Panáček v reality show

Mama, ožeň ma! kapitola 8

26. Říjen 2011 | napsal(a): | reality show: Mama, ožeň ma!

Včera opäť bodovala reality zoznamka „Mama, ožeň ma!“. Vyvrcholenie dosiahlo nadpriemerný 25,6%-podiel. Konkurenciu ešte výraznejšie porazila medzi mladými divákmi s podielom 34,6% (u mladých žien 15-34 to bolo až 37,1%).

A tak už jdeme do finále, a za všechno vážně dík … :-)

V úterý 25.10.2011 se od 21:15 na Jojce rozloučíme s protagonisty netradiční a svérázné seznamky Mama ožeň ma!

Bude Alenka ještě pořád oslovovat rozvedeného elektrikáře „Romanko“, nebo bude následovat uplivnutí na zem a hláška „čože? Romanko?  Romanisko je to“, přestěhuje se zdravotní sestřička Marcela z Ostravy do Prahy, nebo narve mamince Zelené na krk známku, jako měli američtí vojáci, která ovšem nepůjde sundat a na ní ve všech světových jazycích bude vyryto ODMÍTÁ RESUSCITACI?




Poslední kapitolu načínáme v Seredi

Znejistili vás kostýmy účastníků? Nebojte se, nepřevlékli se do pláštěnek, gumových rukavic, bílých ponožek, roušek a papírových čepiček proto, že by si pro nás připravili amatérské představení „Jednotka zvláštních forenzních patologů v akci“ (nezaměňovat za amatérské představení „zvláštní jednotka forenzních patologů v akci, případně „jednotka forenzních patologů ve zvláštní akci“) U Romanka se maluje :-) Obývací pokoj.  Jen s matnou znalostí vzorníků interiérových barev tipuji na barvu „tmavý šafrán“, případně „dobře odleželý grep“ :-)

Prázdná místnost, matka v nedohlednu, 2 baby v místnosti a pytlík barvy v ruce. Roman se zcela nekontrolovatelně stává mladým výtržníkem a bez rozmyslu hází pytlíky na zeď. Většina barvy se rozlije po podlaze, což špatně snáší Alenka, která se pokouší hlasitým křikem Romana zastavit a když se to nedaří, tak ještě hlasitěji a úpěnlivěji volá Romanovu matku, aby si kluka srovnala. Ona to uklízet nebude! Tón jejího hlasu je jako by z pusy vypadl šestileté  žalobnici s vlásky sepnutými do copu, a prsty ušmudlanými od inkoustu. „Babča“ Jana se baví spolu s Romanem.  Ovšem jen do doby, než skutečně naběhne mama Helenka a Romanovi domluví. Sice to musí zopakovat asi 100x, ale nakonec to své ovoce přinese. Roman se vrací k tradičnímu způsobu malování a ten, kdo přiloží ruku k dílu je Jana. Alenka je spojka mezi kuchyní a pokojem, výtečně plní roli zásobovače. Ale Romanko asi nespoléhá jen na tyto zdroje a potajňačky si dolívá „meducínky“ :-)

Alenka nám, zřejmě na sklonku dne, prozrazuje, že pouto k Romanovi sílí, líbí se jí, že se jí Roman věnuje a s opatrností (aby to nezakřikla) nám prozrazuje, že si myslí, že si nakonec Roman vybere ji.

V téže zpovědnici nám o chvíli později svěřuje „babča“ Jana, že Roman po ní pokukuje a že to vypadá, že se mu asi líbí. Tak uvidíme.

Netrvalo dlouho, a opravdu jsme viděli :-).  Alenka popisuje svou noční příhodu, pracovně si ji nazvěme třeba „Záhada zamčeného pokoje“.  Jen základní informace, Alenka se v noci vzbudila, postel vedle ní prázdná, Jana ani na toaletě, ani v koupelně, nezbývá než zalarmovat Romana. Ovšem, jeho pokoj je zamčen.

Kdo zná seriál TBBT a ví, jak klepe Dr. Sheldon Cooper, tomu rozhodně musela naskočit asociace, jak Alenka stojí za dveřmi a 5 minut v nezměněném rytmu klepe na dveře a vyvolává jména Romana a Jany. Ten, kdo seriál nezná, tomu jej doporučuji. Jen pro představu, Alenka dělala asi tohle, 3x zaťukala a pak na střídačku vyslovila jméno. Takže: „ťuk,ťuk,ťuk Roman!, ťuk,ťuk,ťuk Jana!, ťuk,ťuk,ťuk Roman!, ťuk,ťuk,ťuk Jana!, etc.“

5 minut  vkuse s přesností metronomu nastaveného v rytmu Allegro (vesele) M.M. 120-168 úderů za minutu, případně v rytmu Presto (rychle) M.M. 168-208. :-)

Jana s Romanem mají slabé nervy, případně jsou mdlého rozumu, protože způsob, kterým tuto situaci vyřešili, zdá se být poněkud nešťastným. Alence s naprosto obitými prstními klouby přichází otevřít ROZESPALÁ Jana, která ani neví, jak se v tomto pokoji ocitla. Asi somnambulismus, nebo co. Alenka neuvěřila a trvá na tom, aby vylezl i Roman. Výzva zůstala nevyslyšena. Jen v nočním vánku se pohnula záclona na balkoně.  Podezřívavá Alenka má jasno a jde na jisto. :-)  jj, tušíte správně :-) Roman se FAKT celý zkřehlý krčí na balkoně :-D. Škoda, že nepřituhlo. Mohli jsme potkat kamelota  jak vyřvává  „Ú-mrzl na balkoně svého vlastního bytu“  „Dí-voká noc na Sereďskom sídlisku“

Ale nestalo se tak. Roman přežil a ráno si na kameru připravil příběh, kterému neuvěří snad ani diváci po lobotomii.  O Janě ve své posteli nevěděl, kdo zamkl netuší, na balkoně hrál hru a vůbec, Aleno seber se a vypadni. Hned. :-)

A tak se stalo, že milá Alenka si sbalila své hygienické potřeby, osobní věci, oblečení, hrnce, peřiny, bundu, boty a šla. Janě předala výstrahu před špatným Romanových charakterem, mamičku vyobjímala a „čože Romáán“ ji nakonec nestál ani za to, aby mu podala ruku :-).  O Alence už jen krátce, řekla doslova: Roman nekontrolovatelně pije, lže a je neupřímný.

S odchodem Alenky zavládl v Seredi klid a mír, Roman si pochvaluje, jak je to fajn mít kolem sebe zase ženu, a Jana už přestala mlžit a přiznává, že se s Romanem sbližují.

Jak zhruba asi probíhá sbližování Romana a Jany si můžeme představit podle jejich romantického výletu na loďkách. Roman galantně nastupuje do loďky jako první, aby pomohl o něco vyšší a o něco těžší Janě. Ta do loďky vklouzla jako víla, jenomže pak jí ujela noha, rozplácla se na jejím dnu, loď se začala povážlivě kymácet a Roman měl co dělat, aby se romantika nezměnila v horor. Lovit Janu z Váhu, když její váha několikanásobně převažuje tu jeho, by mohlo vypadat, jako nepovolený odchyt kytovce.  No nic, lapálie zvládnuta, milenci si nejdříve ostýchavě, ale pak  již bez bázně a hany vyměňují vášnivé polibky a nakonec nám, i spolu s maminkou Helenkou, zamávají z okna.

Střih.  Jak to bylo dál?

Roman: „je to hrozně daleko, už spolu nejsme, láska na dálku není nic pro mě“

Jana: „Roman nekontrolovatelně pije, lže a je neúpřímný“.  Alenka se dozajista doma plácá po zádech a rozesílá všem známým info : „došlo na má slova“. Takže taky nic  :-(. 

Tak snad v Praze u Zelených?

No, uvidíme ;-).

Holky vzaly Pavlíka na adrenalin. Marcela nasedla za volant do teréňáku, povozila Pavla po kopcích a jiných nebezpečenstvích, a když chudák kluk nevydal během jízdy ani hlásku, tak ho vyhodnotila jako mrtvolu. Nic bych nedala za to, že kdyby Pavlík skutečně pusu otevřel, pak jedině proto, aby se pozvracel.

Zuzka vybírá klidnější jízdu a to jízdu na koni. Pavel se veze a Zuzka koně vede. Naskytla se docela srandovní scéna, kdy všichni 3 protagonisté, tedy Pavel, Zuzka i kůň mlčky plní svůj úkol a každému v hlavě jede jiný příběh.

Bez výraznějšího překvapení Pavel vyřazuje Zuzanu. Vlastně jo, jedno překvapení bylo. Nevyřazoval Pavel, ale maminka Zelená :-) Pavel se sklopenou hlavou vyslechne maminčino hodnocení a pak už se jenom snaží Zuzce vysvětlit, že nepřekonatelný odpor vznikl tím, že moc kouří. Zuzka je v pohodě, Pavel je jí ukradený, matičku z celého svého srdce nesnáší a i kdyby jí zaplatili, takového chlapa nechce.

Zůstává tedy Marcela. Ta takového chlapa chce? No jestli úplně chce, to nevím, co ale chce určitě, je mu pomoct. Tak to vidí ona. Že mu pomůže. Osamostatnit se. Říct mamince co ho štve, že takhle už nechce žít.

Nová nastolená pravidla. Marcela s Pavlem vaří, jedinou podmínkou bylo, aby se maminka Zelená kuchyni zdaleka vyhnula. Je to ale nad její síly. Maminka si nemůže pomoct a tak si vymýšlí všelijaké záminky a triky, aby vše znovu získala pod svou kontrolu. Svůj byt, svou kuchyň, svého syna… Marcela jí opakovaně z kuchyně vykazuje. Uf, tak oběd se jakž takž povedlo uvařit, mamince chutnalo, Marcela si libuje, že vrátila úder a s nabytým sebevědomím odchází s Pavlem do restaurace.

Tam se Marcela stává samozvanou psycholožkou a snaží se z Pavla vytáhnout, jestli mu jeho život vyhovuje. Ten tvrdí, že ne. Marcela mu předestírá svůj plán, opakovaně se ho ptá, jestli chce, aby jej naplnila, upozorňuje ho, že jestli ano, pak nastane peklo a ať si to rozmyslí, protože jestli ona do toho půjde a on nakonec couvne…

To, co se pak dálo u Zelených na Praze 4 je na disertační práci na téma „Sociální patologie v rodinných vztazích“. Tedy jen ve zkratce. Marcela zcela otevřeně kritizuje matku, ta to nezvládá, pláče, křičí na Pavla, Pavel ztrácí odhodlání, nechává to zcela na Marceli, ta se naštve, sbalí a jde pryč“ Konec. Pavel se přiznává, že Marcela je pro něj jako dělaná, ještě se aspoň pokusí nějak se s ní spojit.  Divák se nediví, protože Marcela je odlitá ze stejné, případně velmi podobné formy jako maminka Zelená.

Po několika měsících se štáb potkává s Pavlem. Pavel se poradil s maminkou. Marcela byla omyl. 2x uf. Jestli jsem se celé 2 měsíce nepřetržitě smála, tak těchto pár minut mi do smíchu nebylo…   

Ale pak se zjevili naši stáří známí a chmury byly pryč :-)

Návrat do Hodonína

Tomík nám představil svou známost z kabaretu – slečna Ivanka nastoupila v pestrobarevném dresu  a s dikcí žáčka zvláštní školy na besídce k výročí VŘSR zadeklamovala:  „Volám sa Ivana. Zoznámili sme sa na dovolenke v (nesrozumitelné), pri jednej scénke“. (uznávám, tohle bylo nekorektní. Nejsou žádné zvláštní školy. Teď se to jmenuje „speciální školy“).

