Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: U sv. Filipa a Jakuba, Praha – Smíchov (4. díl) + video

14. Září 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=2452 w=420]
Ve 4. díle Ano, šéfe to nebude mít Zdeněk Pohlreich ze svého Café Imperial příliš daleko. Vyrazí se podívat a zkontrolovat jednu z restaurací na pražském Smíchově. Konkrétně půjde o restauraci U sv. Filipa a Jakuba, kterou vedou 2 staří přátele, po nichž je podnik i pojmenován. Proč člověk z oboru a nedostudovaný právník pozvali Zdeňka na inspekci?




Restaurace U sv. Filipa a Jakuba je mírně v černých číslech. Takže návštěvnost není to, co tamní majitele trápí. Trápí je rozbroje mezi 2 kuchaři v jejich kuchyni a tedy Zdeněk má docela netypicky hodit ty dva kuchtíky (vyvařenou kuchařku a vyučeného instalatéra, kterého vaření baví) do klidu. Jsem jediný, kdo si myslí, že tohle si mají majitelé vyřešit sami a ne si na to zvát externí sílu?

Kdyby jenom spory, v kuchyni je bordel jako v tanku

Zdeněk si samozřejmě ani v tomto díle Ano, šéfe neodpustí své klasické nahlédnutí do jídelního lístku a kuchyně, kde jej potká zažraná letitá špína za nechladící lednicí, včetně špatného a nepraktickéhé zázemí kuchyně.

Poradí si majitelé s připravou hokejového speciálu?

V době natáčení Ano, šéfe U sv. Filipa a Jakuba probíhaly přenosy z mistrovství světa v hokeji, takže fanoušci přijdou na televizní zápas, pivo a něco na zub. Majitelé tak dostanou od Zdeňka úkol. Filip s Jakubem mají sami vymyslet vhodné jídlo a uvařit hokejový speciál. Něco vtipného a chutného, co připomíná hokejový puk. Už samo zadání vzbuzuje jisté asociace na špatně ogrilované maso, ale uvidíme jak si poradí po letech v kuchyni a co připraví fanouškům, aby se jim na zápas pěkně dívalo?

Celebrity na place a kaťák k tomu

V tomto díle Ano, šéfe spatříme i Luďka Sobotu s jeho ženou Adrianou, kteří se zastaví na derniéru gastrohitu mnoha českých restaurací – kaťák. Dopřejí si však „chřestýšovu oprátku“.

Dobré pivo se snoubí s dobrou návštěvností

Restaurace U sv. Filipa a Jakuba má štěstí, že se tu čepuje dobré pivo a lidé si sem cestu najdou. Šéf nabádá majitele, aby svůj svatý klídek nahradili každodenní účastí a kontrolou v době oběda. Dále navrhuje rozšířit pivní sortiment, vařit jednoduchá domácká jídla, pár druhů dobře udělaného masa a dvě tři skvělé polévky. Prostě nic složitého. Problém vězí v hlavách majitelů a jejich chuti a invenci skutečně vést vlastní podnik. „O každém hostovi přemýšlejte jako o příležitosti zvýšit vaše tržby. Hezká čistá hospoda, kde se bude vařit hezké české jídlo,“ radí jim Zdeněk.




Video upoutávka Ano, šéfe 4. díl z Prahe

Online video upoutávku na tento díl můžete najít v Ano, šéfe archívu TV Prima. Stačí jen kliknout.

Související odkazy

oficiální web restaurace U sv. Jakuba a Filipa, Praha Smíchov
Matesola už měl před časem tu čest, podnik navštívit

Ano, šéfe archív 4. řady 2011

[singlepic id=1852 w=420]

Epizoda č.Restaurace, Město
01Scandinavia / Černá kočka, Svitavy
02Bohéma, Brno
03Sedmé nebe, Plzeň

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
1
cricrulka
Reagovat

jaj, tam jsem byla pred mesicem, jidelni listek peklo, porce jako pro dva ale totalne bez chuti…ale pivo dobre :)

Reagovat

cricrulka (1) já tam taky tak před 1,5 rokem byl a o všem vypovídá, že ač jsem měl kancl o 3 vchody vedle, už jsem tam nikdy znova nešel. Snad i proto, že pivo nepiji (viz. info v článku o dobrém pivu zaručujícím návštěvnost :)

3
honza
Reagovat

Jak dobrý pivo?Vždyť tam točej hnus z Plzně!Navíc na svejch stránkách uváděj Plzeň 12° což je klamání spotřebitele PU je 11°

Reagovat

honzo (3) jak jsem psal, o pivu vím jen dvě věci, že ho nepiji a že mně nechutná. Takže k tvému komentáři nemám moc co dodat :))

5
honza
Reagovat

4-Ale já reagoval na článek,ne na tebe.

