Panáček v reality show

Jste to, co jíte 5: Poprvé hubnou děti (13.díl)

10. Červen 2011 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=1938 w=420]

Na konci článku naleznete online video posledního dílu Jste to, co jíte.

Nejen dospělí mívají potíže s nadváhou – v dnešní době už bohužel není ani obezita u dětí ničím výjimečným. A tak dnes budou stát doktorka Kateřina a inženýr Petr před velkou výzvou – a to dokonce dvojitou! Dominik je sympatický třináctiletý kluk, který chce zhubnout. Při výšce 163 cm váží 61 kg, ale má ze své váhy komplexy. A také se bojí, že se mu budou děti ze třídy smát, když zjistí, že chce hubnout s pořadem Jste to, co jíte.

Dominik by chtěl být jednou profesionální sportovec a také jako sportovec vypadat. Proto hraje fotbal a jeho snem je hrát za Chelsea. Děti ve škole se mu prý smějí, že je tlustý, a on sám si tak připadá. Paní doktorka mu na 13leté prohlídce řekla, že je obézní, a Dominika to trochu zlomilo. Přestože sportuje, není zrovna hubený a má spíš nějaké to kilo navíc. A protože jeho otec měří 196 cm, bude z Dominika jednou nejspíš velký muž.




Zdá se, že momentálně je ve vývinu a teď zrovna ve fázi, kdy jeho tělo nabírá tuk před tím, než vyroste. To ale Dominik slyšet nechce. Dominik je trochu přecitlivělý kluk, který by moc chtěl zhubnout, i když se bojí objevit s takovým problémem v televizi. Co ho přimělo vystoupit se svým komplexem veřejně? Zvládnou odborníci navrátit zklamanému teenagerovi sebevědomí?

A pak je tu Pája, který ve svých 10 letech při výšce 153 cm váží už 60 kg. To proto, že miluje smažený sýr, hranolky a všechna super nezdravá jídla. Vzhledem k tomu, že i jemu se děti ve škole smějí, by chtěl zhubnout. Jenže Pája na rozdíl od Dominika má opravdu nedobré stravovací zvyky. Jeho maminka pracovala v restauraci a on byl zvyklý chodit k ní do práce na jídlo. Má rád snad všechna nezdravá jídla a také sladkosti.

Jak si Kateřina a Petr s kluky poradí? A co na to jejich rodiče? Uvědomí si, že za stravování svých dětí zodpovídají hlavně oni?

HUBNOUCÍ DUO – DOMINIK A PÁJA

Aktivní fotbalista Dominik trpí mírnou nadváhou. Sama maminka přiznává, že nemá čas starat se o správnou výživu svých synů, snídaně odbývají sušenkou, o svačině ve škole se mlčí a dalším jídlem Dominika je oběd ve školní jídelně. Nejvíc jídla sní během odpoledne a večer.

Dominik

[singlepic id=1959 w=420]

Dominik potřebuje nějaké kilo zhubnout, maminka zase se naučit ho správně „krmit“. Matčin přítel, Petr Mikolanda, je profesionální fotbalista, hrál i v cizině a podle jeho slov dobře zná stravovací zvyklosti malých sportovců v zahraničí. Dbá na správné stravování i u žáků, které trénuje. U Dominika na to ani on, ani jeho matka nedbají.

Doktorka Kateřina v akci

Vstupní test, kdy syn odpovídá za matku a ona za něj odhalí, že se celkem dobře znají. Je na doktorce, aby jim vysvětlila, kde dělají chybu.
Vyřazené potraviny: velké množství oplatek a sušenek (vadí rychlý cukr), tučná čokoládová pomazánka, tavené sýry (sůl), smetanový jogurt (škrob a cukry), kupovaný knedlík (má být domácí, ten nevadí), ochucené vody (pro dítě nevhodné), staré mražené maso (jak to poznají?).

Stůl hrůzy

U dětí a celebrit nemáme na stole jídlo naházené do nechutných hromádek, smíchané páté přes deváté, ale hezky naservírované po jednotlivých porcích na talířích.

