Panáček v reality show

Ano, šéfe 2011: Sedmé nebe, Plzeň (3. díl) + video

16. Září 2011 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=2401 w=420]

Rekap Matesoly aka Matouše Petráně si můžete přečíst pod tímto odkazem

Poté, co minulý týden musel Zdeněk Pohlreich poprvé ukončit předčasně svoji účast v rámci Ano, šéfe v opravdu ostrém díle z Brna, se večer 15. 9. 2011 vydá do města, které žije v těchto týdnech plně fotbalem. Ano. Ano, šéfe zavítá ve čtvrtek do Plzně a konkrétně restaurace Sedmé nebe. Jak dopadne Zdenkova vzdělávací návštěva tentokrát? Skončí opět někdo v base? Něco málo se dozvíte v následujícím článku, zbytek ve čtvrtek 15. 9. ve 21:20 na TV Prima.

Pan Nejedlý si v Sedmém nebi sní svůj nepodařený gastro sen

Seznamte se. Jaromír Nejedlý 30 let, majitel Sedmého nebe v Plzni. Přesně v této restauraci si sní již přes 2 roky svůj sen o úspěšné a prosperující restauraci. Ten jej zatím stál 2 miliony korun a údajně i manželství.




Co hůře. Nedokáže se k této prohře postavit čelem a stále věří v lepší zítřky. I proto si pozval pořad Ano, šéfe do svého podniku.

Plzeň, sídliště Lochotín, místo, kde se zastavil čas

Již od první návštěvy je patrno, že v Sedmém nebi i jeho okolí se takřka zastavil čas. Studenti z nedalekého gymnázia si na lochotínském sídlišti v Plzni prožívají svůj Discopříběh (natáčel se kdysi právě tady) a do Sedmého nebe si zajdou na českou gastro klasiku hranolky s kečupem, Ondráše nebo Bábin vrch.

Asi žádného z diváků nepřekvapí, že vstup do Sedmého nebe je opravdu „dost hnusnej“, ze strany „architektonickýho pekla“ utopený, ze strany zahrádky o něco přívětivější.

Sedmé nebe, další gastro zámek pokrytý olejovým suknem

Jak všichni víme, Zdeněk nemá špínu v kuchyni vůbec, ale vůbec rád. A tady ho s neuvěřitelnou odvahou pozvali do dalšího „zámku pokrytého olejovým suknem“. Mladý majitel řídí restauraci podle speciálního softwaru, „tu obrazovku by ale šéf nejraději vzal a přejel náklaďákem“.

Jednoduché počty, čistota a pořádek v kuchyni a selský rozum – to jsou věci, které fungují. Takže se bude uklízet a láteřit, aby se mohlo začít vařit. A to bude teprve mela!

Uklizeno, hurá do kuchyně

V kuchyni Sedmého nebe jsou dva mladíci „totálně netknutí gastronomií“, do vaření jim mluví majitel, který tomu rozumí snad ještě méně, délka a rozmach jídelního lístku by přitom uštvala i personál z Imperialu.

Sedmé nebe, kterému jdou nejlépe víkendy, čeká koncept rodinné restaurace a jídelní lístek zredukovaný na třetinu. Přes poledne bude žít z obědů pro zaměstnance a studenty („maj malý kapesný a velký žaludky“), zůstanou proto i levná jídla a pár pizz. Občas se tu konají svatby, čemuž se šéf upřímně diví.

Zátěžový test budou v Plzni ještě dlouho rozdýchávat

A protože život není peříčko, zorganizuje Ano, šéfe takový zátěžový večer, že se z toho hosté ani kuchaři hned tak nevzpamatují. Někdo by zkrátka rád plnou hospodu a když ji má, netuší jak jí obsloužit. Jeden z hostů např. přišel na sobotní večeři s tím, že se vrátí domů na večerní zprávy, ale dorazil až po hlavním filmu.

Kuchtík se servírkou na učení v Imperialu

Šéf poradí panu Nejedlému jak cenit jídla a upozorní ho na to, že „nespasí českou ekonomiku, když bude absorbovat DPH“. O tom, že “kuchyně musí fungovat jako montážní linka“, se pojedou do Imperialu osobně přesvědčit servírka Pavla a kuchař Martin. A jak dopadne návrat do Sedmého nebe, kam se „pekelní andělé“ Zdeněk a jeho Zdenička vypravili na burácejících strojích? Dostane pan Nejedlý a jeho tým hvězdičku, nebo restauraci zavřou, jak se šéf obává?