U té scénky z kabaretu, při níž se Tomík s Ivankou seznámili,  bych ale chtěla být. Zajímalo by mě totiž, jestli se nasmáli jen oni dva, nebo jestli tleskala i Aňa, případně rodiče dalších účinkujících. Tomík si pak pochvaluje, že si sedli i po astrologické stránce. Při pohledu na stěnu šampionů (fotografie Ani s Tomíkem 100x jinak), jsem si položila otázku. Hrome, tak klapalo to v reálu, sedli si po stránce mentální, měli společný smysl pro humor, ascendent jak z příručky „2X MĚŘ A JEDNOU ŘEŽ“, Ivanka je vysokoškolsky vzdělaná, podle všech dostupných veřejných zdrojů hovoří, stejně jako Tomík, několika světovými jazyky, tak proč jí nakonec dal kopačky?  :-D

Aňa pak zavzpomíná na nevěsty, které se přihlásily na její výzvu. Kdyby měla být pejorativní, řekla by, že to byly lesby. Našemu štábu však připadalo, že taky sehrály scénku z kabaretu. Měla název „Raději lesba, než cokoliv s Tomíkem“.  Závěrečné slovo dostala i Šárka. Hned na začátku nás upozornila, že po zkušenosti s Tomíkem spadla do drogové závislosti.  Šňupe kokain. Pak na sebe nechtíc vyzradila tajemství (má přítele, z dalšího pak nebylo jasné, jestli je to tajemství pro okolí, nebo hlavně pro toho přítele) dále vysvětlila, že z karmického hlediska je vztah dvou lidí spíš předávka něčeho hodně malého, co s láskou nemá vůbec nic společného.  Tak nevím, snad můžeme Šárce jen držet pěsti, aby našla sílu to řešit a aby se dostala do péče nějakého skutečně důvěryhodného terapeuta.

V Hodoníně končíme záběrem na vroucí polibek Tomíka s Ivankou u popelnice v Hodoníně a usměvavou mávající Aňu. Tak hodně štěstí, kamarádi!

Ale rychle do Spišskej Belej, kam se vracíme dvakrát :-)

Při prvním návratu jsme našli Miška v rohu místnosti, jak v černé (zřejmě smuteční) košili popisuje, že utratil spoustu peněz za smsky, vysadil spoustu umělých konvalinek, ale Dominiku už neviděl. Stále však doufá, že utiší tu bolest a stesk po ní, že nakonec  za podzimní deštivé noci, kdy blesk stíhá blesk, a provazy deště bičují vše, co jim příjde do cesty, někdo zazvoní a on za dveřmi domku najde Dominiku s ranečkem nejnutnějších věcí. Slzy se jí budou mísit s dešťovými kapkami a v jejích očích bude jen jedna otázka. „Odpustíš mi?“… Dominiku nacházíme rozesmátou ve sluncem zalitém Zvolenu, kde nám oznamuje, že Miškovi dala kopačky, má nového chlapce, a očekává každým dnem další žádost o ruku. Tentokrát od toho správného člověka. Ví, že Mišo asi bude zklamaný, „no ale čo… život ide ďalej a musíme žiť, tak ako sa dá“.  Romantický pumpár štáb dojme svým vyznáním, že týden s nimi byl prozatím vrcholem jeho života, a že je mu po nich lúto. Zřejmě jim všem rozdrobil do kafe Liderin, který má prokazatelně lítostivé vedlejší účinky a tak se s Miškem setkáváme po pár měsících znovu.

Jaké je ale překvapení, když přicházíme k domu, který je uprostřed stavebních úprav, Mišo trošku přibral a společně s mamkou Vierkou se radují z nové houpačky, která je, zřejmě prozatím, umístěna v nejzapadlejším a nejneupravenějším koutě zahrady těsně před zdí. Romantický pumpár je s odmítnutím Dominiky již vyrovnán, celé to hodnotí velmi pozitivně, ukázal Slovensku malý kousek svého života a na ten velký kus, který bude naplněn skutečnou a opětovanou láskou  je připraven. Pak byl záběr na nedokončenou střechu a pak nám Mišo oznámil, že s mamkou už netrpělivě vyhlížejí  další reality show, do které by se mohli přihlásit. Jako vedlejšák asi dobrý ;-).

Další zastávka je v Pluhově Žďáru.

Spolu se štábem (ale vlastním vozidlem), přijíždí za Markem Monika. Markovi okamžitě naskakují  alergické pupínky po celém těle a opět zaujímá nepřátelskou pozici. Monice naprosto bez servítků oznamuje, že není vítaným hostem, kdyby věděl, že přijede, nebude doma a nakonec z něho vypadlo něco v tom smyslu, že je pro něj ten typ ženy, o kterou by si ani kolo neopřel. Co asi způsobilo tu animozitu, kterou Marek vůči Monice cítí? A proč si podal přihlášku do soutěže „Nevychovanec roku?“ To už se nedozvíme. Monika vyhodnotila, že „už těch žertů bylo dost“ a odešla ještě před tím, než nám Marek vysvětlil, proč nedošlo na maminčina slova a on zůstává ve svém dětském pokojíčku. Marek si někoho našel, jmenuje se „Jedna“,  jiskra přeskočila hned a že si navzájem vyhovují ,poznali ještě před prvním polibkem. Z čehož je jasné, že Marek políbil Broka a z něj se kouzlem stala naprosto dokonalá Markova partnerka. No tak, hlavně že drží hubu :-) 

Rychlý přesun do Prešova, kde je také plno změn.

Dobře, s tím množstvím jsem to přehnala, ale jedna zásadní rozhodně proběhla. Mirovi odrostl melír. Protože mu odrostl melír a Miro se tedy zásadně změnil, nebylo už potřeba měnit šatník ani nic jiného. Ke všemu si Miro vlastně ani nepamatuje, co všechno mu Pavlína doporučovala. S tím odstupem času už to všechno vyfičelo z hlavy. Sociální sítě a diskuse sleduje, ale má je na háku, na všechno co se stalo, víceméně už dávno zapomněl. Miro, lžeš nám, anebo sobě? :-) Vždyť je na první pohled jasné, že se dodnes budíš hrůzou uprostřed noci :-).

Miro přiznává (a já tam tu drobou výčitku v hlase slyším), že Pavlína se už neozvala, maminka Iveta chce být spravedlivá a dodává, že se neozvala ani Erika. Jenomže Erika ještě neřekla své poslední slovo :-).  Erika se srdcem na dlaních, hodnotí svůj týden v Prešove.  Zpočátku jí maminka s Mirem byli sympatičtí, ale po všech těch incidentách a takýchto zjistila, že „robili sa, že sú bohviečo…  a hajzly mají na chodbě“ :-)  Erika dala dohromady spoustu složitých souvětí, ovšem nadužívala slova  čo, alebo čo, či čo, hento, toto,  a ještě jednou alebo čo. :-)Vysvětlila jak je to s tím koktáním (neděje se tak běžně,jen ve stresových situacích a doposud si toho nikdy nevšimla, byl to pro ni po pravdě velký šok ), vysvětlila jak je to s jejím meteorismem (na veřejnosti ale NIKDY!!) a nakonec vyzvala všechny zájemce, ať se jí ozvou. Za drobný bakšiš zatančí, případně zazpívá na jakémkoliv podnikovém večírku, anebo víte co, když budete sympatičtí, zatančí  vám i zadarmiko. Však ze sebe nedělá hvězdu :-)

Transkripcí jejího vystoupení se bude zabývat určitě spousta lidí, pro mě Erika zůstane sice svojskou, ale milou účastnicí tohoto panoptika.

Se závěrečnou znělkou nám Šárka předala své poslední poselství. Nebojte se být sami, najdete cestu, najdete sami sebe a ten, kdo bude mít štěstí, může najít i nějaké ty dary ;-).

Chybí Michal? No, chybí, asi si smluvně ošetřil, že si nepřeje být dále součástí show a tak jsme se vrátili jen k poštovní úřednici, jejíž jméno jsem už zapomněla. Utvrdila nás v našem podezření, že se zamilovává rychlostí světla. Od kopaček, které dostala od Michala, do kterého se dokázala zamilovat během 3 dnů, pak měla ještě jednu lásku (to nevyšlo) a teď má další lásku. Je to šťastná žena. Na světě je spousta lidí, které láska nepotká za celý jejich život. Slečna má lásek 12 do roka (když je teda špatný rok). Dále nám oznámila, že každý, kdo odsuzuje účastníky MOM, by se měl zamyslet. Na nás to neplatí, protože my nikoho neodsuzujeme, my jsme se náramně bavili :-). Nebo alespoň já, královsky :-) Jestli jste se následně bavili i vy u mých rekapitulací, tak mi to udělalo vážně velkou radost.

Podle nepotvrzených zpráv se mezi čtenáře rekapitulací zařadil i pan režisér tohoto pořadu. Jestli ano, dovolte, prosím, abych za všechny poděkovala za skvělou zábavu, kterou nám jeho tým připravil. Zvláštní a mimořádné díky, pane režisére, ovšem patří námi milované Barboře Vallové a Mišo Hudákovi.

No a teď už nezbývá než za touto show zavřít dveře :-) tak bacha, ať někomu nepřivřu prsty. Vaše Bazinga.

Dveře za MOM

http://www.mamaozenma.sk/novinky-mama-ozen-ma/clanok/mama-ozen-ma-finale.html

Bazinga

jsem předseda. Předseda klubu smesvině. Moje rekapy ke slovenským seznamovacím reality show jsou touhle funkcí poznamenány.

Mama, ožeň ma!

Diskuze k článku

Počet komentářů: 218
1
Elko
Reagovat

videl som už niekoľkokrát upútavku, ale vždy ma dostane záber ako Romankooo oplieska hlavu Jane o loďku :D

2
romantička
Reagovat

Dobrý podvečer v komůrce mi z nejmilejších :)

3
Bazinga
Reagovat

1 :-) ať koukám jak koukám, tohle tam nevidím :-D

2 :-) čus má milá :-))

4
Elko
Reagovat

3: huuups, spoiler :D …tak si počkajte na utorok, doslova sa vydrbú :-)))

5
Bazinga
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=J110RGzNuRQ&feature=related

jsem slavná, Ivanka našla rekapitulace :-D

Ivana Vajdova
Pozor na Bazinga – pridáva nechutne odkazy na Tomovu stránku ktorou mu chce poškodiť jeho dobru povesť a jeho druhe meno je Saša Doll znevažuje tu všetkých

6
okkvp
Reagovat

5 – Dolíku, neznamená to, že Ivanka dostala od maminky Ani podmínku?

7
Bazinga
Reagovat

6 :-), je to možné, Tomík stále na FB píše, že je zadaný
:-).

mmch. nejsem Saša Doll :-)

8
okkvp
Reagovat

6 to nemusíš psát, to tu jistě každý jistojistě ví – však tě taky oslovuji jenom s jedním el ;-)

9
Elko
Reagovat

Bazinga: máš to ťažké a ešte si aj za chlapa označená :-)))
Saša Doll :D – ale to je také anglické, americké a nie české.

10
Saša Doll
Reagovat

Madam, odpusťte, zřejmě jsem Vám způsobil nepříjemnosti. Na FB jsem na oficiálních stránkách MOM odkazoval na jeden Váš článek. Slečna Ivanka zřejmě nezvládá frustraci z rozchodu. Nebuďte na ni příliš přísná :-). S pozdravem Saša.