[singlepic id=1960 w=420]

Pár kousků ovoce, kvantum sušenek, absence mléka a zeleniny hodně málo. K tomu hotové jídla, zřejmě obědy z jídelny a večerní pizza. Převažuje cukr, chybí maso, ryby a hlavně na stole nejsou žádné luštěniny. Místo jídla mlsá, chybí bílkoviny a ostatní živiny vytvářející aktivní hmotu.
Návrh doktorky, aby přeměřili Dominika, a že možná správnou výživou vyroste, je úsměvný. To, že kluk ve třinácti roste, to ví i laik, ale paní doktorka z toho dělá pěknou vědu.

Zdravý stůl a rady Petra Havlíčka

V dosavadním jídelníčku měl Dominik jen 1/3 vápníku, který potřebuje pro zdravý růst, a bílkoviny také chyběly. Nyní je všeho na stole dostatek. Různé druhy masa včetně ryb, hromada zeleniny a ovoce, mléko, voda, žádné oplatky, luštěniny, mléčné výrobky…

[singlepic id=1961 w=420]

Mezi posledně jmenovanými vidíme i jogurt Kostíci, který v minulém díle doktorka Kateřina zakázala malému synovi hubnoucí účastnice, který žádnou nadváhou netrpěl a Kostíky miloval.

[singlepic id=1962 w=420]

Petr Havlíček Dominika proškolí, jak si má správně sestavovat jídelníček. Později zjistíme, že Dominik si jídelníček opravdu chystá celou dobu sám. Maminku jeho stravovací plán moc nezajímal, nemá přece čas, musí fandit na okraji hřiště. Je fajn vést děti k samostatnosti, ale přece jen, třeba příprava luštěnin pro ně musí být velká neznámá.

Na scéně se objeví Pája

[singlepic id=1963 w=420]

Aby nebyl na hubnutí Dominik sám, dostane parťáka. Kamarád Pája (10) má o deset centimetrů méně a váží stejně jako Dominik. U něj už je nadváha opravdu viditelná.
Při prezentaci v prádle má nešťastný výraz, divím se, že to psycholožka Kateřina dovolila. Nesportuje, v tom by mu Dominik mohl jít příkladem. Maminka připouští problémy se stravováním. Pája miluje tučné jídlo a cpe se večer.

Vaření společně s maminkami

Všeobecně se ví, že nejen děti, ale i dospělí mají problém s konzumací ryb. Ryba by měla být v našem jídelníčku dvakrát až třikrát týdně, a to jak mořské, tak sladkovodní druhy. Příprava ryb nevyžaduje dlouhou přípravu, takže ji zvládne třináctileté i desetileté dítě.

[singlepic id=1964 w=420]

Treska se zeleninou

Suroviny: plátky tresky, fazolky, větší cibuli, lžíci olivového oleje, olivy, cherry rajčátka, chilli papričku, bagety

Postup:
Do hrnce dáme vodu. Do druhého hrnce vložíme plátky tresky a vaříme je v páře. Fazolky zbavíme stopek a propláchneme. Společně dusíme s treskou (za předpokladu, že máme pyramidu z hrnců). Oloupeme a nakrájíme jednu větší cibuli, dáme ji na rozehřátý olivový olej a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené olivy a cherry rajčátka. Chilli papričku zbavíme jader, nakrájíme nadrobno a přisypeme do směsi. Společně smažíme doměkka. Na hotovou tresku dáme orestovanou zeleninu. Podáváme s dušenými fazolkami a celozrnnou bagetou.

[singlepic id=1965 w=420]

Losos s fazolkami

Suroviny: plátky lososa, fazolky, česnek, zelené a černé olivy, chilli papričku

Postup:
Na olivovém oleji orestujeme fazolky a česnek. Přidáme nadrobno nakrájené zelené a černé olivy a trochu pokrájené chilli papričky. Lososa nakrájíme na plátky a lehce osmahneme.

3. týden – Sportování s Davidem Hufem

I když je Dominik sportovec, pár rad od zkušeného Davida se mu bude hodit. Stejně tak Pájovi. Poskoky, výskoky, to je jen rozehřívání. Další na řadě jsou posilovací cviky na prolézačkách a hrazdě. Hřiště je ideálním prostředím. Na závěr nechybí dárek od sponzora, trampolína . Pro každého jedna.
[singlepic id=1966 w=420]

