkou těch vyložených dětí. Ti starší do toho jdou možná s tím, že se třeba chytí v muzikálech, což by byla lepší práce, než jakou dělají teď; nebo případně proto, aby získali pár nových fanoušků, kteří by se o nich jinak nedozvěděli – třeba to berou tak, že i když jich nebude moc, počítá se to.

205
Karel
Reagovat

Ten Hnilica je fakt extratřída, mě se to taky líbilo víc než originál. Když zpěvák zazpívá píseň lépe než originál tak je opravdu dobrej. Co si pamatuju z loňska tak se to podle mě podařilo jenom dvoum lidem – Ševčíkovi s This Is The Last Time a Adamcovi s Nepriznanou.

206
jakka
Reagovat

204- ti starší určitě už tam jdou za nějakým cílem, ale ty 15-16let to jdou spíš zkusit.

207
DJ Vlado
Reagovat

KLM, 200: Tvůj komentář bych plně podepsal a absolutně s ním souhlasím. Černobílý pohled, který má velká část lidí (včetně té autorky článku), tzn. „talentové soutěže nám přinesly akorát svatou Anetu a ostatní soutěžící jsou nežádoucí póvl, po kterém neštěkne ani pes“ mě dokáže pořádně nazdvednout. Sice nikdo z dalších nedosáhl takového úspěchu jako Aneta (i když ona imho především vytěžila z toho, že byla první), ale že by se nikdo jiný ani částečně neprosadil, imho není pravda. Bende je dobrý příklad, ten se etabloval velmi slušně, dále je v poslední době hodně vidět a slyšet Konvičková (ta sice hlavně díky Šiškovi, ale i to se počítá) a ještě pár dalších je sem tam někde objeví (a imho nejen v bulváru). Navíc si myslím, že soutěžící většinou ani nepomýšlí na to, že by se dočkali nějaké mimořádné slávy, že budou vyprodávat velké haly, prodávat miliony desek a dostávat jednoho Slavíka za druhým. Podle mě tam jdou hlavně s tím, že na sebe upozorní, získají pár nových fanoušků a když budou mít štěstí, tak se budou moct muzikou celkem slušně uživit. Když si jich navíc všimne nějaký ten schopný producent (jako např. ten Šiška Konvičkové), to už je spíš takový příjemný bonus. Já se třeba u svých oblíbenců spokojím s málem. Jako příklad můžu uvést dvě své velké oblíbenkyně, které mi dnes svým počínáním dělají radost – Moniku Bagárovou a Lucku Bakešovou. Monika mi dělá radost jednak svými koncerty (jak s R´n´B kapelou, tak s jazzovým kvartetem), ale i každým svým dílčím úspěchem (Skokan roku ve Slavíků, premiéra klipů na MTV). Lucku B. si dnes už většina lidí ani nepamatuje (v ČHS2 se ani nedostala do finále), ale ona je mimořádně hudebně aktivní, má hned několik kapel (Season Crack, Dekolt, kLuci, zpívá i v Roxette Revivalu a nedávno založila Alanis Morissette Revival). A nesporným úspěchem je to, že Season Crack vloni vyhráli Skutečnou ligu. A je mi jedno, že ani Monika a už vůbec ne Lucka nevyprodávají velké haly, v komorním prostředí si jejich koncerty užiju daleko víc.

208
Martin
Reagovat

Mou favoritkou je Dominika Šuláková, ta by to mohla vyhrát :-) A nebo Hnilica. Nikdo jiný tam tak dobrý není. Někdo tu ještě zmiňoval Mrózka ale ten mi přijde až moc přeslazený a navíc nevýrazný a když loni holčičky k vítězství nedotlačily Haricha a jak po něm jely, tak u tohohle to vůbec nehrozí :P

209
KLM
Reagovat

208: Mě se taky líbí hodně Dominika, rozhodně je mi daleko bližší a sympatičtější než třeba hujerovská a už dávno provařená Poulíčková. Z holek je to pro mě jasná jednička i když je tam víc dobrých zpěvaček. Mrózek to IMHO určitě nevyhraje, zpívá dobře ale ničím mě nezaujal. To už mi přišel lepší Adam Pavlovčin, ten má na svůj věk nádhernou barvu hlasu.