Na jaké hlášky se můžete v tomto Ano, šéfe těšit

Kuchař: „Po první výplatě jsem to zabalil a začal jsem lakovat auta.“ Šéf: „Lyže jsi neprodával nikdy? Ani neopravoval?“

„Vy tady otrávíte půlku toho sídliště během pěti minut, kdybyste měli to štěstí, že ty lidi přijdou.

„Když ses v mládí rozhodoval, co budeš dělat, byla pro tebe kuchařina jasná volba? Teď už víš, že ses rozhod blbě…“

Související odkazy

– oficiální web restaurace Sedmé nebe, Plzeň
video upoutávka na dnešní díl Ano, šéfe

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Duck
Reagovat

Zajímavé, na tu restauraci defakto koukam z okna a presto jsem nikdy nenasel odvahu do ni zajit. No mozna to nekdy zkusim, podle toho jak dneska dopadnou :D

2
Radek aka SUNicko
Reagovat

Ducku (1), co vím a lze to dohledat i na jejich FB stránce, tak nic moc. Zdeněk si v tomto díle opět připíše jeden primát a bude se týkat právě hvězdiček :)

3
Bobby Brown
Reagovat

Zděnda na té fotce vypadá nějak vyděšeně.

4
Duck
Reagovat

Uz jsem si precetl spoiler na jejich strankach … :( No uvidime :) Vubec se jim Plzen nejak zalibila. Ted dotocili v Simsalabim. Njn uz jsme holt predmesti Praglu :)

Reagovat

Duck (3), přesně tak, z Prahy do Plzně autem to je chvilka a Zdeněk musí i pracovat v tom, co ho skutečně živí, nejen natáčet Ano, šéfe :))

6
Ifa
Reagovat

Nemate nekdo casopis Tyden z cervna, zrejme cislo ze 20.6.? Mela by tam byt reportaz „Tour de Pohlreich“ – z hospod, ktere Zdenek navstivil, o tom, jak se jim dari.

http://www.tyden.cz/tema/tour-de-pohlreich_204926.html

Treba to, ehm, naskenovat a dat na ulozto? ;-)

Reagovat

Ifo (5), mám, potažmo mám přístup do jejich online archívu, jako jejich předplatitel. Plánoval jsem z toho stvořit článek, ale nějak nestíhám :)

8
Ifa
Reagovat

Dobre! Pockam si na clanek – jsem zvedava, jak se jim dari ;-)

9
K.
Reagovat

:-D ty jeho hlášky prostě nemaj chybu..:o))) nevysychající studna fórů:-D

10
f1gurk4
Reagovat

Mě to připadá, že letos jsou ti majitelé hospod normální tydýti. Ten dnešní je taky kouzelný.

11
Radek aka SUNicko
Reagovat

Uf, Zdenek je v ráži už od prvního záběru.

12
Ifa
Reagovat

Ja zeru ty jeho hlasky! A libi se mi i ty jeho postrehy, ma to hlavu a patu a je v tom kus pravdy a zkusenosti.

Btw. zitra jdeme s muzem na veceri do Cafe Imperial :-)

13
Jana
Reagovat

teda já se taky přimlouvám za ten článek z časopisu Týden. To by mě fakt zajímalo, jak se všude daří…

14
RAINMAN
Reagovat

Reklama na Jihlavanku…

15
Radek aka SUNicko
Reagovat

Nevím, mě v té 4. sérii chybí hudba v pozadí, která dělá mnohé. Vystačit si na celý díl znělkou Pevnosti Boyard mně přijde málo.

16
RAINMAN
Reagovat

Dnešní nevypípaná verze je hodně drsná.

17
f1gurk4
Reagovat

Tato 4. série mi přijde taková smutná a ne zrovna moc optimistická. A z upoutávky na příště se to moc nezlepší.

18
Maxx
Reagovat

Nejlepší hlášky: Do psích pochev! Mrdna s.r.o.

19
Jana
Reagovat

Co ste říkali na na tu jeho partnerku na konci? Mi to přišlo nějak zbytečný jí tam cpát, jakoby byla nějakej gurmánskej odborník…. Trochu to na mě dýchá jako „rodinej byznys za každou cenu“…

20
Radek aka SUNicko
Reagovat

Hehe, tak v podniku, co bude příště jsem asi 1x jedl. Vše bych to shrnul do hlášky, kterou u jejich jídla měl kamarád: tohle bych si nechal zabalit, orazítkovat a poslal na hygiénu :))

21
Duck
Reagovat

Tak ani nemusim litovat, ze jsem tam jeste nebyl :D Pochybuju, ze tam nekdy zajdu.

14 – Na zacatku to bylo vtipne, ale jenom ze zacatku.