11
Elko
Reagovat

Zaujímavé, preveríme IP? :-)

12
kanárek
Reagovat

Se těším jak malá! :-)
Bazinga, to je drsný špionážní příběh! Myslíš, že tyhle naše smesviňovské rekonstrukce a konstrukce budou pro Toma a jeho blízké přežitelné? :-)

13
Viktorie
Reagovat

Ono je taky dost dobře možný, tu žádná diskuse vlastně není, že jsme vlastně všichni Bazinga. :-D

14
romantička
Reagovat

7 Tos spatně pochopila – taky to obcas dělám, že michám diakritiku jak mi to príjde pod ruku
Tom na svých stránkach uvádí, že je
„Svobodný puberťák – žádaný“

15
Bazinga
Reagovat

tyjo :-O

takže popořádku :-)

9 jj, zřejmě ji zmátlo to oslovení „předsedo“ :-)
10 vítám a nic takového slíbit nemůžu, dala se na vojnu, musí bojovat ;-)
11 – tak já prověřeno mám, prosím i ostatní, kdo vidí do střev, aby potvrdili zahraničí!! :-)
12 – netuším :-). Předpokládám, že museli počítat i s tím, že nebudou všem sympatičtí. Krom toho, já myslím, že se to přímo k Tomíkovi asi nedostalo, on ji fakt vykopl z přátel a ona tam přímý odkaz nedala. Každopádně, už jsem psala Mr.Levymu, že jestli do toho šel, měl si být vědom toho, že si z něj lidi můžou dělat srandu.
13 :-D, to je pravda. Vy všichni jste Bazinga, jenom já jsem Saša

16
Bazinga
Reagovat

14 :-D, to jo, a podle všeho se na něj lepí samé psychopatky :-)). Nemá to kluk jednoduché :-D

17
Viktorie
Reagovat

15 – Nebo tak.:-D

18
okkvp
Reagovat

15 – předsedkyně, zahraniční nemoc si lze při dobré vůli uhnat i v Hodoníně, já takhle jednou pásla po americké, byla to tedy sháňka, ale povedlo se, 58. závodníka jsem chytla

19
Bazinga
Reagovat

18 ??? takže myslíš, že je to Tomík osobně :-D

20
Elko
Reagovat

No zvedavosť mi nedala a pozrel som si IP :-) …ale inak dobre som trafil. Google vygooglil, že je to z United Kingdom. Takže zdravíme do zahraničia ;-)

21
romantička
Reagovat

18, 19, 20
to se mi líbí – začínáte bejt příšerně tajemný…
okkvp, nyní jako jedna z Bazing pase Dolly v Hodoníně v Americké ulici (bezva krycí název – na celé Moravě se jediná ulice nejmenuje Americká), až nakonec polapí nádherného Žloutenku
http://www.google.com/search?q=%2258+z%C3%A1vodn%C3%ADk%C5%AF%22+site:http://mkseitl.blogspot.com&hl=cs&safe=active&client=firefox-a&rls=org.mozilla:cs:official&tbm=isch&tbs=simg:CAESEgnHvijS9jXFlCE94dK6Ba5rfQ&iact=hc&vpx=113&vpy=140&dur=1364&hovh=194&hovw=259&tx=47&ty=288&sig=100475743791576700340&ei=pdWlTrfvN8nTsgbO1f2PAw&page=1&tbnh=154&tbnw=205&ved=1t:722,r:0,s:0&biw=1049&bih=861

a mně nezbývá než dodat:

Evo ih za mnom
Joj, joj
Na svakom uglu
Je portret moj
Joj da me ćope
To bio bi ring
Dobit ću opet
Bajbok Sing-Sing

22
Bazinga
Reagovat

:-), jsme se tu nějak výrazně odKLONili od tématu :-)

máme před sebou úplně poslední díl a vy se tu všichni smějete :-)), trochu piety, prosím.

23
romantička
Reagovat

Bazingo, v mém případě se jedná o histerický smích, podobný tomu na pohřbu manželovy matky

navrhuji se během dne vzájemně povzbuzovat pozitivními zprávami:

Mezi posledním MOM a prvním FHŽ neuplyne celý týden, ale jen šest dní

24
Bazinga
Reagovat

23 souhlasím :-)

S výsledky práce svatořečené Barbory se budeme potkávat až do konce tohoto roku.

25
romantička
Reagovat

25
doporučuji uložit a včas připomenout:
Barborky jsou prastarý lidový adventní zvyk, kdy na svátek sv. Barbory dne 4. prosince 20 dnů před Štědrým dnem o Vánocích se uřežou větvičky třešní nebo višní, vloží se doma do vázy s vodou tak, aby do Vánoc doma v teple pěkně rozkvetly, což se s trochou péče a štěstí snadno povede.

zajímavost:
Barbora z Nikomédie (též svatá Barbora)
Barbora z Jojkomédie (též svatořečená Barbora)

26
Elko
Reagovat

22: už vidím ako budeš pietiť pri rekape :-)))

23: trefa do čierneho, FHŽ je za dverami ;-)

27
Mille
Reagovat

Můžete tu, prosím, dát odkaz na Tomíkovu stránku na FB ?
Nemám moc času si vyšpionit jeho jmeno, omlouvám se :-(

28
Mille
Reagovat

Jo, ještě mám takovou připomínku pro zde přítomné dámy, ženy, slečny – holky, všimly jste si, jaký měl Tomík doma „brtník“ (teda můj jemnocit mi nedovoluje nazvat ten bordýlek pravým jménem, končícím na stejná tři písmena). Aj ta ubohá Martinka si všimla, že jsou s pořádkem na štíru, ale ta slátanina všech váziček, dečiček a obrázků a talismánků, koberečků a plastových otřesností odrazuje. V tomto případě by mohli do pořadu aj zakomponovat ono neblahé „šmejdění“ z pořadu Prostřeno :-)

Bazingo, děkuji za nádherný rekap. Sice jej čtu v úterý dopoledne, díl jsem viděla tak nějak za ukříčeného doprovodu naší dcerky, takže spousta věcí mi unikla. Máš talent, postřeh a vtip, všechna čest! Ráda bych si dopisovala, šlo by to?

29
Bazinga
Reagovat

takže vážení, další 2 upoutávky, schyluje se k nejhoršímu… dozvíme se pravdu :-)

http://www.mamaozenma.sk/novinky-mama-ozen-ma/clanok/boli-horsi-ako-cigani.html

http://www.mamaozenma.sk/novinky-mama-ozen-ma/clanok/sklamana-alenka-roman-pije.html

Mille, Tomáš se jmenuje Frank. A klidně mi napiš, e-mail je farmarka.bazinga@seznam.cz :-)

30
Mikesh
Reagovat

24 – Bazi, sežeň maila na Barborku a 4. prosince jí všichni pošleme přání k svátku. Jenom byste se asi neměly podepisovat jako „smesvině“, to by bez čtyřstránkového doprovodného vysvětlení nemusela pochopit.

31
Bazinga
Reagovat

30 :-D ! jinak dobrý nápad!!

32
kanárek
Reagovat

29- to bude vážné, …..podle ukázky Alenka nemůže Romankovi téměř přijít na jméno! Vyslovila ho tam totiž pouze 3x! Ovšem ten nehezký smích, který na ni použili obviněný a zbývající dvě zaujaté osoby, mohl vyvolat ještě zajímavou reakci. Uvidíme,uvidíme.

33
Elko
Reagovat

kanárek: ja len dodám, že použila slovo ROMAN!, žiadne Romanko, Romankóóó, Romanenko a podobne – je to vážne :D

34
Viktorie
Reagovat

Už aby byl večer..-D

35
Elko
Reagovat

Tom a jeho nevěsta, ktorá je ako ste písali už bývalou:
http://www.cas.sk/clanok/209273/sbs-kar-tom-z-mama-ozen-ma-mal-frajerku-s-touto-klamal-nadejne-nevesty.html

…vy by ste sa mohli živiť bulvárom, pretože náš bulvár ani nevie, že sa medzičasom rozišli.

36
Bazinga
Reagovat

35 :-)), jááj, to byla Ivanka ještě šťastná :-D

je ale možné, že náš štáb byl oklamán lstivou Ivankou a klonfamilií :-). Kdo zavolá na hodonínskou radnici, abychom se dozvěděli, jestli je ten termín svatby skutečně zrušen? :-)

37
okkvp
Reagovat

36 – ještě bychom měli obvolat sousedy, zda Ivanka pod jednou střechou byla i jindy než při fotografování a natáčení – bych Tomíka s AŇou nepodceňovala

38
Elko
Reagovat

:-DDD wow, tak tomuto sa hovorí „smesvině“

Mám dva veľké spoilery :D ale nedám ich sem, aby ste mali prekvapko ani ja sám som ich nečítal, iba nadpisy :)

39
Bazinga
Reagovat

tak přátelé, ještě hodinku :-)

40
Bazinga
Reagovat

komu ještě zhavarovala Jojka on-line? :-D

už jsem tam :-)

41
romantička
Reagovat

DObrý večer

42
Viktorie
Reagovat

Je to ode mě ošklivé, když napíšu, že jsem teď(vyjímečně, samozřejmě ;-) ) ráda, že mi drahý právě do telefonu řekl, že je teprve asi 150 km od Brna? My máme JOJku totiž jen v obýváku, počítač taky.:-D (třeba takovej Talent musím sledovat ve vyhnanství v kuchyni :-D )

43
okkvp
Reagovat

42 – my nemáme v tv jojku vůbec, ale já mám počítač a sluchátka – holt ruším hýkáním :-)))

44
romantička
Reagovat

42
:/ ajajaj…
a to jako kdyby byl doma, tak civí na pokonfra a ty si smíš k nádobí pustit soukromá dramata?
neboj, už mlčim…
;)

45
Viktorie
Reagovat

44 – Na pokondra snad ne, šmarjá. zděšený smajlík

46
romantička
Reagovat

45 mne nic blbjejšíhojako konkurence k MOM při nakouknutí do programu nenapadlo ;)
no, my si to doma zařídili tak, aby nás malichernosti nenutily názorově srůstat

47
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Ako sa ja teším na Eriku….

48
Viktorie
Reagovat

Už.:-))

49
Mikesh
Reagovat

Hm, ve farmářovi budou zřejmě také výstavní kusy, právě je předvedli!

50
Viktorie
Reagovat

46 – Však jasně, mně to jen vyděsilo.:-)))

51
Viktorie
Reagovat

Nějak jsem si při Alenčiným obletování objektu touhy vzpomněla na scénu Přinesl jsem ti červy.:-DD

52
okkvp
Reagovat

asi bych ….. jakó ….jakó :-DDD Pavlík nemá chybku :-)))

53
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Že prdím hento-toto

54
Bazinga
Reagovat

no ale pozor :-). U Zelených se vyskytuje i táta!! :-)

55
okkvp
Reagovat

54 – jen jestli není v nějakém futrálu a maminečka s ním akorát netřepe

56
Bazinga
Reagovat

:-D, sypký táta ? :-))

57
Elko
Reagovat

Pavel si to s holkami „užíva“ :-) a paní Zelená bude vrčať a Marcela jej asi doláme prsty :D
http://www.pluska.sk/thumb/images/gallery/soubiznis/spravy-a-klebety/nase-celebrity/2011/10/o_ladova_hkralovna2.jpg?w=800&h=500

58
Elko
Reagovat

54: chudák táta :D

59
Bazinga
Reagovat

57 ZABIL´S :-D

60
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Ja si tátu u Zelených predstavujem ako veľkého hnedého plyšového medveďa inštalovaného v úložnom priestore maminkinej postele.

61
romantička
Reagovat

táta Zelený bude asi jen imaginární pojem – něco jako Růženka v Hospodě na mýtince

62
Viktorie
Reagovat

61 – Že by byl na malinách?