210
Rena
Reagovat

Tak se máme v neděli na co „těšit“ – uvidíme dvojníka Míši Davida… copak za skladbu si od něj asi vybere…

http://www.super.cz/9382-neskutecna-podoba-dvojnik-michala-davida-se-prihlasil-do-hlasu.html

211
Nika
Reagovat

207: Vlado, tím ovšem nevyvracíš fakt, který jsem zmínila. Že uspěje a prorazí max. 20% z účastníků takovýchto soutěží. A moje zamyšlení se týkalo spíše toho, jaký je rozpor mezi tím, co se těm dětem nabízí po dobu SS a jaké mají asi představy, s tím, jaká je následně realita a co je čeká poté. Jisté očekávání a naděje má ,myslím, tajně většina z nich, ať už si říkají, co chtějí. Zvlášť když po dobu soutěže se jim daří, jsou obletováni a potom bublina splaskne.
Jasně, zkusí si to a některým to vyjde. Většině však ne.

212
DJ Vlado
Reagovat

211 – Niko, ale to taky nebyla reakce na tebe jako spíš na ten článek, kde ta autorka jen papouškuje ono profláklé dogma, že „talentové soutěže nám daly JEN Anetu, zatímco po ostatních neštěkne pes“, což jsem se snažil vyvrátit. Samozřejmě, že prorazí tak 20% z nich, ale pokud vím, tak Nova ani Markíza nikdy neslibovaly soutěžícím jistotu doživotní kariéry v šoubyznysu. Ta děcka samozřejmě nějaká očekávání mají, ale řekl bych, že při vyplňování přihlášky rozhodně nepředpokládají, že by ve Slavíku porazili božského Káju nebo že by absolvovali celosvětové turné (to jim taky může nabízet jedině strejda Slávik, kterého snad ani nikdo nemůže brát vážně). A pokud někteří taková očekávání mají, tak je to spíš vinou jejich nesoudnosti (viz. v loňské SS Klaudia Pappová, která do médií vykřikovala, jak si zahraje ve filmu apod.). A kdo prorazí a kdo ne, to je imho vždycky nejvíc otázka štěstí.

213
jakka
Reagovat

212- Tak Karla Gotta asi nikdo neporazí, ale zatím opravdu nejlíp dopadla Aneta které se povedlo porazit Lucku Bílou. Je to osm let a stále je mezi čtyřkou nejlepších zpěvaček . Samozřejmě se to může i do budoucna také někomu povést. Je to pak o štěstí a že všichni zapadli to určitě ne. Jsou někteří kteří jsou také vidět ale to je asi těch dvacet procent.

214
K.
Reagovat

helejte, lidi, co dát anketku?
1. kdo vás zatím nejvíc zaujal? uveďte libovolný počet jedinců s pořadím nebo bez
2. kdo má pro vás nejzajímavější nebo nejpříjemnější tým?

ad1.
1. Zuzana
2. Michal Kašpar
3. Kristýna
4. Adam

dál zaujali a jsem na ně zvědavá (podle abecedy): Daniel, Dominika, Ivanna, Jaromír, Lucie, Michaela, Simona

2. asi Rytmus – má tam nejvíc pro mě zajímavých lidí a nikoho, kdo by mi vadil

215
Mrhis
Reagovat

213: Tak podle Českého Slavíka bych úspěchy zpěváků vůbec nehodnotil, to je ještě daleko větší a zbytečnější fraška než všechny tyhle pěvecké soutěže dohromady. Gott bude dostávat Slavíka In Memorian i 30 let po smrti, jo je dobrej ale máme tu i lepší zpěváky. Vyhledávací soutěže aspoň můžou pomoct objevit pár nových talentů o kterých by jinak nikdo nevěděl, Slavík to je jenom panoptikum vyhaslých popových hvězd které už dostávají ceny jen ze setrvačnosti. Když už podle něčeho hodnotit úspěchy finalistů po soutěži, tak spíše z návštěvnosti na koncertech a počtu prodaných CD. Ono vůbec největším úspěchem je, když si člověk vydělá hudbou tolik že se tím dokáže uživit a na to nemusí zrovna vyprodávat haly, přebírat platinovky za rekordní počty prodaných CD a podobně. Výhra je to, když může člověk dělat svobodně to co ho baví a ještě se nestrachovat o svoje živobytí, prostě být spokojený.