6
kruciprdel
Reagovat

Dnes jsem tam po dlouhé zašel, řekl jsem si, že se tam při cestě do své oblíbené reštiky zastavím a vlezu dovnitř, pokud na dveřích objevím samolepku, doufám, že nebudu moc spoilerovat, když řeknu, že jsem dovnitř zašel. Dal jsem si dršťkovou – super a špekové knedlíky se zelím, obojí perfektní a velká porce. Kolega si dal guláš s knedlíkem taktéž výborně uvařené jídlo. Pivo G10 dobré.

Reagovat

kruciprdel (6), ty vypadáš jak najatý PR agent dané restaurace :)) Ale myslím, že po odvysílání sem zavítá řada lidí, kteří ten podnik navštívili či navštěvují, neb přeci jen Praha a zvlášť Anděl plný lidí atd., to by bylo aby tam někdo z čtenářů Panáčka v RS nezavítal :)

8
kruciprdel
Reagovat

Když to po sobě čtu tak to skoro tak vypadá:), ale nejsem. Dřív jsme tam chodívali celkem často, hlavně potom co nám vybouchla (plyn) hospoda na rohu ve stejné ulici jako daná hospoda, ale po tom co začli vařit všechno z polotovarů tak jsme se na to vybodli a začli chodit k Tučňákům nebo Lokal bloku kde vaří celkem dobře. Ale abych jenom nechválil, tak třeba obsluha není žádná sláva, nijak nekomunikuje, hodí jídeláky na stůl a hotovo, atp., ale beru tohle zařízení spíš jako hospodu než restauraci, a poměr cena/kvalita je OK. Prostě dobrá klasická kuchyně.

9
honza
Reagovat

Kruciprdel-G je 9° a jestli tam píšou,že 10,tak lžou. Ty asi nejsi náročnej,když dokážeš vypít takovej hnus.

10
kruciprdel
Reagovat

G10 je europivo standardní chuti, bez pachutí a nepříjemnýho zápachu, ale zároveň bez plné hořkosti chmele a jemné chuti sladu. Pivo bylo dobře vychlazeno a správně provzdušněno – mělo správný říz a ke spláchnutí pokrmu posloužilo dobře.

11
honza
Reagovat

Kruciprdel-G9 je europivo s pachutí a nepříjemným zápachem. „Pivo“ bylo dobře vychlazeno a správně provzdušněno hehe, mělo správný říz hehehehe a ke spláchnutí pokrmu posloužilo dobře,právě jsem poprskal monitor :-) Řikej tomu Gambrinus,ale nenazývej to pivem.
P.S.Jistě bez plné hořkosti chmele,žádnej tam neni.

12
Maxx
Reagovat

To je na Arbesově náměstí, tak tam to taky znám. Ale tady do té hospy jsem nikdy nešel, to chodíme radši kousek dál směrem k centru do jedné italské restaurace.

13
Maxx
Reagovat

Dáša byla dobrá.

14
honza
Reagovat

Hele nehraje v tý upoutávce na AŠ ta jeho nová přítelkyně?

15
Ifa
Reagovat

14 – Zrovna dneska jsem si toho taky vsimla! Ze to je ona – pred poradem, jak uvadi sponzora Interspar! Stoji tam rodina v rade a rika, ze zakladem vareni je nakupovani. Ta mama vypada jako nova pani Pohlreichova! Poradna mala domu…

16
Radek aka SUNicko
Reagovat

Ifo (15), to už probral Blesk či jiný bulvár. V té reklamě na Interspar jsou i Zdeňkovi děti. Proč by to neodehráli oni? Však je to jedno, ne? Závist je zlá :) http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/158756/pohlreich-prodal-rodinu-do-reklamy-a-shrabl-penize.html

17
okkvp
Reagovat

Puk z ruky pana majitele (ten původní) byl moooc pěknej :-))) Humus u ledničky byl taky pěknej

18
RAINMAN
Reagovat

Po dlouhé době opět dobrý díl i s ukázkami vaření bez zbytečných vulgarit.