63
okkvp
Reagovat

Tak, a chudák Pavel, jestli se neudal a neprchl, tak už jen klečí na kolenou v koutě

64
Bazinga
Reagovat

:-), tak a maminka Zelená bude žalovat Jojku, že tomu jejímu klukovi nasypali něco do pití a on pak zdrogovaný vykládal do televize nesmysly :-))

65
Elko
Reagovat

okkvp: jakóóó, proste jakóóó, jakóóó, myslíš že by to bolo jakóóó, také jakóóó, také jakóóó husté u Zelených, jakóóó?

66
Bazinga
Reagovat

60 – 62 :-D

67
Bobby Brown
Reagovat

Největší Tydýt je:
jako… jako… prostě… prostě… jako… prostě… jako… jako… prostě…

68
Mikesh
Reagovat

Hm, inspektor Columbo měl také ženu, přeci, tak proč by paní Zelená nemohla mít neviditelného manžela.

69
okkvp
Reagovat

žienka domáca – ma porazilo :-)))

70
okkvp
Reagovat

U Zelených se napětí dá krájet :-)

71
Bacon
Reagovat

MASÓÓÓ!

72
Viktorie
Reagovat

Vražda pod dozorem kamer!!! Já to viděla, on ji chtěl utopit a ona mu nedopatřením padla do loďky.:-DDD

73
Bazinga
Reagovat

tyvole, tak u Zelených to bylo ale NEFALŠOVANÉ PSYCHO!!!

74
kanárek
Reagovat

72- To je divný… a co pak myslel tou pusou? :-)

75
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Voľný pád Jany silne evokoval časy čiernobielych grotesiek.

76
Viktorie
Reagovat

74 – To jen maskoval.:-))

77
Elko
Reagovat

72: :-DDD ten výdrb v loďke bol dokonalý!

u Zelených to bolo husté… nasraná Marcela :D, Pavel mimo, pani Zelená si vypočula pravdu. Ale ako vidieť po ich návrate paní Zelená je silný kaliber, nechápem ako sa dá takto manipulovať.

78
kanárek
Reagovat

73
Bazinga…šel z toho mráz po zádech, co?
Ovšem mohlo to dopadnout i hůř….takhle matku tlačit do rohu před kamerama ! :-ú

79
Melchiot Filadelfi
Reagovat

73 U Zelených sa snažila Marcela anexiou previesť Pavla spod delenej jurisdikcie maminky a plyšového medveďa pod svoju uzurpátorskú právomoc.

80
kanárek
Reagovat

76-mafiánský polibek před smrtí? Ještě jí dá rybu a bude to 100%ně jasné.

81
kanárek
Reagovat

79- Tak chlapci si prý často hledají děvče podle své matky :-)

82
Bazinga
Reagovat

78 :-), mi jich bylo všech docela dost líto, no ale pak přišel na řadu Tomík s hláškou „toto je moje kočka, moje snoubenka“ a naší ulicí se neslo sborem „už ne, Tomíku, už ne!“ :-)) a byla jsem zpátky předseda :-D

83
Melchiot Filadelfi
Reagovat

81 Prípadne alfasamice ako pani Zelená/Marcela objekty vhodné na „prácu“ :)

84
Bazinga
Reagovat

79 :-D

85
Viktorie
Reagovat

Pavla je mně normálně líto.

86
okkvp
Reagovat

ještě mi prozraďte, co to má Tomík na hrudníku

87
Viktorie
Reagovat

Šárčino tajemství, takže je ženatej a žena to neví?:-)))

88
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Záverečný bozk na povel mamy Anji bol charakteristický pre dané hodnínske obludárium.

89
Mikesh
Reagovat

Mezi vámi, děvčaty, Marcelka je taky pěkný číslo … tohle mít doma, tak to bude zábava až do smrti. Brzké!!!
K Pavlušovi by se ale hodila, on je zvyklý na komandování, Marcelku by poslouchal na slovo a vůbec by mu na mysl nepřišlo, že je to snad nenormální. To promeškal, Marcelka je pro něj ideální, stejná jako mamka, akorát mladší, hezčí a navíc může poskytnout i ten oný … sex.
Marci to také podcenila … kde teď sežene takového ideálního oslíka, který bude poslouchat na slovo. Buďto ho měla gestapačce vyrvat násilím, nebo jí dát kafe od Žida, anebo si ji nějak zmanipulovat. Sama, pochopitelně, Pavlušu měla pouze využívat k vydírání.

90
Viktorie
Reagovat

88 – Mně stačila ta zeď vytapetovaná společnýma fotkama Tomíka a Ani.

91
okkvp
Reagovat

Se mi zdá, že nakonec bol Miško najatým hercom za tučný honorár – nové omítky, hojdačka …

92
okkvp
Reagovat

Řízek zakopl o servírku nebo o nějakou houbičkama zfetovanou jelenici?

93
Melchiot Filadelfi
Reagovat

91 Ale ten pohľad na samoľúbeho Miška a spokojnú hojdajúcu sa mamičku bol jeden z vrcholov dnešného dielu :)

94
Viktorie
Reagovat

92 – Já nevím, mně napadla uzená kýta vcelku, ale ta se většinou nekouká, tak jsem zmatená.

95
kanárek
Reagovat

Šárka byla opět kouzelná…ale mohl byste mi někdo přeložit tu její poslední myšlenku? Sem se zase ztratila.

96
okkvp
Reagovat

93 – to potvrzuju :-D

97
Melchiot Filadelfi
Reagovat

90 To je astrologický múr nárekov.

98
Bobby Brown
Reagovat

Šárka a její linka koksu nezklamaly. :-D
Ta asi opravdu ví, o čem mluví.

Marek, když mluvil o své lásce, se kterou když se políbil, tak tam najednou něco přeskočilo, měla asi na mysli láhev piva. Jinak si to u něj neumím vysvětlit.

99
kanárek
Reagovat

92- Bůh ví, co myslel. Třeba to bude silná kuřačka…jisker dost a přes kouř nevidět.

100
Elko
Reagovat

95: :D nááápadobne, ale Bazinga jej rozumie, takže to nájdeme v rekape

Řízek, nesklamal, Miško neplakal, Dominika pri Hrone, Aňa s Tomíkom mi chýbali na klonovací lavičke…

101
Mikesh
Reagovat

Tak ona je Ivanka vysokoškolačka?? Asi začínající ne?? Ne, že by měla slovní projev horší, jak Erika, ale to už snad i ta Šárina byla komunikačně zdatnější.

102
kanárek
Reagovat

98- BB Ty jsi krutější než já! :-)..

103
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Verím, že Erika bude tá, ktorá po Šárke uzavrie šou jednou zo svojich múdrostí :)

104
Elko
Reagovat

Melchiot: to si píš, to bude záverečná čerešnička :-)))

105
Viktorie
Reagovat

95 – Já taky. Už se těším, jak si to pustím znovu a budu si to zastavovat, třeba to pomůže.:-))

106
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Keby Eriku ktosi kdesi zavolal, tak by asi šla, lebo vie až moc tancovať :D

107
okkvp
Reagovat

ale nee – čerešnička je Šárka :-))))

108
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Erika a Šárka boli najťažšie kalibre, opäť nesklamali :)

109
Viktorie
Reagovat

Ježíšku, já nechci bačkory ani novej svetr, já bych si moc přála, aby Šárka dostala vlastní talk show v televizi. Prosím prosím, já už budu hodná, fakt.:-)))

110
okkvp
Reagovat

jaj, bolo to pekné, ďakujeme Barborka a celá Jojka :-)

111
romantička
Reagovat

já věděla, že Eriku neodbydou :)
a Šárku chci vidět jak čichá kokain z tý liinky co má Eva nad očima

112
Elko
Reagovat

Tak a máme za sebou strávené krásne dva mesiace… fakt skvelá zábava!

113
Lucia
Reagovat

Tak a je koniec. Som smutná.

114
Bazinga
Reagovat

absolutně, nepřekonatelně boží show !!! :-))

115
kanárek
Reagovat

Som z toho taková ….spokojená. Ty optimistické projevy na závěr….hezké. Všichni byli nakonec spokojení…ti, co našli vztah, ti, co předstírali, že našli vztah, i ti, co nenašli vztah.
Kdy že začíná Farmár? :-)

116
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Rekapitulácia.

Najfascinujúcejšia hlavná postava: 1.Erika z Púchova, 2. Šárka, 3. Miško.
Najobludnejšia hlavná postava: 1. Tom, 2. Miško, 3. Marek.
Najfascinujúcejšia vedľajšia postava: 1. Miškova mama, 2. prasa Morfeus, 3. fiktívny pán Zelený.
Najobludnejšia vedľajšia postava: 1. Mama Anja, 2. Pani Zelená, 3. snúbenica Ivanka.

117
Elko
Reagovat

kanárek: v pondelok 31. 10. 2011 už chladím šampanské :-)

118
Ivana33
Reagovat

Chudák Pavel- akorát nevím, do jaké míry se na něm podepsala mamička a do jaké to prostě jenom „není žádný génius“:)

119
kanárek
Reagovat

117- mám přijet? :-)

120
okkvp
Reagovat

Myslím, že veľa hrdinov nám ostane v mysliach ešte dlho a budeme na nich s láskou vzpomínať

121
Elko
Reagovat
122
kanárek
Reagovat

118- pokud to poslouchal často, tak se divím, že nekoktá úplně nebo radši vůbec nemluví.

123
Bobby Brown
Reagovat

102 – nejsem, kdybych tady napsal, co si o některých myslím, tak je to na žalobu. :-|

Nejsympatičtější pro mě byla ta Jana od Michala. Ten hňup přebíral až přebral.

124
Elko
Reagovat

119 kanarék: :-) kľudne… ale stále som smutný, že si odmietla hrať Xenu vo FHŽ 2 :-)))

125
Bazinga
Reagovat

113 nebuď ;-), v pondělí začíná Farmár :-)

Melchiot, skvělé komenty!! :-)

Mikeši, skvělé komenty též !! Fakt, získal jsi tolik plusových bodů, že se to ani nedá spočítat ;-)

jestli to ještě někoho bude zajímat, tak poslední rekapitulace bude zítra ;-)

126
Bobby Brown
Reagovat

118 – to je fuk, dost na tom, že je to kombinace obou. Tragédie.

127
kanárek
Reagovat

123 Jo, kdyby bylo bodování chlapů z téhle show od 1 do 5ti, to by byl asi taky vysokánskej součet. Obávám se, že žebříček by se z nich ani nedal poskládat.

128
romantička
Reagovat

125 jasně velitelko, už se na to vybodni, sem už nikdo nikdy nenakoukne ;)

129
Mikesh
Reagovat

Díky, Bazi!

Bobby, úplný souhlas, Jana naprostý sympatiko, pohodová ženská.

130
Elko
Reagovat

Bobby: aj tak všetci vieme, že tvoj typ je pani Zelená (s tvárou pokrového hráča :D), tak nezavádzaj verejnosť :P :D

131
romantička
Reagovat

125
„jestli to ještě někoho bude zajímat“
s me to s holkou ohodnotily jako Nejpostradatelnější hlášku celé MOM
;)

132
Melchiot Filadelfi
Reagovat

Erika nechala mnoho lahôdkového materiálu na transkripciu :).

133
kanárek
Reagovat

124- Předsedkyně mi to zatrhla…nedal se sehnat liger…a někdo musí platit členské poplatky, že?

134
kanárek
Reagovat

Bazinga…tak pár slov na závěr bys mohla….tak prostě jako no ….utrousit.
Já si to přečtu.

135
Elko
Reagovat

Tak na záver si zapáľme sviečky… NEZABUDNITE: jednu bielu pre zmenu a druhú modrú astrální! :D

Z tých hlášok by mala Jojka vydať knihu, dopyt by bol ako po teplých rožkoch.

136
Bazinga
Reagovat

:-D, já jsem to tak nemyslela! :-)).

