Panáček v reality show

Jak se staví sen: Ložnice v podkroví chaty (10. díl 11. série)

9. Listopad 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

V sobotní podvečer nás čekal díl pojmenovaný ofikem JSSS „Country ložnice v přírodě“. Co si pod tím představit? Ložnici pro osudem zkoušené manžele Jindrovi, ložnici v podkroví chaty, kterou trvale obývají. Splněný sen zhmotněný dvojicí Záluský + Reslerová. Zda dýchá příjemným lidským teplem a přitom splní veškeré požadavky se dozvíte v našem rekapu a recenzi. Velké obrázky ANKETA




S dalším pokračováním pořadu Jak se staví sen jsme se vypravili na okraj lesa v Borku nedaleko Jílového u Prahy. Tady, skoro na samotě, celkem nedávno (2004) začali svůj společný život Helena (57) a Miroslav (63) Jindrovi. Poznali se před pár lety na koncertě, kde Mirek hrál se svou country kapelou. Blýsklo se a brzo se pálily mosty k minulosti. Teď jsou tedy spolu, šťastní a zamilovaní, i když život asi zrovna lehký nemají. Miroslav, vyučený kuchař rekvalifikovaný na truhláře, už není nejmladší a bohužel je chabrus na klouby, kdejaký už má umělý. Helena, vychovatelka v družině, je teď v invalidním důchodu a statečně bojuje s onkologickou chorobou. (mimochodem kloubouk dolu jak paní pěkně vypadá)

Ta jejich chatička bývala boudička sbitá z bedniček, bez koupelny a kadibudkou. V roce 2000 ji koupila dcera Heleny a zamýšela využívat jako letní sídlo. To jak vypadá teď, je hlavně Miroslavova zásluha, vše co je od dřeva je jeho práce. Podle obrázků z interiéru, které jsme v průběhu pořadu mohli vidět, si manželé vybudovali hezké, příjemně stylové a přiměřeně komfortní bydlení, je vidět že mají vkus a cit pro jemnou krásu tradičních artefaktů.
(poznámka – velkou část zdejších obrázků máme už ve větším rozlišení než je zobrazované v textu – použivejte pravé myšítko)

[singlepic id=2790 w=208][singlepic id=2792 w=208]
[singlepic id=2791 w=208][singlepic id=2793 w=208]

Při plánech na vyřešení ložnice už ale došly nápady a tak …. dál už to známe, zkouší se štěstí s primáckým Dekotýmem. Manželé mají přání, aby jejich nová ložnice byla útulná, ne stísněná, s respektem k jejich zdravotnímu stavu, chtějí pohodlnou postel a dostatek úložných prostor. Mají rádi přírodu a i s ohledem na jejich další záliby se jim nejvíce líbí tzv. přírodní design v souznění s okolní krajinou.

A Dekotým pořadu Jak se staví sen u nich pořádně řádil, z původní ložnice nezůstalo skoro nic. Designérská dvojice Záluský + Reslerová hodnotí: Třicetimetrová místnost má nízký strop a střešní zkosení jí ubírá na využitelnosti. Většinu místnosti zabírala postel a přitom je sem třeba dostat i šatnu a pracovnu. Původní pracovní místo bylo spíš pro trpaslíky, kabáty pověšené na tyči za plentou se jim také nelíbí. Karolína se divákům dokonce snaží namluvit, že prostor za stěnou manželé využívají jako šatnu. To jí lze ale opravdu jen těžko uvěřit, prostor na krámy potřebné jednou za uherský rok jí ale zblajznem.

Problémem při návrhu však bude nosné trámoví, které je nutno zachovat. V domku Jindrových je také jedna zvláštnůstka. Kousek vedle komína z podlahy kouká kovový kryt. Když se odklopí, proudí sem průduchem v podlaze teplo stoupající přímo z dole umístěných kamen. [singlepic id=2812 w=420]
Začíná fáze bourání. Loupe se dřevěný obklad, strhávají se vrchní části podlahy, škrábe stará omítka komína, bourá se příčka „šatny“, bude prý repase dveří, nové elektrické rozvody. [singlepic id=2813 w=420]
V Borku se prý připravují sádrokartonové konstrukce. Ovšem kde všude se nám zas sádrokarton rozlil, můžeme jen odhadovat, téměř nic z toho jsme totiž neviděli. [singlepic id=2814 w=420] Nicméně podle nemnoha náznaků to vypadá, že je vlastně skoro všude. Na stropě, na stěnách a kdoví co je taky na komíně. Ušetřena zůstala vlastně jen dvě místa – obě štítové stěny, tedy ta jedna vlastně taky jen zčásti.

K chatičce prý patří ohýnek, tak musí být i tady. Biolíhový, bezsazý a nesmrdící. Ovšem jen s origo náplní, za smrad a saze jiných výrobce neručí. Z OSB desek se mu vyrobí malá noha a šup tam s ním. Tak a teď vybílit, palubky na krémovat a dveře repasovat. [singlepic id=2815 w=420]…no neberme komentář doslova, stačí přece jen přetřít, že

A heleme koukejme, na zahradě je podomní prodejce. Dozvídáme se o skvělém nápadu – materiálu nahrazujícím v podkroví sádrokarton. Panely CLIC-WALL s patentovým systémem Uniclic, umožňující namontovat panely rychle a snadno bez viditelných spár. Hm, tak že by to nebyl všude sádroš? Imho není, tolik zas sponzoři nesponzorovali.