4. týden – Přepadovka doktorky Kateřiny

Dominik je venku a maminka horlivě líčí doktorce množství zápasů, které v posledních dnech syn absolvoval. Zve ji na další, ale doktorku fotbal nezajímá. Chce vědět, jak zvládají nový styl stravování, Petr Havlíček jí informoval, že se mu neozývají. Maminka najednou tvrdí, že u syna nejde o hubnutí, že se hodně vytáhnul, že mu to i na hřišti lépe běhá. Protože jsou prý rodina, která nepotřebuje hubnout, tak si Dominik potraviny neváží, jen si hlídá, aby tam byly všechny, které má doporučené. Není nic, co by mu nechutnalo.
Kontrola lednice musí být i v této domácnosti. V mega míse se na dně krčí trošku zeleninového salátu, ve vedlejším hrnci domácí nudlová polévka se zeleninou. Vypadá, že nudle převažují. Dále je doma mléko, tuňák, salám, maminka nebyla nakoupit. Ovoce – jablka a jahody.
Dominik přiběhne z venku a i doktorce se zdá nějaký vyšší. Kontroluje, jak si poradí se snídaní. Zjistila, že si dělá menší porce, než by měl. Maminka se vymlouvá, že oni neváží, ale mají vše převáděné na lžíce, takže vážit nemusí, stačí měřit.
Maminka při přepadovce prohlásila, že strava je věcí chlapce, musí si ji hlídat sám. Jídla jí připadá moc, což zase přijde šokující doktorce. Maminka ví vše o fotbale, ale jídelníček syna snad ani neviděla.

5. týden

Dominik se cítí dobře, nová strava mu prospěla. Tvrdí, že maminka už vaří podle nového stravovacího plánu. Maminka je hlavně spokojená, že víc vyniká na hřišti.
David Huf oba kluky znovu prožene na hřišti a doma si s nimi zaboxuje před obrazovkou.

8. týden – FINÁLE

Dominik vyrostl o 2,5 cm. Z řečí maminky i doktorky to vypadalo, že vyrostl aspoň o půl metru. Nezhubnul, ale přibral. V pase ubral 2 cm. Podle doktorky je to hodně. Vyrostl o 2,5 cm, ubral 2 cm a přibral necelá dvě kila ve svalech a kostech. Opticky prý vypadá vyšší a hubenější.

[singlepic id=1967 w=420]

[singlepic id=1968 w=420]

[singlepic id=1969 w=420]

Pája se naučil podle Dominika pít čistou vodu a jí víc zeleniny a ovoce. Jako dárek dostává svůj vlastní stravovací plán. Mám pocit, že tento kluk měl být hlavním hubnoucím, určitě by mu to prospělo víc.

Dominik jako hlavní účinkující dostává chytrou, multifunkční troubu Whirlpool Jet Chef, která umí úplně všechno. Věřím, že v této rodině se naučí i hrát fotbal. Dále dostává od firmy Zepter systém na vakuové uchovávání potravin VacSy.

Oba kluci za svou píli obdrželi i předplacený kredit na motokáry.




Jste to, co jíte online video dnešního dílu

Související články

České děti zachvátila epidemie obezity

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 36
1
koc
Reagovat

pevne doufam ze Prima nebude kluky ztrapnovat zabery v plavkach .. to by zrovna u deti nebylo vhodne ..

Reagovat

Přemýšlím, který z těch dvou na fotce to je, asi ten menší s kšiltovkou.

Jinak říkám, konečně. Všude se píše, jak jsou české děti tlusté a v jediné hubnoucí show Jste to, co jíte, ještě nic.

Osobně si koci myslím, že pozování v plavkách je normál. Určitě chodí se školou a v létě s klukama na bazén, když tak mu dají ty bermudské plavky. U holky by to imho bylo něco jiného, ale třeba se pletu.

3
koc
Reagovat

jj .. ale detske posmesky jsou pekne bolestive .. pokud by se to podarilo neni co resit a budou za hrdiny ae pokud ne tak by to nebylo moc vhodne ..

Reagovat

koc(1): Obávám se, že se toho televize bát nebude a nějaké ty záběry na kluky jen v nějakých bermudách nebo něčem tomu podobnému tam budou. Přece jen ty břicha a stehna budou chtít ukázat děti neděti.
Jak říká Suníčko, je to relativně normální, ale u holky by to bylo o něčem jiném.