137
kanárek
Reagovat

135- Ach jé, mám jen červenou a oranžovou! co teď? Asi je zapálím a sjedu začátek, co jsem nestihla :-)

138
romantička
Reagovat

134 – já doufám, že už nad tím sedí :)

A navrhuju jednu věc: aby se to tu úplně neuzavřelo, pojďte se dohodnout, že odkazy na MOM se nebudou u FHŽ2 považovat za offtopic – dyk tam sme včetně tvůrců stejná banda

139
Elko
Reagovat

Ja by som navrhoval, že keď to bude u vás vysielať Prima, aby sa jednotlivé rekapy pridávali na hlavnú stránku po odvysielaní, predpokladám, že si to nájde aj nových divákov.

140
Lucia
Reagovat

116-

Melchiot, v podstate súhlasím, iba malé zmeny:
Najobludnejšia hlavná postava:
1. Alenka, 2. Tom, 3. Miro
A snúbenicu Ivanku by som presunula z kolonky „obludná“ do „fascinujúca“.

A nové kategórie:
Kategória „pretvárka jak hovado“: 1.Dominika, 2. Jana u Romana, 3. …
Kategória „leklá ryba“: 1.Pavel, 2.Zuzana, 3. Lucia
Kategória „sekera“: 1.Marcela so svokrou, 2. Pavlína, 3. Erika z Galanty
Kategória „je mi toho človeka ľúto“: 1. Pavel, 2. čiernovlasá Monika, 3. Katka Staršia, 4. Martina, vtedy, keď sa Tom pokúšal o fyzický kontakt
Kategória „som zhnusená z“: tých je veľa, takže bez poradia: Klonfamily, stará Zelená, Arpi, Marek, Miro, Michal, Miško, Alenka
A naposledy „svojrázne bytosti, neškodné“: 1. Eeeerika, 2. Miškova mama, 3. Šárka, 4. energetický upír Eva, 5. Zuzana

142
Melchiot Filadelfi
Reagovat

140
Alenka mi neprišla ani veľmi obludná, ani fascinujúca, je to pravdepodobne normálna spotená žena, ktorá len zvolila nevhodnú taktiku dobývania :)
V obludnosti je v mojom rebríčku Miro až na štvrtom mieste v tesnom závese za Marekom, ktorý vo mne pravidelne svojou rezňovou vášňou, detskoizbovým útočiskom, krochkaním, citmi ku psovi a krčmovými výlevmi vzbudzoval vlny hnusu, pričom psychopatického Mira mi sem-tam bolo aspoň trochu ľúto.
K Ivanke – do očí sa mi dostali jej zmysluplné príspevky na facebooku a kumulatívne s jej verbálnym prejavom in natura som ju deložoval z kategórie fascinujúca do kategórie obludná.

143
Melchiot Filadelfi
Reagovat

140 Ad nové kategórie – hlavné postavy.
Pretvárka jak hovado alias jánusovská tvár: 1. Dominika, 2. Jana Romanova, 3. Roman.
Leklá ryba alias stiahnutý zadok: zhoda.
Sekera: 1. Marcela, 2. Pavlína, 3. Katka st./Monika (sk).
Je mi toho človeka ľúto alias psí tridsiatok: 1. Tonko z Hlohovca, 2. Monika (cz), 3. Pavel.
Množina Som zhnusený z u mňa fuzionuje s kategóriou Najobludnejšia postava.
+ kategórie Najväčší asociál: 1. Arpád, 2. Tonko z Hlohovca, 3. Marek.
Kryptoantropológia: 1. Upír Eva, 2. Klon Tom, 3. Slepá vetva evolúcie Erika.
Najsympatickejšia postava: 1. Erika, 2. Martina, 3. Katka ml.

144
Melchiot Filadelfi
Reagovat

143 Postskriptum – najsympatickejšia je Erika z Púchova, aby nevznikli pochybnosti.

145
Mille
Reagovat

Já bych ještě přidala i kategorii těch hodných děvčat, které si „nezadaly“. I když možná šlo o naivitu, přihlásit se do této bizarní show, měly zdravý rozum a rozumný ideál v hlavě. Možná je to jen můj názor, ale odvrhnutá Erika od Miška a mladá kudrnatá Katka od Arpiho měly dost zdravého rozumu. Snad budou mít kočky štěstí :-)

146
Mille
Reagovat

A díky všem za krásné komentáře a příjemně prožité dva měsíce :-)

147
paimei
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=5tB94wmVSHE skoda ze jej to s Tomikom nevyslo :-) mohli spievat v spolocnej kapele

148
kanárek
Reagovat

143- Dobrý :-)
Dost dlouho jsem přemýšlela, kdo je Tonko…toho jsem teda vytěsnila dokonale.

149
Jitka
Reagovat

Tak jsem to dneska zkoukla ze záznamu. Moc krásně udělané, poslední díl mě zklamal pouze v tom, že byl opravdu poslední.
Ráda bych sem také vetkla nějaké pořadí, ale nevím koho mi je více líto, kdo na mě působil nejstrašidelněji (i když teda maminka Zelená, je maminka Zelená). Občas jsem jen nevěřícne kroutila hlavou, občas jsem zastavovala a šla se rozdýchat.
Řízek je neuvěřitelnej buran, kterého neomlouvá naprosto nic. Miro nepochopil, že Pavlína se mu neozvala, protože on je naprostý tatar.
Miška je mi lidsky líto, neb je to citlivá duše, která to nikdy nebude mít jednoduché, ale věřím, že se mu ozve reklamní agentura a společně natočí reklamu na prášky na povzbuzení erekce, nebo ani točit nemusí, stačí, když mu firma pěkně zaplatí, toto si budou všichni pamatovat ještě dlouho.
Šárka je šťastná, umí být šťastná i sama, bude šťastná a takováto duše nechť dál žije ve vlastním světě.
Erika je hodná holka, má rovněž svůj svět, ve kterém nemá chybu, umí tancovat lépe než dobře, všichni ji chválí a má pravdu v tom, že i Miro prdí.
Tom s maminkou ´budou šťastně žít spolu až do smrti, na zdi budou přibývat obrázky, jak jsou spolu tu v Tunisku, tu na Mácháči a nakonec se Tomovi z ručičky vylíhne malá Aňa, o kterou se budou spolu starat.
Děkuji produkci i Vám všem za komentáře a samozřejmě i ta rekapy, již dlouho jsem se takto nepobavila:-)

150
Jitka
Reagovat

ke 149:
Jen se maminka Aňa musí mrknout do knihy „Horoskopy pro každý den pro samouky“ a s Tomíkem určit ten jediný správný ascenden vylíhnutí, aby náhodou nevyklonovali něco, co by se k nim nehodilo.

151
Mikesh
Reagovat

143 – jen drobnost k Dominice: u ní to není přetvářka, ona je prostě jen totálně vygumovaná. Aniž bych ji chtěl pomlouvat, přece jen se mi jeví, že mnohý domácí pes má víc inteligence, než ona. Při odmítnutí Mišky ji buď osvítil Duch svatý, ale spíše bych to šacoval na zásah štábu, který si v tu chvíli uvědomil, že nemůže být až takový „smesvině“ a dopustit, aby se ti dva vzali, a tak ji dopředu instruoval, jak má na to reagovat.

152
Mikesh
Reagovat

Míním, že Hláškou celého pořadu MOM by se měla stát starostlivá poznámka starostlivé maminky Zelené „jen aby si na tom struhadle neostrouhala prsty“. Hned za ní pak pobouření nad tím, že jí do její svatyně vnikly „dvě úplně cizí ženské, které předtím nikdy neviděla“ – ono to snad jinde bývá jinak? V tom případě .. jak to bylo u ní? Vzala si bratra, bratrance nebo sousedovic kluka, se kterým si pod dohledem jeho matky hrála na písku?
Mmch, kde tak z ničehož nic přišla k ovázanému prstu? Při závěrečném přelíčení nad Marcelou byla snad ještě celá, že by v následném rozrušení do své trucovny se netrefila do kliky a narazila si prst?

153
kanárek
Reagovat

151- Dovolím si nesouhlasit s viděním Dominiky. Ona jen podlehla srdceryvnému příběhu a podmanivému okamžiku táborové lásky. Teprve drobné náznaky ji navracely do reality (žádost o ruku po pár dnech, zmínka o rodičích, řeka, Mišo co dvě hodiny plačící na jejím rameni….). Je to tvrdé děvče, které podlehlo na chvíli spasitelskému komplexu, no. Tvor, který přežije svou smrt- ona ví, že je silná, ale přitom touží být opečovávanou něžnou vílou ( nebo si aspoň myslí, že tak by se měla vůči muži projevovat). :-)

154
Melchiot Filadelfi
Reagovat

151 & 152 Ja to u Dominiky vidím na kombináciu oboch možností. Podľa náznakov od Eriky T. (údajné Dominikine poznámky, že ju doma čaká mojko a pod.) je evidentné, že pri zriedkavých lucidných momentoch svojprávnosti si Dominika dobre uvedomovala, do čoho sa namočila.
Hláškou MOM sú pre mňa Erikine sentencie. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása a cogito ergo sum v jej podaní pôsobilo odzbrojujúco: Keď je slnko, tak je slnko; Dva krát dva sú stále tri; Sme z opice, čítala som o tom atď. A jej kvetnatý pozdrav „Ja hovorím dobrý deň, že čaute“ zľudovel a stal sa aktívnou súčasťou mojej lexiky :).

155
Bazinga
Reagovat

takže vážení, rekapitulace přidána :-)

156
Lucia
Reagovat

Mal okrem mňa aj niekto z vás dojem, že si Dominika vymýšľa, keď hovorila v závere o svojom novom priateľovi?

157
Bazinga
Reagovat

156 já ne, já myslím, že měla, akorát že teď se role obrátily a ten, kdo hodně plakal a kdo chtěl svatbu byla Dominika a jediné co slyšela nazpět bylo „jasnéééééé“ :-)

158
romantička
Reagovat

musím zrovna vypadnout – tak az vecer :)

159
lupi
Reagovat

tak teda máti Zelená od Pavla by měla být odchycena a podle bohužel neexistujících paragrafů okamžitě internována na uzavřené oddělení psychiatrie. Takovou babu (i fyzická podoba tu je) jsme taky měli v rodině a je jako terminátor. Požaduje absolutní podřízenost a pokud se jí vzepřeš a nedejbože naplno práskneš do obličeje názor na ni, změní se z ublížené babičky na hysterickou svini. Nic na ní neplatilo, byla schopná se soudit i o to, aby jí vnouče povinně navštěvovalo, ačkoliv nechtělo. Pomohla až smrt a ta pomůže i v tomhle případě. Nebo Pavlova emigrace na Aljašku. A i tam je schopná taková mrcha dorazit a buzerovat.

160
kanárek
Reagovat

Bazinga…krásný rekap :-) Díky. Vždy se podivím, co dalšího ještě vydedukuješ.

161
cathy
Reagovat

Úžasný rekap…u některých postřehů jsem si poprskala monitor…….Díky!

162
okkvp
Reagovat

Bazinga za rekap díky, už se těším na pondělí, doufám, že bude dostatek inspiračního materiálu pro další skvělé rekapy :-)

163
Viktorie
Reagovat

Bazi, už jsem říkala, že tě zabiju? :-D Jen teď nevím, co je horší, jestli si rekap číst v tramvaji z mobilu a vypadat u toho jak Etna před astmatickým záchvatem, nebo to samý provozovat v práci a snažit se u toho tvářit zaměstnaně..-D

164
Elko
Reagovat

BAZINGA, krásny rekap! Zase som sa pobavil, díky ;-)

Tak som rád, že počas dvoch mesiacov sme sa naozaj veľmi dobre nasmiali, pokecali a prežívali to s našimi hviezdami :) a vidíme sa pri Farmár hľadá ženu 2.

pre REJŽU :)
Keď si to možno číta aj pán režisér, tak dúfam, že už rozmýšľate aj nad druhou sériou :-). Sledovanosť, ktorou sa televízie riadia, bola fakt dobrá (pravidelne som informoval :)) a myslím si, že na svoje si prišiel aj bulvár.