Tak rychle jedeme dál, na pořadu dne je podlaha. [singlepic id=2816 w=420] Opět jen hodně pozorné oko diváka zachytilo, že původní prkna se asi nějak ošetřovala – brousila, protože jsou taková pěkně čistá, a hlavně rovnou na ně se natahuje jen kročejovka a pak už jen laminátová podlaha Quick-step, co smí být instalována jen na povrchu, kde výškový rozdíl na metru délky nesmí překročit +-2mm.

Na řadu přichází výroba nábytku na míru. Zatímco řemeslníci sestaví postel i rozprostřou laťky roštu, designeři už zas běží na louku za pánem s houbičkami. [singlepic id=2817 w=420] Nejde však o mytí nádobí, ale o matrace. Zástupce firmy Zdravá záda předvádí složení latexové matrace Horse dream Gold s koňskými žíněmi a vrstvou z vláken agáve, s velmi vysokou nosností i pro těžké váhové kategorie. To si váhově průměrní Jindrovi pěkně pospí.

A už jen načančat závěsy, rozmístit country doplňky, postavit drahocené BKF křesílko a může se předávat.

Čtenáře ale ještě určitě zajímá, kolik to všechno stálo. 82 tis stavební práce, 60 tis nábytek, 15 tis osvětlení, 27 tis doplňky a dekorace. Celkem úplně přesně 173.952,- Kč

Vháníme slzy do očí

[singlepic id=2818 w=420] [singlepic id=2819 w=420]
[singlepic id=2820 w=420] [singlepic id=2821 w=420]
[singlepic id=2822 w=420] [singlepic id=2823 w=420]
[singlepic id=2824 w=420]

Jindrovi byli nadšení, dojatí. Kolik kapesníků promáčelo zdejší obecenstvo se dozvíme nejlépe z ankety, tak prosím vesele klikejte hodnocení podle vlastních dojmů a pak se podívejte jak hodnotí místní recenze a můžete se vyjádřit i k tomu.



Ne nadarmo se sousední obec jmenuje Kabáty

Moji milí a vážení čtenáři, možná máte dojem, že dnes vlastně ani nemám v recenzi pořádně o čem psát, že pochválení povedeného díla bude krátké. Tak bohužel, zase vás čeká spousta mých písmenek, zas proženete myším kolečka.
Máte pravdu v tom, že dnešní proměna je na pohled příjemná a vypadá, že se solidně dokázala vypořádat jak se všemi místními záludnostmi, tak i s požadavky.

Co se týká konceptu celkové dispozice, tak ji musím pochválit. Umístěním postele do prostoru a naopak schování pracovního místa za roh získala místnost prostor, vzduch, šmrnc a nádech luxusního pohodlí. Dojmu napomáhá i zvýšená výška postele, podpěrný trám, evokace německé hrázděné gotiky v podobě úložných prostorů i kravská kůže na podlaze.

Přesto mám ale s výsledkem proměny drobný problém a něco mi na ní vadí, ruší mě tam, byť jde v podstatě jen o detaily. Nicméně z detailů a jednotlivostí se člověku teprve skládá celek.

Vadí mi totiž vlastně dekorace, prvoplánové kašírování „country“. Navíc několika prvky k tomu charakterově téměř kontrastními, které ve mně ale taky vyvolávají dojem, že se to s Jindrovými mýjí jak typově, tak i věkově. I přes jejich vitalitu a mladistvého ducha to vidím spíš jako úžasnou ložnici třeba pro dceru.

Pán hraje v nějaké trempsko, folko, country kapele, tak i ložnice bude country. Prdneme tam kus krávy, opřeme kytaru a banjo a na zeď vylepíme kýčovité letristické koláže s nápisy Johnny a Cash. K tomu přidáme sice krásnou, ale výrazově hodně technicky elegantní stojací lampu, přihodíme zrcadlo s plastovým rámem jakože štepovaná kůže a stolek – lodní kufr v barvách anglické vlajky. Emerickou asi v Kika nevedou. Na mně to působí velmi podobně jako nápisy Sweet home v bílých bydlenkovských komůrkách. [singlepic id=2825 w=420] Jenže podle mého Jindrovi nejsou povrchní kýčaři. I když někomu záliba v jimi provozované hudbě a vztahu k tradičnímu českému trampingu kýčařením a tupostí tolik zavání. Není proto škoda celé dílo shodit několika maličkostmi? Plakát s Dylanem je OK, stejně jako kráva na podlaze, výstavka hudebních nástrojů pokud nepřekáží, ok jsou i aranžované závěsy. Vyžehlené a ne právě vytažené krávě z huby. [singlepic id=2826 w=420]

Pak mám v souvislosti s Jindrovými ještě jednu výhradu – použití křesílka butterfly BKF. Tohle křesílko z hlavy argentinského architekta Jorge Ferrari Hardoye, známé též jako Safari židle, patří od svého vzniku (1938) do zlatého fondu světového moderního umění a designu a je celosvětově velmi populární. Jenže podle mých zkušeností a informací, starším lidem dělá dost problémy. Mé tělesné schránce nepřišlo nijak pohodlné dokonce ani v době mladistvé skladnosti ať jsem se usadila normálně či „jak se správně má“. [singlepic id=2827 w=420] Špatně se z něj vstává, je hodně nízké – přední zvýšený okraj sedací plochy je výšce 37-38 cm a díky psychologickému působení lehké konstrukce máte dojem, že se s vámi při hrabání ven převrátí (což je ovšem jen dojem, stabilní je dost). Obávám se, že panu Miroslavovi je vzhledem k tomu navždy zapovězeno a je otázka, jak z něj bude nadšená přece jen skoro šedesátiletá paní.

