Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: Simsalabim a je tu Rozmarýn, Plzeň (10. díl) + video

3. Listopad 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

Po delším odmlce jsem si našel čas na shlédnutí jednoho z dílu Ano, šéfe 4. řady. Proč po delší odmlce? Neb první díly 4. řady zkrátka nebyly ono. Nebyly svěží, chyběl jim pořádný hudební podklad a zkrátka jsem měl pocit, že to novému týmu, který se o Ano, šéfe staral, drhlo. O to příjemnější překvapení byl 10. díl z restaurace Simsalabim v Plzni, ze kterého během Zdeňkova působení vyrostl Rozmarýn. Teď si sesumírujeme, jak se tato radostná událost přihodila a kdo byl ten, kdo držel kormidlo potápějící se lodi. Majitel to skutečně nebyl.




Kvalifikace číšníka je na vedení podniku málo

V dnešním dílu z Plzně padlo jedno velké moudro se kterým si dovolím souhlasit. Tím moudrem bylo konstatování samotného majitele Simsalabim aka Rozmarýnu, který je původní profesí číšník a jeho paní rovněž, který šel během natáčení do sebe a nastavil si parádní zrcadlo větou o tom, že restauraci by si měl otevírat kuchař a ne právě číšník. Přeci jen kuchař ví většinou o samotném provozu podniku mnohem více než číšník a navíc pokud je kuchař dobrý, umí dodržovat patřičný řád, aby vše klapalo jak má. Nesouhlasíte? Hurá do diskuze pod rekapem.

Vymetání čarodějných pavučin v Simsalabim a hle, je tu čistý a světlý Rozmarýn

Zdenkovi se hned při první návštěvě Simsalabim podlomila kolena, ani ne tak kvůli jídlu jako kvůli interiéru. Osobně mně jsou podobně stylizované podniky dosti proti srsti a doufám, že nenastane chvíle, kdy mně někdo v dobrém víře věnuje poukaz do Dětenic. Takže jsem uvítal, když Zdenek dosti rázně dal majitelům na srozuměnou, že ty pavučiny a rádoby čarodějnická výzdoba musí pryč. Jako fór možná dobrý, ale kdo by v tom chtěl sakra jíst?

Majitelé byli rozumní a v podstatě přes noc tyto čarodějnické nesmysly odstranili. Respekt.

Koncept podniku je základ a je tu Rozmarýn

Následně jim Zdenek dal ochutnat své polívčičky, kdy jim vtloukal do hlavy, že základem úspěšné restaurace je nějaký smysluplný koncept. Tedy co a pro koho chtějí vařit a od toho i vymyslet patřičný název. Ze Simsalabim se najednou stává Rozmarýn, tedy o chvilku později, než jim Zdenek rozmluvil, že by se nazvali Nostalgie a i jídlem vzpomínali na 20. léta minulého století. Tuší někdo, čím by taková léta byla zajímavá? Nějaká špičková gastronomie?

Majitel podniku je měkkouš, o tom žádná

Majitel podniku Simsalabim, nyní Rozmarýn je měkkouš o tom žádná. Tedy další z řady těch, kdy podniku vládne personál, potažmo kuchař a nikoliv jeho majitel, tedy ten kdo platí. Takže divák nebyl ušetřen přestřelky o tom, kdo co kdy řekl a neřekl.

Matka, ta co drží kormidlo a dotuje syna

Co si budeme nalhávat. Nebýt matky majitele podniku a jejich dotací, byla by restaurace asi dávno v krachu. Nadání pro řízení podniku prokázala matka především v opravdu kritické situaci, kdy se 2 kuchaři nedostavili jednoho dne do kuchyně a tedy nebyl nikdo, kdo by vařil. Její rázný tón a rady pomohli zachránit situaci.

Je mně líto, ale šéf nemůže být kamarád, a přesně toto paní matka splňovala. A právě jí dal Zdeněk na konci samolepku s 1 hvězdou. Nikdo jiný si ji více nezasloužil než ona. Nebo jste jiného názoru?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
AAA
Reagovat

Ten majitel byl hodně slabý. Hlavně na konci, téměř nulová sebereflexe. Zadlužený až po uši, nechává sebe, přítelkyny vyživovat matkou a pak si zajede na dovolenou do Ameriky. Nerad kritizuji… Velký obdiv patří mamině, věděla co dělá.