165
LadyXL
Reagovat

Rekap výborný, už jsem se nemohla dočkat :-).
Z paní Zelené je mi zle. Až teď jsem se dozvěděla, že jednak existuje onen pan Zelený a pak další 2 (?) děti! Velmi zvláštní vztahy v rodině, když nechali Pavla napospas matce. Zajímalo by mne, co se tam děje teď po odvysílání,jaká bude reakce nejbližších. Zda někdo podá Pavlovi pomocnou ruku, protože on to sám nezvládne. Marcela by mi k němu sedla, protože je to vážně mladý odvar matky a tak pár let by s ní byl možná šťastný. Ale z té pavoučí sítě, kterou upředla matka, se nedostane. Je to zlá, sobecká ženská, která ho sice má ráda, ale bohužel až „k smrti“, jak se říká. Už to jeho koktání v její přítomnosti něco značí. Tam je potřeba psychiatra a ne psychologa…
No a Šárka a Erika – perly pořadu :-). Ještě nám mohli ukázat Arpádovo, jak si tam žijí po pár měsících, pokud se neupil k smrti a Eržika ho neprodala do lihovaru.

166
Mikesh
Reagovat

153 -Milý spěváčku, většinou jedeme spolu na stejný vlně, ale v případě Dominiky si trvám na svém: jest to naprosté telátko, které sebou nechá posunovat, protože jediné, co její mysl stačí vnímat, je, že musí příslušně reagovat. Soudě podle jejích prodlev, i to jí nějakou chvíli trvá. To by mohlo souviset s tím, že zažila už víc, jak deset modelových situací a chvíli ji trvá, než vybere tu správnou kombinaci požadovaných reakcí.
To její věčné „ja tiež“ není, jak by se dalo soudit s Bazinčiných rekapů, znakem přehnané submisivity, nýbrž okolností, že nejspíš o mnoho víc slov nezná. Nejvíc si asi popovídá se skupinou stejně postižených dívek, s nimiž chodí na hokej a po té pařit. V randálu na diskošce se toho pak moc nenamluví.
Vím, o čem mluvím, protože při své někdejší praxi studenta sociologie jsem při různých průzkumech pravidelně na něco takového narážel. Takové zásadně chodily aspoň ve dvojici, nep jinak by je snědl zlý vlk, a pokud při oslovení rovnou nevzaly kramle, majíce při tom děs v očích, tak potíž jim dělala už první otázka typu: jste muž nebo žena? Prostě lahůdka!

167
kanárek
Reagovat

166- To se nedivím, když se nemohlo odpovídat „Ja tiež“ nebo „Jiná odpověď“ :-) Mikeši, tvá teorie o pomoci ze štábu též stojí za promyšlení…třeba jí opravdu někdo zazpíval do ouška: „Domča něblázni, Domča něblázni, Miško?, Něblázni!“

168
Phoenix
Reagovat

Včera konec, těším se na FHŽ.
Jak bych to shrnula?
1) Alenka byla velmi prozírává, Jana jí bezostyšně myla zadek a na oko se tvářila jako kámoška, nakonec se jí to holce nevyplatilo, ať už s tím placákem na záda nebo s koncem celého ,,pseudovztahu“ s Romanem. Přiznám se, že bych Romana na alkoholika netipla. Jinak Alenka se u mě zapisuje zlatým písmem, a já již zhruba 3 týdny odpovídám na každou otázku: ČOŽEEE? ROMÁÁÁÁÁN!:)
2) Ad Pavel: přiznám se, že Pavla znám. Chodili jsme spolu do školky, školy a bydleli jsme ve stejném baráku. Je to hodný kluk. Maminka Zelená je taková i v reálu. Pan Zelený není plyšový medvěd:). Jejich celý příběh je spíš smutný. Pavel je nejmladší ze tří dětí – kluků, prostřední bratr tragicky zemřel. Od té doby se váže urputná upnutost paní Zelené na syna. Vždycky byla generál. Neomlouvám ji, jen je mi jich líto. Marcela se do toho obula, možná měla, ve smyslu – ty na mě kamenem, já na tebe chlebem – volit jemnější přístup, i když by byl stejně k ničemu. Pokud dojde ke změně, pak jedině v momentě, kdy maminka Zelená Pavla pustí jeho vlastní cestou. Co se mi nelíbilo, a co by urazilo mě – bylo její prohlašování o ,,manipulovatelnosti“ obou děvčat, jsem vhodnější jen proto, že jsem manipulovatelná?! Každopádně tímto stylem se Pavel neožení, ani neseznámí.
3) A teď ti zbývající:
– Tomík předvedl Ivanku jako cvičenou opičku, docela mi jich bylo taky líto, nejhorší je, že v té jeho určité zahleděnosti ho matinka ještě podporuje. Odstěhovat se, ujasnit si preference a jít do toho:)
– Miško překvapil určitou suverenitou, tudíž si myslím, že je to klasický vyděrač, který se holce uváže na krk, vydírá jí, vyhrožuje, ale je to jen póza, jinak je chlapec dost odraženej
– Řízek je Řízek, divím se Monice, že tam za ním jela, já bych ho kopla do zadku a nazdar
– DJ Miro nepřekvapil, jak jsme ho na lavici opustili, tak po dvou měsících stále na stejném místě, ve stejné pozici, ten snad na to čekal:) A Pavlína se fakt neozvala:)) Erika je hodná holka, ale mimo, její výstupy byly fajn.
– Pošťačka v pohodě.

– Docela mi chyběl ještě Arpád a taky jak to dopadlo s ,,neúčastníkem“ z té chýše? Zajímalo by mě, zda se mu nějaká slečna ozvala a tak.

Jinak děkuji Bazince za její rekapy, vždy mě pobavily a četla jsem je několikrát. A naviděnou u FHŽ!:))

169
Mikesh
Reagovat

154- ad Eričiny sentence: Erika je jednoduchá dívka, která to neměla lehké a nedostala šanci být lepší – to třeba na rozdíl od Dominiky. Přesto má snahu se se životem a svým údělem poprat. Proto mi je jí spíš líto, protože v jádru to není špatná holka. Jen je jaksi .. jinde.

156 – proč by neměla? Ošklivá není, vybavená je, ochotná nejspíš taky, spoustě kluků to úplně stačí. Aspoň na nějaký čas.

159 – Jj, vrchní dozorkyně se tentokrát předvedla v plné kráse. Ona teda perlila skoro vždy (a mám pocit, že Marcelce dělala naschvály, což telka sice moc neukázala, ale podle soptění nižšího papiňáku tam něco muselo být), ale zřejmě jí už 20 let nikdo neodporoval, takže se nechala snadno vyvést z konceptu hodné starostlivé matinky – jako že Marcelka byla hustá, to zase přeháněla ona. S tím by těžko prošla kdekoliv. Matinka, když bylo potřeba, uměla hovořit jakoby rozumně, byť tak manipulativně, že holkám nad tou drzostí musely naskakovat pupínky zvící malin.
Když ona je matinka spíše k politování, nebo myslíte, že taková byla už jako malá holčička?

170
okkvp
Reagovat

Slova proprsené babči o alkoholismu Romana bych brala s rezervou, ona taky mohla dojít řeč na tělesné proporce jinde než hore
Dominička má imho slovní zásoby až až, jen pochopila, že u Miška by se s ní asi nechytala

171
Viktorie
Reagovat

169 – Matinka Zelená mi maličko připomíná jednu kamarádku, i když u ní (u kamarádky) je to v podstatně menší míře, která je taky zvyklá na to, že se ji neodporuje, že ona má vždycky pravdu, ona to ví nejlíp (je schopná se do krve pohádat o takové blbosti, jako kde je zastávka autobusu, protože ona to přece ví, i když zrovna pravdu nemá a vysvětlujeme jí to dvě) a pak je z toho celá na větvi, když z toho má problémy v novým zaměstnání, ani ne po pracovní stránce, spíš společenské, ženský kolektiv ji moc nebere. Taky je mi jí do jisté míry líto, protože ona vůbec nechápe, v čem dělá chybu. Jenže u ní to neodskákává nikdo další, kdežto v rodině Zelených je to Pavel, koho je mi jednoznačně líto, ne matinka.

172
Tamzin
Reagovat

Milá Bazingo, kanárku, romantičko a ostatní přispěvatelé, díky moc za báječné čtení a už se nemůžu dočkat farmára.
Jen malý postřeh -to jsem zařvala jak Mišo „krúživými pohybmi“ dělá cosi na zdi domku. Zřejmě má tento pohyb pevně zafixován.

173
Elko
Reagovat

Mňa najviac pobavilo u pani Zelené, že keď nemala argumenty, tak začala vyťahovať perly:
– že ste vodešli a vanu ste neumyli
– to, že pelíšek není ustlaný, to je jiný problém

a záverečná třešnička: Tešilo mě, že sem tě poznala, mej se hezky, přeju ti hodně úspechů v živote… (za dverami, ať vypadne a konec :D)
(sorry, za češtinu)

174
okkvp
Reagovat

173 – pelíšek mi taky dostal, protože mi k paní Zelené vůbec nešel. Když kosa, tak ve všem :-)))

175
Melchiot Filadelfi
Reagovat

168 Takže pán Zelený je reálna postava? Lebo Pavlov popis bol skôr koncepciou Boha – nikto ho nikdy nevidel, ale hovorí sa, že všetko riadi.

169 Na Eriku mám rovnaký názor, vo svojom jadre mi prišla až detsky čistá, tak nejak mi prirástla k srdcu :)

176
Ivana33
Reagovat

168 k bodu 2: Pavel se ukázal jako jednotka neschopná samostatného života, takže ten to bohužel těžké bude mít vždycky, tam už „dokonáno jest“. Přijatelné řešení pro paní Zelenou i Pavla bude, když si syn najde partnerku, se kterou se tchyně porovná v jedné domácnosti a budou tam svorně žít až do smrti maminky Zelené a ještě dlouho po ní. Nechci být zlá, ale vzhledem k tragickým komunikativním „dovednostem“ bude mít Pavel problém vůbec nějakou slečnu si najít a když, tak bude muset být podobného ražení- no a taková se s paní Zelenou jistě dobře porovná. Takže to nakonec může ještě u Zelených dobře dopadnout:)

177
jenkaa
Reagovat

Mila Bazinga, i Tobe velke, krasne diky……..
Vcerejsek jsem jeste nevidela, ale pri cteni Tveho rekapu…. jako by se uz stalo….a to je prave na Tvem psani uzasne …..krom toho, ze se uculuji a bavim….takze dik:-)))

178
Viktorie
Reagovat

176 – Mně je vůbec záhadou, čí to byl u Zelených vůbec nápad se do téhle šílenosti přihlásit (a nojo, dobře, čí asi, žejo :-D ) a co si od toho paní Zelená slibovala, když byla pak tak strašně rozhořčená přítomností úplně cizích holek v jejím bytě, co vlastně čekala, že teda bude.
(Ano, jistá naděje, že se přihlásí nějaká známá kočenka, tady asi byla, i když známá kočenka by nejspíš znala i paní Zelenou, takže šance tady není nulová, ale někde v minusu, ale ono to taky není vždycky takový terno. Arpi a St. Katka by mohli vyprávět..-D )