No ale pojďme od dojmů k podstatnému

K drobným vadám na kráse, pro mne patří „díra“ za hlavou postele, čiliže vlastně výška čela. Podle mého je totiž vzhledem k výšce matrace nízké a do niky polezou polštáře. Sahání za hlavu přes polštáře zdá se mi navíc poněkud nepraktické. [singlepic id=2828 w=420]
Možná měli designeři informace, že pan Mirek v posteli nečte, ale naštěstí má alespoň snadno přístupnou spodní část skryté skřínky. [singlepic id=2829 w=420]
Závadu nebo minimálně nelogičnost vidím v použití laťkových roštů v posteli. Když už se pořizovala drahá a kvalitní matrace, proč se nedala na rošt pro ni doporučený – lamelový, když navíc v domácnosti zbyl z původní postele. Trochu mimoní je i výběr matrace pro největší zátěž. Jde především o to, že je tím pádem o mnoho tvrdší, než by Jindrovi potřebovali a nefunguje pak tak jak má. Zvláště paní Helena do ní pánev a ramena pořádně nezaboří a tudíž si páteř při ležení nesrovná. Trošku přemýšlím o tom, jak se šuplík bude vysouvat přes kůži na podlaze, kdy to v 99% procentech většinou vzájemně drhne, ale odkopnout dál se dá celkem snadno.

Zaujala mne také tlouštka desky pracovního stolu. Na můj vkus je s ohledem na její upevnění a délku (150cm) poměrně tenká. Zdá se, že jde o běžnou nábytkovou desku o síle 18mm, která by se mohla pod lokty prohýbat. [singlepic id=2830 w=420] Stolová deska by měla být pevná – i proto se desky kancelářských stolů dělají v tloušťce alespoň 3cm.

Pak se mé oko nezapomnělo zastavit na konstrukci prostoru na ramínka. Neběhala jsem sice v Borku s centimetrem, ale výška šatní tyče se dá odvodit z okolních předmětů. [singlepic id=2831 w=420] Je to tak 80cm a na to si nikdo kabát, šaty, dokonce ani delší bundu nepověsí, potřeba by bylo tak 125-130cm. A přitom v původní šatně za plentou lze na ramínkách rozeznat bund/kabátů nejméně 10. [singlepic id=2832 w=420] Tzn, řešení typu „vlk se nažral a koza zůstala celá“. Jinde v objektu místo na pořádnou šatní skříň asi není, on je ten domeček skutečně maličký, celá stavební parcela má pouhých 45m2. Kam se skříní, když se pod zkosení nevejde? No já bych věděla, jenže to by se musel dát jinam nebo udělat jinak pracovní stůl. Měla být přesně tam co byla.

Přitvrdíme

V komentáři během pořadu zaznělo, že se manželé rádi dívají na televizi z postele. V původním stavu byla televize až u dveří a byla to tedy od postele strašlivá dálka, ale pohledu nic nevadilo, vyšlo to kolem komína přesně na chlup. V nové ložnici je televize posteli podstatně blíž. Ale ouha …. [singlepic id=2833 w=420]V nohách postele je přece ten trám. Dokud se paní Helena nebude tulit, tak se moc na telku nepodívá [singlepic id=2834 w=420]
Zajímavé je, že ve vizualizaci byla tv na trámu, pravda, zas trochu moc vysoko. [singlepic id=2835 w=210]

Zlatý hřeb večera na závěr – aneb důvěřuj, ale prověřuj

Systém vytápění podkroví nám Karolina za pomoci Pavla Cejnara ukazovala jako raritu. Rarita to ale milá Karolino není, navíc je to systém úspěšně používaný už ve středověku, kdy se podobným způsobem a jeho různými variantami vytápěl kdejaký kamenný hrad. Systém je to pro neznalé až překvapivě účinný i v téhle primitivní verzi. Jediný problém u Jindrů byl v tom, že chybí zpětný výduch pro cirkulaci vzduchu.