19
Ifa
Reagovat

16 – aha, to jsem necetla. Me to zarazilo v souvislosti s tim, ze pani nacpal do minuleho dilu, ted jsem ji poznala v reklame… Je to ok, ja mu nezavidim! :-) Zdenkovi to fakt moc preju!

Tady jeste jeden z bulvaru: http://www.super.cz/5071-tezke-chvile-zdenka-pohlreicha-z-ostra-se-do-nej-pustili-krampol-i-babica.html

20
anja
Reagovat

no konečně napravená hospoda i lidi, to se mi líbí

ovšem ten bordel zpočátku nechápu, jediné vysvětlení mě napadá, že v těch kšeftech nemají přesně stanovené, kdo tam bude uklízet, potom to tam tak dopadá

11, honzo, k pivu – správný pivař nikdy žádným pivem neopovrhuje, správný pivař si vychutná každé pivo tam, kde zrovna je, pivo je i hodně regionální záležitost, je to stejné jako s vínem, prostě tam, kde zrovna jsem, dám si jejich pivo…

21
anja
Reagovat

16 Suníčko, jedno to není :) je to zase další Zdenkův úžasný nápad :) já ho prostě žeru aji s navijákem, jak všechny točí

19 Krampolovo Nikdo není dokonalý by měli už konečně zavřít, už se to nedá poslouchat ani dvě minuty

22
anja
Reagovat

18 Rainman – odkdy tobě nějaké vulgarity navíc vadí? ;-)

23
honza
Reagovat

20-Jasně ,že pivo je regionální záležitost,právě pro to mi vadí,že je všude Plzeň a Gambrihnus.A Anjo,správnej pivař o G a Plz nezavadí ani pohledem.

24
RAINMAN
Reagovat

22: OK, jdu si zamést před vlastním prahem… :-D

25
okkvp
Reagovat

23 – to je zajímavé – ty o Gambrinus a Plzeň neopomeneš zavadit téměř v žádné větě a ani jej nemusí být vidět ;-)
jako já tvé tažení za solidnost piva chápu, ale už jsi se s tím tady docela proslavil

26
anja
Reagovat

20 honza, no „všude“ mají Plzeň a G, protože to všude lidi chcou, ale čepujou „všude“ i další piva a i piva z malých pivovarů…. lez do správných hospod :)

27
viki
Reagovat

My tam určo zajdeme, líbilo se mi, jak Zdenda jel do těch majitelů, tomu pseudokuchaři dával dobrou čóču:-) vulgarity mi nevadí, bez nich by to nebylo vončo:-)

28
anja
Reagovat

že odbočuju, ale musím vznést dotaz: včera v Prostřeno vařila Jana Jakubcová, byl to celé dost průšvih – hosté se u ní cítili špatně a podala jim zkažené maso… ale o to až tak nejde, mně připadala Jana nějaká známá, provařená už někde v nějaké RS – v HSTM? nevíte někdo? anebo je to jen můj paranoid dojem, že jsem tu baculku kdesik viděla? :))

29
Maxx
Reagovat

Rainman měl vždy vytříbené vulgarity, které byly trefně mířené a s citem podané. Jemu se to dá odpustit :D

30
RAINMAN
Reagovat

29: Díky! ;-)

31
honza
Reagovat

25-No,ale v hospodě,kde maj normální pivo Zdeněk ještě nebyl,volaj si ho jen do těch,kde jim velkochemička poskytla výčep,sklo,ubrusy atd.a jsou pod smlouvou.
26-já lezu do správnejch hospod,ale tady je spousta znalců jídla a pak si po dobrym jídle daj Plzeň „dvanáctečku“nebo Staropramen to je fuk.Ty by jsi si k argentinskýmu steaku dala krabicový víno?A to je Plzeň krabičák,naleštěnej megaprd.

Přidat komentář