5
Maxx
Reagovat

Zajímavé, podívám se, zase to bude něčím nové. Kdo by věřil, že pátá série tohodle pořadu nabídne několik dílů, na které se rád podívám (první tři série jsem pořad sledoval docela pravidelně, pak už to začalo být, až na nějaké speciály, pořád stejné).

6
lavi
Reagovat

tak podle ukázek budou účastníka ukazovat ve slipech… no jsem zvedava, co mu vlastne budou radit…

Reagovat

2 SUN,
budou hubnout oba. Toho většího přihlásila matka a menší se přidal. Oba váží stejně.
Nevím, mně nijak obézní nepřijdou, aby po odvysílání neměli spíš psycho problémy, děcka ve škole budou pěkně zlá.

Reagovat

Tak jsem doplnil upoutávku a budou to ne plavky, ale dle mě spoďáry, v čem se bude promenádovat :)

Reagovat

Ajda: Tak ten vyšší obézně moc nevypadá, tomu mladšímu by teda nějaké to kilo dolů neuškodilo, ale znám teda děti, které by zhubnout potřebovaly víc.
Kdoví kde je na nich těch 60kg, je to velké číslo, ale nevypadají na to.

Reagovat

Ajdo (7) dle upoutávky hubne hlavně ten s kšiltem, ten má fakt kila navíc.

11
Kuba
Reagovat

v tomto díle si myslím, že tak úplně nepůjde o to, kolik ti kluci zhubnou, ale spíš o to, aby děti a hlavně rodiče věděli, co mají vlastně děti jíst a jak se hýbat a nesedět jen u počítače a ládovat se hranolkama, smažákama, brambůrkama apod.

12
koc
Reagovat

11 – to v kazdem pripúade .. i rpto se mi zda zbytecne je svlekat na kameru .. a tgo nemluvim o tom ze jsou to deti :(

13
Ajda
Reagovat

Nebyl by to bulvár, aby neprozradil výsledky, a jsou docela zajímavé, jsem zvědavá na bližší rozbor – svalová tkáň a tuky.

Kdo chce znát předem výsledek, ať si prohlídne fotky :-)

Reagovat

BTW: zcela naokraj, neplánuje někdo z místních čtenářů běžet v září Nike běh v Praze? :) Konec OT :)

16
okkvp
Reagovat

15 – vedle té dvousetkilové hory je to ale viditelně půlka – tzn asi to klame. Před zhubnutím vypadá jako ty nafukovací oblečky pro Hry bez hranic a podobné

17
okkvp
Reagovat

hm, tak po zkouknutí bulváru jsem na dnešní díl ještě zvědavější. Pokud se ale klukům podařilo do hlavy implantovat alespoň trochu povědomí o zdravější výživě, tak to snad bude časem v cajku i když je dítěti samozřejmě těžké se bránit maminčině jídelníčku.
Starší mladej (zhruba podobný věk) mé neteře ještě před zhruba před 1/2 rokem vypadal velmi podobně a tuhle jsem nechápavě zírala, co se nám to po zahradě promenáduje za fešáka – faldíky se natáhly do výšky. S jeho mladším bratrem se ovšem udála v téže době proměna opačná – no snad to bude mít taky jen dočasně.

18
koc
Reagovat

joj .. tak tata i mama to vi ale doma to neprosazujou ..

19
okkvp
Reagovat

Dominikovu maminku jsem nějak moc nepochopila. Hulákající rodiče na trénincích dítek osobně snáším velmi špatně – velká část z těch, které jsem potkala si léčila nějaké vlastní komplexy a dobro dětí jim vlastně moc starostí nedělalo. Možná taková ta paní není, ale dost mi je podle toho co bylo vidět v tv připomínala. Tož o to víc Dominikovi držím palce.

20
chleba s máslem
Reagovat

Matka Dominika je typická ženská zblblá reklamou. Myslí si, že je lepší odtučnělé mléko („tuk je přece špatný“), ale klidně mu cpe (nebo dovolí) hory sladkostí! V reklamě to tak přece je. když ti docházejí síly, dej si čokoládovou tyčinku nebo tatranku a budeš mít zase spousty energie.
Taky mi v pořadu hodně chyběla spolupráce matky – proč třeba neukázali, jak mu vaří? Přišlo mi, že je k synovu jídelníčku hodně lhostejná. Narozdíl od fotbalu :(