V pořadu to sice nezaznělo, ale na ofiku je informace, že jej designeři hodlají zachovat. Možná si to, že je zachován myslí i většina z vás. No já bohužel měla ty veliké fotky nového stavu nakoukané už o pár týdnů dřív a tak jsem se na to celou dobu velice soustředila a pátrala po známkách nějakého jiného řešení. Prdlajs. Možná to nebyl jejich záměr, nicméně vývoj se měl asi takto:
Tady při výmalbě je šachtička s krytem ještě viditelně v podlaze přítomna v původním stavu. [singlepic id=2836 w=420]
Ovšem v tento moment už je vidět, že se s ní něco událo. Nejspíš překážela při broušení podlahových prken[singlepic id=2837 w=420]
O vteřinu dál už je vám osud zařízení asi úplně jasný [singlepic id=2838 w=420]
Že nekecám a v té podlaze opravdu nic není, ukazuje např tento záběr [singlepic id=2839 w=420]

Tož, byla díra, už není, alespoň není oč zakopávat. Jenže jinde žádná jiná díra není, není ani žádné jiné topné těleso, pokud nepočítáme možnost nějakého elektrického konvektoru či radiátoru zapojovaného do elektrické zásuvky. Vytápění zbylo jen na ten srandovní krbík za hromadu peněz. Srandovní nemyslím z hlediska estetična, myslím to z hlediska užitné hodnoty. Podle údajů výrobce má nádržku/objem hořáku 1,4 litru, výhřevnost je 2,61 kW. V potřebných výpočtech plavu, ale i takové lamě jako já, jsou dostupné na netu různé kalkulátory a tak jsem se dozvěděla, že pokud by se kupovala krbová kamna, měla by mít výkon alespoň 4,6 kW. Další zajímavý údaj poskytuje ve FAQ sám výrobce: krby nejsou vhodné jako náhrada ústředního nebo lokálního vytápění, krb s hořákem dvojnásobné velikosti než je tento, dokáže v místnosti o ploše cca 20m2 přitopit až o 5 stupnů víc. No jenže k čemu, že. V případě jakési dřevostavby, byť dodatečně zateplované, se dá předpokládat, že při nějakých 5 pod nulou, bude bez topení v podkroví tak sotva 12-15 stupňů. Jistě, tramp otužilec mávne rukou, ale jen do té doby, než je mu šedesát a má problém s pohybovým aparátem. Na nějaké 2-3 hodinové posezení u práce i s těmi 2-3 stupni navíc, které tu dokáže biokrb vyrobit – hic na upadnutí. A pokud si ještě spočítáte náklady, tak vám z toho radostí slezou i nehty na nohou. Litr biolíhu stojí 65-90 Kč a vydrží hořet a hřát 2-3 hodiny. Tož aby se v té ložnici dalo v období říjen –duben dlít a neomrzat, proženete hořákem 30-37 tisíc. No kdo to dneska má, že. Nizkoenergetické rodinné domy za tyhle peníze hřejí i celé dvě sezony.

Co to jako má být? Nepozornost při realizaci? Kreativní přístup k řešení problému, kam pověsit kabáty? To je vážení na kuli, pecku čenichovku !!!
A to i když je naštěstí tady náprava snadná. Pan Mirek pilku doma jistě má a kovový bazmek mu možná na skládku nevyhodili.

Studený odchov – studená odměna

Ne, já v Borku nebydlím a doma si naštěstí zatím mohu topit, jak budu chtít (než … ani nechci pomyslet, náš plynový kotel je už moc dlouho prduch). Designérské dvojici a celému dekotýmu to ale všechno sečtu a spočítám, byť je to trošku složité. Opravdu ta ložnice nevypadá špatně a můj osobní vizuální dojem je někde v první třetině rozmezí „líbí-nic moc“. Když započtu splnění požadavků, zde imho naprosto obecných, tak spadnu na tři. Vykloubenou sanici a bazedovku z inovace vytápění jsem už zmínila výše. Myslím, že budu ještě hodná, když proměnu v Borku ocením za tři s velkým mínusem a za vytápění seberu designérům květinku. Už třetí z pěti.

Bytový design není jen o libých obrázcích, zařízení a úpravy musí mít smysl a musí vše zdárně fungovat. Sebekrásnější sedačka, kterou se propadnu na podlahu, je pro mě blbej, hnusnej a překážející krám.

P.S. Mimochodem, všiml si někdo, kolik hodinových strojků se nalézá v prostoru ložnice po proměně? Je to vidět i na zdejších fotografiích, ráčejte do nuly počítat spolem. Jen připomenu, že před proměnou tam bylo hodin a budíků devatero.

Zdroj obrázků : Tv Prima



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 59
1
Mark
Reagovat

Na další díl JSSS je těším, jako ostatně vždy. Doufám, že nová ložnice bude stejně útulná, jako ta stávající. Jen nechápu, proč ten detail na hodinové strojky, to jste se jim mohli dívat přímo pod pokličku /nebo pod peřinu?/. Mslím si, že by se účastníkům mělo zachovávat právo soukromí. Nebo to bylo jejich přání? Tak to bych se divil. Asi z toho moc nadšení nebudou. No uvidím, jaké bude jejich nadšení vůbec. I když Karolína s Petrem jsou zárukou vkusu a elegance. Držím jim palce.

2
okkvp
Reagovat

Mark – pokud myslíš zdejší fotoslepenec devíti hodin, tak to je moje práce – ovšem jde o pouhý slepenec detailů – výřezů z fotografií stávajícího stavu ložnice dodaných přímo oficiálním pramenem – TV Primou. Nevidím na tom nijaký větší zásah do soukromí – své soukromí dali všanc přihláškou do RS a údaji, které o sobě samotní podali. Např. produkce asi těžko sama zjistila jejich zdravotní problémy a přitom jsou uvedeny v oficiálních pramenech k pořadu.
Mne ten počet hodin v jedné místnosti prostě jen zarazil. Pro diskutéry účastnící se i diskuze u FHŽsk to má navíc ještě specifický přídech a těch sem chodí číst poměrně hodně.