A k majiteli. Lehko nabyl lehko pozbyl. Koukam, ze se ted dal s akciovkou a srockem na realitni sluzby. Treba ty 2 mega da zase dohromady :)

22
Wally
Reagovat

majitele jsem měla čest poznat, namachrovanej, arogantní frajírek v BMW, zařizoval stavby FVE a byl vždy nejchytřejší, my jsme mu přezdívali Dalík.

23
Radek aka SUNicko
Reagovat

Wally (20), majitel z tohoto dílu či z minulého? Mně ten dnešní připomínal Sobotku :) Bývalou manželku měl však pěknou.

24
Tutinka
Reagovat

Majitele znám také osobně ještě z gymplu a jako jeden z mála se pak vykašlal na vejšku. škoda. Jinak souhlas s Wally

25
Wally
Reagovat

tohoto, Dalík proto, že to byla šedá eminence majitele FVE, Sobotkovi je podobný víc s tím souhlasím

26
RAINMAN
Reagovat

Zřejmě gay.

27
anja
Reagovat

17 figurk4, tak nejsem sama, komu to tak připadá… další zoufalecká hospoda, nahouby konec, žádné světlé zítřky

ta partnerka byla snad jeho exmanželka, ne? /anebo že bych to špatně četla z titulků?/ nechápu co tam měla jako dělat

Reagovat

anjo (27) teď řešíš koho? Ta s Pohlreichem byla jeho nová přítelkyně. Ta s barevným účesem, se kterou se rozprávěl u lavice byla exmanželka majitele Sedmého nebe.

29
okkvp
Reagovat

Tahle série je zatím opravdu hodně neradostná, ovšem na druhou stranu podobných restauratérů škoda vůbec není a je jen dobře, že nakonec od válu skutečně jdou.
Mně tady bylo líto spíš personálu i když opět – ne že by vylepaný hošík a tmavovlasá servírka vypadali nějak nadějně. K mým chmurám ale jistě hodně přidalo včerejší koukání na záznam Smrekovice se Žídkem.

Majitel mi byl velmi nesympatický a ten jeho snaživý úsměv mně přímo provokoval

30
Radek aka SUNicko
Reagovat

Mně lehce fascinuje, jak třeba včera ta číšnice či pomocnice v kuchyni, nebo jakou měla funkci, byla překvapená, když jí Zdeněk říkal, že mají v tom lístku „tisíce píčovin“. Sakra, tohle je 4. řada tohoto formátu. To se zrovna tito lidé na to ani jednou nepodívali, co Zdenek povětšinou radí a už dávno se to nesnažili spravit?

31
Duck
Reagovat

No kuprikladu alespon mohli uklidit ….

Reagovat

Ducku (31), přesně tak, bordel tam tedy byl luxusní a divím se, že jim to nepřišlo ani trochu divné, v takovém svinčíku vařit. Co se pak asi v těch jídlech tak mohlo objevovat. A dle ukázek to příště nebude o nic lepší. By někdo měl sepsat Zdeňkovo desatero :)

33
LadyXL
Reagovat

Když jsem viděla ten olej, tak se mi tedy zvedl kufr… a to jsme necítili ten smrad, co tam musel od toho být :-(. V tomhle snad nedělají ani ty langoše na poutích… :-(. Pan majitel sice vypadá jak Sobota, ale tvrdohlavý je jak nějaký politik. Furt si vedl svou…. – mám nejlepší sw, ten vše ohlídá. Jo, není nad techniku! A monitor jim dá ještě co nejmenší….

34
Katynka
Reagovat

Koukáme na to s manželem a taky vždycky nevěřícně kroutíme hlavou, jak to, že ty restaurace dělají pořád dokola ty stejné chyby? A jak to, že kuchařům nevadí pracovat v takovém bordelu? A kde je vůbec hygiena? To se jako nedělají kontroly jen tak? Na co ji máme? To se totiž opět čeká, až se někomu udělá špatně a ještě se bude sálodlouze vyšetřovat, zda to vůbec z té restaurace bylo. V takových podmínkách bych nedokázala pracovat a nechápu, že si to neumí uklidit sami od sebe.

32 To Zdendovo desatero by byl super nápad. Ale myslím si, že by si to ti majitelé a provozní měli na to přijít sami. Je to přeci v jejich zájmu, no ne? Já jsem pro to sice pomoct, ale na druhou stranu – Zdenda si to tvrdě vybojoval, taky s tím měl plno práce, času a peněz, tak proč to někomu servírovat na stříbrným tácku. Kdo chce, tak z pořadu pozná, co to chce. To jsem i já věděla dřív než ten včerejší majitel, co se počítá do celkové ceny jídla. Holt, kdo sleduje, ví.