21
RenataE
Reagovat

Oba Dominikovi rodiče byli na odstřel. Tatík „vede žáčky ke správnému stravování“, ale co se děje doma, to neřeší. Maminka byla prezentovaná v podstatě jako sabotérka, pravda asi bude někde vedle, ale žádná radost z účinkování v pořadu z ní nečišela. Jak se ti kluci do pořadu vlastně dostali, neviděla jsem začátek?
Tentokrát bych i Cajthamlové dala co proto, zdůvodnit to, že Dominik vyrostl o dva centimetry, vyšším přísunem vápníku je naprosto zcestné. Každý, kdo se podívá do očkovacího průkazu dítěte, si může najít percentilové grafy. A z nich zjistí, že chlapci v pubertě jsou v období růstového spurtu (stejně, jako to okkvp v 17 zaregistrovala vlastním okem). Také několikrát zopakovaná mantra o vyšší hladině cukru v mozku mě pobavila. Můj vlastní pubertální hokejista začal kvičet už u první věty: „Snad hladina cukru v krvi, nééé? Co to blábolí?“
A ještě podotknu, že děti s Hufem nesportovaly na dětském hřišti, ale na jednom z mála existujících hřišť pro dospělé.
Takže – úmysl byl asi dobrý, ale provedení to celé pohřbilo.

22
okkvp
Reagovat

No právě jsem si tu ještě hledala Ajdino info, že Dominika přihlásila maminka … z toho co bylo vidět, to dělalo dojem, že jí víc než synovy faldy a stravovací návyky dělá starost, že kluk je díky frustraci z uštěpačných poznámek neschopen více oslňovat trenéra a „soupeřící“ rodiče.
Přeslechla jsem jak se tatík představil a tudíž jsem jej považovala za maminčina kamaráda, zvlášť když to pak vypadalo, že on je tím synovým trenérem …
Jinak se teď projevím jako stará zapšklina – spoustu obtloustlých dítek má podle mne na svědomí to, že mladé matky neumí vařit, nevyznají se v mase (a proto kupují akorát kuřecí a krůtí) a slepicovatí z reklam a módních trendů. Nicméně uznávám, že to dnešní pracující matky mají složité.

23
I/Y
Reagovat

souhlasím, že se v rodinách vaří čím dál míň. Více pizzy, více koly, málo normálního kvalitního jídla. Brambory nikdo neškrábe a na těstoviny se naleje kupovaná omáčka. Minulý týden chtěl přítel koupit lečo v konzervě a já mu řekla, že na něj všechno máme doma…nevěřil, že se lečo dá udělat na pánvi…

24
Ajda
Reagovat

Tento díl mi přišel totálně nezvládnutý. Viděla jsem ho jen zběžně, ale efekt mi přijde nulový. Zajímalo by mě, co ta jednoduchá matka celý den dělá, asi jen pořvává na stadioně. V bytě jak po výbuchu a nebyla schopná klukovi ani uvařit, nechala to na něm. Hlavně že otec se nazapomněl pochlubit, že hrál v cizině a o stravování ví vše, jen u vlastního syna mu to je šumák. Ambiciózní rodiče, ale synek jim nezapadal do vysněného modelu.
Zdůvodnění Cajthamlové v závěru radši nekomentuji. Místo aby na přepadovce seřvala matku, že nehlídá jídelníček, tak se rozplývá nad nesmysly. Jiná ženská by to od ní schytala, zase byl vidět ten její dvojí metr.

25
okkvp
Reagovat

mně ještě trochu vadilo, jak byli nějací mnohem vřelejší k tomu Pájovi, který tam byl ale víceméně jen jako stafáž, když jídelníček dostal až na konci

26
mistr
Reagovat

nikdo nebude mít tady žádný kecy proti mikolandovi, jinak uvidíte!

27
okkvp
Reagovat

26 – njn, nejsme všichni v těch fotbalových tvářích tak zběhlí a ne každý trefil i jeho 13.komnatu na čt aby se chytl na obličej maminky. Nicméně právě proto, že Dominikovým náhradním tatínkem je zrovna Mikolanda, tak si ty zdejší „kecy“ plně zaslouží !

28
misa
Reagovat

Kdybyste alespoň věděli, jak to je. Ten pán na začátku není jeho táta, je to přítel jeho maminky- bývalý fotbalista jan mikolanda, který byl nedávno v pořadu 13.komnata. Te´d trénuje malé kluky, ale k fotbalu by se rád vrátil. Než psát blbosti, tak si raději zjistěte info.