3
Mark
Reagovat

Cením, že jste to uznali. Mark

4
Mark
Reagovat

Předběhl jsem odpověď, neviděl jsem fotky,myslel jsem, že jste je stáhla, což by asi bylo fér, ale už jsem je opět zahlédl. Souhlasím v tom, že já bych o sobě tolik nemluvil, ale na druhou stranu bych také neukazoval, co doma vlastním Nemoce nikdo na rozdíl od jiných věcí těžko někdo ukradne. Já bych se na jejich místě zlobil a obával. Jde o celkový disagne a ne o to, kolik kdo má hodin, hrnků, žehliček apod. A ještě z toho dělat anketu, to snad ne?JSSS mám moc rád, to proto, že se chci něco naučit, vidět prima nápady a možnosti, ale tohle mi tam nesedí.

5
Bazinga
Reagovat

:-), já jsem opět podváděla, a koukala jsem na obrázky dopředu. Pořad nebudu stíhat, takže až bude anketa, budu hodnotit pouze podle nich ;-).

Hodiny pobavily ;-).

6
kanárek
Reagovat

Takže oni budou mít novou ložnici a dál budou bez záchodu a koupelny? Že by tam nebyla voda?

7
kanárek
Reagovat

Je blbé mít tolik hodin, protože pak si musíš pamatovat, které jdou dobře :-)

8
Bazinga
Reagovat

4 Mark – chápu to dobře, že máte obavy o to, aby některý z čtenářů tohoto článku nepojal nápad udělat loupežnou výpravu a některé (případně všechny) hodiny neukradl???

9
kanárek
Reagovat

Tak na tohle se asi podívám. Řešit ty šikminy nebude jednoduché a doufám , že jim tam nezasádrošují ještě víc z toho mála prostoru. Z těch obrázků opravdu ložnice působí útulně….zatím co si pamatuji, tak obložení v tomto pořadu buď strhali nebo aspoň přemalovali.

10
okkvp
Reagovat

4 – Jde o celkový design i o jednotlivosti – tzn, jde o pochopení vztahů v rodině, v příbytku, způsobu života rodiny, osobních priorit a mnoha dalšího. Provozovat kvalitní bytový design bez toho lze jen velmi omezeně a posuzovat jej také.

11
Mark
Reagovat

Uvidíme, jak vyzní celý pořad.Doufám, že Karolína s Petrem zabodují a že budou všichni spokojení. I diváci ,vč.mně.

12
romantička
Reagovat

1..3…4…
…7254…do kolika počítáte, když se uklidňujete?
bože, kdy už mě přestanou zaskakovat, překvapovat, čílit?
vždyť je jich tolik, tolik mezi námi, že by si jedna měla zvyknout…

8
už jsem otevřela Photoshop a začala přemisťovat hodiny k Martince, protože tak to podle všeho po odvysílání pořadu dopadne, ale nemám svůj den a trpká příchuť prvních příspěvků mne přivedla na myšlenku program zase zavřít a otevřít si lahev…

13
okkvp
Reagovat

12 – můžeš si dát obojí, třeba se ukáže, že fantazie nemá meze – možná by se dalo sem přehavovat něco od Mavis – a že by mě toho napadlo ;-)

14
Regina
Reagovat

Ta jednotlivost mě nesedí.Nevím, proč mám chápat vztahy v rodině, příbytku a osobních priorit účastníků, když se prezentují cca 5 minutami a z toho usoudit, je-li desing OK , nebo nikoliv. Souhlasím s Markem

15
okkvp
Reagovat

14 Regina – no protože bez toho nelze udělat design na míru dotyčnému a člověk tak tvoří jen cosi o čem se domnívá, že by to mohlo sednout správně, případně (a to nejčastěji) něco, co sedí tvůrci. A to je špatně. A stejně tak při posuzování. Pro paní vysokou 145 cm je špatně když jí designeři udělají kuchyňskou linku s výškou pracovní plochy 95 cm; pro člověka, který se nemůže ohybat a špatně vstává je špatně použít do ložnice futon; pro lidi, kteří milují přírodní materiály je špatně do obýváku použít jen kov a sklo; v domku, kde vedou dveře z obýváku přímo na podmáčenou zahradu je špatně použít celoplošný bílý koberec s vysokým chlupem atd atd

16
Regina
Reagovat

Tak tohle chápu, ale co má devatero hodin v detailu společného s výškou člověka, promáčeným trávníkem atd To má jako odhadnout jejich charakter??Mě, ani ostatní lidi nezajímá, že to doma mají, třeba to někde vyhrabali a to má odhadnout, jací ty lidi jsou a jak by měl vypadat pokoj? Chudáci disagnéři!Kdybys na to neupozornila, nikdo by si toho ani nevšiml. No, za chvíli to poběží ,uvidíme, ale tahle upoutávka je spíš na škodu.