216
DJ Vlado
Reagovat

Káčko, 214:

1.Moje prozatimní Top 5:

1.Simona – Zatím pro mě jednička, komplexní balíček všech možných předností, které by zpěvačka měla mít. Krásná, sympatická, talentovaná a má pěkný svěží hlas s moderním vibrátem. Velká aspirantka na novou „bohyni“ nebo „sluníčko“ :-)

2.Markéta – Znám ji trochu osobně, je to výborná zpěvačka a profesionálka v dobrém slova smyslu, líbí se mi i její hlas (především v hloubkách) a v neposlední řadě je to kočka :-) Sebevědomá a ambiciózní sice je, ale myslím, že rozhodně má být proč.

3.Dominika – Velmi zajímavá hlasově i typově, její castingový výkon sice nebyl stoprocentní, ale myslím, že má na víc a ještě nám ukáže věci netušené.

4.Michal Kašpar – Černý kůň, podle mě je zatím dost přehlížený a nedoceněný, líbí se mi jeho chraplák a živočišný feeling ve zpěvu, kterým mi připomněl Riša Vidu a jeho Gigola blahé paměti.

5.Jaromír – Přestože mi v jeho vystoupení trochu vadila barva hlasu, tak si myslím, že existují písně, ve kterých se mi napoak jeho hlas bude líbit, doporučoval bych nějaké U2, a to nejen proto, že je Bonovi vizuálně podobný :-) A také jsem rád za každého rockera v soutěži, který navíc opravdu umí zpívat.

+ dva, které nám ještě neukázali, ale těším se na ně:
David W. a Zaujec

Další soutěžící, na které jsem zvědavý (chronologicky): Daniel, Kristýna, Adam P., Arpád, Emopanda, Lucia, Zuzana, Nikoleta, Ivanna, Michaela, Lucie

Antifavoriti: Koběrský, Bisek, Motalík (i když ten jen kvůli tomu, že mi připomíná slizouna MegaBajta)

2.Podle mě zatím nejnadupanější tým má Dara, tam mám hned dvě favoritky (Simonu a Dominiku), tři soutěžící, které mám těsně „pod čarou“, ale i jednoho antifavorita – „plešatou modelku“ :-)

217
Monika
Reagovat

Vlado ty si zase zahravas:-)) V tvem prispevku me nejvice zarazil fakt, ze Marketa je krasna zenska. Imho je cim dal osklivejsi a vypelichanejsi s odulym ksichtem:-))))

219
K.
Reagovat

216 – kdo mi v tuto chvíli vadí (zdůrazňuju, že jen hlasem nebo zpěvem, v žádném případě mi dotyční nejsou nějak osobně nesympatičtí): David, Kateřina; Jiří, ale tam je to dáno jeho předchozími aktivitami, jeho zpěv mi nevadí, i když mě nezaujal

220
K.
Reagovat

218 – jo, ještě Markéta, i když tam jsou důvody trochu jiné

221
mila
Reagovat

216 – mela jsem s Hnilicou stejnou asociaci – pisnicky od U2 a podobnost s Bonem.. Jinak zebricek favoritu zatim sestavit nedokazu, zaujal mne predevsim Hnilica, jinak nic moc, ale to se muze zmenit

222
pepi
Reagovat

nějak to moc nesleduju,nevím přesně jak se to bude rozhodovat dál,ale jestli budou hlasovat lidi jako že asi jo,tak už i tady vidím,že je to opět soutěž o ničem.Má to být hlas a někteří už tu zas píšou o image,kráse a tak.Takže stejná sr… jako ostatní soutěže.V Superstár určitě vypadla dřív spousta mnohem lepších zpěváků než byli někteří v desítce

223
yeey
Reagovat

Anketa
1) Daniel Mrozek, Veronika Vrublová, Markéta Poulíčková, Ivanna Bagová, no a asi ten Jaromír, i když mi zkrátka a dobře neni moc sympatickej, třeba se to změní
2) celkem přirozeně je mi nejbližší tým Pepy Vojtka, ale i Dara a Michal David tam maj zajímavý kousky…