179
Mikesh
Reagovat

Bazingo, můj obdiv za to, že jsi z toho divokého posledního dílu dokázala sepsat něco, co mělo hlavu a patu. Navíc, opět vtipně a zábavně, ale od Tebe se už stejně nic jiného nečeká. Nicméně, nebylo zdůrazněno, že prsatá babča je pěkně manipulativní potvora. Doufám, že to není obecný ženský jev. Pohled na ženy tím rozhodně nevylepšila, zejména když ostatní nebyly o nic lepší. Nechala jsi prostě bez komentáře ty nádherné ženské podlosti, ale budiž, jsi ženská.
Těšil jsem se, jak si zgustneš na dozorkyni a sekernici. Takový nádherný matroš. Matička vystřihla parádní hysterák, když předtím pohazovala do éteru naprosté perly, nadějná adeptka na ředitelku diagnostického ústavu pro nejtěžší případy závadové mládeže zas perfektně předvedla, jak vyskakuje čert z krabičky. Čertík s pěkně proříznutou pusou. Dlužno podotknout, že v tom byla velmi půvabná a moc jí to slušelo. Zvolená taktika byla nicméně mylná, jako správná ženská se klasicky vyhnula tomu, mluvit konkrétně k věci s obvyklou ženskou mylnou představou, že partner přece pochopí, co ve skutečnosti chce. Takže místo, aby jej na rovinu vyzvala, aby se jí jako správný chlap zastal před komandováním matky (což je něco úplně jiného, než jej přímo proti ní postavit), nutila jej postavit se proti matce jaksi sám za sebe – místo správnějšího za ni. To si budoucí psycholožka mohla snadno spočítat, že tudy cesta nevede. Cesta vede přes hormony a lásku – chceš mě, jóó? Tak musíš za mě bojovat (všímáš si, že o mamince tu není ani slovo?) – jejda, tohle chápe i žákyně 4.B. I největší nanynky vědí, že nejlepší je strkat před sebou partnera jako štít – samozřejmě příslušně zmanipulovaného. No, a Pavluša je už na manipulaci přece zvyklý, co by Marcela ještě chtěla? Pavlík měl za matinkou naklusat s pevným vnitřním přesvědčením, že Marcela je ta pravá jediná a matinka ať se s tím vyrovná (to svedou i mamánci), ne s tím, že se chce osvobodit od matinky (což nechce). Jéžiši, co vy, ženský, máte porád s tím, že se my, muži musíme změnit? To nevíte, že tohle nesnášíme ze všeho nejvíc?

180
Fanky
Reagovat

Šárce by slušel vlastní pořad … talk show nebo one woman show :)

181
Viktorie
Reagovat

180 – No žejo? :-D Aspoň někdo si to myslí taky, já to sem psala už včera.:-)) Ale spíš bych byla pro talk show, zase tak úplně si nejsem jistá, jak dlouho bych vydržela poslouchat jen ji (ono i u té talk show bude pravděpodobně mlít pantem převážně ona.:-D )

182
kanárek
Reagovat

179- Možná by Marcelce stačil ze začátku Pavlík jaký byl s ní o samotě. Ale bydlet s maminkou ona očividně nebyla od počátku ochotná (a která by asi byla). Během těch několika dní on bohužel nasbíral tolik mínusových bodů, že Marcelka pak nechtěla mít nic společného ani s polovinou maminčiných genů. Nějak jsem to od začátku nepostřehla…Pavel bydlel s rodiči, nebo ve vlastním s maminčinou výpomocí?

183
Ivana33
Reagovat

182: Já jsem to pochopila tak, že Pavel bydlí u maminky, tedy pořád v bytě rodičů, ale zas když padla zmínka o panu Zeleném, který se tam nevyskytl (ale to mohlo být jeho přání), tak jsem znejistěla. Ovšem kdyby bydlel ve vlastním a nechal se takhle šikanovat matkou, tak by to byl ještě větší tragéd, než jsem si myslela.
Jinak ale kdo byl opravdu na ránu, byl Marek- tak odporný typ burana, hulváta, dospělého dítěte – jsem ještě nezaznamenala (ani v televizi, natož v reálu).

184
kanárek
Reagovat

183- Mne znejistilo takové to maminčino zděšení, že by jen uvažoval o tom pustit byt v Praze a odstěhovat se do Ostravy.

185
okkvp
Reagovat

184 – paní Zelená je stará škola – za a/Ostrava se jí zdá stejně daleko jako Grónsko a za b/ Ostrava to přece jen smog, haldy a Ostravaci

186
Viktorie
Reagovat

184 – Třeba myslela, že by šla se synkem jako bonus.

187
Elko
Reagovat

Melchiot Filadelfi: ja, že z kade tvoj nick poznám a už viem, ty si ten, čo písal na Facebook tie jednotlivé monológy našich hviezd v písanej reči, skvelá práca! :D

188
Bazinga
Reagovat

myslíte, že se dá někde zjistit, kolik lidí z ČR to sledovalo na JOJce přes kabelovku, případně kolik lidí z ČR to sledovalo na jojonline? Asi ne, že?

189
Wanna be your monster
Reagovat

Taky jste na konci, když Šárka vypráví a začne hrát ta úvodní melodie, zkoumali jestli se nespustilo na stránce nové video? :)

190
Mikesh
Reagovat

Tak zděšení ze stěhování z Prahy do Ostravy je normální a zcela pochopitelné. Nemluvě o dalším argumentu, kterým je možnost sehnat zaměstnání.
U p. Zelené jde však o víc, lpění na jistotě (to je normální) a zaťatost její povahy. Patrně jedinou její jistotou je momentálně nejspíš jen její syn a pak její minulost, která je spojena s bytem, v němž dosud žila a žije. To jí nelze zazlívat Zazlívat jí lze jen to, že si usurpuje syna, protože jinak nemá nic. Kdyby měla manžela, nebyla by tak pověšená na synovi.
Pan Zelený asi existuje, ale zřejmě mimo domov. Důvod může být různý, byť jeden se nabízí. Žádný otec by nenechal zdevastovat svého syny do podoby Pavlíka. Pokud by mu přímo neporadil, jistě by mu dal vzor, jak se k ženám chovat, i kdyby ho měl osobně tahat do bordelu – teda v tom nejhorším případě. Nedovolil by, aby jej matka terorizovala. A to ani v případě, kdyby byl doma jen pátým kolem u vozu.

191
koc
Reagovat

Bazi diky moc za rekapy a tvuj humor .. :-* (ta je tajna .. pššš ;-)) .. a diky i diskutujicim za komenty

192
Melchiot Filadelfi
Reagovat

190 Je to dubiózne, pretože Pavel na otázku: „Kto je hlavou u vás DOMA?“, odpovedal: „Táta.“ Pokiaľ by rodičia mali rozluku od stola a lôžka, bola by celá ta otázka nezmyselná. Z toho dedukujem, že otec s nimi obýva spoločné priestory, avšak v akej podobe a aký diapazón právomocí má, je otázne.

193
Lucia
Reagovat

Mamička Zelená sa išla vyplakať do spálne? Videla som tam dve postele, ale oddelené. To tam takto spáva s manželom? Alebo nebodaj so synom? :-)

194
Mikesh
Reagovat

192 – A kde je jistota, že Pavlík v daném případě nemlžil, protože se na tohle téma nechtěl vůbec bavit? Nebo má doma otčíma (ale to pochybuji), který nemá do jeho výchovy co mluvit, nicméně s matkou vychází jakž tak (takže to mohl takto vyhodnotit) a jako ne-otec se proto v telce neukázal (stejně jako 150. manžel Ani).
I když znám něco pár opičích matek, vždy jsou nějakým způsobem korigovány, pokud tam choťové zůstanou, a nedojde to do tak tragických konců. Pokud tam otec je, syn mamánek uzavírá spojenectví s matkou a je obvykle dominantní – je to on, kdo oře s mátí, ne naopak. Pokud se totiž postaví otci, pak se postaví i matce. Nikdy to není uťápnutý chudák, leda by to byl retard, na což Pavluša nevypadá.

195
kanárek
Reagovat

190 Mikeši to, že Praha je co se bydlení a hlavně zaměstnání příhodnější je jasné. Jen mi z toho vznikla ta nejasnost s bytem…pokud tam maminka žije (at už s tatínkem nebo bez), proč by ho měl pouštět, když tam ona žije. Taky dávám do úvahy, že spousta žen, pokud mají dobrý vztah s rodiči, ráda bydlí poblíž. Spíše vyjdou se svou maminkou.
Tak mne napadá…co když Pavla s maminkou přihlásila právě hlava rodiny…a jim nezbylo než poslechnout a vyžrat si tu očišťující lekci?

196
bibs7
Reagovat

Mikesh ale jo, ak je to podobné hovínko ako mladý Pavel. povaha holubicí jaksi od prirody a k tomu este desatrocia pod backorou takejto megery … taky si uz podla mna ani nevie predstavit, zeby nieco mohlo byt nahodou aj nejako inak.

197
Melchiot Filadelfi
Reagovat

194 Ale pokiaľ by s nimi otec vôbec nežil, Marcela by nemala dôvod položiť tú otázku. A zároveň by sa nepýtala, kto je líder z dvojice matka vs. syn, keď to bolo viac než evidentné.
Stále čakám na odpoveď Phoenix, ktorá rozotne tento gordický uzol.

198
Mikesh
Reagovat

195 – to je správná připomínka, ale možná je maminka tak fest spojená se svým dítkem, že si ani na chvíli nepřipustila možnost, že by nežili spolu (miglá je na to dost), a tak se v prvním šoku už viděla, že se stěhuje do Ostravy. Prostě, jaako jóóó, takže … tedy … prostě bez syna se neobejdu, což Marcelku jistě ani ve snu nenapadlo. Po šoku už zajela do starých kolejí alá – syna nikomu nedám, a pokud ano, pak si dcerku zpracuji a zmanipuluji stylem „spát spolu budete jen v plodné dny na speciálně vydané propustky a pusu nejvejš třikrát denně“. Prostě ta ženská je jasně nemocná, jak dokladují veškeré její výroky (např. už u těch nudlí).
Hihihi, přihlásila hlava rodiny … a kdo je tam tou hlavou, co myslíš? Tatíček despota, před nímž panovačná megera sklapla a poníženě podepsala smlouvu? Vypadá generálka na to? Despotové vychovávají mamánky, kteří se klepou před matkou a neumějí se vymáčknout před holkou? Já myslel, že synové despotů jsou obvykle taky despotové.
Nicméně, správná otázka … kdo je tam vlastně přihlásil? Že by mamka v naději, že to bude mít takto všechno pod přímou kontrolou? Vždyť on by se taky, kluk hloupá, mohl zamilovat do nějaký neznámý coury, co potkal v Univerzitní knihovně a doma nic neříct. Taková by se nechala otěhotnět na lavičce v parku a co pak? Případně je tak geniální, že jej hodlala totálně znemožnit v celý republice a tak si jej pojistit až do svý smrti.

199
Mikesh
Reagovat

197 – nad tím jsem také přemýšlel a dospěl jsem k názoru, že otázka byla spíše řečnická (s cílem dotlačit jej ke kývnutí, že hlavou rodiny je zatím pořád ještě muž, teda že takový celospolečenský úzus ještě platí), a režie to jenom dobře střihla, takže to vypadalo na reálného manžela – však také z toho byli všichni diváci pěkně vyvalení. Také další Marcelin dotaz je logický … pokud není v rodině otec, neměl by jeho vůdčí roli převzít dospělý syn? To všechno jsou dotazy, při nichž měl Pavel sám dovodit, že rozhodovat by měl on, když je teda už tím mužem. Sám si měl uvědomit, že daný stav není normální – ona ta Marcela zas nebyla blbá a šla na to pěkně chytře.
Symptomatické je, že o otci už v dalším nepadlo ani slovo. Prostořeká Marcela by si jistě nedala ujít příležitost (pokud by tam otec někde vegetil) se nahlas podivit, jak to tatínek vůbec může snášet? Což je odpověď i na 196 …ano, takoví zmasakrovaní muži mohou skutečně existovat a jen rezignovaně přihlížet devastaci vlastního potomka. Rázná Marcela by to však Pavlušovi nepochybně při odchodu (nebo už v té hospodě) omlátila o hlavu, rozpálená na to byla dost.