2
Maxx
Reagovat

Jaktože bude Pohlreich příště v USA? Co to bude za díl, ví o tom někdo něco víc? Jaktože nic nevím :D

3
Ondra
Reagovat

Jinak ta znělka saxány pořád se objevující byla skvělá, hodila se tam :-)

4
Maxx
Reagovat

Já mám rád mystiku, tajemno a tak, ale do restaurace se mi to fakt nehodí. Nenajedl bych se tam pohodlně. Trochu mi ale vadí to, jak zamítli majiteli dva názvy a nakonec to skončilo u podivného Rozmarýnu s vývěsní cedulí jak z 80. let. Ta Kontraverze sice byla trochu vadná, ale logo bylo zajímavé a nejvíc se mi líbil ten nápad s Nostalgií ala 1. republika, což je nejvíc prosperující éra v historii Česka. Mohlo by to být zajímavé. Takhle bych při projití kolem loga Rozmarýn dovnitř nezašel v domnění, že jde o nějakou jídelnu. I když určitě lepší než Simsalabim a asi i ta Kontraverze, to se hodí spíš k baru.

5
honza
Reagovat

Kopíruju.Ale jinak dnes pěknej lžidíl.Mamá nemohla půjčit kuchaře?Jistě mohla,ale nemusela.Hledejte pravdu.Co čepujou nevim a je mi to jedno.V Plzni stejně půjdu do Grolla nebo si zajedu na Kout(kuchyň víc než uspokojvá)tenhle díl byl spíš inzerát za poplatek produkci.Pozvu si Šéfa a jedu do států?(jistě máma udělá udělá,máma zařídí)Máma(to víš,že jo bobánku,užívejte dokud jste mladý)Tak jo.Ale hospoda na který majitelům záleží vypadá jinak.PáPá.To je fakt hnůj,ještě že je spousta podniků,kde Zdeňka netřeba.Ty dva dnes…ani zadarmo!A ta hvězda byla jako za co?Sledoval jsem to rád,ale tohle je na mě hodně.

6
okkvp
Reagovat

Taky jsem dnes nějaká rozpačitá. Pod původním názvem ještě s těma reklamama na bazar a zastavárnu bych si představila nějaký uhozený kabaret, hospodu ani náhodou. 20. léta mohli dělat těžko s těma cihličkama a šutřiskama….
Hvězda – no jestli to bylo jedlé, tak jak se Zdenek tvářil, tak proč ne – ale v tom případě ji měl dát kuchaři.
Zarazila mi tam věta mladýho – cosi, že jako má těch hospod teď víc a tuhle drobet zanedbává? …

7
honza
Reagovat

okkvp-mamá má těh hospod prej 15.A na čepu maj Plzeň 12°takže 11° a Staropramen 10°takže 9° posledně mi tu nějakej znalec napsal že jestli je Plzeň 11°nebo 12°,že je mu jedno jaký dostane pivo.Takže můj vzkaz pro něj-biftek 200gr psanej je ve skutečnosti 150gr a zkus si stěžovat znalče!Howgh.

8
okkvp
Reagovat

7 – u mamimky dohledat lecos, ale 15 hospod nikoliv, hospoda jen jedna, u mladého ale tři sro

9
Duck
Reagovat

V tech prostorach byl rockovy klub Neandrthal a pozdeji klub „C“ a Crazy Bus. Tohle byla prvni hospoda. Popravde bych tam nesel ani ted a to pracuju v centru. Majitel se me proste nelibi, skoda, ze to nebyl dalsi Stepan nebo Zbehlik :)
Jinak co mel proboha znamenat ten ozralej fanousek a proc mu venovali tolik prostoru ? Vubec byl cely dil silene rozharany a neuceleny, uplne chybelo zhodnoceni te domluvene zatezove akce.

10
okkvp
Reagovat

ad 20. léta : nejsem odborník na gastronomii, ale podle kuchařek a různých kalendářů pro dámy a hospodyňky z té doby (obsahovaly jídelníčky a recepty na každý den) bych soudila, že se taková ta lepší gastronomie rozšířovala k středním vrstvám. Slavnostnější jídla o mnoha chodech, zvěřina, spousta pečení ala Estrerhazi/XY, složitějších omáček, zlatá doba sladkých teček (dorty, zákusky)
Období Škol pro paní a dívky, kde se vyučovalo především vaření a vedení domácnosti. Absolvovala velká část dcérek z lepších rodin a středních vrstev (dost těch, které k ničemu jinému nebyly), odrazový můstek ke kariéře pro ambicióznější dcerky z chudých rodin.