29
Ajda
Reagovat

28 – a proč to info nepodali rovnou v tv? Divák není povinen nic zjištovat. Že by protekce? To nebylo jiné obézní dítě z méně profláknuté rodiny? Možná by to hubnutí vypadalo jinak.

okkvp,
máš pravdu, ten druhý kluk potřeboval pomoc víc a byl tam jen tak do počtu. Asi neměl ty správné (pro tv) rodiče v zádech:-)

30
misa
Reagovat

nechci nikho obhajovat, ale televize to sestříhá tak, aby to bylo nějak atraktivní pro divák, nechápu, jak můžete soudit 45 minut v tv, když to natáčejí tři měsíce a pak z toho vybírají, jestli se takto nechávate zblbnout vším, tak ……

31
Ajda
Reagovat

misa,
pořad je natáčený pro diváky, jinak by neměl asi smysl, že? A divák se baví nad tím, co mu tv nabídne. Ano, víme že je to sestřih, ale to je vedlejší, nebude se přece diskutovat o tom, co asi bylo, a co nebylo, ale o tom, co jsme viděli. Je to RS a divák chce být baven, ne gůglit kdo je kdo a rozplétat co se dělo v zákulisí a co neviděl. To je realita všech RS.

32
Ajda
Reagovat

Jsem si detailně prohlížela co mu vlastně určili za „zdravou“ stravu a ejhle, oni jsou tam na stole minule vypráskáni a doktorkou pomluveni Kostíci! Tak jak to je? U jednoho dítěte vadí a u druhého jsou v pohodě? Co to strašení malého Dalibora éčky?

33
okkvp
Reagovat

28 – Už před tvým příspěvkem jsem se k panu Mikolandovi (mimochodem Petrovi) vyjadřovala. To, že není biologický otec je alespoň pro mne dost nepodstatné. Jeho osud je smutně krutý, držím mu palce. Chápu, že má sám se sebou pořád dost co dělat. Dokonce chápu i to, že paní Slabá měla v uplynulých měsících starostí s přítelovým zdravím víc než dost. Nicméně se zdá, že je jí přítel poněkud přednější než syn. Pan Mikolanda za jejího syna jako pouhý přítel zodpovědný není, ale já osobně bych od člověka, který prošel takovým peklem jako on čekala trochu jiný přístup. Zvlášť když před kamerami tak pěkně horlil za stravu svých fotbalových svěřenců.

34
okkvp
Reagovat

Ajdo – ten menší kluk má imho opravdu větší problém už i proto, že maminka vypadala také na nějaké kilíčko navíc a účast v pořadu jako hlavní osoba si asi zasloužil mnohem víc. (snad se mu věnují alespoň mimo) Ta větší vřelost k němu ze strany doktorky i Havlíčka před kamerami mi přišla trochu podivná, protože mi ten Dominik přišel od počátku smutný a ztrápený. Poté co jsem si rodinku dostudovala, to ale všechno vypadá trochu jinak.

36
Luisina
Reagovat

Dobrfd den,Vaše kresby i malby jsou moc pěkne9. I tento Ve1š web je kre1sně a ciltivě zpracovanfd. Bre1cha mi ředkal, že prfd se necedtedte bfdt zne1mou maledřkou. Z toho Ve1s s prominutedm vyvedu . Už jako kluk jsem četl časopis ABC, kterfd kupodivu a dedky bohu přečkal všechny ty změny v tomhle ste1tě, a vyche1zed dodnes. A přesně na tyhle obre1zky ještěrů a těch zmijed si z něj dobře pamatuju, dokonce jsem tento miniatlas vystřihoval a sbedral. A když malujete obre1zky i do knedžek o zvedřatech a předrodě, tak to už nejste nezne1me1 ilustre1torka. Možne1 třeba ne předmo jme9nem, ale tvorbou rozhodně! Zvle1ště pak, když Vaše dedlo přine1šed radost ostatnedm lidem, to je na tom asi to nejdůležitějšed Dedky! Přeji Ve1m do dalšed tvorby mnoho sil, trpělivosti ale i času a kvalitned barvy !S pozdravem Pavel Fišar (fispa)

Přidat komentář