200
J.
Reagovat

Škoda, že u nám fajn pořad skončil. Nejvíc mi bude chybět Erika z Púhova a její hento.

201
Anedz
Reagovat

tomu rikam gooool..ale muzete mi nekdo poradit kde najdu posledni dil tehle komedie?

202
L.
Reagovat

Bazinga si zaslouzi zlatou medaily! Nic zabavnejsiho a poutavejsiho jsem tady a vubec na netu necetl. Prosim o fokus na dalsi show. Diky, diky, diky!

203
Ivana33
Reagovat

198,199: tyto úvahy vedou jednoho (nebo spíš jednu) k tomu, aby si i přes to pobavení nad těmihle scénkami položil/a otázku : totiž kolik vlastně takovýhle typů ala poľovník, hulvát a asociál Marek, psychicky labilní Miško, tragický mamánek Pavluša, Anin Tomík- kolem nás vlastně žije? A odtud přímá cesta k úvahám nad tím, kde se tihle hoši vlastně berou v míře větší, než je zdrávo? Kde je tradiční rodina s normálním rozdělením rolí- fungující otcové zejména? Prostě chlapi, kteří se chlapsky chovají a jsou vzory pro své syny? Není a nebude takovýchto karikatur mužů čím dál víc? Takto se nad tím pobavíme v tv, ale mně teda chvílemi ten úsměv zamrznul.

204
Mikesh
Reagovat

203 – na tohle téma se diskutuje na celé řadě for, obvykle u nějakých podrážděných otců, stěžujících si na nepůjčování (či dokonce vyloženému bránění styku) dětí ze strany rozvedených matek. Jen skutečně ojedinělé dámy se přiznávají k tomu, že za takové tragické syny může výchova jejich maminek, většina žen naopak převelice brání ženská práva, resp. ani za nic nepřiznají, že by ženy snad dělaly něco špatně.
V odborné literatuře se zatím o tom moc nepíše (výjimkou byl již zesnulý psycholog Eduard Bakalář). Pouze obecně se pomalu přiznává, že děti, vyrůstající v neúplné rodině, mají v životě jaksi hodně problém, a nejsou to jen kluci, ale i holky. Za hlavní příčinu se považuje vysoká rozvodovost, velký počet neúplných rodin, ale také progenderová propaganda, která zdůrazňuje práva žen, ale již zcela opomíjí, že práva s sebou nesou i povinnosti a velký díl zodpovědnosti. Jisté rozpory, které tím vznikly, měly pak na svědomí prudce stoupající rozvodovost od cca 60. let. Rozvedené ženy se pak často upjaly na náhradní muže, tj. na své syny. Často v nich vzbuzovaly nenávist a odpor vůči tatínkovi, který jím tím pádem nemohl být vzorem. A zdá se, že to bude horší, protože se změnily poměry a hlavně postavení dnešních mladých žen, které zaujímají už úplně jiné pracovní a sociální pozice, tím mají větší sebevědomí a na muže větší nároky, na druhé straně stále po mužích stále požadují ty staromilské manýry a zvyklosti, platné v minulosti. Mladí hoši pak v tom mají dost zmatek. Dost dnešních mládenců se proto cítí v defenzívě a řeší to neochotou se vůbec ženit. Což vzhledem k prudkému zvýšení sňatečného věku (až o deset let) mají usnadněno – do 25 let se takový kluk vrhne po jakékoliv ženské, ochotné si jej vzít, po 30 (a odžité hormonální bouři) se moc a moc rozmýšlí. Zatímco – aspoň co vidím v diskuzích na netu – si holky do 30 dávají oraz a až teprve poté se ohlížejí po ženichovi a zvažují dítě. A zjišťují, že je to mazec. Buď narážejí na mamánky, kteří chtějí pouze vyměnit maminku (a mít navíc ten sex), nebo na suverénní sobce, zvyklé doma velet (protože doma scházel táta, který mu při první drzosti vůči matce hned jednu vrazil). A k tomu ty hochy, kteří zjistili, že samotným jim je lépe, protože se nemusí nikomu podřizovat a do postele vždy někoho lovnou (v tomhle převzali strategii těch mladých holek). Jojo, holky, nebudete to mít lehké (ale ani kluci ne).

205
Phoenix
Reagovat

197 Tak tedy pan Zelený v bytě nežije, bydlí tam jen Pavel s maminkou. Rodiče mají postavený dům někde u Hradce, kde žije první syn s rodinou. Maminka je s Pavlem, táta v Hradci.
Paní Zelená byla taková vždy, pevně držela opratě všech v rodině, i tatínka, byť tatínek je voják(paradox, že?).
Upřímně netuším , kdo měl ten báječný nápad je tam přihásit. Tipuju, že než honba za nevěstou, byly hlavní motivací peníze.

206
Ivana33
Reagovat

Mikeši, zní to téměř beznadějně- jenže nějak mi do vývoje vztahů, který souvisí s rolemi muže a ženy v dnešní době, nezapadají maminky těch hochů, kterým je dnes tak kolem 30 let. Ty začaly vychovávat děti v době, kdy se před nimi žádné velké kariérní možnosti neotevíraly, a i kdyby ano, asi ani neměly jiné ambice, než mít vyšůrovanou domácnost a vymydlené děti- třeba když hledím na paní Zelenou a její sveřepě sevřené rty, tak to je úplně děsivý prototyp opičí lásky, jejíž smysl života začíná a končí se soužitím se synem- to ovšem musí být dáno povahou (nebrat ohled na druhé, prosazovat své vidění světa atd.). Stejně tak ta prostá vesnická žena- matka Marka- ta je ovšem vyloženě nešťastná z toho, co si doma „vypěstovala“, ale radikální krok též neudělá. Nevím samozřejmě, zda a případně jak dlouho vůbec v těch rodinách otcové byli, ale zdravé prostředí svým synům rodiče rozhodně nepřichystali. A synové pak vyrostou a pokud mají nějakou sebeúctu, pokusí se žít svůj život a pokud tu sebeúctu nevykutají, zůstanou do smrti v dětském pokojíku. No fuj, vize je to příšerná. Nezbývá, než doufat, že to moc dramatizuju, protože tohle byl jen koncentrovaný vzorek:)
A některé ty ženské byly taky příšerné, abych tedy byla spravedlivá- ovšem která zdravě sebevědomá žena se přihlásí do soutěže s názvem „Mami, ožeň mě“? :)

207
Ivana33
Reagovat

205 Phoenix:
:DD
No tak pan Zelený doma nastupoval před manželku a v práci si to kompenzoval na jiných, nic neobvyklého. Např. můj šéf je velice autoritativní muž a tuhle jsem ho v nákupním centru spatřila, jak se v hádce s manželkou zmohl jen na opakované „Ano, miláčku“.

208
Melchiot Filadelfi
Reagovat

205 Ďakujem za rozriešenie, predpokladám, že do Hradca s pani Zelenou pravidelne chodievajú na návštevu, preto napriek oddelenému bývaniu sú tie zväzky ešte celkom pevné.

209
Melchiot Filadelfi
Reagovat

199 Tak nakoniec tá otázka bola postavená asi tak, že pod pojmom „doma“ sa kvôli oddelenému bývaniu myslelo „v rodine.“ :)

210
Mikesh
Reagovat

206 – beznadějný to není, protože většina lidí je pořád ještě normální. Akorát, že mamánků asi přibývá. Na druhé straně je plno úplně normálních kluků, kteří buďto nejsou pro slečny dost dobří, nebo jsou asi nemehla, nebo nechodí do těch správných knihoven.
Maminky generálky byly asi vždycky, ale panující patriarchát je přece jen krotil, takže nemohly napáchat na dětech tolik škod (pravda, páchali je i otcové násilníci, alkoholici – stejně jako dnes). Jenže s rozvodovostí přibylo maminek, co sice nebyly generálkami (p. Zelená je extra případ), ale celou svou nerealizovanou lásku přesunuly na syna – zejména ty, co zůstaly samy. Otec buď sám neměl zájem nebo byl odsunut, vymazán .. co pak mohlo z takového kluka vyrůst? Mamánek nebo despota. Vlastně mamánek je obvykle i despotou. A nemusí jít jen o rozvedené, s rostoucí emancipací se objevily případy žen, co si emancipací nevykládaly jako kooperaci dvou rovnoprávných jedinců, ale jako právo doma velet, což většinou odnesly děti, když se otec v rámci domácího klidu raději odklidil. Výsledek byl potom dost podobný, byť přítomnost otce přece jen jakýsi korigující vliv měla. A tak zatímco pojem „mamánek“ byl ještě před 20 lety skoro neznámý, dnes je dost frekventovaný. Mamánci jistě byli vždycky, ale nyní už jsou fenomén – spousta holek si na to stěžuje.
Co se týká přihlášených žen, tak byly tam i tragické případy, ale mnohé z nich byly přece normální holky – tak holt ty oplácanější, jako třeba Monča nebo Jana od Michala to mají v panujícím módním trendu prostě blbý, takže zkouší třeba i tohle.

211
Kapi
Reagovat

Moc pekna rekapitulace a jeste skvelejsi porad! diskuze taky pobavily a tesim se na brzkou shledanou :)

212
Anonymní
Reagovat

Anedz
Díl je už kupodivu dlouho na mamaozenma.sk (epizody), přímý odkaz je u čísla 121 v této diskusi.:-)

213
Evík
Reagovat

Bazingo gratuluji k vrcholnému rekapovému výkonu a už se mooc těším na Tvou další práci… :) (Źeby FHŽ ?) :)

To bych se těšila dvojnásob… ;)

214
Mikesh
Reagovat

Už jen úplně na okraj: shlédl jsem si ještě jednou záznam a upoutal mě poslední záběr na Pavlíkovu tvář, kde říká, že si to vše „vysvětlili“ s maminkou. Je ještě někdo, komu se přitom vybavil poslední záběr z filmu Psycho na tvář Normana Batese?

215
Anedz
Reagovat

212…moc diky…opet jsem se pobavila

216
Prochor
Reagovat

Super komentáře.
Mně se nejvíc zafixovala Erika a Šárka jako milí lidičkové. A docela mně budou chybět se přiznám.

217
nutny
Reagovat

Bazinga: Dlouho jsem se ničemu tak nahlas a hýkavě nesmál, jako Vašim komentářům. Děkuji za skvělý nadhled.
60 -67: Postřehli jste Pavlíkovu mimořádnou schopnost „sednout si do voka“?

218
Belisana
Reagovat

Bazinga pif!!! :-D kvuli tvym rekapum cucim i na toto, jsem zhruba v pulce… jo, vsecko jsi to bajecne trefila, popsala a vsechno, ale ja s tema lidma soucitim, to je v (_._) Ja se tu smeju a obcas slzim, kdyz … treba ten Misko, jsem si rikala – takovy debil!!! A ted jsem uz tak nejak vnorena do jeho sveta, a jsou chvile, kdy si rikam, ze se kvuli lasce i pochlapil (a nebo mu nedochazi, co vsechno na sebe rika… no me jima desna litost nad nekteryma) … no jsem 3 dily pred koncem, treba se to jeste zmeni, ale tvuj moukovy rekap, ten byl :-))) hezke Vanoce vsem

Přidat komentář