17
okkvp
Reagovat

16 -Jak vidíš, jsou lidé, které to zajímá. O těch obyvatelích to něco říká, stejně jako o jiných říkají cosi třeba chybějí mezery v textu.
Děkuji za hodnocení, přeji příjemnou zábavu.

18
Bazinga
Reagovat

16 Regina (nebo Mark, kdo se v tom má vyznat, když ty příspěvky chodí z jedné IP adresy), mě to zajímá. A pak asi ještě dalších 20 lidí, kteří to tady chodí číst. Což bylo vysvětleno v příspěvku č. 2.

19
okkvp
Reagovat

Hodiny iritovaly, ale takové „drobnosti“ jednotlivosti, jako žádné viditelné topení, si nikdo nevšiml …

20
romantička
Reagovat

já jsem teda ujetá na krby, ohniště, táboráky a všechno co očoudí špekáček, ale než to, co jsem viděla v tom obchodě, to si radši dám do rohu PC s požárem na spořiči obrazovky
a proč v krb ložnici? něco mo uniklo? zapla jsem asi o pět min později

21
romantička
Reagovat

19 hodiny už se vyřešily ;)
http://viviane.wz.cz/sbjeratelka.jpg

22
Bazinga
Reagovat

21 :-D

mne absence topného tělesa nezarazila proto, že podle obrázků je to letní chata a případné chladné noci lze vyřešit zachumláním se do zvířecích kožek, kterých je v příbytku pro 2 lidi dostatek.

23
okkvp
Reagovat

22 – Nevymlouvat :-) To, že jde o trvalé bydlení je hned v prvním odstavci! Kožky v původním stavu viditelné akorát umělé a tedy nevím jak se do nich zamotat, aby ti někde něco nekoukalo. Kdybys byla napsala – v zimě na sebe oblékají vše co mají v příručním šatníku za plentou, tak bych to brala :-)))

24
romantička
Reagovat

no tak oni jsou tam snad trvale a v ložnici má pani pracovnu a on si brnká, ale jde mi oto, jak studeně na mne ty „krby“ působily – místo toho, co tam stojí bych si dala akvárko a přitápěla bych něčim jiným, od čeho mi nechytne barák při polštářový bitvě, bez který s tátou neusnem ;)

25
okkvp
Reagovat

24 – jj, hlavně je třeba u tohoto pořád myslet na problém se spalováním kyslíku – musí se k tomu alespoň chvílemi větrat …

26
romantička
Reagovat

24
tím jsem chtěla říct, že jsem tentokrát až na čistě subjektivní výtku spokojená, jdu hlasovat a jsem zvědavá, jak mnou otřese rekap

27
Bazinga
Reagovat

23 :-)), jenomže já jsem z Moravy, jak mám asi vědět, že v Jílovém u Prahy není nějaká teplotní anomálie a tudíž v letním domku se dá přežít zima i bez topného tělesa. :-). A pak se ještě nabízí, že topná tělesa mají ukryté někde za závěsem. Elektřinu tam mají? No jestli tam paní má PC, tak asi mají. Tak možná v zimě místo PC je zapnuté ohřívátko ;-)?

28
romantička
Reagovat

OT
když vás tu dvě vidím – pořídila jsem dnes ráno konečně klubu nástěnku – právě mi zprovoznili přístup, tak za půl hoďky ji přibiju na zeď – ještě musím stáhnout z netu jějaký vhodný hmoždinky a vrtačku ;)

29
okkvp
Reagovat

OT -a doparoma, můj záznam se sekal a záložní zdroj se zdá taky nepoužitelný … tož nevím, jak rychle se s tím poperu aby bylo dost obrázků do rekapu.

30
Regina
Reagovat

Jsem moc spokojená. byl to jeden z nejhezčích dílů.

31
Regina
Reagovat

romantičko jsi moc hodná, ale nic takového nemám, ale těší mě tvůj zájem. Dnes nevídané. Díky asi tě také těší pozitivní vjemy. Dám si to do souboru.

32
Rena
Reagovat

Konečně něco obyvatelného..
Pěkně vyřešené úložné prostory, barvy k tomuto stylu bydlení taky sedí, akorát ten krb na biolíh mi nesedí. Dále se mi moc nelíbí ta pracovní židle, nebude pohodlná. U postele mi chybí zadní čelo na opření. A také to křeslo není pro starší lidi vhodné a bude se z něj špatně vstávat. Líbí se mi podlaha a celková atmosféra pokoje.. U mě 1 – za ty drobnosti.
A čím tam tedy topí, taky jsem nic nenašla!?

33
Daniela
Reagovat

K absenci topení: všimli jste si na začátku, toho průduchu přímo nad kamny v přízemí vedoucímu do ložnice? Ze zkušeností těch, kteří to mají vím, že teplo stoupající vzhůru je opravdu silné a může ložnici vytemperovat docela pohodově. Navíc tam bylo řečeno, že průduch bude zachován – v což kvůli těm lidičkám pevně doufám – ten „krbeček na bombičku“ by to asi nevytrhl o spotřebě kyslíku nemluvě. Předpokládám že už nějakou zimu tam spolu strávili, tak jim to asi vyhovuje.
Co se přeměny týče – mám dojem, že oba tvůrci vzali v potaz potřeby i zdravotní stav obou lidiček, ba strefili se i do jejich zaměření a vkusu.