11
koc
Reagovat

2 – Chicago – Obávaný šéf radí, pomáhá i straší restauratéry v různých koutech naší země; tentokrát se ale vypravil za krajankou až do zámoří, konkrétně do Chicaga!Chicago dalo vzniknout většině hudebních stylů dvacátého století od jazzu až po house music, je to město, které bylo za prohibice symbolem zločinu a boje mafie v čele s Al Caponem. Díky poloze na břehu rozsáhlého jezera Michigan se mu přezdívá „Větrné město“. A vítr sem přijel udělat i Zdeněk Pohlreich.V Chicagu žije největší česká menšina ve Spojených Státech, takže ž česká restaurace tu není exotický úkaz. Krajané na jednu stranu dbají, aby byly v jejich podnicích dostatečně veliké porce svíčkové, moravského uzeného a meruňkových knedlíků. Na druhou stranu mezi nově příchozími mladými Čechy vítězí restaurace v poněkud modernějším pojetí. A právě takovou je Café Prague na periferii Chicaga. Její majitelka Milada Chlubnová přišla do Spojených Států téměř před dvaceti lety, koupila si dům a z původně informačního centra pro krajany vybudovala kavárnu a posléze restauraci. Gastronomii ale moc nerozumí, a proto naslouchá kuchařovi Ondřejovi. Tento 25letý rodák z Ostravy má sice snahu, jenže jeho zkušenosti zatím dosahují jen k lepším hotovkám.Když Zdeněk vstoupí do restaurace, není si úplně jistý, kde se to vlastně ocitl. Na jedné straně stoly, na druhé lounge se sofa, vzadu bar a taneční parket. Když ho obslouží exaltovaná varianta Amy Winehouse, ochutná to, čím tady prezentují českou kuchyni, a promluví si s majitelkou, je si tím jist ještě méně. Akční šéf se tedy hned pustí do práce a rozhodne se připravit s místními kuchaři pro krajany velkolepý oběd, který by nasměroval restauraci úplně jinam. Kuchař Ondřej i druhý polský kuchař Adam to přijmou s nadšením. Podaří se Zdeňkovi předělat restauraci tak, aby Čechy v Americe prezentovala něčím jiným než ordinérní hotovkou? Nenechte si ujít závěrečný díl poslední řady oblíbeného pořadu Ano, šéfe!

12
Maxx
Reagovat

Díky koci za info, ale nečekal jsem, že to už bude poslední díl… Oni jsou líný to udělat až do prosince? Ach jo, Prima očividně se vším v listopadu končí a v prosinci už pojedou Vánoce. No nic, aspoň bude víc času na jiný věci než TV :D

13
okkvp
Reagovat

SUN, díky za rekap – jen rolí maminky v celé té čančarádě si moc jista nejsem, já mám tendenci jí to „já mu to říkám celou dobu“ nevěřit, ale věřím tomu, že ona dokázala pochopit příležitost a mladé, který se do změny vůbec nechtělo, k tomu vymetení lebek v Plzni přinutit. Mimochodem mají ještě jednu téměř identickou Simsalabimku v Praze, U Dobřenských 3, – prý příští týden nový jídelníček

14
Katynka
Reagovat

11 děkuju, to bylo super výstižné a už teď se těším. Akorát mi bude po Ano, šéfe smutno.

15
Kapi
Reagovat

majitele nesympaticti a ulhani az na pudu. Tak to na me pusobi. Cele jejich vystupovani je jako ta jejich hospoda – stale si na neco hraji!

Zase ne ze by jim to nevynaselo nebo byli v prusvihu, jen proste toho nebylo o hodne moc do plusu, za co si slo uzivat velmi nadstandartni zivot.

hernu s automaty zaridili zrejme, aby take zaplacli nejake ty vystrelky a tech 5 hospod maji asi taky proto, aby se lepe rozlevalo a odlevalo…

Tehle hospode nepreju nic dobreho a dikybohu za jednu hvezdu (ze jich nebylo vic)

16
Rexis
Reagovat

ja spis nikdy nepochopm jak lidi co maji 4 mega dluhu, podnik jim nejde se seberou a jedou na rodinnou dovolenou do Statu…na to prachy jsou? Vsak maminka to zaplati…nezodpovedni oba dva majitele..mladi a blbí

17
Bobby Brown
Reagovat

15 Kapi:
Souhlas, on byl tedy namistrovaný dobře. A ten jejich výlet do Států mne též dojal.

18
blue.cherry
Reagovat

Tak vážení a milí, já tu hospodu celou noc malovala, aby se tam šéfovi líbilo :D nutno ale dodat, že mě osobně se víc líbila dřív, protože temné zdivo, pavučiny a věčně čmoudící kotlík měly svůj půvab a v tom byla ta hospoda jiná…teď působí příliš tuctově. Nicméně jídlo výborné, vadila mi obsluha a pivo – býval Staropramen a Stella, což mi v Plzni přijde škoda, když nic lepšího než „dvandu“ ještě nikdo nevymyslel… ;)))

19
okkvp
Reagovat

18 – mně by se to v původním stavu líbilo tak na večer a něco mezi barem, vinárnou a klubem, pravda s dobrým jídlem. V poledne na obědy souhlas se Zdendou.