224
Anonymní
Reagovat

216 – Dýdžeji ještě dodatek
jééé, Rišův Gigolo je na youtube, to jsem nevěděla, dík za odkaz :-) ale s Michalem mi přijde nesrovnatelný, na rozdíl od něj je hodně uhlazený, učesaný, i v tom Gigolovi, natož později

a našla jsem si Adama Ďuricu, hooodně dlouho jsem si ho nepouštěla a zjišťuju, že zatímco spousta vystoupení z legendární SHS1 vyčpěla, až si člověk říká cože? tohle se mi fakt líbilo?, Adam na mě účinkuje furt stejně, až jsem z toho naměkko… :´-)

225
Belisana
Reagovat

mno, ja mam cernyho Petra v zaloze, a tim si myslim by mohl byt Kaspar. Asi z nej neodpadnu, ale mam tuseni…

226
K.
Reagovat

223 anonym jsem já ;-)

227
Belisana
Reagovat

223 Káčko, mozna se ptam blbe, pac to vsichni vi, ale ja ne :-) Ty mas co do cineni s hudbou? Jsi jedna z mala, jejiz nazory maji nakou vahu :-ú

228
DJ Vlado
Reagovat

Káčko, 223 – Já jsem to srovnával na základě toho, že oba tam dali takový perlivý chrapláček, ale ne rockový, jako spíš lehce „armstrongovitý“. Ale souhlasím, že Rišo byl uhlazenější (i když konkrétně v tom Gigolovi byl rozhodně méně uhlazený než později v SHS2).

Jinak SHS1 je na youtube skoro celé (chybí jen 3. semifinále a velké finále). U mě pořád i s odstupem času vede Weak Martiny Šindlerové, což je pro mě i nejlepší ženský rockový výkon ze všech SS (možná spolu s Quietly Báry Zemanové, ale to má oproti Weak tu nevýhodu, že nezaznělo v plné délce), a You Are So Beautiful Sama Tomečka, což byl pro změnu jeden z nejlepších mužských baladických výkonů (spolu se Šmajdovým Wicked Game). Ale těch opravdu pamětihodných vystoupení bylo v SHS1 hodně.

229
K.
Reagovat

226 – dík za kompliment, ale nepřeháněj to :-D jediné, co mám aktivně společného s hudbou, je, že jsem do cca 16 chodila krákat do LŠU, takže mám snad nějaký náznak hudebního sluchu, ale nijak skvělé to není. třeba v rámci loňské SS jsem patrně poslouchala prdelí, omlouvá mě snad jen to, že jsem měla těsně po porodu…

230
K.
Reagovat

227 – škoda, že to tam není v lepší kvalitě…

231
DJ Vlado
Reagovat

Ještě k tomu Rišovu Gigolovi mě napadla jedna zajímavá věc. V mé Top 3 mužských swingových výkonů ze všech soutěží mám vedle něj ještě Savkova Mackie Messera a Bedneho Miss Jones – tzn. samé výkony ze starších SS. Třeba takový Ruml měl swingových výkonů celou řadu, zrovna tak Chodúr do tohoto žánru párkrát zabrousil, ale ani jeden z nich tuto pamětihodnou trojku (přestože Savku jsem jinak nemusel) u mě nepřekonal (tedy u Rumla nepočítám Don´t Worry Be Happy, což imho není až tak úplně swing). U ženských swingových výkonů to ale mám obráceně, přestože některé holky ze starších SS ve swingu zářily (Šárka, Katka K., Gába), tak se mi do mé Top 3 dostaly samé spíše novější výkony – Sway Dominiky Mirgové, Hello Dolly Martiny Bártové a Andrejčino All That Jazz z Talentu. Zajímavá asimetrie :-)

232
Fanda
Reagovat

no a já si myslím, že se ještě ukáže! :) Jako např. v SStárech – všechno bylo jinak..než na začátku a navíc čekám na poslední, ještě nám neznámé soutěžící, kteří pravděpodobně karty ještě zamíchají

Přidat komentář