34
Daniela
Reagovat

… křesílko možná pro paní, jinak nic pro umělé klouby, tam je potřeba pokud je mi známo docela jiné sezení (spíše výše umístěný sedák a ne příliš měkký – tedy něco na způsob pohodlné židle s područkami kvůli vstávání), ale křesílko můžou věnovat dceři a pořídit něco vyhovujícího…
Jinak „odbednění“ a čisté bílé plochy prostoru jen prospěly.
Paní jistě uvítá i pohodlnější posezení u PC.

36
RenataE
Reagovat

Proč jim vyhodili ty polohovací rošty, vypadaly skoro jako Lattoflex (pravopis je jen přibližný)? Uznávám, že zvolené matrace se k tomu asi nehodí (nechce se mi to hledat), ale zrovna toto je výrazný posun zpět. Instantní krematorium v podobě „krbu“ ani nebudu komentovat, stejná situace už tu jednou byla. Zásadní bylo vyřešit zateplení a vytápění, což se nestalo. Kdyby to někdo nevěděl, tak laminátová podlaha je studená, studená a studená. Dávám trojku jenom proto, že se mi nechce si to pustit znovu.
Pro okkvp: ty nejhezčí hodiny jsi tam nedala, myslím, že byly v přízemí, porcelánové kuchyňské. Ačkoliv mám podobné dvoje, tak tyhle by se mi opravdu líbily.

37
okkvp
Reagovat

36 – nedala, protože nebyly v ložnici – na slepenci jsou JEN A POUZE hodiny, které se v původním stavu nacházely V LOŽNICI :-)
V přízemku bylo v záběrech pěkných věcí povícero.

38
Regina
Reagovat

Okkvp – ty by ses hodila spíš do pořadu Prostřeno, máš vlohy na šmejdění. Nic ti v bytě neunikne. Tak snad se ti líbí alespoň jejich nová ložnice. Mě jo. A končím, nebaví to.

39
okkvp
Reagovat

38 – Tak to zas prrr. Pokud nerozumíš sdělení obsaženému v psaném textu a tv pro tebe vysílala nějakou speciální verzi, kde nebylo vidět nic než záběry do proměňované ložnice a ještě asi jen přehledové, bez detailů, tak to není má chyba, vysvětlovala jsem to výše několikrát. Mé články jsou určeny lidem, kteří se zajímají o to, co v pořadu vidí – KOMPLET a diskutují tu o tom. Tady si neukazujeme obrázky virtuálních interiérů bez souvislostí. Tady se dokonce diskutuje o tom, co je to za lidi, kteří se do JSSS hlásí a co je k tomu vede a co od toho očekávají. Stejně se tu probírají i samotní designéři a další učinkující. Dokonce se tu diskutuje i tom, jak je pořad pojat a zpracován. Tohle jsou stránky zaměřené na reality show a JSSS je jednou z nich

pokud jsi pouze zapomněla na konci svého postu mrkací smajlík, tak předchozí odstavec je čitelný nedopatřením

40
gili
Reagovat

Tahle proměna se mi moc líbila. Sice nedokážu posoudit technické provedení a to, že jim tam bude i nadále zima, mi taky nedošlo. Ráda si počkám na váš rekap. Ale atmosféra toho pokoje, vyřešení úložných prostorů a hlavně to, že se to podlě mě těm lidem opravdu líbilo, toho si cením. Takže jsem dala za 1.

41
anja
Reagovat

tak podobnou pastoušku jsme kdysi vlastnili v Beskydech, docela jsem si u toho dílu zavzpomínala, i topení do podkroví tam bylo řešeno stejně, dírou v podlaze

sledováno povrchně, kupodivu to byla pro mne celkově dobrá proměna

Regina, že je okkvp šmejdilka a nic jí neunikne, proto tady píše rekapy :)

42
romantička
Reagovat

39 napadlo mě, že by se mohla zavést někde v rohu nástěnky Černá listina diskutérů…

43
okkvp
Reagovat

OT 41 – ale jen z vlastních řad ;-)

44
Belisana
Reagovat

libi se mi to, a taky mam poprve pocit, ze ti obdarovani rikaji opravdu uprimne, ze i jim se to moc libi. Zatim za 2, a moc bych se divila, kdyby to rekap nejak zmenil
no ale jeden nikdy nevi, ze? :-D

45
okkvp
Reagovat

hlášení č2 – rada pro majitele nemovitostí: trasu kanalizace si na vlastním pozemku trvale viditelně fixujte a nikdy, opakuji NIKDY nenechte k revizní šachtě přiblížit rodinného příslušníka-okrášlovatele zahradníčka.

46
okkvp
Reagovat

rekap po překopání půl zahrady a úspěšném krtkování konečně přidán

a moc jsem zvědavá na druhou anketu, protože se mi nezdá, že by u nás žilo tolik otužilců či polárníků.

