Panáček v reality show

Krotitelé dluhů: jak bezdomovec k penězům přišel (15. 2.)

15. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Krotitelé dluhů

[singlepic id=3305 w=420]
V dalším díle Krotitelů dluhů vybočíme ze zaběhlých schémat předešlých dílů, kdy se řešili především nesplacené spotřebitelské úvěry, hypotéky atd. Tentokrát bude finanční poradce řešit zcela opačnou situaci. Rychle získanou hromadu peněz a aby se z nich člověk lidově nepotento.




Tento díl Krotitelů dluhů bude o nevšedním bezdomovci, bývalém horníkovi Karlu Kašpaříkovi, který nedluží, nehrozí mu exekuce, ani bankrot. Stal se ze dne na den majitelem statisíců. Ale po několika letech doslova pod mostem neumí s penězi zacházet. V jeho případě tedy půjde o to uhlídat, aby se mu náhle nabyté peníze nerozkutálely, ale naopak zhodnotily. Co mu finanční poradce poradí? Udrží si Karel peníze ve váčku nebo se mu rozkutálí? Uvidíte ve středu 15. února ve 22 hodin na prvním kanále České televize.

Související články

V Blansku žije zřejmě nejbohatší český bezdomovec / ceskatelevize.cz

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Krotitelé dluhů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
koc
Reagovat

hmm .. zmena

2
anja
Reagovat

to vypadá zajímavě… zahlídla jsme ukázku, téměř se mi vyvalily zraky :)

3
Kami
Reagovat

Pozor, klistata..!

4
koc
Reagovat

jj .. klíšťata :D

5
koc
Reagovat

porad jsem si rikal ze je to az moc pekny konec ..

6
okkvp
Reagovat

Jo klíšťata všude bavila ;-)
Zvláštní díl, no snad to s pánem dobře dopadá, investované prachy do kuči nerozfrcá a nového sídla se snad bude držet. Akorát by mi zajímalo, zda se podařilo nějak důmyslně ošetřit (a realizovat) to pojištění k nemoci – z konečného samořešení jsem to nějak nepochopila.
Nemám s takovými lidmi zkušenost, ale obávala bych se, že pán žijící deset let bez jiné povinnosti, než si obstarat jídlo a základní na přežití by mohl mít problém s nějakým platebním režimem.
Taky by mi zajímalo, jak se to mělo s tím začátkem toulání po světě a následným podmostem. No nic, svérázný týpek, svérázné podmostní sídlo se „skleníkem“ – výstavkou skla a porcelánu, kolo okapotované televizema dtto

7
anja
Reagovat

Klobouk dolů, tento díl se tvůrcům extra povedl. Bylo to dokonalé sociální drama s humornými prvky :)… a jistěže se na konci může vyrojit fůra otázek a pochybností, imho nejvážnější problém, který by pánovi mohl nastat, je, že se na něj nalepí nějací vyžírkové, co se k němu nastěhují a o peníze a jistoty ho připraví a on se opět octne pod mostem a tentokrát s dluhama. To by bylo fakt špatné. Ale pán i ve své naivitě mi zas nepřipadal, že by se chtěl nějak družit s lidma – no těžko říct jak to s Karlem vypadá dnes, teď v zimě atd. Doufám, že natočí pokračování a pokud možno hned, ne až někdy u další řady.

Do finančního poradce jsem se platonicky zamilovala :) Krásný chlap na pohled a věřím mu každé slovo, každý počin, je v něm obrovská empatie ke klientovi, stará se na plné pecky… protože co znám finanční poradce, je to vždycky namachrovaný týpek, případně arogantní přechytřelá nesympatická baba, snažící se klienta odrbat a dostat z něho co nejvíc pro sebe. Finanční poradci mi nesmějí na pozemek, ale tenhle by klidně mohl … i dál :))

Reagovat

Jak zaznělo Blansko a bydliště pod mostem, hned jsem věděla, že o tomto pánovi už loni psali v novinách. O tom, jak mu vyřídili důchod a tuším, že i to bydlení byl nápad charity, protože pod tím mostem komusi vadil, on se určitě nikam nehlásil.
Možná to chtělo i psychiatrickou pomoc, tak snad v těch mrazech neumrzl.

Reagovat

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/jihomoravsky-kraj/125917-v-blansku-zije-zrejme-nejbohatsi-cesky-bezdomovec/

Podle tohoto článku měl původně na účtu přes půl mega, takže tak zodpovědnej nebude.

10
okkvp
Reagovat

9 – hm, teď tam měl mít navíc ještě neutracené přebytky z důchodu za 12 měsíců – článek je z loňského léta … třeba ale měl nějaké dluhy a poplatil, koupil kolo ….

Přidat komentář