20
Člověk
Reagovat

Prosím všechny lidi kteří se rozhodli odsuzovat majitele či jiné lidi.
Vyděli jste je jen v televizi. Neznáte je. Nevíte co jsou skutečně zač. Majitel má sebereflexi a dokonce má i jiné přednosti.
Matka dotyčného do děje vstupuje jaksui zvláštním způsobem a pozornější člověk si může všimnout jak miluje pozornost a chce se ukázat na kameru. také si můžete všimnout, že v době aktivity – přestavby restaurace – je náhle hlavní hrdinka dílu zcela nepřítomna a objevuje se až v části, kde vyjadřuje svou celkovou nespokojenost se stavem věcí, jež je třeba vyřešit křikem a výčitkamy.
Jak víte, že je matka vyživuje? Ját to nevím, ale překvapuje mě Vaše domýšlivost.

21
james73
Reagovat

12 – Maxxi, těch dílů se nikdy netočilo tolik vždycky ve všech sériích jich bylo 12 , takže teď jen o 1 díl méně a mnohem více než třeba na Slovensku (8 dílů). Prima má navíc v záloze nějaký další nový pořad který Ano šéfe nahradí, takže vánoce v listopadu nebudou :)

22
james73
Reagovat

A jinak že by tahle řada byla tak tragická že by nestálo za to dělat rekapy se mi nezdá. Když už tu jsou rekapy z televizních seznamek, tak tu prostě musí být rekap z Ano šéfe.

23
okkvp
Reagovat

22 – „musí“ zní hezky, ale to znamená, že se musí najít někdo, kdo je ochoten jej napsat.

24
Lucie
Reagovat

Bohužel jsem měla tu čest navštívit restauraci Rozmarýn. Velmi lituji mého rozhodnutí. Jídlo strašný, obsluha pomalá a neochotná. Na jídlo se v této restauraci čeká více jak půl hodiny a pak Vám ho donesou na zapatlaném talíři. Stůl je tak vratký, že je problém vůbec se najíst. Obsluhu nezajímá, zda Vám jídlo chutná či ne.. Steak, ačkoliv byl objednán medium, byl hodně propečený. Omáčku mají ke všem jídlům stejnou – tzv. UHO. Úroveň žádná… K jídlu hraje dosti nepříjemná barová hudba a řvoucí děti majitelů, kteří se celé odpoledne honí po restauraci, na atmosféře také nepřidají.. Těšila jsem se na dobré jídlo,ale místo toho je mi ještě teď špatně. Do restaurace již nikdy nepůjdu ani na kafe…

25
Lenka
Reagovat

Tohle je přesně čecháčský přistup. Nikdo nepochválí, jen kritizuje. Myslím, že tady odvedli kus práce, a držím palce ať jim to funguje!

26
Honza
Reagovat

Majitele znám osobně a vím, že do USA nejeli na dovolenou, ale za starými a nemocnými prarodiči, kteří už nemohou přiletět do Čech. Babička v nemocnici, kde už dožije a dědeček v domečku, který mu už skoro padá na hlavu a kde to vypadalo jako po výbuchu. Takže těch pár dní tam trávili úklidem, vařením a staráním se o starého nemocného dědu. Píšu to sem jen proto, že mi vadí křivda. A byla to možná poslední příležitost, aby viděli své pravnouče. Takže si ostatní, kdo to budete tady číst, udělejte svůj názor.

27
Honza
Reagovat

Abych to uvedl na pravou míru, mají mnohem víc jak 100 hospod a jejich prapradědeček byl McDonald;-)
Tyhle bludy, když čtu, tak se mi chce fakt smát…co si lidé nevymyslí.

28
sigi
Reagovat

taky mě to dojalo. až k slzám :)))

29
orox
Reagovat

@Honza: Nevite prosim jmeno restaurace v Plzni, kterou vede maminka, jak o ni mluvi, ze ji vede uz 18let? Dekuji

Přidat komentář