47
romantička
Reagovat

Tak já jdu na to :)

48
romantička
Reagovat

rekap opět šmrncovní!

dost jsem se zasmála u truhly a koláží typu „každý den jedno anglické slovíčko“ – snad je bude bavit to obměňovat
ke kotlíkářům mám ambivalentní vztah – u ohně při táborových písních jihnu, ale nějak cítím, že mezi ně nepatřím
uvidím, co bude teď, až texty písní začnou místo Jesse Jamese oslavovat Robina Hooda…

49
Daniela
Reagovat

Tak s tím ucpaným průduchem jsem teda „na krofkách“!!! To že padnul za obět umělé podlaze, která nahradila údajně dobrou dřevěnou je jen další mínus. Nevyznám se moc v matracích, ale pokud je pravda, že získali výměnou za polohovací rošty navíc poměrně tvrdou matraci na pevných, tak to bych na jejich místě zaplakala a šla hledat to původní, abych to tam vrátila -snad to bude do nového rámu pasovat :-). Trám v cestě TV jsem si neuvědomila, ale je to zásadní provinění proti požadavku majitelů. Mám z toho všeho jeden závěr: okkvp se prostě „umí dívat“ , klobouk dolů!!! :-)) Pán je naštěstí kutil, něco určitě půjde předělat, možná i přestěhovat . Co se na první pohled docela líbilo,skrývá četné záludné „chybičky“, které ale mohou být nakonec pěkně otravné. Pravidlo – vše pořádně nejdřív promyslet a pokud možno i vyzkoušet (pokud nemám dobrou představivost) je tu k nezaplacení. Milá okkvp, plánujeme kompletní rekonstrukci menšího bytu a mě nad našimi „plány“ chytly znova ty pochyby a zatoužila jsem po Tvém pátravém oku a detekci chyb předem, než si to zmršíme sami :-) Nemohli bychom se nějak domluvit? :-)

50
Belisana
Reagovat

no jo, no :-)

51
Pasithea
Reagovat

Ach jo. A při prvním hodnocení to vypadalo tak dobře, i když jsem se snažila poctivě koukat. A na malou obranu, mně vážně ani nenapadlo, že by jim ten průduch mohli nenechat.

52
okkvp
Reagovat

50 – Mě to tedy napadlo, ale čekala jsem nějaké náhradní řešení – smysluplné. Pořád se snaživě ukolébávám myšlenkou, že to byla chyba „jen“ těch podlahářů, že to jen neuhlídali. Je ale pravda, že pokud by to byla chyba podlahářů, tak by si to snad designeři právě pro neobvyklost snad více hlídali (tedy tak bych se chovala já, páč s mamlasy zkušeností mnoho) a navíc imho vyříznout díru a nasadit bazmek zpět snad nemohlo trvat tak dlouho, aby se to už nestihlo – tož se sice snažím omlouvat, ale vlastně mi to při vší snaze nejde.

53
Sara
Reagovat

Tak nevím, mě se ta proměna nelíbí ani vizuálně.

54
okkvp
Reagovat

ad 40 gili – post byl spadnutý ve spamu, objevila a vylovila jsem bohužel až dnes, omlouvám se

55
okkvp
Reagovat

Hlášení – od postu 40 dál je o jedno číslo posunuté číslování postů, ale ručně už to napravovat nebudu, když je to jen tak o málo posunuté dodatečným schválením jednoho diskuzního příspěvku

56
Regina
Reagovat

Po shlédnutí následujících otřesných proměn, oceňuji tuto proměnu Karolíny Reslerové a Petra Záluského jako nejlepší a dávám jim /i přes pár chyb, kterých se dopustili/ čistou 1!!! A blahopřeji manželům Jindrovým, že nedopadli jako rodina v 13. díle, třinácté série..

57
okkvp
Reagovat

56 – i přes tu srandu s vytápěním?

58
okkvp
Reagovat

ještě dodatek – byla jsem upozorněna kamarádkou, tak jsem si dodatečně vyhledala a přehrála kus Podlahoreceptáře a … jedno oko nezůstalo suché, když Karolina procítěně vyprávěla, jak při vymýšlení koncepce sjížděli staré filmy a dokumenty z 30. let, aby to country s Cashem správně trefili a jak bylo velmi složité vymyslet to vytápění

59
Lída
Reagovat

Country, je velká nápověda. Navíc manželé mají jistě rádi barvy ohně podle předchozí ložnice. Každý kdo hraje na kytaru, poslouchá country má také rád táboráky, či výlety do přírody, spaní pod převisem. Na fotkách není vidět žádná zeleň, stačila by květina. Špatné uspořádání místnosti komentovat nebudu je prostě děsné, šlo by to lépe i se zmiňovanou šatní skříní. Nechtěla bych tuto místnost uklízet, přerážet se o nepraktické křeslo, lézt s hadrem pod šikmou stěnu a bát se, že na mě spadne při leštění zrcadlo. Jsou to starší lidé a určitě mají rádi teplo od nohou, kord když je špatné vytápění, zvolit plovoucí podlahu no nevím je to výhoda, ale v určité fázi nevýhoda – v tomto případě se dá říct nepraktické zvlášť při zvolených doplňcích. V okolí televize mi to připadá dosti chaotické, přeplácané, připadá mi to jako bordel, i když tam ve skutečnosti žádný není.
Nepovedlo se to.

Přidat komentář