35
anja
Reagovat

28 Suníčko, řeším tu exmanželku majitele, nepochopila jsem důvod jejího výskytu při natáčení. Ledažeby to byla snaha o vykreslení celkového profilu majitele hospody podobně jako v minulém díle.

30 Suníčko, nedivím se tvému dojmu, mám podobný. Ti lidi co se do toho pořadu přihlásí s krachující hospodou přemýšlejí jen tím směrem, že jim Zdenda udělá reklamu a hospoda se jim povstane sama od sebe jako fénix z popela. Kdyby na ten pořad čuměli díl od dílu pozorně s úmyslem odhalit si sami co dělají za chyby a přebrat Zdendovy návody, které v každém díle dává a jen opakuje, nemuseli by se vlastně ani do toho pořadu hlásit. Shodou okolností mám známou, která z tohohle pořadu od počátku hodně čerpá pro své dvě hospody a kšefty jí docela dobře šlapou.

36
Kami
Reagovat

Nechapu majitele, co si poridi hospodu jako svuj konicek a pritom tomu vubec nerozumi. Machruji nejlepsim softwareem a pritom maji v kuchyni bordel a humus. Alespon pred prichodem Sefa by si mohli uklidit, zrusit dozy s korenim a silene oblohy, zredukovat jidelnicek. Totez vcera u slovenskeho Sefa.
Restaurace opakuji stale dokola ty same chyby a ja mam pocit, ze z tohohle poradu vim o vareni a vedeni restaurace vic nez provozovatele.
Take jsem si vsimla, jak se snazi majitele za kazdou cenu usetrit na spatnem miste. Dve „ucha“ v kuchyni mluvi za vse. Jasne, kazdy potrebuje praxi, ale tahle anarchie dvou mladochu je pak anarchie na taliri. Co treba zaplatit solidniho kuchare ktery jednoho mladocha zauci?
Zaverem to vypada, ze ani ve 4. dile se hvezdicek nedockaji…

37
okkvp
Reagovat

35 – Zdenda říkal, že s ní chce mluvit, aby se dozvěděl jak to bylo na začátku

36 – Zkušenej kuchař, provozák od takového majitele prchne jen jej uvidí, případně do pár měsíců. Viz třeba reakce pana Jaromíra na Zdendovy věcné a úplně jasně sdělené připomínky k tomu debilnímu systému s monitorem. Tady imho byl -je problém v tom, že on nechce slyšet

38
Fanky
Reagovat

34 – přesně… co dělá hygiena

39
Kapi
Reagovat

Majitel byl odporne slizky spekulant se slunecni energii – uplne vidim ty jeho kalkulace a mnuti rukou jak lehce zbohatl na „blbosti“ jinych.
To divadylko kolem tvorby ceny – bylo videt, ze nechce priznat a rict jak to je, protoze by vedel, ze by to vznelo tak, ze lidi proste okrada.
Takvy ten typ, co se tvari jako blbecek, ale vse ma pekne srovnane a vi presne co, kde a jak, aby z toho mel co nejvetsi profit.

Jeho 2 mil. dluh nebude urcite az tak 2. mil dluh, co by ho nejak skutecne trapil nebo v necem omezoval. Jen proste nevydelal navic 2.mil a prezentuje to jako ono minus, ktere ve skutecnosti treba dela neco kolem 700 000….

Spekulovat by se dalo dlouho, ale nema to smysl. jako inzinyr si nahrabe „navic“ mnohem vic.

40
Viktorie
Reagovat

Majitel byl hlavně debil, počínaje větou o tom, že nechtěl riskovat, že ta tatarka bude pokaždý chutnat jinak a konče tím patolízalským Já napřed pozdravím dámu (asi aby si všichni všimli, jaký není gentleman). Tohle bych teda nechtěla potkat nikde.

41
Kami
Reagovat

Ano ano, cekala jsem ze ho za vyjadreni k te majoneze Zdenda utre, ale nejak se toho nechytl. Asi nemel slov..

42
Viktorie
Reagovat

Asi fakt neměl. On si Zdenda v téhle sérii zatím vůbec musí připadat, že na něj někdo narafičil skrytou kameru, že to přece není ve skutečnosti možný. Ale bohužel je.:-/

43
RAINMAN
Reagovat

Komentáře k příštímu dílu: http://www.iprima.cz/anosefe/discussion/167043

44
honza
Reagovat

Debil co chtěl vydělat a navíc podepsal smlouvu s Gambrihnusem.Dobře mu tak.

45
honza
Reagovat

Jinak pro mě nej hláška-Neřikej mi pane Pohlreich,klidně mi řikej šéfe,já si na to nepotrpim :-)))

46
Belisana
Reagovat

35 zjevne rozumna holka :-)
jinak zbytecny cokoli dodavat

Přidat komentář